Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενόργανη Γυμναστική Ανδρών-Εφήβων
  • [02] Μετά από θητεία 13 χρόνων στην ομάδα του Πειραιά Από παίκτηςπροπονητής
  • [03] Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη δυτική Τουρκία
  • [04] Το εκλογικό σώμα ανέρχεται στο 1.695.103 άτομα Προεδρικές εκλογές στην
  • [05] "Τα αμερικανικά στρατεύματα θα παραμείνουν" "Ελεύθερο Ιράκ"
  • [06] Νέα αμερικανική επίθεση Κινδυνεύει η εκεχειρία
  • [07] "Μάϊος" ο μήνας των συμβασιούχων
  • [08] "Αναβολή δημοψηφισμάτων εάν συμφωνήσουν όλοι" Πυρετός διεργασιών για το
  • [09] Επιστημονικό πρόγραμμα Αμερικανών Ρωτήστε το Internet για τη μοίρα σας

    [01] Αθήνα 2004

    Ενόργανη Γυμναστική Ανδρών-Εφήβων

    14/4/2004 7:30:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2004 7:49:14 πμ)

    Κορυφαίοι αθλητές της ενόργανης γυμναστικής θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους τέσσερις μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής Ανδρών-Εφήβων, που θα διεξαχθεί στη Λιουμπιάνα της Σλοβενίας από τις 15 έως τις 18 Απριλίου 2004. Οι Έλληνες αθλητές που αποτελούν την εθνική μας ομάδα ανδρών θα διεκδικήσουν θέση στο βάθρο των νικητών, αφού στοχεύουν να επαναλάβουν τις μεγάλες επιτυχίες που έχουν σημειώσει και στο παρελθόν. Ο "αργυρός" Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ και Παγκόσμιος Πρωταθλητής πέρυσι στους κρίκους, Δημοσθένης Ταμπάκος, διεκδικεί άλλο ένα μετάλλιο, ενώ ο Βλάσσης Μάρας , κορυφαίος αθλητής του κόσμου στο μονόζυγο το 2001, καλείται στη Λιουμπλιάνα να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, που κατέκτησε πριν από δυο χρόνια στην Πάτρα και φιλοδοξεί να μπει στην πρώτη δεκάδα στο σύνθετο ατομικό. Επίσης, ο Βασίλης Τσολακίδης, που είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στο δίζυγο, το 2002 στην Πάτρα, αναμένεται να διακριθεί. Με απευθείας και μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις θα καλύψει τους τελικούς των αγώνων η ΕΤ-1.

    Επίσης, θα αγωνιστούν οι ταλαντούχοι Λεωνίδας Τζαβάρας και Κώστας Μπαρμπάκης.

    Στην κατηγορία των εφήβων θα πάρουν μέρος οι: Δημήτρης Μαρκούσης, Ανάργυρος Κουδούνας, Ξενοφών Κοσμίδης, Γιώργος Καραντώνας, Μιχάλης Δουλκερίδης. Περιγραφή: Μαρία Γκίκα, Νίκος Αντωνιάδης.

    Το πρόγραμμα των μεταδόσεων έχει ως εξής:

    Απευθείας μετάδοση Παρασκευή 16/4/2004 από 19:00 έως 21:30

    Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση Σάββατο 17/4/2004 από 19:15 έως 21:00

    Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση Κυριακή 18/4/2004 από 21:00 έως 22:55

    [02] Αθλητισμός

    Μετά από θητεία 13 χρόνων στην ομάδα του Πειραιά Από παίκτηςπροπονητής

    13/4/2004 11:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/4/2004 11:35:05 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ο Μίλαν Τόμιτς, αναλαμβάνει από σήμερα τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας των ερυθρολεύκων. Το νέο προπονητή, παρουσίασε στους παίκτες, στο κλειστό του Κορυδαλλού, ο ίδιος ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης. Η αποστολή του Τόμιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού, μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού καλείται να επαναπροσδιορίσει τη θέση του στην ομάδα και να κερδίσει το σεβασμό των παικτών του ως βασικός προπονητής.

    Προσωπική επιλογή του Σωκράτη Κόκκαλη

    Το ντεμπούτο του Μίλαν Τόμιτς στο τιμόνι των ερυθρολεύκων θα γίνει εναντίον του Αμαρουσίου στο κλειστό του Κορυδαλλού.

    Ωστόσο, οι φίλοι της ομάδας δεν θα έχουν την ευκαιρία να είναι αυτόπτες μάρτυρες της επίσημης "πρώτης" του Μίλαν Τόμιτς, αφού η ΚΑΕ είναι τιμωρημένη με αποκλεισμό της έδρας, μετά από τη συμπλήρωση πέντε επιπλήξεων από τον αθλητικό δικαστή.

    Ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με το Μακεδονικό στην Κοζάνη και η κανονική περίοδος ολοκληρώνεται με τη "μητέρα των μαχών", το ντέρμπι δηλαδή Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο κλειστό του Κορυδαλλού.

    [03] Διεθνή

    Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη δυτική Τουρκία

    14/4/2004 7:21:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2004 7:25:55 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σεισμική δόνηση έντασης 4.6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας την περιοχή του Μπολού, στη δυτική Τουρκία. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή τραυματισμοί, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία. Η δόνηση σημειώθηκε σε ορεινή κι αραιοκατοικημένη περιοχή, στα μισά της απόστασης μεταξύ Αγκυρας και Κωνσταντινούπολης, στη 01.47, ώρα Ελλάδος, σπέρνοντας τον πανικό μεταξύ των κατοίκων, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει ζημιές, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής, μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή. Οι έρευνες για την εκτίμηση των αποτελεσμάτων του σεισμού στην περιοχή συνεχίζονται.

    [04] Διεθνή

    Το εκλογικό σώμα ανέρχεται στο 1.695.103 άτομα Προεδρικές εκλογές στην ΠΓΔΜ

    14/4/2004 7:49:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2004 7:59:07 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι ψηφοφόροι της ΠΓΔΜ για την εκλογή προέδρου της χώρας. Οι εκλογές αυτές είναι πρόωρες και διεξάγονται για την κάλυψη του κενού από τον αιφνίδιο θάνατο του Μπόρις Τράικοφσκι, στα τέλη Φεβρουαρίου, σε αεροπορικό δυστύχημα στην Βοσνία. Το εκλογικό σώμα ανέρχεται στο 1.695.103 άτομα. Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας) και τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα αναμένεται να γνωστοποιηθούν από τα επιτελεία των υποψηφίων, περίπου τα μεσάνυχτα. Τα συγκεντρωτικά ανεπίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αύριο το απόγευμα. Τις εκλογές αυτές θα επιτηρήσουν περίπου 350 ξένοι παρατηρητές (οι περισσότεροι του ΟΑΣΕ) και ακόμη 3000 περίπου τοπικοί παρατηρητές, μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων.

    Αναμένεται και δεύτερος γύρος

    Τέσσερις είναι οι υποψήφιοι στις σημερινές εκλογές:

    Ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, (42 ετών) νυν πρωθυπουργός, ηγέτης του κόμματος "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" (SDSM). Ο Σάσκο Κέντεβ, (42 ετών) εκ μέρους του κεντροδεξιού και μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης,VMRO-DPMNE Ο Γκζιμ Οστρένι (62 ετών) από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα "Ένωση για την Δημοκρατική Ένταξη" (DUI), στρατιωτικός διοικητής των Αλβανών πρώην ανταρτών του UCK, οι οποίοι το 2001 ενεπλάκησαν σε πολύμηνες βίαιες συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας της ΠΓΔΜ και Ο Ζούντι Τζελίλι (43 ετών), υποψήφιος του αντιπολιτευόμενου εθνικιστικού "Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών" (DPA).

    Για να εκλεγεί κάποιος πρόεδρος από τον πρώτο γύρο, χρειάζεται να συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50% επί των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

    Κάτι τέτοιο θεωρείται σχεδόν απίθανο και έτσι σε δύο εβδομάδες (στις 28 Απριλίου) θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο πρώτων του πρώτου γύρου. Στον δεύτερο γύρο, εκλέγεται πρόεδρος αυτός που θα συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους από τον αντίπαλο του, με την προϋπόθεση το ποσοστό συμμετοχής να ξεπεράσει το 50%. Σε διαφορετική περίπτωση, οι εκλογές ακυρώνονται και η όλη διαδικασία επαναλαμβάνεται από την αρχή. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στον δεύτερο γύρο θα προκριθούν οι υποψήφιοι των δύο μεγάλων σλαβομακεδονικών κομμάτων, Τσερβένκοφσκι και Κέντεβ, με τον πρώτο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να διατηρεί συγκριτικό πλεονέκτημα.

    Το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης της χώρας για τις εκλογές είναι σχετικά μικρό και αυτό οφείλεται κυρίως στην απογοήτευση του κόσμου από την διόγκωση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων, τα οποία οι εκάστοτε κυβερνώντες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν.

    [05] Ιράκ

    "Τα αμερικανικά στρατεύματα θα παραμείνουν" "Ελεύθερο Ιράκ"

    14/4/2004 8:15:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2004 9:19:43 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC Greek

    Τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης έδωσε τα ξημερώματα ο Αμερικανός πρόεδρος. "Οι τελευταίες μέρες ήταν δύσκολες για τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ" παραδέχτηκε ο Τζορτζ Μπους, ξεκαθαρίζοντας ότι θα παραμείνουν στη χώρα για όσο είναι αναγκαίο. "Στις 30 Ιουνίου, όταν η σημαία του ελεύθερου Ιράκ υψωθεί, οι ιρακινοί επίσημοι θα αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες των υπουργείων της κυβέρνησης", τόνισε ο Τζορτζ Μπους, ενώ παραδέχτηκε πως δεν είναι ακόμα σαφές σε ποιόν θα παραδώσουν την εξουσία οι Αμερικανοί. Οι ιρακινοί, θα εκλέξουν μόνιμη κυβέρνηση μέχρι τον Δεκέμβριο του 2005 ολοκληρώνοντας έτσι, την πορεία από την δικτατορία στην ελευθερία, επεσήμανε. Παράλληλα, είπε ότι θα ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, να εγκρίνει ψήφισμα που θα του επιτρέψει να πείσει περισσότερες χώρες να στείλουν στρατό στο Ιράκ.

    "23 τόνους αερίων μουστάρδας"

    Επίσης, ο Τζορτζ Μπους τόνισε ότι "ένα ελεύθερο Ιράκ θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα κατά της τρομοκρατίας. Αυτό θα άλλαζε τον κόσμο. Ένα ελεύθερο Ιράκ στη Μέση Ανατολή είναι κρίσιμο για τη μελλοντική ειρήνη και την ασφάλεια".

    Ακόμη, έκανε έμμεση αναφορά στην αποκάλυψη της Τρίπολης στον Οργανισμό Απαγόρευσης Χημικών όπλων ότι είχε κατασκευάσει 23 τόνους αερίων μουστάρδας για ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα, τονίζοντας ότι "έχω την πεποίθηση πως θα ανακαλύψουμε την αλήθεια για τα όπλα μαζικής καταστροφής".

    "Οι ΗΠΑ είχαν σχετική επιτυχία στην περίπτωση της Λιβύης, χώρας που αρχικά υποστήριζε την τρομοκρατία και ο ηγέτης της Μουάμαρ Καντάφι αποφάσισε τον αφοπλισμό της για το καλό του υπολοίπου κόσμου", κατέληξε.

    "Για τον λόγο αυτό κόπτομαι για να πραγματωθεί η πρωτοβουλία για τη Μεγάλη Μέση Ανατολή, που έχει στόχο να επεκτείνει την ελευθερία, μέσα από την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων", τόνισε ο Μπους για το σχέδιο που επιθυμεί να προωθήσει στην επόμενη Σύνοδο της Ομάδος των Οχτώ (G8) τον Ιούνιο.

    [06] Ιράκ

    Νέα αμερικανική επίθεση Κινδυνεύει η εκεχειρία

    14/4/2004 8:46:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2004 11:17:43 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Ολοένα και δυσκολότερη φαίνεται η διατήρηση της εκεχειρίας στη Φαλούτζα έπειτα και από νέα αμερικανική επίθεση με ελικόπτερα εναντίον θέσεων στασιαστών, σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν αξιωματούχοι του σώματος των πεζοναυτών στο Γαλλικό πρακτορείο, ένα αμερικανικό μαχητικό ελικόπτερο άνοιξε πυρ, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, εναντίον δύο κτηρίων, που είχαν χρησιμοποιηθεί σε μία ενέδρα κατά αμερικανών πεζοναυτών την Τρίτη και από την οποία καταστράφηκαν με ρουκέτες δύο αμφίβια τεθωρακισμένα. Τα δύο κτήρια βρίσκονταν στο βιομηχανικό κέντρο στα νότια της Φαλούτζα, το οποίο έχουν υπό τον έλεγχο τους οι αμερικανοί πεζοναύτες.

    Συνεχίζονται οι συρράξεις

    Οι πεζοναύτες αρνήθηκαν, πως η επίθεση αυτή σημαίνει το τέλος της κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή. "Χτυπήσαμε κατά τρόπο αμυντικο τις γνωστές εχθρικές θέσεις, προκειμένου να προστατεύσουμε τους πεζοναύτες", δήλωσαν οι ίδιοι. Την ίδια ώρα, το ιρακινό κυβερνητικό συμβούλιο προσανατολίζεται σε μία πιθανή εκεχειρία με τους κατοίκους της πόλης.

    Μετά την ενέδρα κατά των αμερικανικών τεθωρακισμένων, αεροσκάφη F-15 έβαλαν κατά θέσεων των ανταρτών. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανά θύματα κατά την ενέδρα.

    Εν τω μεταξύ, οι εχθροπραξίες εξακολουθούν στο υπόλοιπο της χώρας με τέσσερις Αμερικανούς πεζοναύτες να χάνουν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, τη ζωή τους σε μάχη στην επαρχία Αλ Ανμπάρ, δυτικά της Βαγδάτης.

    Αποχωρούν οι Ρώσοι

    Την απομάκρυνση από το Ιράκ των 800 πολιτών και υπηκόων της πρώην ΕΣΣΔ από τη χώρα αποφάσισε η Ρωσία, λόγω της κλιμάκωσης της βίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εκτάκτων Περιστατικών της Μόσχας, αυριο και μεθαύριο"θα γίνουν επτά πτήσεις από το Κουβέιτ και τη Βαγδάτη για την απομάκρυνση των 553 Ρώσων και των 263 πολιτών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, που εργάζονται στο Ιράκ".

    [07] Εσωτερικά

    "Μάϊος" ο μήνας των συμβασιούχων

    14/4/2004 9:33:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2004 10:01:49 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Έως τα τέλη Μαΐου θα είναι έτοιμο το Προεδρικό Διάταγμα για τους συμβασιούχους τόσο του στενού όσο και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Τα τρια βασικά κριτήρια για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι τα εξής: πάγιες και διαρκείς ανάγκες, χρόνος υπηρεσίας και χρόνος διακοπής μεταξύ δύο συμβάσεων. Όσον αφορά την έκταση εφαρμογής της ρύθμισης, το Υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαιώνει ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια. Επίσης, το Π.Δ θα προβλέπει την αυτόματη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και θα αποσταλεί στο συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να κριθεί η συνταγματικότητα της σχετικής διάταξης.

    [08] Κυπριακό

    "Αναβολή δημοψηφισμάτων εάν συμφωνήσουν όλοι" Πυρετός διεργασιών για το Κυπριακό

    14/4/2004 10:50:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2004 11:46:39 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Κορυφώνονται οι διπλωματικές διεργασίες για το Κυπριακό. Διατεθειμένος να εξετάσει το ενδεχόμενο αναβολής των δημοψηφισμάτων στην Κύπρο, εμφανίστηκε την Τρίτη ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσουν Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αθήνα και Άγκυρα. Αρνείται την αναβολή των δημοψηφισμάτων, η Τουρκία και ο ηγέτης των τουρκοκύπριων Ραούφ Ντενκτάς. Το ΑΚΕΛ καθορίζει σήμερα την τελική στάση του έναντι του σχεδίου Ανάν, σε Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του κόμματος, που θα αρχίσει στις 4.30 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία. Στο επίκεντρο της Κυβερνητικής επιτροπής θα βρεθεί το Κυπριακό σήμερα, ενώ αύριο θα συνεδριάσει το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο. Διαδοχικές συναντήσεις είχε σήμερα το πρωί ο Έλληνας πρωθυπουργός, με τους πρεσβευτές της Κύπρου και των ΗΠΑ. "ΝΑΙ" στο σχέδιο Ανάν αλλά και αναβολή των δημοψηφισμάτων, θα εισηγηθεί με οριακή πλειοψηφία 11 προς 10 ψήφους, η πολιτική γραμματεία του ΣΥΝ στη Κεντρική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει το απόγευμα.

    "Οι ΗΠΑ θα δώσουν ουσιαστικό μήνυμα"

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα τα ξημερώματα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Κόλιν Πάουελ με τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια και των Πρόεδρο των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργο Βασιλείου , υπό την ιδιότητά του ως πρώην προέδρου της Δημοκρατίας.

    Όπως είπε ο κ. Βασιλείου, ο Κόλιν Πάουελ επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ θεωρούν ότι αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία για επίλυση του Κυπριακού και τόνισε την ετοιμότητά των Ηνωμένων Πολιτειών να βοηθήσουν και να συμπαρασταθούν για εφαρμογή του σχεδίου.

    Σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου, ο κ. Πάουελ αναφέρθηκε και στην αυριανή διάσκεψη δωρητών, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα έχουν σημαντική παρουσία και θα δώσουν ουσιαστικό μήνυμα.

    Στο μεταξύ, τις θέσεις του σχετικά με την καταψήφιση του σχεδίου γνωστοποίησε χθες στον Αμερικανό Πρόεδρο σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Κύπριος πρόεδρος Τάσος Παπαδόπουλος, ενώ αύριο θα ανακοινωθεί η τελική απόφαση του ΔΗΣΥ.

    ''Στην περίπτωση που όλες οι πλευρές συμφωνούσαν θα συμφωνούσαμε και εμείς'', σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος.

    ''Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να διασφαλίσουν ότι το σχέδιο Ανάν θα λειτουργήσει και ότι όλα τα μέρη θα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ .

    Στην προπαρασκευαστική διάσκεψη δωρητών που πραγματοποιείται αύριο στις Βρυξέλλες για την συγκέντρωση κονδυλίων που θα χρησιμοποιηθούν για την οικονομική ανάπτυξη της ενωμένης Κύπρου οι ΗΠΑ προτίθενται να καταβάλουν ένα σημαντικό ποσό για την στήριξη αυτής της "ιστορικής συμφωνίας" πρόσθεσε ο κ. Μπάουτσερ.

    Συνεδριάζει το ΑΚΕΛ

    Στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία αρχίσει στις 4.30 το απόγευμα η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, όπου αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση του ΑΚΕΛ για το σχέδιο Ανάν. Ενώπιον της Συνδιάσκεψης θα τεθεί εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία το ΑΚΕΛ προτείνει στα Ηνωμένα Έθνη αναβολή της διεξαγωγής των δημοψηφισμάτων, ώστε να υπάρξουν βελτιώσεις στο πέμπτο σχέδιο Ανάν και δυνατότητα επεξήγησής του στο λαό. Σε αντίθετη περίπτωση, το Κόμμα θα υποστηρίξει απόρριψη του σχεδίου. Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, δήλωσε την Τρίτη το βράδυ ότι η πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, για αναβολή των δημοψηφισμάτων βρίσκεται ακόμα στο τραπέζι, αφού δεν έχει ακούσει τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να την απορρίπτει.

    Ο κ. Χριστόφιας πρόσθεσε ότι αναμένει κάποια κίνηση επί του θέματος και ότι η δήλωση του Κόφι Ανάν ότι η αναβολή των δημοψηφισμάτων εξαρτάται από όλα τα μέρη υποδηλοί ότι η πρόταση βρίσκεται στο τραπέζι.

    Την τελική του στάση έναντι του πέμπτου σχεδίου Ανάν και ενόψει των δημοψηφισμάτων, καθορίζει την Πέμπτη σε Παγκύπριο Συνέδριο και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ενώ σήμερα ολοκληρώνονται οι προσυνεδριακές πανεπαρχιακές συνδιασκέψεις του κόμματος, για τις επαρχίες Λευκωσίας, Αμμοχώστου, Λάρνακας και Κερύνειας.

    Στις συνδιασκέψεις για την Κερύνεια και τη Λευκωσία θα μιλήσει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης και στη συνδιάσκεψη για τις επαρχίες Αμμοχώστου και Λάρνακας ο αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου. Χθες βράδυ, έξω από ξενοδοχείο στη Λεμεσό, όπου είχε συγκληθεί η προσυνεδριακή συγκέντρωση του ΔΗΣΥ για την επαρχία Λεμεσού, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ μελών και στελεχών του ΔΗΣΥ και ομάδας μοτοσικλετιστών, που φώναζαν συνθήματα εναντίον του σχεδίου Ανάν.

    Αντιτίθεται στην αναβολή η Τουρκία

    Η Τουρκία αντιτίθεται στην αναβολή των προγραμματισμένων για τις 24 Απριλίου δημοψηφισμάτων για την επικύρωση του σχεδίου Ανάν και την επανένωση της Κύπρου, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα.

    "Η Τουρκία εκτιμά ότι τα δημοψηφίσματα πρέπει να οργανωθούν την προβλεπόμενη ημερομηνία και να γίνει σεβαστή η βούληση και των δύο λαών", αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

    Στην ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών τονίζεται ότι οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις-Τουρκία, Ελλάδα και Βρετανία-έχουν επισήμως δεσμευτεί στα Ηνωμένα Έθνη να υποστηρίξουν τα δημοψηφίσματα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Παράθυρο" Ανάν

    Σχετικά Links:

    Το Σχέδιο Ανάν από το site της Κυπριακής Δημοκρατίας

    [09] Τεχνολογία

    Επιστημονικό πρόγραμμα Αμερικανών Ρωτήστε το Internet για τη μοίρα σας

    14/4/2004 10:49:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2004 11:51:57 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Ξεχάστε τις μάγισσες, τις χαρτορίχτρες και τα μέντιουμ, που ισχυρίζονται, ότι μπορούν να σας πουν τα μελλούμενα και να φανερώσουν την τύχη σας. Αν πραγματικά θέλετε να ξέρετε πότε θα έρθει τα τέλος σας καλύτερα να συμβουλευτείτε την τεχνολογία και το διαδίκτυο. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.lpl.arizona.edu/impacteffects και ανακαλύψτε σε λίγα μόνο λεπτά να αν κινδυνεύετε να εγκαταλείψετε σύντομα τον μάταιο τούτο κόσμο ή αν μπορείτε να συνεχίσετε τη μακάρια πορεία σας επάνω στη γη. Μην αναρωτιέστε πώς! Κάντε κλικ στη διεύθυνση συμπληρώστε τη φόρμα των ερωτήσεων και μάθετε άμεσα αν η υπόστασή σας βρίσκεστε στο στόχαστρο κάποιου φρενιασμένου αστεροειδή.

    Προβλέπει ακόμη και αν θα συγκρουστείτε με αστεροειδή

    Πρόκειται για ειδικό πρόγραμμα, που κατασκεύασαν Αμερικανοί επιστήμονες του πανεπιστημίου της Αριζόνα και το οποίο έχει τη δυνατότητα να υπολογίζει αν κινδυνεύετε να συγκρουστείτε με κάποιο αστεροειδή. Συμπληρώνοντας τα στοιχεία στη φόρμα, που σας δίνετε, λαμβάνετε σε λίγα δευτερόλεπτα αναφορά, για το αν πρέπει να ανησυχείτε ή όχι, αλλά και το ακριβές μέγεθος του κρατήρα, της ενέργειας που θα απελευθερωθεί, αλλά και τις επιπτώσεις , που θα προκληθούν από πιθανή μεταξύ σας σύγκρουση.

    Δε χρειάζεται, όμως, να ανησυχείτε ιδιαίτερα, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς οι πιθανότητες μιας τέτοιας μοιραίας συνάντησης είναι μια στις 5000 για τον επόμενο αιώνα. Σημειώστε, ωστόσο, σε περίπτωση που είναι το τυχερό σας, ότι από μια τέτοια μετωπική σύγκρουση απελευθερώνεται ενέργεια ίση με το δεκαπλάσιο αυτής που εκλύθηκε από τη ρήψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα.

    Για να το συνειδητοποιήσετε καλύτερα αναλογιστείτε απλώς, ότι η πτώση ενός αστεροειδούς στον πλανήτη μας, ήταν υπεύθυνη για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων, πριν από εκατομμύρια χρόνια! Είπατε τίποτα; Το τεστ γρήγορα!


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 14 April 2004 - 8:53:36 UTC