Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-11-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πτώση πολεμικού αεροσκάφους
  • [02] 'Ασκηση αεράμυνας στην Αθήνα
  • [03] Κατεβλήθη η αποζημίωση στη Λοϊζίδου από την Τουρκία
  • [04] Επαφές Ζακ Ρογκ για την ολυμπιακή προετοιμασία
  • [05] Εκδηλώσεις συμπαράστασης για τους ''7'' της Θεσ/νικης
  • [06] Απεργούν οι δημοσιογράφοι της ιδιωτικής Ρ/Τ
  • [07] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το πόθεν έσχες
  • [08] Έντονη η αντίδραση της Κομισιόν στην απόφαση του EcoFin
  • [09] ''Σήμα κινδύνου'' για νέες επιθέσεις
  • [10] Γεωργία: Εν αναμονή της υποψηφιότητας Σακασβίλι
  • [11] Συνεργασία αλ Αραμπίγια - ανταρτών καταγγέλει η Αμερική
  • [12] ΗΠΑ: Μειώνουν τις τραπεζικές εγγυήσεις προς Ισραήλ
  • [13] Μυστική συνάντηση ετοίμαζε ο Κένεντι με τον Φιντέλ
  • [14] Νεκρός ο αδελφός του δημάρχου της Νάμπλους
  • [15] ΠΑΟ: Πάμε και ότι βγει...
  • [16] Μπορούσε παραπάνω ο Ολυμπιακός
  • [17] ΑΕΚ: την πρόδωσε και πάλι η αμυνά της
  • [18] Βιασμός στο ''σπίτι'' τηλε-ριάλιτι
  • [19] ''Μικραίνουν'' οι Τάιμς

    [01] Πτώση πολεμικού αεροσκάφους

    26/11/2003 11:04:00 πμ

    Φωτό αρχείου

    Βομβαρδιστικό αεροσκάφος τύπου Α7 CORSE-AIR της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε νωρίτερα κατά τη διάρκεια προσγείωσής του στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, σε ακατοίκητη περιοχή. Ο πιλότος του μονοθέσιου αεροσκάφους σώθηκε, καθώς χρησιμοποίησε με επιτυχία το σύστημα αυτόματης εκτίναξης. Το αεροσκάφος εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η πτώση του αεροσκάφους οφείλεται σε μηχανική βλάβη, ενώ τα αίτια του ατυχήματος θα διερευνήσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας.

    [02] 'Ασκηση αεράμυνας στην Αθήνα

    Πηγή: NET 105,8 fm 26/11/2003 9:57:00 πμ

    'Ασκηση 48ωρης διάρκειας κυρήχθηκε αιφνιδίως στην Αθήνα, το βράδυ της Τρίτης, στις 22:00, για αντιμετώπιση απειλής από αέρα. Πρόκειται για την άσκηση "Ρενεγκέιτ", κατά την διάρκεια της οποίας ολόκληρο το σύστημα αεράμυνας της πολεμικής αεροπορίας είναι σε ετοιμότητα λεπτών, για να αντιμετωπίσει τυχόν αεροσκάφος καμικάζι, που απειλεί ευαίσθητο στόχο, όπως ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Η εντολή αντιμετώπισης της απειλής είναι άμεση κατάρριψη. Στο μεταξύ, σε επίπεδο πληροφοριών και τεχνογνωσίας θα περιοριστεί η συνεργασία με το ΝΑΤΟ για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων επανέλαβε η κυβέρνηση, ενώ ο υπουργός Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, τόνισε πως ο σχετικός σχεδιασμός δεν προβλέπει την παρουσία νατοϊκών δυνάμεων σε ελληνικό έδαφος, κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

    Μόνες υπεύθυνες οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις

    Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και μόνο είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, δήλωσε στη ΝΕΤ ο υπουργός Αμυνας.

    Σύμφωνα με τον κ. Παπαντωνίου, ήδη οι ένοπλες δυνάμεις έχουν συγκροτήσει στρατηγείο αποτελούμενο από 10.000 άνδρες και γυναίκες, ενόψει της Ολυμπιάδας, ενώ έχει δημιουργηθεί και ομάδα 200 ατόμων, εκπαιδευμένων στην αντιμετώπιση πυρηνικής, χημικής και βιολογικής απειλής.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Ομπρέλα ασφαλείας για το 2004

    [03] Κατεβλήθη η αποζημίωση στη Λοϊζίδου από την Τουρκία

    Πηγή: ΑΠΕ 26/11/2003 11:35:00 πμ

    Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Μουαμάν Χαζάρ, κατέβαλε την αποζημίωση, που έχει επιδικάσει για την υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, γιατί στερήθηκε το δικαίωμα να απολαμβάνει την περιουσία της στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Όπως έγινε γνωστό στην Αγκυρα, ο κ. Χαζάρ κατέβαλε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το ποσό του 1.100.000 δολαρίων, που αντιστοιχεί στην αποζημίωση, η οποία είχε επιδικαστεί, προσαυξημένη με τους τόκους υπερημερίας, γιατί, όπως είναι γνωστό, η Τουρκία αρνείτο να συμμορφωθεί με την απόφαση.

    [04] Επαφές Ζακ Ρογκ για την ολυμπιακή προετοιμασία

    26/11/2003 9:22:00 πμ

    Το Ολυμπιακό Χωριό θα επιθεωρήσει, στις 10:00, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, ολοκληρώνοντας κύκλο συναντήσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς της Ολυμπιακής προετοιμασίας. Στη συνέχεια, ο κ. Ρογκ θα παρουσιάσει σε συνέντευξη τη διαδρομή λαμπαδηδρομίας, ενώ στις 17:00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κώστα Καραμανλή και στις 19:00 θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο. Σημειώνεται ότι την Τρίτη ο κ. Ρογκ είχε συνάντηση με τη δήμαρχο Αθηναίων. Επιπλέον, σήμερα στις 10:00, ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα γίνει δεκτός από τον κ. Στεφανόπουλο, τον οποίο και θα ενημερώσει για την πορεία της ολυμπιακής προετοιμασίας.

    Συνάντηση Ρογκ - Μπακογιάννη

    Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε, μετά τη συνάντησή τους, πως ενημέρωσε τον κ. Ρογκ για την ολυμπιακή προετοιμασία της Αθήνας προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός στόχος για επιτυχείς Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Επίσης, η δήμαρχος Αθηναίων είπε πως "συμφωνήσαμε να δουλέψουμε με την ίδια θέρμη μέχρι την τελευταία ημέρα, όταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα έχουν στεφθεί με επιτυχία από την Ελλάδα και την Αθήνα".

    [05] Εκδηλώσεις συμπαράστασης για τους ''7'' της Θεσ/νικης

    Πηγή: NET 105,8 fm 26/11/2003 8:53:00 πμ

    Κλιμακώνονται οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στους επτά συλληφθέντες διαδηλωτές κατά τη σύνοδο Κορυφής της Χαλκιδικής. Μηχανοκίνητη διαδήλωση από το Πεδίον του Αρεως έως τις φυλακές Κορυδαλλού και το νοσοκομείο Νίκαιας διοργανώνουν σήμερα αντιεξουσιαστικές οργανώσεις, με αίτημα την απελευθέρωση των επτά συλληφθέντων, ενώ την Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί συναυλία αλληλεγγύης στα Προπύλαια. Στο μεταξύ, η "Διεθνής Αμνηστία" με επιστολή της στον υπουργό Εσωτερικών, Κώστα Σκανδαλίδη, ζητά να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα των καταγγελιών για κακομεταχείριση των συλληφθέντων. Τον σεβασμό των δικαιωμάτων των επτά προφυλακισμένων, που πραγματοποιούν πολυήμερη απεργία πείνας, ζητούν και 28 ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Έντονες αντιδράσεις για τους "επτά" της Θεσσαλονίκης

    [06] Απεργούν οι δημοσιογράφοι της ιδιωτικής Ρ/Τ

    Πηγή: NET 105,8 fm 26/11/2003 11:49:00 πμ

    Προειδοποιητική 24ωρη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα στις 6:00, οι δημοσιογράφοι στην ιδιωτική τηλεόραση, ενώ αύριο Πέμπτη θα απεργήσουν οι δημοσιογράφοι στην ιδιωτική ραδιοφωνία, με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Στην κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση, οι δημοσιογράφοι θα απεργήσουν, αντίστοιχα, ην 1η και 2α Δεκεμβρίου. Στο μεταξύ, κλειστές παραμένουν αυτή την ώρα Πειραιώς και Αθηνάς από πορείες συνταξιούχων που κατευθύνονται προς το υπουργείο Οικονομίας και οικοδόμων που πηγαίνουν προς τη Βουλή. Σημειώνεται ότι οι οικοδόμοι πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ τρίωρες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο και μεθαύριο οι γιατροί του ΙΚΑ, στο τέλος της πρωινή και της απογευματινής βάρδιας.

    [07] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το πόθεν έσχες

    Πηγή: NET 105,8 fm 26/11/2003 8:36:00 πμ

    Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το πόθεν έσχες των βουλευτών, δημόσιων λειτουργών και άλλων κατηγοριών προσώπων, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης από το 1990, ενώ θεσπίζονται αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες. Συγκεκριμένα, για όποιον αποκτά ή προσπορίζει σε τρίτον περιουσιακό όφελος επωφελούμενος της ιδιότητάς του, προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή, ενώ το περιουσιακό όφελος δημεύεται. Με άλλη διάταξη του νομοσχεδίου απαγορεύεται συμμετοχή των μελών της κυβέρνησης σε όφσορ εταιρίες και η συμμετοχή σε αυτές συνιστά ποινικό αδίκημα.

    [08] Έντονη η αντίδραση της Κομισιόν στην απόφαση του EcoFin

    26/11/2003 10:17:00 πμ

    Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο άφησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά την απόφαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εξαιρεθούν από τη διαδικασία κυρώσεων που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας η Γαλλία και η Γερμανία, για τα υπερβολικά δημοσιονομικά τους ελλείμματα. Εάν οι δύο χώρες δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν στο Συμβούλιο Οικονομικών της Τρίτης, θα επαναδραστηριοποιηθεί το σύστημα επιβολής κυρώσεων για όσα κράτη - μέλη παρουσιάζουν δημοσιονομικό έλλειμμα πάνω από 3%, ανακοίνωσε, πάντως, το EcoFin. Η Γερμανία θα σεβαστεί για το 2005 το όριο του 3% του ΑΕΠ για το έλλειμμα του δημοσίου, όπως προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας, διαβεβαιώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Χανς Αϊχελ.

    ''Θα συνεχιστεί η εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας''

    Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή σημειώνει ότι το Συμβούλιο απέρριψε τις προτάσεις της (βάσει του άρθρου 104, 8) σχετικά με το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας και της Γερμανίας, χωρίς να δικαιολογήσει επαρκώς την απόφαση αυτή, όπως προσδιορίζεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας.

    Η Επιτροπή θεωρεί ότι μόνο ένα σύστημα που θα βασίζεται σε κανόνες, όπως το Σύμφωνο Σταθερότητας, το οποίο είχε εγκριθεί ομόφωνα από όλα τα κράτη μέλη, μπορεί να εξασφαλίσει ότι οι δεσμεύσεις θα τηρούνται και ότι θα υπάρχει ίση μεταχείριση για όλα τα κράτη μέλη.

    Η Επιτροπή τονίζει ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει το Σύμφωνο καθώς και ότι διατηρεί το δικαίωμα να εξετάσει τις επιπτώσεις αυτών των αποφάσεων του Συμβουλίου και να αποφασίσει για ενδεχόμενες περαιτέρω δράσεις.

    Από την πλευρά του, το Συμβούλιο σημείωσε σε δική του ανακοίνωση την αποφασιστικότητα του να εφαρμόσει τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας, προκειμένου να διασφαλίσει την ίση μεταχείριση των κρατών μελών και το ρόλο της Επιτροπής στη διαδικασία αυτή.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Συμβιβασμός για τα ελλείμματα Γαλλίας - Γερμανίας

    [09] ''Σήμα κινδύνου'' για νέες επιθέσεις

    26/11/2003 10:47:00 πμ

    Για το ενδεχόμενο επικείμενων επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη αλλά και στην Αγκυρα προειδοποιεί η Βρετανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Φόρεϊν Οφις, ενώ ταξιδιωτική οδηγία για τους υπηκόους της εξέδωσε η Αυστραλία, προειδοποιώντας για νέα χτυπήματα σε μεγάλα κέντρα της Τουρκίας. Εξάλλου, σύμφωνα με ισραηλινό ηλεκτρονικό πρακτορείο ειδήσεων, στο διαδίκτυο εντοπίστηκαν νέα μηνύματα της Αλ Κάιντα με απειλές για καίρια τρομοκρατικά πλήγματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, καλώντας τους μουσουλμάνους που διαμένουν εκεί να εγκαταλείψουν τη χώρα. Την ίδια ώρα, αυξημένα μέτρα ασφαλείας για ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα έχουν ληφθεί στην Ιταλία, στη Βρετανία, αλλά και στην Αλβανία, λόγω της βοήθειας που παρείχαν τα Τίρανα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Νέες συλλήψεις για τα χτυπήματα στην Κωνσταντινούπολη

    Στο μεταξύ, σε επτά νέες συλλήψεις προχώρησε η αντι-τρομοκρατική υπηρεσία στην Τουρκία στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών των βομβιστικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη, γράφει η εφημερίδα "Χουριέτ".

    Η τουρκική αστυνομία ερευνά πιθανούς δεσμούς των συλληφθέντων με τους δράστες των επιθέσεων αυτοκτονίας της 15ης και 20ης Νοεμβρίου που προκάλεσαν τον θάνατο 54 ανθρώπων και τον τραυματισμό 750, σημειώνει η "Χουριέτ".

    Η εφημερίδα απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες λόγω της απαγόρευσης που έχουν επιβάλει στον Τύπο οι δικαστικές αρχές αναφορικά με τη δημοσίευση στοιχείων για την πορεία των ερευνών.

    Από την πλευρά της, η Αυστραλία εξέδωσε την Τετάρτη ταξιδιωτική οδηγία για τους υπηκόους της, προειδοποιώντας πως υπάρχουν ενδείξεις πως αναμένονται κι άλλες "επικείμενες" τρομοκρατικές επιθέσεις σε αρκετές τουρκικές πόλεις, περιλαμβανομένων της Κωνσταντινούπολης και της πρωτεύουσας Aγκυρας, και τους προτρέπει να αποφύγουν τα ταξίδια στη χώρα αυτή.

    Το ΥΠΕΞ της Αυστραλίας συμβουλεύει τους πολίτες της χώρας να αποφύγουν τα "μη άκρως απαραίτητα ταξίδια" στην Τουρκία.

    "Λάβαμε πληροφορίες που αφήνουν να εννοηθεί πως ενδεχομένως επίκεινται κι άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, στην Aγκυρα και σε άλλα τουρκικά κέντρα", αναφέρει το ανακοινωθέν του ΥΠΕΞ.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Φόβοι για νέα χτυπήματα

    [10] Γεωργία: Εν αναμονή της υποψηφιότητας Σακασβίλι

    26/11/2003 11:15:00 πμ

    Σήμερα Τετάρτη αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της χώρας ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Γεωργία, Μιχαήλ Σακασβίλι, ενόψει των προγραμματισμένων για τις 4 Ιανουαρίου προεδρικών εκλογών. Ο 35χρονος Σακασβίλι έχει πολύ μεγάλη δημοτικότητα και οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η νίκη του είναι σχεδόν σίγουρη. Στο μεταξύ, στη Μόσχα για διαβουλεύσεις βρίσκονται οι ηγέτες των τριών αυτόνομων περιοχών της Γεωργίας, οι οποίοι αντιτίθενται στη νέα ηγεσία της χώρας. Πρόκειται για τους ηγέτες της Αμπχαζίας, της Νότιας Οσετίας και της Αντζάριας.

    Δεν θέτει υποψηφιότητα η πρόεδρος της Βουλής

    Ηγετικά στελέχη των μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης πρόκειται να συναντηθούν σήμερα Τετάρτη για να δώσουν το χρίσμα στον Σακασβίλι, ο οποίος αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη της λαϊκής εξέγερσης που οδήγησε στην παραίτηση του Εντουαρντ Σεβαρντνάντζε.

    "Είναι σαφές ότι θα είναι προεδρικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης", τόνισε ο Κόμπα Μπεκάουρι, στέλεχος του κόμματος "Εθνικό Κίνημα" του Σακασβίλι.

    Μια τέτοια απόφαση σημαίνει ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα η 39χρονη πρόεδρος της Βουλής, Νινό Μπουρτζανάντζε, που ασκεί προσωρινά την προεδρία της χώρας.

    "Ο Σακασβίλι αξίζει να γίνει πρόεδρος και η Νινό Μπουρτζανάντζε θα είχε πολύ μικρές πιθανότητες να τον νικήσει", τόνισε ο Λάντο Πάπαβα, οικονομικός σύμβουλος της Μπουρτζανάντζε.

    Η Μπουρτζανάντζε θα έχει την Τετάρτη συνομιλίες με αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε μια προσπάθεια διάσωσης της οικονομίας της χώρας που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

    Στο μεταξύ, ο Σακασβίλι δήλωσε το βράδυ της Τρίτης στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI ότι η Ουάσινγκτον του υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια. "Μίλησα με εκπροσώπους του Λευκού Οίκου και του Στέητ Ντηπάρτμεντ. Οι Αμερικανοί υποσχέθηκαν χρήματα αλλά κανείς δεν μπορεί να σίγουρος με τους Αμερικανούς" τόνισε ο Σακασβίλι.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Τον Ιανουάριο οι εκλογές στη Γεωργία

    [11] Συνεργασία αλ Αραμπίγια - ανταρτών καταγγέλει η Αμερική

    26/11/2003 10:30:00 πμ

    Την ύπαρξη αδιάσειστων στοιχείων στα χέρια των αμερικανικών αρχών, πως το αραβικό δίκτυο αλ Αραμπίγια, του οποίου τα γραφεία στη Βαγδάτη τέθηκαν εκτός λειτουργίας, συνεργάζεται με τους ανυπότακτους στο Ιράκ, ανακοίνωσε σε ενημέρωση του Πενταγώνου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ντόναλντ Ράμσφελντ. Ο υπουργός τόνισε πως τόσο το συγκεκριμένο δίκτυο, που εδρεύει στο Ντουμπάι, όσο και το ανταγωνιστικό του τηλεοπτικό Αλ Τζαζίρα, είχαν κληθεί εκ των προτέρων από τους αντάρτες για να σταθούν μάρτυρες σε μερικές από τις πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ.

    Οι δηλώσεις της κυβέρνησης

    Ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε πως δεν είναι η πρώτη, αλλά μια από τις πολλές φορές που οι ενημερωτικοί αυτοί φορείς καλούνται από αντάρτες να καταγράψουν επιθέσεις κατά των δυνάμεων της συμμαχίας.

    Σχετικά με την ύπαρξη αποδείξεων που να δικαιολογούν τις κατηγορίες, χαρακτήρισε τα στοιχεία που υπάρχουν ακλόνητα και ανέφερε, πως υπάρχουν πληροφορίες μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, οι οποίες όμως πρέπει να τύχουν υπεύθυνης και μεθοδικής εξέτασης.

    Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε πως γνωρίζει μέρος μόνο των πληροφοριών για να πάρει μια τελική απόφαση, και απέφυγε να απαντήσει εάν συμφώνησε με την απόφαση να κλείσουν τα γραφεία του Αλ Αραμπίγια από την ιρακινή αστυνομία, με την κατηγορία της πρόσκλησης σε στάση, λόγω της μετάδοσης μηνυμάτων του έκπτωτου προέδρου Σαντάμ Χουσέιν.

    Αντιδρά ο Τύπος

    Σ' αυτά τα πλάισια, το ιρακινό προσωρινό κυβερνητικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε την Τρίτη, ότι απαγορεύει στο δίκτυο αλ Αραμπίγια να εκπέμπει στο Ιράκ κατηγορώντας το πως προτρέπει σε δολοφονίες μετά τη μετάδοση ηχογραφημένου μηνύματος που αποδίδεται στον Σαντάμ Χουσέιν ο οποίος καλεί τον ιρακινό λαό να σκοτώσει τα μέλη του (του Συμβουλίου).

    Από τη μεριά της, η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ) καταδικάζει το κλείσιμο του τηλεοπτικού δικτύου αλ Αραμπίγια στο Ιράκ. Συγκεκριμένα, εξέφρασε την ανησυχία της για την ύπαρξη μιας "τάσης προκατάληψης" στην κάλυψη της ιρακινής σύγκρουσης, συνδέοντας το γεγονός και με τα παράπονα δημοσιογράφων για παρεμπόδιση της καλύψης των γεγονότων από τις αμερικανικές δυνάμεις.

    Ο Ζοέλ Καμπανιά, συντονιστής της CPJ, για τη Μέση Ανατολή, σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο στάθηκε υπέρ της αναμετάδοσης των "απαγορευμένων" μηνυμάτων, υπογραμμίζοντας την ενημερωτική τους αξία και χαρακτήρισε, τέλος, το μέτρο προκλητικό και ενδεικτικό της πιθανής πορείας που φαίνεται να παίρνει η ελευθερία του τύπου στο Ιράκ.

    [12] ΗΠΑ: Μειώνουν τις τραπεζικές εγγυήσεις προς Ισραήλ

    26/11/2003 9:43:00 πμ

    Κατά 289,5 εκατ. δολάρια πρόκειται να μειώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες τις τραπεζικές εγγυήσεις προς το Ισραήλ, εξαιτίας της διαφωνίας των δύο χωρών για την πολιτική του εποικισμού στα παλαιστινιακά εδάφη, ανακοινώθηκε την Τρίτη από την ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσιγκτον. Το εβραϊκό κράτος "αποδέχεται το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν θεωρούν ορισμένες δραστηριότητες σε κάποια σημεία της Ιουδαίας, της Σαμάρειας και της Γάζας, συμβατές με την αμερικανική πολιτική", τονίζεται στο ανακοινωθέν, αναφερόμενο έμμεσα στους εβραϊκούς οικισμούς.

    Τα 289.5 εκατ. δολάρια θα αφαιρεθούν από τις τραπεζικές εγγυήσεις ύψους 3 δισ. δολαρίων, τις οποίες οι ΗΠΑ είναι αναγκασμένες να προσφέρουν στο ισραηλινό κράτος προκειμένου να του επιτραπεί η σύναψη διεθνών δανείων, τονίζεται στο ίδιο ανακοινωθέν, που ήλθε να επιβεβαιώσει τις αντίστοιχες πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την κρατική ραδιοτηλεόραση του Ισραήλ.

    Ισραηλινός διπλωμάτης τόνισε πως η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνάντησης της προεδρικής συμβούλου για θέματα Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, και του επικεφαλής του γραφείου της ισραηλινής πρωθυπουργίας, Ντοβ Βάισγκλας.

    [13] Μυστική συνάντηση ετοίμαζε ο Κένεντι με τον Φιντέλ

    26/11/2003 10:49:00 πμ

    Έστω και αν στις 22 Νοέμβρη 2003 συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από τη δολοφονία του, ο Τζον Φ. Κένεντι συνεχίζει να "απασχολεί" την παγκόσμια κοινή γνώμη. Αυτή τη φορά το νέο στοιχείο που προστέθηκε στην ιστορία του πιο δημοφιλούς Αμερικανού Προέδρου είναι μία μυστική συνάντηση μεταξύ του Κουβανού ηγέτη, Φιντέλ Κάστρο, και ενός Αμερικανού αξιωματούχου. Μόλις δεκαεπτά ημέρες πριν από τη δολοφονία του, ο Κένεντι, σχεδίαζε την προαναφερθείσα μυστική συνάντηση, σύμφωνα με τα στοιχεία που έφεραν στο φως τα Αρχεία της Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ένα ινστιτούτο που συλλέγει και δημοσιοποιεί αποχαρακτηρισμένα έγγραφα.

    Βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ-Κούβας

    Ένα ηχογραφημένο ντοκουμέντο, στο οποίο ακούγονται να συνομιλούν ο Τζον Φ. Κένεντι και ο σύμβουλός του σε θέματα ασφαλείας Μπάντι Μακ Γκρέγκορ, είναι το νέο στοιχείο που ήρθε στη δημοσιότητα. Οι δύο άντρες φαίνεται να συζητούν την πιθανότητα μιας μυστικής συνάντησης στην Αβάνα, μεταξύ του Αμερικανού αξιωματούχου στα Ηνωμένα Έθνη, Γουίλιαμ Ατγουντ, με τον Φιντέλ Κάστρο προκειμένου να μελετηθεί η βελτίωση των σχέσεων των ΗΠΑ με την Κούβα. Σύμφωνα με το ίδιο ντοκουμέντο, ο Κένεντι φαίνεται να συμφωνεί με τη συνάντηση, υπό τον όρο, όμως, ότι η ανάμιξη της κυβέρνησής του στη συγκεκριμένη υπόθεση θα μπορούσε να διαψευστεί αληθοφανώς.

    Ο Πίτερ Κόρνμπλου, αναλυτής των Αρχείων Εθνικής Ασφάλειας, τονίζει ότι η συζήτηση αυτή, καθώς και άλλες πληροφορίες που υπάρχουν, δείχνουν ότι ο Κένεντι επιθυμούσε να αλλάξει τις εχθρικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Κούβα. Επίσης, προσθέτει ότι η δολοφονία, η οποία έγινε τη στιγμή που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αυτή η πρωτοβουλία, του αφήνει ένα μεγάλο ερωτηματικό για τη συνέχιση της διαμάχης μεταξύ των δύο χωρών.

    [14] Νεκρός ο αδελφός του δημάρχου της Νάμπλους

    26/11/2003 9:38:00 πμ

    Ο αδελφός του Παλαιστίνιου δημάρχου της Νάμπλους, Γκασάν Σάκα, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά το βράδυ της Τρίτης όταν δέχτηκε πυροβολισμούς από αγνώστους, υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί, όπως έγινε γνωστό από πηγές της παλαιστινιακής υπηρεσίας ασφαλείας. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Μπουράκ Σάκα, αδελφός του δημάρχου, μπήκε στο στόχαστρο των ενόπλων ενώ κινούνταν στον αυτόνομο τομέα της Νάμπλους, στη βόρεια Δυτική Όχθη. Ο Μπουράκ Σάκα, που ήταν επιχειρηματίας, διέμενε μόνιμα στην Ιορδανία και είχε μεταβεί στη Δυτική Όχθη προκειμένου να γιορτάσει μαζί με την οικογένεια του το τέλος του ραμαζανιού. Η υπηρεσία ασφαλείας εκτιμά ότι στόχος των αγνώστων ήταν ο δήμαρχος και ότι ο αδελφός του χτυπήθηκε κατά λάθος.

    [15] ΠΑΟ: Πάμε και ότι βγει...

    26/11/2003 1:23:00 πμ

    Χωρίς ελπίδες για πρόκριση αλλά με πίστη για ένα καλό αποτέλεσμα υποδέχεται την Τετάρτη ο Παναθηναϊκός την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι δύο ομάδες τίθονται αντιμέτωπες για τέταρτη φορά στην ιστορία τους και ο μέχρι στιγμής απολογισμός του είναι δύο εκτός έδρας ήττες και μία εντός έδρας ισοπαλία. Στον πρώτο αγώνα το "τριφύλλι" είχε γνωρίσει την ήττα με 5-0. Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να συνεχίζουν να κάνουν όνειρα και να έχουν μεγάλη θέληση για την νίκη στον αγώνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.Από την άλλη πλευρά οι "μπέμπηδες" που ήρθαν χωρίς τον αρχηγό τους Ρόι Κιν, θα παλέψουν για τη νίκη με στόχο την πρώτη θέση του ομίλου. Διαιτητής της συνάντησης έχει οριστεί ο ολλανδός Γιαν Βέγκερεφ ο οποίος στις 18/9/2001, έχει διευθύνει το ματς Λα Κορούνια-Ολυμπιακός που έληξε 2-2.

    Εξιλέωση ψάχνει ο ΠΑΟ

    Στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής των "πρασίνων", Ιτζακ Σουμ ξεκαθάρισε ότι παρότι η φετινή πορεία του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτή που θα ήθελαν παίκτες, τεχνική ηγεσία, διοίκηση και οι οπαδοί της ομάδας, στόχος παραμένει η πρόκριση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ που εξαρτάται όμως και από τα αποτελέσματα που θα φέρει και η Ρέιντζερς.

    Ο Σουμ, τόνισε την θέληση παικτών και τεχνικής ηγεσίας για νίκη στον αγώνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάνοντας λόγο και για τον Τάκη Φύσσα που τον έχει μέσα στα πλάνα του για το παιχνίδι. Την τελική απόφαση για τον διεθνή αμυντικό θα την πάρει αύριο, κάτι που θα συμβεί και με τον Μόρις που νιώθει ενοχλήσεις.

    Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο αρχηγός Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος δίνοντας το δικό του στίγμα για τον αγώνα επισήμανε ότι είναι ευκαιρία για την ομάδα να αποκαταστήσει το όνομά της και το πρεστίζ το οποίο έχει πληγεί την φετινή περίοδο. Ο διεθνής τερματοφύλακας αναφερόμενος και στο ζήτημα της ανανέωσης του συμβολαίου του, παρέπεμψε το θέμα στη διοίκηση, ξεκαθαρίζοντας επιθυμία του είναι να παραμείνει.

    Αυτοσυγκέντρωση ζήτησε ο Φέργκιουσον

    Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, επεσήμανε σημάδια ανάκαμψης στο ματς του Παναθηναϊκού με την Στουγκάρδη δείχνοντας σημάδια βελτίωσης, ενώ έθεσε ως στόχο την ισοπαλία που θα δώσει και την πρόκριση στην ομάδα του για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

    Ο Φέργιουσον τόνισε ότι οι παίκτες του θα πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, παραπέμποντας στον πριν 3 χρόνια, αγώνα που οι μπέμπηδες πήραν την ισοπαλία στο τέλος του αγώνα, κάτι που δεν πρέπει νεα συμβεί την Τετάρτη. "Ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί που πήραμε την ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό και γι΄ αυτό πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι", τόνισε χαρακτηριστικά ο Φέργκιουσον.

    Η πιθανή ενδεκάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο αυριανό ματς είναι η εξής: Χάουαρντ, Γκ. Νέβιλ, Ο΄ Σι, Φέρντιναρντ, Σιλβέστρ, Φλέτσερ, Φόρτσουν, Μπατ, Φ. Νέβιλ, Γκιγκς, Νίστελροϊ.

    [16] Μπορούσε παραπάνω ο Ολυμπιακός

    26/11/2003 1:18:00 πμ

    Ύστερα από ένα παιχνίδι στο οποίο καταγράφηκε πλήρης διακύμανση των συναισθημάτων σε όλο το φάσμα της, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος της Ρεάλ Σοσιεδάδ με 2-2. Οι γηπεδούχοι, που ήθελαν απαραιτήτως τη νίκη για να αισθάνονται πιο κοντά στην 3η θέση του ομίλου (4ος) που οδηγεί στο Κύπελλο UEFA, αλλά και να διατηρήσουν τις μύχιες ελπίδες τους για τη 2η θέση που εξασφαλίζει τη συνέχεια στο «όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα πρέπει να «χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο για τη μοναδική ευκαιρία που απώλεσαν να νικήσουν τους Βάσκους, πληρώνοντας την απειρία, αλλά και τις αγωνιστικές αδυναμίες τους, που ατυχώς γι αυτούς εμφανίζονται συχνά με αντίπαλους επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ.

    Κρίμα...

    Ο Ολυμπιακός μπήκε με τον «αέρα του γηπεδούχου και με αγωνιστική διάταξη 4-4-2, όπου τη θέση του (μεγάλου) απόντα Τζόρτζεβιτς στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής είχε καταλάβει ο Γεωργιάδης, με τον Πάντο να καλύπτει το δεξί άκρο της "ερυθρόλευκης" άμυνας και τον Μαυρογενίδη μπροστά του. Σταδιακά όμως η Σοσιεδάδ ισορρόπησε το παιχνίδι, χάρις στην ασφυκτική πίεση που ασκούσε από ψηλά.

    Οι Βάσκοι άρχισαν να απειλούν τον Ολυμπιακό, καθιστώντας έτσι εξώφθαλμη την απουσία από την "ερυθρόλευκη" ενδεκάδα του παίκτη που θα κατέβαζε και θα μοίραζε τη μπάλα. Η Σοσιεδάδ απείλησε για πρώτη φορά στο 12΄, όταν ο Αλκίθα έπιασε μονοκόματο αριστερό βολέ έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κατεργιαννάκη.

    Ο Ολυμπιακός ανταπέδωσε δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Τζιοβάνι είδε τον Βέστερφελντ έξω από το τέρμα του και προσπάθησε να τον πλασάρει από τα 40 μέτρα, αλλά ανεπιτυχώς.

    Στο 19΄, ο Κάρπιν σέντραρε από δεξιά και ο Νιχάτ έπιασε κεφαλιά που κατέληξε στα χέρια του τερμαφύλακα του Ολυμπιακού, ενώ ο Τούρκος μεσοεπιθετικός πρωταγωνίστησε και στη φάση του 26΄, όταν έφυγε από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά στην κλειστή γωνία του Κατεργιαννάκη που απέκρουσε σε κόρνερ.

    Οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να περιορίσουν τους υπ΄ αριθμόν ένα κινδύνους για την περιοχή τους (Νιχάτ και Κοβάσεβιτς), όμως το "βρήκαν" από εκεί που (σίγουρα) δεν το περίμεναν: ήταν λοιπόν στο 30ο λεπτό, όταν ο Γκαμπιλόνδο έφυγε ταχύτατα από την αριστερή πλευρά "σπάζοντας" το τεχνητό οφ σάιντ, και πλασάροντας επιτυχώς τον ματαίως εξελθόντα Μακεδόνα τερματοφύλακα που -πάντως- δεν επιχείρησε καλή έξοδο.

    Η μοναδική, πραγματικά κλασική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, καταγράφηκε μόλις στο 38΄, όταν ο Γεωργιάδης έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ που υποχρέωσε τον Σάντερ Βέστερφελντ σε μια... αεροπλανική απογείωση προκειμένου να πετάξει τη μπάλα κόρνερ.

    Η επανάληψη ξεκίνησε με μια αλλαγή για τον Ολυμπιακό, αφού ο κακός αγωνιστικά Αντζας (έκανε πολλά λάθη) είχε παραχωρήσει τη θέση του στον Καφέ. Παρτενέρ του Ανατολάκη στο κέντρο της άμυνας πέρασε ο σαφώς ταχύτερος Καρεμπέ, ενώ στο 55΄ ο Ολεγκ Προτάσοφ πέρασε και τον Νινιάδη στη θέση του Μαυρογενίδη. Ετσι, ο Γεωργιάδης πέρασε στη φυσική του θέση, στο δεξί άκρο του κέντρου, ενώ οι Καφές και Νινιάδης με την καλή τεχνική τους βελτίωσαν θεματικά την κυκλοφορία της μπάλας, ανεβάζοντας κατακόρυφα τη συνολική απόδοση της ομάδας.

    Ο Ολυμπιακός άρχισε πλέον να πιέζει τη Σοσιεδάδ, και έφτασε στην ισοφάριση στο 59΄, με ένα γκολ "σπεσιαλιτέ" του Ακη Στολτίδη. Σε φάουλ έξω από την περιοχή, ο Τζιοβάνι έστρωσε στον... "Ιέρο" του Ολυμπιακού, που με ένα πολύ δυνατό αριστερό από τα 25 μέτρα νίκησε τον Βέστερφελντ φέρνοντας το ματς στα¨ίσα".

    Οι "εμπνεύσεις" του Προτάσοφ είχαν αρχίσει να αποδίδουν, και τα πράγματα φάνηκαν να καλυτερεύουν ακόμη περισσότερο στο 68΄, όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κοβάσεβιτς (έπιασε τη μπάλα με το χέρι).

    Η Σοσιεδάδ φαινόταν να τελεί σε αγωνιστική "τρικυμία", και ο Καστίγιο την "τιμώρησε" στο 71΄, όταν ξεπερνώντας και τον Βέστερφελντ πλάσαρε από πλάγια αριστερά και έκανε το 2-1. Φευ για τον πρωταθλητή Ελλάδας όμως, σε μια ανύποπτη φάση και μια μακρινή σέντρα του Αλκίθα, βρήκε τον Ανατολάκη αδρανούντα και τον Σούρερ να σκοράρει με ωραίο, μονοκόματο σουτ, στο 74΄ (2-2).

    Διαιτητής: Αλέν Χάμερ (Λουξεμβούργο)

    Κίτρινες: Ανατολάκης, Βενετίδης, Πάντος, Κοβάσεβιτς, Σούρερ

    Κόκκινη: Κοβάσεβιτς (2η κίτρινη)

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κατεργιαννάκης, Πάντος, Βενετίδης (86΄ Τάτσης), Αντζας (45΄ Καφές), Ανατολάκης, Στολτίδης, Καρεμπέ, Μαυρογενίδης (57΄ Νινιάδης), Γεωργιάδης, Καστίγιο, Τζιοβάνι.

    ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Βέστερφελντ, Αρανθάμπαλ, Χάβι Αλόσνσο (89΄ Μπόρις), Σουρέρ, Χαουρέγκι, Κάρπιν (81΄ Αρανμπούρου), Κοβάσεβιτς, Λόπεζ, Νιχάτ (76΄ Λι), Γκαμπιλόνδο, Αλκίθα.

    [17] ΑΕΚ: την πρόδωσε και πάλι η αμυνά της

    26/11/2003 1:08:00 πμ

    Την τέταρτη συνεχόμενη ήττα της στο Τσάμπιονς Λιγκ γνώρισε απόψε στο "Ριαθόρ" η ΑΕΚ. Η Ενωση έχασε 3-0 από τη Λα Κορούνια, σε παιχνίδι για την 5η ημέρα του τρίτου ομίλου, και σε δύο εβδομάδες, απέναντι στη Μονακό στη Λεωφόρο, θα ολοκληρώσει τις φετινές ευρωπαϊκές τις υποχρεώσεις, αφού πλέον είναι οριστικά τελευταία στον όμιλό της. Αν και οι φίλοι της δεν τίμησαν τη σημερινή αναμέτρηση (το "Ριαθόρ" ήταν μισοάδειο), η Λα Κορούνια μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, ψάχνοντας τη νίκη που θα "σφράγιζε" την πρόκριση της στην επόμενη φάση του θεσμού. Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο έκτο λεπτό, με την κεφαλιά του Βίκτορ να περνάει άουτ. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο όμως, οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς ισορρόπησαν το παιχνίδι και πλησίασαν δύο φορές το γκολ: πρώτα στο 10΄, με τον Λάκη να κάνει εντυπωσιακή κούρσα στην αντεπίθεση και να σουτάρει άουτ, και μετά στο 13΄, με τον "κεραυνό" του Τσιάρτα από 25 μέτρα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Μολίνα.

    Οι ευκαιρίες αυτές υποχρέωσαν την Ντεπορτίβο να κατεβάσει κάπως τους ρυθμούς της, ώστε να μην βρεθεί πίσω στο σκορ και να μην ξαναζήσει τον εφιάλτη του "Λουί Ντε". Κι ενώ το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, οι Ισπανοί έφτασαν στο γκολ στο 22΄.

    Ο Φραν σέντραρε από αριστερά, ο Παντιάνι προσπάθησε ανεπιτυχώς να κοντρολάρει, η μπάλα κόντραρε στον Κασάπη και στρώθηκε στον Εκτορ, που με πολύ δυνατό σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής άνοιξε το σκορ. Το γκολ έδιωξε το άγχος από τους γηπεδούχους και προκάλεσε απογοήτευση στην ΑΕΚ, που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου.

    Η Λα Κορούνια θα μπορούσε να φτάσει σε δεύτερο γκολ, όμως το σουτ του Σέρχιο στο 28΄, μετά από λάθος του Κασάπη, εξουδετέρωσε ο Μιχαηλίδης, ενώ η κεφαλιά του Σέζαρ από καλή θέση στο 38΄ πέρασε άουτ. Οι παίκτες του Ιρουρέτα μπήκαν πολύ δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, κάμπτοντας την αντίσταση του "Δικεφάλου'.

    Ο Μιχαηλίδης είπε "όχι" στο 49΄ σε σουτ του Φραν, όμως δεν μπόρεσε να αντιδράσει δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Βαλερόν με δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το παιχνίδι πλέον είχε κριθεί, αυτό όμως δεν εμπόδισε τη Ντεπορτίβο να συνεχίσει την πίεσή της, απέναντι σε μια ΑΕΚ αδύναμη αμυντικά (αποδυναμώθηκε ακόμη περισσότερο μετά τον τραυματισμό και την αποχώρηση του Κασάπη).

    Στο 54΄ ο Παντιάνι "άγγιξε" το 3-0, όμως την κεφαλιά του απέκρουσε με υπερένταση ο Μιχαηλίδης, ενώ στο 61΄ ο Σέζαρ απείλησε με τον ίδιο τρόπο, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Κάπου εκεί οι Ενωσίτες αφυπνίστηκαν και πλησίασαν το γκολ σε αρκετές περιπτώσεις. Ο Οκκάς στο 62΄ βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, όμως το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχείρησε πήγε πάνω στον Μολίνα.

    Στο 64΄ ο πολύπειρος τερματοφύλακας σταμάτησε το σουτ του Ναλιτζή, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κατσουράνης δεν σημάδεψε σωστά. Κι ενώ η ΑΕΚ έδειχνε να παίρνει τα ηνία του αγώνα, σε μια υποδειγματική αντεπίθεση η Λα Κορούνια έκανε το 3-0.

    Ο Παντιάνι "έσπασε" το τεχνητό οφσάιντ, βγήκε τετ-α-τετ με τον Μιχαηλίδη, αλλά προτίμησε να "σερβίρει" το γκολ στον Λούκε, που λίγο νωρίτερα είχε μπει σαν αλλαγή.

    Διαιτητής: Μάικ Ράιλι (Αγγλία)

    Κίτρινες: Κασάπης, Οκκάς, Κωστένογλου Συνθέσεις:

    ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Μολίνα, Εκτορ, Σέζαρ (72΄ Ρομέρο), Αντράντε, Καπντεβίλα, Βίκτορ (69΄ Σκαλόνι), Ντούσερ, Σέρχιο, Βαλερόν (59΄ Λούκε), Φραν, Παντιάνι

    ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Καψής, Μπορμπόκης, Κασάπης (43΄ Κωστένογλου), Λάκης (73΄ Πέτκοφ), Αμπονσά, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Τσιάρτας, Οκκάς (77΄ Κωνσταντινίδης), Ναλιτζής

    [18] Βιασμός στο ''σπίτι'' τηλε-ριάλιτι

    26/11/2003 11:37:00 πμ

    MTV: The Real World San Diego

    Μία 22χρονη κοπέλα έπεσε θύμα βιασμού στο σπίτι του τηλε-ριάλιτι του μουσικού καναλιού MTV, "The Real World" (Πραγματικός Κόσμος), στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας. Το θύμα δήλωσε στην αστυνομία ότι στις 14 Νοέμβρη γνώρισε έναν άνδρα σε ένα μπαρ της πόλης, ο οποίος την κέρασε ένα ποτό. Το μόνο που θυμάται η κοπέλα από εκεί και έπειτα, είναι ότι ξύπνησε σε ένα από τα κρεβάτια που βρίσκονταν στα δωμάτια του στούντιο. Η κοπέλα κατάλαβε πως είχε προηγουμένως χάσει τις αισθήσεις της και υπέθεσε πως είχε πέσει θύμα βιασμού. Πράγματι, οι ιατροδικαστικές εξετάσεις επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς της, καθώς η κοπέλα έφερε κολπικά και πρωκτικά τραύματα.

    Oι έρευνες συνεχίζονται

    Μία από τις τουαλέτες του "σπιτιού"

    Οι διωκτικές και οι δικαστικές αρχές του Σαν Ντιέγκο διερευνούν έρευνα για το βιασμό. Όπως είπε στην αστυνομία μία κοπέλα, που συμμετέχει στο ριάλιτι-παιχνίδι, κάποιος της είπε εμπιστευτικά, πως είδε το θύμα γυμνό στο πάτωμα μίας από τις δύο τουαλέτες του κτηρίου. Σε όλο το κτήριο υπάρχουν διασκορπισμένες πάνω από 30 κάμερες, εκτός από τις δύο τουαλέτες. Ο παραγωγός του MTV Κέβιν Λι εκτιμά πως είναι πολύ πιθανό η κοπέλα να βιάστηκε σε μία από τις τουαλέτες αυτές.

    Ο Ντέιβιντ Ραμίρεζ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σαν Ντιέγκο δήλωσε πως οι ανακρίσεις δεν έχουν τελειώσει ακόμα. Υπάρχουν πολλοί για να ερωτηθούν και πολλά στοιχεία για να αναλυθούν, προτού η αστυνομία προχωρήσει σε συλλήψεις.

    Σημειώνεται ότι το "The Real World" πρόκειται για μία από τις εκπομπές πρωτοπόρους στα τηλε-ριάλιτι και παρουσιάζει μία ομάδα επτά ατόμων, της ίδιας ηλικίας, τα οποία συμβιώνουν στον ίδιο χώρο για αρκετούς μήνες, ενώ οι κάμερες καταγράφουν τις αντιδράσεις τους.

    [19] ''Μικραίνουν'' οι Τάιμς

    26/11/2003 11:01:00 πμ

    Και σε σχήμα ταμπλόιντ θα βρίσκουν στα περίπτερα, την ιστορικότερη εφημερίδα της χώρας τους, οι Λονδρέζοι. Οι Τάιμς που κλείνουν φέτος 218 χρόνια ζωής, ασπαζόμενοι το δόγμα πως "η αλλαγή είναι νόμος ζωής", όπως αναφέρουν στο κύριο άρθρο τους, διατίθενται πλέον και σε μικρόσχημη έκδοση παράλληλα με την κλασική. Σκοπός αυτής της κίνησης είναι να έχουν πρόσβαση στην ποιότητα των ειδήσεων των Τάιμς και οι αναγνώστες που δε διευκολύνονται από το μεγάλο σχήμα της εφημερίδας, όπως αυτοί που διαβάζουν ταξιδεύοντας. Η καινοτομία αυτή, αφορά προς το παρόν μόνο το Λονδίνο, ωστόσο υπάρχει η φιλοδοξία μελλοντικά η έκδοση αυτή να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές. Η διαφορετική μορφή του αγγλικού εντύπου βρήκε σύμφωνο και τον ιδιοκτήτη της, Ρούμπερτ Μέρντοχ, που είχε εξάλλου δηλώσει την ικανοποίηση, όταν ο "Ιντιπέντεντ" που άλλαξε σχήμα, δυο μήνες πριν, αύξησε τις πωλήσεις του.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 26 November 2003 - 9:59:26 UTC