Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Βέλγιο η Ολυμπιακή φλόγα τον Ιούνιο
  • [02] Βόλει: Στον "θρύλο" ο Μιλίνκοβιτς
  • [03] Πει οφ Α1: Πήρε προβάδισμα ο Ηρακλής
  • [04] Έρευνα για 18 Αμερικανούς στρατιώτες Έκλεβαν χρήματα από Ιρακινούς
  • [05] Υπολογίζονται σε 300.000 από 20 χώρες Συγκλονιστικά στοιχεία για τα
  • [06] Επιστροφή Ντούσαν στο λιμάνι
  • [07] Μίλησαν για την απασχόληση και την ανεργία Με νέους στο Ίλιον
  • [08] Χωρίς ημερομηνία αποχώρησης του στρατού κατοχής Νέο σχέδιο για το Ιράκ
  • [09] Διέφυγαν οι δράστες Συμπλοκή ενόπλων με αστυνομικούς στην Εκάλη

    [01] Αθήνα 2004

    Στο Βέλγιο η Ολυμπιακή φλόγα τον Ιούνιο

    1/6/2004 8:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πανηγυρικά θα υποδεχθεί την Ολυμπιακή φλόγα, στο πλαίσιο της λαμπαδηδρομίας, η Αμβέρσα του Βελγίου στις 21 Ιουνίου. Η "βασίλισσα" της Φλάνδρας, όπως την αποκαλούν ή το "Μιλάνο του Βελγίου" παρουσίασε σήμερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεών της που θα αρχίσουν το μεσημέρι της 21ης Ιουνίου και θα κορυφωθούν αργότερα τη νύχτα, σε κεντρική πλατεία της πόλης, με μουσική και χορό. Αναφερόμενοι στο πρόγραμμα που παρουσιάσθηκε σήμερα στο δημαρχείο της Αμβέρσας, οι διοργανωτές υποσχέθηκαν μια "αξέχαστη" εκδήλωση με πολύ ελληνικό χρώμα. Στις εκδηλώσεις θα παραβρεθούν και μεγάλα ονόματα του Βελγικού αθλητισμού, μεταξύ των οποίων και ο διάσημος ποδηλάτης και κατά πολλούς κορυφαίος του αιώνα στο αγώνισμα, Εντι Μερκς.

    [02] Αθλητισμός

    Βόλει: Στον "θρύλο" ο Μιλίνκοβιτς

    1/6/2004 9:25:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το "κόλπο γκρόσο" πέτυχε η διοίκηση του Ολυμπιακού, η οποία ύστερα από πολυήμερες διαπραγματεύσεις κατόρθωσε να αποσπάσει την υπογραφή του αρχηγού και διαγώνιου της εθνικής Αργεντινής, του Μάρκος Μιλίνκοβιτς. Ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους "ερυθρόλευκους" για ένα έτος. Αποκτώντας τον Αργεντίνο, ο Ολυμπιακός ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό του μια ανθρώπινη "μηχανή" συγκομιδής πόντων, καθώς φέτος χαρακτηρίστηκε ως ο κορυφαίος επιθετικός στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας στο οποίο αγωνιζόταν με τη φανέλα της Ουνισούλ και την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

    Παίκτης που θα κάνει την διαφορά

    Στους τελικούς η Ουνισούλ αντιμετώπισε την Ούλμπρα του Σάο Πάουλο, την οποία "σκόρπισε" με 3-0 νίκες και κατέκτησε τον τίτλο. Ακόμη, ο Μιλίνκοβιτς αναδείχθηκε ο κορυφαίος της διοργάνωσης από τη θέση του σερβίς, ενώ ως επιβράβευση της καταλυτικής παρουσίας του ανακηρύχθηκε καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος.

    Επίσης, ο 33χρονος παίκτης (22/12/1971-2.02) είχε αναδειχθεί MVP και κορυφαίος σκόρερ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2002, καθώς και καλύτερος διαγώνιος στην ίδια διοργάνωση.

    Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ (2000), ο Μάρκος Αντόνιο Μιλίνκοβιτς είχε επίσης αναδειχθεί πρώτος σκόρερ με 150 κερδισμένους πόντους, αφήνοντας πίσω του παίκτες όπως οι Αντρέα Σαρτορέτι (140 πόντοι), Ιβάν Μίλκοβιτς (129), Ρίτσαρντ Σκιουλ (123) και άλλους.

    [03] Αθλητισμός

    Πει οφ Α1: Πήρε προβάδισμα ο Ηρακλής

    1/6/2004 10:02:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Ηρακλής, με το Σάββα Ηλιάδη (35π., 5/6)να μετατρέπει την αναμέτρηση σε "one man show", πήρε το προβάδισμα (2-1) στη σειρά του μικρού τελικού των πλέι οφ, καθώς επικράτησε με 89-70 της ΑΕΚ, μέσα στο Ιβανώφειο. Μετά τη νέα επιτυχία του ο "Γηραιός" είναι μόνο μία νίκη μακριά από την κατάκτηση της τρίτης θέσης, κάτι θα προσπαθήσει να πετύχει μέσα στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το Σάββατο, όταν θα αντιμετωπίσει την «Ένωση» στο τέταρτο μεταξύ τους παιχνίδι.

    Άνετη επικράτηση

    Η επιθετική... βουλιμία του Ηρακλή είχε σαν αποτέλεσμα να προηγηθεί πολύ γρήγορα με πέντε πόντους (5-0). Όμως ο Παντελής Παπαϊωακείμ του έκοψε την όρεξη όταν με δύο εύκολα καλάθια μέσα από τη ρακέτα, μετάτρεψε το αρχικό προβάδισμα σε 5-4.

    Η ξαφνική αφύπνιση της ΑΕΚ έκανε τον Σάββα Ηλιάδηνα πάρει την κατάσταση στα χέρια του δίνοντας προβάδισμα στον Ηρακλή, ακόμη και με εννέα πόντους (17-8, στο 8').

    Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου ο Φώτης Κατσικάρης είδε τις οδηγίες του να εφαρμόζονται κατά γράμμα. Ωστόσο η ΑΕΚ και πάλι έφτασε στην πηγή, αλλά... δεν ήπιε νερό, μιας και δεν κατάφερε να ισοφαρίσει (26-24).

    Σε αυτό το σημείο ο νεαρός γκαρντ του Ηρακλή "μίλησε" και πάλι. Ο Ηλιάδης με καταιγισμό τριπόντων (έφτασε τα τέσσερα) έδωσε στην ομάδα του τη μέγιστη διαφορά (39-26), ενώ οδήγησε τον Ηρακλή στα αποδυτήρια στο +12 (44-32). Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να παραβιάσει το αντίπαλο καλάθι από την περιφέρεια (0/7 τρίποντα).

    Με την έναρξη του δεύτερου μέρους και υπό τις ιαχές του κόσμου ο Ηρακλής, συνέχισε να "τιμωρεί" την ΑΕΚ, που έδειχνε παραδομένη στην αποφασιστικότητα των γηπεδούχων. Στον επίλογο του αγώνα, η ΑΕΚ δεν έδειχνε ικανή να "γκρεμίσει" τη διαφορά που είχε "χτίσει" μόνος του ο Ηλιάδης και ηττήθηκε με το τελικό 89-70.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σημερινή αναμέτρηση επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ο Λόλις, ο οποίος απείχε μετά από κάταγμα στη μύτη.

    Οι διαιτητές του αγώνα: Τανατζής-Αφεντουλίδης

    Οι συνθέσεις:

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Μπάκναλ 2, Μιλόσεβιτς 2, Καλαϊτζίδης 6, Ηλιάδης 35 (5), Δέδας 3 (1), Αποστολίδης 6, Βαθης 2, Ψωμάς-Λυμπάρης 6 (2), Διαμαντίδης 6, Παπαδόπουλος 8, Κούβελας 13.

    ΑΕΚ: Λόλις 2, Νικολαϊδης 5, Ζήσης 13 (1), Ταπούτος 12, Μισιακός 1, Τσιάρας 6, Μάγκουνης 8, Γλυνιαδάκης 2, Σέκουλιτς 8, Παπανικολάου 1, Παπαϊωακείμ 12.

    [04] Ιράκ

    Έρευνα για 18 Αμερικανούς στρατιώτες Έκλεβαν χρήματα από Ιρακινούς

    1/6/2004 10:16:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έρευνα ξεκίνησε ο αμερικανικός στρατός εναντίον 18 Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ, που θεωρούνται ύποπτοι για κλοπή χρημάτων, κοσμημάτων και άλλων προσωπικών αντικειμένων Ιρακινών, σύμφωνα με άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας "Ουάσινγκτον Ποστ". Μεταξύ των 91 ερευνών για κακομεταχείριση, που ήδη γίνονται για περιπτώσεις, που έχουν καταγγελθεί τόσο στο Αφγανιστάν όσο και στο Ιράκ, εδώ και 18 μήνες, οι 18 έρευνες αφορούν κλοπές χρημάτων, κοσμημάτων και άλλων χρήσιμων προσωπικών αντικειμένων, σύμφωνα με ανώτερο Αμερικανό αξιωματούχο. Σύμφωνα με το άρθρο, το οποίο επικαλείται άτομα προσκείμενα στις έρευνες, ορισμένες περιπτώσεις αναφέρονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες κατά Αμερικανών στρατιωτών οι οποίοι έκλεψαν χρήματα από Ιρακινούς πολίτες κυρίως σε σημεία οδικών ελέγχων, με το πρόσχημα ότι, κατάσχεσαν τα χρήματα αυτά επειδή ανήκαν σε αντάρτες και σε χρηματοδότες-υποστηρικτές ανταρτών.

    Μεγάλη μυστικότητα στις έρευνες

    Από τις 91 έρευνες για διάφορα εγκλήματα, που διαπράχθηκαν από τα τέλη του 2002 έως και φέτος την Άνοιξη, οι 59 έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Και σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, θα παραπεμφθούν στο Στρατοδικείο κατηγορούμενοι μόνο σε 14 από αυτές. Καμία άλλη πληροφορία για τις υποθέσεις αυτές, τις συγκεκριμένες κατηγορίες, τα γεγονότα, τις αποδείξεις και τις προβλεπόμενες ποινές δεν έχει γίνει γνωστή, αφού όλες οι διαδικασίες γίνονται με μυστικότητα.

    [05] Διεθνή

    Υπολογίζονται σε 300.000 από 20 χώρες Συγκλονιστικά στοιχεία για τα παιδιά-στρατιώτες

    1/6/2004 10:31:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σχεδόν 300.000 παιδιά-στρατιώτες υπάρχουν σήμερα στον κόσμο, σε περίπου είκοσι χώρες, εκ των οποίων 120.000 στην υποσαχάρια Αφρική, σύμφωνα με έκθεση της γαλλικής επιτροπής της Unicef, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στο Παρίσι από τον πρόεδρο της επιτροπής Ζακ Ιντζί. Στη συνέντευξη Τύπου, παρουσία της διευθύντριας της Unicef Κάρολ Μπέλαμι, ο Ιντζί εξέφρασε ανησυχία για "το φαινόμενο αυτό που βρίσκεται σε αύξηση", αφού ο αριθμός των παιδιών-στρατιωτών υπολογιζόταν σε 200.000 το 1996, την οποία αποδίδει στο γεγονός ότι, η "προσφυγή στα παιδιά για τη στελέχωση των μονάδων του πεζικού έχει γίνει συστηματική".

    Μα΄ζική η παρουσία κοριτσιών

    Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε μάλιστα ο ίδιος στη "μαζική παρουσία κοριτσιών" μεταξύ των παιδιών-στρατιωτών. "Με εξαίρεση το Αφγανιστάν, δεν υπάρχει πόλεμος χωρίς κορίτσια, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται μόνο στην τροφοδοσία, αλλά πολεμούν επίσης και υφίστανται σεξουαλική βαρβαρότητα". Η Unicef-France αφιέρωσε τη φετινή της επέτειο 40ετούς λειτουργίας στην εκστρατεία υπέρ της αποστράτευσης και της αποκατάστασης των παιδιών-στρατιωτών.

    Αίτηση με αυτό το θέμα "έχει υπογραφεί ήδη από 10.000 ανθρώπους και θα επιδοθεί στα τέλη του έτους στο γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ και στο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Άναν", πρόσθεσε ο Ιντζί.

    Από το 1999 το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει υιοθετήσει πέντε αποφάσεις που καταδικάζουν τη στρατολόγηση παιδιών, επισήμανε ο ίδιος, τονίζοντας ωστόσο ότι "θα πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα για να πάψει να υπάρχει ανοχή και να προωθηθεί η ιδέα των κυρώσεων". Στο πνεύμα αυτό η Unicef-France ζητεί στην αίτηση της "τη συστηματική εφαρμογή" μιας σειράς κυρώσεων σε αυτούς που ευθύνονται για τη στρατολόγηση παιδιών, κατέληξε ο Ιντζί.

    [06] Αθλητισμός

    Επιστροφή Ντούσαν στο λιμάνι

    1/6/2004 10:52:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μετά από τέσσερα χρόνια, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επιστρέφει στον Ολυμπιακό. Ο προπονητής που έθεσε τέλος στα "πέτρινα χρόνια" του συλλόγου, χαρίζοντας στους "ερυθρόλευκους" το πρωτάθλημα του 1997 (αλλά και τα δύο επόμενα), υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Σωκράτη Κόκκαλη. Το γεγονός έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Τρίτης, με επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ στην οποία τονίζεται ότι "για την απόφαση αυτή λήφθηκε υπόψη η προηγούμενη επιτυχημένη συνεργασία η οποία και έθεσε τα θεμέλια για την κυριαρχία του Ολυμπιακού επί εφτά συνεχόμενα χρόνια", προσθέτοντας ότι η επιλογή του επιτυχημένου προπονητή έγινε με προοπτική "το χτίσιμο μιας δυνατής ομάδας με υψηλή αγωνιστική ποιότητα και η κατάκτηση και άλλων τίτλων".

    Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς εργάσθηκε για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό την περίοδο 1996-97, μετά από οκτώ χρόνια θητείας στην ΑΕΚ.

    Μετά από την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων και μίας εξαιρετικής πορείας έως τους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ (1999), υπέβαλε την παραίτησή του στις 10 Νοεμβρίου του 1999.

    Έναν μήνα αργότερα ανέλαβε τον ΠΑΟΚ με τον οποίο πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας το 2001, νικώντας 4-2 τον Ολυμπιακό στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας.

    Επέστρεψε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2002 όπου έμεινε έως τις 25 Ιανουαρίου (στον αγώνα με τον Ηρακλη) και παραιτήθηκε μετά τις συνεχείς αποδοκιμασίες των οργανωμένων οπαδών της ομάδας.

    [07] Ευρωεκλογές

    Μίλησαν για την απασχόληση και την ανεργία Με νέους στο Ίλιον συναντήθηκε σήμερα ο Γ.Παπανδρέου

    1/6/2004 10:58:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δύο ώρες με νέους εργαζόμενους και ανέργους πέρασε σήμερα το απόγευμα στο Δήμο Ιλίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου συζητώντας μαζί τους προβλήματα σχετικά με την απασχόληση και την ανεργία. Οι νέοι αυτοί εξυπηρετήθηκαν ή εξυπηρετούνται από το γραφείο Υποστήριξης Ανέργων Νέων, το οποίο λειτουργεί στο δήμο από το 1998. Από τη συζήτηση, που είχε ο κ. Παπανδρέου με τους νέους προέκυψε ότι, σχεδόν όλοι θα ήθελαν να έχουν μια δουλειά στο δημόσιο τομέα για λόγους ασφάλειας και όχι μόνο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ένας από αυτούς στον ιδιωτικό τομέα οι αμοιβές είναι πιο χαμηλές, οι παροχές σχεδόν ανύπαρκτες, το ωράριο καταστρατηγείται, μικρότερος χρόνος ημερήσιας εργασίας 10 ώρες, ενώ απαγορεύεται και ο συνδικαλισμός σε επιχειρήσεις, που απασχολούν λιγότερα από 100 άτομα.

    "Δουλειά για όλους"

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι, άκουσε πολύ χρήσιμα πράγματα, ενώ σε δήλωσή του ανέφερε ότι, η επίσκεψή του στο Δήμο Ιλίου και η συζήτηση με τους νέους είχε ως στόχο να σηματοδοτήσει την απόλυτη προσήλωση του ΠΑΣΟΚ στην πλήρη απασχόληση. "Σύνθημα μας, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι δουλειά για όλους". Ανέφερε επίσης ότι χρειάζεται και αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος, προκειμένου οι νέοι να βρίσκουν δουλειά και μάλιστα της αρεσκείας τους. Αυτό το όραμα, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι μακρινό και μπορεί σύντομα να γίνει χειροπιαστό.

    [08] Ιράκ

    Χωρίς ημερομηνία αποχώρησης του στρατού κατοχής Νέο σχέδιο για το Ιράκ από ΗΠΑ-Βρετανία

    1/6/2004 11:26:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    ΗΠΑ και Βρετανία αναμένεται να παρουσιάσουν αργότερα σήμερα στον ΟΗΕ την τροποποιημένη εκδοχή του σχεδίου απόφασής τους για το Ιράκ με σκοπό να καθησυχάσουν τις ανησυχίες, που εκφράζονται για το κατά πόσο η ιρακινή κυβέρνηση θα διαθέτει πραγματική εξουσία μετά τις 30 Ιουνίου, κυρίως σε ότι, αφορά τον στρατιωτικό τομέα. Το τροποποιημένο σχέδιο "δηλώνει σαφώς ότι, η κατοχή τερματίζεται στις 30 Ιουνίου και ότι, η προσωρινή ιρακινή κυβέρνηση θα έχει την πλήρη κυριαρχία", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ. Πολλές από τις αλλαγές, που έχουν γίνει στο σχέδιο αφορούν την εντολή της πολυεθνικής δύναμης, το πιο "ευαίσθητο" από τα θέματα, που έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι σήμερα. Στο σχέδιο δεν αναφέρεται καμία συγκεκριμένη ημερομηνία για τη λήξη της εντολής της δύναμης αυτής. Ωστόσο, μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης των ξένων στρατιωτών στα τέλη του 2005 ή στις αρχές του 2006, ανάλογα με το αν θα έχει προχωρήσει ομαλά ο εκδημοκρατισμός της χώρας μέχρι τότε.

    Αλλαγές και στον οικονομικό τομέα

    "Δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία διότι πρόκειται για μια διαδικασία, η ολοκλήρωση της οποίας θα αποτελέσει το τέλος αυτής της περιόδου" τόνισε ο Μπάουτσερ. Στο κείμενο έχει προστεθεί μία παράγραφος, που αναφέρει ότι, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα έχει το δικαίωμα να τερματίσει την εντολή της πολυεθνικής δύναμης νωρίτερα, αν αυτό ζητηθεί από τη μεταβατική κυβέρνηση, που θα διαδεχτεί την προσωρινή κυβέρνηση στις αρχές του 2005. Το τροποποιημένο σχέδιο υπογραμμίζει επίσης ότι, "οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σεβαστούν τις αποφάσεις της κυρίαρχης κυβέρνησης του Ιράκ στο ζήτημα της παρουσίας της πολυεθνικής δύναμης".

    Άλλες αλλαγές, που έχουν γίνει αφορούν τον οικονομικό τομέα και κυρίως τον έλεγχο, που θα έχει η ιρακινή κυβέρνηση στην πετρελαϊκή βιομηχανία και το ρόλο της στο συντονισμό της διεθνούς βοήθειας. Τονίζεται επίσης ότι, οι ιρακινές αρχές θα έχουν τον πλήρη έλεγχο της αστυνομίας της χώρας.

    [09] Εσωτερικά

    Διέφυγαν οι δράστες Συμπλοκή ενόπλων με αστυνομικούς στην Εκάλη

    1/6/2004 11:33:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένοπλη συμπλοκή δύο αγνώστων με αστυνομικούς χωρίς να τραυματιστεί κανείς έγινε λίγο μετά τις 8 το βράδυ στην οδό Παπαρούνας στην Εκάλη κοντά στο σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής δύο αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα επιχείρησαν να ελέγξουν τους επιβάτες ενός κλειστού φορτηγού, που ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ. Ένας από τους αγνώστους, όμως, όταν είδε τους αστυνομικούς να πλησιάζουν πυροβόλησε εναντίον τους με πιστόλι χωρίς προειδοποίηση και στη συνέχεια οι δράστες απομακρύνθηκαν με το φορτηγάκι. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν αλλά σε μικρή απόσταση οι άγνωστοι εγκατέλειψαν το φορτηγάκι και κατάφεραν να διαφύγουν πεζή. Αυτή την ώρα διεξάγονται έρευνες στην περιοχή από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που έχουν φτάσει εκεί αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί τα ίχνη των ένοπλων δραστών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 1 June 2004 - 20:51:48 UTC