Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πήρε την 4η θέση στα 94 κιλά Ελπιδοφόρα επάνοδος του Καχιασβίλι
  • [02] Στο Ολυμπιακό Σκοπευτικό Κέντρο Τα αποτελέσματα του μεγάλου τελικού
  • [03] Κέρδισε 3-1 την Ξάνθη Πσράταση ζωής πήρε η Καλλιθέα
  • [04] Κέρδισε 1-0 τον Πανηλειακό Συνέχισε τη νικηφόρα πορεία η ΑΕΚ

    [01] Αθλητισμός

    Πήρε την 4η θέση στα 94 κιλά Ελπιδοφόρα επάνοδος του Καχιασβίλι

    24/4/2004 7:11:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Θετική ήταν η επιστροφή του Κάχι Καχιασβίλι στο διεθνές στερέωμα, μετά από μακροχρόνια απουσία. Ο Ολυμπιονίκης μας κατέλαβε την 4η θέση στο σύνολο της κατηγορίας των 94κ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Κιέβου, με 392,5 κιλά. Στο αρασέ ήταν 6ος με 177,5 κιλά, τα οποία σήκωσε στην τρίτη προσπάθεια (στην πρώτη σήκωσε με άνεση τα 172,5 και στη δεύτερη έχασε ψηλά τα 177,5) και στο ζετέ 4ος με μόνο μία επιτυχημένη προσπάθεια, τη δεύτερη, στα 215 κιλά. Γενικά, η παρουσία του Καχιασβίλι ικανοποίησε, αν αναλογιστεί κανείς, ότι στην κατηγορία σημειώθηκαν... Ολυμπιακές επιδόσεις. Ο 24χρονος Βούλγαρος Μίλεν Ντόμπρεφ ήταν -όπως και πέρυσι στο Λουτράκι- ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος της κατηγορίας, κατακτώντας και τα τρία χρυσά μετάλλια, με 185 αρασέ - 217,5 ζετέ 402,5 σύνολο.

    Η ελληνική πορεία στο Κίεβο

    Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Κιέβου ολοκληρώνεται αύριο, με τις κατηγορίες των 105 και των +105κ. ανδρών. Για την ελληνική παρουσία, όμως, η σημερινή ήταν η τελευταία ημέρα. Η εθνική μας ομάδα επιστρέφει αύριο το βράδυ στην Αθήνα με μια εξαιρετικά πλούσια συγκομιδή επτά μεταλλίων: 1 χρυσό (Σαμπάνης), 2 ασημένια (Ιωαννίδη, Μαρκούλας) και τέσσερα χάλκινα (Κασάπη, Ιωαννίδη και δύο η Τσακίρη).

    [02] Αθήνα 2004

    Στο Ολυμπιακό Σκοπευτικό Κέντρο Τα αποτελέσματα του μεγάλου τελικού σκοποβολής

    24/4/2004 7:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/4/2004 9:06:00 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, στο Ολυμπιακό Σκοπευτικό Κέντρο (Μαρκόπουλο), ο διαγωνισμός στο Αεροβόλο Τουφέκι 10μ. Ανδρών με τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού, και με μία σημαντική επίδοση. Στα προκριματικά, ο Χο Μιν Σέον έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία τζούνιορ με 599 βαθμούς (ξεπέρασε το 597 του Αμπχινάβ Βίντρα από την Ινδία), επίδοση, που τον βοήθησε να κατακτήσει αργότερα την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σλοβάκος Γιόζεφ Γκόντσι, μετά από μπαράζ (shoot Off) με τον Λι. Ο Γκόντσι τερμάτισε όγδοος στα προκριματικά, έκανε όμως εντυπωσιακές βολές στον τελικό και εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ζι Λι από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Την Ελλάδα, εκπροσώπησαν οι Γεώργιος Πετσάνης (33ος με 590 βαθμούς), Κωνσταντίνος Σαβοργιαννάκης (63ος με 581 βαθμούς) και Άγγελος Μάνης (68ος με 580 βαθμούς).

    Οι δηλώσεις των νικητών

    Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του τελικού, ο Χο Μιν Σέον, δήλωσε ευτυχής, που πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των τζούνιορ. Ο ίδιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος και από τις εγκαταστάσεις, χαρακτηρίζοντάς τις καταπληκτικές. "Γενικότερα, διασκεδάζω με τη διαμονή μου στην Αθήνα", τόνισε.

    Από την πλευρά του, ο Γιόζεφ Γκόντσι, εμφανίστηκε ευτυχής, που κατάφερε να φτάσει στη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο, γιατί του εξασφαλίζει την είσοδο στην παγκόσμια κατάταξη.

    Τέλος, ο Ζι Λι, δήλωσε απογοητευμένος, που κατέλαβε την τρίτη θέση, εκτιμώντας ότι θα έπρεπε να φτάσει πολύ ψηλότερα. Ωστόσο, αναφερόμενος στις εγκαταστάσεις, επεσήμανε, ότι είναι υψηλού επιπέδου, και εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στη χώρα μας για τους Ολυμπιακούς, σε περίπτωση, που καταφέρει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του σε αυτούς.

    [03] Αθλητισμός

    Κέρδισε 3-1 την Ξάνθη Πσράταση ζωής πήρε η Καλλιθέα

    24/4/2004 9:07:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Ένα ακόμη βήμα, το πιο σημαντικό ίσως, για παραμονή στην Α' Εθνική, έκανε η Καλλιθέα. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή, σε αγώνα για την 27η ημέρα, νίκησε 3-1 την Ξάνθη και εκτός του ότι συνέχισε το νικηφόρο σερί (3 στα 3), ξέφυγε ακόμη πιο πολύ από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Με γκολ από τα αποδυτήρια, ξεκίνησε ο αγώνας στο "Ελ Πάσο". Μόλις στο 30ο δευτερόλεπτο, ο Σκαρμούτσος με πλασέ από τη μεγάλη περιοχή, άνοιξε το σκορ για την Καλλιθέα, η οποία ωστόσο, δεν πρόλαβε να πανηγυρίσει όπως θα ήθελε το τέρμα, αφού στο 2ο λεπτό και στην πρώτη ευκαιρία του ακριτικού συγκροτήματος, ο Πρίττας με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1 και έφερε το ματς στα ίσα.

    Η Καλλιθέα, έψαξε ένα δεύτερο γκολ και λίγο έλειψε να το πετύχει στο 20', όμως από το γυριστό σουτ του Σκαρμούτσου η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αναστασόπουλου. Στο 39', ο τερματοφύλακας της Ξάνθης υποχρεώθηκε σε εντυπωσιακή επέμβαση από την εκτέλεση φάουλ του Πέτκοβιτς, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη και στο 45', οπότε ο Σκαρμούτσος, μετά την μπαλιά του Γκέκα, με δυνατό συρτό σουτ έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους.

    Το β' ημίχρονο

    Ένα προβάδισμα, που έγινε ακόμη μεγαλύτερο στο 53ο λεπτό, οπότε και ο Γκέκας ανατράπηκε από τον Μπα στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο διαιτητής Κουκλάκης καταλόγισε την εσχάτη των ποινών και ο Γκέκας, με ψυχραιμία δεν δυσκολεύτηκε να κάνει τρία τα τέρματα της Καλλιθέας (3-1), γέρνοντας την πλάστιγγα της νίκης ακόμη πιο περισσότερο προς την πλευρά των γηπεδούχων.

    Οι γηπεδούχοι, έχοντας τη διαφορά των δύο τερμάτων χαλάρωσαν, ωστόσο η Ξάνθη δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Σουλογάνη, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 3-1 που τους χάρισε το τρίτο σερί "τρίποντο".

    [04] Αθλητισμός

    Κέρδισε 1-0 τον Πανηλειακό Συνέχισε τη νικηφόρα πορεία η ΑΕΚ

    24/4/2004 9:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/4/2004 9:44:46 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Μια ακόμη αγχώδη νίκη, πέτυχε η ΑΕΚ. Η ομάδα του Ιλίε Ντουμιτρίου, σε αγώνα για την 27η ημέρα της Α` Εθνικής, επικράτησε 1-0 του Πανηλειακού στα Άνω Λιόσια και "έπιασε" στην τέταρτη θέση το Αιγάλεω, που πάντως έχει ένα ματς λιγότερο. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και σε καμία περίπτωση δεν άφησαν τους παίκτες του Βασίλη Παπαχρήστου να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Μιχαηλίδη.

    Η εδαφική κυριαρχία της Ένωσης ήταν τέτοια που της έδινε την ευκαιρία για να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Λαμπρόπουλου χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει στην επίτευξη ενός τέρματος που θα βοηθούσε σημαντικά στην απομάκρυνση του άγχους από τις πλάτες των παικτών της ΑΕΚ.

    Μόλις στο 6ο λεπτό το σουτ του Τσιάρτα πέρασε άουτ ενώ ακολούθησαν οι ευκαιρίες των Λυμπερόπουλου (19`, 38, 45) και Οκκά (23). Σε όλο το πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ έδειχνε ικανή να μπει στην περιοχή του Πανηλειακού και να δημιουργήσει ευκαιρίες όποτε ήθελε, αλλά ταυτόχρονα παρουσίαζε μια επιθετική δυστοκία, γνώριμη στοιχείο φέτος των "κιτρινόμαυρων".

    Το β' ημίχρονο

    Το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου ασφαλώς κι άφηνε αρκετές ελπίδες στους παίκτες του Πανηλειακού για το δεύτερο μέρος. Μόνο που ο Λάκης είχε άλλη άποψη. Στο 55ο λεπτό ο διεθνής μέσος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την κεφαλιά πάσα του Κρέγκ και με προβολή έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Λαμπρόπουλου.

    Μετά το γκολ του Λάκη το ενδιαφέρον μετατοπίσθηκε από τον αγωνιστικό χώρο στις εξέδρες εκεί όπου υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ των "κιτρινόμαυρων" οπαδών όταν κάποιοι εξ αυτών κινήθηκαν προς τις εξέδρες των επισήμων ζητώντας την άμεση συμφωνία με τον Ντέμη Νικολαϊδη.

    Μοναδικά αξιοσημείωτα γεγονότα εντός αγωνιστικού χώρου, η αποβολή του προπονητή του Πανηλειακού, Βασίλη Παπαχρήστου στο 57', η σπουδαία ευκαιρία που έχασε ο Βασίλης Λάκης στο 63ο λεπτό προ κενής εστίας να διπλασιάσει τόσο τα προσωπικά του όσο και τα τέρματα της ομάδας του και το οριζόντιο δοκάρι του Τσιάρτα με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 24 April 2004 - 20:51:39 UTC