Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κεκλεισμένων των θυρών στο Λευκό Οίκο Κατέθεσε για την 11η Σεπτεμβρίου
  • [02] "Ο λόγος στους πολίτες" ΠΑΣΟΚ: νέα εποχή με τις Ευρωεκλογές
  • [03] Σανμαρτεάν... παντός τραυματισμού
  • [04] Με σύμμαχο τον κόσμο η Χαλκηδόνα
  • [05] " Έπιασε" τον ΠΑΟ στην κορυφή το Μαρούσι
  • [06] Δεν κατέληξε σε συμφωνία Διχάζει το Κυπριακό το Συμβούλιο Ασφαλείας
  • [07] Κοντά σε συμφωνία Ντέμης - ΝΕΤΜΕD
  • [08] Όλοι παρόντες στον Ολυμπιακό
  • [09] Ακράτητος: Επιστρέφει ο Κουστοκώστας
  • [10] Προειδοποίηση για τρομοκρατικό χτύπημα Συναγερμός στο Λος Άντζελες
  • [11] Αποχώρηση εν μέσω πυρών στη Φαλούτζα

    [01] Διεθνή

    Κεκλεισμένων των θυρών στο Λευκό Οίκο Κατέθεσε για την 11η Σεπτεμβρίου ο Μπους

    29/4/2004 7:22:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/4/2004 10:16:09 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΒΒC

    Κεκλεισμένων των θυρών του Λευκού Οίκου κατέθεσαν την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, και ο αντιπρόεδρος, Ντικ Τσένι, ενώπιον της επιτροπής για την 11η Σεπτεμβρίου. Η κατάθεση των δύο ανδρών δεν είναι σαν τις άλλες που προηγήθηκαν καθώς οι Μπους και Τσένι δεν ορκίστηκαν, ενώ κατά τη διάρκεια της κατάθεσης δεν υπήρχαν τηλεοπτικά συνεργεία, φωτογράφοι ούτε καν στενογράφος. Οι ειδικοί αναλυτές πιστεύουν ότι οι ερωτήσεις που απυήθηνε η επιτροπή στους δύο άντρες εστιάστηκαν κυρίως στο τι είδους πληροφόρηση είχε η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με την τρομοκρατική απειλή και τι μέτρα έλαβε για να αποτρέψει μια τέτοια επίθεση. Μετά το πέρας της κατάθεσης ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι απάντησε σε όλες τα ερωτήματα, που κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα ερωτήσεων. Ο προηγούμενος ανώτατος αξιωματούχος που είχε καταθέσει στην Επιτροπή ήταν η σύμβουλος θεμάτων εθνικής ασφαλείας, Κοντολίζα Ράις.

    Αμφισβητούν την κυβέρνηση Μπους οι Αμερικανοί

    Η Ράις είχε παραδεχτεί ότι έγιναν κάποια λάθη για την αποτροπή των επιθέσεων, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε μαγικός τρόπος που θα μπορούσε να τις σταματήσει, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε. Ωστόσο, πολλοί δεν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις της κορυφαίας συμβούλου του Αμερικανού Προέδρου και είπαν ότι άφησε αναπάντητα κάποια σημαντικά ερωτήματα.

    "Ανυπομονώ να δώσω τη δυνατότητα στους αξιωματούχους να μας ρωτήσουν και τους δύο", είπε πριν την έναρξη της κατάθεσης ο Αμερικανός Πρόεδρος, πρόθεση, όμως, που αμφισβητείται από πολλούς.

    Δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα δείχνει ότι το 72% των Αμερικανών πιστεύει πως η κυβέρνηση Μπους είτε κρύβει στοιχεία είτε ψεύδεται για όσα γνώριζε πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

    Και όχι άδικα καθώς τον Απρίλιο είδε το φως της δημοσιότητας ένα έγγραφο που είχε δοθεί στον Μπους ένα μήνα πριν τις επιθέσεις και το οποίο αναφερόταν στη δραστηριότητα της Αλ Κάιντα. Τον περασμένο μήνα, ο πρώην σύμβουλος του Μπους σε θέματα τρομοκρατίας, Ντικ Κλαρκ, είπε ότι η αντιμετώπιση της Αλ Κάιντα δεν υπήρξε ποτέ προτεραιότητα για τον Τζορτζ Μπους, όπως ήταν για τον προκάτοχό του, Μπιλ Κλίντον.

    Ερωτηματικά προκάλεσε η ταυτόχρονη κατάθεση Μπους και Τσένι, ενώ πολλοί τη θεώρησαν ως μια προσπάθεια για να αποφευχθούν οι αντιφάσεις. Τις κατηγορίες αυτές αντέκρουσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκοτ Μακ Λίλαν, λέγοντας ότι δεν πρόκειται για μια διαδικασία στην οποία ενέχονται δύο αντίπαλες πλευρές.

    "Εργαζόμαστε όλοι μαζί για να πάρουμε ένα μάθημα από την 11η Σεπτεμβρίου και να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας", κατέληξε ο Μακ Λίλαν.

    [02] Εσωτερικά

    "Ο λόγος στους πολίτες" ΠΑΣΟΚ: νέα εποχή με τις Ευρωεκλογές

    29/4/2004 7:29:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Ειδήσεις > Εσωτερικά)&body=Η πορεία προς τις Ευρωεκλογές και η ανασυγκρότηση του κόμματος, συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει γνωστή η διαδικασία ανάδειξης των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι αλλαγές στο κόμμα αναμένεται να ανακοινωθούν κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης, στα μέσα Μαΐου. Μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Αγροτικής Τράπεζας στην Εκάλη, ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου, ανέφερε, ότι η αξιολόγηση των υποψήφιων ευρωβουλευτών θα πρέπει να είναι "ουσιαστική και αξιόπιστη" και θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να συμμετάσχουν στις αποφάσεις και την τελική επιλογή. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε αποφασισμένος να κάνει ριζικές αλλαγές στο κόμμα, ενώ χαρακτήρισε "φυσιολογική μετά το εκλογικό αποτέλεσμα" τη δυσφορία ορισμένων στελεχών.

    Αποφασιστικές αλλαγές στο κόμμα

    Σε σχέση με την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε, πως θα συμμετάσχουν τα μέλη και οι φίλοι του, όπως και κατά τη διαδικασία εκλογής του στο αξίωμα του προέδρου. Επίσης, μέσω συνεργατών του, ο κ. Παπανδρέου διεμήνυσε, ότι είναι αποφασισμένος να κάνει τομές στο κόμμα και τη λειτουργία του, εννοώντας τα πρόσωπα και τους ρόλους τους.

    Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη δυσφορία και την αυστηρή κριτική ορισμένων στελεχών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για "υγιές φαινόμενο", τονίζοντας, ότι "όλοι χρειάζονται και όλοι μπορούν να προσφέρουν".

    [03] Αθλητισμός

    Σανμαρτεάν... παντός τραυματισμού

    29/4/2004 8:04:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Έχει βαλθεί να μας τρελάνει ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν, που η κατάσταση της υγείας του έχει καταντήσει σαν τον καιρό στις τροπικές ζώνες. Την Τρίτη ο Ρουμάνος ποδοσφαιριστής προπονήθηκε χωρίς πρόβλημα, χθες Τετάρτη αποχώρησε από την προπόνηση, γιατί κτύπησε και σήμερα, ως δια μαγείας "έβγαλε", όλο το πρόγραμμα της προπόνησης κανονικά και από ότι όλα δείχνουν τίθεται στην διάθεση του Ιτζάκ Σουμ για τον αγώνα της Κυριακής με τον Ακράτητο.

    Στην Παιανία οι διεθνείς

    Η Παιανία μετά από τρεις ημέρες ήταν και πάλι γεμάτη, καθώς όλοι οι διεθνείς, πλην του Μόρις, που θα επιστρέψει την Παρασκευή από το κάμπινγκ της εθνικής ομάδας της Ν. Αφρικής, στην Αγγλία, πήγαν κανονικά για προπόνηση.

    Όλοι τους έκαναν βέβαια ειδικό πρόγραμμα και θα μπουν στις κανονικά στο πρόγραμμα των προπονήσεων από αύριο, οπότε ο Ιτζάκ Σουμ, θα αποφασίσει για την 11άδα, αλλά κυρίως θα αποφασίσει για τους παίκτες εκείνους, που θα αντικαταστήσουν τους τιμωρημένους Κωνσταντίνου και Μικαέλσεν.

    Στην περίπτωση του Κύπριου ποδοσφαιριστή, τα πράγματα είναι μάλλον απλά, αφού υπάρχει πάντα ο "εκπορθητής" της Τούμπας, ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε, που βέβαια θα ξεκινήσει εναντίον του Ακράτητου, αλλά για τον αντικαταστάτη του Δανού, το τοπίο παραμένει θολό και αναμένεται να ξεκαθαρίσει στην αυριανή προπόνηση.

    [04] Αθλητισμός

    Με σύμμαχο τον κόσμο η Χαλκηδόνα

    29/4/2004 8:18:00 μμ

    Μεγάλες πιένες αναμένεται να γνωρίσει την Κυριακή (19.00) το γήπεδο της Νεάπολης καθώς η Χαλκηδόνα υποδέχεται τον πρωταθλητή Ολυμπιακό για την 28η αγωνιστική της Α Εθνικής. Η ζήτηση των εισιτηρίων που τέθηκαν σε κυκλοφορία από την Πέμπτη, είναι πολύ μεγάλη και σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ανθρώπων της Χαλκηδόνας θα πουληθούν και τα 4.400 που τυπώθηκαν. Μέχρι σήμερα είχαν κάνει... φτερά περισσότερα από τα μισά εισιτήρια με τη μερίδα του λέοντος βεβαίως να δίδεται στους φίλους του Ολυμπιακού που είναι πιο πολλοί και έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τον αγώνα.

    Πρόβλημα με τον Μικέ

    Τα εισιτήρια που έχουν απομείνει θα πωλούνται από τα γραφεία της ΠΑΕ (28ης Οκτωβρίου και Κνωσού 49Β Νίκαια) τόσο αύριο όσο και μεθαύριο. Αύριο από τις 09.30 ως τις 15.30 και από τις 18.30 ως τις 20.30 ενώ μεθαύριο 11.00 ως τις 15.00. Αν περισσέψουν κάποια θα πωλούνται από τα εκδοτήρια του γηπέδου μέχρι την έναρξη του αγώνα.

    Οι φίλοι της Χαλκηδόνας θα κάτσουν στη θύρα 6 ενώ οι θύρες 1-2, τα δύο πέταλα 7-6 και 3, αλλά και η θύρα 4 θα φιλοξενήσουν τους φιλάθλους του Ολυμπιακού.

    Στα αγωνιστικά τώρα, ξαφνικό πρόβλημα με τον Χρήστο Μικέ προέκυψε στην ομάδα του Πειραιά που τρεις μέρες πριν το κρίσιμο ματς προσβλήθηκε από ίωση και απουσίασε από την απογευματινή προπόνηση παραμένοντας κλινήρης.

    Αν αύριο είναι καλά και δώσει το παρόν στην πρωινή προπόνηση πιθανότατα θα αγωνιστεί κόντρα στους πρωταθλητές, ειδάλλως τίθεται σε αμφιβολία η συμμετοχή του την Κυριακή.

    Σίγουρα απών από την αναμέτρηση με τους "ερυθρόλευκους" θα είναι ο Δήμος που συμπλήρωσε δέκα κίτρινες κάρτες ενώ αντιθέτως, επιστρέφουν από τις τιμωρίες τους οι Αντερσον και Μικές.

    [05] Αθλητισμός

    " Έπιασε" τον ΠΑΟ στην κορυφή το Μαρούσι

    29/4/2004 8:28:00 μμ

    Την 21η νίκη του πανηγύρισε σήμερα το Μαρούσι -όσες δηλαδή μετράει και ο Παναθηναϊκός- επικρατώντας του Ηρακλή με 77-72 στο κλειστό του Αγίου Θωμά για τον εξ αναβολής αγώνα της 25ης ημέρας της Α1 κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών. Μπλάκνεϊ, Σπανούλης και Αγαδάκος βρέθηκαν σε εκπληκτική ημέρα, ενώ από τον ηττημένο "Γηραιό" μόνοι διακριθέντες ήταν οι Λάζαρος Παπαδόπουλος και Σάββας Ηλιάδης. Ο Αντρέ Χάτσον δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

    "Πέταγε"... μέχρι να κουραστεί

    Με κεκτημένη ταχύτητα από τον τελικό της FEL στο Καζάν, το Μαρούσι "πέταγε" στο πρώτο μέρος.

    Η κίνηση του Παναγιώτη Γιαννάκη να αγωνιστεί με δύο πλέι μέικερ, Σπανούλη και Μπλάκνεϊ έδωσε γρήγορο ρυθμό στους γηπεδούχους. Με 9 γρήγορους πόντους από τον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη και βοήθειες από τους Μπλάκνεϊ, Πόποβιτς και Αγαδάκο, το Μαρούσι προηγήθηκε με 23-16 στο 10', αφού ο Ηρακλής έβρισκε λύσεις μόνο μέσα στη ρακέτα με εκτελεστή τον Λάζαρο Παπαδόπουλο (11π.).

    Στο δεύτερο δεκάλεπτο η υπεροχή του Αμαρουσίου συνεχίστηκε. Ο Αγαδάκος περιόρισε σημαντικά τον Παπαδόπουλο (σημείωσε μόλις δύο πόντους στη δεύτερη περίοδο), ο Μπλάκνεϊ είχε εξαφανίσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη και η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 11 πόντους, 29-18. Τον Ηρακλή κρατούσε μόνος τους ο Κούβελας σε αυτό το διάστημα με 10 προσωπικούς πόντους και το ημίχρονο βρήκε την ομάδα της Αθήνας να διατηρεί προβάδισμα με 41-33.

    Όταν, όμως η κούραση από το εξαντλητικό ταξίδι στη Ρωσία άρχισε να γίνεται εμφανής στο δεύτερο μέρος, η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε ντέρμπι. Ο παίκτης που έδωσε το έναυσμα για την ανάκαμψη ήταν ο Σάββας Ηλιάδης που έφτασε τους 13 πόντους μέχρι το 30'. Αν και το Μαρούσι είχε προηγηθεί ακόμη και με 12 πόντους, 51-39, με τον Αγαδάκο να υπερέχει μέσα στη ρακέτα, ο "Γηραιός" απάντησε με σερί 11-0 και μείωσε τη διαφορά στους 3 πόντους, 48-51.

    Η λήξη του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη να διατηρούν το προβάδισμα, 53-50. Μοναδική φορά που ο Ηρακλής πήρε τα ηνία ήταν όταν προηγήθηκε με 66-64 χάρη σε 3/3 βολές του Διαμαντίδη κι ενώ προηγουμένως είχε χρεωθεί με τεχνική ποινή ο Γιώργος Καράγκουτης.

    Σπανούλης και Μπλάκνεϊ έβγαλαν μία ακόμη φορά από τη δύσκολη θέση την ομάδα τους φτάνοντας τους 19 πόντους έκαστος. Με σοβαρότητα στο τέλος, οι παίκτες του Αμαρουσίου έφτασαν στην 21η νίκη τους, όσες δηλαδή μετράει ο Παναθηναϊκός και πλέον ελπίζουν να ηττηθούν οι «πράσινοι από τον Ολυμπιακό την Κυριακή και εφόσον νικήσουν τον Ιωνικό Ν.Φ. να πανηγυρίσουν την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο.

    Οι συνθέσεις: ΜΑΡΟΥΣΙ: Μπλάκνεϊ 19 (3), Σμίλιανιτς, Νικολαϊδης 3 (1), Γκργκατ 2, Σπανούλης 21 (2), Δανιήλ, Τσιάκος, Πόποβιτς 7 (1), Αγαδάκος 15, Καράγκουτης 10.

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Μπάκναλ 2, Μιλόσεβιτς 1, Καλαϊτζίδης, Ηλιάδης 20, Σφέικος, Δέδας 10 (2), Αποστολίδης, Βάθης, Ψωμάς-Λυμπάρης, Διαμαντίδης 7, Παπαδόπουλος 20, Κούβελας 12 (2).

    [06] Κυπριακό

    Δεν κατέληξε σε συμφωνία Διχάζει το Κυπριακό το Συμβούλιο Ασφαλείας

    29/4/2004 8:31:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με μια ουδέτερη ανακοίνωση Τύπου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ γνωστοποίησε ότι δεν κατέληξε σε συμφωνία σχετικά με το περιεχόμενο του προσχεδίου δήλωσης του Προέδρου του Σώματος. Στην ανακοίνωση, όπου δε γίνεται αναφορά για το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης των Τουρκοκυπρίων, αναφέρεται ότι το Συμβούλιο σέβεται το αποτέλεσμα των δύο δημοψηφισμάτων και συμμερίζεται την απογοήτευση του Κόφι Ανάν σχετικά με την αποτυχία των προσπαθειών για την επανένωση της νήσου. Μάλιστα, εκφράζει τη λύπη του "για το γεγονός ότι μια εξαιρετική και ιστορική ευκαιρία για επίλυση του Κυπριακού έχει χαθεί", ενώ επαναλαμβάνει τη "σθεναρή του υποστήριξη για μια συνολική πολιτική διευθέτηση στην Κύπρο". Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας "προσβλέπει στην επικείμενη έκθεση του Γενικού Γραμματέα σε ανταπόκριση της οποίας το Συμβούλιο θα χρειαστεί να εξετάσει πλήρως τις επιπτώσεις από το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων". Το Συμβούλιο αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση ψηφίσματος, μετά την παράδοση συνολικής έκθεσης από τον Κόφι Ανάν, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τελικό "ναι" για την "πράσινη γραμμή"

    Το Κυπριακό στο Συμβούλιο Ασφαλείας την Τετάρτη

    [07] Αθλητισμός

    Κοντά σε συμφωνία Ντέμης - ΝΕΤΜΕD

    29/4/2004 8:38:00 μμ

    Μετά την συμφωνία με την ENIC, θέμα ωρών είναι πλέον και η οριστική συμφωνία του... ομίλου Νικολαϊδη και με την ΝΕΤΜΕD, για την ολοκλήρωση της αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στα γραφεία του συνδρομητικού καναλιού στην Κάντζα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σε λίγες ώρες θα εκδοθεί και η σχετική ανακοίνωση συμφωνίας, όπου βέβαια θα κυριαρχεί το θέμα του νέου τηλεοπτικού συμβολαίου. Προάγγελος της ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τους δυο μεγαλομετόχους της ΠΑΕ, είναι και το μήνυμα του τηλεφωνητή της "Ορίτζιναλ", το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο Ντέμης Νικολαϊδης μπαίνει δειλά-δειλά στην ΠΑΕ, με χαμηλά το κεφάλι.

    Με διευκόλυνση Νικολόπουλου πληρώθηκε η FIFA

    Τέλος μετά από οικονομική διευκόλυνση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ, Νίκου Νικόπουλου, δόθηκε λύση στο θέμα των οφειλών της ΑΕΚ σε Φερούζεμ, Μπελότι, και Φόλια, για τους οποίους η σχετική προθεσμία καταβολής των 247.000 ευρώ από την FIFA έληγε την ΠΑρασκευή.

    Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κατέβαλλε ο ίδιος το ποσό, μέσω της ΕΠΟ στην FIFA, ώστε η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου να μην εφαρμόσει την απόφαση της για αφαίρεση βαθμών(18) από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος.

    [08] Αθλητισμός

    Όλοι παρόντες στον Ολυμπιακό

    29/4/2004 8:52:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε την Πέμπτη η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το κρίσιμο παιχνίδι της Κυριακής με την Χαλκηδόνα. Το ευχάριστο επίσης για τον Νίκο Αλέφαντο είναι πως μπορεί πλέον να δουλέψει χωρίς απουσίες από τον Ρέντη. Οι τρεις διεθνείς (Βενετίδης, Καφές, Γεωργιάδης) επέστρεψαν υγιέστατοι από την Ολλανδία, ενώ και οι Γεωργάτος, Χούτος, Ανατολάκης και Γκώνιας, ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που είχαν. Ο Πατσατζόγλου ακολούθησε πάλι πρόγραμμα θεραπείας. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν θα μπει για τρίτη φορά στο χειρουργείο.

    Ψυχολογικό ανέβασμα από τον Αλέφαντο

    Ο Αλέφαντος, εκτός από τον αγωνιστικό τομέα, δουλεύει και στον ψυχολογικό, προσπαθώντας να σηκώσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών του, ενόψει των τριών αγώνων που απομένουν στο Πρωτάθλημα, αλλά και ενόψει του τελικού του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

    Οι "ερυθρόλευκοι" βλέπουν ότι χάνουν τον τίτλο και έχουν πέσει ψυχολογικά, όμως ο προπονητής τους ζητά νίκες μέχρι το τέλος, για... κάθε ενδεχόμενο.

    Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον κόσμο της ομάδας, γι' αυτό και αναμένεται μεγάλη προσέλευση φιλάθλων του Ολυμπιακού, την Κυριακή, στο γήπεδο της Νεάπολης.

    [09] Αθλητισμός

    Ακράτητος: Επιστρέφει ο Κουστοκώστας

    29/4/2004 9:01:00 μμ

    Ευχάριστα ήταν τα νέα του ιατρικού δελτίου για τον προπονητή του Ακράτητου, Μπάμπη Τεννέ. Συγκεκριμένα ο Τόλης Κουστοκώστας, μετά από δέκα ημέρες εκτός αγωνιστικής δράσης λόγω τραυματισμού, ακολούθησε κανονικά το σημερινό πρόγραμμα και εκτός απρόοπτου θα τεθεί στην διάθεση του προπονητή για το κυριακάτικο εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Βέβαια ο αριστερός ακραίος ήταν λίγο επιφυλακτικός καθώς αισθάνεται αμυδρές ενοχλήσεις αλλά όλα συγκλίνουν ότι ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Στη Λεωφόρο απόντες θα είναι οι τιμωρημένοι Μαϊστρέλης (4 κίτρινες), Τελκίνσκι (7 κίτρινες), Ευθυμιάδης (υπόλοιπο ποινής), Σκούφαλης (υπόλοιπο ποινής). Αντίθετα, επιστρέφει από τιμωρία ο Παναγιώτης Γκίτσης.

    [10] Διεθνή

    Προειδοποίηση για τρομοκρατικό χτύπημα Συναγερμός στο Λος Άντζελες

    29/4/2004 9:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η αστυνομία του Λος Άντζελες στις ΗΠΑ, καθώς το FBI την προειδοποίησε, ότι σχεδιάζονται τρομοκρατικές επιθέσεις σε εμπορικά κέντρα της πόλης. Αστυνομική πηγή, που θέλησε να παραμείνει ανώνυμη, δήλωσε, πως, αν και η προειδοποίηση του FBI ήταν "κάπως αόριστη", οι αρχές ασφαλείας της πόλης τέθηκαν σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού. Τα μέτρα της αστυνομίας είναι δρακόντεια, κυρίως στο Μέγαρο στα δυτικά της πόλης, όπου στεγάζονται οι πολιτειακές υπηρεσίες. Ενισχυμένες περιπολίες αστυνομικών πραγματοποιούνται και σε άλλα εμπορικά κέντρα του Λος Άντζελες, ενώ οι αρχές ερευνούν το βαθμό αξιοπιστίας της πηγής, που έκανε λόγο για επιθέσεις το τελευταίο 24ωρο.

    [11] Ιράκ

    Αποχώρηση εν μέσω πυρών στη Φαλούτζα

    29/4/2004 9:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/4/2004 10:22:48 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Τρεις περιοχές της Φαλούτζα έπληξαν την Πέμπτη αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη, λίγο μετά την ανακοίνωση συμφωνίας βάσει της οποίας οι αμερικανικές δυνάμεις θα χαλαρώσουν την πολιορκία της πόλης. Οι Αμερικανοί πεζοναύτες που πολιορκούν την πόλη συμφώνησαν να αρχίσουν να αποχωρούν από στρατηγικά σημεία που έχουν υπό τον έλεγχό τους και, σύμφωνα με τον τοπικό αστυνομικό διευθυντή, η αποχώρηση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Στο μεταξύ, δέκα Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε περιοχές γύρω από τη Βαγδάτη. Οι οκτώ από αυτούς έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Μαχμουντίγια. Στη Μπακούμπα ένας Ιρακινός σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας ενώ στη Βασόρα κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλων σκοτώθηκε ένας Νοτιοαφρικανός πολίτης.

    Έκκληση για διαπραγματεύσεις απηύθυνε ο γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, μετά τις επιδρομές των αμερικανικών δυνάμεων στη Φαλούτζα, οι οποίες, όπως αναφέρει, έχουν επιδεινώσει την κατάσταση στο Ιράκ.

    Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, δηλώνει πεπεισμένος ότι θα υιοθετηθεί μια νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ενόψει της μεταβίβασης της κυριαρχίας στον ιρακινό λαό που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου .

    Φόβοι για "κενό εξουσίας" από τον ΟΗΕ

    Εν τω μεταξύ, φόβους για τη δημιουργία "κενού εξουσίας" εξέφρασε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Ιράκ, Λαχντάρ Μπραχίμι, στην περίπτωση που οι συνεχιζόμενες βιαιότητες εμποδίσουν το σχηματισμό μιας προσωρινής κυβέρνησης στις 30 Ιουνίου. "Μπορεί να καταστεί δύσκολο να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση που θα αναλάβει την εξουσία στις 30 Ιουνίου, στην περίπτωση αυτή θα πρόκειται για κάτι το επικίνδυνο που κανένας δε θέλει", δήλωσε ο Μπραχίμι στην τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα εκφράζοντας την ελπίδα ότι κάτι τέτοιο δε θα συμβεί.

    Έκκληση από τον Πάπα για την απευλευθέρωση των ομήρων

    Έκκληση για την απελευθέρωση των τριών Ιταλών ομήρων στο "όνομα του ενός και μοναδικού Θεού" απηύθυνε ο Πάπας με μήνυμα που διαβάστηκε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου από τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού σε πλήθος πολιτών που διαδήλωναν υπέρ της ειρήνης και σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις οικογένειες των ομήρων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 29 April 2004 - 20:51:20 UTC