Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Σαντάμ δεν είχε σχέση με τις επιθέσεις της 11/9
  • [02] Αυξήσεις 40% στα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ
  • [03] Πρεμιέρα για το πόλο γυναικών
  • [04] Αμερικανική έρευνα Πιο προχωρημένα τα παιδιά που ασχολούνται με
  • [05] Ανανεώσεις στον Ηρακλή
  • [06] ΠΑΟ: Σε αναμονή για το γήπεδο

    [01] Διεθνή

    Ο Σαντάμ δεν είχε σχέση με τις επιθέσεις της 11/9

    16/6/2004 7:20:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την απουσία αξιόπιστων στοιχείων που να αποδεικνύουν ότι το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεϊν συνεργάσθηκε με την Αλ Κάιντα, για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζει, σε έκθεση της ανεξάρτητη αμερικανική επιτροπή. Σύμφωνα με το αρχικό κείμενο των συμπερασμάτων της, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για επαφές μεταξύ του Ιράκ και της Αλ Κάιντα, δεν προκύπτει από πουθενά η άμεση εμπλοκή του Σαντάμ Χουσείν στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου. Στην έκθεση υπογραμμίζεται επίσης ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε τη στήριξη και την προστασία του καθεστώτος των Ταλιμπάν και του Πακιστάν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία των ΗΠΑ με το Ισλαμαμπάντ, άρχισε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

    "Σίγουρη μια νέα επίθεση της Αλ Κάιντα στις ΗΠΑ"

    Στην έκθεση αναφέρεται επίσης, ότι πριν από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, στα στρατόπεδα του Μπιν Λάντεν, εκπαιδεύονταν και εξοπλίζονταν μαχητές, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν από το Πακιστάν κατά την περίοδο του πολεμικών επιχειρήσεων εναντίον της Ινδίας για το Κασμίρ.

    Στο πλαίσιο της έρευνας της ανεξάρτητης επιτροπής, η οποία διενεργείται από ισάριθμους εκπροσώπους των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων (5) καταθέτουν και ειδικοί των μυστικών υπηρεσιών.

    Νωρίτερα σήμερα, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής, ο Ντέιβιντ Κέι, ειδικός της CIA εκτίμησε ότι η Αλ Κάιντα θα ξαναχτυπήσει στις ΗΠΑ, χωρίς να δίνει εκτίμηση για το χρόνο της επίθεσης.

    Υπογράμμισε επίσης ότι το Παγκόσμιο Κίνημα Τζιχάντ θα εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα και αν οι υπάρχουσες τρομοκρατικές οργανώσεις εξαλειφθούν, ενώ δεν απέκλεισε και την ίδρυση μίας νέας τρομοκρατικής οργάνωσης.

    [02] Οικονομία

    Αυξήσεις 40% στα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ

    16/6/2004 7:21:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Προσαυξημένα κατά 40% σε σχέση με πέρυσι είναι τα οικογενειακά επιδόματα που χορηγεί φέτος ο ΟΑΕΔ σε περίπου 300.000 εργαζόμενους. Οι δικαιούχοι μπορούν από την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2004 να υποβάλλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στα γραφεία του ΟΑΕΔ, ή για πρώτη φορά φέτος στα Kέντρα Eξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή μέσω ταχυδρομείου. Το μηνιαίο επίδομα θα ανέρχεται στα 8,22 ευρώ για ένα παιδί στα 24,65 ευρώ για δύο και στα 55,47 ευρώ για το τρίτο παιδί. Το επίδομα δικαιούνται οι μισθωτοί που παρέχουν εξαρτημένη εργασία με σχέση ιδιωτικού δικαίου σ οποιονδήποτε εργοδότη. Εξαιρούνται οι μισθωτοί που ήδη λαμβάνουν από τον εργοδότη τους μεγαλύτερο επίδομα από αυτό που προβλέπεται βάσει συλλογικής σύμβασης, νόμου, κανονισμού επιχείρησης ή άλλες διατάξεις.

    Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι δικαιούχοι είναι τα εξής:

    Βιβλιάριο ενσήμων του/της ενδιαφερόμενου/-ης με τα ένσημα του προηγούμενου της επιδότησης έτους. Οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας των παιδιών. Ληξιαρχική πράξη γέννησης παιδιού ή επικυρωμένη φωτοτυπία της (για τους νέους δικαιούχους). Αστυνομική ταυτότητα του ασφαλισμένου. Βεβαίωση του εργοδότη που να περιλαμβάνει την ειδικότητα, την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και αν προβλέπεται επίδομα παιδιών, ποιο είναι το ποσό κατά μήνα. Αριθμοί φορολογικού μητρώου (και των δύο συζύγων). Φωτοτυπία πρώτης σελίδας βιβλιαρίου Ε.Τ.Ε ή αριθμός λογαριασμού εφόσον δεν υπάρχει βιβλιάριο. Εφόσον είναι και οι δύο γονείς δικαιούχοι, βιβλιάρια ενσήμων και των δύο και κοινή δήλωση. Ασφαλιστικό βιβλιάριο του (της) συζύγου όταν ανήκει σε άλλο Ταμείο Ασφάλισης ( Τ.Ε.Β.Ε., Τ.Σ.Α. κ.λ.π.) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, για την χορήγηση του επιδόματος τρίτου παιδιού (άρθρο 18 Ν. 1346/83).

    Οι δικαιούχοι που βρίσκονται σε διάσταση ή διάζευξη πρέπει να προσκομίσουν:

    Βιβλιάριο ενσήμων και του (της) συζύγου. Δικαστική επιμέλεια των παιδιών ή ιδιωτικό Συμφωνητικό με το οποίο καθορίζεται ποιος από τους δύο γονείς έχει την επιμέλεια των παιδιών (βεβαιώνεται το γνήσιο των υπογραφών από την αρμόδια αρχή).

    Οι δικαιούχοι που βρίσκονται σε χηρεία πρέπει να προσκομίσουν:

    Ληξιαρχική πράξη θανάτου του (της) συζύγου. Δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι ο δικαιούχος: α) Είναι χήρος-α, β) Συγκατοικεί με τα παιδιά και επιβαρύνεται με την συντήρησή τους και γ) παίρνει ή όχι σύνταξη. Βεβαίωση από το Ασφαλιστικό Ταμείο για το ποσό της σύνταξης που δικαιούται λόγω θανάτου κατά το μήνα Απρίλιο του έτους επιδότησης.

    Οι δικαιούχοι με παιδιά εκτός γάμου αναγνωρισμένα και μη αναγνωρισμένα πρέπει να καταθέσουν:

    Ληξιαρχική πράξη γέννησης των παιδιών και υπεύθυνη δήλωση για την αναγνώριση ή μη των παιδιών και ότι δεν έχει τελέσει γάμο. Για τα αναγνωρισμένα παιδιά: Όταν ο πατέρας διεκδικεί το επίδομα, απόφαση δικαστηρίου, που να του αναθέτει τη γονική μέριμνα.

    Οι δικαιούχοι που έχουν ανάπηρο σύζυγο πρέπει να προσκομίσουν:

    Βεβαίωση του Ι.Κ.Α. ή του φορέα κύριας ασφάλισης για το ποσοστό αναπηρίας και για το χρόνο αναπηρίας. Αν ο (η) ανάπηρος σύζυγος παίρνει σύνταξη, βεβαίωση του Ασφαλιστικού Φορέα του ποσού της σύνταξης κατά το μήνα Απρίλιο του έτους επιδότησης.

    Οι δικαιούχοι που έχουν ανάπηρα παιδιά πρέπει να προσκομίσουν:

    Αν τα παιδιά είναι κάτω των 18 ετών: Απόφαση της Αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής του Ασφαλιστικού Φορέα κύριας ασφάλισης ότι τα παιδιά είναι ανάπηρα ή βεβαίωση από αρμόδια Δημόσια Υπηρεσία ή αρμόδιο φορέα του Δημόσιου τομέα ότι τα παιδιά είναι ανάπηρα.

    Αν τα παιδιά είναι άνω των 18 ετών: Απόφαση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής του Ασφαλιστικού Φορέα κύριας ασφάλισης ότι τα παιδιά είναι ανάπηρα και έχουν συγκεκριμένο ποσοστό αναπηρίας (άνω του 67%) ή βεβαίωση από αρμόδια Δημόσια Υπηρεσία ή αρμόδιο φορέα του Δημόσιου Τομέα ότι τα παιδιά είναι ανάπηρα και έχουν συγκεκριμένο ποσοστό αναπηρίας (άνω του 67%).

    Οι δικαιούχοι που έχουν παιδιά σπουδαστές ( 18 μέχρι 22 ετών):

    Βεβαίωση σπουδών από την οποία να προκύπτει ότι η σχολή είναι ενταγμένη σε βαθμίδα εκπαίδευσης ή ότι ανήκει στο Δημόσιο.

    Οι δικαιούχοι που συντηρούν πολύτεκνη οικογένεια:

    Δήλωση του Ν. 1599/1966 ότι: Έχει εγκαταλειφθεί η οικογένεια από τον ένα γονέα, ότι ο άλλος γονέας δεν έχει προϋποθέσεις επιδότησης, συντηρούνται τα αδέλφια από τον/την αδελφό/η.

    Οι δικαιούχοι που συντηρούν ειδικές κατηγορίες παιδιών ορφανά από τον ένα γονέα:

    Ληξιαρχική Πράξη θανάτου του γονέα. Απόδειξη ότι δεν εργάζεται ο επιζών γονέας ή ότι δεν δικαιούται επίδομα παιδιών από τον Ο.Α.Ε.Δ ή δήλωση του Ν. 1599/1996 ότι συγκατοικεί με τα παιδιά και επιβαρύνεται με την συντήρησή τους και ο γονέας που επιζεί δεν έχει προϋποθέσεις επιδότησης.

    Τρίτα πρόσωπα και έχουν την επιμέλεια των παιδιών (ορφανά από δύο γονείς):

    Απόφαση δικαστηρίου βάσει της οποίας του έχει ανατεθεί η επιμέλεια των παιδιών.

    Άνεργοι που έχουν τουλάχιστον 2μηνη επιδότηση:

    Βεβαίωση της Τοπικής Υπηρεσίας του Ο.Α.Ε.Δ. ότι ήταν άνεργος, όταν αυτό δεν αποδεικνύεται από το βιβλιάριο ενσήμων (σφραγίδα Ο.Α.Ε.Δ).

    Ασθενείς που έχουν τουλάχιστον 2μηνη συνεχή ανικανότητα για εργασία:

    Ατομικό Βιβλιάριο Υγείας όπου φαίνεται η συνεχής ανικανότητα για εργασία ή βεβαίωση του Ασφαλιστικού Φορέα.

    Μη εργαζόμενες μητέρες με σύζυγο στρατιώτη: α) Αστυνομική Ταυτότητα της ασφαλισμένης και β) Βεβαίωση από τη Στρατιωτική Μονάδα.

    [03] Υδατοσφαίριση

    Πρεμιέρα για το πόλο γυναικών

    16/6/2004 7:13:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με αντιπάλους την Ρωσία, την Ιταλία και τις Η.Π.Α θα συμμετάσχει η εθνική Ελλάδας γυναικών στο τετραεθνές τουρνουά πόλο που ξεκινά αύριο στο Σαν Ντιέγκο. Η ελληνική ομάδα πραγματοποιεί κοινή προετοιμασία με εκείνη των Ηνωμένων Πολιτειών και επόμενος σταθμός για τις δύο ομάδες μετά το Σαν Ντιέγκο είναι το Λονγκ Μπιτς, όπου διεξάγεται το πρώτο World League γυναικών. Στο πρόγραμμα του διήμερου τουρνουά περιλαμβάνονται δύο αγώνες αύριο με ξεκίνημα στις 18:30 (ώρες Η.Π.Α.) ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία και ακολουθεί στις 20:00 το Η.Π.Α-Ρωσία. Την Παρασκευή το πρόγραμμα έχει ως εξής: 18:30 Ιταλία-Ρωσία και 20:00 Η.Π.Α-Ελλάδα και το Σάββατο: 18:30 Ρωσία-Ελλάδα και 20:00 Η.Π.Α-Ιταλία.

    Ενόψει World League

    Το συγκεκριμένο τουρνουά πάντως έχει ξεχωριστή σημασία και χρησιμότητα μιας και οι δύο από τους τρεις αντίπαλους της εθνικής μας θα είναι και στον Α Όμιλο του πρώτου World League γυναικών που ξεκινά στις 23 Ιουνίου. Ο άλλος αντίπαλος της Ελλάδας θα είναι το Καζακστάν. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κούληας Ιωσηφίδης δήλωσε για τους αγώνες της εθνικής μας: «Θα έχουμε τη δυνατότητα να αγωνιστούμε με ορισμένες από αυτές, άρα να δούμε πόσο κοντά είμαστε, πόσο έχουμε πλησιάσει, τι τρωτά σημεία έχουνε και τι χρειάζεται να βελτιώσουμε εμείς παραπάνω. Επομένως είναι σαν δοκιμαστική διοργάνωση για εμάς».

    World League ανδρών

    Στο μεταξύ συνεχίζεται αύριο το 3ο World League της FINA με τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής του Α' και του Β' Ομίλου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

    Α' όμιλος: (Γένοβα): 20.00 Ιταλία-Βραζιλία,

    Β' όμιλος: (Βελιγράδι): 17.30 Σερβία/Μαυροβούνιο-Αυστραλία, (Βουδαπέστη): 19.00 Ουγγαρία-ΗΠΑ

    [04] Υγεία

    Αμερικανική έρευνα Πιο προχωρημένα τα παιδιά που ασχολούνται με υπολογιστές

    16/6/2004 9:47:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Η χρήση των υπολογιστών από παιδιά προσχολικής ηλικίας, ενισχύει τις μαθησιακές τους δεξιότητες. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι σύγκριναν τις ικανότητες αυτών των παιδιών με εκείνα που δεν έχουν καμία σχέση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Όπως παρατήρησαν, τα παιδιά ηλικίας 3-5 ετών που χρησιμοποιούσαν υπολογιστές, είτε μόνα τους, είτε με κάποιον άλλον, έπαιρναν καλύτερες βαθμολογίες σε τεστ αξιολόγησης της σχολικής ετοιμότητας και της γνωστικής ανάπτυξης. Προηγούμενες έρευνες για τη χρήση των υπολογιστών, από παιδιά προσχολικής ηλικίας, έδειχναν ότι βελτιώνει τις λεπτές κινητικές τους ικανότητες και τα βοηθά να αναγνωρίζουν ευκολότερα γράμματα και αριθμούς. Στον αντίποδα, πάντως, δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που πιστεύουν ότι οι υπολογιστές οδηγούν τα παιδιά στην απομόνωση, καθώς δεν τα αφήνουν να ζήσουν βασικές εμπειρίες, όπως το παιχνίδι με φίλους.

    [05] Αθλητισμός

    Ανανεώσεις στον Ηρακλή

    16/6/2004 10:08:00 μμ

    Σε μονομερή ανανέωση του συμβολαίου του Κώστα Καπετάνου και του Γιώργου Νέκου προχώρησε την Τρίτη, η διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής. Παράλληλα συνεχίστηκαν οι συζητήσεις με τον Ηλία Πουρσανίδη, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας. Αν οι συζητήσεις, μεταξύ ποδοσφαιριστή και ΠΑΕ, ολοκληρωθούν εντός της μέρας, τότε ο μεσοαμυντικός ποδοσφαιριστής θα υπογράψει αύριο ή μεθαύριο το νέο του συμβόλαιο.

    [06] Αθλητισμός

    ΠΑΟ: Σε αναμονή για το γήπεδο

    16/6/2004 10:36:00 μμ

    Μετά το EURO 2004, θα επανέλθει ο Παναθηναϊκός για το θέμα του γηπέδου στο Γουδί. Το γεγονός ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας με χθεσινή ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι θα χρησιμοποιήσει το γήπεδο της Λεωφόρου και μόνον αυτό για τις υποχρεώσεις του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπει και το σχέδιο που έχει για γήπεδο στο Γουδί. Απλώς, με σύσσωμη την αθλητική ηγεσία στην Πορτογαλία, οι "πράσινοι" θα περιμένουν, την επιστροφή της, προκειμένου να θίξουν το θέμα για μια ακόμη φορά. Η ΠΑΕ ΠΑΟ και οι άνθρωποί της πιστεύουν ακράδαντα ότι αυτή τη φορά, οι προτάσεις και τα σχέδιά τους δεν θα "πέσουν στο κενό και θα υιοθετηθούν από την Πολιτεία.

    Στασιμότητα στα μεταγραφικά

    Σε ό,τι αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού, αυτές εξακολουθούν να βρίσκονται σε επίπεδο, αναζήτησης και προτάσεων.

    Εξάλλου, οι στόχοι του ΠΑΟ, είναι γνωστοί , ένας τερματοφύλακας και ένας καλός ποδοσφαιριστής, που θα καλύπτει τη δεξιά πλευρά, που λόγω της μεταγραφής του Σεϊταρίδη στην Πόρτο και της αποδέσμευσης του Μικαέλσεν, έχει μείνει "ορφανή".

    Είναι οι δυο προτεραιότητες ή καλύτερα, οι δυο ανάγκες του Παναθηναϊκού και επειδή οι "πράσινοι" δεν πρόκειται να διακινδυνεύσουν, και οι δυο αυτοί θα είναι ξένοι και έμπειροι.

    Τον Παναθηναϊκό θα απασχολήσουν ενδεχομένως και παίκτες που θα μείνουν ελεύθεροι από την ΑΕΚ, λόγω προσφυγών, αλλά και κάποιοι ταλαντούχοι, αλλά νέοι σε ηλικία παίκτες, από ερασιτεχνικές ομάδες της Βόρειας Ελλάδας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 16 June 2004 - 20:52:32 UTC