Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΛΑΟΣ στο Ευρωκοινοβούλιο Ευχαριστίες Καρατζαφέρη για την εκλογή του
  • [02] Δηλώσεις Κωνσταντόπουλου "Η αποχή, ηχηρό μήνυμα για την ΕΕ"
  • [03] Μέτωπο συσπείρωσης και δράσης Ικανοποιημένη η Αλέκα Παπαρήγα
  • [04] Θρήνος για το ποδόσφαιρο του Αζερμπαϊτζάν
  • [05] Αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων Ικανοποίηση στα κομματικά
  • [06] Προβληματισμός στο ΣΥΝ για το αποτέλεσμα Κωνσταντόπουλος: Δεν θα
  • [07] Προσφυγή ο Ξενίδης
  • [08] Ολυμπιακός: "Καμιά προσφορά σε Καρεμπέ"
  • [09] Ο Ηρακλής παρουσίασε τον Γκιούρδα
  • [10] Κοντά σε Ίντερ ο Μαντσίνι
  • [11] Σε αναμομή στην Κέρκυρα
  • [12] Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα Συνάντηση Πατριάρχη-νέων Μητροπολιτών στο
  • [13] Σκοτώθηκαν 21 αστυνομικοί Παγίδα θανάτου ανταρτών στο Νεπάλ
  • [14] Ο ιδιοκτήτης της Virgin διέσχισε τη Μάγχη Αυτοκίνητο του γλυκού νερού

    [01] Ευρωεκλογές

    Το ΛΑΟΣ στο Ευρωκοινοβούλιο Ευχαριστίες Καρατζαφέρη για την εκλογή του

    13/6/2004 11:24:00 μμ

    Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ και πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα εκλέγεται ευρωβουλευτής ευχαρίστησε τον ελληνικό δημοκρατικό λαό, όπως είπε, για την ψήφο που έδωσε στο κόμμα του. Ο κ. Καρατζαφέρης πρόσθεσε ότι ο ΛΑΟΣ είναι μια σημαντική πολιτική δύναμη και πρόσθεσε ότι θα εργαστεί με δύναμη και τόλμη και θα συνεργαστεί με όλες τις δυνάμεις στο Ευρωκοινοβούλιο για τα εθνικά συμφέροντα. Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ακόμα ότι δεν είναι ώρα για θριαμβολογίες, αλλά είναι ώρα περίσκεψης, ευθύνης και σκληρής δουλειάς, ενώ κατέληξε διευκρινίζοντας ότι το κόμμα του δεν είναι ακροδεξιό αλλά όπως είπε βαθιά δημοκρατικό.

    [02] Ευρωεκλογές

    Δηλώσεις Κωνσταντόπουλου "Η αποχή, ηχηρό μήνυμα για την ΕΕ"

    13/6/2004 11:30:00 μμ

    Τη δυσαρέσκειά του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, καθώς, όπως είπε, στόχος του κόμματος ήταν να εκλέξει τουλάχιστον δύο ευρωβουλευτές. Επίσης, υπογράμμισε ότι η αποχή αποτελούν ένα ηχηρό μήνυμα προς τις δυνάμεις της ΕΕ για ριζική αλλαγή. Όπως είπε, παρά τα προβλήματα του ΣΥΝ μετά τις εθνικές εκλογές το ποσοστό στις ευρωεκλογές του δίνει τη δυνατότητα να εργαστεί για τις ευρωπαϊκές ιδέες. Αναφερόμενος στη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κωνσταντόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι αυτή αποτελεί προέκταση των εθνικών εκλογών. Για την κυβέρνηση είπε, ότι δεν πρέπει να θεωρήσει αυτή την διαφορά "ως αέρα" για επίδειξη παντοδυναμίας και εκτίμησε ότι τα προβλήματα θα έρθουν στο προσκήνιο μετά τις ευρωεκλογές και κυρίως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για το ΠΑΣΟΚ ανέφερε, ότι και η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να βγάλει τα δικά της συμπεράσματα, αφού όπως είπε, καμία εκλογική αναμέτρηση δεν είναι χωρίς πολιτική σημασία.

    [03] Ευρωεκλογές

    Μέτωπο συσπείρωσης και δράσης Ικανοποιημένη η Αλέκα Παπαρήγα

    14/6/2004 12:16:00 πμ

    Ικανοποιημένη από το εκλογικό αποτέλεσμα, κυρίως για την αύξηση των ψήφων του κόμματός της εμφανίστηκε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα σε δηλώσεις της στο Ζάππειο, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα είναι καλό αν ληφθούν υπόψη οι γενικότερες τάσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Παράλληλα, εξέφρασε την ευαρέσκειά της γιατί επέλεξαν το ΚΚΕ ψηφοφόροι άλλων κομμάτων και σημείωσε ότι η αύξηση αυτή δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε ευκαιριακή παρά τις διαφορές που έχουν οι ψηφοφόροι αυτοί με το κόμμα. Η κα Παπαρήγα τόνισε ότι το κόμμα της είναι αποφασισμένο να εργαστεί και να δημιουργήσει μέτωπο συσπείρωσης και δράσης με άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις κατά των συντηρητικών επιλογών και εκτίμησε ότι η ΕΕ προχωρεί σε πιό αντιδραστικό δρόμο.

    Αποτίμηση των αποτελεσμάτων

    Η προπαγάνδα κατά του ΚΚΕ δεν έπιασε , είπε η κ. Παπαρήγα, γιατί είναι άλλο πράγμα η αντίθεση κατά της ΕΕ και άλλο πράγμα η υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων. Για τη ΝΔ, η γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι θα θελήσει να επωφεληθεί από το υψηλό ποσοστό για να φέρει αντιλαϊκά μέτρα. Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρέπει να σκεφθεί πιό καθαρά και πρόσθεσε ότι τα όσα λέγονται για την ανασυγκρότησή του δεν έχουν σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων, ενώ εκτίμησε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κινηθεί σε πιό συντηρητική κατεύθυνση. Για το ΣΥΝ είπε ότι κακώς προσπάθησε να αποδείξει ότι το ευάλωτο σημείο του ΚΚΕ είναι οι θέσεις του για την ΕΕ, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε από το αποτέλεσμα. Σχολιάζοντας τέλος, την είσοδο του ΛΑ.Ο.Σ στην Ευρωβουλή, η κα Παπαρήγα είπε ότι οι δυνάμεις αυτές είναι γέννημα συντηρητικών αντιλήψεων που κυριαρχούν και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και ότι δεν εξεπλάγη από το αποτέλεσμα.

    [04] Αθλητισμός

    Θρήνος για το ποδόσφαιρο του Αζερμπαϊτζάν

    14/6/2004 1:41:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Αζερμπαϊτζάν, Φατούλα Γκουσεϊνοφ, δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του απο άγνωστο άντρα, ο οποίος τον πυροβόλησε πολλές φορές. Ο 66χρονος Γκουσεϊνοφ πιστεύεται πως έπεσε θύμα της εισβολής του οργανωμένου εγκλήματος στον χώρο του ποδοσφαίρου, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην χώρα. Μάλιστα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να είχε βγει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του προέδρου της ομοσπονδίας.

    [05] Ευρωεκλογές

    Αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων Ικανοποίηση στα κομματικά επιτελεία

    14/6/2004 2:49:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ημέρα αποτίμησης και περισυλλογής η σημερινή για τα επιτελεία των κομμάτων. Θετικά αποτιμούν το εκλογικό αποτέλεσμα στην κυβέρνηση και κάνουν λόγο για μία καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας, για ανανέωση της εντολής που πήρε το κυβερνών κόμμα στις εκλογές της 7ης Μαρτίου. Ο πρωθυπουργός, από το πρωί, είχε πολύωρη συνεργασία με τους Υπουργούς Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα και Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη, ενώ το απόγευμα στις 7 θα δει όλους τους συμμετέχοντες στο ευρωψηφοδέλτιο και το διαγραμματειακό όργανο της ΝΔ. Ο υπουργός Επικρατείας, δήλωσε το μεσημέρι ότι το αποτέλεσμα ήταν μια σαφής και ακόμη πιο ηχηρή επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην κυβέρνηση, αλλά και μια νέα εντολή για τη συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματός μας. Ικανοποίηση εκφράζεται και στο ΠΑΣΟΚ για την αύξηση του εκλογικού ποσοστού, σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές, αλλά και στο ΚΚΕ για την αύξηση του συνολικού αριθμού των ψήφων. Έκδηλη ικανοποίηση και στο ΛΑΟΣ που θα εκπροσωπηθεί στην Ευρωβουλή, ενώ αντίθετα στον Συνασπισμό επικρατεί προβληματισμός για τη μείωση του ποσοστού.

    "Ψήφος στήριξης του κυβερνητικού έργου"

    Ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι το αποτέλεσμα βαραίνει ακόμη περισσότερο την ευθύνη της κυβέρνησης την οποία ο λαός στηρίζει λαμβάνοντας υπόψη το δείγμα γραφής που έδωσε τις 90 πρώτες μέρες διακυβέρνησης. Ανέφερε ακόμη ότι το ποσοστό που έλαβε η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο που έχει πάρει ελληνικό κόμμα στις ευρωεκλογές, ότι η διαφορά από το δεύτερο κόμμα είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί και πως το κυβερνών κόμμα εκλέγει 11 ευρωβουλευτές παρά το γεγονός ότι συνολικά οι Έλληνες ευρωβουλευτές έχουν μειωθεί από 25 σε 24. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερωτήσεις, διαφώνησε με τον όρο "λευκή επιταγή ", λέγοντας ότι τέτοιους όρους χρησιμοποιούσε ο κ. Παπανδρέου, και σχολιάζοντας τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι θα πρέπει να μην υποτιμούμε τους Έλληνες πολίτες όταν τρεις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές διευρύνουν στο διπλάσιο τη διαφορά των δύο κομμάτων, λέγοντας ότι αυτή η κυβέρνηση είναι παρένθεση.

    Επίσης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στη δουλειά των ευρωβουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας , αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω το αποτέλεσμα.

    Σχετικά με την εκλογή του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι όλοι οφείλουν να σεβαστούν την κρίση του πολίτη. Ξεκαθάρισε ότι ισχύει απόλυτα παλαιότερη δήλωσή του ότι δεν τίθεται κανένα θέμα συνεργασίας με το ΛΑΟΣ και απάντησε στην πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη για σύσκεψη υπό τον Κωστή Στεφανόπουλο, λέγοντας ότι η ΝΔ θα συμμετάσχει εφόσον ο Πρόεδρος το κρίνει σκόπιμο.

    "Η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να απογοητεύσει το λαό. Η κυβέρνηση πρέπει από το Σεπτέμβριο να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές", δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Μητσοτάκης , σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωκλογών. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο υπουργοποίησης του Αντώνη Σαμαρά ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε: "Έχουμε σοβαρότερα πράγματα να πούμε". Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Μητσοτάκη, ο κ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε ότι οι βαθιές τομές και οι διαρθρωτικές αλλαγές σε πάρα πολλούς τομείς είναι στο κυβερνητικό πρόγραμμα, έχουν αρχίσει να γίνονται και θα συνεχιστούν για να ολοκληρωθεί κάθε δέσμευση έως το τέλος της τετραετίας.

    "Η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πολίτες μας προτρέπει για πιο γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση της πολιτικής μας", δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον πρωθυπουργό, ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης .

    Ικανοποίηση σε ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ. Προβληματισμένος ο ΣΥΝ

    Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν δίνει "λευκή επιταγή"στην κυβέρνηση, εκτίμησε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος υποστήριξε πως η διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί συντηρητική παρένθεση .

    Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι ούτε ευχάριστο ούτε ικανοποιητικό, αλλά ούτε απαγορευτικό για την πορεία ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ σε ιδεολογικό, πολιτικό και οργανωτικό επίπεδο, τόνισε ο κ. Βενιζέλος και επισήμανες ότι και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση η ΝΔ δεν έλαβε εντολή "εν λευκώ" . Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απαντήσει στις αγωνίες των πολιτών, αλλά και των ψηφοφόρων του με πολιτική ειλικρίνεια, προγραμματική σαφήνεια, ιδεολογική καθαρότητα, κοινωνική ευαισθησία και οργανωτική διαφάνεια. Ο Γιώργος Παπανδρέου, σημείωσε, έχει πλήρη αίσθηση της εντολής που έχει λάβει και περιμένουμε όλοι απ' αυτόν να αναλάβει πρωτοβουλίες για να μορφοποιηθεί η ανασυγκρότηση του κόμματος. Ερωτηθείς αν υπάρχουν προσωπικές ευθύνες του κ. Παπανδρέου για το αποτέλεσμα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι η εξατομίκευση ευθυνών αλλά να συνειδητοποιήσουμε την κατάσταση και να πάρουμε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, οι οποίες δεν είναι προσωπική και μοναχική υπόθεση, αλλά συλλογικής λειτουργίας και απόφασης.

    Την ικανοποίηση της για το ποσοστό του ΚΚΕ εξέφρασε η Αλέκα Παπαρήγα και δήλωσε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα λαμβάνει θέσεις μάχης απέναντι στην κυβέρνηση.

    Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού για μία πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων, δήλωσε ότι δεν θα ξαναθέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος. Ο κ. Κωνσταντόπουλος, μετά το πέρας της συνεδρίασης, σε δηλώσεις του γνωστοποίησε δημόσια την πρόθεση του αυτή και ανέφερε ότι στη συνεδρίαση αποφασίστηκε μια σειρά ενεργειών το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, θα συνέλθει η ΚΠΕ του ΣΥΝ με θέμα την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την προκήρυξη του τακτικού συνεδρίου του κόμματος και τον ορισμό Οργανωτικής Επιτροπής και Επιτροπής Θέσεων. Ο κ. Κωνσταντόπουλος, ερωτηθείς σχετικά, ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτεται να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.

    Ικανοποίηση στα γραφεία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ δεν είναι ακροδεξιό κόμμα τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρός του και ευρωβουλευτής πλέον Γιώργος Καρατζαφέρης. "Δεν δέχομαι το κλισέ Αριστερός-Δεξιός, δήλωσε στη ΝΕΤ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, και σημείωσε ότι το ΛΑ.Ο.Σ. είναι κατά της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης. Πρότεινε ακόμα οι 24 ευρωβουλευτές να πάνε με ενιαία στρατηγική στο Ευρωκοινοβούλιο, η οποία θα χαραχθεί σε σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κωνσταντόπουλος: Δεν θα διεκδικήσω την προεδρία

    "Προχωράμε δυναμικά μπροστά"

    Ικανοποιημένη η Αλέκα Παπαρήγα

    "Η αποχή, ηχηρό μήνυμα για την ΕΕ"

    Ευχαριστίες Καρατζαφέρη για την εκλογή του

    Ικανοποίηση από Παπανδρέου

    Πρώτο κόμμα η ΝΔ

    [06] Ευρωεκλογές

    Προβληματισμός στο ΣΥΝ για το αποτέλεσμα Κωνσταντόπουλος: Δεν θα διεκδικήσω την προεδρία

    14/6/2004 4:39:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Την πρόθεση του να μην διεκδικήσει για τέταρτη φορά τη θέση του προέδρου του ΣΥΝ, εξέφρασε σήμερα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, στον απόηχο των χθεσινών ευρωεκλογών. Οπως τόνισε επιθυμία του είναι να συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο στην πορεία του κόμματος προς το συνέδριο. Ο κ. Κωνσταντόπουλος διευκρίνισε ότι στην απόφασή του δεν έπαιξε ρόλο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και επανέλαβε ότι θα είναι ενεργός πολιτικός.

    [07] Αθλητισμός

    Προσφυγή ο Ξενίδης

    14/6/2004 5:00:00 μμ

    Προσφυγή στην ΕΕΟΔΕΠ διεκδικώντας ποσό 60 χιλιάδων ευρώ, που προκύπτει από ανεξόφλητες δόσεις μηνών Ιανουαρίου, Μαρτίου και Μαΐου κατέθεσε σήμερα ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Γιώργος Ξενίδης, κατά της ομάδας του. Η προσφυγή θα εκδικαστεί στις 22 Ιουνίου και ο ποδοσφαιριστής δεν διεκδικεί τη λύση της συνεργασίας του με την ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης αλλά την εξασφάλιση των χρημάτων του.

    Χολωμένος με την διοίκηση

    Ο Γιώργος Ξενίδης, προχώρησε σε αυτή την πράξη με αφορμή την διακοπή του συμβολαίου του για τέσσερις μήνες από την διοίκηση, με το αιτιολογικό της αναίτιας αποβολής του, στον αγώνα πρωταθλήματος με την Προοδευτική, όπου ο Ξενίδης τιμωρήθηκε γιατί ελάκτισε τον αντίπαλό του Φρατζέσκο.

    Το γεγονός αυτό τον εξόργισε καθώς για την συγκεκριμένη περίπτωση ο Ξενίδης ισχυρίζεται πως η αποβολή του δεν ήταν εσκεμμένη, αλλά αποτέλεσμα τυχαίου συμβάντος στον αγωνιστικό χώρο και επικαλείται δήλωση του Κώστα Φρατζέσκου, ο οποίος βεβαίωσε ό,τι ο "Ξενίδης τον χτύπησε κατά λάθος με τον αγκώνα, σε μια διεκδίκηση της μπάλας".

    [08] Αθλητισμός

    Ολυμπιακός: "Καμιά προσφορά σε Καρεμπέ"

    14/6/2004 5:32:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τις φήμες που ήθελαν να έχει υποβάλλει πρόταση 500.000 δολαρίων στον Κριστιάν Καρεμπέ, για συμβόλαιο ενός έτους διέψευσε την Δευτέρα με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, ουδέποτε υποβλήθηκε τέτοιου είδους πρόταση στο μάνατζερ του Γάλλου ποδοσφαιριστή κύριο Τσάλασαν, ενώ τον είχε ενημερώσει εγγράφως στις 26 Μαϊου ότι για την διοίκηση προείχε η ανεύρεση προπονητή και ακολούθως οι μεταγραφές και οι ανανεώσεις συμβολαίων. Μάλιστα για πρώτη φορά και επίσημα η ΠΑΕ έκανε γνωστό ότι είχε δώσει την έγκρισή της στον μάνατζερ για να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του παίκτη σε άλλη ομάδα.

    "Διαστρεβλώνει την αλήθεια"

    Μάλιστα, από την ΠΑΕ Ολυμπιακός παρέθεσαν και το πλήρες κείμενο της επιστολής που εστάλη στον κ. Τσάλασαν και το οποίο είναι το εξής:

    "Αγαπητέ κ. Τσάλασαν. Όπως ξέρετε ο σύλλογός μας ψάχνει πρώτα για προπονητή. Μόνο όταν τελειώσουμε με αυτό το πρόβλημα θα προχωρήσουμε σε συμφωνίες ή διακοπές των συμφωνιών με όλους τους παίκτες. Ετσι, είστε ελεύθεροι να διαπραγματευτείτε ή να συμφωνήσετε με άλλους συλλόγους για τον Κριστιάν".

    Στο τέλος της ανακοίνωσης, οι "ερυθρόλευκοι" ότι παρά την εκτίμηση που έχουν για τον Κριστιάν Καρεμπέ, ο κ. Τσάλασαν, θα πρέπει να βρει έναν άλλο τρόπο για να προωθεί τα αποκλειστικά δικά του συμφέροντα.

    "Η διαστρέβλωση της αλήθειας δεν είναι και η καλύτερη μέθοδος", καταλήγει η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ.

    [09] Αθλητισμός

    Ο Ηρακλής παρουσίασε τον Γκιούρδα

    14/6/2004 6:37:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μετά τον Ολυμπιακό και την ιταλική Πάρμα, ο Μάριος Γκιούρδας επιστρέφει στην Ελλάδα και τον Ηρακλή. Το ΤΑΠ του "Γηραιού" παρουσίασε και επίσημα την Δευτέρα τον αρχηγό της Εθνικής μας στα γραφεία του συλλόγου και όλοι στην διοίκηση δεν μπορούσαν να κρύψουν την ικανοποίησή τους για την έκβαση της υπόθεσης που την συνδύασαν με τους υψηλούς στόχους που έθεσαν για την νέα αγωνιστική περίοδο. "Ο Ηρακλής έχει φέτος τους ίδιους στόχους, που είχε και τα περασμένα χρόνια. Να κρατηθεί στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η μεταγραφή του Μάριου Γκιούρδα. Η ιστορία μαζί του ξεκίνησε πριν από χρόνια. Θέλαμε να τον αποκτήσουμε. Είναι τιμή που έχουμε πλέον μαζί μας τον αρχηγό της Εθνικής", τόνισε ο πρόεδρος του ΤΑΠ Ηρακλής, Νίκος Αρταβάνης παρουσιάζοντας τον Μάριο Γκιούρδα.

    Γκιούρδας: "Πάμε για νέες επιτυχίες"

    Τον Μάριο Γκιούρδα καλωσόρισαν ο τεχνικός του Ηρακλή Αλέκος Λεώνης, εκ μέρους των παικτών της ομάδας ο Θόδωρος Μπάεφ και ο πρόεδρος του ΓΣ Ηρακλής, Νίκος Παναγόπουλος.

    Παίρνοντας τον λόγο ο "αρχηγός", τόνισε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και εξέφρασε την ελπίδα μαζί με τους συμπαίκτες του να πετύχουν τους υψηλούς στόχους που έχει βάλει η διοίκηση.

    "Δεν ήταν δύσκολο να καταλήξω σε συμφωνία με τον Ηρακλή. Από την πρώτη συνάντηση που είχα με τους ανθρώπους του, όταν γύρισα από την Ιταλία ένιωσα πολύ οικεία. Δεν είναι επίσης εύκολο να αγωνίζεσαι σε ομάδα που έχει στόχους, φιλοδοξίες, παίκτες αξίας, απαιτητικό κόσμο και διοίκηση, που προσπαθεί πάντα για το καλύτερο. Όλα αυτά είναι βέβαια στοιχεία, που βοηθούν στην αποδοχή μιας πρότασης συνεργασίας. Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας και να πανηγυρίσουμε με τον κόσμο και όσους αγαπάνε τον Ηρακλή επιτυχίες", τόνισε σχετικά.

    Από την πλευρά του ο τεχνικός του "Γηραιού", Αλέκος Λεώνης, επεσήμανε ότι "Αυτή την περίοδο πρωταγωνιστές είναι οι παράγοντες της ομάδας, οι οποίοι κάνουν πολύ καλή δουλειά παίρνοντας μεγάλους παίκτες. Δική μου ευθύνη είναι αυτοί οι παίκτες να γίνουν ομάδα", ενώ ο Θόδωρος Μπάεφ είπε: "Είναι γνωστό το μέγεθος και η αξία του Μάριου Γκιούρδα στο ελληνικό βόλεϊ. Θέλω να τον διαβεβαιώσω ότι όσο οικεία αισθάνθηκε όταν συναντήθηκε για πρώτη φορά με τους ανθρώπους του Ηρακλή, το ίδιο θα αισθάνεται και στη συνέχεια. Είμαστε δεμένοι σαν οικογένεια".

    [10] Αθλητισμός

    Κοντά σε Ίντερ ο Μαντσίνι

    14/6/2004 6:45:00 μμ

    Μόνο η επίσημη ανακοίνωση απομένει για να οριστικοποιηθεί και τυπικά η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ίντερ από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι. Βέβαια προηγείται η λύση της συνεργασίας με τον Αλμπέρτο Τζακερόνι και τη δύσκολη αυτή αποστολή έχει αναλάβει ο πρόεδρος της Ίντερ, Τζακίντο Φακέτι. Ήδη ρυθμίζονται κάποιες διαδικαστικές λεπτομέρειες του "διαζυγίου", ενώ ο Μοράτι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Μαντσίνι για τον σχεδιασμό της ομάδας εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Μάλιστα οι "νερατζούρι", οι οποίοι έχουν ήδη εντάξει στο ρόστερ του από τη Λάτσιο τους Στάνκοβιτς και Φαβάλι, κατόπιν επιθυμίας του Μαντσίνι, σκοπεύουν να αποκτήσουν άμεσα και τους Σέζαρ, Μιχαϊλοβιτς.

    [11] Αθλητισμός

    Σε αναμομή στην Κέρκυρα

    14/6/2004 6:54:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ολοκληρώνονται την Τρίτη, 15/6, οι προεγγραφές για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Κέρκυρα με τον πρόεδρο της ομάδας κ. Σπύρο Καλογιάννη να έχει θέσει ως όριο την κάλυψη του ποσού των 440.000 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξει μικρή χρονική παράταση, που μέχρι τις 20 Ιουλίου. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, έχει θέσει ως προϋπόθεση για να αρχίσει τις συνομιλίες με τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια, αλλά και τους μεταγραφικούς στόχους, την κάλυψη του ποσού. Την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένει και ο Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος αν και ήθελε να πάει στην Πορτογαλία, για το EURO 2004, εν τούτοις παρέμεινε στην Κέρκυρα, προκειμένου, να είναι παρών σε όλες τις συζητήσεις, αλλά και τις μεταγραφικές κινήσεις, που θα γίνουν εκ μέρους της ομάδας.

    [12] Εσωτερικά

    Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα Συνάντηση Πατριάρχη-νέων Μητροπολιτών στο Φανάρι

    14/6/2004 6:48:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, στο Φανάρι, η συνάντηση, μετά από πρωτοβουλία τους, των τριών νεοεκλεγέντων μητροπολιτών Θεσσαλονίκης, Ελευθερούπολης και Κοζάνης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Οι μητροπολίτες υπέβαλαν τα σέβη τους στον κ. Βαρθολομαίο, προκειμένου να τους δοθεί η ευλογία για καλή ποιμαντορία, λίγες μέρες πριν από τις ενθρονίσεις τους, που θα γίνουν διαδοχικά στις 18, 19 και 20 Ιουνίου. O Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος Αβαγιανός μετά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, αναφέρθηκε και στη ρήξη που υπήρξε μεταξύ των δύο Εκκλησιών, επισημαίνοντας ότι αν και πιθανότατα να στενοχώρησαν τον κ. Βαρθολομαίο, είναι πάντα πρόθυμοι να ζητήσουν συγγνώμη, ωστόσο εκείνος δεν έθεσε τέτοιο θέμα. Επίσης, τόνισε ότι "προσβλέπουμε στον Οικουμενικό Πατριάρχη όχι μόνο ως τον ηγέτη της Ορθοδοξίας αλλά και ως τον πνευματικό ηγέτη, ο οποίος διαφυλάττει τα ιερά και τα όσια εδώ στην Κωνσταντινούπολη". Ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος είπε ότι η συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη "ήταν ακριβώς όπως την περιμέναμε" και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα προβλήματα που δοκίμασαν τις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποτελούν πλέον παρελθόν".

    [13] Διεθνή

    Σκοτώθηκαν 21 αστυνομικοί Παγίδα θανάτου ανταρτών στο Νεπάλ

    14/6/2004 7:06:00 μμ

    Ενέδρα σε δύο φορτηγά της αστυνομίας είχαν στήσει μαοϊστές αντάρτες στο Νεπάλ, με αποτέλεσμα 21 αστυνομικοί να σκοτωθούν και 16 να τραυματιστούν. Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ατζάι Τσατκούλι, οι αντάρτες είχαν τοποθετήσει βόμβα σε δρόμο της περιοχής Χαϊριχόλα, 450 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού, που εξερράγη τη στιγμή που περνούσαν τα οχήματα, ενώ ταυτόχρονα άνοιξαν πυρ εναντίον των φορτηγών. "Η έκρηξη ήταν ισχυρή. Τα δύο φορτηγά που χρησιμοποιούσε η αστυνομία καταστράφηκαν τελείως", είπε ο Τσατκούλι και πρόσθεσε πως στα οχήματα επέβαιναν συνολικά 37 αστυνομικοί που κατευθύνονταν σε οδόφραγμα, το οποίο είχαν στήσει οι αντάρτες.

    [14] Τεχνολογία

    Ο ιδιοκτήτης της Virgin διέσχισε τη Μάγχη Αυτοκίνητο του γλυκού νερού

    14/6/2004 7:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC- NET

    Με ένα αμφίβιο αυτοκίνητο, ονόματι Aquada, ο ιδιοκτήτης της Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον, γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας του ομίλου του. Μετά το γύρο του κόσμου με αερόστατο, ο εκκεντρικός μεγιστάνας του πλούτου σκέφτηκε να διασχίσει με το Aquada το στενό της Μάγχης. Κατάφερε, μάλιστα, να συντρίψει και το ρεκόρ, που κατείχαν δύο Γάλλοι από τη δεκαετία του 60, αφού διέσχισε το βρετανικό κανάλι μέσα σε μία ώρα, σαράντα λεπτά και έξι δευτερόλεπτα! Ως έτερος Τζέιμς Μποντ, ο κ. Μπράνσον ευχαριστήθηκε με τη νέα του περιπέτεια, αν και παραπονέθηκε λίγο για το βρεγμένο του κοστούμι.

    "Σκίζει" τα κύματα

    Εξωτερικά, το Aquada μοιάζει με όλα τα άλλα roadster, που κυκλοφορούν στους δρόμους ολόκληρου του κόσμου.

    Ωστόσο, με το πάτημα ενός κουμπιού και μέσα σε 7 δευτερόλεπτα, το σπορ αυτοκίνητο μετατρέπεται σε ταχύπλοο!

    Το αμφίβιο όχημα είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αφού καίει αμόλυβδη βενζίνη, ενώ κάτω από το καπό του "αναστενάζει" μια μηχανή με 175 "αφηνιασμένα" άλογα. Η ταχύτητα του Aquada μπορεί να φτάσει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα στη στεριά και τα 30 χιλιόμετρα ανά ώρα στο νερό.

    Για την κατασκευή του χρειάστηκαν εβδομήντα μηχανικοί και σχεδιαστές και σκληρή δουλειά επτά ολόκληρων χρόνων, προκειμένου το όχημα να μπορέσει να βγει στην αγορά.

    Το ταξίδι του Κροίσου

    Με τη συνοδεία των κατασκευαστών, αρκετών δημοσιογράφων σε παραπλέοντα σκάφη και ενός airbus της Virgin, ο κ. Μπράνσον έκανε τη βόλτα του. Μετά το ταξίδι εμφανίστηκε ικανοποιημένος, αν και παραπονέθηκε για κάποια "κακά" πλοία, που τον μούσκεψαν με τα κύματά τους.

    "Είχε πλάκα. Μερικά κύματα από περαστικά πλοία μας έκαναν μούσκεμα. Δεν ήταν το καλύτερο κοστούμι του κόσμου, αλλά είχε πλάκα", δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Virgin στους δημοσιογράφους που τον συνόδευσαν.

    Κι αν τώρα που μάθατε τα νέα θέλετε να αποκτήσετε το Aquada για να κόβετε βόλτες στους ελληνικούς δρόμους και τις παραλίες, ξανασκεφθείτε το: το κόστος του αγγίζει τις 271.000 ευρώ, ποσό μάλλον αποτρεπτικό για τους επίδοξους Τζέιμς Μποντ!

    Σχετικά Links:

    Aquada


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 14 June 2004 - 16:51:08 UTC