Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-10-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρίχνει τους τόνους ο Χριστόδουλος
  • [02] Νέα δημοσκόπηση της MRB
  • [03] Στα Γιάννενα ο Κώστας Καραμανλής
  • [04] Αναβάλλεται η επίσκεψη Πάουελ
  • [05] Στον ανακριτή την Τρίτη ο 17χρονος ληστής
  • [06] Νέος κύκλος απεργιών από την Δευτέρα
  • [07] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πορνείας ανηλίκων
  • [08] Πέθανε ο Αλία Ιζεντμπέκοβιτς
  • [09] Ατύχημα στο Μετρό του Λονδίνου
  • [10] Ο Μπους αποκλείει εισβολή στη Β. Κορέα
  • [11] Ορκίζεται το απόγευμα ο νέος πρόεδρος στη Βολιβία
  • [12] Νέες απώλειες Αμεικανών στο Ιράκ
  • [13] Αμερικανοί στρατιώτες κατηγορούνται για βασανισμούς
  • [14] O Πανηλειακός επικράτησε της Προοδευτικής
  • [15] Επικράτησε η Χαλκηδόνα του Ιωνικού

    [01] Ρίχνει τους τόνους ο Χριστόδουλος

    19/10/2003 7:35:00 μμ

    Χαμηλώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης με το Οικουμενικό Πατριαρχείο η Εκκλησία της Ελλάδος καθώς μετά από σύσκεψη στην Αρχιεπισκοπή αποφασίστηκε να σταματήσουν οι δηλώσεις και οι αντιδηλώσεις για την διένεξη. Όπως τονίζεται από κύκλους της Αρχιεπισκοπής με το θέμα που έχει προκύψει θα ασχοληθεί το Ανώτατο Όργανο της Εκκλησίας, η Ιεραρχία η οποία θα συγκληθεί εκτάκτως στις 4,5,6 Νοεμβρίου. Η πολιτεία δεν παρεμβαίνει σε ένα σημαντικό θέμα της Ορθοδοξίας, που πρέπει να διευθετηθεί μέσα στην ίδια την Εκκλησία, επανέλαβε η κυβέρνηση.

    Στεφανόπουλος: ''Υπάρχει ελπίδα να ξεπεραστούν τα προβλήματα''

    Ευθυμίου: ''Υπάρχει δυνατότητα λύσης''

    Την ελπίδα ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος από την Ανδρούσα Μεσσηνίας, όπου έκανε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα της Γερμανικής κατοχής Γεώργιου Μπουλούκου.

    Ο υπουργός Παιδείας και θρησκευμάτων Πέτρος Ευθυμίου με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία τονίζει, πως η λύση στην κρίση που έχει προκύψει θα πρέπει να βρεθεί μέσα στο πλαίσιο του λειτουργικού και νομικού στάτους που υπάρχει τα τελευταία 75 χρόνια.

    Ο υπουργός ακόμη εκτιμά, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πραγματοποιηθεί η συνάντηση Πρωθυπουργού-Αρχιεπισκόπου που πρόσφατα η ΝΕΤ είχε αποκαλύψει. Σύμφωνα με τελευταίες αποκλειστικές πληροφορίες η συνάντηση ίσως μετατεθεί για μερικές μέρες μετά τα τέλη του μήνα.

    Στο θέμα παρενέβη και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος τονίζοντας ότι η διαμάχη μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Ελληνικής Εκκλησίας έχει ξεφύγει από τα όρια ενός εσωτερικού εκκλησιαστικού προβλήματος και τείνει να προσλάβει διαστάσεις κρίσιμου εθνικού θέματος.

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού μιλάει για τη σύγκρουση δύο αντιλήψεων περί του σύγχρονου ρόλου της Ορθόδοξης Εκκλησίας και σημειώνει ότι ορισμένοι ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για εκκλησιαστικούς αγώνες εξουσίας.

    [02] Νέα δημοσκόπηση της MRB

    19/10/2003 5:40:00 μμ

    Προβάδισμα της τάξεως του 7,8% διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης της εταιρείας MRB που δημοσιεύεται στο κυριακάτικο φύλλο της "Καθημερινής". Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 39,3% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων, ενώ την ίδια στιγμή το κυβερνών κόμμα φτάνει στο 31,5%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με ποσοστό 6%, ο ΣΥΝ με 3,4%, ενώ, ΛΑΟΣ και ΔΗΚΚΙ δεν δείχνουν να κερδίζουν την κούρσα για την είσοδό τους στη Βουλή, συγκεντρώνοντας ποσοστά 2% και 1,7%, αντίστοιχα. Στο ερώτημα "ποιος θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός" ο Κώστας Καραμανλής προηγείται για πρώτη φορά με 0,7% έναντι του Κώστα Σημίτη.

    Ανεργία, πληθωρισμός τα κύρια προβλήματα

    Οπως σημειώνει η εφημερίδα το προβάδισμα της Ν.Δ. αιτιολογείται από τον ιδιαίτερα υψηλό βαθμό συσπείρωσης, τη μετακίνηση ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ και την εμπιστοσύνη προς την ικανότητά της να λύσει τα τρία σημαντικότερα προβλήματα, όπως τα αξιολογούν οι ερωτηθέντες.

    Η συσπείρωση των οπαδών της ΝΔ φτάνει στο 92,9 %, ενώ το αντίστοιχο του ΠΑΣΟΚ αγγίζει το 71,4%.

    Οι ερωτηθέντες αξιολογούν ως σημαντικότερα προβλήματα, κατά σειρά, την ανεργία, τον πληθωρισμό, την υγεία και την παιδεία, ενώ σε χαμηλό ποσοστό κινούνται τα υπόλοιπα σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας, όπως η λειτουργία του δημοσίου, τα ναρκωτικά, το περιβάλλον αλλά και τα μεγάλα θέματα, όπως η εξωτερική πολιτική, η σύγκλιση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε., ή η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    Ικανοποίηση Σουφλιά

    "Η δημοσκόπηση της MRB, δείχνει ότι η Ν.Δ έχει παγιώσει ένα μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ και υψηλές επιδόσεις σε όλους τους δείκτες ποιοτικούς και ποσοτικούς", δήλωσε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Ν.Δ Γιώργος Σουφλιάς.

    Ο κ. Σουφλιάς επισημαίνει ότι οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται αυτή την περίοδο έχουν ένα ειδικό πολιτικό βάρος, καθώς το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να "αντεπιτεθεί" και να "ανατρέψει" το πολιτικό σκηνικό, επιστρατεύοντας τον λαϊκισμό και την παροχολογία ένα περίπου εξάμηνο πριν τις εκλογές. Τέλος, υπογραμμίζει ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι εκλογικά αποτελέσματα αλλά χρήσιμα εργαλεία δουλειάς.

    [03] Στα Γιάννενα ο Κώστας Καραμανλής

    19/10/2003 4:16:00 μμ

    Τα Γιάννενα τελευταίο σταθμό της τριήμερης περιοδείας του στην Ήπειρο επισκέφθηκε την Κυριακή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τους τοπικούς άρχοντες και το Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Θεόκλητο, ενώ μιλώντας στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα σε παρακμή και για εγκατάλειψη της ελληνικής περιφέρειας. Κάλεσε δε τους πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης να στηρίξουν την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας. Αναφερόμενος στην οικονομία της χώρας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε, παρότι η κυβέρνηση είχε στη διάθεσή της πόρους που δεν είχαν σωρευτικά όλες οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις κατάφερε να κάνει την ελληνική οικονομία να είναι σήμερα η φτωχότερη της Ευρώπης.

    ''Μιλώντας σήμερα, στο νέο επιστημονικό και τεχνολογικό πάρκο Ιωαννίνων που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δημιούργησε, ο κ. Καραμανλής απέφυγε αναγκασμένος από την πραγματικότητα να αναφερθεί στις παλαιότερες θέσεις του περί δήθεν ''γκρίζας και κατεστραμμένης'' Ελλάδας. Εκείνοι όμως που δημιούργησαν την θετική πραγματικότητα είναι οι καλύτεροι για να εγγυηθούν και το μέλλον», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [04] Αναβάλλεται η επίσκεψη Πάουελ

    19/10/2003 3:37:00 μμ

    Αναβάλλεται όπως όλα δείχνουν σε αυτή τουλάχιστον τη χρονική στιγμή η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ στη χώρα μας όπως έκανε γνωστό με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τόμας Μίλερ. Ερωτηθείς σχετικά, εάν τελικώς το πρόγραμμα του κ.Πάουελ θα επιτρέψει την σύντομη επίσκεψή του στην Αθήνα, καθ οδόν προς τη Μαδρίτη, ο κ. Μίλερ απατώντας διπλωματικά, τόνισε ότι "δεν έχει καμία πληροφορία που να επιβεβαιώνει ότι θα γίνει επίσκεψη του κ. Πάουελ στην Αθήνα, στο άμεσο μέλλον". Την ανααβολή επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λόγω φόρτου εργασίας του Αμερικανού υπουργού.

    Ο κ. Μίλερ, αρνήθηκε ότι είχε επιβεβαιώσει την πραγματοποίηση της επίσκεψης Πάουελ στη συνάντηση που είχε προ δεκαημέρου με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", ενώ επιβεβαίωσε ότι τα τελευταία 24ωρα ήρθε στην Αθήνα μια ολιγομελής ομάδα προπομπών (advance team) από το επιτελείο του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα ακολουθήσει επίσκεψη του κ. Πάουελ στη χώρα μας.

    [05] Στον ανακριτή την Τρίτη ο 17χρονος ληστής

    19/10/2003 6:22:00 μμ

    Μετανιωμένος εμφανίστηκε στον εισαγγελέα Πειραιώς ο 17χρονος από τη Δραπετσώνα, που κατηγορείται ότι λήστεψε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και χτύπησε με σιδηρογροθιά μια 23χρονη υπάλληλο.

    Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του ανήλικου δράστη ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα και τον παρέπεμψε σε ανακριτή, στον οποίο θα απολογηθεί την Τρίτη το πρωί.

    Την χτύπησε με ηχείο στο πρόσωπο και την κοιλιά

    Ο 17χρονος στον εισαγγελέα ισχυρίστηκε ότι είχε σκοπό να κλέψει τα χρήματα από το ταμείο του καταστήματος χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς. Όταν όμως η υπάλληλος τον αντελήφθη άρπαξε ένα ηχείο και τη χτύπησε πολλές φορές στο πρόσωπο και την κοιλιά με αποτέλεσμα να την τραυματίσει πολύ σοβαρά.

    Σημειώνεται ότι ο 17χρονος, είναι ποδοσφαιριστής σε ομάδα ερασιτεχνικής κατηγορίας.

    Η κοπέλα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

    [06] Νέος κύκλος απεργιών από την Δευτέρα

    19/10/2003 3:32:00 μμ

    Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν και αυτή την εβδομάδα κλάδοι εργαζομένων. Από αύριο και για τέσσερις μέρες απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ και στα ιατρεία του Ιδρύματος θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά. Σαρανταοχτάωρη απεργία πραγματοποιούν από αύριο και οι εργαζόμενοι στους Δήμους. Κλειστά θα παραμείνουν και τα ΤΕΙ όλης της χώρας. Ενστολη διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσουν αύριο το απόγευμα στην Αθήνα αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί.

    [07] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πορνείας ανηλίκων

    19/10/2003 6:17:00 μμ

    Κύκλωμα που προωθούσε ανήλικους αλλοδαπούς στην πορνεία εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Αττικής στο Κέντρο της Αθήνας. Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία οι ιδιοκτήτες μπαρ της Αθήνας προσλάμβαναν ανήλικους αλλοδαπούς, τους οποίους φωτογράφιζαν γυμνούς και στη συνέχεια τους προωθούσαν να συνεβρίσκονται ερωτικά με θαμώνες σε ιδιαίτερο χώρο του καταστήματος. Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο μπαρ όπου συνέλαβαν τέσσερα άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Συνολικά σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων και δύο Αλβανών, εκ των οποίων ο ένας είναι 16 ετών και κατηγορούνται για μαστροπεία κατά συναυτουργία, πορνογραφία ανηλίκων, διευκόλυνση ακολασίας άλλων, ασέλγεια με ανήλικο και άλλα αδικήματα. Στο μπαρ βρέθηκαν μια φωτογραφική μηχανή και πολλές φωτογραφίες γυμνών ανήλικων καθώς και άλλα πειστήρια για τη δραστηριότητα του κυκλώματος.

    [08] Πέθανε ο Αλία Ιζεντμπέκοβιτς

    19/10/2003 5:55:00 μμ

    Ο πρώην πρόεδρος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Αλία Ιζετμπέκοβιτς πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 78 ετών, μετά από μακρά ασθένεια, ανακοινώθηκε από τους θεράποντες γιατρούς του.

    Ο εκλιπών είχε ηγηθεί της Βοσνίας κατά τη διάρκεια της διένεξης με την Σερβία το 1992-95 και είχε διαδραματίσει ρόλο στις διαπραγματεύσεις που τελικά οδήγησαν σε ειρήνη στην περιοχή. Ήταν πρόεδρος για δέκα χρόνια και παραιτήθηκε το 2000.

    Ο Αλία Ιζετμπέκοβιτς νοσηλευόταν από τις 10 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο του Σεράγεβο.

    [09] Ατύχημα στο Μετρό του Λονδίνου

    19/10/2003 3:51:00 μμ

    Τουλάχιστον έξι άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων το ένα σοβαρά όταν δύο βαγόνια υπόγειου σιδηρόδρομου του Λονδίνου εκτροχιάστηκαν κατά την είσοδο του συρμού στον σταθμό Κάμντεν Τάουν. Η ζωή των τραυματιών δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Εκπρόσωπος του μετρό δήλωσε ότι οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόσκρουση του συρμού σε τοίχο καθώς εισερχόταν στον σταθμό. Πριν από δύο ημέρες είχε εκτροχιαστεί ένας άλλος συρμός μεταξύ των σταθμών Χάμερσμιθ και Μπάρονς Κορτ,στο δυτικό Λονδίνο,εξαιτίας μίας σπασμένης σιδηροτροχιάς.

    [10] Ο Μπους αποκλείει εισβολή στη Β. Κορέα

    19/10/2003 1:33:00 μμ

    Την πρόθεσή του να μην εισβάλει στην Βόρεια Κορέα εξέφρασε από την Μπανγκόκ όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ασία ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο της υπογραφής συμφώνου μη επίθεσης με την Πιονγιάνγκ. Η Βόρεια Κορέα έχει απαιτήσει την υπογραφή συμφώνου μη επίθεσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος το απόγευμα θα συζητήσει το θέμα του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας και με έναν ακόμα εταίρο των εξαμερών συνομιλιών τον Κινέζο πρόεδρο Χου Τζιντάο.

    Τα ''βρήκαν'' ΗΠΑ-Κίνα για τα οικονομικά

    Η Κίνα ελπίζει ότι ο επόμενος κύκλος πολυμερών διαπραγματεύσεων για τη Βόρεια Κορέα θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο.

    Οι διαπραγματεύσεις έχουν ως στόχο να πείσουν τη Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα. Την περασμένη Πέμπτη η Πιονγιάνγκ ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να αποκαλύψει τις στρατιωτικές πυρηνικές της δυνατότητες, απειλή την οποία επανέλαβε χθες.

    Στο μεταξύ, ο Κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο δήλωσε σήμερα ότι ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να διευθετήσουν τις οικονομικές διαφορές τους με διάλογο, καθώς όπως δήλωσε η οικονομική συνεργασία και οι εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών είναι προς το καλό των λαών των δύο χωρών, χωρίς να αναφερθεί στο αμερικανικό αίτημα για ανατίμηση του κινεζικού νομίσματος.

    Μιλώντας πάντως λίγο νωρίτερα σε συνάντηση επιχειρηματιών, ο Χου Τζιντάο απέρριψε την έκκληση της Ουάσινγκτον για ανατίμηση του νομίσματός της.

    [11] Ορκίζεται το απόγευμα ο νέος πρόεδρος στη Βολιβία

    19/10/2003 12:42:00 μμ

    Στις 17:00 το απόγευμα αναμένεται να ορκιστεί στη Βολιβία η μεταβατική κυβέρνηση του προέδρου Κάρλος Μέσα, η οποία θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών. Ήδη, η ηρεμία φαίνεται να αποκαθίσταται στη χώρα, μετά από τη διάρκειας 32 ημερών λαϊκή εξέγερση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες που είχαν στηρίξει τον παραιτηθέντα πρόεδρο Σάντσες ντε Λοσάντα σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν με την νέα κυβέρνηση Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Βολιβία εξήγησε ότι η χώρα του υποστήριξε τον πρόεδρο φοβούμενη μήπως γίνει πραξικόπημα και αναλάβουν την εξουσία άνθρωποι όπως ο Εβο Μοράλες, αρχηγός των παραγωγών κόκας, ή ο Φελίπε Κίσπε, αρχηγός μιας άλλης ισχυρής οργάνωσης αγροτών.

    [12] Νέες απώλειες Αμεικανών στο Ιράκ

    19/10/2003 2:52:00 μμ

    Τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν την Κυριακή σε διαφορετικά επεισόδια στο Ιράκ. Στο πρώτο δύο Αμερικανοί σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε όταν η περίπολός τους δέχθηκε επίθεση έξω από την πόλη Κιρκούκ. Οι δράστες διέφυγαν. Σε ένα άλλο περιστατικό στην πόλη Τρικρίτ άλλοι δύο αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας τραυματίσθηκε σε επίθεση με αντιαρματική ρουκέτα. Εξάλλου, δύο Ιρακινοί σκοτώθηκαν και 15 τραυματίσθηκαν, ανάμεσά τους τρεις αστυνομικοί, κατά την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού τον οποίο οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν. Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην πόλη Μαακούμπα, στην οποία δραστηριοποιούνται οι οπαδοί του Σαντάμ Χουσέϊν και οι επιθέσεις εναντίον Αμερικανών είναι συχνές.

    [13] Αμερικανοί στρατιώτες κατηγορούνται για βασανισμούς

    19/10/2003 12:20:00 πμ

    Την κατηγορία για κακομεταχείριση ιρακινών αιχμαλώτων πολέμου που ενδέχεται να οδήγησε στο θάνατο αντιμετωπίζουν οκτώ αμερικανοί στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και δύο αξιωματικοί. Τις πιο σοβαρές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο ταγματάρχης Κλαρκ Πάουλους, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, κακοποίηση, κακομεταχείριση, παράλειψη καθήκοντος και παραποίηση των αναφορών.Η στρατιωτική δικαιοσύνη ερευνά το θάνατο του Ιρακινού Νάγκεμ Σαντούν Χατάμπ, που πέθανε στις αρχές Ιουνίου στο στρατόπεδο Γουάιτχορς, ενδεχομένως επειδή των ξυλοκόπησαν οι αμερικανοί φρουροί του. Ολοι οι κατηγορούμενοι έχουν μεταφερθεί στο στρατόπεδο Πέντλετον, στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας και αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον του στρατοδικείου.

    [14] O Πανηλειακός επικράτησε της Προοδευτικής

    19/10/2003 6:43:00 μμ

    Αν και αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 34', όταν αποβλήθηκε ο Τασίδης, ο Πανηλειακός επικράτησε με 4-1 της Προοδευτικής στο πλαίσιο της 7ης ημέρας της Α' Εθνικής. Μόλις στο 10ο λεπτό, ο Σωτήρχος με πλασέ έκανε το 1-0 για τον Πανηλειακό, μέσα από την μεγάλη περιοχή.

    Η Προοδευτική ισοφάρισε στο 28ο λεπτό, όταν ο Βιλανάκης άλλαξε με τον Ζαΐμι και ο τελευταίος με αριστερό σουτ έκανε το 1-1. Η καταφανής ανωτερότητα του Πανηλειακού καρποφόρησε όμως εκ νέου στο 32', όταν με κεφαλιά ο Θωμαΐδης διπλασίασε τα γκολ για τους γηπεδούχους.

    Δύο λεπτά αργότερα (34'), όμως, οι "ερυθρόλευκοι" του Πύργου έμειναν με 10 παίκτες, όταν ο διαιτητής του αγώνα, Γιώργος Κασναφέρης έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Τασίδη.

    Λίγα λεπτά πριν τη λήξη, στο 86', ο Μάρης έκανε τρία τα γκολ του Πανηλειακού, ενώ στο 88' ο Μαρκορά, που είχε περάσει στον αγώνα ως αλλαγή, διαμόργωσε το τελικό αποτέλεσμα (4-1).

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Κασναφέρης

    ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ανδράλας

    ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Τασίδης

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Λιούρδης, Τασίδης, Σωτήρχος, Αρβανίτης, Δεμιρτζόγλου (49' Μαρκορά), Μωϋσιάδης, Ταραλίδης (61' Σπυρόπουλος), Τσιώλης, Θωμαΐδης, Βίντρα, Μανίκας.

    ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Τζενάμο, Πουλόπουλος, Γουλέτας (45' Ρας), Ανδράλας, Αγγελόπουλος, Βιλανάκης, Αντωνόπουλος, Μάγγος, Σιδηρόπουλος, Τσαγκαβέλης, Ζαΐμι.

    [15] Επικράτησε η Χαλκηδόνα του Ιωνικού

    19/10/2003 6:47:00 μμ

    Με γκολ του Κόγιογλου στο τελευταίο λεπτό (89'), η Χαλκηδόνα "έκλεψε" την τελευταία στιγμή τους τρεις βαθμούς της νίκης επικρατώντας με 3-2 του Ιωνικού, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Α' Εθνικής.

    Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 32', όταν ο Αντερσον έβγαλε μπαλιά στον Μανουσάκη, ο τελευταίος έπιασε "στον ύπνο" την αμυντική γραμμή του Ιωνικού και με αριστερό ευθύβολο σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπεκιάι. Πριν περάσουν πέντε λεπτά, και συγκεκριμένα στο 36', ο Μανουσάκης έγινε ο δημιουργός του δεύτερου γκολ, όταν κατάφερε να κλέψει τη μπάλα, έδωσε πάσα στον Κορακάκη, εκείνος με τη σειρά του είδε τον Ζαχαρόπουλο κι ο τελευταίος με σουτ έγραψε το 2-0 για τη Χαλκηδόνα. Ο Ιωνικός αντέδρασε άμεσα και μείωσε σε 2-1, αφού στην αμέσως επόμενη επίθεση έφτασε στο γκολ με κεφαλιά του αρχηγού Ξανθόπουλου, στο 37'. Ο Ξανθόπουλος ήταν ο δημιουργός και του δεύτερου γκολ του Ιωνικού, όταν στο 82' με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στον Οφρυδόπουλο και αυτός με τη σειρά του έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα της Χαλκηδόνας. Ο Κόγιογλου αναδείχτηκε σε ήρωα των γηπεδούχων, αφού ένα λεπτό πριν την εκπνοή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπεκιάι, δίνοντας έτσι το τρίποντο στην ομάδα του.

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Τακίδης

    ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Εμπεντέ

    Οι συνθέσεις:

    ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Εμπεντε, Ντάγκας, Σίμος, Δήμος, Μικές, Κατεμής, Κοζανίδης, Μανουσάκης, Κορακάκης, Αντερσον, Ζαχαρόπουλος

    ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Πέρες, Ξανθόπουλος, Οφρυδόπουλος, Μάντζιος, Φερεκίδης, Μακόρ, Λετιέρι, Μαρκομιχάλης (49' Κονέ), Τσιμπλίδης, Φρούσος (58' Αφάς)


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 19 October 2003 - 16:54:55 UTC