Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για τον εμβολιασμό των παιδιών Ραδιομαραθώνιος αγάπης της UNICEF
  • [02] "Ώρα σοβαρού προβληματισμού με αίσθημα ευθύνης" Ενημέρωση της Βουλής
  • [03] Προωθείται ρύθμιση για το πρόβλημα στο ΕΚΑΣ
  • [04] Καθησυχάζει η Σαουδική Αραβία για το πετρέλαιο
  • [05] Στα βόρεια της Βαγδάτης Νέο αιματοκύλισμα στη Φαλούτζα
  • [06] Μέτρα για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα
  • [07] Στη Νότια Νέα Ουαλία Κριός... μαινόμενος
  • [08] Προσωρινές διακοπές σε δρομολόγια του ΗΣΑΠ
  • [09] Ενώπιον ειδικής επιτροπής του κογκρέσου Καταθέτει η Ράις για την 11η
  • [10] Προσπάθειες εξάρθρωσής της Σε στενό κλοιό η Αμπού Σαγιάφ
  • [11] Απαιτούν Δικαιοσύνη εδώ και τώρα Στους δρόμους οι Αργεντινοί για την
  • [12] Η επιθυμία έρχεται- η πατρότητα φεύγει Το Βιάγκρα βλάπτει τη γονιμότητα
  • [13] Έχει καταδικαστεί σε 15η κάθειρξη Ολοκληρώνεται σήμερα η επαναληπτική
  • [14] Ανοιχτό το μέτωπο εξελίξεων στην ΑΕΚ

    [01] Διάφορα

    Για τον εμβολιασμό των παιδιών Ραδιομαραθώνιος αγάπης της UNICEF

    1/4/2004 11:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/4/2004 1:35:00 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο ραδιομαραθώνιος που διοργάνωσε η UNICEF, με τη συμμετοχή της ΝΕΤ 105,8 και τη συμπαράσταση δεκάδων σταθμών από όλη την Ελλάδα. Στον κουμπαρά της αγάπης συγκεντρώθηκαν πάνω από 350.000 ευρώ για τα προγράμματα εκτεταμένων εμβολιασμών της οργάνωσης. Σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF, 5.500 παιδιά σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν κάθε μέρα από ασθένειες, που μπορούν να προληφθούν, ενώ 30.000.000 παιδιά δεν κάνουν κανένα εμβόλιο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ραδιομαραθώνιος για τα παιδιά

    [02] Κυπριακό

    "Ώρα σοβαρού προβληματισμού με αίσθημα ευθύνης" Ενημέρωση της Βουλής για το Κυπριακό

    2/4/2004 8:08:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/4/2004 11:49:48 πμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 FM, ΑΠΕ

    Ενώπιον του ελληνικού Κοινοβουλίου μεταφέρονται αυτήν την ώρα όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Η ολομέλεια συγκλήθηκε για συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, κατόπιν πρωτοβουλίας του Κώστα Καραμανλή. "Η τελική κρίση ανήκει στον Κυπριακό λαό" τόνισε χθες ο Πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Καραμανλής είχε τηλεφωνική συνομιλία και με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους, ο οποίος τόνισε ότι το σχέδιο Ανάν είναι δίκαιο, ισοσκελισμένο και αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για επανένωση της Κύπρου. Στο μεταξύ, ο Κύπριος πρόεδρος κ. Παπαδόπουλος δεν έκρυψε την απογοήτευση του κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση της Λουκέρνης. Συνέστησε, όμως, την αποφυγή ακραίων θέσεων και επιφυλάχθηκε για την τοποθέτηση του μετά την αξιολόγηση του κειμένου, η τύχη του οποίου θα κριθεί στα δημοψηφίσματα της 24ης Απριλίου. Εξάλλου, σήμερα ο Αλβαρο ντε Σότο θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας.

    "Ο κυπριακός λαός έχει το λόγο"

    Σε δηλώσεις του, επιστρέφοντας χθες στην Κύπρο, ο κ. Τάσσος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι παρά την καλή διάθεση της ελληνικής πλευράς για συμβιβασμό, η προσπάθεια δεν απέδωσε. "Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία. Τώρα ο λαός έχει το λόγο" επισήμανε και μίλησε για ώρα σοβαρού προβληματισμού με αίσθημα ευθύνης.

    Το κείμενο του τελικού σχεδίου θα αποτελέσει αντικείμενο προσεκτικής μελέτης από όλα τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου. Αύριο συνέρχεται το εθνικό συμβούλιο.

    "Πρέπει να δούμε τα θετικά, να ζυγίσουμε τα αρνητικά και να σκεφθούμε τις επιπτώσεις από τα συνεχή αδιέξοδα", τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 FM ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης και πρόσθεσε ότι με το σχέδιο Ανάν, διασφαλίζεται η μία κυριαρχία, η μία υπηκοότητα.

    "Το τελικό σχέδιο Ανάν πρέπει να μελετηθεί με νηφαλιότητα" τόνισε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας.

    Θα ψηφίσουμε το σχέδιο γιατί τερματίζει τη διχοτόμηση και μας απαλλάσσει από την κατοχή δηλώνει στο σταθμό μας ο πρόεδρος της Ανανεωτικής Κίνησης και πρώην γενικός εισαγγελέας Κύπρου Αλέκος Μαρκίδης.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου δήλωσε ότι αναμένεται να ασκηθούν πιέσεις από το διεθνή παράγοντα προς την ελληνοκυπριακή πλευρά με στόχο να δοθεί θετική απάντηση στο δημοψήφισμα, ωστόσο κατέστησε σαφές ότι αυτές θα αντιμετωπιστούν και τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη διεθνή σκηνή. Ο υπουργός Εξωτερικών απέρριψε τη θέση ότι πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για "άσπρο μαύρο".

    Από την πλευρά τους, ο "πρωθυπουργός" και ο "υπουργός Εξωτερικών" του ψευδοκράτους Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και Σερντάρ Ντενκτάς επιστρέφοντας χθες βράδυ από τη Λουκέρνη απηύθυναν στους Τουρκοκύπριους έκκληση για ομόνοια. Ο Αλί Ταλάτ κάλεσε τον κόσμο να παραμερίσει τις διαφορές του και να ενεργήσει με ενότητα, ενώ ο Σερντάρ Ντενκτάς κάλεσε τους Τουρκοκύπριους να μην ενεργούν με συναισθηματισμούς αλλά με τη λογική.

    Στην Αθήνα, αυτήν την ώρα όλες οι εξελίξεις από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων της Λουκέρνης τίθενται υπόψη της ελληνικής Βουλής.

    Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, οι ανακοινώσεις του επικεφαλής της κυβέρνησης δεν πρέπει να υπερβούν τα δέκα λεπτά, ενώ οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί έχουν δικαίωμα πεντάλεπτης τοποθέτησης. Ο Πρωθυπουργός έχει επίσης δικαίωμα πεντάλεπτης δευτερολογίας, της οποίας μπορούν να ακολουθήσουν τρίλεπτες δευτερολογίες από τους επικεφαλής των άλλων κομμάτων.

    Οι ΗΠΑ επαναλαμβάνουν την υποστήριξη τους στο τελικό σχέδιο Ανάν

    Σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σκοτ Μακλίλαν ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Μπους συζήτησε το Κυπριακό και το τελικό σχέδιο λύσης του προβλήματος, τόσο με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, όσο και με τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας Κώστα Καραμανλή και της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. "Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι το σχέδιο του κ. Ανάν παρουσιάζει έναν συμβιβασμό στον οποίο κανένα μέρος δεν παίρνει όλα όσα επεδίωκε, αλλά διασφαλίζει τα κύρια συμφέροντα όλων των μερών" είπε ο κ. Μακλίλαν, υπογραμμίζοντας την προθυμία των ΗΠΑ να υποστηρίξουν τον κυπριακό λαό, ώστε "να μπορέσει να εκμεταλλευθεί αυτή την ιστορική ευκαιρία".

    Σε ανακοίνωση εκ μέρους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Ανταμ Ερελι επανέλαβε τη σθεναρή αμερικανική υποστήριξη στο τελικό σχέδιο Ανάν, το οποίο χαρακτήρισε "δίκαιο συμβιβασμό" που προσφέρει "πλαίσιο για ένα ασφαλές μέλλον".

    Ο κ. Ερελι διαβεβαίωσε τους κατοίκους της Κύπρου ότι "οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την πλήρη εφαρμογή της λύσης, και γι αυτό θα συμβάλλουν οικονομικά κατά την προπαρασκευαστική διάσκεψη δωρητών που θα διοργανώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Υποστήριξε δε επανειλημμένα ότι τα μέρη "συμφώνησαν να αποδεχθούν το σχέδιο". Μετά τις επισημάνσεις δημοσιογράφων ότι δεν έχει γίνει αποδεκτό το σχέδιο, εξήγησε ότι τα μέρη έχουν συμφωνήσει να το δεχθούν ως το σχέδιο που θα θέσουν σε δημοψηφίσματα.

    Σημείωσε ότι οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Εθνη, θα συνεχίσουν να δηλώνουν ότι το σχέδιο είναι προς το συμφέρον όλων των ενδιαφερομένων μερών και θα ενθαρρύνουν την αποδοχή του, αν και επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι "φυσικά εναπόκειται τελικά στους πολίτες της Κύπρου να αποφασίσουν".

    Επανέλαβε τέλος ότι η επιλογή που υπάρχει είναι μεταξύ αυτής της λύσης και καμίας λύσης, και εξέφρασε την άποψη της Ουάσιγκτον ότι "μια ενιαία Κύπρος, στη βάση του σχεδίου του Γενικού Γραμματέα, είναι μια Κύπρος με "όραμα ειρήνης, ευημερίας και ασφάλειας για το μέλλον" η οποία είναι προτιμότερη από την Κύπρο της διαίρεσης και της τριβής του παρελθόντος.

    Ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας ο Αλβαρο ντε Σότο

    Στο μεταξύ, σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλβαρο ντε Σότο θα παρουσιάσει το σχέδιο Αναν σε ανοικτή συνεδρίαση του Συμβουλίου και στη συνέχεια αναμένεται να γίνει μία δήλωση με την οποία θα καλούνται και οι δύο πλευρές να το εγκρίνουν στα χωριστά δημοψηφίσματα στις 24 Απριλίου.

    Ο Ντε Σότο σχεδιάζει να συζητήσει με το Συμβούλιο Ασφαλείας το είδος των αλλαγών που χρειάζονται στην αποστολή του ΟΗΕ στην Κύπρο, αν τελικά οι δύο πλευρές εγκρίνουν το σχέδιο επανένωσης του νησιού. Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ που έχει αναπτυχθεί στην Κύπρο από το 1964, αριθμεί σήμερα 1200 άνδρες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις

    [03] Οικονομία

    Προωθείται ρύθμιση για το πρόβλημα στο ΕΚΑΣ

    2/4/2004 9:12:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: NET 105,8 FM

    Ρύθμιση που θα δίνει λύση στο πρόβλημα της μη καταβολής του ΕΚΑΣ σε πολλούς συνταξιούχους, μελετά το Υπουργείο Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι μετά τις πρόσφατες αυξήσεις στις συντάξεις, ορισμένοι συνταξιούχοι ξεπερνούν το όριο εκείνο το οποίο θεωρείται απαραίτητο για να το εισπράττουν. Ειδικότερα, το ανώτατο όριο του ετήσιου εισοδήματος, βάσει του οποίου, χορηγείται σήμερα το ΕΚΑΣ, είναι 6.562 ευρώ με αποτέλεσμα 30 με 35 χιλιάδες συνταξιούχοι να μην δικαιούνται το επίδομα. Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την τιμαριθμική αύξηση του ορίου στα 6.759 ευρώ, ώστε να υπάρξει άρση των όποιων αδικιών και οι συνταξιούχοι να καταστούν πάλι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ.

    [04] Οικονομία

    Καθησυχάζει η Σαουδική Αραβία για το πετρέλαιο

    2/4/2004 9:18:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Η Σαουδική Αραβία διαβεβαίωσε ότι δεσμεύεται να λάβει μέτρα για να αποτραπούν πιθανά προβλήματα στην ενεργειακή αγορά, μετά την αύξηση των τιμών του πετρελαίου το τελευταίο διάστημα. Όπως δήλωσε ο πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στις ΗΠΑ, Πρίγκιπας Μπαντάρ μπιν Σουλτάν, η χώρα του "δεν θα επιτρέψει ελλείψεις στην αγορά". Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας επισκέφθηκε το Λευκό Οίκο, όπου -όπως είπε- κόμισε μήνυμα του Πρίγκιπα Αμπντάλα. Ο πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στις ΗΠΑ πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Μπους και ο πρίγκιπας Αμπντάλα βρίσκονται σε επαφή για το θέμα των τιμών του πετρελαίου και παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή την κατάσταση στις αγορές.

    [05] Ιράκ

    Στα βόρεια της Βαγδάτης Νέο αιματοκύλισμα στη Φαλούτζα

    2/4/2004 9:20:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Νεκροί έπεσαν δυο Ιρακινοί αστυνομικοί, ενώ τρεις τραυματίστηκαν, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους στην πόλη Φαλούτζα του Ιράκ, το βράδυ της Πέμπτης. Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που οι αστυνομικοί περιπολούσαν σε κεντρικό σταυροδρόμι της πόλης . "Οι ένοπλοι επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα και άνοιξαν πυρ εναντίον μας. Ένας από τους δράστες εκτόξευσε χειροβομβίδα φωνάζοντας ο Θεός είναι μεγάλος με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο αστυνομικοί και τρεις να τραυματιστούμε" δήλωσε ένας εκ των τραυματισμένων αστυνομικών. Οι δράστες διέφυγαν μετά την επίθεση και παραμένουν ασύλληπτοι.

    [06] Εσωτερικά

    Μέτρα για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα

    2/4/2004 9:51:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/4/2004 11:25:49 πμ)

    Με 399 δρομολόγια επιβατηγών πλοίων όλων των τύπων που θα αποπλέουν από το λιμάνι του Πειραιά θα εξυπηρετούνται, από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 18 Απριλίου, οι πασχαλινοί εκδρομείς, που έχουν προορισμό τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Εξάλλου, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, εκτός των μέτρων τροχαίας που θα ληφθούν τις ημέρες των εορτών του Πάσχα, θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου. Όσον αφορά τον καιρό, αύριο θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις που αργότερα στη δυτική Ελλάδα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι αρχικά ασθενείς και αργότερα νοτιοανατολικοί μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι-βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις και πιθανόν πολύ θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

    Ζητούμενο η αποφυγή της ταλαιπωρίας στα λιμάνια

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η ασφαλής εξυπηρέτηση των επιβατών, οι οποίοι θα πρέπει να υπακούουν στις υποδείξεις των Λιμενικών έτσι ώστε να αποφευχθεί τυχόν ταλαιπωρία τους.

    Ο ίδιος επισήμανε ότι για αυτό το χρονικό διάστημα έχει προβλέπεται ενίσχυση του προσωπικού τόσο της Λιμενικής Αρχής Πειραιά όσο και της Ραφήνας, ενώ ειδικά κλιμάκια τεχνικών του Λιμενικού Σώματος θα διενεργούν αυστηρούς ελέγχους τήρησης των δρομολογίων και στις καταμετρήσεις επιβατών για την αποφυγή μεταφοράς υπεράριθμων.

    Επιπλέον το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προειδοποιεί όσους πρόκειται να ταξιδέψουν να είναι έγκαιρα στο λιμάνι και οπωσδήποτε μία τουλάχιστον ώρα πριν τον απόπλου, να είναι εφοδιασμένοι με εισιτήρια γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος στο λιμάνι και η επιβίβασή τους στο πλοίο.

    Οι επιβάτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και στην έγκαιρη εξασφάλιση του εισιτηρίου επιστροφής τους, την οποία, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα πρέπει να "τσεκάρουν" με την άφιξή τους στο λιμάνι προορισμού τους απευθυνόμενοι στα τοπικά ναυτικά πρακτορεία.

    Απαγόρευση της κίνησης των φορτηγών τις ημέρες των εορτών του Πάσχα

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης οι απαγορεύσεις που αφορούν την κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, έχουν ως εξής:

    1.- Στη Νέα Εθνική Οδό και στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ρεύμα εξόδου, από τον κόμβο της Λεωφόρου Κηφισού μέχρι το νέο κόμβο Τριπόλεως (Εξαμίλια), τη Μεγάλη Πέμπτη 8 Απριλίου 2004 και τη Μεγάλη Παρασκευή 9 Απριλίου 2004 και από 16.00 έως 21.00 ώρας.

    2.- Στη Νέα Εθνική Οδό και στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα από τον κόμβο του Ρίου μέχρι τον κόμβο της Λεωφόρου Κηφισού, τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2004 και από 15.00 έως 22.00.

    3.- Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα εξόδου, από τον κόμβο Τατοίου (Μεταμόρφωση) μέχρι τον ισόπεδο κόμβο Μπράλου (Θερμοπύλες), τη Μεγάλη Πέμπτη 8 Απριλίου 2004 και τη Μεγάλη Παρασκευή 9 Απριλίου 2004 και από 16.00 έως 21.00.

    4.- Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον ισόπεδο κόμβο Μπράλου (Θερμοπύλες), μέχρι τον κόμβο Τατοΐου (Μεταμόρφωση), τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2004 και από 15.00 έως 22.00.

    5.- Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας από το 11ο χιλιόμετρο μέχρι τη Γέφυρα Στρυμώνα, στο ρεύμα εξόδου, τη Μεγάλη Πέμπτη 8 Απριλίου 2004 και τη Μεγάλη Παρασκευή 9 Απριλίου 2004 από 16.00 έως 21.00 και στο ρεύμα εισόδου, τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2004 από 15.00 έως 22.00.

    6.- Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών από την αερογέφυρα Ρυσίου μέχρι το 34ο χιλιόμετρο, στο ρεύμα εξόδου, τη Μεγάλη Πέμπτη 8 Απριλίου 2004 και τη Μεγάλη Παρασκευή 9 Απριλίου 2004 από 16.00 έως 21.00 και στο ρεύμα εισόδου, τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2004 από 15.00 έως 22.00.

    7. - Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ρεύμα εξόδου από τη Λάρισα (χ.θ. 356) μέχρι τα όρια Νομού Πιερίας (χ.θ. 399) τη Μεγάλη Πέμπτη 8 Απριλίου 2004 και τη Μεγάλη Παρασκευή 9 Απριλίου 2004 και από 16.00 έως 21.00 και στο ρεύμα εισόδου τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2004 και από 15.00 έως 22.00.

    8. - Σε όλες τις παραπάνω ημέρες και ώρες απαγορεύεται επίσης η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου και στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ/Θ 12+300).

    Επισημαίνεται ότι τα φορτηγά αυτοκίνητα θα πρέπει να παραμείνουν με πρωτοβουλία τους σε χώρους στάθμευσης προ των σημείων ακινητοποίησης.

    [07] Διάφορα

    Στη Νότια Νέα Ουαλία Κριός... μαινόμενος

    2/4/2004 10:05:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/4/2004 11:26:26 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Νομίζετε, ότι τα αρνάκια είναι εκείνα τα άκακα ζώα, που ζουν ήσυχα στις φάρμες και τους αγρούς; Απατάστε! Η ιστορία του Αυστραλού κτηνοτρόφου, Τόμας Μίτσελ, ήρθε για μας βγάλει από την πλάνη. Ο τελευταίος, αγόρασε ένα κριάρι για τη φάρμα του, αγνοώντας την προειδοποίηση, ότι μισεί τους άντρες, με τραγικό αποτέλεσμα να δολοφονηθεί απ αυτό. Ο παράτολμος Μίτσελ, απέκτησε το αιμοβόρο ζώο, πριν μια εβδομάδα περίπου, καμαρώνοντας, μάλιστα, για το καινούριο μέλος της φάρμας του. Ωστόσο, ο θαυμασμός του κυρίου του δε σίγασε καθόλου το μίσος του ατίθασου κριαριού και κάπως έτσι ένα απόγευμα, που περιχαρής ο κτηνοτρόφος το επεδείκνυε στον ξάδελφό του, Κηθ Ντέιβις, το ζώο όρμησε εναντίον τους με άγριες διαθέσεις.

    Φονική επίθεση στο αφεντικό του

    Ο Ντέιβις το έβαλε στα πόδια φωνάζοντας "βοήθεια", ενώ ο Μίτσελ πήρε έναν σκουπιδοτενεκέ και άρχισε να το κυνηγά. Εκείνο, όμως, απτόητο όχι μόνο δεν υποχώρησε, αλλά όρμησε επάνω στον αφέντη του, τον έριξε κάτω και άρχισε να τον χτυπά με πόδια και κέρατα στο στήθος.

    Αρχικά, ο Μίτσελ κατάφερε να ξέφυγει και στη συνέχεια με τον ξάδερφό του έτρεξαν και κλειδώθηκαν σ ένα αυτοκίνητο για να γλυτώσουν από τη φρενιασμένη επίθεση του ζώου. Σωτηρία, όμως, δε βρήκαν ούτε κι εκεί, αφού το μαινόμενο κριάρι συνέχισε την επίθεση, σπάζοντας τα φανάρια του αυτοκινήτου. Το μοιραίο τέλος της καταδίωξης, ήρθε, όταν η καρδιά του Μίτσελ δεν άντεξε την ένταση και τη συγκίνηση της στιγμής και σταμάτησε να χτυπά.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων, οι επιθέσεις του είδους δεν είναι σπάνιες, αυτή όμως ήταν η πρώτη φορά, που επίθεση κριαριού, προκάλεσε το θάνατο.

    [08] Εσωτερικά

    Προσωρινές διακοπές σε δρομολόγια του ΗΣΑΠ

    2/4/2004 10:37:00 πμ

    Η Διοίκηση του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω σιδηροδρομικών εργασιών στο τμήμα μεταξύ των σταθμών Αττική και Πειραιά το Σάββατο 3 Απριλίου και την Κυριακή 4 Απριλίου δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στο τμήμα Αττική - Πειραιά - Αττική. Στο τμήμα Αττική - Ομόνοια οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται με συρμούς της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ χρησιμοποιώντας το ίδιο εισιτήριο που θα έχουν επικυρώσει κατά τη διαδρομή Κηφισιά - Αττική. Στο τμήμα Ομόνοια - Πειραιά οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται με τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές της ΕΘΕΛ, επίσης με το ίδιο εισιτήριο.

    [09] Διεθνή

    Ενώπιον ειδικής επιτροπής του κογκρέσου Καταθέτει η Ράις για την 11η Σεπτεμβρίου

    2/4/2004 10:47:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ενώπιον της ειδικής επιτροπής του αμερικανικού κογκρέσου, που διερευνά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 πρόκειται να καταθέσει στις 8 Απριλίου η Κοντολίσα Ράις σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Μπους. Αναγκασμένος από την ισχυρή πολιτική πίεση, ο Λευκός Οίκος άλλαξε τακτική την Τρίτη και συμφώνησε να επιτρέψει στην Ράις να καταθέσει δημόσια, ενώ αρχικά επέμενε να καταθέσει στην ειδική επιτροπή κεκλεισμένων των θυρών. Στο μεταξύ πρώην μεταφράστρια του FBI σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Ιντιπέντεντ υποστηρίζει ότι, ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι γνώριζαν αρκετούς μήνες πριν από την 11η Σεπτεμβρίου 2001 ότι, το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει ένα αεροσκάφος για να εξαπολύσει τρομοκρατική επίθεση και κατηγορεί τη Ράις ότι, ''ψεύδεται ασύστολα'' όταν υποστηρίζει ότι, δεν είχε ουδεμία ενημέρωση από πριν για τις επιθέσεις.

    "Ψεύδεται ασύστολα η Ράις"

    "Η Κοντολίζα Ράις διατύπωσε ένα επαίσχυντο ψέμα δηλώνοντας ότι, οι μυστικές υπηρεσίες δεν είχαν ουδεμία ενημέρωση πριν από τις επιθέσεις". Σιμπέλ Έντμοντς, μεταφράστρια του FBI

    Η Ράις αναμένεται να ερωτηθεί για τους ισχυρισμούς του πρώην υπευθύνου για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας Ρίτσαρντ Κλαρκ, ο οποίος υποστηρίζει ότι, ο Μπους δεν είχε την τρομοκρατία στις βασικές του προτεραιότητες πριν από την 11η Σεπτεμβρίου και είχε εμμονή με το Ιράκ

    Η πρώην μεταφράστρια του FBI, Σιμπέλ Έντμοντς, διαβεβαιώνει ότι, έχει δώσει τις πληροφορίες για το θέμα αυτό στην ειδική επιτροπή του Κογκρέσου, που ερευνά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου .

    ''Διαθέταμε εκείνη την εποχή μια γενική πληροφορία για τις μεθόδους, που θα χρησιμοποιηθούν στις επιθέσεις ,αλλά όχι για το, πως ακριβώς θα χρησιμοποιηθούν'', σημειώνει η Εντμοντς.''Κι άλλες πόλεις ήταν στόχοι. Μεγάλες πόλεις με ουρανοξύστες'', πρόσθεσε η 33χρονη μεταφράστρια, που είναι τουρκικής καταγωγής, κατηγορώντας ευθέως την Κοντολίζα Ράις ότι, διατύπωσε ένα ''επαίσχυντο ψέμα'' δηλώνοντας ότι, οι μυστικές υπηρεσίες δεν είχαν ουδεμία ενημέρωση πριν από τις επιθέσεις.

    Η Έντμοντς ήταν μία από τις πολλές μεταφράστριες, που είχε επιστρατεύσει το FBI μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου για την μετάφραση εγγράφων και ηχητικών ντοκουμέντων σχετικών με τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα αυτά, λέει η Έντμοντς, είναι σαφές ότι, υπήρχαν επαρκείς πληροφορίες την άνοιξη του 2001 , που έδειχναν ότι, ετοιμάζεται μία επίθεση.

    [10] Διεθνή

    Προσπάθειες εξάρθρωσής της Σε στενό κλοιό η Αμπού Σαγιάφ

    2/4/2004 11:43:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/4/2004 12:41:11 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Σε τέσσερις νέες συλλήψεις μελών της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ προέβησαν οι δυνάμεις ασφαλείας των Φιλιππίνων μετά από σχεδιασμένη επιχείρηση στα δυτικά του νησιού Μιντανάο, την Πέμπτη. Σύμφωνα με δηλώσεις του Ταξίαρχου Αγκουστίν Ιλενμπέργκερ στο πρακτορείο Reuters μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεταικαι ο μικρός αδερφός του επικεφαλής της οργάνωσης Ινζιλόν Χαπιλόν. Ο ίδιος ανέφερε, ακόμα, ότι οι συλληφθέντες εμπλέκονται στην υπόθεση απαγωγής 20 τουριστών από τουριστικό θέρετρο της χώρας το 2001. Η επιχείρηση αυτή ήρθε ως συνέχεια της σύλληψης τεσσάρων Τούρκων στην πόλη Κοτάμπαο στο ίδιο νησί, οι οποίοι θεωρούνταν σύνδεσμοι διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων.

    Αντιδράσεις για τις συλλήψεις

    Ωστόσο, σύμφωνα με μουσουλμάνους αξιωματούχους οι τελευταίοι δεν ήταν παρά ιεραπόστολοι, ενώ συγγενείς τους στη Μανίλα αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση των ανδρών με την Αμπού Σαγιάφ. Παράλληλα, μουσουλμανικές ομάδες απειλούσαν με τη διοργάνωση συλλαλητηρίων διαμαρτυρίες για τις συλλήψεις, κατηγορώντας την κυβέρνηση για διακρίσεις.

    Τέλος και η αντιπολίτευση καταφέρθηκε εναντίον της Προέδρου της χώρας σχετικά με το θέμα, ισχυριζόμενη ότι Γκλόρια Μαγκαπαγιάλ Αρόγιο χρησιμοποιεί την κατάσταση αυτή για να αυξήσει το κύρος της ενόψει των επερχόμενων εκλογών του Μαΐου.

    [11] Διεθνή

    Απαιτούν Δικαιοσύνη εδώ και τώρα Στους δρόμους οι Αργεντινοί για την εγκληματικότητα

    2/4/2004 11:49:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Δεκάδες χιλιάδες Αργεντινοί βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες αξιώνοντας από την κυβέρνηση του Προέδρου Νέστορ Κίρχνερ να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Ήταν η μεγαλύτερη διαδήλωση, που έχει γίνει στην Αργεντινή από το 2001, όταν ύστερα από μαζικές διαδηλώσεις υποχρεώθηκε σε παραίτηση η Κυβέρνηση. Υπολογίζεται ότι, συμμετείχαν περισσότεροι από 100.000 πολίτες, με κεντρικό σύνθημα τη λέξη "Δικαιοσύνη". Η μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση αντανακλά την οργή, που υπάρχει στον πληθυσμό για την έξαρση της εγκληματικότητας στη χώρα, που μέχρι πριν από μερικά χρόνια ήταν υπερήφανη για την ασφάλεια, που πρόσφερε στους πολίτες, σε αντίθεση με τις γειτονικές χώρες. Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία μέχρι το Κογκρέσο, όπου όταν είδαν ορισμένους βουλευτές άρχισαν να φωνάζουν "Πρέπει να φύγουν". Ήταν το ίδιο σύνθημα, που ακουγόταν στις μαζικές διαδηλώσεις του 2001, όταν και έπεσε η Κυβέρνηση.

    [12] Υγεία

    Η επιθυμία έρχεται- η πατρότητα φεύγει Το Βιάγκρα βλάπτει τη γονιμότητα

    2/4/2004 11:38:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/4/2004 12:28:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: New Scientist

    Το μαγικό μπλε χαπάκι σίγουρα βοήθησε πολλούς άνδρες να νιώσουν και πάλι τη χαρά του έρωτα, όμως, σύμφωνα με Ιρλανδούς επιστήμονες, μπορεί να αποβεί μοιραίο για την πατρότητα. Σε έρευνα του πανεπιστημίου Κουίν του Μπέλφαστ, διαπιστώθηκε πως, το Βιάγκρα προκαλεί πρόωρη ωρίμανση των σπερματοζωαρίων, καθιστώντας δυσχερή τη γονιμοποίηση του ωαρίου. Πιο συγκεκριμένα, το μπλε χάπι φαίνεται να επιταχύνει την ακροσωμική αντίδραση, κατά τη διάρκεια της οποίας ελκύονται ένζυμα, που καθιστούν ευκολότερη τη διείσδυση των σπερματοζωαρίων στο ωάριο. Σύμφωνα με την επικεφαλής των ερευνών, Σίνα Λιούις, τα ευρήματα δημιουργούν ερωτηματικά για τη χρήση του χαπιού από άνδρες, που επιθυμούν να γίνουν πατέρες, αλλά και από τις κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Ωστόσο, τις ιρλανδικές διαπιστώσεις αμφισβητούν άλλοι επιστήμονες, υπέρμαχοι του φαρμάκου.

    Επιτάχυνση της ταχύτητας

    Η ομάδα των βιολόγων χρησιμοποίησε στην έρευνά της 45 άνδρες, που είχαν καταφύγει σε κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, και μελέτησε δείγμα από το σπέρμα τους. Στα μισά δείγματα προστέθηκε ποσότητα Βιάγκρα, ανάλογη με αυτή που εντοπίζεται στο αίμα μετά τη χρήση του φαρμάκου.

    Μετά από 15 λεπτά, η ταχύτητα των σπερματοζωαρίων είχε φθάσει στα ανώτερα όρια, τα οποία διατηρήθηκαν για 135 λεπτά. Έπειτα από δύο ώρες, οι ερευνητές παρατήρησαν πως, η ακροσωμική αντίδραση είχε ήδη εμφανιστεί στο 79% των δειγμάτων, που περιείχαν Βιάγκρα.

    Τα αποτελέσματα δεν ήταν πρωτοφανή για την ομάδα του πανεπιστημίου Κουίν, που είχε υποστηρίξει και στο παρελθόν τις δυσμενείς επιπτώσεις του φαρμάκου στην πατρότητα. Μάλιστα, σε παλιότερη έρευνα της ίδιας ομάδας, δείγματα σπέρματος από χρήστες του φαρμάκου είχαν γονιμοποιήσει 30% λιγότερα ωάρια από το φυσιολογικό.

    Αμφισβητούμενα αποτελέσματα

    Ωστόσο, τα νέα ευρήματα προσκρούουν σε μελέτες, που υποστηρίζουν τη συμβολή του χαπιού στη γονιμότητα. Ο Λάρι Λίπσουλτζ, ερευνητής στο Baylor College του Τέξας, αμφισβήτησε την ιρλανδική έρευνα και τόνισε ότι, "η επίδραση του Βιάγκρα στην κινητικότητα και τη λειτουργία του σπέρματος έχει μελετηθεί εκτενώς και ποτέ δεν έχει προκύψει πρόβλημα στη γονιμότητα".

    Ο κ. Λίπσουλτζ είχε διεξάγει κλινική έρευνα για το Βιάγκρα, αλλά και τους "ανταγωνιστές" του, Cialis και Levitra, και υποστηρίζει πως, η ιρλανδική μελέτη δεν παρουσιάζει αυτό που συμβαίνει στην πράξη.

    Επίσης, ο Τζον Ντιν, από την Ευρωπαϊκή Κλινική Σεξουαλικής Θεραπείας, υπογράμμισε ότι, τα αποτελέσματα των εργαστηρίων δεν αντανακλούν πάντα τις αντιδράσεις του ανθρώπινου οργανισμού. Παράλληλα, επεσήμανε πως, "το σπέρμα είναι ιδιαίτερα ευπαθές και ιδίως όταν απομακρύνεται από το φυσιολογικό του περιβάλλον". Μιλώντας στο BBC, ο κ. Ντιν δήλωσε ότι, τα πέντε χρόνια κυκλοφορίας του Βιάγκρα "δεν έχει παρατηρηθεί καμία επιβάρυνση της γονιμότητας".

    Από την πλευρά τους, οι Ιρλανδοί επιστήμονες υπεραμύνονται της δουλειάς τους, λέγοντας πως, η ποσότητα Βιάγκρα, που προστέθηκε στα δείγματα σπέρματος, ήταν ίδια με αυτή που παρατηρείται στο αίμα του χρήστη. Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι, διεξάγουν νέα έρευνα σε 17 άνδρες, που, ήδη λαμβάνουν το χάπι, στους οποίους, μέχρι στιγμής, παρατηρείται και πάλι επιτάχυνση της ακροσωμικής αντίδρασης.

    Σχετικά Links:

    Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κουίν

    [13] Διεθνή

    Έχει καταδικαστεί σε 15η κάθειρξη Ολοκληρώνεται σήμερα η επαναληπτική δίκη της Ζανά

    2/4/2004 11:59:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το Δικαστήριο Ασφαλείας της Άγκυρας άνοιξε σήμερα την 13η και τελευταία ακροαματική διαδικασία στην τελευταία δίκη της πρώην βουλευτού Λεΐλά Ζανά και τριών ακόμη ατόμων, των Χατίπ Ντιτσλέ, Ορχάν Ντογάν και Σελίμ Σαντάκ, που καταδικάσθηκαν το 1994 σε κάθειρξη 15 ετών για υποστήριξη του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος. Οι κατηγορούμενοι μποϊκοτάρουν τη διαδικασία, θεωρώντας ότι, η νέα δίκη δεν διεξάγεται υπό συνθήκες ισονομίας. Αντίθετα πολλοί παρατηρητές, ανάμεσά τους και αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , είναι παρόντες στη συνεδρίαση, κατά τη διάρκεια, της οποίας οι συνήγοροι των κατηγορουμένων θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους πριν το δικαστήριο αποσυρθεί για να λάβει απόφαση.

    Επανάληψη μετά από απαίτηση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

    Το 2001 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε ότι, η δίκη τους έγινε κατά μη δίκαιο τρόπο και ζήτησε την επανεκδίκαση της υπόθεσης από την Τουρκία. Το τουρκικό Κοινοβούλιο υιοθέτησε νόμο, που επιτρέπει την επανάληψη της δίκης τους στο πλαίσιο των μέτρων για την προσέγγιση της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η νέα δίκη ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο. Η Λεϊλά Ζανά βραβεύθηκε το 1995 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το βραβείο Ζαχάροφ για την ελευθερία της σκέψης .

    [14] Αθλητισμός

    Ανοιχτό το μέτωπο εξελίξεων στην ΑΕΚ

    2/4/2004 12:28:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/4/2004 12:52:02 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και πιθανότατα πριν το Πάσχα, θα γνωρίζουμε την τελική τύχη της πρότασης Νικολαΐδη για την αγορά της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ωστόσο, σε καμιά περίπτωση δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο, οι διοικούντες την Ένωση να έχουν κάποιο άλλο σχέδιο κατά νου. Την ίδια ώρα, στην ομάδα εξέπνευσε ένα ακόμα τελεσίγραφο, που αφορούσε τη δόση, την οποία όφειλε να καταβάλει η ίδια στη Μπόκα Τζούνιορς, για τις μεταγραφές των Ρουΐς και Νάβας. Ωστόσο, η διοίκηση της ομάδας, συνεχίζει ν αντιμετωπίζει τα προβλήματα με... κυνική ηρεμία, αφού, όπως λένε οι ιθύνοντες, "από τη στιγμή που δεν έχουμε χρήματα, δε δίνουμε". Εν τω μεταξύ, όσον αφορά τα αγωνιστικά της ομάδας, σήμερα επέστρεψαν οι διεθνείς, αλλά ο Ιλίε Ντουμιτρέσκου εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τις απουσίες πολλών ποδοσφαιριστών.

    Εξακολουθούν τα προβλήματα στην Ένωση

    Μάλιστα, έτσι όπως έχουν τα πράγματα, προς το παρόν ο τεχνικός της Ένωσης δε μπορεί ούτε δεκαεξάδα να συμπληρώσει.

    Συνολικά θα απουσιάσουν εννέα παίκτες. Πρόκειται για τους τραυματίες Κασάπη, Αμπονσά, Κάππο, Γεωργέα και τους τιμωρημένους Οκκά, Πέτκοφ, Κατσουράνη, Κρέικ, Μπορμπόκη, οπότε οι αποφάσεις για την ενδεκάδα τοποθετούνται για το τέλος της εβδομάδας. Αύριο, οι παίκτες θα έχουν το καθιερωμένο τους ρεπό.

    Τέλος, τεράστιο είναι και το πρόβλημα, που υπάρχει με τα εισιτήρια του επαναληπτικού αγώνα για το Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό, καθώς ελάχιστα είναι αυτά, που θα διατεθούν στους φίλους της Ένωσης. Σημειώνεται ότι, συνολικά θα εκδοθούν 4.500 εισιτήρια, εκ των οποίων τα 2.200 είναι διαρκείας, και μόλις τα 600 θα διατεθούν μέσω των συνδέσμων, ενώ τα υπόλοιπα θα τα πάρει ο Παναθηναϊκός.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 2 April 2004 - 9:55:58 UTC