Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κινητοποιήσεις συμβασιούχων
  • [02] Δυσφορία στην Αθήνα Μπαράζ παραπληροφόρησης
  • [03] "Καλή επιτυχία Σάκη" Στον πυρετό του τελικού
  • [04] Συνελήφθησαν οι γονείς Πέταξαν νεογέννητο στα σκουπίδια
  • [05] Αναμενόμενο το αποτέλεσμα "Δεν τον εμπιστεύθηκαν"
  • [06] Επέβαιναν 33 άτομα Συνετρίβη αεροσκάφος στη Βραζιλία
  • [07] Εκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητό του Εμπρηστική ενέργεια κατά του τέως

    [01] Εσωτερικά

    Κινητοποιήσεις συμβασιούχων

    14/5/2004 9:21:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ - NET

    Συμβασιούχοι διαφόρων κλάδων έκαναν και σήμερα πορεία στο κέντρο της Αθήνας ζητώντας να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών για την μονιμοποίηση τους. Μικροεπεισόδια δημιουργήθηκαν με τους αστυνομικούς, όταν αντιπροσωπεία τους, αφού προηγουμένως δεν είχε γίνει δυνατό να συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, προσπάθησε να μπει στο Μέγαρο Μαξίμου για να παρουσιάσει τα αιτήματα στον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή. Τους εκπροσώπους τους δέχθηκε ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, ο οποίος τους είπε ότι θα διαβιβάσει τις προτάσεις τους. Μετά το πέρας της συνάντησης οι διαδηλωτές διαλύθηκαν, προαναγγέλλοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους. Πάντως, οι όποιες αποφάσεις τους αναμένεται να ληφθούν μετά την προγραμματισμένη συνάντησή τους την ερχόμενη Τρίτη με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.

    Ζητούν να μην εξαιρεθούν από το Προεδρικό Διάταγμα

    Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι οι συμβασιούχοι που εργάζονται στους ΟΤΑ είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Καραϊσκάκη, κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα όπου συναντήθηκαν με την πορεία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και αφού πέρασαν από το υπουργείο Εσωτερικών, κατέληξαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Οι εργαζόμενοι ζητούν να μην αποκλειστούν συνάδελφοι τους, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών με τις οποίες προβλέπεται η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

    Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στους δήμους Αττικής πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου τους, ενώ οι εργαζόμενοι δήμων στην υπόλοιπη χώρα έκαναν 24ωρη απεργία.

    Ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, πραγματοποίησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη συμβασιούχοι στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

    Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας οι συμβασιούχοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που αναφέρεται στο τρόπο μονιμοποίησής τους. Αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή από τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Νίκο Τσιαρτσιώνη, ο οποίος εξέφρασε ότι θα διαβιβάσει τα αιτήματά τους.

    Η σημερινή κινητοποίηση των συμβασιούχων έγινε στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και της 3ωρης στάση εργασίας που κήρυξε η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης.

    [02] Αθήνα 2004

    Δυσφορία στην Αθήνα Μπαράζ παραπληροφόρησης

    15/5/2004 12:16:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο προκαλούν οι επιθέσεις του ξένου Τύπου κατά της ελληνικής διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων."Πολλά είναι τα δημοσιεύματα σχετικά με την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, αλλά όλα δεν είναι αθώα" τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πετραλιά και χαρακτήρισε ως εμπαθή τη στάση της δημοσιογράφου των Times που συνελήφθη μέσα στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Αυστηρή προειδοποίηση προς τους δημοσιογράφους που θα επιχειρούσαν να εισέλθουν μυστικά και χωρίς άδεια στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, απηύθυνε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης, επισημαίνοντας μάλιστα και το ενδεχόμενο σοβαρών επιπτώσεων. Όσο για τη Βρετανίδα δημοσιογράφο, φαίνεται ότι επιμένει στην τακτική των εμπρηστικών δημοσιευμάτων και με νέο πρωτοσέλιδο άρθρο της στους Times εμφανίζει την απόπειρα εισβολής στο υπό κατασκευήν ακόμη Ολυμπιακό Στάδιο ως δημοσιογραφική επιτυχία.

    "Δημοσιογραφική επιτυχία"

    Η Αλίσια Πικ, δεν κατάφερε να μπει μαζί με τον φωτορεπόρτερ των Times στο Ολυμπιακό Στάδιο.

    Αυτό, όμως δεν την εμπόδισε καθόλου από το να γράψει στους Times την Παρασκευή, ένα συκοφαντικό ρεπορτάζ που βρίθει ανακριβειών.

    Στην πρωτοσέλιδη ανταπόκριση της στους TIMES η οποία συνοδεύεται και από φωτογραφία της μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο, αναφέρει ότι πέρασε δυο ώρες ανενόχλητη μέσα στο ολυμπιακό συγκρότημα, "ξεχνώντας" ότι ακόμα δεν ισχύουν οι συνθήκες πλήρους ολυμπιακής ασφάλειας.

    Πρόσθετει μάλιστα ότι όταν ρώτησε έναν φρουρό ασφάλειας αν μπορούσε να ρίξει μία ματιά, εκείνος αντί να την διώξει, της έδωσε μία μπύρα και την ξενάγησε στην πισίνα, στο κωπηλατοδρόμιο και την αγορά .

    Έντονες αντιδράσεις

    Δυσφορία για το μπαράζ παραπληροφόρησης εκφράζει η Αθήνα.

    Σε δηλώσεις της η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πετραλιά, χαρακτηρίζει ως εμπαθή τη στάση της δημοσιογράφου και τονίζει ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα δεν είναι αθώα.

    "Πολλά είναι τα δημοσιεύματα σχετικά με την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, αλλά όλα δεν είναι αθώα ", είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας "όταν κάποιος ψάχνει μόνο τα αρνητικά, τότε, νομίζω, η απάντηση δίνεται από μόνη της".

    "Ενοχλεί αρκετούς στο εξωτερικό η κατάρρευση των ξεπερασμένων στερεοτύπων τους για την Ελλάδα, καθώς η χώρα μας αποδεικνύει την ικανότητά της να είναι ανταγωνιστική και να πετυχαίνει στην διοργάνωση του μεγαλύτερου γεγονότος στον κόσμο" τόνισε από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος.

    Από την πλευρά του, αυστηρή προειδοποίηση προς τους δημοσιογράφους που θα επιχειρούσαν να εισέλθουν μυστικά και χωρίς άδεια στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, απηύθυνε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

    "Η ασφάλεια των Αγώνων είναι σοβαρή υπόθεση " τόνισε ο κ. Βουλγαράκης ,επισημαίνοντας μάλιστα και το ενδεχόμενο σοβαρών επιπτώσεων. "Είμαστε σε μια διαδικασία όπου τα μέτρα εξελίσσονται συνεχώς. Όσο οι εγκαταστάσεις παραδίδονται, τόσο τα μέτρα θα αυξάνονται για την απόλυτη προστασία εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων. Οι υπεύθυνοι των εγκαταστάσεων έχουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την φύλαξη τους και ως εκ τούτου και τη δυνατότητα ελέγχου αλλά και δράσης, εφόσον χρειαστεί" πρόσθεσε.

    [03] Διάφορα

    "Καλή επιτυχία Σάκη" Στον πυρετό του τελικού

    15/5/2004 12:39:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Λίγες ώρες μας χωρίζουν πλέον από το μεγάλο τελικό του Φεστιβάλ Τραγουδιού της Eurovision. Ο Σάκης Ρουβάς και η ελληνική αποστολή είναι αισιόδοξοι καθώς το "Shake it", θεωρείται ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης. Αργά το βράδυ της Παρασκευής ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες πρόβες και τώρα πια, ο Σάκης Ρουβάς καλείται να κερδίσει επί σκηνής και μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών το μεγάλο στοίχημα. Λίγες ώρες πριν, σε συνέντευξη του στο Νίκο Αλιάγα και την εκπομπή "Rendez vous" εμφανίσθηκε έτοιμος να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για την Ελλάδα.

    "Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ"

    Οι πρόβες τελείωσαν και απομένουν πλέον λίγες ώρες πριν από το μεγάλο τελικό του Φεστιβάλ Τραγουδιού της Eurovision.

    Η μεγάλη ώρα για την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες πλησιάζει.

    Και ο Σάκης δεν θα ανέβει στη σκηνή μόνοςαλλά μαζί με την αγάπη και τις ευχές των απανταχού Ελλήνων.

    Λίγες μέρες πριν σε συνέντευξη του στο Νίκο Αλιάγα και στην εκπομπή Rendez vous, ο απόλυτος Έλληνας σταρ, μίλησα για όλα, για την Κωνσταντινούπολη, τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό, τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

    Τόνισε ότι δεν φοβάται τίποτα και ότι θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί στο διαγωνισμό για την Ελλάδα.

    " Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ, έρχομαι με την ελπίδα ότι θα ικανοποιήσω την επιθυμία όλων των Ελλήνων " είπε χαρακτηριστικά.

    Η συνέντευξη άρχισε με ένα καλωσόρισμα των τηλεθεατών στα γαλλικά.

    Ο Σάκης Ρουβάς, μίλησε για τις τελευταίες μέρες πριν από το διαγωνισμό στην Κωνσταντινούπολη, μία πόλη που όπως τόνισε έχει κάτι μαγικό.

    Αναφέρθηκε στην επίσκεψη του στο Πατριαρχείο, ένα μέρος που, όπως είπε, είναι επιβλητικό.

    "Σε ένα τέτοιο μέρος αισθάνεσαι ρίγος" τόνισε και χαρακτήρισε γλυκύτατο άνθρωπο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

    Οι τηλεθεατές είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αποκλειστικές εικόνες από το παρασκήνιο της προετοιμασίας της ελληνικής αποστολής, τον Σάκη Ρουβά να τραγουδά και να χορεύει με το Νίκο Αλιάγα, την επίσκεψη του στο Πατριαρχείο, τις εμφανίσεις του στη Γαλλία, αλλά και στιγμιότυπα από το πάρτι που διοργάνωσε η ελληνική αποστολή.

    "Πειθαρχία - αντοχή - χαμηλό προφίλ"

    Στην εκπομπή μίλησε και ο μάνατζερ του Σάκη Ρουβά, Ηλίας Ψινάκης ο οποίος δήλωσε ότι τα συστατικά της επιτυχίας στο διαγωνισμό είναι η πειθαρχία, η αντοχή και το χαμηλό προφίλ.

    Στην εκπομπή φιλοξενήθηκαν επίσης δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. "Πιστεύω ότι θα πάμε καλά και προσεύχομαι για αυτό " τόνισε η Δήμαρχος Αθηναίων προσθέτοντας ότι η ελληνική συμμετοχή έχει κάνει αίσθηση ακόμα και στους πολιτικούς κύκλους της Τουρκίας .

    Από την πλευρά του ο Σάκης, ευχαρίστησε τη κα Μπακογιάννη, γιατί όπως είπε, η παρουσία της είναι πολύ σημαντική.

    "Η παρουσία της κας Μπακογιάννη εδώ σημαίνει πολλά και έχει βοηθήσει πολύ την αποστολή " είπε χαρακτηριστικά.

    Στο Νίκο Αλιάγα, μίλησε και ο συνθέτης του τραγουδιού Νίκος Τερζής, ο οποίος ευχήθηκε ο Σάκης Ρουβάς να φέρει την Ελλάδα στην κορυφή.

    [04] Εσωτερικά

    Συνελήφθησαν οι γονείς Πέταξαν νεογέννητο στα σκουπίδια

    15/5/2004 12:59:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Γνώρισε τη σκληρότητα από τους ίδιους του τους γονείς, μόλις ήρθε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, που βρέθηκε πεταμένο τα ξημερώματα σε κάδο σκουπιδιών, στο κέντρο του Ρεθύμνου. Το βρέφος βρέθηκε από ζευγάρι Ιταλών, που περνούσε τυχαία από το σημείο. Η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τους γονείς, οι οποίοι κατάγονται από τη Ρουμανία, ενώ το κοριτσάκι, βρήκε φιλοξενία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Όπως λένε οι γιατροί, είναι καλά στην υγεία του.

    [05] Διεθνή

    Αναμενόμενο το αποτέλεσμα "Δεν τον εμπιστεύθηκαν"

    15/5/2004 1:09:00 πμ

    Ειδήσεις > Διεθνή)&body=Δεν πήρε τη ψήφο εμπιστοσύνης ο Πολωνός πρωθυπουργός

    Πλήγμα δέχτηκε ο νέος πρωθυπουργός της Πολωνίας, Μάρεκ Μπέλκα, καθώς έχασε την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής, με 262 ψήφους κατά έναντι 188 υπέρ. Ο Μπέλκα δήλωσε πως δεν εγκαταλείπει τις ελπίδες να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης σε μια δεύτερη ψηφοφορία, εάν η αντιπολίτευση δεν προτείνει άλλον υποψήφιο.

    [06] Διεθνή

    Επέβαιναν 33 άτομα Συνετρίβη αεροσκάφος στη Βραζιλία

    15/5/2004 9:39:00 πμ

    Αεροσκάφος ιδιωτικής βραζιλιάνικης εταιρείας με 33 επιβαίνοντες συνετρίβη λίγη ώρα πριν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μανάους στον Αμαζόνιο που ήταν και ο προορισμός του, όπως μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο "Globo News". Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το Σάο Πάολο ντε Ολιβένσα κοντά στη μεθόριο της Βραζιλίας με την Κολομβία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το αεροπλάνο της Rico Linhas Aereas συνετρίβη σε απόσταση μόλις 10 χλμ. από το διεθνές αεροδρόμιο στο Μανάους. Τα συνεργεία διάσωσης έχουν αρχίσει το έργο τους, αλλά δεν έχουν προς το παρόν κάνει ανακοινώσεις.

    [07] Εσωτερικά

    Εκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητό του Εμπρηστική ενέργεια κατά του τέως Μητροπολίτη Λεμεσού

    15/5/2004 10:28:00 πμ

    Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε γύρω στις τρεις το πρωί έξω από το σπίτι του τέως Μητροπολίτη Λεμεσού, Χρύσανθου. Σύμφωνα με την αστυνομία, η βόμβα είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητο του τέως Μητροπολίτη Λεμεσού, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης. Το αυτοκίνητο υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Υπενθυμίζεται ότι ο τέως Μητροπολίτης παραιτήθηκε πριν από αρκετά χρόνια, ύστερα από κατηγορίες για ανάμιξη σε ύποπτες χρηματιστηριακές υποθέσεις.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 15 May 2004 - 8:50:51 UTC