Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-12-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρεία σύσκεψη την Τετάρτη στο Μαξίμου Συνάντηση Σημίτη - Μπερλουσκόνι
  • [02] Επίμαχα θέματα Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε
  • [03] Χωρίς ταξί την περίοδο των γιορτών; Συνεχίζουν την απεργία
  • [04] Σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ Επίθεση αυτοκτονίας με θύμα Αμερικανό
  • [05] Ισχυρή έκρηξη στην Ελευσίνα
  • [06] Αυξήσεις έως και 8,8% στις συντάξεις του δημοσίου
  • [07] Εγκρίθηκαν 5.962 θέσεις για μερική απασχόληση
  • [08] Απόπειρα επίθεσης σε τέμενος Ιράκ: Απετράπη τρομοκρατική ενέργεια
  • [09] Ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε σχολείο Πέντε νεκροί από κατάρρευση σχολικού
  • [10] Δώδεκα άτομα σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών Αιματηρή επίθεση στην έδρα
  • [11] Έκλεισε ο κύκλος 47 ετών για την Ο.Α. Στην ιστορία πέρασε η Ολυμπιακή
  • [12] Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε άλλους 9 Εβραίους Επίθεση Παλαιστινίων

    [01] Ειδήσεις

    Ευρεία σύσκεψη την Τετάρτη στο Μαξίμου Συνάντηση Σημίτη - Μπερλουσκόνι

    (9/12/2003 8:59:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΝΕΤ

    Οι προτάσεις της ιταλικής προεδρίας για την ολοκλήρωση της Διακυβερνητικής, που συντάσσει το πρώτο Σύνταγμα της Ευρώπης, κυριάρχησαν στην συνάντηση που είχε την Τρίτη στη Ρώμη, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον Ιταλό ομόλογό του και προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο κ. Σημίτης δήλωσε ότι οι 25 Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να στείλουν το μήνυμα της κοινής πορείας και να αποδεχτούν αμοιβαίες υποχωρήσεις για το θέμα του ευρωπαϊκού συντάγματος, ενώ τόνισε την ανάγκη ολοκλήρωσης των εργασιών της Διακυβερνητικής στη διάρκεια της επικείμενης Συνόδου Κορυφής την Παρασκευή στις Βρυξέλλες. Σημειώνεται ότι έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Τετάρτης ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τη διαμόρφωση των ελληνικών θέσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

    Σοβαρός κίνδυνος διαιρέσεων

    Εάν παραπεμφθεί το θέμα στην ιρλανδική προεδρία και παραταθεί επί μακρόν η διαπραγμάτευση, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος διαιρέσεων και συγχύσεων, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σημίτης επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να στείλει ένα μήνυμα κοινής πορείας και αμοιβαίων υποχωρήσεων για την κατάρτιση του ευρωπαϊκού συντάγματος.

    Ο Πρωθυπουργός τόνισε, ακόμη, ότι το σχέδιο ευρωπαϊκού συντάγματος, που είχε εκπονηθεί από τη συντακτική συνέλευση - και παρουσιάστηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης - είναι ένα κείμενο καλό παρά τις όποιες ατέλειές του και επανέλαβε την ελληνική θέση για την ανάγκη υιοθέτησής του χωρίς μεγάλες αλλαγές. Χρειάζονται, ωστόσο, ορισμένες βελτιώσεις, σημείωσε ο κ. Σημίτης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα - στο θέμα της σύνθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - υποστηρίζει την θέση ''ένας επίτροπος ανά κράτος μέλος με πλήρη δικαιώματα'', θέση η οποία - όπως είναι γνωστό - δεν εμπεριέχεται στο σχέδιο του ευρωπαϊκού συντάγματος.

    Στη συνομιλία Σημίτη - Μπερλουσκόνι πήραν ακόμη μέρος ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, ο γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ηλίας Πλασκοβίτης, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού για ευρωπαϊκά θέματα, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, και ο κ. Ν. Ζαφειρόπουλος, επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη Ρώμη ο Κ. Σημίτης

    [02] Ειδήσεις

    Επίμαχα θέματα Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε

    (11/12/2003 5:29:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Την αισιοδοξία του ότι είναι πιθανή η επίτευξη συμφωνίας στα επίμαχα θέματα του σχεδίου του νέου Ευρωπαϊκού Συντάγματος, στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε που αρχίζει την Παρασκευή, στις Βρυξέλλες, εξέφρασε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Ρομάνο Πρόντι δήλωσε ότι ενώ μέχρι πρότινος θεωρούσε ότι οι πιθανότητες να ολοκληρωθεί τώρα η επεξεργασία του νέου Συντάγματος, ήταν 50%, οι διαβουλεύσεις της τελευταίας εβδομάδας τον κάνουν να ελπίζει ότι οι πιθανότητες συμφωνίας στις Βρυξέλλες, φθάνουν το 66%.

    "Δεν πιστεύω σε θαύματα της τελευταίας στιγμής"

    Επίσης, ο κ. Πρόντι εξέφρασε την εκτίμησή του ότι στηρίζει τη συναίσθηση ευθύνης που διαπιστώνει τις τελευταίες ημέρες από όλες τις πλευρές, προσθέτοντας ότι "δεν πιστεύει σε θαύματα της τελευταίας στιγμής".

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι παραμένει στις απόψεις που είχε εκφράσει (ως μειοψηφία τότε) στη Νίκαια όσον αφορά τη "διπλή πλειοψηφία" (πλειοψηφία αριθμού κρατών και πληθυσμών) για τον τρόπο ψηφοφορίας στο Συμβούλιο.

    Η άποψή του ήταν πάντα υπέρ της θεσμοθέτησης ενός Επιτρόπου ανά χώρα μέλος, σχετικά με τη σύνθεση της Επιτροπής.

    Ο κ. Πρόντι κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες να αρνηθούν "έναν συμβιβασμό που δεν θα είναι ικανοποιητικός" και "να αποφύγουν εκβιαστικά διλήμματα".

    Ακόμη, τόνισε ότι δεν θα πρέπει να γίνουν εκπτώσεις από το κείμενο της Συνέλευσης και να μην ξαναρχίσουν διαπραγματεύσεις στα δειλά βήματα που έγιναν στην εισήγηση του Ζισκάρ ντ' Εστέν.

    Η Σύνοδος Κορυφής θα αρχίσει αύριο Παρασκευή στις 9.30 τοπική ώρα στη βελγική πρωτεύουσα, με την παραδοσιακή συνάντηση των ευρωπαίων ηγετών με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πατ Κοξ. Θα ακολουθήσουν μέχρι το μεσημέρι, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που περιλαμβάνεται στην "επιστολή" του προεδρεύοντος Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι προς τους ομολόγους του, συζητήσεις για θέματα:

    οικονομικής ανάπτυξης και απασχόλησης ανταγωνιστικότητας και ολοκλήρωσης της εσωτερικής αγοράς θέματα ελεύθερης διακίνησης, ασφάλειας και δικαιοσύνης διεύρυνση με τα χρονοδιαγράμματα ένταξης για τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και την υποψηφιότητα της Τουρκίας

    Το απόγευμα της Παρασκευής (από τις 17 τοπική ώρα) και το Σάββατο θα είναι αφιερωμένο στη Διακυβερνητική, ενώ στη διάρκεια του γεύματος εργασίας θα εξετασθούν η ευρωπαϊκή στρατηγική ασφάλειας και η διεθνής επικαιρότητα, όπως η κατάσταση στο Ιράκ και οι προοπτικές της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε "καλά" λόγια από την ΕΕ ελπίζει η Τουρκία

    [03] Εσωτερικά

    Χωρίς ταξί την περίοδο των γιορτών; Συνεχίζουν την απεργία

    (12/12/2003 12:21:00 πμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί, μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας. Οι απεργοί, που αντιδρούν στους ελέγχους του ΣΔΟΕ για τις ταμειακές μηχανές, θα πραγματοποιήσουν στις 10 το πρωί της Παρασκευής συγκέντρωση έξω από το συνδικάτο τους, στην οδό Μάρνη, και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν ο ΣΑΤΑ, αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ταξί.

    Και η κόντρα συνεχίζεται

    Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι η εφαρμογή του νόμου αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος και η συγκεκριμένη ομάδα δεν μπορεί να εξαιρεθεί από την εφαρμογή των διατάξεων και τους ελέγχους

    Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο Γενικός Γραμματέας του υπ. Οικονομικών Γ. Κανελλόπουλος, προανήγγειλε την επιβολή προστίμων τονίζοντας ότι "όπως ελέγχονται όλοι οι Ελληνες πολίτες έτσι θα ελέγχονται και οι ιδιοκτήτες ταξί".

    "Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά φορολογικό ταξίμετρο", απαντά από την πλευρά του , ο Γραμματέας του ΣΑΤΑ, Παναγιώτης Μαυρίκης.

    [04] Ιράκ

    Σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ Επίθεση αυτοκτονίας με θύμα Αμερικανό

    (12/12/2003 1:13:00 πμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τέσσερις ισχυρότατες εκρήξεις συγκλόνισαν αργά το βράδυ της Πέμπτης, τη Βαγδάτη, σε πολύ μικρή απόσταση από τις εγκαταστάσεις της αμερικανικής διοίκησης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Λίγες ώρες πριν, ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε και 14 άλλοι τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που έγινε σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο Ραμαντί δυτικά της Βαγδάτης.Το όχημα οδηγούσε ο καμικάζι που ανατινάχθηκε, μαζί με άλλους δύο Ιρακινούς συνεπιβάτες του.

    [05] Εσωτερικά

    Ισχυρή έκρηξη στην Ελευσίνα

    (12/12/2003 9:20:00 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Ισχυρή έκρηξη από αυτοσχέδιο μηχανισμό κατέστρεψε ολοσχερώς στις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής καφετέρια στην Ελευσίνα, στη συμβολή των οδών Παπαγιάννη και Αθηνάς, χωρίς, ευτυχώς, θύματα. Το κατάστημα ανήκει στην μητέρα των αδελφών Ναστούλη, από τους οποίους οι 2 βρίσκονται στη φυλακή και το τρίτος δολοφονήθηκε. Το τμήμα δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας Αττικής που ανέλαβε την υπόθεση ερευνά παλιές υποθέσεις ανάμιξης των αδελφών Ναστούλη τόσο με την εταιρία δολοφόνων, όσο και με το συνδικάτο του εγκλήματος. Σοβαρές ζημιές υπέστησαν αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε απόσταση μέχρι και 100 μέτρων ενώ έσπασαν τζάμια παρακείμενων καταστημάτων και πολυκατοικιών.

    [06] Οικονομία

    Αυξήσεις έως και 8,8% στις συντάξεις του δημοσίου

    (12/12/2003 9:35:00 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Αυξήσεις από 4 έως 8,8% από την 1η Ιανουαρίου στις συντάξεις του δημοσίου προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, με την κατώτερη σύνταξη να διαμορφώνεται σε 295 ευρώ, από 199, δηλαδή σε ποσοστό περίπου 48%. Εξ άλλου, στις αρχές του χρόνου θα καταβληθούν και τα αναδρομικά για τη φετινή χρονιά. Κατά μέσο όρο, οι αυξήσεις ανέρχονται σε 5,7% όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο "Αναπροσαρμογή συντάξεων του δημοσίου και άλλες διατάξεις" που υπογράφηκε από τον υπουργό Οικονομικών, Νίκο Χριστοδουλάκη, και δόθηκε στη δημοσιότητα.

    Επίδομα εξομάλυνσης

    Ειδικότερα με το νομοσχέδιο:

    Επεκτείνονται και στους συνταξιούχους του δημοσίου οι διατάξεις του πρόσφατα ψηφισθέντος από τη Βουλή νόμου ''Μισθολογικές ρυθμίσεις λειτουργών και υπαλλήλων του δημοσίου κ.λπ.'' που θα ισχύσει από 1-1-2004. Επανασχεδιάζεται η ακολουθούμενη για τις συντάξεις πολιτική και ανακαθορίζονται οι συντάξιμες αποδοχές ως αποτέλεσμα της Γνώμης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία έκρινε ως αντισυνταγματική την επιχειρηθείσα στην αρχή του έτους αποσύνδεση των συντάξεων από τους μισθούς.

    Στο πλαίσιο αυτό, από 1-1-2004 καταργούνται:

    τα υπόλοιπα 4/5 του επιδόματος των 176 ευρώ για τους δικαιούχους του, τα υπόλοιπα 4/5 του επιδόματος υψηλής ευθύνης για τους ανώτατους αξιωματικούς, το ισχύον επίδομα εξομάλυνσης (για τους πολιτικούς συνταξιούχους).

    Σε αντιστάθμισμα των ανωτέρω καταργούμενων επιδομάτων, θεσμοθετείται σε νέα βάση το επίδομα εξομάλυνσης, το οποίο από 1-1-2004 θα καταβάλλεται πλέον σε όλους τους συνταξιούχους του δημοσίου (πολιτικούς και στρατιωτικούς). Χωρίς τις παρεμβάσεις αυτές, η κατ' έτος αύξηση των συντάξεων από την εισοδηματική πολιτική και η ταυτόχρονη διατήρηση των ανωτέρω καταργούμενων επιδομάτων, θα οδηγούσαν σε υπέρμετρες αυξήσεις (π.χ. 12% - 14% - 19% ή και υψηλότερα), γεγονός ασύμβατο με τις υφιστάμενες δημοσιονομικές δυνατότητες όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου. Οι προκύπτουσες αυξήσεις για τους συνταξιούχους από την αιτία αυτή για το 2004 κυμαίνονται από 4% έως 8,8% (μέσος όρος αύξησης 5μ7%). Το κατώτερο όριο σύνταξης αυξάνεται από 1-1-2004 από 199 ευρώ (66.000 δρχ.) που είναι σήμερα στα 295 ευρώ (100.000 δρχ.) ή σε ποσοστό 48% περίπου.

    [07] Οικονομία

    Εγκρίθηκαν 5.962 θέσεις για μερική απασχόληση

    (12/12/2003 9:29:00 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πράσινο φως από την κυβέρνηση για σχεδόν 6.000 προσλήψεις σε δήμους, νομαρχίες και περιφέρειες. Προτεραιότητα θα δοθεί σε ανέργους, νέους και μητέρες. Οι αποφάσεις αποστέλλονται τις προσεχείς ημέρες στους φορείς προκειμένου να προχωρήσουν στην υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων με τα νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού δικαίου, τα οποία και θα προκηρύξουν τις θέσεις μερικής απασχόλησης. Εκτιμάται ότι η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου.

    [08] Ιράκ

    Απόπειρα επίθεσης σε τέμενος Ιράκ: Απετράπη τρομοκρατική ενέργεια

    (12/12/2003 9:35:00 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Ένας ένοπλος που επιχείρησε να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε σιιτικό τέμενος στη Βαγδάτη συνελήφθη την Παρασκευή τα ξημερώματα από τους φύλακες, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. "Τις πρώτες πρωινές ώρες συλλάβαμε έναν άνδρα που προσπαθούσε να τοποθετήσει μία βόμβα στο τέμενος αλ Χουρίγια" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους φύλακες του τζαμιού, προσθέτοντας ότι ο ύποπτος παραδόθηκε στην αστυνομία. Άλλοι δύο συνεργοί του δράστη κατόρθωσαν να διαφύγουν, τόνισε η ίδια πηγή. Στις αρχές της εβδομάδας από έκρηξη βόμβας σε σουνιτικό τέμενος σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα.

    [09] Διεθνή

    Ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε σχολείο Πέντε νεκροί από κατάρρευση σχολικού κτηρίου στη Βραζιλία

    (12/12/2003 10:00:00 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Τέσσερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους και 12 τραυματίστηκαν στη νότια Βραζιλία, όταν ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε σχολικό κτήριο στην περιοχή Αντόνιο Πράδο, της πολιτείας Ρίο Γκράντε δο Σουλ. Άλλο ένα άτομο σκοτώθηκε κοντά στο σχολείο όταν κομμάτια τσιμέντου από το κατεστραμμένο σχολικό κτήριο καταπλάκωσαν το αυτοκίνητό του. Λόγω της κακοκαιρίας έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και δε λειτουργούν οι τηλεφωνικές συνδέσεις, γεγονός το οποίο δυσχεραίνει την πληροφόρηση για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

    [10] Διεθνή

    Δώδεκα άτομα σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών Αιματηρή επίθεση στην έδρα της κρατικής τηλεόρασης στην Ακτή Ελεφαντοστού

    (12/12/2003 10:24:00 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Δώδεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή όταν ένοπλοι επιτέθηκαν στην έδρα της κρατικής τηλεόρασης της Ακτής Ελεφαντοστού στο Αμπιντζάν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Εκπρόσωπος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης RTI είπε ότι οι ένοπλοι επιτέθηκαν στο κτήριο της τηλεόρασης και οι φύλακες άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που έφτασε στον τόπο της επίθεσης μετέδωσε ότι η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή για να απομακρυνθούν οι νεκροί.

    [11] Εσωτερικά

    Έκλεισε ο κύκλος 47 ετών για την Ο.Α. Στην ιστορία πέρασε η Ολυμπιακή Αεροπορία

    (12/12/2003 10:22:00 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    "Άνοιξε" τα φτερά της από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές, όπως έχει μετονομαστεί, με πρώτη πτήση τα ξημερώματα προς Κάιρο. Η Ολυμπιακή Αεροπορία έκλεισε τον κύκλο της, μετά από 47 χρόνια πολυκύμαντης πορείας με την πτήση 918 Αθήνα- Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στις 23:10. Η εταιρεία ενσωμάτωσε τις συνολικές πτητικές δραστηριότητες της Ολυμπιακής Αεροπορίας, Αεροπλοΐας και των Μακεδονικών Αερογραμμών και έτσι εκτελούνται κανονικά όλα τα δρομολόγια. Παράλληλα, συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι ιπτάμενοι συνοδοί - φροντιστές. Η απεργία τους αναμένεται να λήξει το Σάββατο, οπότε θα αρχίσει και επίσημα τη λειτουργία της η νέα Ολυμπιακή Αεροπορία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Οι "Ολυμπιακές Αερογραμμές" ανοίγουν φτερά

    [12] Διεθνή

    Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε άλλους 9 Εβραίους Επίθεση Παλαιστινίων ενόπλων τραυματίζει επτά Εβραίους θρησκευτικούς παράγοντες

    (12/12/2003 10:45:00 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Επτά Εβραίοι θρησκευτικοί παράγοντες τραυματίστηκαν την Παρασκευή, εκ των οποίων δύο σοβαρά, από πυρά Παλαιστινίων ενόπλων στον Τάφο του Ιωσήφ κοντά στην Ναμπλούς, όπου είχαν μεταβεί για να προσευχηθούν. Οι δύο σοβαρά τραυματίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε ισραηλινό νοσοκομείο. Μετά την επίθεση η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού οι οποίες εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών. Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε άλλους εννιά Εβραίους που επίσης μετέβαιναν στον Τάφο του Ιωσήφ καθώς οι ισραηλινές αρχές έχουν απαγορεύσει για λόγους ασφαλείας τις επισκέψεις στην περιοχή.

    Εισβολή Ισραηλινών στην Τζενίν

    Εν τω μεταξύ, δυνάμεις του ισραηλινού στρατού εισέβαλαν τα ξημερώματα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, στη Δυτική Όχθη, όπως έγινε γνωστό από πηγές των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας. Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στην περιοχή με περίπου 50 τανκς και θωρακισμένα οχήματα. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των Ισραηλινών σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών με Παλαιστίνιους ενόπλους, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 12 December 2003 - 9:51:17 UTC