Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-01-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δυο ακόμη μετάλλια για την Ελλάδα Τζούντο: Χρυσός ο 17χρονος Ζιντιρίδης
  • [02] Συναίνεση για να προχωρήσουν οι τομές "Συμβόλαιο εμπιστοσύνης πολίτη -
  • [03] Άρχισε η παρουσίαση υποψηφιοτήτων για το 2012
  • [04] Συνελήφθησαν διακινητές λαθρομεταναστών
  • [05] Καταδικάστηκαν για ξυλοδαρμό αστυνομικού
  • [06] Αρχισε η δίκη "Είμαι αθώος"
  • [07] Συνεχής η αναβάθμιση της ελληνικής ναυτιλίας Γεύμα προς τιμήν του Ε.

    [01] Αθλητισμός

    Δυο ακόμη μετάλλια για την Ελλάδα Τζούντο: Χρυσός ο 17χρονος Ζιντιρίδης

    (16/1/2004 6:51:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο 17χρονος Ταριέλ Ζιντιρίδης στα -66κ, στην δοκιμαστική διοργάνωση Τζούντο (1η ημέρα) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, που φιλοξενείται στο Ολυμπιακό Κέντρο Βαρέων Αθλημάτων, στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά "Athens Open 2004". Ο πρωταθλητής επικράτησε στον τελικό των -66κ του Ρώσου Ντμίτρι Ογκουιένκο με ιππόν 3 λεπτά και 40 δευτερόλέπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης. Επίσης, η Ελλάδα κατέκτησε δύο ακόμη μετάλλια, με την Μαρία Τσελαρίδου στα 52 κιλά (νίκησε άνευ αγώνα τη Μαρία Καραγιαννοπούλου, η οποία έδειξε να τραυματίζεται στον αγώνα με τη Γερμανίδα Ράου) και τον Γρηγόρη Ναζάροφ στα 66 κιλά (επικράτησε με ιππόν του Ισαάκ Παπαδόπουλου.

    Αναλυτικά αποτελέσματα

    Ο αθλητής του Φίλιππου Αμυνταίου, στον τελικό της κατηγορίας των 66 κιλών, χρειάστηκε περίπου ενάμιση λεπτό για να κάμψει την αντίσταση του Ντμίτρι Ογκουιένκο και ν' ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στο διεθνές τουρνουά, που ως γνωστόν θα διαρκέσει έως την Κυριακή.

    Ο Ζιντιρίδης, που μέχρι τον τελικό είχε δώσει μόλις ένα αγώνα, αυτόν απέναντι στον Γρηγόρη Ναζάροφ, τον οποίο νίκησε στα 3.46 με ιππόν, έδειξε κόντρα στον 19χρονο Ρώσο μέρος της αγωνιστικής του αξίας, αφού με χαρακτηριστική άνεση τον έβαλε με την πλάτη στο τατάμι, υποχρεώνοντας τους διαιτητές να του δώσουν ιππόν, την αντίστοιχη δηλαδή πτώση στο άθλημα της πάλης.

    Στην κατηγορία -52κ. γυναικών, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Φινλανδή Γιάνα Σούντμπεργκ, η οποία στον τελικό νίκησε τη Γερμανίδα Ρικάρντα Ράου. Την απονομή των επάθλων στην κατηγορία του Ταριέλ Ζιντιρίδη, έκανε ο Μάρτων Σίμιτσεκ, Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΟΕΟΑ Αθήνα 2004, ενώ σε αυτή των 52 κιλών γυναικών, ο ΓΓ Αθλητισμού, Νίκος Εξαρχος.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

    -52 κιλά γυναικών (πρώτες οι νικήτριες των αγώνων)

    Ημιτελικά

    Σούντμπεργκ (Φινλανδία)-Ενατσέ (Ρουμανία) Ράου (Γερμανία)-Καραγιαννοπούλου (ΕΛΛΑΔΑ)

    Τελικός

    Σούντμπεργκ (Φιναλανδία)-Ράου (Γερμανία)

    Ρεπεσαζ

    Τσελαρίδου (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπούζη (ΕΛΛΑΔΑ) Μιτιλινού (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπερνς (ΗΠΑ)

    3η ΘΕΣΗ

    Τσελαρίδου (ΕΛΛΑΔΑ)-Καραγιαννοπούλου (ΕΛΛΑΔΑ) Ενατσέ (Ρουμανία)-Μιτιλινού (ΕΛΛΑΔΑ)

    Τελική κατάταξη

    1. Σούντμπεργκ (Φινλανδία) 2. Ράου (Γερμανία) 3. Τσελαρίδου (ΕΛΛΑΔΑ) 3. Ενατσέ (Ρουμανία) 5. Καραγιαννοπούλου (ΕΛΛΑΔΑ) 5. Μιτιλινού (ΕΛΛΑΔΑ) 7. Μπούζη (ΕΛΛΑΔΑ) 7. Μπερνς (ΗΠΑ)

    -66 κιλά ανδρών (πρώτοι οι νικητές των αγώνων)

    Ημιτελικά

    Ογκουιένκο (Ρωσία)-Ντεακόνου (Ρουμανία) Τ. Ζιντιρίδης (ΕΛΛΑΔΑ) -Ναζάροφ (ΕΛΛΑΔΑ) ? ιππόν στο 3.46

    Τελικός

    Τ. Ζιντιρίδης (ΕΛΛΑΔΑ)-Ογκουιένκο (Ρωσία)? ιππόν στο 3.40

    Ρεπεσαζ

    Παπαδόπουλος (ΕΛΛΑΔΑ)-Αλεξανίδης (ΕΛΛΑΔΑ)? χωρίς αγώνα Τόρα (ΗΠΑ)

    3η θέση

    Ναζάροφ (ΕΛΛΑΔΑ)-Παπαδόπουλος (ΕΛΛΑΔΑ)? ιππόν Ντεακόνου (Ρουμανία)-Τόρα (ΗΠΑ)

    Τελική κατάταξη

    1.Ζιντιρίδης Τ. (ΕΛΛΑΔΑ) 2. Ογκουιένκο (Ρωσία) 3. Ναζάροφ (ΕΛΛΑΔΑ) 3. Ντεακόνου (Ρουμανία) 5. Παπαδόπουλος (ΕΛΛΑΔΑ) 5. Τόρα (ΗΠΑ) 7. Αλεξανίδης (ΕΛΛΑΔΑ)

    [02] Εσωτερικά

    Συναίνεση για να προχωρήσουν οι τομές "Συμβόλαιο εμπιστοσύνης πολίτη - κράτους"

    (16/1/2004 8:41:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Στο μικροσκόπιο του Γιώργου Παπανδρέου, βρέθηκαν την Παρασκευή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στις συναλλαγές τους με το δημόσιο. Ο υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε τα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη και ενημερώθηκε από πρώτο χέρι για τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης. Ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στα προβλήματα, έκανε λόγο για συμβόλαιο εμπιστοσύνης κράτους-πολίτη και ζήτησε συναίνεση για να προχωρήσουν οι τομές που θα χρειαστεί να γίνουν για της αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς στο δημόσιο. Μετά την επίσκεψή του, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιέγραψε τις σημαντικότερες αλλαγές σύμφωνα με το δικό του μοντέλο διακυβέρνησης.

    Μείωση των υπουργείων - Περιφερειακή αποκέντρωση

    "Ο θεσμός του Συνηγόρου του πολίτη θα πρέπει να μετεξελιχθεί σε συνομιλητή της κυβέρνησης με διαβουλευτικό ρόλο στα νομοθετήματα που θα διαμορφώνονται μετά τις 8 Μαρτίου". Γ. Παπανδρέου, υπ. Εξωτερικών

    Μεταξύ των αλλαγών αυτών, είναι η μείωση του αριθμού των υπουργείων, η περιφερειακή αποκέντρωση και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Ο κ. Παπανδρέου, αφού συνεχάρη τον Συνήγορο και τους συνεργάτες του "για τις αξιόπιστες υπηρεσίες που προσφέρει η Ανεξάρτητη Αρχή" και την απήχησή της στους πολίτες, όπως προκύπτει από τον υψηλό αριθμό αιτήσεων - καταγγελιών που ανέρχεται στις 11.000 το χρόνο, αναφέρθηκε στα επί μέρους θέματα που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του.

    Ειδικότερα στους μη-προνομιούχους πολίτες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, στους μετανάστες , οι οποίοι - όπως είπε - πρέπει να αντιμετωπίζονται με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα και στους οποίους να διασφαλίζονται συνθήκες ασφάλειας και δικαιοσύνης.

    Απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Καραμανλή ότι, αφού διαπιστώνει λάθη στο έργο του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναλάβει και αυτός ευθύνες ή να πει ποιοι τα διέπραξαν, τόνισε ότι δεν θέλει να σβήσει οτιδήποτε από τη διακυβέρνηση των τελευταίων οχτώ ετών, διότι έχει γίνει πολύ σημαντική δουλειά και πρόσθεσε ότι χτίζει πάνω σε μια βάση μια προοπτική και θέλει να αναδείξει τα προβλήματα.

    Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε βέβαιος και για την επαναδραστηριοποίηση του Κώστα Λαλιώτη.

    Συνομιλία με Ιπτάμενους Φροντιστές

    Κατά την έξοδό του από το κτίριο όπου στεγάζεται η Ανεξάρτητη Αρχή, ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε με τους απολυμένους Ιπτάμενους Φροντιστές της Ολυμπιακής που κατά τη διάρκεια της παραμονής του υπουργού εκεί φώναζαν συνθήματα προς τον υπουργό ζητώντας του να δώσει λύση στο πρόβλημά τους.

    Ο κ. Παπανδρέου δεν θέλησε να δεσμευτεί για μια άμεση επίλυση του προβλήματός τους αλλά είπε πως σε 2-3 μέρες θα συναντηθούν με τον υπουργό Μεταφορών προκειμένου να επανεξεταστεί το ζήτημα.

    [03] Αθλητισμός

    Άρχισε η παρουσίαση υποψηφιοτήτων για το 2012

    (16/1/2004 9:05:00 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τους φακέλους υποψηφιότητας άρχισαν να παρουσιάζουν οι εννέα υποψήφιες πόλεις που φιλοδοξούν να διοργανώσουν την Ολυμπιάδα του 2012. Πρώτη από όλες το Παρίσι, που θεωρείται και φαβορί, σε μία εντυπωσιακή τελετή στον πύργο του Άιφελ. Η πόλη έχασε την υποψηφιότητα από το Πεκίνο για την Ολυμπιάδα του 2008 και είχε χάσει επίσης και την Ολυμπιάδα του 1992, αλλά τώρα θεωρεί σχεδόν βέβαια τη νίκη της. Τελετές για την υποψηφιότητά τους παρουσίασαν επίσης το Λονδίνο και η Μόσχα. Η Μαδρίτη, η Νέα Υόρκη, η Κωνσταντινούπολη, η Λειψία, το Ρίο Ντε Τζανέιρο και η Αβάνα αναμένεται να παρουσιάσουν τις δικές τους υποψηφιότητες σύντομα.

    Ισχυρές υποψηφιότητες

    Το Παρίσι, το οποίο διοργάνωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 1998, υποστηρίζει ότι έχει τα προσόντα για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω του ποδοσφαιρικού σταδίου με χωρητικότητα 80.000 ατόμων. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι τα 14 από τα 32 απαραίτητα στάδια έχουν ήδη κατασκευασθεί.

    Υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα του Παρισιού ο υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας Ζαν Φρανσουά Λαμούρ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή το δυνατό χαρτί της χώρας του είναι η γνώση για την διοργάνωση τέτοιων μεγάλων γεγονότων.

    Ισχυρές υποψηφιότητες όμως θεωρούνται και εκείνες του Λονδίνου, της Μαδρίτης και της Νέας Υόρκης.

    Η υποψηφιότητα της Μόσχας θεωρείται αδύναμη από τους αναλυτές, καθώς εκφράζονται ανησυχίες για θέματα ασφαλείας λόγω των συχνών επιθέσεων από Τσετσένους αυτονομιστές.

    Παρόλα αυτά ο δήμαρχος της πόλης Βαλερί Σάντσεβ υποστηρίζει ότι η προηγούμενη καλή διοργάνωση των Ολυμπιακών του 1980 αφήνει πολλές ελπίδες για την υποψηφιότητα της πρωτεύουσας της Ρωσίας.

    Η τελική ψηφοφορία για την ανάδειξη του νικητή θα γίνει στις 6 Ιουλίου του 2005 στη Σιγκαπούρη.

    [04] Εσωτερικά

    Συνελήφθησαν διακινητές λαθρομεταναστών

    (16/1/2004 9:38:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΝΕΤ

    Τριάντα λαθρομετανάστες, από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, μετέφεραν μέσα σε καρότσα φορτηγού ένας Έλληνας και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν από συνοριοφύλακες στην εθνική οδό Διδυμοτείχου - Αλεξανδρούπολης. Οι 30 λαθρομετανάστες διέσχισαν με βάρκα τα παγωμένα νερά του Έβρου και περίμεναν το φορτηγό για 50 ολόκληρες ώρες. Οι τρεις διακινητές παρέλαβαν τους λαθρομετανάστες από σημείο κοντά στον ποταμό Έβρο και αφού τους έκρυψαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην καρότσα του φορτηγού, σκόπευαν να τους προωθήσουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

    Με κίνδυνο της ζωής τους

    Η επινοητικότητα των δουλεμπόρων ήταν ανεξάντλητη. Διαμόρφωσαν πρόχειρα μία ειδική κρύπτη λίγα εκατοστά από το έδαφος πάνω από τις ρόδες. Και όμως, σε αυτό το χώρο ήταν στοιβαγμένοι 30 άνθρωποι. Οι δουλέμποροι ήταν τόσο αδίστακτοι, που είχαν φορτώσει την νταλίκα με χώμα, προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες. Τα υποστυλώματα είχαν αρχίσει να υποχωρούν , και αν δεν γινόντουσαν αντιληπτοί από τις αστυνομικές αρχές και τους συνοριοφύλακες, το φορτίο θα τους είχε καταπλακώσει.

    Το ποσό που θα εισέπρατταν ως αμοιβή για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών δεν έγινε γνωστό, ενώ όπως αποκαλύφθηκε, η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες κυκλοφορίας του φορτηγού ήταν πλαστές. Ο Έλληνας οδηγός της νταλίκας αντί για χρήματα πληρώθηκε για τη μεταφορά με ηρωίνη .

    Οι δύο Πακιστανοί δουλέμποροι και ο Έλληνας οδηγός συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής.

    Όλοι τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

    [05] Εσωτερικά

    Καταδικάστηκαν για ξυλοδαρμό αστυνομικού

    (16/1/2004 10:00:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΑΠΕ

    Σε φυλάκιση 14 και τριών μηνών, αντίστοιχα, καταδικάστηκαν την Παρασκευή από το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο της Πάτρας, αδελφοί Μιχάλης και Ζαφείρης Μιχαλακόπουλου, 23 και 25 ετών. Οι καταδικασθέντες είχαν επιτεθεί αναίτια την περασμένη Τρίτη και κτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές τον αστυφύλακα φρουρό του Γ΄ αστυνομικού τμήματος, Ανδρέα Θωμά. Οι δύο αδελφοί είπαν ότι είχαν προηγούμενες διαφορές με τον αστυνομικό, ζήτησαν συγγνώμη, χωρίς όμως να πείσουν το δικαστήριο. Οι ποινές που τους επεβλήθησαν δεν είχαν ανασταλτικό αποτέλεσμα.

    [06] Διεθνή

    Αρχισε η δίκη "Είμαι αθώος"

    (16/1/2004 10:14:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα ΠασχαλινούΠηγή: BBC

    Αρχισε την Παρασκευή στην Καλιφόρνια η πολύκροτη δίκη του Μάικλ Τζάκσον, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου. Ο αστέρας της ποπ, έφθασε στο δικαστήριο με 20 λεπτά καθυστέρηση, γεγονός που προκάλεσε την οργή των δικαστών. "Κύριε Τζάκσον, δεν ξεκινάμε καλά" του είπε με αυστηρότητα ένας εξ αυτών και τον κάλεσε την επόμενη φορά να δείξει περισσότερο σεβασμό στις δικαστικές αρχές. Λίγο αργότερα, όταν οι δικαστές του απήγγειλαν το κατηγορητήριο αρνήθηκε την ενοχή του χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες ψευδείς.

    Συμπαράσταση από τους φίλους του

    Έξω από το δικαστήριο στη Σάντα Μαρία της Καλιφόρνια, συγκεντρώθηκαν περίπου 1000 θαυμαστές του, οι οποίοι έσπευσαν να του συμπαρασταθούν αλλά και περίπου 600 δημοσιογράφοι και φωτογράφοι για να καλύψουν το ρεπορτάζ.

    Ο δικαστής, όρισε νέα ημερομηνία ακροαματικής διαδικασίας για τις 13 Φεβρουαρίου, από την οποία θα κριθεί αν τελικά η υπόθεση θα εκδικασθεί κανονικά.

    Αν συμβεί κάτι τέτοιο και το δικαστήριο αποφασίσει ότι ο Τζάκσον είναι ένοχος, ο αστέρας της ποπ μπορεί να αντιμετώπισει ποινή 22ετούς κάθειρξης.

    Αντίθετα με το γιο του, ο πατέρας του Τζάκσον έφθασε στην αίθουσα του δικαστηρίου 25 λεπτά νωρίτερα.

    Στο πλευρό του Τζάκσον, βρέθηκε και η μητέρα του Κατρίν, αλλά και άλλα μέλη της οικογένειας του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παίζει και πάλι με τη φωτιά ο Μάικλ Τζάκσον

    [07] Εσωτερικά

    Συνεχής η αναβάθμιση της ελληνικής ναυτιλίας Γεύμα προς τιμήν του Ε. Μητρόπουλου

    (16/1/2004 10:29:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΑΠΕ

    Επίσημο γεύμα προς τιμήν του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) Ευθύμιο Μητρόπουλο παρέθεσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργος Πασχαλίδης, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας. Προσφωνώντας τον κ. Μητρόπουλο, ο κ. Πασχαλίδης αναφέρθηκε στη σημασία της εκλογής του στην θέση του γ.γ. του ΙΜΟ, στη σημασία της ναυτιλίας και στην ελληνική ναυτιλία για την οποία υπογράμμισε ότι συνεχώς αναβαθμίζεται και έχει πρωτεύοντα ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία. Απαντώντας, ο κ. Μητρόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πρωτοβουλία του υπουργού να τον παρουσιάσει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και για τη συνομιλία που είχε μαζί του για θέματα που αφορούν τον κλάδο της ναυτιλίας.

    Υπερήφανοι για την ελληνική ναυτιλία

    ''Καμία κάμερα δεν μπορεί να αποτυπώσει τον τρόμο στα πρόσωπα των ναυτικών την ώρα που το σκάφος τους βυθίζεται, αλλά μπορεί να αποτυπώσει τη μαύρη από τη μόλυνση θάλασσα και τα θαλασσοπούλια που πεθαίνουν''. Ευθύμιος Μητρόπουλος, γ.γ. του ΙΜΟ

    Επίσης, ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του ΙΜΟ που αποτελεί εξειδικευμένο όργανο του ΟΗΕ και έχει 163 κράτη-μέλη.

    Κατόπιν, εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στη ναυτιλία οι πρόσφατες εξελίξεις για την πρόωρη απόσυρση των μονοπύθμενων δεξαμενόπλοιων, μια διαδικασία που αυτή τη στιγμή διέπεται από τρεις διαφορετικές νομοθεσίες: των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της διεθνούς σύμβασης των Marpol που, τον ερχόμενο Απρίλιο, θα αναθεωρηθεί.

    Προβληματισμό διατύπωσε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους Έλληνες ναυτικούς του Prestige και του Tasman Spirit, αλλά και για το τι μηνύματα μπορεί να λαμβάνουν από την αντιμετώπιση των ναυτικών, τόσο οι εν ενεργεία συνάδελφοι τους όσο και οι νέοι που επιθυμούν να ασχοληθούν με τη θάλασσα.

    Χαρακτηριστική, μάλιστα, ήταν η τοποθέτηση του κ. Μητρόπουλου, ότι δίνουμε μεγαλύτερη σημασία για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και λιγότερο με την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα.

    Τέλος, ο κ. Μητρόπουλος όπως και ο υπουργός, προέτρεψε τους Έλληνες να είναι υπερήφανοι για ναυτική μας παράδοση και τη δύναμη της ελληνικής ναυτιλίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 16 January 2004 - 21:50:43 UTC