Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επτά οι αθλητές μας στο εξωτερικό
  • [02] Αποδείξεις για το θάνατο του Μουκρίν
  • [03] Ένας άνδρας τραυματίστηκε Περιορισμένης έκτασεις εκρήξεις στην Τουρκία

    [01] Αντισφαίριση

    Επτά οι αθλητές μας στο εξωτερικό

    18/6/2004 10:32:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η δεύτερη Ελληνίδα αθλήτρια που αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της στο εξωτερικό είναι η Κατερίνα Ντουλάκη. Η πρώην πλέον, αθλήτρια του Π.Κ.Δ. Ταύρου μετακομίζει στην Ιταλία για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και συγκεκριμένα στην Σπόρτινγκ Κατάνια. Η Ντουλάκη υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους στην ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας του ιταλικού πρωταθλήματος και φυσικά κάνει ένα τέτοιο βήμα στην καριέρα της, για πρώτη φορά και ελπίζει να είναι απολύτως θετικό, δεδομένου πως θα πάρει μέρος σε αγώνες με πολύ υψηλότερο επίπεδο. Είναι 22 ετών και προστέθηκε έτσι στους άλλους έξι αθλητές που έχουν πάρει ήδη, ανάλογη απόφαση για την επόμενη χρονιά. Οι άλλοι έξι είναι οι Καλλίνικος Κρεάνγκα ((γαλλική Χενεμπόντ), Παναγιώτης Γκιώνης (γαλλική Μετς), Τάσος Ρηνιώτης (γερμανική Άιλεμπουργκ), Δημήτρης Παπαδημητρίου (γερμανική Ραμστάιν), Μαρία Μοίρου (γαλλική Κρεμλίν Μπισέτρ), Κατερίνα Ντουλάκη (ιταλική Σπόρτινγκ Κατάνια) και Μαρία Κρουστάλλη (γερμανική 3Β Βερολίνου).

    [02] Διεθνή

    Αποδείξεις για το θάνατο του Μουκρίν

    19/6/2004 9:18:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/6/2004 11:50:05 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Την κινέζικη παροιμία "η εικόνα αξίζει όσο 1000 λέξεις" εφάρμοσε η τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας και έδειξε φωτογραφίες των πτωμάτων του ηγέτη της αλ Κάιντα στη χώρα, Αμπντελαζίζ αλ Μουκρίν και των τριών ακόμη μελών της οργάνωσης. Νωρίτερα, ισλαμική ιστοσελίδα, στην οποία δημοσιεύει τις ανακοινώσεις της η Αλ Κάιντα, είχε δημοσιεύσει ένα κείμενο, το οποίο φέρει την υπογραφή της "Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο" και λέει τα εξής: "Μετά την ψευδή πληροφορία για το θάνατο του Αμπντουλαζίζ αλ-Μουκρίν θέλουμε να δηλώσουμε, ότι τέτοιοι ισχυρισμοί, οι οποίοι διαδίδονται από τους τυράννους της Σαουδικής Αραβίας, στοχεύουν να πλήξουν το ηθικό των μουτζαχεντίν στην Αραβική Χερσόνησο". Την πληροφορία αυτή ανώτατος αξιωματούχος των αρχών της Σαουδικής Αραβίας είχε χαρακτηρίσει ψευδή, Η είδηση για το θάνατο του αλ-Μουκρίν, ήρθε αργά την Παρασκευή το βράδυ. Πιο συγκεκριμένα, πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας από το Ριάντ ανέφεραν, ότι οι σαουδαραβικές δυνάμεις σκότωσαν τον Μουκρίν και δύο από τους πλέον καταζητούμενους "τρομοκράτες" της χώρας. Ο Μουκρίν, μάλιστα είχε αναλάβει την ευθύνη για το θάνατο του Αμερικανού ομήρου, Πολ Τζόνσον.

    Από τους πλέον καταζητούμενους

    Σύμφωνα με τις πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, οι σαουδαραβικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν μαζί με τον αλ-Μουκρίν και δύο άλλους μαχητές της Αλ Κάιντα, λίγο μετά τον αποκεφαλισμό του μηχανικού Πολ Τζόνσον. Το τηλεοπτικό δίκτυο του Αλ Αραμπίγια μετέδωσε, πως άλλος ένας μαχητής συνελήφθη κατά τη συντονισμένη επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή αλ-Μάλατς.

    Η πηγή δήλωσε, επίσης, πως ο Μουκρίν και οι άνδρες του σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να ξεφορτωθούν το πτώμα του Τζόνσον. Είπε ακόμα, πως, οι δυνάμεις είχαν ερευνήσει εξονυχιστικά τέσσερις περιοχές του Ριάντ, όταν εντόπισαν ένα κτήριο, όπου είχαν βρει καταφύγιο οι μαχητές.

    Σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια, οι μαχητές, που σκοτώθηκαν μαζί με τον Μουκρίν, ήταν οι αδελφοί Φάισαλ και Μπαντάρ αλ-Νταχίλ, που περιλαμβάνονταν στον κατάλογο του υπουργείου Εσωτερικών με τους 26 πλέον καταζητούμενους στη Σαουδική Αραβία.

    Nα μην εγκαταλείψουν τη χώρα

    Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, καλεί τους Αμερικανούς να μην εγκαταλείψουν τη Σαουδική Αραβία, γιατί, κάτι τέτοιο "θα συνιστούσε νίκη των τρομοκρατών". Πάντως, την Πέμπτη η Ουάσινγκτον είχε εκδώσει οδηγία, με την οποία καλούσε Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από τη χώρα αυτή.

    Ο Πάουελ, όμως, δηλώνει πως εμπιστεύεται τα επιπλέον μέτρα ασφαλείας, που έχουν λάβει οι αμερικανικές εταιρείες -και ιδιαίτερα οι πετρελαϊκές- για να προστατεύσουν τους υπαλλήλους τους, αλλά και την προστασία που παρέχουν οι σαουδαραβικές αρχές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σκότωσαν τον αρχηγό της Αλ Κάιντα στη Σ. Αραβία

    Στυγνή εκτέλεση Αμερικανού από την Αλ Κάιντα

    [03] Διεθνή

    Ένας άνδρας τραυματίστηκε Περιορισμένης έκτασεις εκρήξεις στην Τουρκία

    19/6/2004 10:38:00 πμ

    Μικρές υλικές ζημιές προκάλεσαν οι δύο περιορισμένης έκτασης εκρήξεις, πιθανότητα από βόμβες μολότοφ, αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Σμύρνη. Και οι δύο βόμβες εξερράγησαν μπροστά από τράπεζες με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια και να τραυματιστεί ένας νεαρός άνδρας. Τέτοιου τύπου εκρήξεις είναι συνηθισμένο φαινόμενο, στην Τουρκία, αλλά οι αρχές βρίσκονται επί ποδός καθώς ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν την ερχόμενη εβδομάδα τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, στην οποία θα παρευρεθεί, μεταξύ πολλών ηγετών, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους. Την Παρασκευή, στην Κωνσταντινούπολη, συνελήφθησαν δύο ύποπτοι ισλαμιστές που σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επίθεση κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ. Άλλα εννέα άτομα έχουν συλληφθεί τις τελευταίες ημέρες με την ίδια κατηγορία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 19 June 2004 - 8:50:20 UTC