Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-10-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απαντούν με απεργίες στους νέους μισθούς
  • [02] Στο Μον Πελιέ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [03] Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι η εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών
  • [04] ''Μια χούφτα λαϊκοί άνθρωποι'', τα μέλη της 17Ν
  • [05] Διαφάνεια για τις διαρροές ζητάει ο Μπους
  • [06] Στα χέρια των Ισραηλινών κορυφαίο στέλεχος της Τζιχάντ
  • [07] Αυστραλία: Συντριβή τουριστικού αεροσκάφους-Πέντε νεκροί
  • [08] ''Μόνο στο σπίτι'' επί τρεις εβδομάδες ένα παιδί 2 ετών
  • [09] Ράμσφελντ κατά των κατηγοριών για έλλειψη σχεδίου στο Ιράκ
  • [10] ''Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες αυξήσεις''
  • [11] Βαριά ήττα για την ΑΕΚ
  • [12] Δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη ο Ολυμπιακός

    [01] Απαντούν με απεργίες στους νέους μισθούς

    1/10/2003 8:16:00 πμ

    Την αντίθεσή της εξέφρασε η ΑΔΕΔΥ στις εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών. Σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι οι αυξήσεις αυτές δεν αποτελούν βιώσιμη λύση για το λαό και για το λόγο αυτό συνεδριάζουν σήμερα οι μεγάλες ομοσπονδίες των υπαλλήλων του Δημοσίου, όπου θα τεθεί το ερώτημα μιας γενικευμένης απεργιακής κινητοποίησης. Παράλληλα, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους. Από την πλευρά της η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για μεγαλύτερες αυξήσεις.

    Δυσφορία σε διάφορους κλάδους εργαζομένων

    ΠΑΙΔΕΙΑ

    Οι καθηγητές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ έχουν προγραμματίσει για σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωση στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Παιδείας.

    Οι πρυτάνεις των ΑΕΙ ανακοίνωσαν ότι θα ζητήσουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό σε μια ύστατη προσπάθεια να εξευρεθεί λύση. "Δεν θα χαθεί κανένα εξάμηνο" διαβεβαιώνει ο Γιώργος Μπαμπινιώτης.

    Από την πλευρά τους οι καθηγητές των ΤΕΙ αποφάσισαν την πραγματοποίηση συνεχιζόμενων 24ωρων απεργιών, από τις 6 Οκτωβρίου.

    Στο μπαράζ των κινητοποιήσεων εισέρχεται και η Μέση εκπαίδευση με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας να κλείνουν στις 6 και 7 Οκτωβρίου. Αλλά και οι δάσκαλοι κατεβαίνουν σε απεργία για μία ημέρα, στις 6 Οκτωβρίου, με κυρίαρχο αίτημα την οικονομική τους αναβάθμιση, όπως επίσης τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.

    ΑΛΛΟΙ ΚΛΑΔΟΙ

    Στο χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα οι δικαστικοί, οι ιπτάμενοι φροντιστές της Ο.Α., οι νοσοκομειακοί γιατροί, καθώς και οι οδηγοί ταξί της Αττικής.

    Οι δικαστικοί υπάλληλοι έχουν προγραμματίσει 48ωρη απεργία για σήμερα 1 Οκτωβρίου και αύριο (2 Οκτωβρίου) καθώς και τριήμερη απεργία για τις 15, 16 και 17 του ίδιου μήνα. Κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων ημερομηνιών θα μείνουν κλειστά τα δικαστήρια, τα υποθηκοφυλακεία και τα κτηματολογικά γραφεία της χώρας. Οι δικαστικοί υπάλληλοι διεκδικούν την επίλυση μισθολογικών, θεσμικών και συνταξιοδοτικών αιτημάτων τους, καθώς και την κάλυψη 1.700 κενών οργανικών θέσεων.

    Σήμερα Τετάρτη, οι διπλωματούχοι μηχανικοί του δημοσίου πραγματοποιούν πανελλαδική απεργία με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Η απεργία των μηχανικών αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη διενέργεια των δημοπρασιών

    Την Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου, η Ένωση Ιπτάμενων Συνοδών και Φροντιστών (ΕΙΣΦ) θα πραγματοποιήσει τρίωρες στάσεις εργασίας και από τη συγκεκριμένη κινητοποίηση αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στις πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

    Οι στάσεις εργασίας έχουν προγραμματιστεί από 8-11 το πρωί και 5-8 το βράδυ. Η ΕΙΣΦ καταγγέλλει τη διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας ότι με παράνομες διαδικασίες εκπαιδεύει συμβασιούχους ιπταμένους συνοδούς και φροντιστές για να καλύψει τις ανάγκες πτήσεών της.

    Κλειστοί συνεχίζουν να είναι πολλοί αρχαιολογικοί χώροι λόγω απεργίας των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ. "Λουκέτο" και στην Ακρόπολη.

    Συνεχίζουν την αποχή οι γεωτεχνικοί. Να κηρυχθεί παράνομη ζητά με αγωγή το Υπουργείο Γεωργίας. Πρόσκληση για διάλογο απηύθυνε ο Γιώργος Δρυς μέσω της ΝΕΤ 105,8.

    Νέα 24ωρη απεργία για το Σάββατο, 4 Οκτωβρίου, εξήγγειλε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, (ΣΑΤΑ), στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιεί αντιδρώντας στην τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στα ΤΑΧΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες η απεργία εξαγγέλθηκε για το Σάββατο, προκειμένου, όπως επισήμαναν μέλη του Συνδικάτου, να δοθεί η ευκαιρία και στους συναδέλφους από την επαρχία, να έλθουν στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιήσει το ΣΑΤΑ εκείνη την ημέρα.

    Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν αναγνωρίσει το επάγγελμα τους ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό μέχρι τις 6 Οκτωβρίου. Ένστολες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας από 8 έως 10 Οκτωβρίου. Ζητούν διάλογο με την κυβέρνηση για το συγκεκριμένο αίτημα.

    ΥΓΕΙΑ

    Στις 6-7-8 του μήνα τα νοσοκομεία Αθηνών-Πειραιώς θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν.

    [02] Στο Μον Πελιέ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    1/10/2003 11:41:00 πμ

    Η επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στην κοιτίδα τους αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για όλους. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, κατά τη χθεσινή παρουσία του στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Αδαμάντιου Κοραή σε κεντρική συνοικία της πόλης Μονπελιέ στη Νότιο Γαλλία. Ο δήμαρχος της πόλης Ζορζ Φρες, ο οποίος είχε απευθύνει πρόσκληση στον Ελληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στην ιστορική πορεία της Ελλάδας από την αρχαιότητα έως σήμερα και επισήμανε την συμβολή του ελληνικού πολιτισμού στο σύγχρονο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Στην αντιφώνησή του ο κ. Στεφανόπουλος αναφέρθηκε στους δεσμούς που υπήρχαν ανάμεσα στην περιοχή αυτή της Γαλλίας και την Ελλάδα.

    Επίτιμος δημότης Μονπελιέ ο κ. Στεφανόπουλος

    Σε μια συγκινητική τελετή στην πόλη του Μονπελιέ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος αποκάλυψε τον ανδριάντα του Αδαμάντιου Κοραή. Ο μεγάλος Έλληνας πνευματικός άνδρες σπούδασε έξι χρόνια ιατρική στη γαλλική πόλη.

    Κατά την διήμερη επίσκεψη του κ. Στεφανόπουλου στην πόλη, που τιμά τον ελληνικό πολιτισμό, ο Δήμαρχος του Μονπελιέ, ανακήρυξε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επίτιμο δημότη.

    Χθες το πρωί, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε το δημαρχείο της πόλης, όπου έγινε θερμά δεκτός από το δήμαρχο και τις τοπικές Αρχές. Ο κ. Στεφανόπουλος ευχαρίστησε για την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε και αναφέρθηκε, μια ακόμη φορά, στα σημαντικά βήματα που έχει πετύχει ο ελληνισμός διεθνώς, τα τελευταία χρόνια.

    [03] Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι η εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών

    Πηγή: ΝΕΤ 1/10/2003 9:57:00 πμ

    Την εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων εξεταζομένων μαθημάτων των ημερησίων λυκείων της Β' και Γ' Λυκείου και της Γ' και Δ' Εσπερινών για τις εξετάσεις του 2003-2004, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η ύλη βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι με εξαίρεση την Ιστορία Γενικής Παιδείας της Β' και Γ' Λυκείου όπου παρατηρείται μείωση, 50 και 25 σελίδων αντίστοιχα και τη διοίκηση επιχειρήσεων της Γ' Λυκείου, όπου η ύλη μειώνεται κατά 22 σελίδες.

    [04] ''Μια χούφτα λαϊκοί άνθρωποι'', τα μέλη της 17Ν

    Πηγή: ΑΠΕ 1/10/2003 11:01:00 πμ

    Φώτο αρχείου

    Με τη αγόρευση της Ιωάννας Κούρτοβικ, συνηγόρου υπεράσπισης των Κουφοντίνα και Σωτηροπούλου ξεκίνησε η σημερινή διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που εκδικάζει την υπόθεση της 17Ν. Η Κούρτοβικ υποστήριξε ότι η 17Ν "ήταν μια χούφτα απλοί και λαϊκοί άνθρωποι" και ότι ο σκοπός της οργάνωσης δεν ήταν η ιδιοτελής κατάκτηση της εξουσίας αλλά το να σταλεί ένα μήνυμα στην κοινωνία. "Η 17Ν είχε πολιτικό σκεπτικό, πολιτική ταυτότητα και πολιτικό λόγο, που προέκυψε από τις προκηρύξεις της", κατέληξε.

    ''Κατασκευασμένοι οι μάρτυρες κατηγορητηρίου''

    Κατά τη χθεσινή αγόρευσή της η κα Κούρτοβικ έκανε λόγο για κατασκευασμένους μάρτυρες κατηγορητηρίου σε βάρος των Δημήτρη Κουφοντίνα και Αγγελικής Σωτηροπούλου ενώ καταφέρθηκε και σε βάρος τηλεοπτικών σταθμών, υποστηρίζοντας ότι ο ανταγωνισμός των καναλιών καθόριζε τις τύχες των κατηγορουμένων.

    Δεν παρέλειψε να τονίσει, ότι οι συνεντεύξεις του Σάββα Ξηρού, χωρίς να είναι γνωστό κάτω από ποιες συνθήκες δόθηκαν, αποτέλεσαν ουσιαστικά υλικό της δικογραφίας. Υποστήριξε επίσης, πως η μεγαλύτερη τρομοκρατική προκήρυξη της περιόδου εκείνης ήταν η έκκληση της ΕΛ.ΑΣ στους πολίτες, να δώσουν πληροφορίες για τη σύλληψη του Δημήτρη Κουφοντίνα. Επανέλαβε τέλος, τις άθλιες συνθήκες κράτησης των κατηγορουμένων.

    [05] Διαφάνεια για τις διαρροές ζητάει ο Μπους

    1/10/2003 10:31:00 πμ

    Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπους μετά τις καταγγελίες, ότι ανώτατα στελέχη του Λευκού Οίκου εσκεμμένα διέρρευσαν το όνομα μίας γυναίκας, πράκτορα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, στα μέσα ενημέρωσης για να εκδικηθούν τον σύζυγο της, πρώην διπλωμάτη, που έχει ασκήσει έντονη κριτική στην πολιτική Μπους στο Ιράκ. Ο Μπους υποσχέθηκε, ότι οι υπεύθυνοι της διαρροής του ονόματος θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Εξάλλου πρόκειται για ποινικό αδίκημα, που τιμωρείται με κάθειρξη πολλών ετών. "Έχουν παρατηρηθεί πολλές διαρροές απόρρητων πληροφοριών στην Ουάσιγκτον. Εάν πραγματικά υπήρξε διαρροή από την κυβέρνηση μου τότε θα ήθελα να ξέρω τον ένοχο, που θα υποστεί τις συνέπειες του Νόμου. Έχω ζητήσει από όλους στην κυβέρνηση να συνεργασθούν για να μάθω την αλήθεια", υπογράμμισε ο Πρόεδρος Μπους.

    Το Λευκό Οίκο ''δείχνουν'' οι πληροφορίες

    Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε έρευνα για το θέμα αλλά στο Δημοκρατικό Κόμμα ζητούν η έρευνα αυτή να πραγματοποιηθεί από ανεξάρτητη επιτροπή και όχι από το Υπουργείο.

    Το όνομα της Βάλερι Πλέιμ, πράκτορα της CIA, εμφανίστηκε στις 14 Ιουλίου σε άρθρο του δημοσιογράφου, Ρόμπερτ Νόβακ, στην εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ, ενώ νωρίτερα ο σύζυγος της Πλέιμ και πρώην διπλωμάτης, Τζόζεφ Γουίλσον, είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση Μπους για διόγκωση της απειλής, που συνιστούσε το Ιράκ στη διεθνή κοινότητα.

    Όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα η ίδια εφημερίδα, πηγή του δημοσιογράφου ήταν δύο αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου. Πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η διεξαγωγή έρευνας από το υπουργείο Δικαιοσύνης σε θέματα, που άπτονται της διαρροής απόρρητων πληροφοριών είναι ιδιαίτερα σπάνια.

    Ο Πρόεδρος Μπους ζήτησε από τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου να συνεργαστούν πλήρως με τις δικαστικές αρχές. Με ηλεκτρονικό μήνυμα, e- mail, ο σύμβουλος Αλμπέρτο Γκονζάλες ζήτησε από το προσωπικό του Λευκού Οίκου να μην πετάξουν ό,τι υλικό διαθέτουν, το οποίο ενδεχομένως να σχετίζεται με την υπόθεση. Τέτοιο υλικό μπορεί να είναι τα ηλεκτρονικά μηνύματα, σημειώσεις και άλλα έγγραφα.

    "Ο Πρόεδρος είναι αποφασισμένος για τη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης", τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκοτ ΜακΚέλαν.

    Πηγή: BBC Greec

    Σχετικές ειδήσεις:

    Τριγμοί στο Λευκό Οίκο με νέα "υπόθεση Κέλι"

    [06] Στα χέρια των Ισραηλινών κορυφαίο στέλεχος της Τζιχάντ

    1/10/2003 11:46:00 πμ

    Tον ηγέτη της ισλαμικής Τζιχάντ στη Δυτική Οχθη συνέλαβε σήμερα το πρωί ο ισραηλινός στρατός. O 42χρονος Μπασάμ Σααντί συνελήφθη στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν κατά τη διάρκεια μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης, στην οποία πήραν μέρος 20 θωρακισμένα οχήματα υπό την κάλυψη δύο ελικοπτέρων τύπου Απάτσι χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση. Η σύλληψη έρχεται την ίδια ώρα, που το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο αποφασίζει την επέκταση του Τείχους, που κατασκευάζεται ήδη στην Δυτική Όχθη, και θα περιλαμβάνει μια ακόμα σειρά μεγάλων οικισμών εβραίων εποίκων, που βρίσκονται μέσα σε παλαιστινιακά εδάφη. Μια τέτοια απόφαση θα προκαλέσει εκ νέου εντάσεις με την Ουάσιγκτον, που έχει ήδη εκφράσει την αντίθεση της στην κατασκευή του "τείχους ασφαλείας. Εξάλλου μόλις χθες ο ΟΗΕ ανακοίνωσε, ότι η ανέγερση του Τείχους είναι παράνομη και ισοδυναμεί με "παράνομη προσάρτηση"

    Συνεχίζονται οι έφοδοι στη Δυτική Όχθη

    Ο Μπασάμ Σααντί υπήρξε ένας αποτελεσματικός ηγέτης της Ισλαμικής Τζιχάντ στη Δυτική Όχθη μετά τις συλλήψεις και τις δολοφονίες άλλων κορυφαίων ηγετών της οργάνωσης τον περασμένο χρόνο.

    Η Ισλαμική Τζιχάντ έχει πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις αυτοκτονίας, που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο εκατοντάδων Ισραηλινών τα τελευταία χρόνια.

    Δεκατέσσερις ακόμα Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν από τους Ισραηλινούς κατά τη διάρκεια της νύχτα, μετά από εφόδους σε Ναμπλούς, Ραμάλα και Χεβρώνα. Εξάλλου ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν νωρίς σήμερα στην Καλκιλία και επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη

    Σίγουρη η έγκριση

    Η κυβέρνηση Σαρόν ετοιμάζεται να εγκρίνει τη χάραξη του νέου Τείχους, που κατασκευάζεται κατά μήκος των συνόρων της Δυτικής Οχθης με το Ισραήλ, προκειμένου να αποτρέψει, όπως υποστηρίζει, τις διεισδύσεις παλαιστινίων καμικάζι στο ισραηλινό έδαφος και να προσφέρει ασφάλεια στους οικισμούς των εποίκων, που βρίσκονται μέσα στα παλαιστινιακά εδάφη, σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο.

    Το νέο Tείχος θα καλύψει μία απόσταση 45 χιλιομέτρων από τον εβραϊκό οικισμό Ελκάνα ως τη στρατιωτική βάση Οφέρ, βόρεια της Ιερουσαλήμ.

    Οι εργασίες της επέκτασης θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως τα τέλη Δεκεμβρίου και μαζί με τα ηλεκτρονικά όργανα παρακολούθησης το κόστος αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

    Σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό, η πλειοψηφία των μελών του υπουργικού συμβουλίου θα εγκρίνει την κατασκευή του Τείχους. Το Ισραήλ ολοκλήρωσε στα τέλη Ιουλίου το πρώτο τμήμα, μήκους 140 χιλιομέτρων.

    Πηγή: BBC

    [07] Αυστραλία: Συντριβή τουριστικού αεροσκάφους-Πέντε νεκροί

    Πηγή: ΑΠΕ 1/10/2003 8:56:00 πμ

    Φώτο αρχείου

    Μικρό τουριστικό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα το πρωί στη Βόρεια Αυστραλία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άτομα, εκ των οποίων τρία παιδιά. Εκπρόσωπος της πολιτείας του Κουίνσλαντ δήλωσε ότι το δικινητήριο αεροσκάφος τύπου Πάιπερ Αζτέκ συνετρίβη σε δασική έκταση σε απόσταση δύο χιλιομέτρων δυτικά του αεροδρομίου της Μαρίμπα. Νεκροί είναι δύο ενήλικες και τρία παιδιά αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για τα μέλη μίας οικογένειας.

    [08] ''Μόνο στο σπίτι'' επί τρεις εβδομάδες ένα παιδί 2 ετών

    Πηγή: ΑΠΕ 1/10/2003 8:50:00 πμ

    Φώτο αρχείου

    Ενα κοριτσάκι δύο ετών, η μητέρα του οποίου είχε συλληφθεί και φυλακιστεί με την κατηγορία της επίθεσης, επέζησε μόνο του σε ένα διαμέρισμα επί τρεις εβδομάδες, τρώγοντας κέτσαπ, μουστάρδα και ότι φαγητά βρήκε στο ψυγείο και στα ντουλάπια της κουζίνας. Ο πατέρας του παιδιού το βρήκε μέσα στο σπίτι, στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, τυλιγμένο με μια πετσέτα. Η αστυνομία απήγγειλε και νέα κατηγορία εναντίον της 20χρονης μητέρας, Ντακίσα Τελίτα Λι, αυτή τη φορά για κακοποίηση ανηλίκου, επειδή δεν είπε στους αστυνομικούς πως το παιδί βρισκόταν μόνο του στο σπίτι όταν την συνέλαβαν, στις 10 Σεπτεμβρίου.

    Σαν θαύμα το πώς επέζησε

    Η μικρή νοσηλεύεται για υποσιτισμό και η υπηρεσία πρόνοιας της Φλόριντα αναζητά το κατάλληλο περιβάλλον γι αυτήν. ''Επέζησε τρώγοντας μουστάρδα, κέτσαπ, ωμά ζυμαρικά. Αδειασε τα κάτω ντουλάπια ψάχνοντας για φαγητό, καθώς και το ψυγείο'' είπε ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών του Τζάκσονσβιλ.

    Το κορίτσι είχε μεταφέρει τα τρόφιμα στο κρεβάτι στο δωμάτιο της μητέρας της.

    Ο πατέρας, που είναι σε διάσταση με τη σύζυγο του, είπε ότι προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί της επί δύο εβδομάδες, καθώς δεν γνώριζε ότι βρισκόταν στη φυλακή.

    Οταν τελικά την εντόπισε, εκείνη του είπε ότι οι γείτονες φρόντιζαν το παιδί τους. Αφού όμως ρώτησε τους ενοίκους των διπλανών διαμερισμάτων, άνοιξε την πόρτα με τη βοήθεια του διαχειριστή και βρήκε το κοριτσάκι, βρόμικο και πασαλειμμένο με ξεραμένη κέτσαπ.

    ''Με άρπαξε και δεν με άφηνε. Είναι θαύμα σε πόσο καλή κατάσταση βρίσκεται. Δεν ξέρω πώς τα κατάφερε'' δήλωσε σε τοπική εφημερίδα.

    [09] Ράμσφελντ κατά των κατηγοριών για έλλειψη σχεδίου στο Ιράκ

    Πηγή: ΑΠΕ 1/10/2003 9:09:00 πμ

    Ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης Ντόναλντ Ράμσφελντ χαρακτήρισε χθες Τρίτη ''εντελώς ανόητες'' τις κατηγορίες κατά του Πενταγώνου, που αφορούν την ανικανότητά του να καταρτίσει το κόστος της μεταπολεμικής περιόδου στο Ιράκ και να υπολογίσει το συνολικό ύψος της ανοικοδόμησης της χώρας. Ο Ράμσφελντ παρενέβη στην ακρόαση της επιτροπής Απόδοσης Προϋπολογισμού της Γερουσίας μπροστά στους Δημοκρατικούς, που επέκριναν τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό, τον οποίο είχε ζητήσει ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους για την αποκατάσταση της σταθερότητας στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και ο οποίος εγκρίθηκε από την ίδια επιτροπή.

    ''Υπάρχει ένα σημαντικό πρόγραμμα που έχει αναληφθεί''

    Ο Ράμσφελντ υπεξέφυγε τις ιδιαίτερες ερωτήσεις σχετικά με το ακριβές κόστος της ανοικοδόμησης και της οικονομικής βοήθειας που αναμένεται να συνεισφέρουν πιθανώς κι άλλες χώρες, αλλά χαρακτήρισε ''εντελώς ανόητες'' τις κατηγορίες πως οι ΗΠΑ δεν ''διαθέτουν σχέδιο'' για την ανοικοδόμηση του Ιράκ.

    ''Υπάρχει ένα σημαντικό πρόγραμμα που έχει αναληφθεί. Οι γέφυρες, η κεντρική τράπεζα, τα σχολεία, το νερό, το ηλεκτρικό σύστημα έχουν αποκατασταθεί'', υπενθύμισε

    [10] ''Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες αυξήσεις''

    1/10/2003 8:00:00 πμ

    Σαφές μήνυμα προς τις κοινωνικές ομάδες που διεκδικούν αιτήματα και παροχές από την κυβέρνηση έστειλαν το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτης, καθώς και το Εκτελεστικό Γραφείο του Κινήματος, ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση. Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι ''δεν πρέπει να υιοθετήσουμε τα αιτήματα διαφόρων κλάδων, γιατί έτσι θα οδηγηθούμε σε οικονομική καταστροφή''. Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Μ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε γενναίες τις αυξήσεις που ανακοίνωσε για τους δημοσίους υπαλλήλους ο υπουργός Οικονομίας, ενώ τόνισε δίνοντας έτσι και τον τόνο, πως ''δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για περαιτέρω ανοίγματα''.

    Περί πολιτικού κλίματος

    Κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ έγινε αναφορά και στην πολιτική κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε "φούσκα" το πρόγραμμα Δημόσιας Διοίκησης που ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία την περασμένη Δευτέρα.

    Σε ό,τι αφορά στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις εκτιμήθηκε ότι σηματοδοτούν ένα καλύτερο κλίμα για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ωστόσο δεν αποτελεί κριτήριο για τη δουλειά του κυβερνώντος κόμματος. Ο Πρωθυπουργός τόνισε, ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της για την υλοποίηση του προγράμματός της χωρίς να επηρεάζεται από αυτές.

    Η Χρύσα Αράπογλου εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

    Μετά τη συνεδρίαση του Ε.Γ. ο κ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε τη νέα εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου.

    Η κα Αράπογλου χαρακτήρισε τη θέση της ως "θέση υψηλού ρίσκου'' και υπογράμμισε ότι θα προσφέρει το καλύτερο δυνατό στο Κίνημα.

    Για την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν η κ. Αράπογλου θα απαντά ή θα βρίσκεται απέναντι από τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ Θόδωρο Ρουσόπουλο.

    [11] Βαριά ήττα για την ΑΕΚ

    1/10/2003 12:56:00 πμ

    Την ήττα με 4-0 από τη Μονακό γνώρισε η ΑΕΚ στο "Λουί Ντε", σε αγώνα για τη δεύτερη ημέρα του τρίτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο "Δικέφαλος" εμφανίστηκε νωθρός και με πολλά προβλήματα στην άμυνα και η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ έφτασε άνετα στη νίκη με τα γκολ των Ζιουλί (23'), Μοριέντες (27', 56') και Πρσο (86'). Ήταν η πρώτη ήττα της Ενωσης στη διοργάνωση από τον Δεκέμβριο του 1994 και μετά από επτά συνεχόμενες ισοπαλίες. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επεφύλασσε εκπλήξεις στη βασική εντεκάδα, αφού άφησε εκτός τους Τσιάρτα, Μπορμπόκη, καθώς και τον ανέτοιμο Κασάπη. Παράλληλα, η ελληνική ομάδα στάθηκε άτυχη, καθώς ο Κρέικ τραυματίστηκε στα πρώτα λεπτά και αντικαταστάθηκε από τον Κωστένογλου.

    [12] Δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη ο Ολυμπιακός

    1/10/2003 12:35:00 πμ

    Παιχνίδι απ αυτά που συνθέτουν τη λάμψη του Champions League, έγινε την Τρίτη στη Ριζούπολη. Ο Ολυμπιακός αν και ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ηττήθηκε με 2-1 από την πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με κεφαλιά του Ιεροκλή Στολτίδη. Δέκα λεπτά αργότερα ισοφάρισε ο Πάβελ Νέντβεντ ο οποίος πέτυχε και το δεύτερο γκολ της Γιουβέντους στο 78' λεπτό.

    Πολύ άτυχος στάθηκε ο Ολυμπιακός στον δεύτερο του αγώνα για τον 4ο όμιλο του Champions League.

    Οι "ερυθρόλευκοι", αν και ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ηττήθηκαν με 2 - 1 από την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Γιουβέντους, στο γήπεδο της Ριζούπολης.

    Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με το "διπλό" της Ρεάλ Σοσιεδάδ στην Τουρκία επί της Γαλατασαράι, μειώνει σημαντικά τις ελπίδες του Ολυμπιακού για πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 1 October 2003 - 9:46:13 UTC