Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-01-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστροφή του Ακη Ζήκου
  • [02] "Η κατάσταση του Έθνους" Μπους: Δε θα ζητήσουμε την άδεια
  • [03] Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ
  • [04] Νέα τμήματα ΑΕΙ - ΤΕΙ
  • [05] Κρατείται Σαουδάραβας σύμφωνα με το "Νιούζγουικ" Ύποπτος για την 11η
  • [06] Πυρετός στα επιτελεία των κομμάτων Εντείνονται οι προεκλογικοί ρυθμοί
  • [07] Αγορά πολεμικού υλικού Ιστορική συμφωνία Ρωσίας- Ινδίας
  • [08] Για 4ετή απασχόληση άνεργων νέων χωρίς εισφορές Αντιδράσεις στην
  • [09] Αναζητούνται οι δράστες Εμπρηστικές επιθέσεις σε ναούς

    [01] Champions League

    Επιστροφή του Ακη Ζήκου

    (20/1/2004 11:49:00 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στην ενδεκάδα της Μονακό επιστρέφει ο Ακης Ζήκος, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αναμένεται να πάρει την θέση του στην μεσαία γραμμή της πρωτοπόρου. Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, είδε τον διεθνή μέσο να προπονείται κανονικά και αναμένεται να τον ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα στο εξ΄ αναβολής παιχνίδι του Σαμπιονά, με την Νις. Στόχος της Μονακό δεν είναι άλλος από την νίκη, που θα της επιτρέψει να αυξήσει την διαφορά της από την δεύτερη Παρί Σεν Ζερμέν στους 10 βαθμούς, αγκαλιάζοντας ουσιαστικά τον τίτλο της πρωταθλήτριας.

    [02] Διεθνή

    "Η κατάσταση του Έθνους" Μπους: Δε θα ζητήσουμε την άδεια

    (21/1/2004 8:13:00 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ, BBC, ΝΕΤ 105,8

    Υπεραμύνθηκε της πολιτικής που έχει εφαρμόσει σε όλους τους τομείς ως πρόεδρος της Αμερικής, ο Τζορτζ Μπους. Στη σημαντικότερη ομιλία, που εκφωνείται κάθε χρόνο ενώπιον της Γερουσίας και της Βουλής, ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε εκτενώς στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, και κυρίως στην καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας. Χαρακτήρισε επιτυχημένη την αποστολή στο Ιράκ, αφού συνελήφθη ο Σαντάμ Χουσέιν, και τόνισε πως, οι ΗΠΑ "δεν θα ζητήσουν την άδεια για να υπερασπιστούν την ασφάλειά τους". Επίσης, ο κ. Μπους χαρακτήρισε την αμερικανική οικονομία "ισχυρή" και "διαρκώς αναπτυσσόμενη", δίνοντας έμφαση στη μείωση της φορολογίας και στη μεταρρύθμιση του συστήματος περίθαλψης των ηλικιωμένων. Τέλος, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει τους επόμενους μήνες, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

    "Ιστορική αποστολή" η καταπολέμηση της τρομοκρατίας

    "Υπάρχει μία μεγάλη διαφορά, ανάμεσα στο να ηγείσαι μίας συμμαχίας πολλών εθνών, και στο να υποτάσσεσαι στις αντιρρήσεις των ολίγων"

    Τζορτζ Μπους, Πρόεδρος των ΗΠΑ

    Στην ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους στο Κογκρέσο, ο Τζορτζ Μπους υποστήριξε πως, το Ιράκ θα συνέχιζε τα προγράμματά του για τα όπλα μαζικής καταστροφής, εάν δεν επενέβαιναν οι ΗΠΑ, ενώ προέβαλε ιδιαίτερα τις προσπάθειες ανασυγκρότησης στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Σε σχέση, πάντως, με το Μεσανατολικό, ο κ. Μπους δεν έκανε καμία αναφορά.

    Σε σχέση με το αίτημα για μεγαλύτερη συμμετοχή της διεθνούς κοινότητας στην ανοικοδόμηση του Ιράκ, ο κ. Μπους τόνισε πως, οι ΗΠΑ έχουν πολλούς συμμάχους και είχαν ζητήσει από την αρχή τη συμμετοχή όλων στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Επίσης, ο Αμερικανός Πρόεδρος συμπλήρωσε με νόημα ότι, "υπάρχει διαφορά να ηγείσαι μιας συμμαχίας πολλών εθνών, από το να υποτάσσεσαι στις αντιρρήσεις ολίγων".

    Ωστόσο, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η θέση του κ. Μπους ότι, η Ουάσινγκτον δεν πρόκειται να ζητήσει την άδεια της διεθνούς κοινότητας για να κηρύσσει "πολέμους κατά της τρομοκρατίας" και κατέληξε πως, "χάρη στη βούληση και την αποφασιστικότητα της Αμερικής, ο κόσμος άλλαξε προς το καλύτερο".

    Ισχυρή και αναπτυσσόμενη οικονομία

    Ο κ. Μπους υπερασπίστηκε και την οικονομική του πολιτική, παρά το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της χώρας. Μιλώντας για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, υπογράμμισε πως, είναι αποτέλεσμα της δουλειάς όλων των Αμερικανών. Οι Αμερικανοί "πήραν δολάρια και τα έβαλαν στη δουλεία", σημείωσε ο κ. Μπους και έκρινε σκόπιμη "μία ευνοϊκή προς την ανάπτυξη οικονομική πολιτική".

    Ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας γνώρισε αυτό το καλοκαίρι μία θεαματική άνοδο 8.2% του ετήσιου ρυθμού της και, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, αναμένεται να φθάσει το 4% μέσα στο 2004.

    Ακόμη, ο κ. Μπους ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα 500 εκ. δολαρίων για την ανάπτυξη της απασχόλησης, αφού η ανεργία αποτελεί μείζον πρόβλημα της χώρας. Μάλιστα, από το Φεβρουάριο του 2001, οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,4 εκατομμύρια.

    Τέλος, ο Αμερικανός Πρόεδρος δεσμεύτηκε να μειώσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό, που ανέρχεται σε 374 δισεκατομμύρια δολάρια και εγκυμονεί κινδύνους για την πρώτη οικονομία του κόσμου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην αντεπίθεση οι αντίπαλοι του Μπους

    [03] Εσωτερικά

    Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ

    (21/1/2004 8:50:00 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν από σήμερα έως και την Παρασκευή στο χώρο της υγείας, λόγω της απεργίας των γιατρών του ΙΚΑ. Οι γιατροί του Ιδρύματος εξήγγειλαν τρεις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Στα ιατρεία του ΙΚΑ θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέες κινητοποιήσεις ξεκινούν οι γιατροί του ΙΚΑ

    [04] Εσωτερικά

    Νέα τμήματα ΑΕΙ - ΤΕΙ

    (21/1/2004 9:03:00 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Δεκαεπτά νέα τμήματα εκ των οποίων τα δέκα σε ΑΕΙ, τα 6 σε ΤΕΙ και το ένα στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, θα περιλαμβάνονται στα νέα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων, ενόψει των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων που θα αρχίσουν μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας θα ακολουθήσουν οι ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις των πτυχιούχων δευτέρου κύκλου Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων, ενώ οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διενεργηθούν μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

    [05] Διεθνή

    Κρατείται Σαουδάραβας σύμφωνα με το "Νιούζγουικ" Ύποπτος για την 11η Σεπτεμβρίου;

    (21/1/2004 8:56:00 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ, Newsweek

    Ένας Σαουδάραβας, ο οποίος πιστεύεται πως επρόκειτο να συμμετάσχει στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους, κρατείται από τις ΗΠΑ στη βάση του Γουαντανάμο, σύμφωνα με το περιοδικό "Νιούζγουικ". Ο Σαουδάραβας, Αλ Σαχτάνι, υποστήριξε πως, πήγαινε να επισκεφθεί ένα φίλο του στις ΗΠΑ, ωστόσο, ο τελωνιακός του απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα. Αρκετούς μήνες αργότερα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Σαχτάνι συνελήφθη στο Αφγανιστάν και έκτοτε κρατείται. Το FBI πιστεύει πως πρόκειται για τον 20ο αεροπειρατή, που σκόπευε να επιβιβασθεί στην πτήση 93 της εταιρείας Γιουνάιτεντ Αιρλάινς, η οποία κατελήφθη από τέσσερις αεροπειρατές και συνετρίβη στην Πενσυλβάνια. Πάντως, η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται από την αμερικανική κυβέρνηση.

    Σχετικά Links:

    Το άρθρο του "Νιούζγουικ"

    [06] Εσωτερικά

    Πυρετός στα επιτελεία των κομμάτων Εντείνονται οι προεκλογικοί ρυθμοί

    (21/1/2004 10:25:00 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΝΕΤ 105,8

    Διαδοχικές συναντήσεις με τους πρώην γραμματείς του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλο, Κώστα Σκανδαλίδη και Κώστα Λαλιώτη θα έχει σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου καθώς και κυβερνητικών και κομματικών στελεχών. Διαδοχικές συναντήσεις θα έχει αργότερα Γιώργος Παπανδρέου με τους πρώην γραμματείς του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλο, Κώστα Σκανδαλίδη και Κώστα Λαλιώτη ενώ το απόγευμα θα μιλήσει σε εργαζόμενες γυναίκες στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας. Στον Πειραιά εξάλλου θα περιοδεύσει σήμερα ο Κώστας Σημίτης. Θα επισκεφτεί την νέα πτέρυγα του Τζάννειου νοσοκομείου, την Ολυμπιακή Ζώνη Φιλοξενίας του λιμανιού και τον επιβατηγό σταθμό του ΟΛΠ. Το απόγευμα θα μιλήσει σε εργαζόμενες γυναίκες στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας ενώ σε εκδήλωση γυναικών της ΝΔ θα μιλήσει στις 6 το απόγευμα στο Ιντερκοντινένταλ και ο Κώστας Καραμανλής.

    Περιοδεύουν οι πολιτικοί αρχηγοί

    Δεν έχει πάρει ακόμα τις οριστικές του αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια ο αρχηγός της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής.

    Έντονες είναι την ίδια ώρα οι διεργασίες και οι συζητήσεις στη ΝΔ, για την ανανέωση των ψηφοδελτίων και το θέμα της παλιάς φρουράς. Ο Κώστας Καραμανλής, που πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, δεν έχει πάρει ακόμα τις οριστικές του αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια.

    Περιοδεία στον Πειραιά και το Κερατσίνι πραγματοποιεί σήμερα η γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στις 12:30 θα παρευρεθεί σε συνέντευξη Τύπου της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά για την παρουσίαση των υποψηφίων στην Α' και τη Β' εκλογική περιφέρεια ενώ με σωματεία απολυμένων θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    [07] Διεθνή

    Αγορά πολεμικού υλικού Ιστορική συμφωνία Ρωσίας- Ινδίας

    (21/1/2004 10:41:00 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: BBC

    Ένα αεροπλανοφόρο και δώδεκα πολεμικά αεροσκάφη MiG-29 θα αγοράσει η Ινδία από τη Ρωσία, ύστερα από αμυντική συμφωνία ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που υπογράφθηκε στο Νέο Δελχί. Η Ρωσία είναι ο κυριότερος προμηθευτής πολεμικού υλικού της Ινδίας, γεγονός που ενισχύει τις σχέσεις των δύο χωρών. Οι υπουργοί Εξωτερικών Ινδίας και Ρωσίας, αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερα στοιχεία για τη συμφωνία τους, τη χαρακτήρισαν, όμως, "ορόσημο" στις διμερείς τους σχέσεις. Επίσης, οι δύο υπουργοί είχαν συνομιλίες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τον περιορισμό των πυρηνικών.

    Παράδοση μετά το λίφτινγκ

    Το αεροπλανοφόρο "Ναύαρχος Γκόρσκοβ", που θα αγοράσει η Ινδία, αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ των πολιτικών της χώρας, αφού είναι είκοσι εννέα ετών και η τιμή του θεωρήθηκε αρκετά υψηλή. Ωστόσο, στο πλοίο, που έχει αποσυρθεί από το 1994, θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης, τις οποίες θα αναλάβει εξ ολοκλήρου η Ρωσία.

    Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Ιβανόφ, τη χαρακτήρισε «ιστορική» και επεσήμανε πως, "περιλαμβάνει επιμέρους στοιχεία", χωρίς ωστόσο να τα διευκρινίσει.

    Πάντως, το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι, η Ινδία θα αγοράσει επιπλέον πυραύλους, ελικόπτερα και ηλεκτρονικά συστήματα.

    Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Μάιο οι δύο χώρες πραγματοποίησαν κοινές ναυτικές ασκήσεις, προκειμένου να εμπεδωθούν οι αμυντικές τους σχέσεις και να ενδυναμωθεί η ρωσική παρουσία στην περιοχή.

    [08] Οικονομία

    Για 4ετή απασχόληση άνεργων νέων χωρίς εισφορές Αντιδράσεις στην πρόταση Παπανδρέου

    (21/1/2004 11:01:00 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Θετικά αντιμετώπισαν την πρόταση ο υπουργός Εργασίας και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

    Περίπου 100.000 νέους υπολογίζεται ότι, αφορά η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για τη δυνατότητα πρόσληψης ανέργων κάτω των 29 ετών με τετραετή απαλλαγή ασφαλιστικών εισφορών. Ο υπουργός Εξωτερικών πρότεινε όλοι οι νέοι, απόφοιτοι Λυκείου ή ΤΕΕ, ΙΕΚ έως 24 ετών και οι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ 29 ετών, να προσλαμβάνονται για διάστημα 4 ετών με πλήρη μισθό αλλά χωρίς να καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές, εκτός από την ασφάλεια για εργατικό ατύχημα. Για προεκλογικές υπερβολικές υποσχέσεις κάνει λόγο η ΝΔ, ενώ το ΚΚΕ, χαρακτήρισε τις προτάσεις Παπανδρέου "στάχτη στα μάτια της νεολαίας". Για διγλωσσία μίλησε ο ΣΥΝ. Ωστόσο θετικά αντιμετώπισαν την πρόταση, ο υπουργός Εργασίας και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

    "Ομαλή είσοδος στην αγορά εργασίας"

    "Δεν υπάρχει μελέτη, ούτε κοστολόγηση της πρότασης. Είναι προεκλογικό πυροτέχνημα και θα οδηγήσει σε χρεοκοπία το ΙΚΑ".

    Σταυρός Δήμας, πρώην υπουργός

    "Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για τους άνεργους νέους αποσκοπεί στο να τους δώσει την δυνατότητα να μπουν ομαλά στην αγορά εργασίας", τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης υποστηρίζοντας παράλληλα ότι, την φαρμακευτική περίθαλψη θα την προσφέρουν οι γονείς και αν δεν υπάρχουν γονείς θα παρεμβαίνει το δημόσιο.

    Ανεύθυνη, επιπόλαιη και επικίνδυνη χαρακτήρισε την πρόταση του υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Παπαθανασίου. "Η ανεργία δεν καταπολεμάτε με αυτό το τρόπο. Χρειάζονται νέες δουλειές, που πάνε καλά και νέες επενδύσεις", κατέληξε.

    "Δεν υπάρχει μελέτη, ούτε κοστολόγηση της πρότασης. Είναι προεκλογικό πυροτέχνημα και θα οδηγήσει σε χρεοκοπία το ΙΚΑ", τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο Σταυρός Δήμας.

    Στο μεταξύ, τους 507.000 έφθασαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ αυτό τον μήνα αν και τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν υποχώρηση του ποσοστού ανεργίας.

    Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Γιάννης Νικολάου δέχθηκε ότι, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων είναι αισθητά μεγαλύτερος από τους 390.000 της Στατιστικής Υπηρεσίας, που στηρίζουν την εικόνα ότι, η ανεργία περιορίζεται στο 8,9%.

    Έκανε επίσης λόγο για μια ιδιότυπη αύξηση του αριθμού των εγγεγραμμένων άνεργων λόγω της καταμέτρησης και των εποχικά απασχολούμενων αλλά και της μαζικής προσέλευσης στον ΟΑΕΔ ανθρώπων, που θέλουν να επωφεληθούν από τα επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης.

    Για εκτίναξη της ανεργίας στο 13,2% μίλησε ο Μιλτιάδης Έβερτ, τονίζοντας παράλληλα ότι, η επιδότηση ανεργίας είναι απλώς και μόνο βραχυπρόθεσμο μέτρο.

    Για κρυφή ανεργία έκανε λόγο και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και πρόσθεσε ότι, οι περίπου 600.000 άνεργοι του 2003 αποτελούν κόλαφο για την πολιτική του κυβερνώντος κόμματος.

    Στο μεταξύ σύμφωνα με την Έκθεση, που θα υιοθετήσει σήμερα η Κομισιόν, σχετικά με τα επιτεύγματα των προτεραιοτήτων της ατζέντας της Λισσαβόνας, η Ελλάδα αν και βρίσκεται σε απόλυτα μεγέθη στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των κοινοτικών χωρών, έχει κάνει από πέρυσι σοβαρή πρόοδο, την οποία η Κομισιόν χαρακτηρίζει ως μια από τις πιο ικανοποιητικές μέσα στην Ένωση

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαμάχη για την ανεργία

    [09] Εσωτερικά

    Αναζητούνται οι δράστες Εμπρηστικές επιθέσεις σε ναούς

    (21/1/2004 11:19:00 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τρεις εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια δέχθηκαν, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, Ιεροί Ναοί στη συμπρωτεύουσα. Συγκεκριμένα, στις 3.15 μετά τα μεσάνυχτα, άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από οκτώ γκαζάκια στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως του Σωτήρος, που βρίσκεται στην οδό Δελφών 66 και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές, που σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, ανέρχονται γύρω στα 1000 ευρώ. Πέντε λεπτά αργότερα εξερράγη άλλος εμπρηστικός μηχανισμός, τον οποίο είχαν τοποθετήσει άγνωστοι στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, στην οδό Ολυμπιάδος 52. Από την έκρηξη, προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Σχεδόν την ίδια ώρα, εμπρηστική απόπειρα με τέσσερα γκαζάκια δέχθηκε και ο Ιερός Ναός του Αγίου Παντελεήμονος, που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Βενιζέλου και Αίαντος στην Καλαμαριά, χωρίς ωστόσο να προκληθούν υλικές ζημίες μιας και οι δράστες επιχείρησαν ανεπιτυχώς να βάλουν φωτιά. Προανάκριση διενεργείται από τις αστυνομικές αρχές, ενώ οι δράστες αναζητούνται.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 21 January 2004 - 9:55:02 UTC