Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευάλωτα στους χάκερς τα Mac Συναγερμός στην Apple
  • [02] Μήνυμα ειρήνης στις πέντε ηπείρους H ολυμπιακή φλόγα ταξιδεύει στον
  • [03] Το 2006 προβλέπεται να ενταχθεί στον ΠΟΕ η Ρωσία
  • [04] Αυξήσεις 6% το 2004 και 5,5% το 2005 Υπεγράφη η Διετής Συλλογική
  • [05] Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του Δαβίδ
  • [06] Αναζητά κατασκόπους οδηγούς και σερβιτόρους Ψάχνει κατασκόπους μέσω
  • [07] Δυστύχημα με σχολικό στη Βρετανία
  • [08] Επεισόδια και συλλήψεις Συλλήψεις στα γραφεία του ΔΗΚΚΙ

    [01] Τεχνολογία

    Ευάλωτα στους χάκερς τα Mac Συναγερμός στην Apple

    24/5/2004 7:37:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΒΒC

    Πιθανά κενά ασφαλείας, που καθιστoύν τα Mac ευάλωτα σε επιθέσεις χάκερς , εντόπισε η εταιρία Apple. Την Παρασκευή, η εταιρία προειδοποίησε τους χρήστες, ότι ένα λάθος στο πρόγραμμα "Σαφάρι", που χρησιμοποιείται για την περιήγηση στο Διαδίκτυο, μπορεί να επιτρέψει την είσοδο και λειτουργία "κακόβουλων κωδίκων", χωρίς την άδεια του χρήστη. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της Apple έσπευσαν να καθησυχάσουν τους χρήστες των Mac, επισημαίνοντας, ότι η ανακοίνωση εκδόθηκε για προληπτικούς λόγους, χωρίς να συντρέχει ιδιαίτερη ανησυχία.

    Στόχος η πρόληψη

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Apple, πρόκειται για "θεωρητική ευπάθεια" στο λογισμικό και οι χρήστες του λειτουργικού συστήματος "OS X" παροτρύνονται να εγκαταστήσουν έναν πρόσθετο κώδικα, που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

    "Η Apple λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τα θέματα ασφαλείας και εργάζεται γρήγορα, για να αντιμετωπίσει πιθανές απειλές, μόλις γίνονται αντιληπτές", δήλωσε στο BBC ο Φίλιπ Σίλερ, αντιπρόεδρος της Apple σε θέματα παγκόσμιου μάρκετινγκ. Επίσης, ο κ. Σίλερ τόνισε, πως "στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για τους πελάτες μας".

    Αν και τα Mac έχουν τη φήμη, πως αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα ασφαλείας σε σχέση με τα Windows της ανταγωνίστριας Microsoft,, είναι η δεύτερη φορά αυτό τον μήνα, που η Apple προειδοποιεί τους χρήστες της για κενά ασφαλείας στο λογισμικό της.

    Σχετικά Links:

    Apple

    [02] Αθήνα 2004

    Μήνυμα ειρήνης στις πέντε ηπείρους H ολυμπιακή φλόγα ταξιδεύει στον κόσμο

    24/5/2004 7:41:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Η αντίστροφη μέτρηση για το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας στον κόσμο έχει ήδη αρχίσει. Την Τετάρτη 2 Ιουνίου, στο πλαίσιο ειδικής τελετής, η φλόγα θα αναχωρήσει από το Παναθηναϊκό Στάδιο για το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" από όπου θα μεταφερθεί στον πρώτο σταθμό της διεθνούς λαμπαδηδρομίας, το Σίδνεϊ. Την ολυμπιακή φλόγα θα παραδώσει στο πλήρωμα του αεροπλάνου που θα τη μεταφέρει η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη. Στη διάρκεια της παγκόσμιας διαδρομής της, η Ολυμπιακή Φλόγα θα επισκεφθεί 34 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο πριν επιστρέψει στην Αθήνα, στις 9 Ιουλίου για το τελικό της ταξίδι.

    Επιστροφή στην Ελλάδα στις 9 Ιουλίου

    Έντεκα χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και άνθρωποι που έχουν ξεχωρίσει σε παγκόσμιο επίπεδο στον αθλητισμό, την υποκριτική Τέχνη, αλλά και το χώρο της μουσικής, θα συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

    Την αρχή θα κάνει από το Σίδνεϊ, στις 4 Ιουνίου, η Κάθι Φρίμαν, η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αυστραλίας στα 400 μέτρα.

    Η ολυμπιακή φλόγα θα περάσει επίσης από τη Μελβούρνη, στις 5 Ιουνίου, από το Τόκιο,στις 6 Ιουνίου, τη Σεούλ, στις 7 Ιουνίου, το Πεκίνο, στις 8 Ιουνίου, το Δελχί, στις 10 Ιουνίου, το Κάιρο, στις 11 Ιουνίου, το Κέιπ Τάουν, στις 12 Ιουνίου, το Ρίο Ντε Τζανέιρο, στις 13 Ιουνίου, το Μέξικο Σίτι, στις 15 Ιουνίου, το Λος Αντζελες στις 16 Ιουνίου, το Σαιντ Λούις στις 17 Ιουνίου, την Ατλάντα στις 18 Ιουνίου, τη Νέα Υόρκη στις 19 Ιουνίου, το Μόντρεαλ, στις 20 Ιουνίου, την Αμβέρσα και τις Βρυξέλλες στις 22 Ιουνίου, το Αμστερνταμ στις 23 Ιουνίου, τη Γενεύη και τη Λοζάννη στις 24 Ιουνίου, το Παρίσι, στις 25 Ιουνίου, το Λονδίνο, στις 26 Ιουνίου, τη Βαρκελώνη στις 27 Ιουνίου, τη Ρώμη στις 28 Ιουνίου, το Μόναχο στις 29 Ιουνίου, το Βερολίνο στις 30 Ιουνίου, τη Στοκχόλμη την1 Ιουλίου, το Ελσίνκι στις 2 Ιουλίου, τη Μόσχα στις 3 Ιουλίου, το Κίεβο στις 5 Ιουλίου, την Κωνσταντινούπολη στις 6 Ιουλίου, τη Σόφια στις 7 Ιουλίου και τη Λευκωσία στις 8 Ιουλίου.

    Χορηγοί της Παγκόσμιας Λαμπαδηδρομίας είναι οι εταιρείες Samsung και Coca Cola Company.

    [03] Οικονομία

    Το 2006 προβλέπεται να ενταχθεί στον ΠΟΕ η Ρωσία

    24/5/2004 8:12:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η είσοδος της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου δεν προβλέπεται πριν το 2006 δήλωσε τη Δευτέρα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Εμπόριο, Πασκάλ Λαμί, προσθέτοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την ταχύτητα των εσωτερικών μεταρρυθμίσεων και τις διαπραγματεύσεις με τα άλλα μέλη του ΠΟΕ. Την Παρασκευή η Ρωσία υπέγραψε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τους όρους εισόδου της στον ΠΟΕ, αλλά για να ενταχθεί θα πρέπει να υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες και με άλλα μέλη του διεθνούς οργανισμού. "Η Ρωσία έχει διανύσει μόνο τα δύο τρίτα της απόστασης", είπε ο κ. Λαμί σε συνέντευξή του σε πολωνική εφημερίδα και πρόσθεσε: "Η ολοκλήρωση θα έρθει όταν μέσα στον ΠΟΕ υπάρξει συναίνεση ότι η Ρωσία έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για την οικονομία της ελεύθερης αγοράς. Το δεύτερο μέρος αφορά τις διμερείς συμφωνίες".

    Ο Ευρωπαίος Επίτροπος χαιρέτησε, επίσης, τη δήλωση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι η Μόσχα θα επισπεύσει την επικύρωση του πρωτοκόλλου του Κιότο για τις κλιματικές αλλαγές.

    Σημειώνεται ότι το μέλλον του πρωτοκόλλου εξαρτάται από τη Μόσχα, από τη στιγμή που οι ΗΠΑ αποχώρησαν το 2001. Η συμφωνία θα μπει σε εφαρμογή όταν επικυρωθεί από τα κράτη που συγκεντρώνουν το 55% των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και μόνον η ποσόστωση της Ρωσίας μπορεί να συμβάλει στην εφαρμογή της συμφωνίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συμφωνία Ε.Ε.-Ρωσίας για τον ΠΟΕ

    [04] Οικονομία

    Αυξήσεις 6% το 2004 και 5,5% το 2005 Υπεγράφη η Διετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

    24/5/2004 8:14:00 μμ

    Με μια συμβιβαστική πρόταση υπογράφηκε τελικά αργά το απόγευμα η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η σύμβαση προβλέπει αυξήσεις 6% για το 2004 και 5,5% για το 2005. Στη συμφωνία προβλέπεται ότι μέχρι το τέλος του 2004 το κατώτερο ημερομίσθιο θα διαμορφωθεί στα 25 ευρώ, και ο χαμηλότερος μισθός στα 560 Ευρώ.

    Αυξήσεις 8,5% στους κατώτατους μισθούς από Σεπτέμβριο

    Η σύμβαση προβλέπει για τη διετία αυξήσεις στους μισθούς και τα ημερομίσθια που κλιμακώνονται ως εξής:

    α) από 1/1/2004 αύξηση κατά 4%

    β) από 1/9/2004 αύξηση κατά 2%

    γ) από 1/9/2004 στο κατώτερο όριο του ημερομισθίου χωρίς προϋπηρεσία δίνεται αύξηση κατά 8 ευρώ μηνιαίως και στον κατώτατο μισθό χωρίς προϋπηρεσία αύξηση 8,5 μηνιαίως

    δ) από 1/1/2005 αύξηση 2,2%

    ε) από 1/9/2005 αύξηση 3,3%.

    Με αυτό τον τρόπο προκύπτει ονομαστική αύξηση 6% το 2004 και 5,5% το 2005. Επειδή όμως η δεύτερη δόση των αυξήσεων θα δοθεί από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο, η μέση ετήσια αύξηση είναι μικρότερη και, σύμφωνα με τους υπολογισμούς και τις δηλώσεις του ίδιου του προέδρου του ΣΕΒ Οδυσσέα Κυριακόπουλου, παραμένει κάτω από το όριο 5% που είχε εξ αρχής θεωρηθεί ανεκτό για τις επιχειρήσεις.

    Διάλογος για το 39ωρο

    Στο θεσμικό μέρος της σύμβασης ξεχωρίζει η συμφωνία για διάλογο με αντικείμενο τη μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας (39ώρο) σε συνδυασμό με δέσμη αντισταθμιστικών κινήτρων εκ μέρους της πολιτείας.

    Συμφωνήθηκε ακόμη εργοδότες και συνδικάτα να υποβάλλουν κοινό αίτημα στην κυβέρνηση που θα απαλλάσσει τους εργοδότες από την υποχρέωση αναγγελίας για την 44η και 45η ώρα νομίμων υπερωριών.

    Τη σύμβαση υπέγραψαν εκ μέρους του ΣΕΒ ο πρόεδρος Οδυσσέας Κυριακόπουλος, εκ μέρους της ΓΣΕΕ ο πρόεδρος Χρήστος Πολυζωγόπουλος, εκ μέρους της ΓΣΕΒΕΕ ο πρόεδρος Δημήτρης Ασημακόπουλος και εκ μέρους της ΕΣΕΕ ο πρόεδρος Δημήτρης Αρμενάκης.

    Αντιδράσεις

    Στο μεταξύ αντίθετοι με το περιεχόμενο της σύμβασης είναι πολλοί συνδικαλιστές της Αριστεράς. Το ΠΑΜΕ έχει χαρακτηρίσει τη σύμβαση απαράδεκτη και έχει αποχωρήσει από τις περαιτέρω διαδικασίες διαπραγμάτευσής της.

    Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Αλέκος Καλύβης (Συνασπισμός) κάνει λόγο για σοβαρά διαπραγματευτικά λάθη και για τελικό αποτέλεσμα που δεν είναι θετικό για τους εργαζομένους.

    [05] Πολιτισμός

    Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του Δαβίδ

    24/5/2004 9:03:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Μετά από επίπονη και προσεκτική εργασία οκτώ μηνών, το διάσημο άγαλμα του Μιχαήλ Αγγέλου στέκεται πάλι στο βάθρο του καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες καθαρισμού του. Ο Δαβίδ, που στις 8 Σεπτεμβρίου θα γιορτάσει τα 500στα γενέθλιά του, από εδώ και στο εξής θα υποβάλλεται σε πρόγραμμα λεπτομερούς ελέγχου και συντήρησης, όπως ανακοίνωσε η διευθύντρια της Πινακοθήκης της Ακαδημίας της Φλωρεντίας, Φράνκα Φαλέτι. Σύμφωνα με την κ. Φαλέτι, οι έλεγχοι αυτοί θα εξετάζουν τη σταθερότητα του αγάλματος το οποίο έχει υποστεί ρωγμές πριν μεταφερθεί το 1873 από την Πιάτσα ντε λα Σινιορία σε πιο ασφαλές μέρος. Ο Δαβίδ έχει ύψος 5,17 μέτρα και βάρος 5.572 κιλά και ο καθαρισμός του έγινε με αποσταγμένο νερό.

    [06] Τεχνολογία

    Αναζητά κατασκόπους οδηγούς και σερβιτόρους Ψάχνει κατασκόπους μέσω Internet

    24/5/2004 9:20:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Ανθρώπους με εξαιρετικές ικανότητες για να πάρουν μέρος σε ειδικές αποστολές, αναζητά μέσω του site της στο Internet η Mossad. Ακολουθώντας το παράδειγμα της αμερικανικής CIA που έχει site από το 1995, η κρατική υπηρεσία κατασκοπίας του Ισραήλ, σπάει το αυστηρά ελιτίστικο χαρακτήρα της αναζητώντας ταλέντα και από τον ιδιωτικό τομέα. Πιο συγκεκριμένα αναζητά πράκτορες, μεταφραστές αλλά και οδηγούς και σερβιτόρους οι οποίοι θα πρέπει απαραίτητα να μιλούν την αγγλική γλώσσα. Την αγγελία, υπογράφει ο ίδιος ο επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μέιρ Ντάγκαν, ο οποίος τονίζει μεταξύ άλλων ότι "οι στυλοβάτες της Mossad είναι οι άνθρωποι της ".

    [07] Διεθνή

    Δυστύχημα με σχολικό στη Βρετανία

    24/5/2004 9:26:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Ένας μαθητής έχασε τη ζωή του και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν το σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με τρακτέρ. Σύμφωνα με την αστυνομία, το δυστύχημα συνέβη σε επαρχιακό δρόμο του Νόρθαμπτονσαϊρ, στην ανατολική Αγγλία, ο οποίος αποκλείστηκε από τις αστυνομικές Αρχές. Το λεωφορείο μετέφερε 22 μαθητές ηλικίας 11 έως 14 ετών.

    [08] Εσωτερικά

    Επεισόδια και συλλήψεις Συλλήψεις στα γραφεία του ΔΗΚΚΙ

    24/5/2004 10:15:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Με συλλήψεις, κορυφώθηκε η ένταση που σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα, στα γραφεία του ΔΗΚΚΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες τρία πρώην στελέχη του κόμματος, τα οποία επιθυμούν να μη διαλυθεί το ΔΗΚΚΙ και να λάβει μέρος στις Ευρωεκλογές, προπηλάκισαν τον Θανάση Γαϊτανά, διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Δημήτρη Τσοβόλα. Ακολούθως συνελήφθησαν από αστυνομικούς. Για απαράδεκτη εκδήλωση αυταρχισμού και πρωτοφανή ανάμειξη στα εσωτερικά ενός κόμματος κάνει λόγο με ανακοίνωση του το ΚΚΕ και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

    Καταγγελίες από στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας

    Όπως καταγγέλλεται από στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, στελέχη του ΔΗΚΚΙ προσκείμενα στο Δημήτρη Τσοβόλα, αρνήθηκαν να τους "παραδώσουν" το κόμμα παρά το γεγονός ότι έχουν στα χέρια τους δικαστική απόφαση με την οποία ορίζεται ότι είναι παράνομη η διάλυση του κόμματος από τον Δημήτρη Τσοβόλα.

    Οι κ. Π.Μαντάς, Γ. Μαρκάκης, Η. Νικολόπουλος και Ν. Σαραντόπουλος έχουν ανακοινώσει πως το κόμμα θα κατέλθει στις ευρωεκλογές και καταγγέλλουν "κύκλους υποκινούμενους από συμφέροντα ενίσχυσης του δικομματικού συστήματος" ότι εκδίδουν ανακοινώσεις σύμφωνα με τις οποίες το κόμμα δεν κατέρχεται στις εκλογές της 13ης Ιουνίου.

    Καταγγέλλουν επίσης ότι "οι υπάλληλοι της ελληνικής Βουλής και πρώην αποσπασμένοι στα γραφεία του ΔΗΚΚΙ και οι αστυφύλακες φρούρησης των γραφείων του ΔΗΚΚΙ εμποδίζουν στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας να εκτελέσουν στα γραφεία του κινήματος τις αναγκαίες προετοιμασίες για την κάθοδο του κόμματος στις ευρωεκλογές".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 24 May 2004 - 20:51:19 UTC