Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-03-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βόμβα στο γαλλικό σιδηρόδρομο
  • [02] Ιστορική επίσκεψη Μπλερ στη Λιβύη
  • [03] Στο επίκεντρο οι Ολυμπιακοί Αγώνες Συνάντηση Αγγελοπούλου-Μπακογιάννη
  • [04] Μπασκετ: "Πέταξε" η νίκη για το Περιστέρι
  • [05] Εγκαινιάστηκε το Μουσείο της Ολυμπίας
  • [06] Κατέθεσε στην ανεξάρτητη επιτροπή του Κογκρέσου "Αθωώνει" τον Μπους ο
  • [07] Τελική πρόβα για την Αφή της Φλόγας
  • [08] Νέες απειλές για αντίποινα Ώρα μηδέν για τη μέση Ανατολή

    [01] Διεθνή

    Βόμβα στο γαλλικό σιδηρόδρομο

    24/3/2004 6:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/3/2004 8:44:58 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Εκρηκτικός μηχανισμός που περιείχε περισσότερους από έναν πυροκροτητές ανακαλύφθηκε, μισοθαμμένος στο χώμα, κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, που ενώνουν το Παρίσι με τη Βασιλική, της Ελβετίας. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η βόμβα εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων, που γίνονται στις σιδηροτροχιές των γαλλικών σιδηροδρόμων από το προσωπικό της ιδιοκτήτριας κρατικής εταιρείας SNCF. Αμέσως κλήθηκαν οι πυροτεχνουργοί και ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε χωρίς απρόοπτα.

    Τα πρώτα στοιχεία δεν οδηγούν στην AZF

    Το περιστατικό κινητοποίησε ξανά τις γαλλικές αρχές, δεδομένου ότι πριν από λίγο καιρό μια μυστηριώδης οργάνωση με το όνομα AZF, με επιστολές της απειλούσε ότι θα ανατινάξει σημεία του γαλλικού σιδηροδρομικού δικτύου στην περίπτωση που δεν λάμβανε τα λύτρα που είχε ζητήσει.

    Η ομάδα "AZF", που πήρε το όνομα ενός εργοστασίου στην Τουλούζη το οποίο ανατινάχτηκε το 2001, έχει απειλήσει να πυροδοτήσει περίπου δέκα βόμβες στο γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο αν οι αρχές δεν της καταβάλλουν 4 εκατομμύρια δολάρια και ένα εκατομμύριο ευρώ.

    Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών ο μηχανισμός εντοπίστηκε σε σημείο των γραμμών κοντά στη γαλλική πόλη Τρόιγ, που βρίσκεται 150 χλμ νοτιοανατολικά του Παρισιού.

    Επρόκειτο για ένα διαφανές πλαστικό κουτί, το οποίο περιείχε εύφλεκτο διάλυμα, καθώς και μία μπαταρία που συνδεόταν με τους πυροκροτητές και έναν ωρολογιακό μηχανισμό. Ωστόσο, οπως διευκρινίστηκε η συσκευή δεν έφερε ομοιότητες με τον άλλο εκρηκτικό μηχανισμό, που είχε ανακαλυφθεί στο παρελθόν και είχε αποδοθεί στην AZF.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η γαλλική κυβέρνηση καλεί την AZF

    Άκαρπες οι τρομο- έρευνες στη Γαλλία

    "Χτενίζουν" για βόμβες το γαλλικό σιδηρόδρομο

    [02] Διεθνή

    Ιστορική επίσκεψη Μπλερ στη Λιβύη

    24/3/2004 8:23:00 μμ

    Η Λιβύη είναι ο επόμενος σταθμός του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στη Μαδρίτη για την δέηση στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Μαρτίου. Η παρουσία του Τόνι Μπλερ στην Τρίπολη και η συνάντηση του με τον Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι χαρακτηρίζεται ιστορική, δεδομένου ότι πρόκειται την πρώτη επίσκεψη Βρετανού πρωθυπουργού στη χώρα τα τελευταία 60 χρόνια.

    Συζητήσεις για βρετανικές επενδύσεις και εμπορικές συμφωνίες

    Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, αφού επιβεβαίωσε την είδηση της επικείμενης επίσκεψης, δήλωσε ότι η βρετανο-ολλανδική πετρελαϊκή εταιρεία Shell είναι πιθανό να υπογράψει τις αμέσως επόμενες ημέρες συμφωνία διεξαγωγής έρευνας για κοιτάσματα φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης. "Ένας ορισμένος αριθμός βρετανικών επιχειρήσεων ενδιαφέρεται για τη Λιβύη", δήλωσε ο αξιωματούχος προσθέτοντας ότι "είναι πιθανό να μπορέσει η Shell να κλείσει μία συμφωνία με τη Λιβύη τις επόμενες ημέρες". Τέλος είπε ότι ο βρετανικός όμιλος αεροναυτικής και άμυνας BAE Systems βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με τη Λιβύη στον τομέα της πολιτικής αεροναυτικής.

    [03] Αθήνα 2004

    Στο επίκεντρο οι Ολυμπιακοί Αγώνες Συνάντηση Αγγελοπούλου-Μπακογιάννη

    24/3/2004 8:42:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα διοργανώσει επιτυχημένους και ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες εξέφρασαν η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, και η πρόεδρος του "ΑΘΗΝΑ 2004", Γιάννα Αγγελοπούλου, οι οποίες είχαν την Τετάρτη γεύμα εργασίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Οι δύο κυρίες συμφώνησαν για μία στενότερη και αποδοτικότερη συνεργασία μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του "ΑΘΗΝΑ 2004", ενώ έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή των πολιτών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Μάλιστα, τόνισαν ότι έβαλαν "στα σκαριά και νέα πράγματα" που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των Αγώνων τα οποία, όμως, δεν αποκάλυψαν.

    "Ευκαιρία να αποδείξουμε ότι όλοι όσοι μας επικρίνουν είχαν άδικο"

    Σε ερώτηση για τα επικριτικά σχόλια ξένων ΜΜΕ, η Πρόεδρος του "ΑΘΗΝΑ 2004" τόνισε ότι "εμείς απαντήσαμε πως κάνουμε μία εξαιρετική δουλειά και θα πείσουμε όλο τον κόσμο τις ημέρες των Αγώνων. Πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι να δείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε μία χώρα σύγχρονη, έχουμε ετοιμάσει τα πάντα".

    Συμπλήρωσε δε ότι "παρά τη διεθνή κατάσταση εμείς ελπίζουμε ότι οι Αγώνες θα εξακολουθούν να δίνουν ένα μήνυμα χαράς, ένα μήνυμα ευγενούς άμιλλας και όχι ανταγωνισμού".

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις της Δημάρχου Αθηναίων, η οποία είπε ότι τα αρνητικά σχόλια είναι μια μεγάλη ευκαιρία για "να αποδείξουμε ότι όλοι αυτοί είχαν άδικο".

    [04] Αθλητισμός

    Μπασκετ: "Πέταξε" η νίκη για το Περιστέρι

    24/3/2004 8:46:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το Μαρούσι άλωσε την έως σήμερα απόρθητη έδρα του Περιστερίου -παρά την απουσία του Αντρέ Χάτσον- και επικράτησε με 69-64 στο πλαίσιο του εξ αναβολής αγώνα για την 20η ημέρα στο "Ανδρέας Παπανδρέου". Μπλάκνεϊ και Γκργκατ ήταν οι κορυφαίοι των νικητών. Το σύνολο του Παναγιώτη Γιαννάκη μετράει πλέον 19 νίκες και δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση έως το τέλος της κανονικής περιόδου. Στον αντίποδα το Περιστέρι δεν είχε τον Γκρέγκορι Χίζνιακ ούτε τον Γιάννη Σιούτη, ο οποίος έλυσε κοινή συναινέσει τη συνεργασία του με το σύλλογο της Δυτικής Όχθης. Τα δεκάλεπτα: 17-14, 27-33, 44-46, 64-69.

    [05] Πολιτισμός

    Εγκαινιάστηκε το Μουσείο της Ολυμπίας

    24/3/2004 8:57:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Λίγες ώρες πριν η Φλόγα ξεκινήσει το παγκόσμιο ταξίδι της από την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, εγκαινιάστηκε την Τετάρτη το ανακαινισμένο μουσείο της Ολυμπίας από την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού. "Σε μια εποχή που το μίσος και η τρομοκρατία αποτελούν σημείο της καθημερινότητάς μας, ο πολιτισμός υπάρχει για να δίνει λύσεις", τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτισμού, Πέτρος Τατούλης, εγκαινιάζοντας το μουσείο. Στα εγκαίνια παρέστη η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, και ο τέως υπουργός, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σημείωσε ότι "το μεγαλείο της δημοκρατίας είναι ότι δικαιούται η νέα κυβέρνηση να εγκαινιάσει τα νέα μουσεία".

    Μουσείο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας

    Μετά την ξενάγηση της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας ακολούθησαν τα εγκαίνια του μουσείου της Ιστορίας των Ολυμπιακών της Αρχαιότητας, του πρώτου, δηλαδή, μουσείου της Ολυμπίας που κτίστηκε το 1885 για να φιλοξενήσει τις αρχαιότητες που προήλθαν από τις πρώτες ανασκαφές του γερμανικού αρχαιολογικού ινστιτούτου στην περιοχή.

    Σήμερα στο μουσείο στεγάζονται τα αρχαία αντικείμενα που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και προέρχονται είτε από την Ολυμπία είτε παραχωρήθηκαν από άλλα μουσεία της χώρας.

    [06] Διεθνή

    Κατέθεσε στην ανεξάρτητη επιτροπή του Κογκρέσου "Αθωώνει" τον Μπους ο Τένετ

    24/3/2004 8:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/3/2004 10:51:42 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τις κατηγορίες κατά της κυβέρνησης Μπους, ότι δεν εκτίμησε και δε χειρίστηκε σωστά την απειλή Αλ Κάιντα, αντέκρουσε, ο διευθυντής της CIA, Τζωρτζ Τένετ , καταθέτοντας σήμερα ενώπιον της ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής, που μελετά τις αντιαμερικανικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και τα στοιχεία, που φανερώνουν ότι η Αλ Κάϊντα έχει απλώσει τα πλοκάμια της και στην Ευρώπη, αναφέροντας μάλιστα, ότι τουλάχιστον 100 εξτρεμιστές της οργάνωσης βρίσκονται στη Γηραιά Ήπειρο. Ο Τένετ τόνισε, ότι πρωταρχικός στόχος της Αλ Κάιντα παραμένει η απόκτηση όπλων μαζικής καταστροφής και εκτίμησε, ότι είναι πλέον αδύνατο να κερδηθεί ο πόλεμος κατά της τρομακρατίας.

    "Δε θα άλλαζε τα πράγματα η σύλληψη του Λάντεν"

    Η κυβέρνηση Μπους έκανε, ότι μπορούσε για να αντιμετωπίσει την Αλ Κάιντα, υποστήριξε σήμερα με την κατάθεση του στην ερευνητική επιτροπή, που μελετά τις αντιαμερικανικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ο διευθυντής της CIA, Τζωρτζ Τένετ.

    Ο ίδιος επεσήμανε, ότι η υπηρεσία του έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξάρθρωση των τρομοκρατικών απειλών εν γένει, ωστόσο, τόνισε, ότι δεν στοιχεία στα χέρια της προειδοποιητικά στοιχεία σχετικά με το πολύνεκρο χτύπημα της Αλ Κάιντα στους δίδυμους πύργους. "Δεν γνωρίζαμε τι επρόκειτο να συμβεί, δεν καταφέραμε να έρθουμε σε επαφή με τους κατάλληλους ανθρώπους και δεν συγκεντρώσαμε τα κατάλληλα στοιχεία, παρά τις προσπάθειές μας", διευκρίνισε.

    Μάλιστα αποκάλυψε, ότι είχαν στηθεί επιχειρήσεις σύλληψης του Μπιν Λάντεν τοσο το1996, όταν μετακινήθηκε από το Σουδάν στο Αφγανιστάν, όσο και το 1999, σημειώνοντας, ότι ακόμη κι αν είχαν τελεσφορήσει το τρομοκρατικό χτύπημα της 11 Σεπτεμβρίου δε θα είχε αποφευχθεί.

    "Πιστεύω, ότι το σχέδιο ήταν έτοιμο να εφαρμοστεί, οι δράστες είχαν φτάσει στη χώρα μας, και η σύλληψη ή η εξολόθρευση ενός προσώπου που εμπλεκόταν, ακόμα και αν αυτό το πρόσωπο ήταν ο ίδιος ο Μπιν Λάντεν, δεν υπήρχε περίπτωση να αποτραπεί το σχέδιο της επίθεσης", είπε χαρακτηριστικά.

    Εξαπλωμένη σ' όλη την Ευρώπη η Αλ Κάιντα

    Στη συνέχεια αναφερόμενος στην εξάπλωση του δικτύου της Αλ Κάιντα, ανέφερε, ότι σύμφωνα με στοιχεία, που διαθέτει στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή βρίσκονται περισσότεροι από 100 εξτρεμιστές της οργάνωσης. Επίσης, καθόρισε ως βασικό στόχο της οργάνωσης την απόκτηση πυρηνικών όπλων προσθέτοντας, ότι σ αυτήν την κατεύθυνση προσανατολίζονται κι άλλες 20 τουλάχιστο τρομοκρατικές οργανώσεις.

    "Το ενδιαφέρον της Αλ Κάιντα να αποκτήσει χημικά, βιολογικά, πυρηνικά και ραδιενεργά όπλα παραμένει πολύ ισχυρό. Είναι μια δέσμευσή τους θρησκευτική" στο όνομα του ηγέτη της, του Οσάμα Μπιν Λάντεν, τόνισε.

    Τέλος, χαρακτήρισε "κύρια απειλή", το πρόγραμμα παραγωγής του βάκιλλου του άνθρακα και επεσήμανε, ότι οι διεθνείς υπηρεσίες πληροφοριών δεν διαθέτουν τα κατάλληλα στοιχεία για τον εντοπισμό του.

    Δεν θα κερδίσουμε ποτέ τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας

    Το σημαντικό, πάντως, στην κατάθεση Τένετ, υπήρξε η προσωπική του πεποίθηση, ότι ο πόλεμος για την τρομοκρατία είναι αδύνατο να κερδηθεί. Σύμφωνα με τον ίδιο οι τρομοκράτες έχουν έναντι ένα πλεονέκτημα τακτικής όσον αφορά την επιλογή των στόχων τους.

    "Μπορούν να επιλέγουν όποιο στόχο επιθυμούν και έτσι επιτίθενται όποτε επιθυμούν κατά αθώων πολιτών σκοτώνοντας ή τραυματίζοντάς τους", τόνισε.

    Ωστόσο, συνέχισε καθησυχαστικός αναφέροντας, ότι η CIA έχει εγκαταστήσει, που μειώνουν κατά πολύ τις πιθανότητες ενός επιτιθέμενου να προχωρήσει με επιτυχία σε μια επίθεση μειώνοντας και τις συνέπειες από τις επιθέσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Ο Μπους γνώριζε για τις απειλές της Αλ Κάιντα"

    [07] Αθήνα 2004

    Τελική πρόβα για την Αφή της Φλόγας

    24/3/2004 9:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/3/2004 9:49:57 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η σημερινή πρόβα της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που θα ξεκινήσει αύριο από την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων το ταξίδι της σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας άναψε στο ιερό του Ναού της Ήρας η δάδα στα χέρια της πρωθιέρειας Θάλειας Προκοπίου την οποία παρέδωσε στον πρώτο λαμπαδηδρόμο Κώστα Γκατσιούδη. Η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει ανήμερα της εθνικής εορτής στις 12 το μεσημέρι παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, και του προέδρου της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ. Το βράδυ ο Δήμος Ολυμπίας δεξιώθηκε τους επισήμους καθώς επίσης και τις αντιπροσωπείες από αδελφοποιημένους Δήμους της Ιαπωνίας, της Ατλάντα και της Γερμανίας. Η φλόγα θα αρχίσει την μεγάλη της διαδρομή λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι με στάσεις στην Αρχαία Ήλιδα στις 4 μ.μ, στον Πύργο στις 6 μ.μ και θα διανυκτερεύσει στην Ανδρίτσαινα όπου θα δώσει συναυλία η Γλυκερία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εγκαινιάστηκε το Μουσείο της Ολυμπίας

    [08] Διεθνή

    Νέες απειλές για αντίποινα Ώρα μηδέν για τη μέση Ανατολή

    24/3/2004 11:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/3/2004 11:44:07 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί μοιάζει η Μέση Ανατολή καθώς ηγετικά στελέχη της Χαμάς εξαπολύουν νέες απειλές για σκληρά αντίποινα κατά των Ισραηλινών.Μάλιστα, σε συνέντευξη του σε αραβική ιστοσελίδα ο νέος γενικός επικεφαλής της παλαιστινιακής οργάνωσης, Χαλέτν Μεσάαλ, τονίζει, ότι Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν είναι ανάμεσα στους "στόχους" της Χαμάς στα πλαίσια της εκδίκηση για τη δολοφονία του πνευματικού ηγέτη της, Σεΐχη Γιασίν. Εν τω μεταξύ και ο ηγέτης των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ απείλησε το Ισραήλ με εκδίκηση "χωρίς προηγούμενο". Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις , ενώ χαρακτηριστική της τεταμένης κατάστασης είναι και η εικόνα που έκανε το γύρο του κόσμου, με ένα μικρό παλαιστίνιο ζωσμένο με εκρηκτικά. Να υπενθυμίσουμε,δε, ότι η σημερινή είναι η τελευταία μέρα του τριήμερου πένθους, που είχε κηρυχθεί μετά τη δολοφονία Γιασίν.

    Στόχος ο Σαρόν

    Συγκεκριμένα, ο μικρός Παλαιστίνιος συνελήφθη στο οδόφραγμα της Χαουάρα, στο νότιο τμήμα της Ναμπλούς, όταν οι Ισραηλινοί στρατιώτες κατά τη διάρκεια ελέγχου, ζητούσαν από τους άνδρες να σηκώνουν τα πουκάμισά τους προτού περάσουν για να βεβαιωθούν, ότι δεν μεταφέρουν όπλα ή εκρηκτικά. Ακόμα, δεν έχει διευκρινιστεί, αν ο 12χρονος προσπάθησε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος όταν οι στρατιώτες ανακάλυψαν τη ζώνη του και το μόνο.

    Ωστόσο το κλίμα έκαναν πιο εκρηκτικό και οι δηλώσεις του νέου γενικού αρχηγού της Χαμάς, Αχμέντ Μεσάαλ, στην αραβική ιστοσελίδα www.alshorouq.org, στις οποίες χαρακτήριζε ρητά των Αριέλ Σαρόν ως "στόχο" της Χαμάς στα πλαίσια της εκδίκησης για τη δολοφονία Γιασίν.

    "Ελπίζω οι μαχητές μας να μπορέσουν να απαντήσουν στο θρασύ έγκλημα, στερώντας τη ζωή σιωνιστών ηγετών πρώτης γραμμής", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μεσάαλ, διευκρινίζοντας, όμως, ότι την απόφαση αυτή θα λάβει πρώτα η ηγεσία του στρατιωτικού σκέλους της οργάνωσης.

    Αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση για το θάνατο του Παλαιστίνιου πνευματικού ηγέτη εμφανίστηκε και ο ηγέτης του ένοπλου τμήματος της Χαμάς, των Ταξιαρχιών του Εζεντίν Αλ Κάσαμ, Μοχάμαντ Ντέιφ, απείλησε σήμερα το Ισραήλ για επικείμενα σκληρά αντίποινα. Μάλιστα σε ανακοίνωσή του ο Ντέιφ τόνιζε χαρακτηριστικά: " η δράση μας θα είναι σαν μια χωρίς προηγούμενο ηφαιστειακή έκρηξη μεγέθους, που θα χτυπήσει ολόκληρη τη σιωνιστική οντότητα".

    Από την πλευρά του ο παλαιστίνιος πρόεδρος Γιάσερ Αραφάτ, εμφανίστηκε μετριποθής, δηλώνοντας από το αρχηγείο του στη Ραμάλα:"Θέλουμε ειρήνη", την ώρα που οι Ισραηλινοί τον απειλούν έμμεσα με απέλαση.

    Κόντρα Βρετανίας-Χαμάς

    Παράλληλα, το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν έδωσε εντολή για το πάγωμα όλων των περιουσιακών στοιχείων στη Βρετανία πέντε ηγετικών στελεχών της Χαμάς, μεταξύ των οποίων και αυτών των δύο ηγετών της, του Χάλεντ Μεσάαλ και του Αμπντελαζίζ αλ Ραντίσι.

    Από την πλευρά της η Χαμάς αρνήθηκε, ότι οι ηγέτες της διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στη Βρετανία και προκάλεσε τη Βρετανία να αποκαλύψει τα σχετικά στοιχεία, που ισχυρίζεται, ότι διαθέτει καθώς και το ύψος των ποσών, που έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς αυτούς.

    "Η ηγεσία μας βρίσκεται στα παλαιστινιακά εδάφη και η βοήθεια, που λαμβάνουμε προέρχεται από τα μέλη μας, τους πιστούς μας και τους υποστηρικτές μας", τόνισε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκδίκηση ζητά ο νέος ηγέτης της Χαμάς


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 24 March 2004 - 21:51:24 UTC