Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-01-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγώνας διαφήμιση του ποδοσφαίρου στο Ηράκλειο
  • [02] Κίνηση καλής θέλησης Η Β. Κορέα "ανοίγει τα χαρτιά" της
  • [03] "Στα μαλακά" ο Σαντάμ Αντιδράσεις για τον Σαντάμ
  • [04] Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού Κλείνει η ψαλίδα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
  • [05] Ύφεση από την Κυριακή Στα λευκά η Β. Ελλάδα

    [01] Αθλητισμός

    Αγώνας διαφήμιση του ποδοσφαίρου στο Ηράκλειο

    (10/1/2004 7:32:00 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ισόπαλοι με 2-2 αναδείχθηκαν ΟΦΗ και Ηρακλής, στη συνάντηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 16ης αγωνιστικής στην Α΄ εθνική κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν δύο φορές, με τέρματα των Μαχλά (8΄) και αυτογκόλ του Ρουμπάκη (35΄), για να ισοφαριστούν ισάριθμες φορές, αρχικά με το αυτογκόλ του Χολφάιν (9΄) και εν συνεχεία με το πέναλτι του Ντεγιάνοφ (48΄).

    Συναρπαστικός αγώνας

    Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά θέλοντας να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλό τους, πίεσαν τον Ηρακλή κερδίζοντας κάποια κόρνερ, αλλά ήταν ο "γηραιός" που υπέβαλε σε "σκοτσέζικο ντους" τους (λιγοστούς) θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες του "Θ. Βαρδινογιάννης". Συγκεκριμένα, στο 8ο λεπτό ο Μαχλάς βρέθηκε σε θέση βολής και δεν "χαρίστηκε" στην πρώην ομάδα του, κάνοντας το 0-1.

    Ωστόσο, οι πανηγυρισμοί των "κυανόλευκων" δεν κράτησαν παρά μόνο για δευτερόλεπτα, αφού ύστερα από περίπου μισό λεπτό ο Χολφάιν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, προσπαθώντας να εξουδετερώσει επικίνδυνη σέντρα του Σοάρες από δεξιά. Ο ΟΦΗ είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 14΄, με τον Μπικόφκσι να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Αμπάρη να αποκρούει.

    Στο 34΄ το γήπεδο "ξαναπάγωσε", όταν ύστερα από σέντρα του Μαχλά ο Κώστας Κιάσσος, έκανε το 1-2.

    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ εντυπωσιακά, αφού μόλις στο 48΄ ο ΟΦΗ ισοφάρισε. Σε κόρνερ του Ντεγιάνοφ ο Αμπάρης έκανε έξοδο και φάνηκε να "καθαρίζει" τη φάση, όμως η μπάλα του ξέφυγε. Ο τερματοφύλακας του Ηρακλή για να διορθωσει το πρώτο λάθος του υπέπεσε σε δεύτερο, ανατρέποντας τον Μοσχογιάννη που ετοιμαζόταν να σουτάρει. Το πέναλτι καταλογίστηκε αμέσως από τον Τσικίνη, που όμως δεν έδειξε κίτρινη κάρτα, ως όφειλε, στον Αμπάρη. Αν το έπραττε, θα ήταν η 2η για τον πορτιέρο του Ηρακλή, δηλαδή αποβολή. Ο Ντεγιάνοφ αποδείχθηκε ψύχραιμος, και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-2.

    Στο επόμενο λεπτό, οι Θεσσαλονικείς έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανακτήσουν το προβαδισμα στο σκορ, όταν ο Εντερσον μπήκε ωραία στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Χανιωτάκη. Ο Βραζιλιάνος στάθηκε άτυχος και στο 70΄, όταν ύστερα από γύρισμα του Μίετσελ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του ΟΦΗ.

    Διαιτητής: Τσικίνης (Μεσσηνίας)

    Κίτρινες: Ρουμπάκης, Σταυρακάκης-Ιωάννου, Χολφάιν, Αμπάρης, Σνάουτσερ, Εντερσον.

    ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Αδάμος, Μοσχογιάννης, Σταυρακάκης, Χρυσάφης, Κουτσουρές, Ρουμπάκης, Σοάρες, Μπικόφκσι (73΄ Νεοφύτου), Ντεγιάνοφ, Τριανταφύλλου.

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Ξενίδης, Κιάσσος, Νεμπεγλέρας, Ιωάννου, Δρούγας, Χολφάιν (42΄ Σνάουτσερ), Εντερσον, Μαχλάς (88΄ Καπετάνος Π.), Καπετάνος Κ. (65΄ Μουράτι), Μίετσελ.

    [02] Διεθνή

    Κίνηση καλής θέλησης Η Β. Κορέα "ανοίγει τα χαρτιά" της

    (10/1/2004 8:20:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα ΠασχαλινούΠηγή: BBC

    Τον πυρηνικό σταθμό της Β. Κορέας Γιονγκμπον, στον οποίο οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι παράγονται πυρηνικά όπλα, επισκέφθηκε νωρίτερα το Σάββατο, αμερικανική αντιπροσωπεία. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, ενώ επιβεβαίωσαν την επίσκεψη, δεν θέλησαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για την επιθεώρηση τους στον πυρηνικό σταθμό, πριν ενημερώσουν επίσημα την αμερικανική κυβέρνηση. Η κίνηση καλής θέλησης από πλευράς Β. Κορέας, γίνεται την ώρα που εντείνονται οι πιέσεις για την έναρξη νέων εξαμερών συνομιλιών με θέμα το πυρηνικό οπλοστάσιο της Πιονγκάγνκ.

    Σιγή ιχθύος

    "Είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω πρώτα την αμερικανική κυβέρνηση για ότι είδαμε και μάθαμε " Τζον Λιους, επικεφαλής αμερικανικής αντιπροσωπείας

    Πρόκειται για την πρώτη αντιπροσωπεία που επισκέπτεται τον πυρηνικό σταθμό Γιονγκμπον, από το 2002 όταν το καθεστώς της Β. Κορέας είχε εκδιώξει τους επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών.

    Ο επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας καθηγητής του πανεπιστημίου Στάνφορντ, Τζον Λιούς, επιβεβαίωσε την επίσκεψη στον πυρηνικό σταθμό, δεν θέλησε όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

    "Είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω πρώτα την αμερικανική κυβέρνηση για ότι είδαμε και μάθαμε" δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Επίσημα πάντως η αμερικανική κυβέρνηση, προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις από την ομάδα των Αμερικανών επιθεωρητών που επισκέφθηκε τη Β. Κορέα.

    Παρόλο αυτά, το ενδιαφέρον της για τα συμπεράσματα της αμερικανικής αντιπροσωπείας είναι ιδιαίτερα αυξημένο .

    [03] Ιράκ

    "Στα μαλακά" ο Σαντάμ Αντιδράσεις για τον Σαντάμ

    (10/1/2004 9:01:00 μμ)

    Ειδήσεις > Ιράκ)&body=Εντονα αντιδρούν οι Ιρακινοί στην ανακήρυξη του Σαντάμ Χουσείν ως αιχμάλωτου πολέμου και μιλούν για προνομιακή μεταχείριση.

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Αντιδράσεις προκαλεί στο Ιράκ η ανακήρυξη του Σαντάμ Χουσείν ως αιχμαλώτου πολέμου. Πολλοί θεωρούν ότι οι Αμερικανοί θα έπρεπε να τον μεταχειρίζονται ως εγκληματία πολέμου και επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει η ίδια αντιμετώπιση για τα θύματα μεταξύ αμάχων στο Ιράκ ή για άλλους υπόπτους τρομοκρατικών ενεργειών. Την ίδια ώρα, ο Ερυθρός Σταυρός, ζητά από τις αρχές να επιτρέψουν σε αντιπροσωπεία του να επισκεφθεί τον Σαντάμ Χουσείν το συντομότερο δυνατό.

    Περισσότερα δικαιώματα

    Αιχμάλωτο πολέμου, χαρακτήρισε τον Σαντάμ Χουσείν, το Πεντάγωνο, γεγονός που ίσως τελικά τον ευνοήσει, αφού βάσει της της τρίτης συνθήκης της Γενεύης, ο πρώην Ιρακινός πρόεδρος έχει συγκεκριμένα δικαιώματα όπως, απαγορεύεται να βασανιστεί για να του αποσπαστούν πληροφορίες, δικαιούται γενικότερα αξιοπρεπούς μεταχείρισης, να προσεύχεται ελεύθερα, να τρωει καλής ποιότητας φαγητό, αλλά και να αμοίβεται σύμφωνα με το βαθμό που είχε στο στρατό!

    Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης, δημιουργεί αντιδράσεις σε μερίδα του ιρακινού λαού, που εκτιμά ότι ο Χουσείν θα πρέπει να δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου.

    Το μεταβατικό κυβερνητικό συμβούλιο του Ιράκ εξέφρασε την αγανάκτησή του για την απόφαση του Πενταγώνου καθώς ο Σαντάμ έχει διαπράξει εγκλήματα εναντίον των Ιρακινών πολιτών.

    Την αμερικανική κίνηση, καλωσόρισε ωστόσο ο Ερυθρός Σταυρός, θεωρώντας ότι είναι σύμφωνη με τους κανόνες διεθνούς δικαίου και ζητώντας το συντομότερο δυνατό από τις αρχές να επιτραπεί σε αντιπροσωπεία του να συναντηθεί με τον πρώην Ιρακινό πρόεδρο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αιχμάλωτος πολέμου ο Σαντάμ

    [04] Εσωτερικά

    Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού Κλείνει η ψαλίδα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

    (10/1/2004 9:32:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στον κυριακάτικο Τύπο. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσης που δημοσιεύεται στο "Εθνος της Κυριακής" ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό στην ερώτηση ποια κυβέρνηση θεωρείτε καταλληλότερη για να κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ με το Γιώργο Παπανδρέου ή τη Νέα Δημοκρατία με τον Κώστα Καραμανλή. Σε άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας MRB που δημοσιεύει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ στη λεγόμενη παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 51,4% ενώ το ΠΑΣΟΚ 38,9%.

    Αλλαγή πολιτικού σκηνικού

    Σε δημοσκόπηση της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ- που δημοσιεύεται στο "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής" λίγες ημέρες μετά τις πολιτικές πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού η κοινή γνώμη παρουσιάζεται διαφοροποιημένη στις απαντήσεις της σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

    Οι ερωτηθέντες δείχνουν την ίδια εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση με τον Γ.Παπανδρέου σε ποσοστό 39,5% και στη ΝΔ με τον Κώστα Καραμανλή επισης με το ίδιο ποσοστό.

    Το 12,3 δεν ψηφίζει κανέναν από τους δυο , ενώ το 7,8% λέει δεν γνωρίζω δεν απαντώ.

    Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό , ο κ. Παπανδρέου συγκεντρώνει το 44,6% και ο κ. Καραμανλής το 40,2% .

    Συγκεκριμένα, ο Γ.Παπανδρέου συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά στις ηλικίες από 18 μέχρι 44 χρόνων με 51% -52,7 και 52,9, ενώ στις ηλικίες από 45 και πάνω τα ποσοστά ανέρχονται στο 44,5 -39,2 και 29%.

    Ο κ. Καραμανλής αντίστοιχα στις ηλικίες από 18 μέχρι 44 ετών συγκεντρώνει ποσοστά 31% 30,9% -32,4 ενώ στις ηλικίες από 45 και πάνω γίνεται αποδεκτός από το 44,1 -46,5 και 54,5.

    Στην παράσταση νίκης, δηλαδή στο ερώτημα πιο κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές της 7ης Μαρτίου το 41,3% πιστεύει ότι θα κερδίσει η ΝΔ και το 31,9 το ΠΑΣΟΚ. Το 26,4 δεν απαντά.

    Στην ίδια έρευνα , ο υπουργός Εξωτερικών έχει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα σε ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων σε ποσοστό 34,4% έναντι 29,3 του Κ.Καραμανλή.

    [05] Εσωτερικά

    Ύφεση από την Κυριακή Στα λευκά η Β. Ελλάδα

    (10/1/2004 9:54:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Μέχρι την Κυριακή το απόγευμα θα διαρκέσει το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Το θερμόμετρο δείχνει κάτω από το μηδέν σε πολλές περιοχές. Έξι χωριά στην Ήπειρο είναι αποκλεισμένα ενώ ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα είναι ντυμένη στα λευκά. Στην οδό Πτολεμαϊδος Κοζάνης ο πάγος στο οδόστρωμα ήταν μοιραίος για δυο νέους ανθρώπους όταν το αυτοκίνητο τους συγκρούστηκε με λεωφορείο της ΔΕΗ.

    Προβλήματα στο Νομό Ιωαννίνων

    Με δυσκολίες διεξάγεται η κυκλοφορία σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων ενώ κατά διαστήματα χιονίζει και στα Γιάννενα.

    Από τα χιόνια έχουν αποκλειστεί τα χωριά Βραδέτο, Λάϊστα, Βρυσοχώρι, Ηλιοχώρι, Δίκορφο και Μανασή στα Ζαγοροχώρια.

    Τα μεγαλύτερα προβλήματα όμως έχουν δημιουργηθεί στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Τρικάλων από το 25ο μέχρι το 80ο χιλιόμετρο όπου η συγκοινωνία γίνεται με αλυσίδες και με δυσκολία καθώς σε πολλά τμήματα του έχουν διπλώσει νταλίκες.

    Την ίδια ώρα, μηχανήματα εργάζονται συνεχώς στην Κατάρα και τη Μηλιά για να κρατήσουν το εθνικό δίκτυο ανοιχτό προς Θεσσαλία και Μακεδονία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 10 January 2004 - 21:50:24 UTC