Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-02-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου Το εκλογικό βαρόμετρο της
  • [02] Αστυφύλακας βρέθηκε στραγγαλισμένος
  • [03] Ψήφισαν οι ομογενείς της Αυστραλίας
  • [04] Δριμεία κριτική στα προγράμματα ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ Ομιλία Παπαρήγα στη
  • [05] Μαζική συμμετοχή πέραν των προβλέψεων Λαϊκή εντολή για νέα αρχή
  • [06] Εξαπλώνεται η γρίπη των πτηνών
  • [07] Badminton: Χρυσή η Κορέα
  • [08] Πριν την Κακιά Σκάλα λόγω ασφαλτόστρωσης Μποτιλιάρισμα στην εθνική
  • [09] Καραμανλής: Στόχος μας ένα κράτος με κοινωνική ευαισθησία
  • [10] Κάλεσε την Κρήτη να στηρίξει το ΔΗΚΚΙ Στην Ιεράπετρα ο Δημήτρης
  • [11] Στις κάλπες η ελληνική επαρχία
  • [12] Για να προσέλθει η τουρκική πλευρά στη Ν.Υόρκη Απορρίφθηκαν οι
  • [13] Επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Ξάνθης
  • [14] "Τα δραματοποιήσατε σαν πωλητές" Επικριτικός ο Μπλιξ για τα βρετανικά

    [01] Εκλογές

    Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου Το εκλογικό βαρόμετρο της VPRC

    (8/2/2004 12:58:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Με προβάδισμα 5% προηγείται η Ν.Δ (46,5%) έναντι του ΠΑΣΟΚ (41,5%), σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρίας VPRC, που δημοσιεύει σήμερα η "Καθημερινή", στην πρόθεση ψήφου. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,5%, ο ΣΥΝ 3,5%, το ΔΗΚΚΙ 0,5%, και το ΛΑΟΣ 1,5%. Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται με σημαντική διαφορά 10 μονάδων, ο Γιώργος Παπανδρέου (46%), έναντι του Κώστα Καραμανλή (36%). Στο ερώτημα για την παράσταση νίκης το 46% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα κερδίσει τις εκλογές η Ν.Δ 46% έναντι του ΠΑΣΟΚ 26%. Η έρευνα έγινε από την εταιρεία VPRC, τηλεφωνικά σε όλη την Ελλάδα από 4-5 Φεβρουαρίου, σε δείγμα 1200 ατόμων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δύο νέες δημοσκοπήσεις στη δημοσιότητα

    [02] Εσωτερικά

    Αστυφύλακας βρέθηκε στραγγαλισμένος

    (8/2/2004 3:33:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Αστυνομικός βρέθηκε νεκρός μέσα σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου, στις 7.45 το πρωί, στη λεωφόρο Κηφισού 25 στο Αιγάλεω. Πρόκειται για τον αστυφύλακα Κωνσταντίνο Μαούνη, ο οποίος υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα Πετρούπολης. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, που έκανε τη νεκροτομή ο θάνατος του άτυχου άνδρα επήλθε από στραγγαλισμό. Το κίνητρο της δολοφονίας είναι αδιευκρίνιστο, δεδομένου ότι δεν προκύπτουν στοιχεία για προσωπικές διαφορές. Το μόνο βέβαιο είναι ότι έχει γίνει ληστεία γιατί ο δράστης ή οι δράστες έχουν πάρει ακόμα και το ρολόι του. Ο Μαούνης, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, είχε φύγει από το σπίτι του στο Ιλιο, λίγο μετά τα μεσάνυκτα για να αγοράσει εφημερίδα στην Ομόνοια, πράγμα που κάνει κάθε ξημερώματα Κυριακής. Οι αξιωματικοί της ασφάλειας εκτιμούν ότι ο Μαούνης μεταφέρθηκε στο σημείο όπου βρέθηκε από άλλη περιοχή. Έρευνες για την υπόθεση διενεργεί το τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφαλείας Αττικής.

    [03] Εκλογές

    Ψήφισαν οι ομογενείς της Αυστραλίας

    (8/2/2004 12:48:00 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη, ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ που τα μέλη του αλλά και φίλοι του, στην Αυστραλία, λαμβάνουν μέρος στην διαδικασία εκλογής προέδρου του κινήματος. "Παρά τον καύσωνα (40 βαθμοί) και το πρόβλημα με τα προσωπικά δεδομένα, εκατοντάδες μέλη και φίλοι του κινήματος προσήλθαν και ψήφισαν στις κάλπες που στήθηκαν στην αίθουσα παραπλεύρως του ναού του Αγίου Δημητρίου, στο Περάν της Μελβούρνης", δήλωσε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Βικτωρίας, Νίκος Αντωνόπουλος. Επίσης, υποστήριξε ότι για τους ομογενείς ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, αφού για πρώτη φορά όχι μόνο στην θεωρία αλλά και στην πράξη συμμετείχαν στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας.

    "Όλοι ψήφισαν Γεώργιο Παπανδρέου"

    Ο κ. Αντωνόπουλος δεν θέλησε να ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό των ψηφισάντων, ούτε και αν υπήρξαν λευκές ψήφοι λέγοντας ότι "τα ακριβή αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργότερα στην Αθήνα".

    Ο αριθμός των ψηφισάντων ήταν πολλαπλάσιος των μελών των εδώ οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ και ότι δεν υπήρξε ούτε μια λευκή ψήφος.

    "Όλοι ψήφισαν Γεώργιο Παπανδρέου", δήλωσε στο ΑΠΕ αξιωματούχος του ΠΑΣΟΚ στη Μελβούρνη.

    Ο κ. Αντωνόπουλος τόνισε ότι εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από εκατοντάδες ομογενείς, οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, να μεταβούν στην Ελλάδα για να ψηφίσουν στις εκλογές της 7ης Μαρτίου.

    Εδώ όμως φέρεται να προηγείται η Νέα Δημοκρατία αφού κινητοποιήθηκε πιο έγκαιρα και δραστήρια στο χώρο της ομογένειας της Αυστραλίας και έχει κινητοποιήσει, έως τώρα, περισσότερους οπαδούς της από το ΠΑΣΟΚ.

    Ο γραμματέας της οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στα Βορειοδυτικά Προάστια της Μελβούρνης, Κώστας Αλαβέρας, δήλωσε στο ΑΠΕ ότι μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον "τουλάχιστον 700 οπαδοί του κόμματος για να πάνε στην Ελλάδα για τις εκλογές".

    Πιστεύεται ότι και τα δυο κόμματα θα κάνουν «διευκολύνσεις στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων για τους οπαδούς τους που θα πάνε στην Ελλάδα να ψηφίσουν.

    [04] Εκλογές

    Δριμεία κριτική στα προγράμματα ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ Ομιλία Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη

    (8/2/2004 2:31:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Επίθεση στο δικομματισμό εξαπέλυσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων που διοργάνωσε η κομματική οργάνωση της πόλης, με αφορμή τη συμπλήρωση των 85 χρόνων του κόμματος. "Στην αντεπίθεση να περάσει ο λαός καταψηφίζοντας τα δύο μεγάλα κόμματα και υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ", τόνισε η κ. Παπαρήγα. Επίσης, κατηγόρησε τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων, οι οποίοι, προσπαθούν να παραπλανήσουν τον ελληνικό λαό και άσκησε δριμεία κριτική στα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

    "Ψίχουλα τα κοινωνικά μέτρα των δυο κομμάτων"

    Για το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου τόνισε ότι ''όταν ένα κόμμα αλλάζει αρχηγό δεν σημαίνει ότι αλλάζει και πολιτική''.

    Ακόμη, χαρακτήρισε ως ''επικίνδυνη'' την πολιτική που θέλει να ακολουθήσουν, κυρίως για τους νέους, γιατί οι αντιλήψεις αυτές εκφράζονται από ένα κόμμα που στη δεκαετία του '70 έδωσε αγώνες για το λαό.

    Επίσης, αναφέρθηκε για τη Ν.Δ και τον Κώστα Καραμανλή , τονίζοντας ότι αν έρθουν στην εξουσία θα ακολουθήσουν την ίδια πολιτική και το μόνο που θα συμβεί είναι αλλαγή κόμματος και όχι πολιτική αλλαγή.

    "Ψίχουλα" χαρακτήρισε τα κοινωνικά μέτρα που ανακοίνωσαν τα δύο κόμματα.

    ''Ο λαός πρέπει να δει την πολιτική κατεύθυνση των δύο κομμάτων'', τόνισε η κ. Παπαρήγα.

    ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ δεν δεσμεύονται για τίποτα κι αυτά που υπόσχονται δεν λένε ποιος θα τα πληρώσει αν θα τα εφαρμόσουν, κατέληξε η γγ του ΚΚΕ.

    Τέλος, πρόσθεσε ότι με βάση τα γκάλοπ μεγαλώνει το κομμάτι του λαού που πιστεύει ότι οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν παρουσιάζουν διαφορές, καλώντας αυτό το κομμάτι να καταψηφίσει τα δύο μεγάλα κόμματα και να υποστηρίξει τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

    Αναφέρθηκε και στους λόγους για τους οποίους οι Έλληνες θα πρέπει να ψηφίσουν το ΚΚΕ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κάλεσμα προς τη νεολαία από την Αλ. Παπαρήγα

    [05] Εκλογές

    Μαζική συμμετοχή πέραν των προβλέψεων Λαϊκή εντολή για νέα αρχή

    (8/2/2004 6:11:00 μμ)

    Από την αθρόα προσέλευση των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στις 2.500 κάλπες που έχουν στηθεί στα διάφορα σημεία της χώρας, χαρακτηρίζεται η σημερινή διαδικασία για την εκλογή του νέου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ. Για συμμετοχή πέραν των προβλέψεων έκανε λόγο, ο Γιώργος Παπανδρέου λίγο αφότου ψήφισε στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή μέρα "γιορτή του πολίτη". Για μία δημοκρατική διαδικασία ανοιχτή στην κοινωνία, έκανε λόγο ο Κώστας Σημίτης. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 8 το βράδυ, καθώς κρίθηκε αναγκαία η παράταση της ψηφοφορίας. Ο επικεφαλής της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, κ. Π. Αυγερινός, σε δηλώσεις του μίλησε για απρόβλεπτο όγκο συμμετοχής, ενώ τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, είχαν να κάνουν με εξάντληση των ψηφοδελτίων και μεγάλες ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα. Οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων απαξίωσαν τη σημερινή διαδικασία.

    Πρωτόγνωρη διαδικασία, ανοιχτή στην κοινωνία

    "Δοκιμάσαμε κάτι πολύ καινούργιο και είχαμε πολλούς που αντέδρασαν, το φοβήθηκαν, δεν το πίστεψαν. Αλλά να, που ο πολίτης ανταποκρίνεται. Είναι μια μέρα αναβάθμισης των δημοκρατικών μας θεσμών " τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Παπανδρέου ψήφισε στο Περιστέρι όπου έγινε δεκτός με θερμές εκδηλώσεις και στη συνέχεια σε μια συμβολική κίνηση έδωσε αίμα στην κινητή μονάδα αιμοδοσίας που υπήρχε έξω από το εκλογικό κέντρο.

    Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Παπανδρέου, ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, έκανε λόγο για "πρωτόγνωρη διαδικασία που θα αλλάξει τα πολιτικά δεδομένα για τη χώρα μας". Δεν έκρυψε τη συγκίνηση του, καθώς υπογράμμιζε ότι η σημερινή είναι "η ημέρα του πολίτη, η γιορτή του πολίτη". "Δοκιμάσαμε κάτι πολύ καινούργιο και είχαμε πολλούς που αντέδρασαν, το φοβήθηκαν, δεν το πίστεψαν. Αλλά να, που ο πολίτης ανταποκρίνεται. Είναι μια μέρα αναβάθμισης των δημοκρατικών μας θεσμών " τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι η σημερινή διαδικασία απελευθερώνει τη δύναμη, που κρύβουμε μέσα μας, με την οποία μπορούμε να πάμε με μεγάλες τομές στο κράτος. "Σήμερα διαμορφώνουμε, το ΠΑΣΟΚ πέρα από το ΠΑΣΟΚ", υπογράμμισε.

    Μετά την ψήφο του, επισκέφθηκε τα εκλογικά κέντρα στο Μπουρνάζι, τον Άγιο Παύλο και το Νέο Ηράκλειο Αττικής.

    Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου, επισκέφθηκε την έκθεση Αρχαίας Κυπριακής Τέχνης στο Μουσείο Πιερίδη, απ΄ όπου είχε ζωντανή συνομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης με φίλους του κυβερνώντος κόμματος στην Κύπρο, από τους οποίους ζήτησε να δώσουν και σήμερα και στις 7 Μαρτίου, την εντολή να εργαστεί σκληρά, για την λύση του Κυπριακού και για τις νέες γενιές.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου το απόγευμα θα μεταβεί στο Κιλελέρ . Για την τελευταία του αυτή απόφαση, δήλωσε σχετικά, ότι επιθυμεί να τιμήσει την παλαιά προσπάθεια της "αλλαγής" που είχε ξεκινήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου, βασίζοντάς την τότε, στην ελληνική επαρχία, την περιφέρεια και τον αγρότη. Στο Κιλελέρ θα ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και κατόπιν θα προβεί σε δηλώσεις.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος ψήφισε στον Πειραιά, έκανε λόγο για ιστορική μέρα για το ΠΑ.ΣΟ.Κ.. "Εφαρμόζουμε έναν νέο τρόπο για την εκλογή του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μια διαδικασία ανοιχτή στην κοινωνία. Είναι ένας τρόπος που εφαρμόζουν και άλλα σοσιαλιστικά κόμματα στην Ε.Ε.. Αυτή είναι η κατεύθυνση: Άνοιγμα στην κοινωνία, συμμετοχή του πολίτη - γιατί ο πολίτης θέλει να ξέρει και να συναποφασίζει για το ποιος θα ηγηθεί στη χώρα" τόνισε.

    Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη διαδικασία συμμετοχής πολιτών σε μια κορυφαία πράξη. Είναι η απαρχή ανατροπών σε κατεστημένες αντιλήψεις και πρακτικές, σχολίασε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου.

    Σήμερα ολοκληρώνεται το πρώτο μεγάλο άλμα προς τα μπρος, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Κώστας Σκανδαλίδης λίγο αφότου έριξε τη δική του ψήφο. Σήμερα είναι ημέρα νέας μεταπολίτευσης, είναι ένα προμήνυμα νίκης, τόνισε και πρόσθεσε ότι σηματοδοτεί την ανατροπή σε όλα τα μέχρι τώρα ισχύοντα στο πολιτικό μας σύστημα.

    Η σημερινή διαδικασία θα σημάνει μία ισχυρή εντολή στον Γιώργο Παπανδρέου για να προχωρήσει στις μεγάλες ρήξεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ, να το κάνει ένα πολύ περισσότερο δημοκρατικό και ανοιχτό στην κοινωνία και να το μετατρέψει σε ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την προώθηση των μεγάλων κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών που απαιτεί η συμμετοχή της Ελλάδας στη νέα εποχή, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.

    Το μήνυμα είναι καθαρό: Ο κόσμος θέλει πολιτικές ΠΑΣΟΚ, ο κόσμος θέλει το ΠΑΣΟΚ ξανά στο προσκήνιο και βέβαια το μήνυμα της ανανέωσης και της αλλαγής του Γιώργου Παπανδρέου είναι καθοριστικό στην επιλογή αυτή, σχολίασε σε παρέμβασή του στη σημερινή εκπομπή της ΝΕΤ "Η έβδομη μέρα" ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος.

    Ομαλή η διεξαγωγή της ψηφοφορίας

    Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ. Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά δυο με τρεις ώρες αργότερα.

    Η ψηφοφορία γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας, ο αριθμός της οποίας καταγράφεται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, ώστε να αποφευχθούν οι διπλοψηφίες.

    Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, ωστόσο σε κάποια εκλογικά κέντρα το πρωί η ψηφοφορία καθυστέρησε, μέχρι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που είχαν τοποθετηθεί σ αυτά, να συνδεθούν με το κεντρικό σύστημα, που έχει στηθεί για τον έλεγχο της ψηφοφορίας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας προβλήματα τέτοιου είδους επαναλήφθηκαν λόγω της υπερφόρτωσης του συστήματος.

    Σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώθηκε και μη επάρκεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

    Ο επικεφαλής της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, κ. Π. Αυγερινός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραταθεί η ψηφοφορία στην περίπτωση που συνεχιστούν οι ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα.

    Απαξιώνουν τη διαδικασία τα υπόλοιπα κόμματα

    Πρωτοφανή χαρακτήρισε τη διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Καραμανλής, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με νέους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης στο συνεδριακό κέντρο "Ι.Βελλίδης". Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφού μίλησε για ειλημμένη από καιρό απόφαση η οποία απλά και μόνο περιέχει στοιχεία επικοινωνιακού εντυπωσιασμού, επανέλαβε την πρόσκλησή του προς τον Γιώργο Παπανδρέου για τηλεοπτικό διάλογο.

    "Όταν ένα κόμμα αλλάζει αρχηγό, δεν σημαίνει ότι αλλάζει και πολιτική", σχολίασε από τη Θεσσαλονίκη την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ η Αλέκα Παπαρήγα.

    Για σόου που δεν έχει καμία σχέση με την δημοκρατία και τη συμμετοχή των πολιτών, αλλά επιδεινώνει την κρίση του πολιτικού συστήματος, μίλησε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    Παρωδία, χαρακτήρισε από τα Χανιά, την σημερινή διαδικασία, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στις κάλπες η ελληνική επαρχία

    Ψήφισαν οι ομογενείς της Αυστραλίας

    Παπανδρέου: "Αναλαμβάνω την ευθύνη"

    Σχετικά Links:

    ΠΑΣΟΚ

    [06] Υγεία

    Εξαπλώνεται η γρίπη των πτηνών

    (8/2/2004 3:01:00 μμ)

    Ειδήσεις > Υγεία)&body=Σε έξι εκτροφεία εντοπίστηκε ο ιός H5N1

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Με ταχείς ρυθμούς εξαπλώνεται η γρίπη των πτηνών, στην Κίνα. Νέα κρούσματα του ιού H5N1, εντοπίστηκαν σε έξι εκτροφεία σε ισάριθμες επαρχίες της χώρας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Γεωργίας. Συγκεκριμένα, τα εκτροφεία βρίσκονται στις επαρχίες Χουμπέι (κέντρο), Σαανσί (βόρεια), Γκανσού (βορειοδυτικά), Χουνάν (νότια) Γκουαντόνγκ (νότια), Ζεζιάνγκ (ανατολικά).

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα κρούσματα του ιού H5N1 στη Κίνα

    [07] Αθλητισμός

    Badminton: Χρυσή η Κορέα

    (8/2/2004 3:21:00 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την τέταρτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων κατέκτησε η Ελλάδα στη δοκιμαστική διοργάνωση του Badminton, που ολοκληρώθηκε στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο, στο Γουδί. Η χώρα μας κατέκτησε 4 χάλκινα μετάλλια και ισοβάθμισε στο σύνολο με τη Βρετανία και τη Δανία, οι οποίες, όμως, είχαν στη συλλογή τους και χρυσά και αργυρά. Η Κορέα ήταν η χώρα που κατέκτησε την πρώτη θέση και τα περισσότερα μετάλλια 5 στο σύνολο (3 χρυσά). Ακολούθησαν, η Βρετανία με 4 μετάλλια στο σύνολο (1 χρυσό) και η Δανία με 4 μετάλλια αλλά με λιγότερα αργυρά από τη Βρετανία. Στην 5η θέση έμεινε η Βουλγαρία με τα δύο χάλκινα, ενώ 6η ήταν η Μολδαβία, με ένα χάλκινο μετάλλιο.

    [08] Εσωτερικά

    Πριν την Κακιά Σκάλα λόγω ασφαλτόστρωσης Μποτιλιάρισμα στην εθνική Αθηνών-Κορίνθου

    (8/2/2004 5:19:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΑΠΕ

    Μποτιλιάρισμα έχει παρουσιαστεί ήδη στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, πριν την Κακιά Σκάλα. Όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, λόγω ασφαλτόστρωσης στο ρεύμα εισόδου, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει περιοριστεί σε δύο λωρίδες μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 57,2 και 53 πριν από την Κακιά Σκάλα. Για το λόγο αυτό, και επειδή άρχισε η επιστροφή των εκδρομέων του Σαββατοκύριακού ξεκίνησαν ήδη τα προβλήματα. Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να είναι υπομονετικοί και προσεκτικοί ή για να αποφύγουν μεγάλη ταλαιπωρία να ακολουθούν την παλαιά εθνική οδό από το ύψος του Ισθμού ή τους κόμβους Αγίων Θεοδώρων και Κινέττας μέχρι το 39ο χιλιόμετρο στα Μέγαρα.

    Κυκλοροφοριακές ρυθμίσεις στην Κατεχάκη μετά την κατολίσθηση

    Επίσης, από την Τροχαία ανακοινώθηκε ότι, λόγω έργων για την αποκατάσταση της κατολίσθησης, που σημειώθηκε στη λεωφόρο Κατεχάκη στο ύψος της ισόπεδης διασταύρωσης του στρατοπέδου Σακέτα, πραγματοποιούνται από χθες και για 15 μέρες οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

    Κατάληψη μέρους του οδοστρώματος του ρεύματος κυκλοφορίας προς Μεσογείων με αποτέλεσμα να απομένει τμήμα 6 μέτρων για τη διέλευση των αυτοκινήτων και καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητος σε 50 χιλιόμετρα ανά ώρα.

    Από την Τροχαία παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται στη σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

    [09] Εκλογές

    Καραμανλής: Στόχος μας ένα κράτος με κοινωνική ευαισθησία

    (8/2/2004 5:44:00 μμ)

    Την δέσμευση ότι μετά τις 7 Μαρτίου θα συγκροτήσει μια κυβέρνηση με κοινωνική ευαισθησία και κοινωνική ευθύνη, χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς των πολιτών, διακήρυξε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε ογκώδη κομματική συγκέντρωση σήμερα το μεσημέρι στην Κατερίνη. Νωρίτερα, ο κ. Καραμανλής συζήτησε με επαγγελματίες, επιχειρηματίες και άλλες κατηγορίες εργαζομένων, στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, βασικές πτυχές του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ. Στη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκε και στην διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας την πρωτοφανή, ενώ έκανε λόγο για ειλημμένη από καιρό απόφαση, η οποία περιέχει μόνο στοιχεία επικοινωνιακού εντυπωσιασμού. Κατόπιν, επανέλαβε την πρόσκλησή του προς τον Γιώργο Παπανδρέου για τηλεοπτικό διάλογο. Ο κ. Καραμανλής συνεχίζει την περιοδεία του με ομιλίες το βράδυ στη Λαμία και τη Θήβα.

    "Διακυβέρνηση βασισμένη σε αρχές και αξίες"

    Στη διάρκεια της ομιλίας του στην Κατερίνη, ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για πλατειά κοινωνική συμμαχία που ανοίγει νέους δρόμους για όλους τους Έλληνες. Εξάλλου, δεν παρέλειψε να επιτεθεί κατά της κυβέρνησης: "η κοινωνία δεν αντέχει άλλα κομματικά παιχνίδια στην πλάτη της. Οι πολίτες απαξιώνουν τις καθεστωτικές πρακτικές. Αξιώνουν λύσεις στα μεγάλα καθημερινά προβλήματα. Απαιτούν αλλαγές και συναινετικές μεταρρυθμίσεις", τόνισε.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματός του για τους αγρότες και ανέλυσε τη νέα οικονομική πολιτική που θα εφαρμόσει εφόσον αναδειχθεί νικητής στην εκλογές.

    Ο αρχηγός της ΝΔ ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι το κόμμα του έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την εφαρμογή Εθνικής Στρατηγικής Περιφερειακής Ανάπτυξης, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ενίσχυση της Γεωργίας και του Τουρισμού, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ανακούφιση των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων, της εργαζόμενης γυναίκας και των ανέργων.

    Τόνισε επίσης ότι για τη ΝΔ το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα σήμερα είναι η ανεργία και υπογράμμισε ότι στόχος του είναι η αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης, η δημιουργία νέων επιχειρήσεων, νέων επενδύσεων και νέων θέσεων εργασίας, με γνώμονα τη μείωση της ανεργίας κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες , στο τέλος της πρώτης τετραετίας.

    Επίσης, ανέφερε ότι στις προθέσεις της ΝΔ είναι η επιδότηση κατά 50%, των εργοδοτικών εισφορών των επιχειρήσεων, όταν προσλαμβάνουν άνεργους νέους, άνεργους άνω των 55 χρόνων και άνεργες μητέρες. Ο διπλασιασμός του ποσού που δίνεται σε ειδικές κατηγορίες ανέργων, για να ξεκινήσουν μια δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα. Η αύξηση του χρόνου επιδότησης των εργοδοτών, προκειμένου να απασχολήσουν μακροχρόνια ανέργους και παλιννοστούντες. Επίσης, είπε, ότι οι άνεργοι νέες και οι νέοι απόφοιτοι των ΤΕΙ και των ΑΕΙ, θα εντάσσονται σε ειδικό πρόγραμμα στήριξή τους από τον ΟΑΕΔ.

    Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση στο νομό Πιερίας, την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη , αναφέροντας σειρά ενεργειών και δράσεων στις οποίες δεν συμμετέχει ο νομός και στη συνέχεια ανέλυσε τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνησης της ΝΔ για την περιοχή, που αφορούν τις επιχειρήσεις, τη γεωργία, την παιδεία.

    Νωρίτερα, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καραμανλής απευθυνόμενος σε νέους επιχειρηματίες είχε τονίσει ότι ο ίδιος και το κόμμα του χρειάζονται τη συμπαράσταση ακόμα και εκείνων που δεν θα τους ψηφίσουν για να βάλουν τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

    Επίσης έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της προσέλκυσης των επενδύσεων καθώς και στην ανεργία και στις νέες θέσεις που πρέπει να δημιουργηθούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

    [10] Εκλογές

    Κάλεσε την Κρήτη να στηρίξει το ΔΗΚΚΙ Στην Ιεράπετρα ο Δημήτρης Τσοβόλας

    (8/2/2004 6:16:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Στις επικοινωνιακές μεθόδους, "που χρησιμοποιούν τα δυο νεοφιλελεύθερα κόμματα στην Ελλάδα", αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, στην Ιεράπετρα, την οποίαν επισκέφθηκε, κατά διάρκεια της περιοδείας του στην Κρήτη. "Το ΔΗ.Κ.ΚΙ. δίνει στον ελληνικό λαό μια ρεαλιστική, γνήσια, δημοκρατική και προοδευτική πολιτική πρόταση εξουσίας, για μια άλλη πορεία της χώρας και του ελληνικού λαού", τόνισε ο κ. Τσοβόλας και κάλεσε τους Έλληνες πολίτες, "να μην παγιδευτούν για πολλοστή φορά στα ψευτοδιλήμματα του νεοφιλελεύθερου δικομματικού συστήματος".

    "Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής"

    Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι, "η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και όχι αλλαγή των αρχηγών των δύο αντιλαϊκών κομμάτων, που κυβέρνησαν τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια το τόπο και οδήγησαν στη μεγάλη ανεργία, την μεγάλη ακρίβεία, στο περιορισμό του Κράτους Πρόνοιας και στην ανασφάλεια".

    Τέλος κάλεσε το λαό της Κρήτης να στηρίξει αυτή τη φορά το ΔΗ.Κ.ΚΙ. για να μπει δυνατό στη Βουλή.

    [11] Εκλογές

    Στις κάλπες η ελληνική επαρχία

    (8/2/2004 6:31:00 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Μαζική η προσέλευση των ψηφοφόρων από το πρωί στα εκλογικά κέντρα της ελληνικής επαρχίας.

    Στο νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί κάλπες σε 141 σημεία. Στο πολεοδομικό συγκρότημα, τα μέλη και οι φίλοι του κινήματος ψηφίζουν σε 44 εκλογικά κέντρα, όπου έχουν στηθεί 75 κάλπες, ενώ στη Β περιφέρεια της Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί 97 κάλπες σε ισάριθμα σημεία.

    Στη Φθιώτιδα, η προσέλευση στα 35 σημεία του νομού όπου έχουν στηθεί συνολικά 44 κάλπες είναι πέρα από κάθε προσδοκία. Μεγάλες ουρές είχαν σχηματισθεί από τις 10 το πρωί στα εκλογικά τμήματα που λειτουργούν στη Λαμία, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη Φθιώτιδα "κάθε υφιστάμενο μέλος ακολουθείται στις κάλπες από πέντε ακόμη φίλους του ΠΑΣΟΚ".

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έδωσε πριν από λίγο ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας μέχρι τις έξι το απόγευμα είχαν ψηφίσει 5.500 άνθρωποι. Στο νομό Αργολίδας, η συμμετοχή ήταν εξίσου μεγάλη και μέχρι την ίδια ώρα στις κάλπες βρίσκονταν 5.000 ψηφοδέλτια. Στους νομούς Κορινθίας και Λακωνίας η προσέλευση ήταν και είναι μεγάλη, αλλά τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν περίπου στις 9 το βράδυ.

    Στην Κέρκυρα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία στο δήμο Κερκυραίων, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη οργάνωση του κινήματος στο νομό με χίλια εγγεγραμμένα μέλη, μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει 3.500 άτομα. Τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος, που σχολίασαν τη μέχρι τώρα προσέλευση, υπογράμμισαν ότι στη διαδικασία συμμετείχαν πολλοί νέοι.

    Μέχρι και τις 5:30 μόνο στην κάλπη της πόλης της Μυτιλήνης είχαν ψηφίσει 1.850 άτομα ενώ ο αριθμός των ατόμων που θα ψηφίσουν στις 13 κάλπες της Λέσβου -όπου τα μέλη του ΠΑΣΟΚ δεν ξεπερνούν τα 1000- αναμένεται να ξεπεράσει τελικά τις 4000. Ανάλογη είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στις οκτώ κάλπες της Λήμνου. Στη Λήμνο που δεν έχει περισσότερα από 150 μέλη είχαν ψηφίσει για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ περισσότερα από 1100 άτομα.

    Στην Κρήτη η διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται ομαλά από το πρωί.

    Στο νομό Χανίων, υπάρχουν συνολικά 29 κάλπες. "Η βάση, στηρίζει, την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, και του δίνει δυνατή εντολή" σχολίασε, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος επισκέφθηκε εκλογικά κέντρα. Στο νομό Ηρακλείου έχουν στηθεί 67 κάλπες. Απ αυτές οι 17 βρίσκονται εντός της περιφέρειας του δήμου Ηρακλείου, ενώ οι άλλες 50 έχουν στηθεί σε διάφορα σημεία του νομού μία στην έδρα του κάθε δήμου και μία σε κάθε οικισμό, που υπερβαίνει τους 500 κατοίκους.

    Στο μεταξύ η κινητή μονάδα αιμοληψιών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, με πρωτοβουλία της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο χώρο του Θεατρικού Σταθμού Ηρακλείου, όπου έχουν στηθεί δυο κάλπες και πραγματοποιεί αιμοληψία σε όσους επιθυμούν.

    Στο νομό Έβρου οι κάλπες είναι 16. Από αυτές οι 4 βρίσκονται στο δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης και οι υπόλοιπες στις έδρες των καποδιστριακών δήμων και συγκεκριμένα σε πολιτιστικά κέντρα, δημοτικά θέατρα, Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, δημοτικά καταστήματα και εργατικά κέντρα. Η εκτίμηση της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ είναι πως η συμμετοχή των πολιτών θα ξεπεράσει κατά πολύ τον αριθμό των 1650 εγγεγραμμένων μελών του κόμματος στο νομό.

    Στη Λάρισα 45 κάλπες έχουν "επιστρατευτεί" για τη μεγαλύτερη εσωκομματική εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα στο δήμο Λάρισας υπάρχουν επτά κάλπες και από μία σε κάθε δήμο και κοινότητα του νομού.

    [12] Διεθνή

    Για να προσέλθει η τουρκική πλευρά στη Ν.Υόρκη Απορρίφθηκαν οι τουρκικοί όροι από τις ΗΠΑ

    (8/2/2004 6:36:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Απέρριψαν σύμφωνα με πληροφορίες οι ΗΠΑ τους όρους, που έθεσε η τουρκική πλευρά, προκειμένου να μεταβεί αντιπροσωπεία της στη Νέα Υόρκη για τη συνάντηση της Τρίτης. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο η Άγκυρα ζήτησε απάλειψη του όρου, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο Ανάν και προνοεί την επικύρωση από την Τουρκία της συμφωνίας που θα επιτευχθεί, πριν από τα δημοψηφίσματα στην Κύπρο. Η Άγκυρα ζήτησε επίσης την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των πλευρών για τη διζωνικότητα και το σύστημα εγγυήσεων, ενώ κάνει λόγο για "ευθυγραμμισμένη γραμμή". Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις ο Πρόεδρος Μπους και ο υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ στις τηλεφωνικές συνομιλίες τους τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Αμπντουλάχ Γκιούλα αντίστοιχα, κάλεσαν τη τουρκική πλευρά να μεταβεί στη Νέα Υόρκη αποδεχόμενη όλους τους όρους, που έχουν τεθεί από το γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών.

    [13] Αθλητισμός

    Επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Ξάνθης

    (8/2/2004 7:20:00 μμ)

    Έπρεπε να... καρδιοχτυπήσει ο Ολυμπιακός για να φτάσει στην άνετη (μόνο στο σκορ!) επικράτηση επί της Ξάνθης. Οι "ερυθρόλευκοι", αν και είδαν το ακριτικό συγκρότημα να ισοφαρίζει στο 67, τελικά κατάφεραν να επικρατήσουν 4-1, σε αγώνα για την 20η ημέρα που έγινε στο γήπεδο της Ριζούπολης.

    Οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές στο 1ο και το 8ο λεπτό να ανοίξουν το σκορ, δεν κατάφεραν όμως οι Γεωργιάδης και Γεωργάτος αντίστοιχα να νικήσουν τον Αναστασόπουλο, κάτι που συνέβη στο 28ο λεπτό από το σημείο του πέναλτι. Ο Πάντος έπεσε μέσα στην περιοχή υπό την επιτήρηση του Μπαϊκαρά, ο διαιτητής Ζωγράφος ήταν ο μόνος που είδε πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Γεωργιάδης. Αυτό το γκολ δεν βοήθησε τους "ερυθρόλευκους" να ανεβάσουν την απόδοσή τους και να κάνουν πιο εύκολο το έργο τους. Η εστία του Αναστασόπουλου δεν κινδύνευσε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς όμως οι ακρίτες να μπορέσουν να πλησιάσουν στην περιοχή του Γιάννου.

    Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου άρχισαν να πιστεύουν ότι μπορούσαν να πάρουν κάτι θετικό από την αναμέτρηση. Στην πρώτη ουσιαστική επίθεση, στο 67ο λεπτό ο Παπαδημητρίου με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γιάννου και ένα λεπτό αργότερα ο Δημητριάδης ύστερα από λάθος του Στολτίδη ισοφάρισε.

    Η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε πολύ, μιας και ο Στολτίδης στο 68ο λεπτό με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Γεωργάτου έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους πρωταθλητές. Δέκα λεπτά αργότερα ο Τζιοβάνι, σε σέντρα του Κούζμπα έγραψε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ για να διαμορφώσει το τελικό 4-1 ο Καφές στο 86ο λεπτό.

    Διαιτητής: Ζωγράφος

    Κίτρινες κάρτες: Στολτίδης, Μπα, Σφακιανάκης

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιάννου, Πάντος, Γεωργάτος (82` Γκώνιας), Βάλλας, Κωστούλας, Γεωργιάδης (76` Ταραλίδης), Καφές, Στολτίδης, Μαυρογενίδης, Ζιοβάνι, Καστίγιο (68` Κούζμπα).

    ΞΑΝΘΗ: Αναστασόπουλος, Παπαδημητρίου, Μεσέρδης, Παπαδόπουλος, Παβιό, Μπαϊκαρά (76` Παπαθανασίου), Κούλοβιτς (63` Μελισσάς), Σφακιανάκης, Μπα (76` Πονομάρεφ), Νικολαϊδης, Δημητριάδης

    [14] Ιράκ

    "Τα δραματοποιήσατε σαν πωλητές" Επικριτικός ο Μπλιξ για τα βρετανικά στοιχεία

    (8/2/2004 7:04:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΑΠΕ

    Με πωλητή, που διακατέχεται από υπερβάλλοντα ζήλο, προκειμένου να πουλήσει το προϊόν του παρομοίασε την κυβέρνηση του Τόνι Μπλερ, ο πρώην επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ Χανς Μπλιξ. "Η κυβέρνηση του Τόνι Μπλέρ δραματοποίησε τα στοιχεία, όπως ένας πωλητής, που υπερβάλει για τη αξία του εμπορεύματος του, δηλώνοντας, στον φάκελο, που δόθηκε στη δημοσιότητα το 2002 ότι, το Ιράκ θα μπορούσε να ενεργοποιήσει τα όπλα του μαζικής καταστροφής σε 45 λεπτά", εκτίμησε σήμερα ο πρώην διπλωμάτης. "Ποτέ δεν είπα ότι, πίστευα, πως ο Τόνι Μπλέρ και ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπούς είχαν κακή πίστη, όμως, παρατηρώ τον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκαν", δήλωσε ο πρωην επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ στην τηλεόραση του BBC.

    Τα αμφισβητεί

    "Από την πλευρά των πολιτικών ανδρών και των δυτικών ηγετών πιστεύω ότι, περιμένουμε κάτι καλύτερο από αυτό. Λίγη περισσότερη ειλικρίνεια". Χανς Μπλιξ

    "Στο πολύ γνωστό πλέον εδάφιο του βρετανικού φακέλου του Σεπτεμβρίου του 2002, αναφερόταν ότι, "ορισμένα όπλα μαζικής καταστροφής μπορούν να είναι έτοιμα για χρήση σε λιγότερα από 45 λεπτά", υπενθύμισε ο Μπλίξ. "Ναι, αλλά ποια... και τι σημαίνει έτοιμα; θα μπορούσε να είναι ένα φιαλίδιο με άνθρακα, που θα πετούσαμε σε κάποιον;", σημείωσε.

    "Μπορούμε να το ερμηνεύσουμε με πολλούς τρόπους, όμως, στόχος ήταν να δραματοποιηθούν τα στοιχεία, όπως το κάνουν οι πωλητές, που προσπαθούν να αυξήσουν ή να υπερβάλουν σχετικά με την αξία του εμπορεύματος τους", σημείωσε ο Σουηδός πρώην διπλωμάτης. "Από την πλευρά των πολιτικών ανδρών και των δυτικών ηγετών πιστεύω ότι, περιμένουμε κάτι καλύτερο από αυτό. Λίγη περισσότερη ειλικρίνεια".

    Ο κ. Μπλιξ έκανε τις δηλώσεις αυτές σήμερα, που η εφημερίδα "Independent on Sunday" διαβεβαιώνει ότι, η πηγή από την οποία προήλθαν οι πληροφορίες για τα "45 λεπτά" έχει αναχωρήσει από το Ιράκ εδώ και πολλά χρόνια και ότι, και η ίδια η πηγή είχε πληροφορίες από δεύτερο χέρι.

    Ο πρώην διπλωμάτης υπενθύμισε ότι, μετά από την αποχώρηση από το Ιράκ των επιθεωρητών του ΟΗΕ το 1998 "ο δυτικός κόσμος των πληροφοριών έχασε μια σημαντική πηγή πληροφόρησης".

    "Βασίζονταν στους Ιρακινούς αποστάτες και ένα μεγάλο μέρος από τις πληροφορίες, που είχαν συγκεντρώσει ήταν αναληθείς", πρόσθεσε και τόνισε, "είναι προφανές ότι, πίστευαν πολύ σε αυτά, που τους έλεγαν οι αποστάτες".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 8 February 2004 - 17:58:56 UTC