Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-03-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινή εκστρατεία στα τελικά της Πορτογαλίας Η προστασία των παιδιών σε
  • [02] Προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΝ στην πλατεία Κοτζιά
  • [03] Συνάντηση Καραμανλή-Μητσοτάκη
  • [04] Επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Χούτος
  • [05] Την Παρασκευή η κηδεία του Μπόρις Τράικοφσκι
  • [06] Διπλό αεροπορικό δυστύχημα στο Ικόνιο
  • [07] Έφτασε σήμερα για αξιολόγηση των διαπραγματεύσεων Στην Κύπρο ο
  • [08] Φραστικό επεισόδιο Αρχισαν τα έργα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ
  • [09] Κάτοικοι Αθήνας και Πειραιά Πού ψηφίζουν οι ετεροδημότες
  • [10] Αναμένεται νέα νίκη του Τζον Κέρι Σε εξέλιξη οι προκριματικές της

    [01] Αθλητισμός

    Κοινή εκστρατεία στα τελικά της Πορτογαλίας Η προστασία των παιδιών σε εμπόλεμες περιοχές

    (2/3/2004 6:50:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    "Προστατέψτε τα παιδιά του πολέμου", είναι το σύνθημα που έχει επιστρατευθεί για να αφυπνίσει τις συνειδήσεις και να ενημερωθεί ο κόσμος για τις άμεσες ανάγκες που έχουν αυτά τα παιδιά σε εμπόλεμες περιοχές. Την εκστρατεία αυτή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, στηρίζει η UEFA. Σε μια από κοινού εκστρατεία, η οποία θα κλιμακωθεί το καλοκαίρι στα τελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Πορτογαλία , οι δύο πλευρές θέλουν με αυτή την κίνηση να "ρίξουν τα φώτα" στην άθλια κατάσταση που βρίσκονται αυτά τα παιδιά.

    Δέκα αγόρια ξανάσμιξαν με τις οικογένειές τους

    Οι προσπάθειες που θα επικεντρωθούν χωρίζονται σε τέσσερις τομείς :

    Η επανένωση των παιδιών με τις οικογένειές τους Η αναγκαία υποστήριξη για να ανακτήσουν τη σωματική και ψυχολογική τους υγεία Η κάλυψη των βασικών τους αναγκών Και η εκστρατεία ενάντια στη χρησιμοποίησή τους ως στρατιώτες.

    Πριν από λίγες ημέρες, δέκα αγόρια ξανάσμιξαν με τις οικογένειές τους στο Μπουρούντι, μετά από τη χρησιμοποίησή τους ως στρατιώτες, κατά παράβαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. Κάποια από αυτά είχαν καταφύγει στο Μπουρούντι με τις οικογένειές τους μετά το ξέσπασμα των εχθροπραξιών, το 1993 και ζούσαν σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Τανζανία, όταν στρατολογήθηκαν από ομάδες ενόπλων για να πολεμήσουν στο Μπουρούντι και αργότερα στο ανατολικό Κονγκό.

    Κάποια άλλα απήχθησαν από ομάδες ενόπλων ενώ βρίσκονταν σε σχολεία στο Μπουρούντι και μετά στάλθηκαν κι αυτά να πολεμήσουν στο ανατολικό Κονγκό. Όταν συνέβη αυτό, τα παιδιά ήταν από 11 έως 15 ετών. Τα περισσότερα στάλθηκαν στη μάχη, ενώ τα υπόλοιπα κουβαλούσαν πυρομαχικά.

    Πολλά από αυτά τραυματίστηκαν ή αρρώστησαν κι έτσι απλώς τα εγκατέλειψαν για να υπερασπίσουν μόνα τους τον εαυτό τους.

    Τα δέκα κατέληξαν σε διαμετακομιστικά κέντρα στο ανατολικό Κονγκό, όπου τα επισκέφθηκαν αντιπρόσωποι της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

    Ο οργανισμός εντόπισε τις οικογένειές τους στο Μπουρούντι και τις έφερε σε επαφή μέσω των μηνυμάτων του Ερυθρού Σταυρού.

    Σήμερα, τα παιδιά αυτά είναι μαζί με τις οικογένειες τους.

    Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού θα συνεχίσει τις προσπάθειες της, ενώ απευθύνει έκκληση προς όλες τις ένοπλες ομάδες, καθώς και τον τακτικό στρατό στο Μπουρούντι, για να αποστρατεύσει όλα τα παιδιά-στρατιώτες χωρίς καμία εξαίρεση και χωρίς καθυστέρηση.

    Τέλος, ζητά τον πλήρη διαχωρισμό του θέματος της αποστράτευσης των παιδιών από τις τρέχουσες πολιτικές διαπραγματεύσεις που αφορούν στην αποστράτευση και επανένταξη των ενήλικων στρατιωτών.

    [02] Εκλογές

    Προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΝ στην πλατεία Κοτζιά

    (2/3/2004 8:54:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς μίλησε απόψε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Κωνσταντόπουλος ο οποίος καταδίκασε τα δύο μεγάλα κόμματα για νεοφιλελεύθερη πολιτική και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν το ΣΥΝ για να "αγωνιστεί από τις θέσεις της Αριστεράς" και να την κάνουν "δύσκολο και υπολογίσιμο αντίπαλο" για όσους θέλουν να τη "θέσουν στο περιθώριο". Ο κ. Κωνσταντόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις επιθέσεις της γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, λέγοντας ότι το κόμμα του δεν απαντά για να μη δώσει στους αντιπάλους της Αριστεράς τη χαρά να βλέπουν μια Αριστερά "που τσακώνεται μεταξύ της", ενώ δήλωσε ότι ο ΣΥΝ είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί και την επόμενη ημέρα των εκλογών "για την ενότητα που δεν παίρνει άλλη αναβολή".

    "Η Αριστερά επίκαιρη ξανά"

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος κάλεσε τους πολίτες που πήραν μέρος στα συλλαλητήρια εναντίον του πολέμου και της παγκοσμιοποίησης να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ΣΥΝ γιατί, όπως είπε, η Αριστερά είναι επίκαιρη ξανά και είναι η δύναμη που μπορεί να αντιταχθεί στην "επίθεση του νεοφιλελευθερισμού". Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ επανέλαβε ότι οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι ίδιες και τόνισε ότι ο νεοφιλελευθερισμός δεν είναι μονόδρομος .

    "Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει στο δικομματισμό και το νεοφιλελευθερισμό, θα πρέπει να ξέρουν ότι θα είμαστε απέναντί τους, δύναμη αντίστασης και ελέγχου , δύναμη κριτικής και προτάσεων, δύναμη αγωνιστικής ελπίδας για τον διαφορετικό κόσμο" είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος και κατέληξε λέγοντας: "το δίλημμα που τίθεται σήμερα είναι ανάμεσα στο νεοφιλελευθερισμό και την Αριστερά".

    [03] Εκλογές

    Συνάντηση Καραμανλή-Μητσοτάκη

    (2/3/2004 8:34:00 μμ)

    Στο γραφείο του στη Ρηγίλλης δέχτηκε το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και συζήτησαν για μισή ώρα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, για τον προεκλογικό αγώνα και το Κυπριακό. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ήταν κοινή διαπίστωση πως η Νέα Δημοκρατία πάει πολύ καλά, ενώ απαντώντας σε ερώτηση αν συζήτησε το ενδεχόμενο υπουργοποίησης της κας Μπακογιάννη ανέφερε "δε συζητήσαμε τέτοια πράγματα". Ο πρώην πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τον Αντώνη Σαμαρά,ενώ εκτιμάται ότι είναι πιθανόν να έγινε συζήτηση με τον κ. Καραμανλή και για την "επόμενη μέρα".

    [04] Αθλητισμός

    Επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Χούτος

    (2/3/2004 8:39:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα ΚούρτηΠηγή: ΑΠΕ

    Στους ερυθρόλευκους επανέρχεται και πάλι ο Λάμπρος Χούτος. "Από εδώ και μπρος σε υπολογίζω για την ομάδα. Προσπάθησε για το καλύτερο", ήταν τα λόγια του Ολεγκ Προτάσοφ. Το "πράσινο φως" σίγουρα δόθηκε από το Σωκράτη Κόκκαλη. Ο λόγος που η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού αποφάσισαν να αλλάξουν στάση, είναι ότι ο Τζιοβάνι βρίσκεται πλέον στο όριο των κίτρινων καρτών και σίγουρα θα απουσιάσει σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια. Ο Τάτσης δεν έχει πείσει ότι μπορεί να ανταποκριθεί, τον Κούζμπα δείχνουν ότι δεν τον εμπιστεύονται κι επειδή δεν έκαναν τελικά μεταγραφή επιθετικού, η επίθεση μένει γυμνή χωρίς τον Τζιοβάνι. Με όλα αυτά "επιστρατεύουν" το Χούτο.

    [05] Διεθνή

    Την Παρασκευή η κηδεία του Μπόρις Τράικοφσκι

    (2/3/2004 8:48:00 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Την ερχόμενη Παρασκευή θα διαδραματιστεί η τελευταία πράξη της τραγωδίας, που συγκλόνισε την προηγούμενη εβδομάδα το λαό της ΠΓΔΜ, με την κηδεία του εκλιπόντος προέδρου της χώρας, Μπόρις Τράικοφσκι. Τόσο η σορός του Μπόρις Τράικοφσκι, όσο και των οκτώ μελών της συνοδείας του, που σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του κυβερνητικού αεροπλάνου που τους μετέφερε, θα μεταφερθούν αύριο το μεσημέρι στα Σκόπια από τη Βοσνία. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, οι οποίες σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, πρέπει να πραγματοποιηθούν εντός 40 ημερών.

    Διαβουλεύσεις για την προετοιμασία των εκλογών

    Οι διαδικαστικές δυσκολίες για τη διαδοχή είναι αρκετές, καθώς το χρονικό διάστημα κρίνεται ανεπαρκές.

    Κατ αρχήν για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές πρέπει να διαθέτει την υποστήριξη 30 βουλευτών ή να συγκεντρώσει 10.000 υπογραφές πολιτών. Δυνατότητα επαρκούς υποστήριξης, μπορούν να έχουν μόνον οι υποψήφιοι των δύο μεγάλων κομμάτων της χώρας (οι πολιτικοί σχηματισμοί του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και του Νίκολα Γκρούεφσκι), ενώ οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων και κυρίως οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι, θα δυσκολευτούν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών. Εξάλλου, είναι δύσκολος ο σχεδιασμός και η εκπόνηση προεκλογικής εκστρατείας σε τόσο περιορισμένο χρόνο.

    Όλα αυτά αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μετά την τέλεση της κηδείας του άτυχου Μπόρις Τράικοφσκι. Μεθαύριο η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Βουλή, ενώ την Παρασκευή θα γίνει η κηδεία, στο κοιμητήριο Μπούτελ των Σκοπίων.

    Στην κηδεία θα παραστούν, όπως ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων ή εκπρόσωποί τους από τουλάχιστον 15 χώρες. Από ελληνικής πλευράς αναμένεται να παραστεί ο υπουργός Εξωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης.

    [06] Διεθνή

    Διπλό αεροπορικό δυστύχημα στο Ικόνιο

    (2/3/2004 11:03:00 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Την είδηση της συντριβής δύο τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών F-4, έπειτα από σύγκρουση τους στον αέρα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Ένας από τους πιλότους σώθηκε, καταφέρνοντας να χρησιμοποιήσει το αλεξίπτωτό του, ενώ οι άλλοι τρεις θεωρούνται νεκροί. Τα αεροσκάφη κατέπεσαν σε κορυφή βουνού, στην επαρχία του Ικονίου, της κεντρικής Τουρκίας, σύμφωνα με τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα. Σύμφωνα με τι πρώτες πληροφορίες, το περιστατικό αντιλήφθηκαν πρώτοι οι χωρικοί της περιοχής, οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές. Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν σε απόκρημνη περιοχή, στην οποία έχει ξεσπάσει πυρκαγιά από την πρόσκρουση. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ασθενοφόρα από γειτονικές επαρχίες. Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστες οι αιτίες του δυστυχήματος.

    [07] Εσωτερικά

    Έφτασε σήμερα για αξιολόγηση των διαπραγματεύσεων Στην Κύπρο ο Πρέτεργκαστ

    (2/3/2004 9:22:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Στην Κύπρο έφτασε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ο βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, υπεύθυνος για πολιτικές υποθέσεις, Σερ Κίραν Πρέντεργκαστ. Ο κ. Πρέντεργκαστ χαρακτήρισε τη διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό δύσκολη αλλά εξέφρασε την πεποίθηση πως αν υπάρχει η απαραίτητη πολιτική βούληση από τις δύο πλευρές η επίλυση του προβλήματος είναι εφικτή. Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζακ Στρο, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας του τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλο σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού αν οι απευθείας συνομιλίες για την επίλυση αποτύχουν προσθέτοντας ότι η ένταξη μιας διαιρεμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση δε θα είναι προς το συμφέρον καμίας από τις δύο πλευρές. Δηλώσεις για το Κυπριακό έκανε και ο υπουργός Εξωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον Αμερικανό συντονιστή για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον. Ο κ. Γιαννίτσης είπε ότι μια σωστή λύση θα δημιουργήσει θετικό κλίμα στην Κύπρο αλλά και στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, ενώ μια κακή λύση δε θα συμφέρει καμία πλευρά. Στο μεταξύ σήμερα το μεσημέρι είχαν συνάντηση ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Δημήτρης Χριστόφιας, και ο απεσταλμένος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Αλεξέγιεφ.

    Ο κ. Πρέντεργκαστ είπε ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, παρακολουθεί επί καθημερινής βάσεως τις συνομιλίες που διεξάγονται στη Λευκωσία υπό την αιγίδα του Αλβάρο ντε Σότο και είπε ότι θα διαβιβάσει τους χαιρετισμούς του Κόφι Αναν στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και θα εκφράσει τις ελπίδες του για σύντομη λύση του Κυπριακού.

    Κατά την παραμονή του στη Μεγαλόνησο ο Κίραν Πρέντεργκαστ θα προβεί με τον Αλβάρο ντε Σότο σε αξιολόγηση της έως τώρα πορείας των απευθείας συνομιλιών και θα ενημερώσει τον Κόφι Ανάν.

    "Η μελλοντική κυβέρνηση πρέπει να έχει εμπειρία και γνώση για το Κυπριακό"

    Σε σημερινές δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, επανέλαβε την ανάγκη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στη βάση του σχεδίου Ανάν επισημαίνοντας ότι μια σωστή λύση θα δημιουργήσει καλό κλίμα και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    Ο κ. Γιαννίτσης τόνισε ότι υπάρχει απόλυτος συντονισμός ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδας και της Κύπρου και ότι ουδέποτε ασκήθηκε πίεση από την Αθήνα στον πρόεδρο Παπαδόπουλο για κανένα ζήτημα. Ωστόσο, ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται η όλη διαπραγμάτευση "όχι μόνο δε διευκολύνει, αλλά ακυρώνει τα όσα συμφωνήθηκαν στη Νέα Υόρκη" λέγοντας ότι οι προτάσεις που υποβάλλονται από την τουρκοκυπριακή πλευρά είναι εκτός του πλαισίου του σχεδίου Ανάν

    Ο κ. Γιαννίτσης αναφερόμενος στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές είπε ότι αν και δε διακρίνει ουσιαστικές διαφορές απόψεων ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ σε ό,τι αφορά στον χειρισμό του Κυπριακού πρόσθεσε ότι η κρισιμότητα δεν έχει τόσο να κάνει με ενδεχόμενη διαφορά γραμμής, αλλά με ένα ολόκληρο πλέγμα χειρισμών που προϋποθέτει εμπειρία και γνώση σε βάθος όλων των θεμάτων.

    Η Ρωσία συμπαραστέκεται στην Κυπριακή Δημοκρατία

    Ο απεσταλμένος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Αλεξέγιεφ, διαβεβαίωσε την Τρίτη τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Χριστόφια, ότι η Ρωσική Ομοσπονδία συμπαραστέκεται στην Κυπριακή Δημοκρατία στην προσπάθεια για λύση του Κυπριακού.

    "Πολύ σημαντική" χαρακτήρισε την επίσκεψη του Ρώσου απεσταλμένου ο κ. Χριστόφιας καθώς δηλώνει το ενδιαφέρον της Ρωσικής Ομοσπονδίας για λύση του Κυπριακού, η οποία να στηρίζεται σε βασικές αρχές, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ρωσική Ομοσπονδία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και στέκεται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας στην προσπάθεια για εξεύρεση λύσης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ντενκτάς κατά Γουέστον

    Έβδομη συνάντηση για Παπαδόπουλο και Ντενκτάς

    Βολές Ντενκτάς κατά Τ. Παπαδόπουλου

    [08] Αθλητισμός

    Φραστικό επεισόδιο Αρχισαν τα έργα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

    (2/3/2004 9:40:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα ΚούρτηΠηγή: ΑΠΕ

    Ξεκίνησαν τα έργα στη Νέα Φιλαδέλφεια, για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Σήμερα μπήκαν μπουλντόζες στο χώρο που υπήρχε το παλιό γήπεδο και ξεκίνησαν τα έργα, όμως η επίσημη έναρξη των εργασιών θα γίνει μετά τις εκλογές. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Γιάννης Γρανίτσας, ανέφερε ότι δε θέλει να γίνουν τώρα οι σχετικές ανακοινώσεις, αλλά από την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να μη θεωρηθεί ότι γίνεται προεκλογική εκμετάλλευση. Φραστικό επεισόδιο δημιούργησε οπαδός της ΑΕΚ κατά του ρεπόρτερ της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, Θάνου Λιακόπουλου, έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ, μετά το τέλος της συνέντευξης του Ιλιε Ντουμιτρέσκου. Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ καταδίκασε τη πράξη αυτή. Στο μεταξύ, χωρίς τους Ρούσεφ, Χιώτη και Γεωργέα θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ τον Ηρακλή , για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου, καθώς οι τρεις παίκτες αποκλείστηκαν από την αποστολή του αγώνα της Πέμπτης. Ο Ντουμιτρέσκου θα στηριχθεί στους: Μιχαηλίδη, Λυμπερόπουλο Σ., Πέτκοφ, Ζαγοράκη, Κρέικ, Οκκά, Τσιάρτα, Κασάπη, Αμπονσά, Κατσουράνη, Λάκη, Ιβιτς, Καψή, Μόρα, Κωνσταντινίδη, Λυμπερόπουλο Ν., Ναλιτζή, Μπορμπόκη.

    Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

    Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ σχετικά με το φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ρεπόρτερ της ΕΡΑ ΣΠΟΡ και φιλάθλου:

    "Κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του προπονητή της ομάδας μας, έλαβε χώρα μεμονωμένο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ρεπόρτερ της ΕΡΑ ΣΠΟΡ και φιλάθλου μας. Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο πράξεις που αμαυρώνουν την εικόνα της ιστορικής αυτής ομάδας. Θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες ούτε εμάς, αλλά πολύ περισσότερο το σύνολο των οπαδών μας, σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν. Ο κάθε εκπρόσωπος των ΜΜΕ είναι σεβαστός και πρέπει να μπορεί να ασκεί το λειτούργημα του με βάση την ηθική και τη συνείδησή του. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι κάθε τέτοιου είδους ενέργειες θα μας βρίσκουν στην αντίπερα όχθη. Η διοίκηση της ΑΕΚ θα συνεχίσει την προσπάθειά της, όπως επιβάλει η 80χρονη ιστορία της, για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους ενεργειών που δημιουργούν την κάθε μορφής βία. Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό".

    [09] Εκλογές

    Κάτοικοι Αθήνας και Πειραιά Πού ψηφίζουν οι ετεροδημότες

    (2/3/2004 10:09:00 μμ)

    Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι ετεροδημότες που διαμένουν σε Αθήνα και Πειραιά και έκαναν χρήση της δυνατότητας να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους. Άμεσα θα πρέπει να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα που θα ψηφίσουν.

    Όλοι οι ετεροδημότες που διαμένουν σε δήμους και κοινότητες των Νομαρχιών Αθηνών, Ανατολικής Αττικής και Δυτικής Αττικής, θα ψηφίσουν στα εξής σημεία:

    Στο Δήμο Αθήνας θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες των εκλογικών περιφερειών Ηπείρου, Κρήτης και Θεσσαλίας. Ψηφίζουν στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.

    Στο Δήμο Αιγάλεω ψηφίζουν οι ετεροδημότες της Πελοποννήσου. Ψηφίζουν στο 5ο Ενιαίο Λύκειο (Σουλίου και Πελοποννήσου), στο 7ο Δημοτικό Σχολείο (Πελοποννήσου 5) και στο 15ο Δημοτικό Σχολείο (Πελοποννήσου 3), που βρίσκονται στο Άλσος Μπαρουτάδικου.

    Στο Δήμο Ηλιούπολης ψηφίζουν οι ετεροδημότες της Στερεάς Ελλάδας. Ψηφίζουν στο συγκρότημα Πολυκλαδικών Ηλιούπολης και συγκεκριμένα στα εξής σχολεία: 5ο Λύκειο (Παπαναστασίου και Λ. Βουλιαγμένης, είσοδος από Παπαναστασίου) και 5ο Γυμνάσιο (Βουλιαγμένης 521, είσοδος από παράδρομο Βουλιαγμένης).

    Στο Δήμο Καλλιθέας ψηφίζουν οι ετεροδημότες από Ιόνιο και Θράκη. Ψηφίζουν στο 6ο Λύκειο (Σωκράτους 218-22, Λυσικράτους, Ηρακλέους, δίπλα στο Ωνάσειο).

    Στο Δήμο Νέας Ιωνίας ψηφίζουν οι ετεροδημότες από τα νησιά του Αιγαίου, τα Κύθηρα και Αντικύθηρα. Ψηφίζουν στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο (Παπαφλέσσα 6).

    Στο Δήμο Νέας Σμύρνης ψηφίζουν οι ετεροδημότες της Μακεδονίας. Ψηφίζουν στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο (Αγ. Ανδρέου 2, δίπλα στο γήπεδο του Πανιωνίου).

    Οι ετεροδημότες που διαμένουν σε δήμους και κοινότητες της Νομαρχίας Πειραιά θα ψηφίσουν στον Δήμο Πειραιά στα εξής σημεία:

    Στο 11ο Γυμνάσιο Πειραιά (Σηραγγείου 5 και Μουτσοπούλου) ψηφίζουν οι ετεροδημότες Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Έβρου, Εύβοιας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Λευκάδας, Πρέβεζας και Φθιώτιδας.

    Στο 28ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά (Σανταρόζα 4) ψηφίζουν οι ετεροδημότες Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Καβάλας, Κοζάνης, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Σερρών, Αργολίδας, Βοιωτίας, Ροδόπης, Δράμας, Ευρυτανίας, Α Θεσσαλονίκης, Κορινθίας, Πέλλας, Πιερίας, Φωκίδας και οι ετεροδημότες από τα Κύθηρα και Αντικύθηρα.

    Στο 24 και 22ο δημοτικό σχολείο Πειραιά (Λεωφ. Χατζηκυριάκου και Σαχτούρη) ψηφίζουν οι ετεροδημότες Δωδεκανήσου, Ηρακλείου, Καρδίτσας, Κυκλάδων, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Μαγνησίας, Ρεθύμνου, Σάμου, Τρικάλων, Χανίων και Χίου.

    [10] Διεθνή

    Αναμένεται νέα νίκη του Τζον Κέρι Σε εξέλιξη οι προκριματικές της "Σούπερ Τρίτης"

    (2/3/2004 10:41:00 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία αναμένει ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Τζον Κέρι τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών της "Σούπερ Τρίτης", που βρίσκονται σε εξέλιξη στις Η.Π.Α. Οι κάλπες, που υποδέχονται από το απόγευμα τους ψηφοφόρους σε δέκα αμερικανικές πολιτείες, αναμένεται να δώσουν μια άνετη νίκη στον Κέρι, επί του μοναδικού αντιπάλου Τζον Έντουαρντς, για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Σύμφωνα με τους αναλυτές μια νέα επικράτηση του Κέρι θα ισοδυναμεί με "χαριστική βολή" για τον Έντουαρντς, δεδομένου ότι ο πρώτος έχει κερδίσει στις 18 από τις 20 περασμένες αναμετρήσεις.

    Μικρή η πιθανότητα για "εκπλήξεις" στα αποτελέσματα

    Οι εκλογές διενεργούνται στη Νέα Υόρκη, την Καλιφόρνια, το Οχάιο, τη Μασαχουσέτη, την Τζόρτζια, τη Μινεσότα, το Μέριλαντ, το Κονέκτικατ, το Ρόουντ Άιλαντ και το Βερμόντ, που ισοδυναμούν σχεδόν με το ένα τέταρτο του συνόλου των αμερικανικών πολιτειών.

    Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν πρώτο και με διαφορά τον Κέρι και στις δέκα επικράτειες. Εάν δεν υπάρξουν απρόβλεπτες ανατροπές, η παρουσία του γερουσιαστή Τζον Έντουαρντς δεν θα έχει ιδιαίτερη σημασία, στις τελευταίες προκριματικές της 9ης Μαρτίου, που θα διεξαχθούν σε τέσσερις πολιτείες.

    Ο Τζον Κέρι, με 19χρονη σταδιοδρομία στον πολιτικό στίβο, δεν φαίνεται να αγχώνεται για το σημερινό αποτέλεσμα, αντ αυτού ήδη ευελπιστεί να "αλώσει" τον Λευκό Οίκο . "Ήρθα για να σημάνω την αρχή του τέλους της διακυβέρνησης του Μπους" είχε δηλώσει στο ακροατήριο του σε προεκλογική συγκέντρωση στην πολιτεία της Τζόρτζια.

    Έχει όμως να υπερπηδήσει αρκετά εμπόδια για να καθίσει στην προεδρική καρέκλα.

    Διεθνιστής, προοδευτικός, οικολόγος και καθολικός, έρχεται σε "μετωπική" σύγκρουση με τη συντηρητική, προτεσταντική πλευρά της Αμερικής. Απορρίπτει τη θανατική ποινή, τάσσεται υπέρ της ελεύθερης συμβίωσής των ομοφυλοφίλων, ενώ στο παρελθόν είχε πολεμήσει στο Βιετναμ και κατόπιν είχε ηγηθεί της αντιπολεμικής εκστρατείας για την επιστροφή των στρατιωτών.

    Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για τον νέο JFK, καθώς βλέπουν στον Κέρι ομοιότητες στα προτερήματα, αλλά και στα ελαττώματα με τον Τζον Κένεντι . Μια εξ αυτών και τα αρχικά τους, μια και ολόκληρο όνομα του είναι Τζον Φορμπς Κέρι...


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 2 March 2004 - 21:51:11 UTC