Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-03-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολύνεκρες συγκρούσεις στη Συρία
  • [02] Ήττα του Ολυμπιακού στο πόλο
  • [03] Επιβλητικό το Αιγάλεω
  • [04] Ελπίδες για τον Γιάννη Κυράστα

    [01] Διεθνή

    Πολύνεκρες συγκρούσεις στη Συρία

    (13/3/2004 7:40:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν Κούρδοι, που πραγματοποίησαν διαδήλωση το Σάββατο στην πόλη Καμισλί της Συρίας, μετά από τις αιματηρές συγκρούσεις που προηγήθηκαν χθες Παρασκευή, μεταξύ Αράβων και Κούρδων, πριν από ποδοσφαιρικό αγώνα. Κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων, τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν συγκρούστηκαν οπαδοί των ομάδων Αλ Τζιχάντ και Αλ Φάτουα, λίγο πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής συνάντησης στο στάδιο της πόλης Καμισλί για το πρωτάθλημα της Συρίας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οπαδοί της Αλ Φάτουα άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον των παικτών της Αλ Τζιχάντ, και οι φανατικοί άρχισαν να φωνάζουν ''Ζήτω ο Σαντάμ Χουσεΐν'' , με συνέπεια να παρέμβει η αστυνομία. Τρία από τα θύματα αναφέρεται ότι είναι παιδιά. Όσον αφορά τις σημερινές συγκρούσεις, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των θυμάτων.

    Συνθήματα κατά της κυβέρνησης

    Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από κουρδικές οργανώσεις αναφέρουν ότι τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την παρέμβαση των στρατιωτών, που εστάλησαν στην περιοχή "για να καταστείλουν περαιτέρω εκρήξεις βίας".

    Το Σάββατο, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών, κυρίως Κούρδοι, κατέβηκαν στους δρόμους για να μετάσχουν στην κηδεία των εννέα νεκρών, φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα και κατέστρεψαν κυβερνητικά κτίρια, ενώ προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

    [02] Αθλητισμός

    Ήττα του Ολυμπιακού στο πόλο

    (13/3/2004 8:31:00 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Χάθηκαν όλες οι ελπίδες του Ολυμπιακού για πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα των ανδρών στην υδατοσφαίριση. Η ελληνική ομάδα έχασε με 4-8 από την ουγγρική Βάσας για την πέμπτη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου της φάσης των 16 της διοργάνωσης. Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί σε κανένα σημείο του αγώνα. Έτσι, αποκλείστηκαν από την επόμενη φάση της Ευρωλίγκα, καθώς η τελευταία αναμέτρηση του ομίλου με την Παρτιζάν θα έχει μόνο τυπική σημασία. Τα επτάλεπτα: 1-2, 1-2, 1-2, 1-2. Ολυμπιακός: Χατζηθεοδώρου 1, Πλατανίτης 1, Θωμάκος 1, Καλακώνας 1. Βάσας: Βίντις 1, Ζ. Βάργκα 2, Στάινμετς 1, Μαντάρας 3, Χεζ 1.

    [03] Αθλητισμός

    Επιβλητικό το Αιγάλεω

    (13/3/2004 9:39:00 μμ)

    Ολική επαναφορά στο Αιγάλεω, όπου η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα πιάνοντας φοβερή απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο, ανέτρεψε το εις βάρος της 0-1 του πρώτου ημιχρόνου και να φθάσει σε μια επιβλητική νίκη με 4-1.Ο Πανηλειακός άντεξε όσο ήταν μπροστά στο σκόρ, αλλά από τη στιγμή που η γηπεδούχος ισοφάρισε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, στη συνέχεια παρέδωσε τα όπλα και το μέλλον του στην κατηγορία είναι αβέβαιο.

    "¨Ολα τα λεφτά" το δεύτερο ημίχρονο

    Το Αιγάλεω πήρε γρήγορα την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ο Πανηλειακός ήταν αυτός, που έφθασε πρώτος κοντά στο γκολ, όταν στο 5ο λεπτό ο Τσιώλης έσπασε το οφσαϊντ, αλλά το τελικό σουτ ήταν αδύναμο και δεν ανησύχησε τον Κλάεβιτς.

    Η γηπεδούχος απάντησε στο 8ο λεπτό, όταν ο Αγρίτης έπιασε τη κεφαλιά από πολύ καλή θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Δυο λεπτά αργότερα νέα κεφαλιά του Μπάρκογλου, εξουδετέρωσε με εντυπωσιακό τρόπο ο Λαμπρόπουλος.Ο Πανηλειακός έφθασε πολύ κοντά στο γκολ στο 15΄, όταν ο Θωμαϊδης, από μπαλιά του Μαρκορά, έκανε το γυριστό σουτ, όμως έιδε τη μπάλλα να φεύγει δίπλα απο το δεξί δοκάρι.

    Το Αιγάλεω μόνο από στημένες φάσεις απειλούσε την εστία του Λαμπρόπουλου, ο οποίος στο 25΄ σε σωστή θέση απέκρουσε κεφαλιά του Νκολόπουλου. Ο Πανηλειακός άνοιξε το σκορ στο 34΄με σωστά οργανωμένη επιθετική προσπάθεια, που ξεκίνησε από τον Μαρκορά, ο οποίος βρήκε τον Σπυρόπουλο και αυτός μέσα στην περιοχή τον Θωμαϊδη, που με υποδειγματικό πλασέ πάνω στην κίνηση έγραψε το 0-1.

    Στο 39' και στο 40' το Αιγάλεω άγγιξε την ισοφάριση με τον Σκοπελίτη.Την πρώτη φορά σε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή σημάδεψε τον Λαμπρόπουλο και την δεύτερη στο σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής πρόλαβαν να απομακρύνουν οι αμυντικοί πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος. Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου με σουτ του Χλωρού, που δεν είχε τη κατάληξη, που θα ήθελε.

    Το Αιγάλεω κατάφερε να ισοφαρίσει στα πρώτα λεπτά της επανάληψης(51') με καρφωτή κεφαλιά του Σκοπελίτη από σέντρα του Χλωρού κι έφθασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο επόμενο λεπτό με τον Αγρίτη, οποίος μόνος στην περιοχή έχασε το κοντρόλ και πρόλαβε ο Λαμπρόπουλος να αποκρούσει.

    Στην επόμενη ευκαιρία(68') ο Αγρίτης σημάδεψε σωστά και νίκησε τον τερματοφύλακα του Πανηλειακού, όταν βρέθηκε μόνος στη περιοχή του Πανηλειακού από σέντρα ακριβείας του Μπάρκογλου.

    Το 3-1 στο 78' με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Δημιουργός ο Μπάρκογλου, που σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Αγρίτη, που δεν δυσκολεύτηκε να χριστεί για δεύτερη φορά σκόρερ. Το τελικό 4-1 στο 81' με δυνατό σουτ του Κοττάκη, από το ύψος της περιοχής.

    Διαιτητής;Δαμιανός

    Αιγάλεω (Γιώργος Χατζάρας): Κλάεβιτς, Παπουτσής, Εντουσέι, Γουγουλάκης, Ψωμάς, Σκοπελίτης(84' Κίτσας), Φωτάκης, Μπάρκογλου(79 Τσάτσος), Χλωρός(64'Μουστογιάννης), Αγρίτης, Νικολόπουλος.

    Πανηλειακός (Σάκης Τσιώλης): Λαμπρόπουλος, Αρβενίτης, Θωμαΐδης(82'Μάρης), Χρυσάφης(54' Δερμιτζόγλου), Μαρκορά, Κοταρέλας(61'Τσίγκας), Μανίκας, Τασίδης, Τσιώλης, Μωησιάδης

    [04] Αθλητισμός

    Ελπίδες για τον Γιάννη Κυράστα

    (13/3/2004 10:13:00 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σημάδια βελτίωσης παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του Γιάννη Κυράστα ωστόσο ο 52χρονος προπονητής παραμένει στην εντατική μονάδα της Ευρωκλινικής, σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν από τις πρώτες πρωινές ώρες ο κλινικός και εργαστηριακός έλεγχος έδειξε σημεία βελτίωσης, τα οποία συνεχίζονται και δημιουργούν ελπίδες. Στον Γιάννη Κυράστα άρχισε να χορηγείται νέα φαρμακευτική αγωγή, που έχει έρθει από την Αμερική και στην οποία ο οργανισμός του ανταποκρίνεται θετικά. Για κάποια μικρά χρονικά διαστήματα μάλιστα, αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 13 March 2004 - 21:50:41 UTC