Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-10-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με βραβεύσεις και διαμαρτυρίες η γιορτή της ΕΛ.ΑΣ
  • [02] Εισαγγελική παρέμβαση για επεισόδια στην Ο.Α
  • [03] Συνελήφθησαν ύποπτοι για τρομοκρατία στη Σ. Αραβία
  • [04] Στόχος η νίκη και χωρίς Γεωργάτο
  • [05] Κρίσιμο το παιχνίδι της Κωνσταντινούπολης
  • [06] Η οστεοπόρωση αιτία πολλών καταγμάτων

    [01] Με βραβεύσεις και διαμαρτυρίες η γιορτή της ΕΛ.ΑΣ

    20/10/2003 9:44:00 μμ

    Με την εξάρθρωση της τρομοκρατίας ταυτίστηκε η φετινή γιορτή της αστυνομίας που καθιερώθηκε από πέρσι και γίνεται στις 20 Οκτωβρίου, εορτή του Αγίου Αρτεμίου που είναι πολιούχος του σώματος. Η δεξίωση για την εορτή της αστυνομίας έγινε το απόγευμα στο ξενοδοχείο Χίλτον παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου. Κατά τη διάρκεια της τελετής δόθηκαν βραβεία και τιμητικές πλακέτες στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, στην εγκληματολογική υπηρεσία, στο αστυνομικό τμήμα Λέρου και στον αστυνομικό σταθμό Λειψών για την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη και του ΕΛΑ. Την ίδια στιγμή, έξω από το χώρο της εκδήλωσης είχαν συγκεντρωθεί συνδικαλιστές των σωμάτων ασφαλείας, που πραγματοποίησαν σιωπηρή διαμαρτυρία.

    Η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων πρωταρχικός στόχος

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Φλωρίδης στην ομιλία του επισήμανε ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα της σύγχρονης αστυνομίας είναι ότι κατάφερε να έρθει κοντά στους πολίτες και μαζί με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων αυτός θα παραμείνει από τους πρωταρχικούς στόχους της. Κοινή μας φιλοδοξία, είπε ο κ. Φλωρίδης, είναι να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τη λειτουργία της στα επόμενα χρόνια. Και το επιδιώκουμε αυτό με σύστημα και σχέδιο, με πολιτική βούληση και δημοκρατική ευαισθησία, με στενή συνεργασία. Και καταλήγοντας ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επεσήμανε ότι "οφείλουμε να παραδεχτούμε το υψηλό κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας, ένα κύρος που της αξίζει. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η Αστυνομία μας είναι πλέον Υπηρεσία δικαίου σε ένα κράτος δικαίου".

    Ο αρχηγός του σώματος Φώτης Νασιάκος στην ομιλία του τόνισε ότι η φιλοσοφία της αστυνομίας στηρίζεται πάνω στο δόγμα της ολικής ασφάλειας, ενώ έχει καταφέρει να αναδείξει τη χώρα μας από τις πλέον ασφαλείς. Επίσης αναφέρθηκε για την πρόκληση που αποτελούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το σώμα θα αντεπεξέλθει στις τεράστιες υποχρεώσεις του.

    Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έξω από το κεντρικό ξενοδοχείο συνδικαλιστές της Αστυνομίας είχαν συμβολική παρουσία διαμαρτυρίας και ανάρτησης σχετικού πανό, ενώ επέδωσαν στους παρευρισκόμενους τα γνωστά αιτήματα που αφορούν σε θεσμικά και οικονομικά προβλήματα.

    Εν τω μεταξύ, επίσκεψη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΚΕ πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των πέντε συνδικαλιστικών Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας.

    Στη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και σε βουλευτές που εκπροσωπούσαν τα άλλα δύο κόμματα επέδωσαν ψηφίσματα με εναλλακτική πρόταση των συνδικαλιστικών Ενώσεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών αιτημάτων τους και κυρίως την αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικινδύνου και ανθυγιεινού.

    Η αντιπροσωπεία και οι εκπρόσωποι των κομμάτων αντάλλαξαν απόψεις και τα τρία κόμματα επιφυλάχθηκαν να μελετήσουν τις νέες εναλλακτικές προτάσεις των συνδικαλιστικών Ενώσεων και στη συνέχεια να τοποθετηθούν επ' αυτών.

    [02] Εισαγγελική παρέμβαση για επεισόδια στην Ο.Α

    20/10/2003 8:15:00 μμ

    Την παρέμβαση εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων θα ζητήσει η διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Οι ιπτάμενοι συνοδοί φροντιστές εισέβαλαν αιφνιδίως στο γραφείο του προέδρου, βιαιοπράγησαν εναντίον μελών του Δ.Σ., τραυματίζοντας μάλιστα τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Γιάννη Πέππα και προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές. Οι ιπτάμενοι συνοδοί φροντιστές αντιδρούν στην εφαρμογή του νέου κανονισμού εργασίας που θα ισχύσει στις Ολυμπιακές Αερογραμμές.

    [03] Συνελήφθησαν ύποπτοι για τρομοκρατία στη Σ. Αραβία

    20/10/2003 10:30:00 μμ

    Το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε απόψε τη σύλληψη ατόμων καταζητουμένων για τρομοκρατία και την κατάσχεση σημαντικών ποσοτήτων όπλων και εκρηκτικών στο Ριάντ και τη Τζέντα. "Ορισμένα άτομα που καταζητούνταν στο πλαίσιο της πάταξης της τρομοκρατίας συνελήφθησαν και εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη όσων εξακολουθούν να διαφεύγουν", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου σύμφωνα με τηλεγράφημα του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων SPA, χωρίς να προσδιορίσει τον αριθμό των συλληφθέντων. Ο εκπρόωπος πρόσθεσε ότι στο Ριάντ και τη Τζέντα ανακαλύφθηκε σημαντικό οπλοστάσιο και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών και βομβών.

    [04] Στόχος η νίκη και χωρίς Γεωργάτο

    20/10/2003 10:12:00 μμ

    Μονόδρομος είναι για την ΑΕΚ η νίκη στον αγώνα με την Αϊντχόφεν. Αυτό φαίνεται πως γνωρίζει καλύτερα απ όλους ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, έδωσε και την πραγματική διάσταση της κατάστασης, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές στον τρίτο όμιλο."Πρέπει να νικήσουμε για να έχουμε ελπίδες για τη δεύτερη ή την τρίτη θέση που οδηγεί στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Αν χάσουμε, χαθήκαν όλα" τόνισε χαρακτηριστικά. Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε αργά το βράδυ της Δευτέρας, η απόφαση του Γρηγόρη Γεωργάτου, να μην παίξει στο παιχνίδι. Ο παίκτης επικαλέσθηκε ψυχολογικούς λόγους και η απόφαση του έγινε αποδεκτή από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο αγώνας στη Λεωφόρο θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1, στις 21.45 το βράδυ.

    Μονόδρομος η νίκη

    Στη συνέντευξη Τύπου, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, παραδέχθηκε ότι στα τελευταία παιχνίδια η ΑΕΚ εμφανίζει καλύτερη εικόνα.

    "Είμαστε πιο σοβαροί και αποφασιστικοί στα τελευταία παιχνίδια και αυτό είναι σημαντικό. Οπως επίσης σημαντική, είναι και η νίκη επί του Αρη, επειδή θα μας βοηθήσει στον ψυχολογικό τομέα" τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ο προπονητής της Ενωσης σε μία προσπάθεια να τονώσει το ηθικό των παικτών του, τόνισε ότι για την ομάδα υπάρχουν πολλές επιλογές.

    "Έχω σπάνιους παίκτες, που μπορούν να παίξουν σε 3-4 θέσεις με την ίδια καλή απόδοση. Κάθε ομάδα θα ήθελε τέτοιους παίκτες. Υπό αυτή την έννοια, έχουμε Dream Team" είπε χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενος στους αντιπάλους, ο τεχνικός της Ένωσης, υπογράμμισε ότι παρά το ότι η Αιντόφεν δεν έχει καλή απόδοση τελευταία, διαθέτει παίκτες με ποιότητα και είναι πολύ γρήγορη ειδικά από τα άκρα.

    Δηλώσεις Γεωργέα - Εκτός ο Γεωργάτος

    Τους παίκτες της ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Νίκος Γεωργέας, που διακρίθηκε ιδιαίτερα το Σάββατο, στη νίκη (2-1) επί του Αρη.

    "Μια νίκη θα μας δώσει ελπίδες για πρόκριση. Αν όμως δεν τα καταφέρουμε, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα" εκτίμησε ο αμυντικός της ΑΕΚ.

    Στο μεταξύ, ξαφνικό πρόβλημα προέκυψε το βράδυ της Δευτέρας, με τον Γρηγόρη Γεωργάτο.

    Ο έμπειρος μέσος ζήτησε να μη συμπεριληφθεί στην αποστολή για το ματς με την Αϊντχόβεν επικαλούμενος ψυχολογικούς λόγους, μετά και τον αποκλεισμό του από το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Αρη.

    Το αίτημά του έγινε δεκτό από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος έχει πλέον στη διάθεσή του 20 παίκτες για το κρίσιμο ματς με τους πρωταθλητές Ολλανδίας.

    [05] Κρίσιμο το παιχνίδι της Κωνσταντινούπολης

    20/10/2003 9:46:00 μμ

    Tο παιχνίδι της Γαλατασαράι - Ολυμπιακού δεσπόζει στην τρίτη αγωνιστική του Champions League. Οι δυο ομάδες, αναζητούν στο Κεμάλ Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση, στον κρίσιμο αγώνα που θα μεταδώσει απευθείας στις 21.45 μμ η ΝΕΤ. Το κλίμα στην Κωνσταντινούπολη είναι ήρεμο και δεν θυμίζει μέχρι τώρα σε τίποτα την πολεμική ατμόσφαιρα που είχε επικρατήσει πέρυσι στον αγώνα Φενέρ Μπαχτσέ - Παναθηναϊκού.

    Χρειαζόμαστε τη Θεά Τύχη

    Αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός θα έχει μια καλή αγωνιστική παρουσία, η οποία θα του επιτρέψει να διεκδικήσει τη νίκη εμφανίσθηκε ο προπονητής των Ερυθρολεύκων, Όλεγκ Προτάσοφ.

    "Το πρώτο που ελπίζω είναι να γίνει ένα ωραίο ματς, και ας κερδίσει ο καλύτερος. Είναι ένας σημαντικός αγώνας, ο οποίος χρειάζεται και τύχη" είπε, υπογραμμίζοντας ότι η τύχη έλειψε από τους Ερυθρολεύκους στα παιχνίδια με τη Σοσιεδάδ και τη Γιουβέντους.

    Ευχήθηκε παράλληλα, ο διαιτητής να παίξει επί ίσοις όροις και τις δυο ομάδες.

    Ως προς το αγωνιστικό κομμάτι, ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων, δήλωσε ότι θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην άμυνα αλλά θα προσπαθήσει παράλληλα να βρει και τρόπους να πετύχει το γκολ.

    " Δεν μπορείς να κερδίσεις χωρίς γκολ" είπε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, τόνισε ότι όλοι οι παίκτες της Γαλατασαράι, θέλουν προσοχή, ενώ δεν έδωσε διευκρινίσεις για τη θέση που θα παίξει ο Καρεμπέ (ως λίμπερο ή μέσος).

    Επιπλέον εξαιρετικά θετικό για τον Ολυμπιακό είναι το ότι οι πόνοι που είχε στη μέση ο Κωστούλας ξεπεράστηκαν κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τον ίδιο στη συνέντευξη Τύπου.

    "Ο Κωστούλας έχει ελάχιστες ενοχλήσεις πλέον στη μέση και δεν νομίζω πώς υπάρχει πρόβλημα για τη συμμετοχή του" τόνισε.

    Δηλώσεις Παρασκευά Αντζα

    Από την πλευρά του για δύσκολο παιχνίδι έκανε λόγο ο Παρασκευάς Αντζάς.

    "Ο σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα" τόνισε και ξεκαθάρισε ότι για τους ερυθρολεύκους η αναμέτρηση είναι καθαρά ποδοσφαιρική.

    "Οι άλλες αντιπαλότητες δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο. Με τη δική μας συμβολή στον αγωνιστικό χώρο θα αποφευχθούν τα παρατράγουδα στις κερκίδες" είπε.

    [06] Η οστεοπόρωση αιτία πολλών καταγμάτων

    20/10/2003 8:48:00 μμ

    Κάταγμα στη σπονδυλική στήλη λόγω οστεοπόρωσης αναμένεται να εμφανίσει ένα στους οκτώ Ευρωπαίους άνω των 50 ετών κάποια στιγμή στη ζωή του, ενώ τις 400.000 φτάνουν συνολικά εκείνα του ισχίου αλλά και του καρπού. Τα δε κατάγματα οστεοπόρωσης χρίζουν νοσηλείας που ξεπερνά τον ένα μήνα, περισσότερες απ' ότι ο σακχαρώδης διαβήτης, το έμφραγμα του μυοκαρδίου ή ο καρκίνος του μαστού, σε γυναίκες ηλικίας ανω των 45 χρόνων. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης ο υπουργός Υγείας Κώστας Στεφανής, καθώς και ειδικοί επιστήμονες τόνισαν τη μεγάλη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου.

    Εμφαση στην έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη

    Οπως ανέφερε ο κ. Στεφανής το 2020 υπολογίζεται ότι το 20% του πληθυσμού της Ε.Ε. θα είναι πάνω από 65 ετών και ευάλωτο σε οστεοπορωτικά κατάγματα. Με βάση αυτά τα δεδομένα ο Υπουργός Υγείας και Πρόνοιας ζήτησε την εντατικοποίηση των προσπαθειών για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την οστεοπόρωση.

    Μιλώντας σήμερα στο πλαίσιο εκδήλωσης στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα στα πλαίσια της Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης τόνισε τη σημασία της πρόληψης και δήλωσε πως "πρέπει να περάσει σε όλες τις γυναίκες, ιδιαίτερα μετά την εμμηνόπαυση".

    Εξάλλου, ανέφερε πως είναι λογικό τέτοιου είδους κατάγματα να αυξάνονται όσο αυξάνεται και ο αριθμός των γηρασκόντων, ενώ πρόσθεσε ότι είναι αξιοσημείωτο πως στη χώρα μας παρουσιάζεται ο ίδιος αριθμός επεμβάσεων για οστεοπορωτικά κατάγματα με χώρες που έχουν τον τριπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα.

    Αναφερόμενος στους ειδικούς που ασχολούνται μ' αυτό το θέμα τόνισε, ότι καλό θα ήταν να είναι συγκρατημένοι, τόσο όσον αφορά στη διενέργεια εξετάσεων, όσο και επεμβάσεων και να μη γίνεται κατάχρηση, προσθέτοντας ότι το μήνυμα που πρέπει να περάσει στο γενικό πληθυσμό είναι η υιοθέτηση των μέτρων πρόληψης εναντίον της νόσου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 20 October 2003 - 20:54:32 UTC