Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 15 Ιουνίου ξεκινά η περίοδος απογραφής Με κλήρωση η χορήγηση των
  • [02] Πλήρης ημερών "Έφυγε" ο Ξενοφών Ζολώτας
  • [03] Στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου Οξεία κριτική Παπανδρέου στην
  • [04] Σπάει τα κοντέρ στα 400μ εμπόδια
  • [05] Ανακοίνωσε ο Υπ. Δημόσιας Τάξης Από 1η Ιουλίου τα μέτρα της Ολυμπιακής
  • [06] Κέρκυρα: Στο μικροσκόπιο ελεύθεροι παίκτες
  • [07] Στους δυο οι νεκροί Αιματηρές συγκρούσεις στην Τουρκία
  • [08] ΑΕΚ: Κινητικότητα στο γηπεδικό
  • [09] Με αφορμή τις δηλώσεις Παπανδρέου Κόντρα ΚΚΕ- ΠΑΣΟΚ
  • [10] "Πολιτικός κίνδυνος η αποχή" Κάλεσμα Κωνσταντόπουλου στους νέους
  • [11] Την Κυριακή Στις κάλπες και πάλι η Σερβία
  • [12] Η ταφή θα γίνει στην Καλιφόρνια Το ύστατο "χαίρε" στον Ρίγκαν
  • [13] "Φώτισαν" οι Πυραμίδες
  • [14] Ναι του Καμάτσο για επιστροφή Μοριέντες

    [01] Εσωτερικά

    Στις 15 Ιουνίου ξεκινά η περίοδος απογραφής Με κλήρωση η χορήγηση των δελτίων Εργατικής Εστίας

    11/6/2004 11:16:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Με αλλαγές και καινοτομίες για τη διευκόλυνση των δικαιούχων της Εργατικής Εστίας θα χορηγηθούν φέτος τα δελτία εκδρομών. Σύμφωνα με τον υπουργό Απασχόλησης, Πάνο Παναγιωτόπουλο, η απογραφή των δικαιούχων εργαζομένων και συνταξιούχων θα αρχίσει την Τρίτη 15 Ιουνίου από 41 σημεία, έναντι 10 που λειτουργούσαν πέρσι, στο νομό Αττικής. Φέτος, η χορήγηση των εκδρομικών εισιτηρίων δε θα πραγματοποιηθεί με σειρά προτεραιότητας, όπως ίσχυε στο παρελθόν, αλλά με κλήρωση προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και ο συνωστισμός στα κέντρα. Τα εκδρομικά προγράμματα απευθύνονται σε 42.600 μισθωτούς και συνταξιούχους και είναι συνολικού προϋπολογισμού 9,5 εκατ. ευρώ.

    Διαδικασία χορήγησης δελτίων

    Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της προεγγραφής, ενώ η χορήγηση των εισιτηρίων θα γίνει από τα Σημεία Προεγγραφής όπου ο κάθε δικαιούχος προσήλθε για να καταγράψει τα στοιχεία του. Οι δικαιούχοι που κληρώθηκαν θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.

    Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι αστυνομική ταυτότητα, βιβλιάριο ασθενείας, απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ασφάλισης εργαζομένων - νέος τύπος ενσήμων- με 100 ημέρες εργασίας το έτος 2003, ή 50 ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας το έτος 2003-50 ένσημα απαιτούνται και για τους εργαζομένους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Πειραιά και τις άγαμες μητέρες - δήλωση ΑΦΜ, αρχική απόφαση σύνταξης κλπ.

    Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όσοι δεν πήραν πέρυσι Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού ή εισιτήρια Θερινών Εκδρομών και όσοι φέτος δεν έχουν λάβει κάποια από τις παροχές του μικτού προγράμματος ( εισιτήρια θεάτρου, δελτία αγοράς βιβλίων, εναλλακτικός τουρισμός, χειμερινό, εαρινό εκδρομικό).

    Για τη συμμετοχή των δικαιούχων στο πρόγραμμα δεν τίθεται όριο εισοδήματος .

    Περίοδοι προεγγραφής

    Από φέτος διαχωρίζεται η περίοδος προεγγραφής των συνταξιούχων από την περίοδο προεγγραφής των εργαζομένων .

    Η προεγγραφή των συνταξιούχων θα γίνει:

    στις 15 Ιουνίου για τις εκδρομές που ξεκινούν στις 26 και 27 Ιουνίου στις 16 Ιουνίου για τις εκδρομές που ξεκινούν στις 3 και 4 Ιουλίου και στις 17 Ιουνίου για τις εκδρομές που ξεκινούν στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου

    και των εργαζομένων:

    στις 22 Ιουνίου για τις εκδρομές που ξεκινούν στις 10, 17 και 24 Ιουλίου στις 23 Ιουνίου για τις εκδρομές που ξεκινούν στις 31 Ιουλίου και 7 Αυγούστου στις 24 Ιουνίου για τις εκδρομές που ξεκινούν στις 14 και 21 Αυγούστου και στις 25 Ιουνίου για τις εκδρομές που ξεκινούν στις 28 Αυγούστου, 4 και 11 Σεπτεμβρίου

    Τα εισιτήρια των εκδρομών από 19/6-26/6 και από 25/6-2/10 θα διατεθούν σε ΚΑΠΗ και εργασιακούς χώρους .

    Σχετικά με τα Σημεία Προεγγραφής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας http://www.oee.gr/kentra.htm.

    Σχετικά Links:

    Οργανισμός Εργατικής Εστίας

    [02] Εσωτερικά

    Πλήρης ημερών "Έφυγε" ο Ξενοφών Ζολώτας

    11/6/2004 3:01:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Φτωχότερος είναι από σήμερα ο πολιτικός και πνευματικός κόσμος της Ελλάδας, καθώς έφυγε από τη ζωή, στα 100 του χρόνια, μία από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες της πνευματικής και πολιτικής ζωής της χώρας, ο πρώην πρωθυπουργός Ξενοφών Ζολώτας. Αναμφισβήτητα, ο εκλιπών, θεωρείται ως ένας από τους θεμελιωτές της Ελλάδας του 20ου αιώνα, καθώς την υπηρέτησε επί σειρά ετών ως καθηγητής πανεπιστημίου, διοικητής της Τραπέζας της Ελλάδας και κορυφαίος οικονομολόγος. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο στις 13:00 στο Α Νεκροταφείο Αθηνών. Ο κ. Ζολώτας διετέλεσε Πρωθυπουργός της Ελλάδας από τις 23 Νοεμβρίου 1989 έως τις 11 Απριλίου του 1990, ως πρόεδρος της Οικουμενικής κυβέρνησης. Ο θανών γεννήθηκε το 1904 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη Λειψία και οικονομικά στο Παρίσι. Το 1952 εξελέγη μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως Υπουργός Συντονισμού στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Δημητρίου Κιουσόπουλου. Σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, καθώς και ο πευματικός κόσμος της Ελλάδας εκφράζουν τη θλίψη τους για τη μεγάλη απώλεια.

    Μια ματιά στο πλούσιο έργο του κορυφαίου οικονομολόγου

    Ο Ξενοφών Ζολώτας ήταν μία από τις πιο επιφανείς προσωπικότητες της πνευματικής και της πολιτικής ζωής της χώρας, καθώς κατέλαβε κορυφαίες θέσεις σε ελληνικούς και διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς και αναδείχθηκε σε κατευθυντήριο νου της ελληνικής οικονομίας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε, ότι εκτός από καθηγητής Πανεπιστημίου, έχει διατελέσει Πρόεδρος της Αγροτικής Τράπεζας, μέλος της ελληνικής αντιπροσωπίας στον ΟΗΕ, μέλος της Διεθνούς Επιτροπής των "Τεσσάρων Σοφών" για τη συγκρότηση του ΟΟΣΑ, διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος.

    Η ακαδημαϊκή καριέρα του κορυφαίου οικονομολόγου ξεκίνησε από τα 24 του χρόνια, το 1928, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διορίστηκε τακτικός καθηγητής της Πολιτικής Οικονομίας, ενώ τρία χρόνια αργότερα εξελέγη τακτικός καθηγητής στην έδρα της Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1932 διετέλεσε μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Ανασυγκροτήσεως .

    Το 1934, ο εκλιπών, ήταν αρχηγός της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Οικονομικό Συμβούλιο της Βαλκανικής Συνεννοήσεως, ενώ το διάστημα 1936-1940 διετέλεσε πρόεδρος του ΔΣ της Αγροτικής Τράπεζας. Το 1941 υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της Σοσιαλιστικής Ένωσης και το 1944 τοποθετήθηκε συνδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Την περίοδο μετά τον πόλεμο διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της UΝRRΑ και ανέλαβε την οργάνωση και τη σωστή διανομή της βοήθειας στους πολίτες που την είχαν ανάγκη, ενώ από το 1948 έως το 1953, ήταν μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ. Το 1949 διετέλεσε αντιπρόσωπος στην Οικονομική Επιτροπή της Ευρώπης, της οποίας διετέλεσε αντιπρόεδρος το διάστημα 1952-1955. Το 1950, έγινε τακτικό μέλος της Νομισματικής Επιτροπής .

    Το 1952, ο Ξενοφών Ζολώτας εξελέγη μέλος της Ακαδημίας Αθηνών .

    Την περίοδο 1955-1967,διετέλεσε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Το 1960,ήταν μέλος της Διεθνούς Επιτροπής των "Τεσσάρων Σοφών" για τη συγκρότηση του ΟΟΣΑ .

    Το 1968 παραιτήθηκε από την έδρα της Πολιτικής Οικονομίας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζοντας την αντίθεσή του στο δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου.

    Ο κ. Ζολώτας, επανήλθε στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα το 1974, μετά την πτώση της δικτατορίας των συνταγματαρχών και τοποθετήθηκε εκ νέου Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος όπου παρέμεινε έως το 1981 , οπότε αποχώρησε με τον τίτλο του επίτιμου πρόεδρου της Τράπεζας.

    Επίσης, το 1952, διετέλεσε υπηρεσιακός υπουργός Συντονισμού και υπουργός Συντονισμού από τις 24 Ιουλίου 1974 έως τις 21 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς, στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή .

    Τεράστιο είναι και το συγγραφικό του έργο καθώς έχει συγγράψει και δημοσιεύσει πλήθος έργων κυρίως οικονομικού περιεχομένου πολλά από τα οποία έχουν μεταφραστεί σε ξένες γλώσσες.

    Μία από τις όχι μόνο εντυπωσιακές, αλλά και ουσιαστικές ενέργειες του καθηγητή Ζολώτα, ήταν η προβολή της ελληνικής γλώσσας - ως ρίζας και πηγής του ευρωπαϊκού πολιτισμού- το 1957, ενώπιον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οπότε και εκφώνησε τον περίφημο λόγο του στα αγγλικά αλλά με ελληνικές λέξεις. Μάλιστα, ο λόγος αυτός του εκλιπόντος καθηγητή, πολιτικού και οικονομολόγου, στάθηκε η αφορμή να διαδοθεί σε όλο τον κόσμο η διαχρονική δύναμη της ελληνικής γλώσσας. Ένα χρόνο μετά, ο μεγάλος αρχαιολόγος και φιλόλογος Γερμανός καθηγητής Σάντεβαλντ σε διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, απέδειξε, ότι η γερμανική γλώσσα, πλούσια όπως είναι γνωστό, χρησιμοποιεί σε όλα τα πεδία: την επιστήμη, τη λογοτεχνία, τον ευρύτερο πολιτισμικό χώρο, τρεις χιλιάδες ελληνικές λέξεις στην αρχική τους μορφή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πανελλήνια συγκίνηση για το θάνατο του Ζολώτα

    Ο περίφημος λόγος του καθηγητή Ξενοφώντα Ζολώτα

    [03] Ευρωεκλογές

    Στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου Οξεία κριτική Παπανδρέου στην κυβερνητική πολιτική

    11/6/2004 3:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι στο Ζάππειο. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε όλο το φάσμα των εσωτερικών αλλά και εξωτερικών θεμάτων, ενώ άφησε αιχμές για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, την πορεία των Ολυμπιακών έργων, το Κυπριακό, το Ιράκ, αλλά και τους συμβασιούχους. Παράλληλα, ζήτησε την εκλογική στήριξη του ΠΑΣΟΚ και πρότεινε συναινετικές διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Επίσης, κάλεσε όλα τα στελέχη και τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ για μαζική συμμετοχή στις εκλογές και ενίσχυση του Κινήματος.

    Πρόσκληση για μαζική συμμετοχή στις εκλογές

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει εκ νέου για ποιο λόγο και με ποιο τρόπο προχώρησε στο δανεισμό ενός υψηλού ποσού, πολλών εκατομμυρίων δισ., χωρίς να ακολουθήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες διαγωνισμών- πλειστηριασμών. Ο κ. Παπανδρέου απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις κατηγορίες που απηύθυνε στην κυβέρνηση για αδιαφάνεια, κατά την ομιλία του την Πέμπτη το βράδυ στη Δάφνη, επανήλθε στο θέμα του δανείου που σύναψε πρόσφατα η κυβέρνηση και στην υπέρβαση του κόστους των Ολυμπιακών Έργων. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση πήρε ένα πολύ υψηλό δάνειο με αδιαφανείς διαδικασίες, "ένα δάνειο που δεν ξέρουμε πού θα πάει και συνήφθη χωρίς να γίνουν διαγωνισμοί". Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετά τις εκλογές έβγαλε από το λεξιλόγιό της τη λέξη διαφάνεια. Και πρόσθεσε ότι "η αλεπού μπορεί να κρύβεται αλλά η ουρά της φαίνεται".

    Επικρίνοντας την κυβέρνηση ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως με ό,τι και αν καταπιάστηκε δημιούργησε προβλήματα στη χώρα, όπως αυτό της επιτήρησης στην οικονομία, προβλέποντας ότι αυτό μπορεί να έχει και επιπτώσεις ύφεσης στην οικονομία εκεί που είχαμε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη. Προέβλεψε δε ότι από τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα εφαρμόσει πολιτική με μέτρα, τα οποία δεν θα ανταποκρίνεται σε προεκλογικές της δεσμεύσεις, αλλά θα είναι σκληρά και αντιλαϊκά.

    Αναφερόμενος στα Ολυμπιακά έργα άφησε αιχμές για το θέμα του κόστους τους, λέγοντας ότι "η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για 7 χρόνια είχε προϋπολογίσει 4,6 δισ. ευρώ για τα Ολυμπιακά έργα, τα οποία παρέδωσε σχεδόν τελειωμένα, και τώρα σε τρεις μήνες η κυβέρνηση υπερδιπλασιάζει το κόστος, μιλώντας για 10 δισ. ευρώ". Επανέλαβε επίσης, τα ερωτήματα σε ποιούς θα πάνε τα χρήματα των υπερβάσεων και για ποια έργα μιλάει η ΝΔ.

    Για το θέμα των συμβασιούχων ανέφερε ότι η κυβέρνηση παλινδρομεί και δεν λύνει το πρόβλημα, όπως είχε ρητά δεσμευτεί προεκλογικά, ενώ όσο περνάει ο καιρός θα έχουμε και απολύσεις, αναφέροντας ότι χθες υπήρξαν 300 απολύσεις στον ΕΛΓΑ.

    Σε ερώτηση για το ποιά στάση θα τηρήσει το ΠΑΣΟΚ στο θέμα της συμφωνίας δικαστικής συνδρομής μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένων Πολιτειών, ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι θα ήθελε να δει πρώτα τι κείμενο θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, υπογραμμίζοντας πάντως ότι πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ είναι η νομική κατοχύρωση των προσωπικών δεδομένων.

    Σχετικά με το Ιράκ, ο κ. Παπανδρέου τάχθηκε κατά της αποστολής έστω και ενός Ελληνα στρατιώτη λόγω της διαφωνίας του Κινήματος με την επιλογή του πολέμου, αλλά και για το ρόλο που έπαιξε ως δίαυλος επικοινωνίας και διαλόγου μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών. Ανέφερε επίσης ότι δικαιώθηκε η θέση του ΠΑΣΟΚ για το Ιράκ, ότι η τρομοκρατία δεν αντιμετωπίζεται με βία και πως πρέπει να εξεταστούν τα αίτια που προκαλούν την τρομοκρατία.

    Σε ερώτηση αν θα υποστήριζε το σχέδιο Ανάν σε περίπτωση νέου δημοψηφίσματος, ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι αυτό που προέχει σήμερα είναι να ξεκαθαρίσει η κυπριακή ηγεσία ποια είναι η στρατηγική της και ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να μην μείνει απαθής, όπως στη Λουκέρνη, αλλά να συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας στρατηγικής. Η ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι μια λύση αλλά εφόσον έχουμε στρατηγική. Ανέφερε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση έχασε το κύρος της στην Ευρώπη από τη στάση που τήρησε ενώ το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο.

    Ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε γενικό προσκλητήριο προς τους φίλους, τους οπαδούς, τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για μαζική συμμετοχή στις εκλογές και ενίσχυση του Κινήματος, αναφέροντας τους τρεις γνωστούς λόγους για τους οποίους πρέπει να ψηφιστεί το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή την ενίσχυση των σοσιαλιστών στην Ευρώπη, να μην δοθεί "λευκή επιταγή" στην κυβέρνηση και τρίτον για τη στήριξη της πορείας ανασυγκρότησης του Κινήματος.

    Ανέφερε επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι δεν τίθενται συγκεκριμένα αριθμητικά όρια για τις εκλογές και πρόσθεσε ότι πάμε ακόμα και για πρώτο κόμμα και δεν μιλάμε για ήττες στο ΠΑΣΟΚ. Προχωράμε πρόσθεσε για την ανάκαμψη ενωμένοι, διαμορφώνοντας πλειοψηφικό ρεύμα, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ, και κόμμα εξουσίας και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις κατηγορίες που διατυπώνονται για τον ίδιο ότι λειτουργεί αυταρχικά, δήλωσε ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ίδιος λειτουργούν με βάση το καταστατικό και ότι τα νέα όργανα του Κινήματος θα εκλεγούν μέσα από θεσμούς.

    Στην πορεία ανασυγκρότησης, τόνισε επίσης ο κ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ θα επανασυνδεθεί με παλιά στελέχη, θα συνδεθεί με νέα στελέχη και θα μπολιαστεί με νέες δυνάμεις. Στην πορεία αυτής της αλλαγής το ΠΑΣΟΚ κρατά σταθερά αναλλοίωτες τις αρχές του και όπως είπε οι Οργανισμοί αν δεν αλλάζουν και δεν μαθαίνουν τότε πεθαίνουν. Και το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε, αναγεννιέται.

    Σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα του στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και αν θα προκαλέσει πρόωρες εκλογές, εξάρτησε τη στάση αυτή από δυο παράγοντες. Πρώτον, από το γενικότερο πολιτικό κλίμα που θα έχει δημιουργηθεί μέχρι τότε (Μάρτιος του 2005) και δεύτερον, από το άτομο που θα προταθεί. Απαντώντας σε ερώτηση, εάν μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο η κυβέρνηση συνεχίζει να δείχνει απραξία, όπως την καταγγέλλει, ή επιβάλλει λιτότητα και αν σ' αυτή την περίπτωση θα επιμείνει στη συναινετική εκλογή Προέδρου ή θα ζητήσει πρόωρες εκλογές, ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι η κυβέρνηση εξελέγη για μια τετραετία, αλλά αυτό δεν αποκλείει άλλες εξελίξεις. Πάντως τόνισε, ότι το κόμμα του και ο ίδιος δεν είναι υπέρ των πολιτικών παιχνιδιών σε θέματα, όπως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το θέμα με το ίδιο αίσθημα ευθύνης που το έκανε το ΠΑΣΟΚ, υποδεικνύοντας ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Στεφανόπουλο που αποδείχθηκε ένα πρόσωπο με ευρύτατη συναίνεση και αποδοχή.

    Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι ο κ. Καραμανλής έχει πρόβλημα γιατί έχει να κάνει με μια παλαιά δεξιά με κάποιο μακιγιάζ, η οποία δεν έχει όραμα και στόχους και απλώς ενδιαφέρεται να κυβερνήσει χωρίς κατεύθυνση.

    Για το ΚΚΕ ανέφερε πως ενώ συμφωνεί με τις θέσεις του για ορισμένα ζητήματα, όπως είναι η απασχόληση στην Ευρώπη, η παγκοσμιοποίηση κλπ., χαρακτήρισε άκρως συντηρητική τη γενικότερη στάση του για την Ευρώπη, η οποία όπως είπε, ταυτίζεται με ακροδεξιές αντιλήψεις.

    [04] Στίβος

    Σπάει τα κοντέρ στα 400μ εμπόδια

    11/6/2004 4:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ασταμάτητη η Φανή Χαλκιά. Η αθλήτρια του Πελασγού Λάρισας σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 400μ. με εμπόδια με επίδοση 54.88 αφήνοντας τεράστιες υποσχέσεις, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παράλληλα, ο χρόνος που σημείωσε η Ελληνίδα αποτελεί τη πέμπτη επίδοση στον κόσμο.

    Νέο Πανελλήνιο ρεκόρ

    Η Φανή Χαλκιά, σημείωσε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ με 56.03 στα προκριματικά των 400μ εμπόδια. Ταυτόχρονα έπιασε το χαμηλό όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Η αθλήτρια του Πελασγού Λάρισας κατέρριψε έτσι, το δικό της προηγούμενο ρεκόρ που ήταν 56.40. "Βρίσκομαι σε καλή κατάσταση. Τα 400μ εμπόδια είναι αγώνισμα τέμπου. Δεν έχει σημασία που η κούρσα ήταν πρωί. Είδα ότι πέρασα καλά το πρώτο 200άρι και προσπάθησα για το ρεκόρ, αφού ήξερα ότι μπορώ να τα καταφέρω. Πιστεύω ότι θα κάνω καλή κούρσα και στον τελικό", δήλωσε η Χαλκιά μετά τον τερματισμό της.

    [05] Αθήνα 2004

    Ανακοίνωσε ο Υπ. Δημόσιας Τάξης Από 1η Ιουλίου τα μέτρα της Ολυμπιακής ασφάλειας

    11/6/2004 4:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Οι προετοιμασίες και ο σχεδιασμός της Ολυμπιακής ασφάλειας ήταν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Βουλγαράκη, το μεσημέρι, στο Μαξίμου. Ο κ. Καραμανλής ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο σχεδιασμό της Ολυμπιακής ασφάλειας, ύστερα από το ταξίδι του κ. Βουλγαράκη σε έντεκα πόλεις και ενόψει της επικείμενης επίσκεψής του την ερχόμενη εβδομάδα στη Βρετανία. Ο κ. Βουλγαράκης τόνισε ότι όλα πάνε καλά με βάση το σχεδιασμό που είχε γίνει και από την 1η Ιουλίου θα εφαρμοστούν τα μέτρα Ολυμπιακής Ασφάλειας. Παράλληλα, ανέφερε ότι στην πρόσφατη συνάντησή του στην Κακαβιά με τον Αλβανό ομόλογό του διαπιστώθηκε ότι γίνονται όσα είχαν συμφωνηθεί και από τις δυο πλευρές, ενώ και στις παραμεθόριες περιοχές και στα θαλάσσια σύνορα το Λιμενικό Σώμα και το Πολεμικό Ναυτικό είναι έτοιμα. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τόνισε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες που διεξάγονται στην Αθήνα είναι και μια ευρωπαϊκή διοργάνωση και πως πέρα των επίσημων επαφών του στη Βρετανία θα του δοθεί η ευκαιρία με συνεντεύξεις στα ΜΜΕ να εξηγήσει στο κοινό ότι τα πράγματα δεν είναι όπως περιγράφονται πολλές φορές και πως μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα για να απολαύσουν τη μεγάλη γιορτή, χωρίς να υπάρχει κλίμα κατατρομοκράτησης.

    [06] Αθλητισμός

    Κέρκυρα: Στο μικροσκόπιο ελεύθεροι παίκτες

    11/6/2004 5:58:00 μμ

    Τη λίστα με τους παίκτες, που έχουν μείνει ελεύθεροι από τις ομάδες τους, εξετάζουν στην Κέρκυρα, εν όψει της μεταγραφικής περιόδου, προκειμένου να ξεκινήσουν συζητήσεις με τους ενδιαφερομένους, καθώς ο τεχνικός της ομάδας, Νίκος Αναστόπουλος, έχει ζητήσει ενίσχυση σε όλες τις γραμμές της ομάδας. Όποιος ποδοσφαιριστής λοιπόν μένει ελεύθερος, τίθεται επί τάπητος για την ομάδα του νησιού των Φαιάκων και περνάει από το μικροσκόπιο, τόσο του προπονητή Νίκου Αναστόπουλου, όσο και του προέδρου της ΠΑΕ, Σπύρου Καλογιάννη. Η Κέρκυρα, πάντως αναζητεί έμπειρους ποδοσφαιριστές, καθώς είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τον στόχο της, που είναι η παραμονή στην κατηγορία.

    [07] Διεθνή

    Στους δυο οι νεκροί Αιματηρές συγκρούσεις στην Τουρκία

    11/6/2004 5:58:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Με το θάνατο ενός Tούρκου αστυνομικού και ενός νυχτοφύλακα γράφτηκε ο επίλογος της τελευταίας από μια σειρά συγκρούσεων ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και σε Kούρδους αυτονομιστές ανταρτές που ξεκίνησε, ύστερα από την πρόσφατη διακοπή της εκεχειρίας από τους δεύτερους. Οι δύο άνδρες πυροβολήθηκαν σε απομακρυσμένη ορεινή περιοχή της νοτιοανατολικής Τουρκίας κοντά στην πόλη Μπατμάν, ενώ σύμφωνα με αξιωματούχο της ασφάλειας, "οι επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών συνεχίζονται". Παράλληλα, την Παρασκευή Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν σε στρατιωτικό όχημα που εκτελούσε περιπολία στην ανατολική Τουρκία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο από τους δέκα στρατιώτες που επέβαιναν σ αυτό. Η επίθεση έγινε σε δρόμο ορεινής περιοχής στην επαρχία Τούντζελι, ενώ ελικόπτερα που πέταξαν στην περιοχή προσπάθησαν να αναχαιτίσουν τους επιτιθέμενους.

    O Μάιος ήταν ο αιματηρότερος μήνας των τελευταίων χρόνων για την νοτιοανατολική Τουρκία με τουλάχιστον 12 αντάρτες και οκτώ άνδρες της ασφάλειας να έχουν χάσει την ζωή τους. Να σημειώσουμε, ότι οι τελευταίες συγκρούσεις συνέπεσαν με την έναρξη της μετάδοσης από την κρατική ραδιοτηλεόραση της Τουρκίας εκπομπών στην κουρδική γλώσσα.

    [08] Αθλητισμός

    ΑΕΚ: Κινητικότητα στο γηπεδικό

    11/6/2004 6:05:00 μμ

    Νέα τροπή πήρε το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, μετά το ενδιαφέρον που επέδειξαν δυο τεχνικές εταιρίες να αναλάβουν την κατασκευή του με αντάλλαγμα την διαχείριση του εμπορικού τμήματος, όπως και την εκμετάλλευση του όσον αφορά τις εξωαγωνιστικές δραστηριότητες για ορισμένο χρονικό διάστημα κάποιων ετών. Η πρόταση υποβλήθηκε στην συντονιστική επιτροπή των μελών του Σωματείου ΑΕΚ για την "κατασκευή του γηπέδου", που αποτελείται από τους Ν. Στράτο, Δ. Πασχαλίδη, Β.Καπετανόπουλο, Δ. Μουρίκη, Α. Καμπαδάκη, Α. Βούλγαρη και Γ. Δημητρακόπουλο και αντιπολιτεύεται τον πρόεδρο της ερασιτεχνικής κ. Γιάννη Γρανίτσα με στόχο την ανατροπή του.

    Σε εκκρεμότητες οι προσφυγές

    Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές, τέσσερις είναι αυτοί των οποίων οι δικηγόροι είναι με τις προσφυγές στο χέρι και περιμένουν τις εντολές των πελατών τους για να τις καταθέσουν. Ο λόγος για τους Τσιάρτα, Οκκά, Ναλιτζή, Κασάπη. Πάντως με τον Κύπριο άσο φαίνεται να δημιουργείται θέμα ανάλογο με αυτό όταν αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ.

    Ο μάνατζέρ του, υποστηρίζει ότι έχει στα χέρια του χαρτί της ΑΕΚ, που του δίνει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του σε άλλη ομάδα, αλλά από την ΑΕΚ υποστηρίζουν ότι δεν του έχουν δώσει κανένα τέτοιο χαρτί ή βεβαίωση.

    [09] Ευρωεκλογές

    Με αφορμή τις δηλώσεις Παπανδρέου Κόντρα ΚΚΕ- ΠΑΣΟΚ

    11/6/2004 6:35:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ, μετά την δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, ότι το ΚΚΕ είναι συντηρητική δύναμη, ενώ ορισμένες απόψεις του ταυτίζονται με ακροδεξιές θέσεις. Στελέχη του Περισσού κατηγόρησαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για "παρωχημένο αντικομουνισμό", ενώ η γενική γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε, πως ο εκσυγχρονισμός του κ. Παπανδρέου "έχει πολλές ομοιότητες, αν όχι ταύτιση με τον αντικομουνισμό της δεκαετίας του 1950". Κατά την περιοδεία της στο εμπορικό κέντρο του Περιστερίου, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ τάχθηκε στο πλευρό των μικρών επιχειρήσεων και των εργατοϋπαλλήλων και χαρακτήρισε την ακρίβεια "πολιτικό ζήτημα, που σχετίζεται με την πολιτική των κυβερνήσεων και με τη στάση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

    [10] Ευρωεκλογές

    "Πολιτικός κίνδυνος η αποχή" Κάλεσμα Κωνσταντόπουλου στους νέους

    11/6/2004 6:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8- ΝΕΤ

    Πρόσκληση για μαζική προσέλευση στις κάλπες την Κυριακή απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, χαρακτηρίζοντας την αδιαφορία των πολιτών ως "το μεγαλύτερο πρόβλημα των Ευρωεκλογών". Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο πρόεδρος του ΣΥΝ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα, εκτιμώντας, πως το κόμμα του θα εκλέξει τουλάχιστον δύο Ευρωβουλευτές. Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νίκος Βούτσης, απάντησε στην πρόσκληση του Γιώργου Παπανδρέου για συνεργασία, λέγοντας, πως ο ΣΥΝ αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις, "που έχουν θιγεί από τις πολιτικές των κυβερνήσεών του ΠΑΣΟΚ, που έχουν αποξενωθεί από τις ασαφείς- νεοφιλελεύθερης έμπνευσης- αναζητήσεις της ηγεσίας του και θέλουν να αντισταθούν στην παραπέρα συντηρητική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού".

    [11] Διεθνή

    Την Κυριακή Στις κάλπες και πάλι η Σερβία

    11/6/2004 6:42:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Για τέταρτη φορά από τον Αύγουστο του 2002, οπότε ολοκληρώθηκε η θητεία του Μίλαν Μιλουτίνοβιτς, οι Σέρβοι καλούνται να εκλέξουν νέο πρόεδρο για τη χώρα τους. Οι προηγούμενες τρεις αναμετρήσεις είχαν αποδειχθεί άκαρπες λόγω του μικρού ποσοστού προσέλευσης, το οποίο δεν έφτασε καν το 50% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. Νέα αποτυχία των προεδρικών εκλογών αποκλείεται διότι πρόσφατα έγινε τροποποίηση του εκλογικού νόμου και καταργήθηκε το όριο συμμετοχής. Το αξίωμα του προέδρου διεκδικούν 15 υποψήφιοι και κατά την προεκλογική εκστρατεία ξεχώρισαν ως φαβορί: ο εθνικιστής Τόμισλαβ Νίκολιτς, υποψήφιος του Ριζοσπαστικού Κόμματος Σερβίας (SRS), ο Μπόρις Τάντιτς ,υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος (DS), ο Ντράγκαν Μαρσίτσανιν, υποψήφιος του Κυβερνητικού Συνασπισμού (DSS, G17, SPO, NS) και ο επιχειρηματίας Μπόγκολιουμπ Κάριτς, που κατεβαίνει στις εκλογές ως υποψήφιος ομάδας πολιτών.

    Τα φαβορί της αναμέτρησης

    Τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα δημοσκοπήσεων δείχνουν, ότι η μάχη για την προεδρία θα κριθεί στον δεύτερο γύρο στις 28 Ιουνίου μεταξύ του Νίκολιτς και του Τάντιτς και δίνουν σαφές προβάδισμα στον πρώτο.

    Ο Τόμισλαβ Νίκολιτς στις αρχές του 2003 ανέλαβε αναπληρωτής πρόεδρος του SRS αντικαθιστώντας, τον Βόισλαβ Σέσελι που βρίσκεται στις φυλακές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία στη Χάγη κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου. Ως υποψήφιος του SRS στην προεκλογική εκστρατεία προσπάθησε να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο απ αυτό που είχε κατά τ παρελθόν η παράταξή του, αποφεύγοντας τις αναφορές σε ακραίες εθνικιστικές ιδέες και αξίες. Από την πλευρά του ο Μπόρις Τάντιτς, θεωρείται εκφραστής της "ευρωπαϊκής Σερβίας" και αυτή η προοπτική αποτέλεσε το επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας.

    Για την τρίτη θέση προβλέπεται σκληρή μάχη μεταξύ του υποψηφίου του Κυβερνητικού Συνασπισμού, Ντράγκαν Μαρσίτσανιν και του επιχειρηματία Μπόγκολιουμπ Κάριτς που προβλέπεται να κάνει την έκπληξη των εκλογών.

    [12] Διεθνή

    Η ταφή θα γίνει στην Καλιφόρνια Το ύστατο "χαίρε" στον Ρίγκαν

    11/6/2004 6:49:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Ημέρα πένθους για τις ΗΠΑ. Θλίψη και συγκίνηση στην Ουάσιγκτον, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί για να συνοδεύσουν τον πρώην Αμερικανό Πρόεδρο, Ρόναλντ Ρίγκαν, στην τελευταία του κατοικία. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό της αμερικανικής πρωτεύουσας. Παρόντες είναι η πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ, καθώς και αρκετοί ξένοι ηγέτες. Ανάμεσά τους βρίσκονται ο πρώην σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, η Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Ταμπό Μπέκι και ο Αφγανός Πρόεδρος, Χαμίντ Καρζάι. Από ελληνικής πλευράς στην αμερικανική πρωτεύουσα βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών, Παναγιώτης Σκανδαλάκης. Εκεί βρίσκονται και οι υπόλοιποι τέσσερις εν ζωή Αμερικανοί Πρόεδροι, ο Τζορτζ Μπους, ο πρεσβύτερος, ο Μπιλ Κλίντον, ο Τζίμι Κάρτερ και ο Στρατηγός Φορντ, καθώς, φυσικά, και η οικογένεια του εκλιπόντος Προέδρου. Από την Ουάσιγκτον, η σορός του πρώην ηγέτη θα μεταφερθεί στην Καλιφόρνια, όπου θα ακολουθήσει ιδιωτική τελετή ταφής. Τον τόπο της τελευταίας του κατοικίας, με θέα στον Ατλαντικό, είχε επιλέξει ο ίδιος ο Ρίγκαν.

    Πάνω από 100.000 άνθρωποι βρέθηκαν στην Ουάσιγκτον

    Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί με στρατιωτικές τιμές. Επικήδειους λόγους θα εκφωνήσουν ο Πρόεδρος Μπους, ο πατέρας του, ο πρώην πρωθυπουργός του Καναδά, Μπράιαν Μουλρόνεϊ και η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ.

    Η τελευταία κηδεία Αμερικανού Προέδρου, του Λίντον Τζόνσον, έγινε το 1973.

    Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι πέρασαν από το φέρετρο του Ρίγκαν, για να αποδώσουν τον ύστατο φόρο τιμής.

    Η Μάρκγαρετ Θάτσερ δήλωσε, πως, "ο κόσμος έχασε ένα σπουδαίο άνθρωπο και εγώ ένα αγαπητό φίλο". "Υιοθετήσαμε την κόρη μας από τη Ρωσία. Αν δεν ήταν ο Ρίγκαν δε θα την είχαμε σήμερα", είπε ένας από τους χιλιάδες Αμερικανούς, που βρέθηκαν στην Ουάσιγκτον.

    Τα μέτρα ασφαλείας στην αμερικανική πρωτεύουσα είναι δρακόντεια , καθώς οι αρχές φοβούνται το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος.

    Ο Ρόναλντ Ρίγκαν, εξέπνευσε στις 5 Ιουνίου, στην ηλικία των 93 ετών, μετά από μία δεκαετή μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

    [13] Αθήνα 2004

    "Φώτισαν" οι Πυραμίδες

    11/6/2004 6:55:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στη σκιά των πυραμίδων υψώθηκε η Ολυμπιακή δάδα από μια δεκαεπτάχρονη αθλήτρια του μοντέρνου πεντάθλου. Ο πρόεδρος της αιγυπτιακής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ, Μουνίρ Ταμπέτ, τόνισε: «Είναι τιμή μας που είδαμε τη Φλόγα στην πόλη μας. Ως μέλος της ΔΟΕ δεν μπορώ, παρά να είμαι ευχαριστημένος, που τα έργα στην Αθήνα εξελίσσονται ομαλά και έμειναν μόνο μερικές λεπτομέρειες πριν από την εκκίνηση των Αγώνων. Γνωρίζω τους Έλληνες και ξέρω ότι μπορούν να καταφέρουν αυτό που θέλουν». Δίπλα του, ο τραγουδιστής Ντέμης Ρούσος, που έχει γεννηθεί στην Αίγυπτο, δήλωσε, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ανήκουν στο ελληνικό πνεύμα, είναι ταυτισμένοι με την Αρχαία Ελλάδα και θα ταυτιστούν και με τη σύγχρονη.

    105 Λαμπαδηδρόμοι

    Η Αιγυπτιακή Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να συμπεριλάβει στους 105 Λαμπαδηδρόμους, ένα σύμβολο, τον Ναμγιουντίν από το Αφγανιστάν, που συμμετέχει στο Ολυμπιακό κίνημα από το 1988, περπατώντας λίγα μέτρα.

    Ο Ναμγιουντίν είναι φυσιοθεραπευτής, διευθυντής του Ερυθρού Σταυρού στο Αφγανιστάν. Το 1982, σε ηλικία 18 ετών, έχασε και τα δύο του πόδια σε ένα ναρκοπέδιο. Μετά από πολλές επεμβάσεις κατάφερε να κινείται με τεχνητά πόδια. «Είμαι ευχαριστημένος που συμμετέχω με τη στολή της Αθήνας. "Το κάνω για να στείλω ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο. Σταματήστε την ανάπτυξη ναρκοπεδίων. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μία ευκαιρία για να καλέσουμε τους ανθρώπους να ενταχθούν στην προσπάθεια μας". Η ελληνική παροικία στο Κάιρο είχε συμμετοχή στη Λαμπαδηδρομία.

    Η Ολυμπιακή Φλόγα πριν να φτάσει στις Πυραμίδες, πέρασε από τα κεντρικά σημεία του Καΐρου, όπου είχαν διοργανωθεί εκδηλώσεις παραδοσιακού χαρακτήρα. Επόμενος σταθμός της Ολυμπιακής Φλόγας είναι το Κέηπ Τάουν.

    [14] Αθλητισμός

    Ναι του Καμάτσο για επιστροφή Μοριέντες

    11/6/2004 7:09:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την επιστροφή του Φερνάντο Μοριέντες στο "Μπερναμπέου", ζήτησε από την διοίκηση της Ρεάλ ο Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο βάζοντας τέλος στις όποιες σκέψεις για παραχώρησή του. Την επιθυμία του νέου τεχνικού της "βασίλισσας", επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο διεθνής φορ, δηλώνοντας ότι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, του είπε πως τον υπολογίζει στα σχεδία του για την νέα αγωνιστιή περίοδο. Ο Καμάτσο μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες υποσχέθηκε στον πρώτος σκόρερ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, ότι θα του δώσει αγωνιστικό χρόνο και δεν θα είναι απλά "ρεζέρβα" των Ραούλ και Ρονάλντο.

    Συζήτησεις με Ρομπέρτο Κάρλος

    Η διοίκηση, πάντως, του Φλορεντίνο Πέρεθ, που τον επόμενο μήνα θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της Ρέαλ, ήθελε την πώληση του Μοριέντες για να μπορέσει να ενισχύσει το ταμείο της, αλλά η παρέμβαση του Καμάτσο ήταν καταλυτική.

    Βέβαια σημαντικό ρόλο σε οποιαδήποτε εξέλιξη θα παίξει και το τι τελικά θα γίνει με τον Ρονάλντο που έχει εκφράσει την επιθυμία να φύγει από την Ρεάλ και να αγωνιστεί από την νέα περίοδο σε ομάδα της Αγγλίας.

    Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της διοίκησης και με τον Ρομπέρτο Κάρλος.

    Οι δύο πλευρές είχαν μία πρώτη επαφή την Πέμπτη, η οποία δεν κατέληξε σε συμφωνία, και θα ακολουθήσει δεύτερη συνάντηση σήμερα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στην Ισπανία.

    Ο Μότα Μαρκς, εκπρόσωπος του Ρομπέρτο Κάρλος, στην συνάντηση που είχε με τον Χόρχε Βαλντάνο στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" συζήτησε για το ενδεχόμενο της υπογραφής νέου συμβολαίου μέχρι το 2008.

    Στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται ότι σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία, ο Ρομπέρτο Κάρλος θα υπογράψει τριετές "κλειστό" συμβόλαιο και θα υπάρχει προοπτική ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο, δηλαδή μέχρι το 2008.

    Σανθ εναντίον Πέρεθ

    Ο Φλορεντίνο Πέρεθ, πάντως θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να κλείσει όλα τα ανοιχτά θέματα (ανανεώσεις, αποδεσμεύσεις, μεταγραφές) καθώς τον Ιούλιο θα πρέπει να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της Ρεάλ Μαδρίτης από τον πρώην ισχυρό άνδρα της "βασίλλισσας" Λορέντσο Σανθ.

    Ο Σανθ είχε χάσει τις εκλογές από τον Πέρεθ στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, τον Ιούλιο του 2000, καθώς ο νυν πρόεδρος, είχε αναδειχθεί νικητής με ποσοστό 55% (κάτι παραπάνω από 30.000 οι ψήφοι).

    Η μάχη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ειδικά μετά την επίθεση Σανθ στον νυν πρόεδρο με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του στο ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Cope.

    Ο πρώην πρόεδρος κατηγόρησε τον νυν ότι επί προεδρίας του ο σύλλογος συρρικνώθηκε τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά.

    Ο Φλορεντίνο Πέρεθ θα παραιτηθεί σήμερα από την προεδρία του συλλόγου και ένα προσωρινό διοικητικό συμβούλιο θα οδηγήσει τον σύλλογο στην εκλογική διαδικασία.

    Οι υποψηφιότητες για την προεδρία της Ρεάλ Μ., θα ξεκινήσουν να κατατίθενται από αύριο 12 Ιουνίου και η τελευταία ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης θα είναι η 28η Ιουνίου. Η εκλογή νέου προέδρου, εφ' όσον όλα κυλήσουν ομαλά και όλα θα είναι έτοιμα, θα διεξαχθεί στις 11 Ιουλίου.

    Εκτός από τον νυν πρόεδρο, Φλορεντίνο Πέρεθ και τον πρώην, Λορέντσο Σανθ, το ενδιαφέρον τους για να κατέβουν στη μάχη της εκλογής νέου προέδρου, έχουν εκφράσει επίσης ο Κάρλος Γκονζάλεθ και ο Αρτούρο Μπαλδασάνο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 11 June 2004 - 16:51:11 UTC