Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-02-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χαρακτήρισε προσωπικές τις απόψεις Σουφλιά Καραμανλής εφ' όλης της ύλης
  • [02] Θορυβημένος ο Ράμσφελντ Έρευνα Ράσφελντ για σεξουαλικές επιθέσεις στο
  • [03] Ευρηματικό το κινεζικό επιχειρείν Bush(i) πάνα - βρακάκι
  • [04] Δεν υπάρχουν νέες καταστροφές Σείεται η γη στην Ινδονησία
  • [05] Βύθιση φορτηγού πλοίου στη Ν. Κορέα
  • [06] Την παραίτηση Μπλερ επιθυμεί το 51% των Βρετανών
  • [07] Σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο των ΚΤΕΛ
  • [08] Πέτυχε η αφαίρεση ενός δεύτερου κεφαλιού από βρέφος
  • [09] Επιστολή προς στον Αλί Χαμενεΐ Ο Μοχάμαντ Χαταμί διαμαρτύρεται
  • [10] Ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Χαϊδάρι

    [01] Εκλογές

    Χαρακτήρισε προσωπικές τις απόψεις Σουφλιά Καραμανλής εφ' όλης της ύλης

    (6/2/2004 10:53:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Προειλημμένη απόφαση χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου από το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ενώ τόνισε ότι, το πρόγραμμα του κόμματος του δουλεύτηκε εδώ και δύο χρόνια σε αντίθεση με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, που έγινε μέσα σε ένα μήνα τελείως πρόχειρα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, πρόκειται για πρόχειρη συρραφή παλαιών πολιτικών και δεσμεύσεων Απέδωσε την κριτική που ασκήθηκε στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ "στη μακρά χείρα του ΠΑΣΟΚ και των προεκτάσεών του στο σύστημα, φωτογραφίζοντας μάλιστα τα ΜΜΕ. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης και μείωσης των συντάξεων, χαρακτήρισε προσωπικές απόψεις τα όσα είπε ο κ. Σουφλιάς για φορολόγηση των ρέπος και ξεκαθάρισε ότι, δεν τίθεται θέμα αύξησης των φορολογιών σε οποιοδήποτε επίπεδο αφού όπως είπε η όλη φιλοσοφία του προγράμματος είναι ακριβώς η μείωση της φορολογίας

    Ναι μεν αλλα... για τη φορολόγηση των ρέπος

    Έκανε λόγο για συγχορδία με αφορμή τα έξι πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για το ασφαλιστικό, για κατεστημένο και προέκταση του συστήματος.

    Ο κ. Καραμανλής εμφανίστηκε βέβαιος για την εκλογική επικράτησης της ΝΔ ενώ αναφερόμενος στο θόρυβο, που έγινε σχετικά με την φορολόγηση των ρέπος, ανέφερε ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις του Γιώργου Σουφλιά και τόνισε ότι, η φιλοσοφία του προγράμματός του οδηγεί στη μείωση της φορολογίας αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθεί η φορολογία για τα ρέπος σημειώνοντας ότι, αν φτάσουμε στο σημείο να εξισωθεί με το 15% της φορολογίας των τόκων καταθέσεων μιλάμε "για τέσσερα ευρώ για ποσό ρέπος 10.000.000 δρχ".

    "Ουσιαστικά μιλάμε περί όνου σκιάς", υποστήριξε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι, σε άλλες χώρες η φορολογία είναι υψηλότερη ενώ σημείωσε, πως με το ενιαίο νόμισμα τα κεφάλαια κινούνται πάρα πολύ εύκολα.

    Απαντώντας στις επικρίσεις της κυβέρνησης σημείωσε, πως δεν νομιμοποιείται να μιλάει για επενδύσεις αφού οι άμεσες επενδύσεις στη χώρα έχουν καθηλωθεί τα τελευταία χρόνια.

    Σε ότι, αφορά τα ομόλογα ο κ. Καραμανλής αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι, θα αυξηθεί η φορολογία καθώς αφορά τους πολλούς αλλά και την ανάγκη χρηματοδότησης του χρέους του κράτους.

    Επανέλαβε τις δεσμεύσεις του, πως δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας ούτε θα μειωθούν οι συντάξεις, σημείωσε, πως το ΠΑΣΟΚ δεν κατάργησε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης της ΝΔ αναγνωρίζοντας ότι, ήταν επώδυνη ενώ τόνισε ότι, το πρόγραμμα της ΝΔ για το ασφαλιστικό έχει κατατεθεί από τον Οκτώβριο του 2001 και "δεν άνοιξε μύτη".

    Σχετικά με το ασφαλιστικό ο κ. Καραμανλής εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του γιατί έγινε ντόρος όπως είπε για κάτι, που δεν ισχύει και χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ ως "κόμμα - σύστημα, που η μακρά του χειρ συντόνισε την επίθεση" κάνοντας λόγο για συγχορδία με αφορμή τα έξι πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, για κατεστημένο και προέκταση του συστήματος αλλά πρόσθεσε ότι, δεν έχει αντιπαράθεση με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ούτε τον ενοχλεί η κριτική.

    "Μυαλό δεν έβαλαν"

    "Θα ερευνηθούν οι υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων και του Χρηματιστηρίου".

    Ωστόσο τόνισε, πως του προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι, δεν έγινε καμία άλλη αναφορά στις τόσες λεπτομέρειες, που περιείχε το πρόγραμμα της ΝΔ ενώ υποστήριξε, πως ο βασικός κορμός της κυβέρνησής του και η δομή της θα αποτελείται από ανθρώπους της γενιάς του. Αποκάλεσε καθήκον και χρέος του προς την ιστορία και τη συνείδησή του να θέσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας ένα στέλεχος, όπως τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Μιλτιάδη Εβερτ και σημείωσε, πως η ανανέωση έχει γίνει πράξη στη ΝΔ τόσο σε ότι, αφορά το πρόσωπό του όσο και στους βουλευτές, που έχουν εκλεγεί.

    Ο κ. Καραμανλής επιτέθηκε στο κυβερνών κόμμα για το πρόγραμμά του, που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα σημειώνοντας ότι, στη σελίδα 37 περιλαμβάνεται ανάλογη ρύθμιση με εκείνη της τροπολογίας Πάχτα σημειώνοντας ότι, "μυαλό δεν έβαλαν", ενώ τόνισε ότι, θα ερευνηθούν οι υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων και του Χρηματιστηρίου σημειώνοντας ότι, δεν επιδιώκει κυνήγι μαγισσών ή ατέρμονες ποινικές διαδικασίες αν προκύψουν τέτοιες ευθύνες αλλά πρόσθεσε, πως αν αποδειχθούν παρανομίες στις συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων τότε αυτές θα ακυρωθούν.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή του για τηλεοπτικό διάλογο και συζήτηση με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς εκφράζοντας την ευχή από τη Δευτέρα να υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση.

    "Προειλημμένη απόφαση"

    "Υπήρξαν προβλήματα με το ζήτημα της ψηφοφορίας των φίλων του ΠΑΣΟΚ ενώ υπάρχουν ερωτηματικά για το γεγονός ότι, υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος".

    Δεν παρέλειψε να σχολιάσει την εκλογή του κ. Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, "η οποία αυτές τις μέρες επενδύεται με τον τυπικό μανδύα της εκλογής του", χαρακτηρίζοντας την "προειλημμένη απόφαση" και υπογράμμισε, πως υπήρξαν προβλήματα με το ζήτημα της ψηφοφορίας των φίλων του ΠΑΣΟΚ ενώ υπάρχουν ερωτηματικά για το γεγονός ότι, υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος.

    Τόνισε πάντως ότι, ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν συμφωνεί ή όχι με την πολιτική, που ακολουθήθηκε αλλά και να αναδείξει, ποια είναι η διαφορετική πολιτική, που πρεσβεύει σημειώνοντας πάντως ότι, ο κ. Σημίτης με τον κ. Παπανδρέου προφανώς δεν είναι οι ίδιοι άνθρωποι ως χαρακτήρες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απάντηση από το ΠΑΣΟΚ

    [02] Ιράκ

    Θορυβημένος ο Ράμσφελντ Έρευνα Ράσφελντ για σεξουαλικές επιθέσεις στο Ιράκ

    (6/2/2004 11:52:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Έρευνα για τις σεξουαλικές επιθέσεις από Αμερικανούς στρατιώτες εις βάρος Αμερικανίδων στρατιωτών που υπηρέτησαν στο Ιράκ και το Κουβέιτ διέταξε ο υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ. Οι σεξουαλικές επιθέσεις δεν θα γίνουν ανεκτές στο υπουργείο Αμυνας" δήλωσε ο Ράμσφελντ σε υπηρεσιακό σημείωμα που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή από το Πεντάγωνο. Η επιτροπή που θα αναλάβει να διερευνήσει το θέμα θα πρέπει να δώσει τα πορίσματα της στον επικεφαλής της αμερικανικής Αμυνας μέσα στους επόμενους τρεις μήνες .

    Ογδόντα καταγγελίες το 2003

    Το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας, δέχθηκε το 2003, ογδόντα καταγγελίες γυναικών που υπηρετούσαν στο Κουβέιτ και το Ιράκ .

    Όλες τους δήλωσαν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από άνδρες στρατιώτες κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

    Με την έρευνα που διέταξε ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, επιδιώκεται να διαπιστωθεί αν όντως έγιναν όλες οι απαραίτητες κινήσεις από πλευράς Πενταγώνου για να βοηθηθούν τα θύματα και να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

    [03] Διάφορα

    Ευρηματικό το κινεζικό επιχειρείν Bush(i) πάνα - βρακάκι

    (6/2/2004 10:50:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα ΠασχαλινούΠηγή: ΒΒC

    Το όνομα του πλανητάρχη, θέλησε να δώσει σε συσκευασία μωρουδιακής πάνας, Κινέζος επιχειρηματίας. Όπως εξήγησε στο γραφείο για την έκδοση εμπορικών επωνυμιών, το επίθετο του Αμερικανού προέδρου ακούγεται ακριβώς το ίδιο με τη λέξη Bushi η οποία στην επαρχία του, σημαίνει στεγνός. Παρόλα αυτά, οι αρχές, με το αιτιολογικό ότι προσβάλλεται η φήμη του πολιτικού, προσανατολίζονται στην απόρριψη της συγκεκριμένης επωνυμίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο. Παρόμοιο ενδιαφέρον είχε εκδηλώσει και ένας Κινέζος επιχειρηματίας με καταστήματα ειδών ρουχισμού, όταν θέλησε να δώσει στην εταιρεία του το όνομα της Μόνικα Λουίνσκι.

    [04] Διεθνή

    Δεν υπάρχουν νέες καταστροφές Σείεται η γη στην Ινδονησία

    (7/2/2004 9:37:00 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ισχυρός μετασεισμός συγκλόνισε σήμερα την πόλη Ναμπίρ, στη βορειο-δυτική περιοχή της επαρχίας Ιριαν Τζάγια της Ινδονησίας, 24 ώρες μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε την περιοχή προκαλώντας τον θάνατο 24 ανθρώπων. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Σεισμολογίας, η δόνηση ήταν μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Στρασβούργου ανακοίνωσε νωρίτερα ότι κατέγραψε σεισμική δόνηση 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην ινδονησιακή επαρχία. Εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Σεισμολογίας της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι η δόνηση που καταγράφηκε δεν ήταν τόσο ισχυρή και ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για νέες καταστροφές στην περιοχή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φονικός σεισμός στην Ινδονησία

    [05] Διεθνή

    Βύθιση φορτηγού πλοίου στη Ν. Κορέα

    (7/2/2004 9:55:00 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Φορτηγό πλοίο βυθίστηκε σήμερα τα ξημερώματα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Νότιας Κορέας. Δυο ναυτικοί πνίγηκαν και άλλοι δεκαέξι αγνοούνται. Όλοι οι ναυτικοί που επέβαιναν στο πλοίο Ντούρι, νηολογίου Παναμά, ήταν Βιετναμέζοι. Το πλοίο μετέφερε ατσάλι από το Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας στο Ιντσεόν της Νότιας Κορέας. Έξι σκάφη του λιμενικού της Νότιας Κορέας ερευνούν τη θαλάσσια περιοχή για επιζώντες. Ένα ελικόπτερο διάσωσης αναγκάστηκε να επιστρέψει στη βάση του λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί. Τα αίτια του ναυαγίου δεν έχουν διευκρινιστεί.

    [06] Διεθνή

    Την παραίτηση Μπλερ επιθυμεί το 51% των Βρετανών

    (7/2/2004 10:06:00 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Το 51% των Βρετανών επιθυμεί την παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας, Τόνι Μπλερ, ενώ το 35% δήλωσε κατηγορηματικά όχι, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Ιντιπέντεντ. Σε ποσοστό 54% οι Βρετανοί πιστεύουν ότι ο Μπλερ είπε ψέματα όσον αφορά την απειλή που συνιστούσαν τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ, από τα οποία δεν έχει βρεθεί ούτε ίχνος. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία (68%) εκτιμούν ότι η έρευνα για τις πληροφορίες που παρείχαν οι μυστικές υπηρεσίες πριν από τον πόλεμο θα χρησιμοποιηθεί για να "πνιγεί" η υπόθεση. Στην ίδια δημοσκόπηση, το Συντηρητικό κόμμα προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 36% έναντι 35% των Εργατικών.

    [07] Εσωτερικά

    Σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο των ΚΤΕΛ

    (7/2/2004 10:19:00 πμ)

    Συντάκτης: Aννα ΚούρτηΠηγή: ΝΕΤ 105,8

    Μεγάλο μποτιλιάρισμα που φτάνει τα 6 χλμ έχει προκληθεί στην Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου στην Κακιά Σκάλα, στο ρεύμα προς Κόρινθο, από την σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο των ΚΤΕΛ. Από την σύγκρουση, στην οποία δεν τραυματίστηκε κανείς και σε συνδυασμό με τα έργα ασφαλτόστρωσης που γίνονται στο 53 χλμ, προκλήθηκε ανάσχεση πολλών χιλιομέτρων. Η Τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας από την παλαιά εθνική οδό.

    [08] Υγεία

    Πέτυχε η αφαίρεση ενός δεύτερου κεφαλιού από βρέφος

    (7/2/2004 10:41:00 πμ)

    Συντάκτης: Aννα ΚούρτηΠηγή: ΑΠΕ, BBC

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επέμβαση στην οποία προχώρησε μια διεθνής ομάδα γιατρών σε νοσοκομείο της Δομινικανής Δημοκρατίας, για την αφαίρεση του δεύτερου, ατροφικού κεφαλιού, από ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε με μια από τις σπανιότερες ανωμαλίες. ''Το παρασιτικό (δεύτερο) κεφάλι αφαιρέθηκε. Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Όλες οι ζωτικές ενδείξεις του μωρού παρέμειναν σταθερές κατά τη διάρκεια της εγχείρισης'', δήλωσε ο χειρούργος Σαντιάγκο Χαζίμ στους δημοσιογράφους μετά την επέμβαση των 13 ωρών στη μικρή Ρεμπέκα Μαρτίνες. Η εγχείριση στο Διεθνές Κέντρο Ορθοπαιδικής CURE, στον Αγιο Δομίνικο, ξεκίνησε το πρωί και κράτησε μέχρι αργά το βράδυ. Οι 18 γιατροί και οι νοσοκόμες εργάζονταν με βάρδιες. Επικεφαλής των χειρούργων ήταν ο Χόρχε Λαζάρεφ, διευθυντής του παιδιατρικού νευροχειρουργικού τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων Ματέλ, ο οποίος είχε διαχωρίσει πέρσι και δύο σιαμαία κοριτσάκια από τη Γουατεμάλα.

    Σπάνια περίπτωση

    "H επιτυχία της επέμβασης θα φανεί όταν το παιδί αρχίσει να περπατάει"

    Σαντιάγκο Χαζίμ, χειρούργος

    Το κοριτσάκι γεννήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου με κολλημένο στην κορυφή του κρανίου ένα δεύτερο, ατροφικό κεφάλι. Ήταν υγιές, όμως ο εγκέφαλός της δεν θα αναπτυσσόταν ομαλά παρά μόνο αν οι γιατροί αφαιρούσαν το δεύτερο κεφάλι.

    "H επιτυχία της επέμβασης θα φανεί όταν το παιδί αρχίσει να περπατάει. Εάν, όμως, η Ρεμπέκα δεν περπατήσει ποτέ, αυτό θα οφείλεται σε μια εκ γενετής εγκεφαλική βλάβη", δήλωσε ο χειρούργος Σαντιάγκο Χαζίμ.

    Η περίπτωση της μικρής Ρεμπέκα είναι τόσο σπάνια που σε όλο τον κόσμο έχουν καταγραφεί μόνο άλλα οκτώ παρόμοια περιστατικά.

    Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε επιχειρηθεί εγχείριση για τη διόρθωση του προβλήματος.

    Τα σιαμαία σχηματίζονται όταν το έμβρυο αρχίζει να διαχωρίζεται και μετά σταματάει, με αποτέλεσμα να μένουν ενωμένα.

    Στα σπάνια, ''παρασιτικά'' σιαμαία, το ένα από τα δύο παραμένει ατελές, ως επιπλέον άκρο, κεφάλι ή σώμα και εξαρτάται πλήρως από το άλλο.

    Στην περίπτωση της Ρεμπέκα, υπήρχε ένα μεγάλο κεφάλι με σκούρα μαλλιά, αλλά με ατροφικά χαρακτηριστικά και ένα μη επαρκώς ανεπτυγμένο εγκέφαλο.

    [09] Διεθνή

    Επιστολή προς στον Αλί Χαμενεΐ Ο Μοχάμαντ Χαταμί διαμαρτύρεται

    (7/2/2004 11:09:00 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Επιστολή προς τον θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, απέστειλε ο μεταρρυθμιστής πρόεδρος της χώρας Μοχάμαντ Χαταμί, για να του γνωστοποιήσει ότι τα συντηρητικά όργανα του καθεστώτος δεν εφάρμοσαν τις εντολές του, για να επανεξετάσουν με μεγαλύτερη επιείκεια τις υποψηφιότητες στις εκλογές. Παρά ταύτα, ο Χαταμί δηλώνει ότι οργανώσει τις εκλογές την προγραμματισμένη ημερομηνία, 20 Φεβρουαρίου. Επίσης, ο Μοχάμαντ Χαταμί και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Μεχντί Καρουμπί ''έγραψαν την Παρασκευή, στην επιστολή προς τον Αλί Χαμενεΐ ότι το Συμβούλιο των Φρουρών δεν έλαβε υπ΄όψιν τις εντολές του για την επανεξέταση των υποψηφιοτήτων που απορρίφθηκαν'', μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA επικαλούμενο ''πληροφορημένη πηγή''. Το Συμβούλιο των Φρουρών δεν ενέκρινε παρά τους 200 από μία λίστα 380 μεταρρυθμιστών υποψηφίων που υποβλήθηκε προς επανεξέτασιν από την ιρανική κυβέρνηση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εγκρίθηκαν υποψηφιότητες στο Ιράν

    Αρνείται την αναβολή των εκλογών του Ιράν ο Αγιατολάχ

    Η "Οδύσσεια" με τις εκλογές του Ιράν συνεχίζεται

    [10] Εσωτερικά

    Ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Χαϊδάρι

    (7/2/2004 11:28:00 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ένοπλη ληστεία έγινε τα ξημερώματα σε πρατήριο υγρών καυσίμων της ΕΤΕΚΑ στην Ιερά Οδό 353 στο Χαϊδάρι, στην Αθήνα. Τρεις άγνωστοι που ήταν οπλισμένοι με καραμπίνα, έφθασαν στο πρατήριο, αλλά ο Πακιστανός υπάλληλος μόλις τους είδες, μπήκε μέσα και κλείδωσε την πόρτα. Οι δράστες πυροβόλησαν μία φορά για εκφοβισμό και έσπασαν με λοστό τη τζαμαρία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο Πακιστανός στο κεφάλι από τα τζάμια. Οι ληστές άρπαξαν περίπου 3.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν. Ο υπάλληλος ειδοποίησε την αστυνομία και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έφυγε για το σπίτι του.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 7 February 2004 - 9:53:48 UTC