Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 22 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-10-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα τραγωδία με λαθρομετανάστες στην Κύμη
  • [02] Διακυβερνητική ισχυρών αντιθέσεων στη Ρώμη

    [01] Νέα τραγωδία με λαθρομετανάστες στην Κύμη

    4/10/2003 11:17:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Με αίμα, βάφτηκε και πάλι το όνειρο κάποιων ανθρώπων για μία καλύτερη ζωή. Τα πτώματα πέντε λαθρομεταναστών, πιθανότατα Ιρακινών ή Αφγανών, εντοπίστηκαν στην περιοχή Κούτουρλα της Κύμης. Ανδρες του λιμενικού εντόπισαν στην ακτή σώους 23 λαθρομετανάστες, τους οποίους μετέφεραν σε προσωρινό κατάλυμα του Δήμου Κύμης. Οι έρευνες για τυχόν ναυαγούς συνεχίζονται, ενώ άφαντοι παραμένουν οι τρεις δουλέμποροι.

    Ερευνα για τον εντοπισμό των δουλεμπόρων

    Οι δουλέμποροι, μετέφεραν με ιστιοφόρο από τα τουρκικά παράλια, τους λαθρομετανάστες και τους εγκατέλειψαν λίγα μέτρα από την ακτή.

    Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των δουλεμπόρων αλλά και άλλων λαθρομεταναστών που πιστεύεται ότι έχουν διαφύγει.

    Είκοσι τρεις λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται στο δημοτικό σχολείο της περιοχής.

    [02] Διακυβερνητική ισχυρών αντιθέσεων στη Ρώμη

    4/10/2003 10:46:00 πμ

    Η οριστικοποίηση της μορφής και του περιεχομένου του πρώτου Ευρωπαϊκού Συντάγματος, είναι το αντικείμενο της διακυβερνητικής διάσκεψης που άρχισε το Σάββατο στη Ρώμη. Το προσχέδιο του καταστατικού χάρτη είχε εγκριθεί επί ελληνικής Προεδρίας τον περασμένο Ιούνιο, στη Σύνοδο της Θεσσαλονίκης. Στην ιταλική πρωτεύουσα βρίσκεται ήδη ο πρωθυπουργός, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, καθώς δεκάδες χιλιάδες είναι οι διαδηλωτές που συρρέουν από ολόκληρη την Ευρώπη.

    Δυο μέτωπα

    Στις εργασίες μετέχουν όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες, ενώ προσδοκία της ιταλικής προεδρίας η ολοκλήρωση του σχεδίου Συντάγματος έως τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.

    Παρά την έκκληση της ιταλικής προεδρίας, για αντιμετώπιση με ορθολογισμό των συνομιλιών για το σχέδιο της Συνταγματικής Συνθήκης, διαπιστώνεται σοβαρή διάσταση απόψεων μεταξύ των έξι ιδρυτικών μελών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και των χωρών του πρώην σοβιετικού μπλοκ, οι οποίες εμφανίζονται εχθρικές απέναντι στο Νέο Σύνταγμα.

    Το μέτωπο των τασσόμενων υπέρ του προσχεδίου που παρουσίασε ο Ζισκάρ Ντε Εστέν στη Χαλκιδική τον Ιούνιο, συγκροτούν Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο Λουξεμβούργο και Ολλανδία, ενώ την ίδια θέση ασπάζεται και η Ελλάδα.

    Από την άλλη πλευρά το μέτωπο των σκεπτικιστών, συγκροτούν με επικεφαλής την Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Σλοβακία, χώρες οι οποίες ζητούν να εξασφαλίσουν, έναν Ευρωπαίο επίτροπο ανά χώρα και απορρίπτουν το σύστημα λήψης αποφάσεων με διπλή πλειοψηφία που προτείνεται για τις ψηφοφορίες.

    Τις απόψεις τους υποστηρίζει και η Ισπανία, η πιο μικρή από τις μεγάλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ο πρόεδρός της Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εσταίν, ο οποίος έχει αποκλειστεί από τις εργασίες της διάσκεψης κορυφής της Ρώμης, έχει προειδοποιήσει ότι κάθε τροποποίηση του κειμένου θα ωθούσε σε αποτυχία ολόκληρο το σχέδιο

    Γ. Παπανδρέου: Ιστορική ευκαιρία

    Έκκληση προς τις χώρες μέλη να αξιοποιήσουν την ιστορική ευκαιρία που δίνεται με τη νέα Διακυβερνητική έχει απευθύνει κατ επανάληψη ο υπουργός των Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου.

    "Αν, τώρα δεν πάρουμε αποφάσεις τώρα, θα έχουμε δυσκολίες και στο μέλλον" τόνισε την προηγουμένη βδομάδα, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

    Η Ελλάδα αντιμετωπίζει θετικά το σχέδιο του Συντάγματος.

    Υποστηρίζει την πρόταση της Επιτροπής να υπάρχουν για κάθε κράτος -μέλος επίτροποι και να έχουν δικαίωμα ψήφου.

    Επιπλέον, η Ελλάδα αντιμετωπίζει θετικά, τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο σχέδιο του Συντάγματος, για την ασφάλεια οι οποίες συνιστούν σε μία ουσιαστική αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών σε μία πιθανή ένοπλη επίθεση.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 4 October 2003 - 8:54:35 UTC