Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-01-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρετός συσκέψεων Διεργασίες στη Ρηγίλλης για τις εκλογές
  • [02] Προσοχή στο σολομό ιχθυοτροφείου
  • [03] Δεν υπήρξαν θύματα Επίθεση εναντίον κεντρικού ξενοδοχείου στη Βαγδάτη
  • [04] Σκοτώθηκαν και οι εννέα επιβαίνοντες Εχθρικά πυρά ενδέχεται να
  • [05] Άλλαξε χέρια η ΤVX
  • [06] Συνελήφθησαν 13 Ιρακινοί Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις Αμερικανών στο
  • [07] Μοίρασε πρόστιμα η ΕΕΤΤ
  • [08] Ο ιός της γρίπης πιθανό όπλο στην αντιμετώπιση του μελανώματος
  • [09] Αμετάβλητα τα επιτόκια της ΕΚΤ

    [01] Εσωτερικά

    Πυρετός συσκέψεων Διεργασίες στη Ρηγίλλης για τις εκλογές

    (8/1/2004 11:20:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Δίωρη σύσκεψη κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του Γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Σουφλιά με θέμα την τακτική του κόμματος πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η Κεντρική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ. Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για νίκης στις εκλογές της 7ης Μαρτίου ενώ ταυτόχρονα άρχισαν δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του κόμματός τους. Αργά το βράδυ, ο Κώστας Καραμανλής, ανακοίνωσε την κεντρική επιτροπή εκλογών του κόμματός του.

    Πυρετός συσκέψεων

    Η κεντρική Επιτροπή Εκλογών της ΝΔ, αποτελείται από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, τους συντονιστές, τους τομεάρχες, τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Θόδωρο Ρουσόπουλο, τους γραμματείς και προβεβλημένα στελέχη του κόμματος.

    Σε αυτήν θα συμμετέχουν οι κύριοι Γ. Βουλγαράκης, Μαριέττα Γιαννάκου, Μ. Λιάπης, Π. Παναγιωτόπουλος, Θ. Κασσίμης, Γ. Μαρίνος, Α. Παπαληγούρας, Ε. Στυλιανίδης, Κ. Χατζηδάκης και Αρης Σπηλιωτόπουλος

    Την Παρασκευή, ο Κώστας Καραμανλής θα συναντηθεί με τον Μιλτιάδη Εβερτ και την Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ στη συνέχεια θα μιλήσει προς τους υποψηφίους βουλευτές του κόμματος στις μονοεδρικές και ορφανές περιφέρειες

    Νωρίτερα, η τακτική που θα ακολουθήσει η ΝΔ μέχρι τις εκλογές καθορίστηκε σε σύσκεψη υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή με κορυφαία στελέχη του κόμματος όχι στην Ρηγίλλης, αλλά στην οδό Λυκείου για να συμμετάσχει ο Γιώργος Σουφλιας για πρώτη φορά μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε πρόσφατα .

    "Φανταστικοί ήρωες και μεσσίες"

    Το πολιτικό στίγμα της ΝΔ για το επόμενο δίμηνο μέχρι τις εκλογές έδωσε ο Γ. Σουφλιάς.

    Ο κ. Σουφλιάς υποστήριξε ότι η πολιτική ζωή της χώρας βρίσκεται στην δίνη μιας επικοινωνιακής επίθεσης με φανταστικούς ήρωες και μεσσίες οι οποίοι όμως δεν υπάρχουν στη σημερινή εποχή.

    Οι πολίτες, ανέφερε ο κ. Σουφλιάς, κρίνουν πολιτικές και το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να είναι το ίδιο όπως και οι πολιτικές του. Παράλληλα άφησε αιχμές κατά του Γ. Παπανδρέου λέγοντας ότι μπορεί να είναι συμπαθής αλλά τόσα χρόνια δεν έχει πάρει σαφή θέση σε μεγάλα ζητήματα. Η ΝΔ, τόνισε, ασχολείται με τα προβλήματα των πολιτών και σ' αυτήν την στρατηγική θα επιμείνει καθώς οι προτάσεις της αφορούν τους ίδιους τους πολίτες για μια καλύτερη Ελλάδα.

    [02] Υγεία

    Προσοχή στο σολομό ιχθυοτροφείου

    (9/1/2004 1:00:00 πμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τον κώδωνα του κινδύνου προς τους καταναλωτές σολομού ιχθυοτροφείου κρούουν Αμερικανοί επιστήμονες. Όπως επισημαίνουν, οι σολομοί αυτοί περιέχουν υψηλά επίπεδα τοξινών και διοξίνες, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο ανθρώπινο σύστημα αναπαραγωγής αλλά και καρκινογενέσεις. Συνιστούν μάλιστα στους πολίτες να μην καταναλώνουν σολομό ιχθυοτροφείου συχνότερα από δυο φορές το μήνα (55 γραμμάρια το μήνα).

    Κίνδυνοι για την υγεία

    Κάποτε ο σολομός ήταν έναν από τα πιο ακριβά ψάρια.

    Τα τελευταία είκοσι χρόνια, η εκτροφή σολομών, αύξησε την παραγωγή τους κατά 40% κυρίως στη Β. Ευρώπη τη Βορ Αμερική και τη Χιλή.

    Έρευνες που έγιναν το 2002 έδειξαν ότι οι σολομοί του ιχθυοτροφείου, περιείχαν υψηλά επίπεδα τοξινών.

    Ωστόσο, τα συμπεράσματα αυτά, απερρίφθησαν με τον ισχυρισμό ότι βασίζονταν σε πολύ μικρά αντιπροσωπευτικά δείγματα.

    Η νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Science και επιβεβαιώνει τις προηγούμενες έρευνες, έγινε σε 700 σολομούς ιχθυοτροφείου αλλά και ανοιχτής θάλασσας.

    Οι επιστήμονες, μετά από σύγκριση των σολομών ιχθυοτροφείου του Ατλαντικού με σολομούς ανοιχτής θάλασσας του Ειρηνικού Ωκεανού εντόπισαν στους πρώτους, πολύ υψηλότερα ποσοστά τοξινών σε σχέση με τους δεύτερους, γεγονός που ελοχεύει σοβαρούς κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία.

    [03] Ιράκ

    Δεν υπήρξαν θύματα Επίθεση εναντίον κεντρικού ξενοδοχείου στη Βαγδάτη

    (9/1/2004 10:02:00 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Δύο βολές από όπλο RPG έπληξαν στις 06:00 τα ξημερώματα το ξενοδοχείο Χάγιατ στο κέντρο της Βαγδάτης, όπου διαμένουν εργαζόμενοι σε ξένες εταιρείες χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν θύματα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ακούστηκαν δύο ισχυρές εκρήξεις και ακολούθησαν βολές αυτομάτων όπλων. "Επλήγησαν ο πρώτος και ο τέταρτος όροφος του κτηρίου, αλλά δεν τραυματίστηκε κανένας", δήλωσε ένας από τους φρουρούς ασφαλείας του ξενοδοχείου. Το ίδιο ξενοδοχείο είχε δεχθεί επίθεση και το Δεκέμβριο.

    [04] Ιράκ

    Σκοτώθηκαν και οι εννέα επιβαίνοντες Εχθρικά πυρά ενδέχεται να κατέρριψαν το Black Hawk

    (9/1/2004 10:21:00 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Σε εχθρικά πυρά ενδέχεται να οφείλεται η πτώση του αμερικανικού ελικοπτέρου "UH-60 Black Hawk" την Πέμπτη στη Φαλούτζα, δυτικά της Βαγδάτης, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο εννέα Αμερικανών στρατιωτών. Τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου δεν είχαν καθοριστεί μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης αλλά, σύμφωνα με αξιωματούχο του Πενταγώνου, ο πιλότος ενός δεύτερου ελικοπτέρου που πετούσε στην ίδια περιοχή εντόπισε εχθρικά πυρά από το έδαφος. "Έχουμε μια πληροφορία, σύμφωνα με την οποία ο πιλότος ενός δεύτερου ελικοπτέρου είδε εχθρικά πυρά που χτύπησαν τον έλικα της ουράς" τόνισε ο αξιωματούχος. Οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν χάσει επτά ελικόπτερα από εχθρικά πυρά στο Ιράκ από τον περασμένο Μάιο, εκ των οποίων τέσσερα στην περιοχή της Φαλούτζα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εννιά νεκροί από συντριβή αμερικανικού ελικοπτέρου

    [05] Οικονομία

    Άλλαξε χέρια η ΤVX

    (9/1/2004 10:16:00 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Η τροπολογία για τα μεταλλεία της ΤVX στη Χαλκιδική με την οποία δίνεται λύση στο πρόβλημα με την καταβολή των δεδουλευμένων στους απολυθέντες μεταλλωρύχους, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή, την Πέμπτη. Με τη ρύθμιση, αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ορυχείων που περνά πλέον σε νέα εταιρεία με την επωνυμία "Ελληνικός Χρυσός ΑΕ" που κατά 51% ανήκει σε κοινοπραξία ξένων εταιρειών και το 49% σε ελληνικές επιχειρήσεις.

    Αναβλήθηκε η ψηφοφορία για τα Τουριστικά Ακίνητα

    Μετά από αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία της ΝΔ αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη η ψήφιση διάταξης του φορολογικού νομοσχεδίου για τη μεταβίβαση της περιουσίας του ΕΟΤ στην εταιρεία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ

    Η ψηφοφορία αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας καθώς οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετείχαν στη συνεδρίαση της ΚΕ.

    [06] Ιράκ

    Συνελήφθησαν 13 Ιρακινοί Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις Αμερικανών στο Τικρίτ

    (9/1/2004 10:36:00 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Αμερικανοί στρατιώτες εισέβαλαν σε σπίτια και καταστήματα στο Τικρίτ αργά τη νύχτα της Πέμπτης στο πλαίσιο εκκαθαριστικών επιχειρήσεων για την εξάρθρωση θυλάκων της ιρακινής αντίστασης. Περίπου 300 στρατιώτες της 4ης Μεραρχίας Πεζικού πήραν μέρος στην επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 13 Ιρακινών, που οι αμερικανικές δυνάμεις θεωρούν ύποπτους για συμμετοχή σε αντιστασιακές ομάδες. "Ήταν μια καλή νύχτα", δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Στίβεν Ράσελ, μετά τις επιχειρήσεις, που άρχισαν στις 11 το βράδυ και ολοκληρώθηκαν στις 4 τα ξημερώματα, και πρόσθεσε: "Το Τικρίτ θα είναι ένα πιο ασφαλές μέρος αύριο, μετά την επιχείρηση αυτή". Οι Αμερικανοί έκαναν έρευνες σε 20 σπίτια και τρία καταστήματα, χωρίς να καταφέρουν να συλλάβουν πέντε από τους 18 υπόπτους που αναζητούσαν, με βάση τα στοιχεία που τους έδωσαν Ιρακινοί πληροφοριοδότες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συλλήψεις στο Κιρκούκ

    [07] Οικονομία

    Μοίρασε πρόστιμα η ΕΕΤΤ

    (9/1/2004 10:51:00 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πρόστιμα 1,3 εκ ευρώ επιβλήθηκαν από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ταχυδρομικών υπηρεσιών, ύστερα από ελέγχους που πραγματοποίησε την 3ετία 2000-2003. Να σημειωθεί ότι η ΕΕΤΤ έχει δημιουργήσει μηχανισμούς ελέγχου της ταχυδρομικής αγοράς με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών καθώς και των εντοπισμό των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται παράνομα

    Μείωση του αριθμού των εταιρειών που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕΤΤ, στο διάστημα 2000-2003 έγιναν είτε αυτεπάγγελτα είτε κατόπιν σχετικών καταγγελιών, έλεγχοι σε τουλάχιστον 100 υποθέσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν κυρώσεις σε 55 συνολικά περιπτώσεις, από τις οποίες οι 19 είχαν τη μορφή Σύστασης ή Προειδοποίησης και στις 36 επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα.

    Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι από τις παρεμβάσεις της ΕΕΤΤ, επιτεύχθηκε σημαντική μείωση του αριθμού των εταιρειών που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια, γεγονός που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, τα δικαιώματα των σύννομων παροχών και κυρίως τα δικαιώματα των καταναλωτών που είναι χρήστες ταχυδρομικών υπηρεσιών.

    [08] Υγεία

    Ο ιός της γρίπης πιθανό όπλο στην αντιμετώπιση του μελανώματος

    (9/1/2004 11:20:00 πμ)

    Συντάκτης: Τίνα ΒαλαούραΠηγή: ΑΠΕ Clinical Cancer Research Journal

    Απίστευτο και όμως αληθινό. Αυστραλοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως ο καρκίνος του δέρματος, το γνωστό μελάνωμα, μπορεί να θεραπευτεί με τον ιό της γρίπης! Η τεχνική δοκιμάστηκε σε εργαστηριακό επίπεδο με επιτυχία, σε ζώα, αλλά και σε ανθρώπινα κύτταρα, ενώ οι επιστήμονες ελπίζουν να έχουν τα ίδια αποτελέσματα σε άτομα, που πάσχουν από τη νόσο. Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο, μόνο στην Αυστραλία περίπου 9.000 άνθρωποι προσβάλλονται από μελάνωμα. Η έρευνα και τα αποτελέσματά της δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος του ιατρικού περιοδικού Clinical Cancer Research Journal.

    [09] Οικονομία

    Αμετάβλητα τα επιτόκια της ΕΚΤ

    (9/1/2004 11:14:00 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παρά τις όποιες αντιθέσεις της Γερμανίας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε την Πέμπτη, να παραμείνουν αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού και καταθέσεων. Η Γερμανία είχε ζητήσει την μείωση των επιτοκίων προτάσσοντας το επιχείρημα της ενίσχυσης των εξαγωγών. Σύμφωνα όμως με το σκεπτικό της ΕΚΤ, η αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση θα αντισταθμίσει εν μέρει οποιαδήποτε ζημία υποστούν οι εξαγωγές στην ευρωζώνη από το ισχυρό ευρώ.

    Απόφαση με βάση την οικονομική σταθερότητα

    Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλόντ Τρισέ δήλωσε ότι ''αν και οι πρόσφατες εξελίξεις στις ισοτιμίες είναι πιθανό να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις εξαγωγές, η ανάπτυξη των εξαγωγών θα εξακολουθήσει να ωφελείται από την επέκταση της παγκόσμιας οικονομίας''.

    Η ΕΚΤ, πρόσθεσε ο Τρισέ, δε συμμερίζεται τη μεγάλη ρευστότητα που επικρατεί στις αγορές συναλλάγματος. ''Εμείς ποντάρουμε στην οικονομική σταθερότητα, στη σταθερότητα γενικώς και δεν συμπαθούμε ιδιαιτέρως την υπερβολική ρευστότητα ή τις αναταραχές''.

    ''Δεν είμαστε εγκλωβισμένοι σε μια εξίσωση...λαμβάνουμε υπόψιν όλες τις σχετικές αναλύσεις και κάνουμε μια εκτίμηση'', είπε ο πρόεδρος της ΕΚΤ όταν ρωτήθηκε για την επιρροή του ισχυρού ευρώ στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.

    Πριν τη απόφαση, οι περισσότεροι αναλυτές είχαν προβλέψει, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση του Ρόιτερ, ότι η ΕΚΤ θα αφήσει το βασικό επιτόκιο αμετάβλητο στο 2% και ότι θα περιμένει ως το δεύτερο εξάμηνο του 2004, πριν αυξήσει τα επιτόκια, ώστε να επιταχύνει τους ρυθμούς της η ανάπτυξη στην ευρωζώνη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 9 January 2004 - 9:51:23 UTC