Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-11-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτός Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ ο Κυριάκος Σπυριούνης
  • [02] Στην Ελλάδα η ευθύνη της Ασφάλειας το 2004
  • [03] Πυρκαγιά σε πολυκατοικία της Καλλιθέας
  • [04] Στοπ στην είσοδο ανηλίκων στα μπαρ
  • [05] Ο Ταλαντούχος ''Tony....Simpson'' !

    [01] Εκτός Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ ο Κυριάκος Σπυριούνης

    24/11/2003 11:29:00 μμ

    Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ έθεσε το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τον βουλευτή Θεσσαλονίκης, Κυριάκο Σπυριούνη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας. Αιτία για τη διαγραφή του κ. Σπυριούνη υπήρξε η υπερφήψιση από πλευράς του της πρότασης νόμου περί διαφάνειας που κατέθεσε στη βουλή η Ν.Δ. O κ. Σπυριούνης δήλωσε ότι ψηφίζει την πρόταση της ΝΔ, και γιατί συμφωνεί με το περιεχόμενό της αλλά και ως αντίδραση για το ότι καταψηφίζονται πάντοτε οι προτάσεις νόμου της αντιπολίτευσης.

    Νωρίτερα, στη συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Σπυριούνης τάχθηκε υπέρ της πρότασης νόμου της Ν.Δ.: "Την ψηφίζω από αντίδραση στην κατεστημένη αντίδραση της συμπολίτευσης, να απορρίπτει τις προτάσεις νόμου της αντιπολίτευσης", ανέφερε ο ίδιος, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    "Θα μου κάνετε κακό. Με ζημιώνετε που με χειροκροτείτε, γιατί καλλιεργείτε τη νοσηρή αντίληψη της φασιστικής βάσεως προπαγάνδας του 1995", απάντησε ο κ. Σπυριούνης, υπενθυμίζοντας τις "αθλιότητες φασιστικής μορφής" που είχαν ακουστεί για προσχώρησή του τότε, στη Ν.Δ.

    Ο κ. Σπυριούνης επίσης, υποστήριξε ότι "η διαφθορά έχει πλημμυρίσει την πατρίδα και γι' αυτό χρειάζεται συνεργασία όλων των κομμάτων", και υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε αρνηθεί να στηρίξει την ποινική παραπομπή του Κ. Μητσοτάκη και ανέφερε ότι την τελευταία νύχτα πριν τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, "γέμισε παρανόμως η Θεσσαλονίκη από πολυτελέστατα φεϊγβολάν" χωρίς να υπάρξουν επιπτώσεις.

    Μετά τη γνωστοποίηση της είδησης περί αποπομπής του Κυριάκου Σπυριούνη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής, δήλωσε τα εξής: "Αν με διέγραψαν γιατί υπερψήφισα μια πρόταση για τη διαφάνεια - την πρόταση που είχε καταθέσει η ΝΔ - αυτό για μένα, αποτελεί παράσημο την ώρα της μάχης".

    Ακολούθως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Προκόπης Παυλόπουλος, δήλωσε σχετικά: "Ανέχθηκαν στο κυβερνόν κόμμα, συμπεριφορές που απάδουν στην πολιτική ζωή του τόπου και διέγραψαν βουλευτή μόνο και μόνο επειδή υπερασπίστηκε τη διαφάνεια. Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός τύπου Σημίτη".

    [02] Στην Ελλάδα η ευθύνη της Ασφάλειας το 2004

    24/11/2003 10:09:00 μμ

    Οι ελληνικές αρχές θα έχουν την πλήρη ευθύνη για την Ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, υπογράμμισε ο Γιάννος Παπαντωνίου, διαψεύδοντας τα σενάρια για εμπλοκή των νατοϊκών δυνάμεων. Διευκρίνισε επίσης ότι η Ελλάδα θα συνεργαστεί και με τρίτες χώρες, ώστε να υπάρχει συνεχής ροή πληροφόρησης και σύστημα προστασίας που θα αντιμετωπίζει ενδεχόμενη απειλή. Στο μεταξύ, στην Αθήνα βρέθηκε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής ομάδας της Σκότλαντ Γιάρντ και είχε συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές.

    Τι προβλέπει το σχέδιο

    "Δεν υπάρχει θέμα συμμετοχής νατοϊκών δυνάμεων στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων" ξεκαθάρισε νωρίτερα ο Γιάννος Παπαντωνίου, επισημαίνοντας ότι οι ελληνικές αρχές θα συνεργαστούν με ξένες υπηρεσίες ώστε να υπάρχει μία ροή πληροφόρησης.

    Σύμφωνα με το σχέδιο ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, την περίοδο διεξαγωγής τους, θα υπερίπτανται της Αθήνας, τρία ιπτάμενα ραντάρ (awacks).

    Τα νατοϊκά αεροσκάφη θα μετασταθμεύσουν στην Ελλάδα και θα αποτελέσουν το άγρυπνο μάτι πάνω από την πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Η συνεργασία του ΝΑΤΟ με την Ελλάδα, θα βασίζεται στο τρίπτυχο, μέσα, πληροφορίες και τεχνογνωσία, ενώ δεν προβλέπεται συμμετοχή ανδρών των νατοϊκών δυνάμεων στην Ασφάλεια.

    Στην επιτήρηση του εναέριου χώρου τον κυρίαρχο ρόλο θα έχει η πολεμική μας αεροπορία.

    Ο σχεδιασμός προβλέπει περιπολίες μαχητικών αεροσκαφών όλο το 24ωρο και μετακίνηση συστοιχιών πάτριοτ με στόχο την αντιαεροπορική θωράκιση της Αττικής.

    Την ίδια ώρα, μετά τα χτυπήματα στην Κωνσταντινοπούλη, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, εξετάζεται η αύξηση των μέτρων φύλαξης στα εργοτάξια των ολυμπιακών έργων ενώ δεν αποκλείεται να γίνει έλεγχος των σπιτιών που νοικιάζονται γύρω από τα στάδια.

    Ως περιοχές ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που θα μετατραπούν σε φρούρια, την περίοδο των Αγώνων χαρακτηρίζονται

    το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος Το μετρό Τα κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας Εγκαταστάσεις υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

    Στην Αθήνα ο επικεφαλής της Σκοτλαντ Γιαρντ

    Στο μεταξύ, στην Αθήνα βρέθηκε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής ομάδας της Σκοτλαντ Γιαρντ Ντέιβιντ Βάνες , σε μία επίσκεψη που είχε προγραμματιστεί πριν από τα χτυπήματα στην Κωνσταντινούπολη.

    Ο κ. Βάνες είχε συνάντηση δύο ωρών με τον υπουργό Δημόσιας τάξης Γιώργο Φλωρίδη και τον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας Φώτη Νασιάκο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το στέλεχος της Σκοτλαντ Γιαρντ δεν απέκλεισε την πιθανότητα η Αλ Κάιντα να χτύπησει και στην Ευρώπη ενώ επεσήμανε την σημασία ενημέρωσης των πολιτών γύρω από τον ευαίσθητο τομέα της ασφάλειας.

    Δηλώσεις Πρωτόπαπα - Φλωρίδη

    Νωρίτερα, τόσο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Φλωρίδης όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαπας, επανέλαβαν ότι την αποκλειστική ευθύνη για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων θα έχουν οι ελληνικές αρχές.

    "Η Ελλάδα συνεργάζεται με έξι χώρες στο θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, η ευθύνη, όμως, επί ελληνικού εδάφους ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία' δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χρ. Πρωτόπαπας παραπέμποντας μάλιστα στις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως την Κυριακή.

    Μιλώντας στην ΕΤ-3 ο κ. Φλωρίδης, δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα αναθεώρησης των σχεδίων για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

    [03] Πυρκαγιά σε πολυκατοικία της Καλλιθέας

    Πηγή: ΝΕΤ 24/11/2003 9:25:00 μμ

    Φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, στην Καλλιθέα, σε πενταόροφη πολυκατοικία, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν οι ένοικοι. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση. Δεκατρία πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν επί τόπου και έσβησαν την πυρκαγιά, ενώ απεγκλώβισαν τέσσερεις ενοίκους. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα του α' ορόφου, όπου διαμένει ένας ηλικιωμένος, και από εκεί, μέσω του κλιμακοστασίου, πυκνοί καπνοί επεκτάθηκαν σε όλη την πολυκατοικία. Κανένας ένοικος δεν έχει τραυματιστεί.

    [04] Στοπ στην είσοδο ανηλίκων στα μπαρ

    24/11/2003 7:54:00 μμ

    "Πόρτα" για τους ασυνόδευτους ανηλίκους στα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης βάζει απόφαση του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με τη σχετική γνωμοδότηση, απαγορεύεται η είσοδος, αλλά και η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών από νεαρούς γλεντζέδες, σε χώρους νυχτερινής διασκέδασης, που δεν έχουν κλείσει ακόμα τα 17 τους χρόνια, εκτός και αν συνοδεύονται από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους. Οι παραβάτες ιδιοκτήτες θα τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο χρόνια και χρηματικό πρόστιμο.

    Φυλάκιση μέχρι δύο χρόνια και χρηματική ποινή για τους παραβάτες

    Το ερώτημα για το αν η εν λόγω παραβάσεις των διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος, που αφορά την προστασία των ανηλίκων και τους όρους λειτουργίας των καταστημάτων πώλησης οινοπνευματωδών ποτών και των κέντρων διασκεδάσεως γενικά, είναι πταίσμα ή πλημμέλημα, τέθηκε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

    Η γνωμοδότηση που έγινε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ελ. Βορτσέλα αναφέρει ότι όπως προκύπτει από την εφαρμογή του σχετικού νόμου, οι παραβάσεις είναι πταισματικές και τιμωρούνται με φυλάκιση δυο ετών και χρηματική ποινή, τουλάχιστον 58,69 ευρώ (20.000 δρχ.), εάν η παράβαση δεν τιμωρείται βαρύτερα από άλλη διάταξη.

    Σχετική είδηση:

    Το χαρτζιλίκι υπεύθυνο για πρώιμη επαφή με αλκοόλ-τσιγάρο

    [05] Ο Ταλαντούχος ''Tony....Simpson'' !

    Αννίτα Πασχαλινού 24/11/2003 10:20:00 μμ

    Τι γίνεται όταν η οικογένεια Simpson περάσει μαζί με τον Τόνι Μπλερ ένα απόγευμα στη Downing Street; Τι μπορεί να συμβεί όταν ο Βρετανός πρωθυπουργός, κάνει ντεμπούτο στη μικρή οθόνη δανείζοντας τη φωνή του σε μία σειρά κινουμένων σχεδίων; Να σπάσουν τα μηχανάκια της τηλεθέασης... Στο επεισόδιο των Simpsons, που προβλήθηκε στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 60.000.000 τηλεθεατές έμειναν καθηλωμένοι στους τηλεοπτικούς δέκτες τους.

    Καρτούν Τόνι Μπλερ

    Λίγες μέρες πριν την κήρυξη των πολεμικών επιχειρήσεων, ο Τόνι Μπλερ έβαζε στην άκρη τον "πονοκέφαλο Ιράκ" για να ασχοληθεί με κάτι τελείως διαφορετικό από το να καταστρώνει πολεμικά σχέδια.

    Δάνειζε τη φωνή του στη σειρά κινουμένων σχεδίων Σίμπσονς.

    Στο επεισόδιο η οικογένεια Σίμπσονς φθάνει στο Λονδίνο και τυχαίνει θερμής υποδοχής από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

    O Τόνι Μπλερ, ως άψογος οικοδεσπότης καλωσορίζει τους Σίμπσονς και τους καλεί να επισκεφθούν τα τουριστικά θέρετρα της πατρίδας του.

    Παράλληλα, καλεί τον πάτερ φαμίλια, στο πρωθυπουργικό του γραφείο, στη Downing Street για το καθιερωμένο "cup of tea", δίχως να λάβει υπ όψιν την αδεξιότητα του κ. Σίμπσον, ο οποίος ρίχνει το τσάι πάνω στο χαλί...

    Και σαν να μην έφθανε αυτό, λίγο αργότερα, παίρνει ένα Mini Cooper και ακολουθώντας μία τρελή πορεία πέφτει πάνω στην είσοδο των Ανακτόρων.

    Το επεισόδιο που προβλήθηκε τις προηγούμενες μέρες στις ΗΠΑ από το δίκτυο Fox, θα προβληθεί στη Βρετανία από το τηλεοπτικό δίκτυο Sky One στις αρχές Ιανουαρίου.

    Επώνυμοι πρωταγωνιστές

    Για την ιστορία, ο Τόνι Μπλερ, δεν είναι ο μόνος πολιτικός που δανείζει τη φωνή του στη δημοφιλή σειρά.

    Το ίδιο είχε κάνει πριν από μερικά χρόνια και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, αλλά και άλλοι επώνυμοι όπως οι Σερ Ελτον Τζον, Πολ Μακάρτνεϊ, Μπρίτνει Σπίαρς και Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

    O Μπλερ, έχει δηλώσει κατ επανάληψη, θαυμαστής της σειράς κινουμένων σχεδίων, την οποία, παρακολουθεί παρέα με τα παιδιά του.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 24 November 2003 - 21:55:11 UTC