Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-03-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η επόμενη μέρα στη Χαριλάου Τρικούπη Τα αίτια της ήττας του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Προεδρικές εκλογές στη ΠΓΔΜ
  • [03] Την Τρίτη το βράδυ στο Λονδίνο Αποφυλακίζονται Βρετανοί από το
  • [04] Εκτός Βουλής το ΛΑΟΣ και το ΔΗΚΚΙ Η μάχη του σταυρού
  • [05] Το μεσημέρι τα ονόματα των υπουργών Ανακοινώνεται η κυβέρνηση Καραμανλή
  • [06] Απάντηση στις κινήσεις της Ινδίας Δοκιμή πυραύλου από το Πακιστάν
  • [07] Την Παρασκευή στην Αθήνα ο Παπαδόπουλος Οι έποικοι στο επίκεντρο
  • [08] Συνέντευξη στο Fox News Παρέμβαση Πάουελ στην προεκλογική εκστρατεία
  • [09] Περιορισμοί στον έρωτα Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους

    [01] Εκλογές

    Η επόμενη μέρα στη Χαριλάου Τρικούπη Τα αίτια της ήττας του ΠΑΣΟΚ

    (8/3/2004 11:06:00 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Προβληματισμός επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ και οι επιτελείς αναζητούν τα αίτια της ήττας. Κορυφαία στελέχη, έκαναν λόγο για λάθη, που δημιούργησαν αρνητικό κλίμα. Από χθες ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στη ΕΡΤ, διατύπωσε με αιχμηρό τρόπο την κριτική του. Άλλα στελέχη σχολίασαν ότι το αποτέλεσμα οφείλεται σε λάθη και παραλείψεις των προηγουμένων ετών, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι το έργο της κυβέρνησης Σημίτη δεν προβλήθηκε επαρκώς.

    Αλλαγές προαναγγέλλει ο Γ. Παπανδρέου

    Στην Χαριλάου Τρικούπη σκέφτονται την επόμενη μέρα.

    Από την πρώτη στιγμή που έφθασαν τα επίσημα αποτελέσματα στην Χαριλάου Τρικούπη άρχισαν να γίνονται οι πρώτες εκτιμήσεις για την εκλογική ήττα

    Τα πολλά χρόνια άσκησης της εξουσίας, τα λάθη, οι παραλείψεις και σε κάποιες περιπτώσεις η αλαζονική συμπεριφορά των στελεχών του ΠΑΣΟΚ επηρέασε καταλυτικά τις επιλογές των ψηφοφόρων.

    Μετά τις πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα , η ηγεσία του κόμματος σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της.

    Ο Γ. Παπανδρέου που μίλησε το μεσημέρι στους δημοσιογράφους, που τον περίμεναν έξω από το σπίτι του, προανήγγειλε σημαντικές αλλαγές στο κόμμα του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες , ο κ. Παπανδρέου θα προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές τόσο σε πρόσωπα όσο και σε ιδέες , συνεργάτες όμως του προέδρου του ΠΑΣΟΚ απέκλειαν το ενδεχόμενο να συγκληθεί έκτακτο συνέδριο.

    [02] Διεθνή

    Προεδρικές εκλογές στη ΠΓΔΜ

    (9/3/2004 12:24:00 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Στις 14 Απριλίου ορίστηκαν οι προεδρικές εκλογές στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, για την ανάδειξη νέου προέδρου, ύστερα από τον θάνατο του Μπόρις Τράικοφσκι σε αεροπορικό δυστύχημα στις 26 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο A1, που μετέδωσε την είδηση, o πρόεδρος της Βουλής Λιούπτσο Γιορντάνοφσκι, επιβεβαίωσε ότι υπέγραψε τα επίσημα έγγραφα για τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών. Ο Γιορντάνοφσκι θα ενημερώσει σήμερα Τρίτη την εκλογική επιτροπή για την απόφασή του και θα ανακοινώσει επίσημα τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών σε συνέντευξη Τύπου στις 12.00 τοπική ώρα (13.00 ώρα Ελλάδος).

    Ο Γιορντάνοφσκι, εκτελεί χρέη προέδρου της Δημοκρατίας, μετά τον θάνατο του προέδρου της FORYM Μπόρις Τράικοφσκι.

    Σύμφωνα με το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρέπει να εκλεγεί εντός 40 ημερών από τη στιγμή που θα αναλάβει τα καθήκοντά του ο μεταβατικός πρόεδρος.

    [03] Διεθνή

    Την Τρίτη το βράδυ στο Λονδίνο Αποφυλακίζονται Βρετανοί από το Γκουαντάναμο

    (9/3/2004 8:15:00 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Επιστρέφουν στην πατρίδα τους, μετά από δυο χρόνια, 5 Βρετανοί, οι οποίοι κρατούνταν στις αμερικανικές φυλακές του Γκουαντανάμο ως ύποπτοι για τρομοκρατικές πράξεις, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αγγλίας. Η αποφυλάκιση των κρατουμένων, αποφασίστηκε, αφού οι αμερικανικές αρχές κατέληξαν, πως οι πέντε τους δεν συνιστούν "σημαντική τρομοκρατική απειλή". Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Αγγλίας Ντέιβιντ Μπλάνκετ, μιλώντας από τις ΗΠΑ, ανέφερε, πως η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της χώρας θα αναλάβει να ανακρίνει τους 5 Βρετανούς, μετά επιστροφή τους από την Κούβα. Επίσης, πρόσθεσε, ότι 4 ακόμη Βρετανοί πρόκειται να δικαστούν στις ΗΠΑ, καθώς συνελήφθησαν στην εμπόλεμη ζώνη του Αφγανιστάν.

    Οι προθέσεις των βρετανικών αρχών

    Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, Ντάνι Σο, οι πρώην κρατούμενοι αναμένεται να μεταβούν στο ΡΑΦ Νόρθολτ, στο δυτικό Λονδίνο το βράδυ της Τρίτης. Εκεί θα τους περιμένουν, ιατρικές ομάδες, που θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για τη διεξαγωγή των πρώτων εξετάσεων και την παροχή της όποιας ιατρικής βοήθειας χρειαστεί.

    Όπως, προβλέπει ο βρετανικός νόμος περί τρομοκρατίας, οι πέντε μπορεί να κρατηθούν έως και 9 ώρες μέχρι να επιβεβαιωθούν από την υπηρεσία μεταναστών ή την αστυνομία τα στοιχεία της και τη διενέργεια μιας πρώτης ανάκρισης.

    Παρόλ' αυτά, υπάρχει η περίπτωση οι πρώην κρατούμενοι του Γκουαντανάμο να μεταφερθούν σε αστυνομικό τμήμα υψίστης ασφαλείας και να παραμείνουν υπό κράτηση για μερικές μέρες. Την ίδια ώρα, ο Σανάζ Αχμέντ, αδερφός του Ρουχάλ, ενός από εκ των 5 Βρετανών, δηλώνει, πως οι αρχές δεν έχουν ακόμη επικοινωνήσει μαζί τους. "Θα περιμένουμε και θα δούμε", είπε χαρακτηριστικά στο BBC.

    Δίκη για τέσσερις ακόμα

    Κι ενώ η επιστροφή των 5 κρατουμένων έχει δρομολογηθεί, 4 ακόμη βρετανοί αναμένεται να δικαστούν στις ΗΠΑ, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στην εμπόλεμη ζώνη του Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τον Άγγλο υπουργό Εσωτερικών η εκδίκαση της υπόθεσης τους είναι προτιμότερο να διεξαχθεί στις ΗΠΑ καθώς εκεί βρίσκονται οι άνθρωποι, που διεξήγαγαν τις έρευνες και γνωρίζουν πληρέστερα την κατάσταση. Εν τούτοις,τόνισε, ότι η αγγλική κυβέρνηση έχει υποβάλει τις δικές της υποδείξεις για το ορθό και νόμιμο χειρισμό της υπόθεσης. "Βρισκόμαστε ακόμη στη διαδικασία των συνομιλιών", ανέφερε, ο κ Μπλάνκετ.

    Δηλώσεις κορυφαίων Αμερικανών αξιωματούχων στην Daily Telegraph, τονίζουν πάντως, ότι η άμεση αποφυλάκιση των τεσσάρων αυτών κρατουμένων θα έθετε σε μεγάλο κίνδυνο τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

    Επιστροφές περιμένουν και στην Αυστραλία

    Στην Αυστραλία, τώρα, το Κοινοβούλιο υπερψήφισε νομοσχέδιο, που θα επιτρέψει σε δύο υπηκόους της χώρας, οι οποίοι βρίσκονται φυλακισμένοι στην αμερικανική βάση του Γκουαντανάμο, να επιστρέψουν, ώστε να εκτίσουν τις επικείμενες ποινές τους στην Αυστραλία. Το νέο νομοσχέδιο, αφορά τους Ντέιβιοντ Χικς και Μαμντούχ Χαμπίμπ, οι οποίοι κρατούνται περισσότερο από δυο χρόνια στο Γκουαντανάμο, ως ύποπτοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα. Επίσημα δεν τους έχει απαγγελθεί, ακόμη, κάποια κατηγορία, ωστόσο αναμένεται να δικαστούν σύντομα, από αμερικανικό στρατοδικείο.

    Η αντιπολίτευση, Εργατικοί και Δημοκράτες, υποστήριξαν το νέο νομοσχέδιο, κατηγόρησαν, όμως την συντηρητική κυβέρνηση, πως δεν εκμαίευσε επαρκείς διαβεβαιώσεις από τις ΗΠΑ για ισονομία στην απόδοση δικαιοσύνης. Η Ουάσιγκτον, πάντως, έχει δεσμευθεί, πως οι δυο Αυστραλοί, δεν πρόκειται να καταδικασθούν στην εσχάτη των ποινών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πολύ επικίνδυνοι για αποφυλάκιση

    [04] Εκλογές

    Εκτός Βουλής το ΛΑΟΣ και το ΔΗΚΚΙ Η μάχη του σταυρού

    (9/3/2004 8:16:00 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Αν και η καταμέτρηση των σταυρών δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, οι "πρώτοι των πρώτων" στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες έχουν εξασφαλίσει την είσοδό τους στη νέα Βουλή. "Ηχηρά ονόματα" του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ φαίνεται να μένουν εκτός Κοινοβουλίου, ενώ μεταξύ των βουλευτών υπάρχουν νέοι υποψήφιοι και πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό χώρο. Για τη ΝΔ, στην Α Αθηνών πρώτος είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ στη Β περιφέρεια της πρωτεύουσας έχει σαφές προβάδισμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο ΠΑΣΟΚ, η μείωση των εδρών είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό από τη Βουλή κορυφαίων στελεχών, αλλά και πρώην υπουργών. Δείτε αναλυτικά ποιοι εκλέγονται στην υπόλοιπη Ελλάδα.

    Ποιοι εκλέγονται στην Αθήνα

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στην Α' Αθηνών , με ενσωμάτωση 99,26%, εκλέγονται:

    Νέα Δημοκρατία

    Αβραμόπουλος Δημήτρης Κακλαμάνης Νικήτας Βουλγαράκης Γιώργος Αλογοσκούφης Γιώργος Παυλόπουλος Προκόπης Γιαννάκου- Κουτσίκου Μαρίεττα Ψαρούδα- Μπενάκη Άννα Κωνσταντάρας Δημήτρης ΠΑΣΟΚ

    Σκανδαλίδης Κωνσταντίνος Παπουτσής Χρήστος Αλευράς Αθανάσιος Τσούρας Αθανάσιος Ράπτη Αναστασία Παπαντωνίου Ιωάννης ΚΚΕ

    Καννέλη Λιάνα ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

    Κωνσταντόπουλος Νίκος Στη Β' περιφέρεια της πρωτεύουσας, σε 2.555 από τα 2.578 εκλογικά τμήματα εκλέγονται οι εξής:

    Νέα Δημοκρατία

    Τζαννετάκης Τζαννής Μητσοτάκης Κυριάκος Σπηλιωτόπουλος Άρης Καμμένος Παναγιώτης Μεϊμαράκης Ευάγγελος Παπακώστα-Σιδηροπούλου Κατερίνα Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης Γιακουμάτος Γεράσιμος Πολύδωρας Βύρων Λιάπης Μιχαήλ-Γιώργος Πετραλιά-Πάλλη Φάνη Βούλτεψη Σοφία Ζαγορίτης Ελευθέριος Παπαθανασίου Γιάννης Σταθάκης Αριστοτέλης Κασίμης Θεόδωρος Ανδρεουλάκος Απόστολος Καρράς Κώστας

    ΠΑΣΟΚ

    Αποστολάκη Μιλένα Λοβέρδος Ανδρέας Παπανδρέου Βασιλική Δημαράς Ιωάννης Κακλαμάνης Απόστολος Ευθυμίου Πέτρος Παπαδόπουλος Αλέξανδρος Χυτήρης Τηλέμαχος Κουλούρης Κίμων Γείτονας Κωνσταντίνος Κούρκουλα Ελένη Πρωτόπαπας Χρήστος Μπένος Σταύρος-Ιωάννης Ανωμερίτης Γεώργιος Κατσέλη Ελεονώρα Παπαϊωάννου Μιλτιάδης Τζουμάκας Στέφανος

    Στο ΚΚΕ εκλέγεται οι κ. κ. Ορέστης Κολοζώφ και Αντώνης Σκυλλάκος.

    Η μάχη στη συμπρωτεύουσα

    Στην Α' Θεσσαλονίκης, κι ενώ παραμένουν δύο εκλογικά τμήματα για να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση, από τη ΝΔ εκλέγονται οι: Κ. Γκιουλέκας, Ι. Ιωαννίδης, Γ. Ορφανός, Στ. Παπαθεμελής, Ε. Ράπτη, Α. Σπηλιόπουλος, Στ. Καλαφάτης και Π. Κοκόρης.

    Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται: Χ. Καστανίδης, Ε. Βενιζέλος, Χ. Αράπογλου, Α.Τσοχατζόπουλος, Ι.Μαγκριώτης και Ε. Καϊλή.

    Από το ΚΚΕ εκλέγεται ο Γ. Χουρμουζιάδης και από τον ΣΥΝ η Αικ. Ξηροτύρη.

    Στη Β Περιφέρεια Θεσσαλονίκης σε 444 εκλογικά τμήματα από τα 445, εκλέγονται από τη Ν.Δ οι: Α. Ρεγκούζας, Γ. Σαλαγκούδης, Θ.Καράογλου, Δ.Γαλαμάτης και Κ. Ζαχαράκης. Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο Β. Γερανίδης και από το ΚΚΕ ο Α. Τζέκης.

    Σημειώνεται πως, στην Α' Θεσσαλονίκης είναι υποψήφιοι και οι αρχηγοί των κομμάτων της Νέας Δημοκρατία και του ΠΑΣΟΚ, οπότε αν οι κ.κ. Καραμανλής και Παπανδρέου επιλέξουν να κρατήσουν αυτή τη βουλευτική έδρα, τότε από τη ΝΔ δεν θα εκλεγεί ο Π. Κοκόρης, ενώ από το ΠΑΣΟΚ η Ε. Καϊλή.

    Τα αποτελέσματα στον Πειραιά

    Από την Νέα Δημοκρατία εκλέγονται στην Α' Πειραιά οι εξής βουλευτές: Μαντούβαλος Πέτρος, Μιχαλολιάκος Βασίλειος, Καλός Γεώργιος και Μελάς Παναγιώτης. Στη Β' εκλογική περιφέρεια, εκλέγονται οι κ.κ. Νεραντζής Αναστάσιος, Βασιλείου Γεώργιος, Τραγάκης Ιωάννης και Κουράκος Ιωάννης.

    Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει μία έδρα στην Α' Πειραιά, στην οποία εκλέγεται ο Κώστας Σημίτης, ενώ τις τρεις έδρες του κόμματος στη Β' Πειραιά κερδίζουν οι: Νιώτης Γρηγόριος, Λιντζέρης Δημήτριος και Διαμαντίδης Ιωάννης.

    Για το ΚΚΕ, κερδίζει μία έδρα η γενική γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.

    Οι σταυροί στο υπόλοιπο Αττικής

    Με ενσωμάτωση 99,39%, στην περιφέρεια Αττικής για τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται οι κ.κ. Μπούρας Αθανάσιος, Βλάχος Γεώργιος, Κατσιγιάννης Αθανάσιος, Δούκας Πέτρος, Σταύρου Απόστολος και Κατσίκης Θεόδωρος.

    Τις πέντε έδρες που κερδίζει το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνουν οι εξής: Πάγκαλος Θεόδωρος, Βρεττός Κωνσταντίνος, Χριστοφιλοπούλου Εύη, Οικονόμου Βασίλης και Παπαηλίας Ηλίας.

    Ο ΣΥΝ κερδίζει μία έδρα, την οποία καταλαμβάνει ο Αθανάσιος Λεβέντης.

    Βουλευτές Επικρατείας

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, οι 12 έδρες Επικρατείας κατανέμονται ανά έξι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

    ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μιλτιάδης Έβερτ, Γιώργος Σουφλιάς, Ελευθερία Μπερνιδάκη-Αλντούς, Θόδωρος Ρουσόπουλος, Ιωάννης Βαληνάκης και Χρυσή Καρύδη.

    ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου, Μαρία Δαμανάκη, Στέφανος Μάνος, Μίμης Ανδρουλάκης, Ανδρέας Ανδριανόπουλος και Σωκράτης Κοσμίδης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ποιοι εκλέγονται στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Τα επίσημα αποτελέσματα

    [05] Εκλογές

    Το μεσημέρι τα ονόματα των υπουργών Ανακοινώνεται η κυβέρνηση Καραμανλή

    (9/3/2004 8:57:00 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Στη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου, που αναμένεται να ανακοινώσει στη 1 το μεσημέρι ο Κώστας Καραμανλής, επικεντρώνεται το πολιτικό ενδιαφέρον. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος πρωθυπουργός σε όλες τις επαφές του, έθεσε ως βασικά ζητούμενα τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει προεκλογικά, για μία σεμνή και άμεσα αποδοτική κυβέρνηση. Τα ονόματα των στελεχών που θα καταλάβουν υπουργικές θέσεις κρατούνται επτασφράγιστο μυστικό. Ο κ. Καραμανλής έλαβε την εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης τη Δευτέρα, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, που του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του. "Αρχίζουμε αμέσως δουλειά, κοιτάζοντας μπροστά", δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι, η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει την Τετάρτη το πρωί.

    Ποιά ονόματα "ακούγονται"

    Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα έχει τη σφραγίδα του Κ. Καραμανλή, ενώ σε αυτό θα συμμετάσχουν νέα πρόσωπα, που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών, φέρεται να αναλαμβάνει ο Πέτρος Μολυβιάτης, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, ο Γιώργος Αλογοσκούφης και το ΥΠΕΧΩΔΕ ο Γιώργος Σουφλιάς .

    Πληροφορίες φέρουν επίσης τον Σταύρο Δήμα, είτε να ορίζεται Πρόεδρος της Βουλής, είτε να αναλαμβάνει το υπουργείο Άμυνας ενώ ακούγονται επίσης τα ονόματα του κ. Νικήτα Κακλαμάνη για το υπουργείο Υγείας και του κ. Γ. Βουλγαράκη για το υπουργείο Εργασίας. Παράλληλα, ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης φένεται να αναλαμβάνει το υπουργείο Τουρισμού και ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος το υπουργείο Παιδείας.

    Κυβερνητικός εκπρόσωπος θα αναλάβει ο κ. Ρουσόπουλος, ενώ για τη θέση του κοινοτικού επιτρόπου, εκτός από την Μαριέττα Γιαννάκου, ακούγεται και το όνομα του καθηγητή, Κώστα Αρβανιτόπουλου.

    Για το υπουργείο Πολιτισμού ενδιαφέρεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ στελέχη της ΝΔ θεωρούν ότι, δεν έχουν βάση τα σενάρια να το αναλάβει, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, η Γιάννα Αγγελοπούλου.

    Αύριο, μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, ο Κώστας Σημίτης θα ενημερώσει το νέο πρωθυπουργό για τα τρέχοντα ζητήματα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

    [06] Διεθνή

    Απάντηση στις κινήσεις της Ινδίας Δοκιμή πυραύλου από το Πακιστάν

    (9/3/2004 9:44:00 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Πακιστάν, η πρώτη εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς, ο οποίος μπορεί να πλήξει πόλεις της γειτονικής του Ινδίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Ισλαμαμπάντ. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας, ο εν λόγω πύραυλος έχει βεληνεκές 2.000 χιλιομέτρων και μπορεί να μεταφέρει κεφαλές όλων των ειδών. Το Πακιστάν υποστηρίζει, ότι το εξοπλιστικό του πρόγραμμα αποτελεί αντίβαρο σε εκείνο της Ινδίας, η οποία είναι επίσης πυρηνική δύναμη. Πακιστάν και Ινδία έχουν βρεθεί σε εμπόλεμη σύρραξη τρεις φορές από το 1947 και τον τελευταίο καιρό γίνονταν προσπάθειες για τη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων. Ωστόσο, οι τελευταίες θ αποβούν, μάλλον, άκαρπες καθώς την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό, πως η Ινδία προχώρησε στην αγορά αερομεταφερόμενου συστήματος ραντάρ τελευταίας τεχνολογίας, από το Ισραήλ. Η σημερινή δοκιμή του πακιστανικού πυραύλου, υπήρξε η απλά η απάντηση.

    [07] Εσωτερικά

    Την Παρασκευή στην Αθήνα ο Παπαδόπουλος Οι έποικοι στο επίκεντρο

    (9/3/2004 9:57:00 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Έγγραφο για τους εποίκους αναμένεται να καταθέσει στη σημερινή, δωδέκατη συνάντηση για το Κυπριακό, ο πρόεδρος της Κύπρου, Τάσσος Παπαδόπουλος. Θέση του κ. Παπαδοπούλου είναι να καθορισθεί ένας αριθμός εποίκων, που θα παραμείνουν, αφού, με όσα προβλέπει το σχέδιο Ανάν, είναι δυνατό να μη φύγει κανένας. Παράλληλα, ο Ραούφ Ντενκτάς θα απαντήσει στο χθεσινό 40σέλιδο έγγραφο του κ. Παπαδόπουλου για το θέμα της ασφάλειας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, ανάμεσα στις προτάσεις του Κύπριου προέδρου είναι η παραμονή στην Κύπρο, μετά τη λύση, ελληνικού και τουρκικού στρατιωτικού αποσπάσματος 2.500 ανδρών, ενώ το σχέδιο Ανάν προτείνει να υπάρχουν 6.500 στρατιώτες. Την Παρασκευή, αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα ο κ. Παπαδόπουλος, ώστε να έχει συναντήσεις με την νέα κυβέρνηση. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Γιώργος Ιακώβου, χαρακτήρισε "γνώστη του Κυπριακού" τον κ. Καραμανλή και "ενημερωμένους" τους συνεργάτες του, Πέτρο Μολυβιάτη και Γιάννη Βαληνάκη. Παράλληλα, ο κ. Ιακώβου εξέφρασε την πεποίθηση πως, ο κ. Καραμανλής δεν πρόκειται να ζητήσει αναβολή της τετραμερούς διάσκεψης, διότι πιθανόν να μην έδινε καλή εντύπωση στους διαμεσολαβητές και τον ΟΗΕ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η ασφάλεια της Κύπρου στο επίκεντρο

    [08] Διεθνή

    Συνέντευξη στο Fox News Παρέμβαση Πάουελ στην προεκλογική εκστρατεία

    (9/3/2004 10:50:00 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Να μείνει έξω από τις προεκλογικές διαμάχες το θέμα εύρεσης όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ. Πολιτικές συζητήσεις για τέτοια θέματα "δεν κάνουν καλό", επεσήμανε ο Πάουελ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Ο ίδιος χαρακτηρίζει ζημία των πολιτικών συμφερόντων των ΗΠΑ τη διεξαγωγή της συζήτησης αυτής ένα χρόνο μετά τον πόλεμο στο Ιράκ. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε απάντηση στην πολιτική του αντιπάλου του Τζωρτζ Μπους, Τζον Κέρι, ο οποίος έχει αναδείξει το Ιρακινό πρόβλημα σε ένα από τα βασικά επιχειρήματά του εναντίον της παρούσας κυβέρνησης, στηριζόμενος στο, ότι μέχρι σήμερα έρευνες στο Ιράκ δεν έχουν επιβεβαιώσει την ύπαρξη όπλων μαζικής καταστροφής, στην οποία στηρίχτηκε σχεδόν εξολοκλήρου η στρατιωτική εισβολή κατά του Σαντάμ Χουσέιν.

    Η απάντηση Κερι

    "Πρέπει να υπάρξει μια καλή αναμέτρηση ανάμεσα στους υποψηφίους, αλλά να μην χρησιμοποιούν το θέμα αυτό για πολιτικούς σκοπούς, με τρόπο που μπορεί να υπονομεύσει τις προσπάθειες και το ηθικό" των στρατευμάτων μας, τόνισε ο Πάουελ, επέμεινε ο Πάουελ.

    Την ίδια ώρα ο Κέρι στην κούρσα για τη διεκδίκηση της προεδρίας της χώρας κατηγορεί, τον πρόεδρο Μπους, ότι διόγκωσε την απειλή από το Ιράκ για να δικαιολογήσει την κήρυξη του πολέμου. Μάλιστα, δημοκρατικός υποψήφιος στηρίζει την άποψη του αυτή σε πρόσφατη εκτίμηση, του γενικού διευθυντή της CIA, Τζορτζ Τένετ, ότι οι αναλυτές της υπηρεσίας "δεν είπαν ποτέ ότι υπήρχε άμεση απειλή από το Ιράκ".

    Τι δείχουν οι δημοσκοπήσεις

    Οι δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ, πάντως, καλά κρατούν με τον Κέρι να κερδίζει έδαφος έναντι του Μπους. Τελευταία έρευνα για την πρόθεση ψήφου στις ΗΠΑ με περιθώριο λάθους, συν-πλην 4%θέλει το δημοκρατικό υποψήφιο να συγκεντρώνει το 52% αφήνοντας τον Αμερικανό πρόεδρο 8 μονάδες πίσω με ποσοστό 44%. Ωστόσο οι πολιτικοί αναλυτές επιμένουν, ότι ακόμα είναι νωρίς για τη διεξαγωγή των όποιων συμπερασμάτων καθώς η κατάσταση είναι ρευστή και η διαφορά μεταξύ των δυο υποψηφίων ευμετάβολη.

    [09] Διάφορα

    Περιορισμοί στον έρωτα Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους ερωτευμένους!

    (9/3/2004 11:21:00 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Εάν σας αρέσει να πηγαίνετε βόλτες χαράκι-χεράκι με τον καλό ή την καλή σας, τότε καλύτερα να αποφύγετε τα ρομαντικά ταξιδάκια στην Ινδονησία. Εάν, πάρα ταύτα, βρεθείτε στην Τζακάρτα και ο έρωτας σας παρασύρει σε δημόσιους εναγκαλισμούς, θα το πληρώσετε πολύ ακριβά: μέχρι και με πέντε χρόνια φυλάκιση ή 15.000 δολάρια πρόστιμο! Το περίεργο αυτό νομοσχέδιο, πρότειναν τα μέλη του κοινοβούλιο της χώρας, η οποία έχει τους περισσότερους μουσουλμάνους στον κόσμο. Η ασυνήθιστη αυτή απαγόρευση, είναι μέρος ενός νομοσχεδίου αντιπορνογραφικού περιεχομένου. "Εκτιμώ ότι πρέπει να επιβληθούν περιορισμοί σε τέτοιες ενέργειες, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με την παραδοσιακή μας ευπρέπεια" δήλωσε ο Αϊσίγια Χαμίντν Μπαϊντλόουι, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής, που το επεξεργάζεται. Το εν λόγω νομοσχέδιο επιβάλλει ποινές, μέχρι και 10ετή κάθειρξη, σε όσους επιδίδονται σε δημόσια επίδειξη γυμνού, σε ερωτικούς χορούς και πάρτι με έντονο σεξουαλικό χαρακτήρα. Στο στόχαστρο του νόμου, τίθενται και οι ηδονοβλεψίες και όσοι αρέσκονται στην παρακολούθηση των ανωτέρω θεαμάτων, οι οποίοι θα τιμωρούνται με διετή φυλάκιση.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 9 March 2004 - 10:22:17 UTC