Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-11-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα διήμερη αποχή αποφάσισαν οι δικηγόροι
  • [02] Χωρίς ταξί και πάλι η Αθήνα
  • [03] Καραμανλής: Διάλογος για όλα με όλους
  • [04] Εξαρθρώθηκε σπείρα που ''χτύπαγε'' τράπεζες
  • [05] Έκρηξη στη Βοσνία
  • [06] Τραγικό δυστύχημα στο κρουαζιερόπλοιο Queen Mary 2
  • [07] Πυρκαγιά σε εβραϊκό σχολείο στη Γαλλία
  • [08] Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν
  • [09] Φονικές πλημμύρες στο Βιετνάμ
  • [10] Κατέπεσε αμερικανικό ελικόπτερο στη Μοσούλη
  • [11] Ισχυρή έκρηξη στη Βαγδάτη
  • [12] Δύσκολη επικράτηση του Ηρακλείου επί του Ιωνικού
  • [13] Το Περιστέρι ξανάνοιξε τα φτερά του
  • [14] Τελευταία εισιτήρια για Πορτογαλία
  • [15] Με τις ευχές όλων ο Νικόλας στη Eurovision Junior

    [01] Νέα διήμερη αποχή αποφάσισαν οι δικηγόροι

    15/11/2003 4:53:00 μμ

    Νέα διήμερη πανελλαδική αποχή για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, 18 και 19 Νοεμβρίου 2003, αποφάσισε το μεσημέρι η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνήλθε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Στην αποχή θα συμμετάσχουν, επίσης, οι συμβολαιογράφοι, οι άμισθοι υποθηκοφύλακες και οι δικαστικοί επιμελητές.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η απόφαση για τη νέα αποχή οφείλεται στην παρακράτηση από το Δημόσιο του ποσού των 120 δισεκατομμυρίων δραχμών, το οποίο παρακρατείται από το 1998 από το Ταμείο Νομικών, και στην "άρνηση εγγραφής του ποσού αυτού στον προϋπολογισμό του 2004" γεγονός το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, "οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το Ταμείο Νομικών σε κατάρρευση".

    Η Ολομέλεια, επίσης, αποφάσισε να ζητήσει:

    Αμεση συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την επίλυση του θέματος του Ταμείου Νομικών. Την άμεση επαναφορά του άρθρου 349 του Κ.Π.Δ. (αναβολές και διακοπές δικών) όπως ίσχυε πριν από την πρόσφατη τροποποίηση με τον Ν.3160/2003 και την ανάκληση της πρόσφατης εγκυκλίου του προέδρου του Αρείου Πάγου, κ. Γ. Κάπου. Συνάντηση με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

    Γενική συνέλευση του ΔΣΑ

    Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος θα συνέλθει και πάλι εντός του Δεκεμβρίου, για να επανεκτιμήσει την κατάσταση.

    Τέλος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί σε γενική συνέλευση τα μέλη του την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2003, στο θέατρο Περοκέ στις 2 μετά το μεσημέρι.

    [02] Χωρίς ταξί και πάλι η Αθήνα

    15/11/2003 7:33:00 μμ

    Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται οι ιδιοκτήτες ταξί της Αττικής το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, καθώς θεωρούν ως ανέφικτη την προθεσμία που έχει τεθεί από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για τις παραγγελίες των ταμειακών μηχανών. Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), γίνεται λόγος για "ανεπίτρεπτη και ανεξήγητη εμμονή του Υπουργείου Οικονομικών στην τοποθέτηση των ταμειακών μηχανών χωρίς καμία μελέτη σκοπιμότητας" και προστίθεται ότι "οι μηχανισμοί που φέρεται να έχουν λάβει έγκριση δεν ανταποκρίνονται στα δεδομένα της αγοράς". Την ημέρα της απεργίας ο ΣΑΤΑ συγκαλεί γενική συνέλευση στο Θέατρο Περοκέ, στις 11 το πρωί στην οποία έχουν προσκληθεί να παραστούν εκπρόσωποι του κλάδου από όλη τη χώρα.

    [03] Καραμανλής: Διάλογος για όλα με όλους

    15/11/2003 3:31:00 μμ

    Σε εκλογική ετοιμότητα κάλεσε το Σάββατο τα μέλη και τα στελέχη της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε σύσκεψη των νομαρχιακών επιτροπών της ΝΔ. Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής επανέλαβε το αίτημά του για εθνική συζήτηση "με όλους και για όλα" και κάλεσε τον Πρωθυπουργό, να απαντήσει θετικά εγκαταλείποντας τα προσχήματα.

    Κατά τα άλλα, ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε τις αλλαγές που προωθούνται στον εκλογικό νόμο, ως αποκαλυπτική κίνηση βαθιάς καθεστωτικής νοοτροπίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ασέβεια προς τους θεσμούς.

    Πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ, με μισαλλοδοξία και υλικά του χτες προβάλει το σύνδρομο της ήττας και αποχαιρετά την εξουσία που με τόσο πάθος αγάπησαν τα στελέχη του, ενώ έκανε για μία ακόμη φορά άνοιγμα στους κεντρώους ψηφοφόρους δηλώνοντας αισιόδοξος για την τελική έκβαση του αποτελέσματος.

    [04] Εξαρθρώθηκε σπείρα που ''χτύπαγε'' τράπεζες

    15/11/2003 3:00:00 μμ

    Μία από τις πιο δραστήριες σπείρες που από τον Μάιο μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου είχε διαπράξει συνολικά 11 ένοπλες ληστείες από τις οποίες αποκόμισαν λεία 149.000 ευρώ εξάρθρωσε την Παρασκευή το βράδυ, η δίωξη εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Η αστυνομία ύστερα από παρακολούθηση και έφοδο σε κατοικία στον Αγ. Δημήτριο συνέλαβε δύο άτομα, έναν 24χρονο και έναν 37χρονο.

    Λίγο πριν τη σύλληψή τους διαπιστώθηκε ότι κινούνταν ύποπτα γύρω από τα υποκαταστήματα της ALPHA BANK και της EUROBANK στην Τερψιθέα και στην Ανω Γλυφάδα αντίστοιχα.

    Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 9.600 ευρώ, δύο πιστόλια, φυσίγγια, κράνη, γάντια και κουκούλες.

    Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν το απόγευμα στον εισαγγελέα.

    [05] Έκρηξη στη Βοσνία

    15/11/2003 6:16:00 μμ

    Έκρηξη από χειροβομβίδα που εξαπέλυσαν άγνωστοι κατά της έδρας της κυβέρνησης της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας σημειώθηκε το Σάββατο τα ξημερώματα χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν θύματα. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο μεγάλης έκτασης υλικές ζημιές καθώς έσπασαν όλα τα τζάμια του κτιρίου και έπεσαν πολλά σημεία των τοίχων κυρίως της εμπρός όψης του, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των ενόχων. Σημειώνεται ότι, οκτώ χρόνια μετά το τέλους του πολέμου στη Βοσνία, πολλοί είναι οι κάτοικοι της χώρας που εξακολουθούν να κατέχουν παρανόμως όπλα.

    [06] Τραγικό δυστύχημα στο κρουαζιερόπλοιο Queen Mary 2

    15/11/2003 6:29:00 μμ

    Δώδεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 32 τραυματίστηκαν το Σάββατο όταν κατέρρευσε σκάλα σε ναυπηγείο στη Γαλλία όπου γίνονται εργασίες στο πλοίο Queen Mary 2, το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο. Το τραγικό δυστύχημα συνέβη στο ναυπηγείο του Σεν-Ναζέρ, στη δυτική Γαλλία, όπου βρίσκεται το πλοίο για επισκευαστικές εργασίες. Το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια επίσκεψης προσωπικοτήτων στο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στη βρετανική εταιρία Cunard σε λίγες εβδομάδες. Πάνω στη γέφυρα που κατέρρευσε βρίσκονται περισσότεροι από τριάντα άνθρωποι και, σύμφωνα με τους πυροσβέστες, είναι πιθανόν ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί.

    [07] Πυρκαγιά σε εβραϊκό σχολείο στη Γαλλία

    15/11/2003 6:09:00 μμ

    Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το Σάββατο σε εβραϊκό σχολείο λίγο έξω από το Παρίσι, χωρίς θύματα αλλά προκαλώντας μεγάλης έκτασης ζημιές στο κτιριακό συγκρότημα. Η πυρκαγιά στο προάστιο Γκάνι τέθηκε υπό έλεγχο και έσβησε μετά από πολύωρη μάχη τουλάχιστον εκατό πυροσβεστών, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Νικολά Σαρκοζί, που βρέθηκε στον τόπο της πυρκαγιάς δήλωσε ότι όλα δείχνουν πως η φωτιά προκλήθηκε από "ρατσιστικά και αντισημιτικά στοιχεία".

    Πολλά αντισημιτικά κρούσματα στη Γαλλία

    Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα παρουσιάζονται πολλά αντισημιτικά κρούσματα σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας, παρά τα επιπρόσθετα μέτρα που έχει λάβει η γαλλική κυβέρνηση η οποία δέχεται πολλές επικρίσεις από εβραϊκές κοινότητες οι οποίες καταγγέλλουν ολιγωρία των αρχών σε επιθέσεις κατά εβραϊκών σχολείων, κοιμητηρίων, καταστημάτων και συναγωγών.

    [08] Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν

    15/11/2003 5:53:00 μμ

    Στα κατεχόμενα βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να παραστεί στις εκδηλώσεις της 20ης επετείου από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Ο Πρόεδρος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, δήλωσε ότι η κάθοδος του Πρωθυπουργού της Τουρκίας, στα κατεχόμενα αποδεικνύει ότι η τουρκική πλευρά συνεχίζει την αδιάλλακτη στάση της, γεγονός που δεν προμηνύει επίτευξη λύσης πριν από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Ταγίπ Ερντογαν θα επιστρέψει στην Αγκυρα απόψε, αφού προηγουμένως πραγματοποιήσει συναντήσεις με Τουρκοκύπριους πολιτικούς.

    Στους εορτασμούς που γίνονται στα κατεχόμενα με αφορμή την 20η επέτειο από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους αναφέρονται σήμερα όλες οι Τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

    Οι εορτασμοί άρχισαν χτες το μεσημέρι και κορυφώθηκαν στις δύο το απόγευμα με τη στρατιωτική παρέλαση που διεξήχθη στην κατεχόμενη Λευκωσία, τον χαιρετισμό της οποίας δέχτηκαν ο Ραούφ Ντενκτάς και ο Ταγίπ Ερντογαν.

    Ο Τούρκος Πρωθυπουργός διέψευσε, πάντως, κατηγορηματικά πληροφορίες ότι προτίθεται να περάσει στις ελεύθερες περιοχές.

    Τις πληροφορίες διέψευσε και ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, υποστηρίζοντας ότι μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου η Τουρκική πλευρά θα επιδείξει ειλικρινές ενδιαφέρον για λύση του Κυπριακού.

    [09] Φονικές πλημμύρες στο Βιετνάμ

    15/11/2003 12:10:00 μμ

    Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι αγνοούνται μετά από πλημμύρες που έπληξαν το κεντρικό Βιετνάμ, προκαλώντας κατολισθήσεις που έθαψαν ολόκληρα χωριά, κάτω από τόνους λάσπης. Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν μεγάλες πλημμύρες σε εννέα επαρχίες της χώρας. Το βράδυ της Πέμπτης 17 κάτοικοι μιας κοινότητας, μεταξύ των οποίων 15 εργάτες ενός χρυσορυχείου, θάφτηκαν ζωντανοί ενώ κοιμόντουσαν. Τον Οκτώβριο, στην ίδια περιοχή, είχαν σκοτωθεί από πλημμύρες τουλάχιστον 44 άνθρωποι ενώ καταστράφηκαν χιλιάδες σπίτια και χιλιάδες εκτάρια καλλιεργήσιμης γης.

    [10] Κατέπεσε αμερικανικό ελικόπτερο στη Μοσούλη

    15/11/2003 7:21:00 μμ

    Αμερικανικό ελικόπτερο κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ και Αμερικανοί στρατιώτες απέκλεισαν την περιοχή, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Εκπρόσωπος του στρατού των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα ελικόπτερο Black Hawk UH-60 κατέπεσε στο βόρειο Ιράκ και μια δύναμη ταχείας επέμβασης έχει φτάσει στην περιοχή. Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν υπάρχουν νεκροί.

    [11] Ισχυρή έκρηξη στη Βαγδάτη

    15/11/2003 4:17:00 μμ

    Έκρηξη μεγάλης ισχύος συγκλόνισε το μεσημέρι το κέντρο της Βαγδάτης, και πυκνός καπνός κατέκλυσε την περιοχή γύρω από το γενικό επιτελείο των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 15.35 ώρα Ελλάδας και ταρακούνησε σχεδόν όλο το κέντρο της πόλης, αφού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πολλά τζάμια σπιτιών έσπασαν. Εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού δεν ήταν μέχρι τώρα σε θέση να δώσει πληροφορίες για τη σημερινή έκρηξη.

    [12] Δύσκολη επικράτηση του Ηρακλείου επί του Ιωνικού

    15/11/2003 7:32:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Στη δεύτερη διαδοχική νίκη του και τέταρτη συνολικά έφθασε το Ηράκλειο επικρατώντας δύσκολα του Ιωνικού Ν.Φ. στο Λίντο με 74-71 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών. Ο Κέντρικ Τζόνσον, με 28 πόντους, ήταν αυτός που με τρίποντο από τα 9 μέτρα σταμάτησε την ανάκαμψη των φιλοξενουμένων στα μέσα της τέταρτης περιόδου. Σωρεία λαθών από πλευράς Ηρακλείου στο τελευταίο λεπτό έδωσαν το δικαίωμα στον Ιωνικό να ελπίζει σε παράταση, αλλά ο Αντώνης Ασημακόπουλος ευστόχησε στη μία μόνο βολή και στη συνέχεια ο Μπατής έγραψε από τη γραμμή του φάουλ το τελικό σκορ διορθώνοντας για το λάθος του να στείλει την μπάλα εκτός παρκέ στα τελευταία δευτερόλεπτα. Τα δεκάλεπτα: 20-23, 42-38, 56-51, 74-71.

    [13] Το Περιστέρι ξανάνοιξε τα φτερά του

    15/11/2003 6:46:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Το Περιστέρι πανηγύρισε την επιστροφή στις νίκες μετά από τρεις σερί ήττες κερδίζοντας στις λεπτομέρειες τον αποφασιστικό Μακεδονικό. Ο Γκρέγκορι Χίζνιακ ήταν το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα με 11 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε μία ακόμη φορά ο Λάρι Στιούαρτ με 16 πόντους. Ο Γιώργος Πανταζόπουλος στην επιστροφή του στη "Δυτική Όχθη" σημείωσε 17 πόντους με πέντε τρίποντα στη δεύτερη περίοδο, αλλά τελικά δεν κατάφερε να δώσει την τέταρτη σερί νίκη στο Μακεδονικό. Τα δεκάλεπτα: 18-16, 30-32, 56-45, 70-66.

    [14] Τελευταία εισιτήρια για Πορτογαλία

    15/11/2003 1:36:00 μμ

    Η πρώτη "πράξη" των αγώνων πρόκρισης για τα τελικά του EURO 2004 διεξάγεται σήμερα, καθώς 10 ομάδες μπαίνουν στην διαδικασία των μπαράζ, από τα οποία θα προκύψουν οι πέντε ομάδες που θα συμπληρώσουν το «παζλ για την τελική φάση της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Ολλανδία και Ισπανία φαντάζουν ως τα ισχυρότερα φαβορί στις αναμετρήσεις με Σκωτία και Νορβηγία, αντίστοιχα, ενώ ελαφρύ προβάδισμα έχουν η Ρωσία, η Τουρκία και η Κροατία στις αναμετρήσεις με την Ουαλία, την Λετονία και την Σλοβενία.

    Το πρόγραμμα των αγώνων

    Συνοπτικά το πρόγραμμα:

    17.00 Σκωτία-Ολλανδία

    18.00 Ρωσία-Ουαλία

    18.30 Κροατία-Σλοβενία

    20.15 Λετονία-Τουρκία

    23.00 Ισπανία-Νορβηγία.

    Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν την επόμενη Τετάρτη.

    [15] Με τις ευχές όλων ο Νικόλας στη Eurovision Junior

    15/11/2003 12:40:00 μμ

    Πρώτος επί σκηνής θα εμφανιστεί ο μικρός Νικόλας Γανόπουλος στον σημερινό διαγωνισμό της Eurovision Junior που θα γίνει στην Κοπεγχάγη. Ο "Βενιαμίν" του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας με το τραγούδι "Φίλοι για πάντα" σε σύνθεση και στίχους δικούς του. Ο Νικόλας κέρδισε τις καρδιές του κοινού και της επιτροπής στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που διοργάνωσε η ΕΡΤ και μεταδόθηκε απευθείας από την δημόσια τηλεόραση.Το Νικόλα συνοδεύουν τέσσερα κοριτσάκια: Η Εύα Στεφανοπούλου, 9 ετών, η Πολύμνια Προβάτου, 11 ετών, η Ελίζα Ποτήρη, 12 ετών και η Έλενα Βαφείδου, 10 ετών, που εκτελούν τα χορευτικά. Το διαγωνισμό θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε, στις 9 το βράδυ, από την ΕΤ1.

    Τη χορογραφία και τη διδασκαλία των χορευτικών υπογράφουν οι Ευαγγελία Πετικοπούλου και Αννα Μαυρίδου, της σχολής χορού "Αlma del baile" της Βέροιας. Τον Νικόλα και τα κοριτσάκια, θα ντύσουν οι εταιρείες HIGH-Q και ADAMS SHOES με τα σύμβολα του "ΑΘΗΝΑ 2004".

    Παρουσιαστής από ελληνικής πλευράς, θα είναι στην Κοπεγχάγη ο Γιώργος Φραντζεσκάκης.

    Από την Ελλάδα, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του κοινού προς την Κοπεγχάγη, θα ανακοινώσει η 10χρονη Κλόη Μπολέτη, από την Περαχώρα Λουτρακίου. Η Κλόη πήρε και αυτή μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, κέρδισε τη δεύτερη θέση και εντυπωσίασε με την εκπληκτική ερμηνεία της.

    Οι ξένοι παρουσιαστές είναι η Καμίλα και ο περίφημος ράπερ Ρεμί, γνωστός στο ελληνικό κοινό από τη συνεργασία του με τον Αντώνη Ρέμο. Guest Stars της βραδιάς οι SUGABABES


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 15 November 2003 - 17:55:27 UTC