Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-09-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο εν όψει ΔΕΘ
  • [02] Σύγκρουση ΙΧ με τρένο - Δυο νεκροί
  • [03] Συνάντηση Καραμανλή με ΓΣΕΕ
  • [04] Κηδεύτηκε ο μητροπολίτης Ελευθερούπολης Ευδόκιμος
  • [05] Συνάντηση Παπαδόπουλου με τον Ρώσο απεσταλμένο
  • [06] Ασθενής σεισμική δόνηση στην Πάρνηθα
  • [07] Μικρή μείωση τροχαίων ατυχημάτων
  • [08] Νέα επίθεση Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας
  • [09] Κατάθεση χήρας Κέλι: Εφιαλτικές οι τελευταίες μέρες του καθηγητή
  • [10] ''Ανοίγει τα χαρτιά του'' ο Μιλόσεβιτς
  • [11] Παγιδευμένα αυτοκίνητα ανακαλύφθηκαν στην Κούφα
  • [12] Νέο ηχητικό μήνυμα Σαντάμ
  • [13] Σύσκεψη στο Μαξίμου για την Κοινωνική Χάρτα
  • [14] Τον Οκτώβριο η παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Εξαγωγών
  • [15] Με απεργίες απειλούν οι εκπαιδευτικοί
  • [16] Στη Βουλή την Τετάρτη η τροπολογία για την Ολυμπιακή
  • [17] Καμία ανησυχία για Αντζα
  • [18] Νέο τμήμα ''Μanpower Special Services Team'' για το 2004
  • [19] Ολλανδία: Χορήγηση κάνναβης για θεραπευτικούς λόγους
  • [20] Η μοναξιά σκοτώνει τις Γιαπωνέζες

    [01] Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο εν όψει ΔΕΘ

    1/9/2003 7:00:00 μμ

    Πακέτο κοινωνικών μέτρων για τη στήριξη των χαμηλόμισθων, των συνταξιούχων και των ανέργων θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός την Τρίτη μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. Τα μέτρα ύψους 1,3 δις ευρώ προβλέπουν αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, ΕΚΑΣ και επιδόματα ανεργίας, προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων στο Δημόσιο και χορήγηση στεγαστικών επιδομάτων στους φοιτητές. ''Η κυβέρνηση θα δώσει από δανεικά, ένα Ευρώ αύξηση στους ανέργους και στους συνταξιούχους" σχολίασε με καυστικό τρόπο ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Σουφλιάς. Απαντώντας στις δηλώσεις Σουφλιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας κατηγόρησε τη ΝΔ για πολυγλωσσία.

    Οριστικοποιείται η ''Κοινωνική Χάρτα''

    Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο αυτή την εβδομάδα καθώς η κυβέρνηση οριστικοποιεί την Κοινωνική Χάρτα, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Ο πρωθυπουργός θα έχει αλλεπάλληλες επαφές και συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης με θέμα την προετοιμασία της ΔΕΘ.

    Νωρίτερα, η Κοινωνική Χάρτα, βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του Νίκου Χριστοδουλάκη.

    Η στήριξη των ανέργων, των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων αποτελούν τον πυρήνα των μέτρων που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    ''Η κυβέρνηση θα δώσει από δανεικά, ένα ευρώ αύξηση στους ανέργους και στους συνταξιούχους, τη στιγμή που έχει λεηλατήσει τους πολίτες με την ακρίβεια, τις φορολογικές επιδρομές και τις κάκιστες κοινωνικές παροχές'' δήλωσε σχολιάζοντας το κοινωνικό πακέτο που προωθεί η κυβέρνηση, ο Γ. Σουφλιάς, παραπέμποντας μάλιστα και στην λαϊκή παροιμία:

    "Να σε κάψω Γιάννη μου να σ' αλείψω λάδι''.

    Απαντώντας, ο Χρ. Πρωτόπαπας κατηγόρησε για πολυγλωσσία τη ΝΔ.

    Όπως είπε, από τη μια ο κ. Καραμανλής έχει δηλώσει αλλεργία στην παροχολογία της κυβέρνησης και από την άλλη ο Γ. Σουφλιάς δηλώνει πως το κοινωνικό πακέτο δεν είναι επαρκές.

    "Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους τα στελέχη της ΝΔ για να μπορέσουμε και εμείς να σχολιάσουμε" τόνισε και παρέπεμψε και αυτός σε μια λαϊκή ρήση:

    "Όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι, αργεί να ξημερώσει"

    Επαφές Σημίτη με εκπροσώπους Βιομηχάνων Β. Ελλάδος

    Νωρίτερα, το πρωί ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με το προεδρείο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας.

    Η διοίκηση του Συνδέσμου έθεσε στον πρωθυπουργό τα θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της Β. Ελλάδος και τα οποία, όπως υπογράμμισαν,

    χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

    ''Ζητήσαμε από τον πρωθυπουργό τα χρονοδιαγράμματα, για την υλοποίηση των έργων υποδομής που αφορούν τη Β. Ελλάδα να δεθούν με συγκεκριμένους πόρους έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν'' δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Δημήτρης Συμεωνίδης.

    Οι βιομήχανοι Β. Ελλάδος, ζήτησαν τη στήριξη των επενδύσεων της περιφέρειας μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου, την απόδοση πρόσθετων πόρων για την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, αλλά και των έργων υποδομής στη Β. Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη.

    Υπογράμμισαν επίσης την ανάγκη ταχείας προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία με στόχο τη μείωση της κρατικής παρέμβασης σ' αυτήν καθώς και μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

    Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δ. Συμεωνίδης, συνέστησε προσοχή στη δημοσιονομική πολιτική, καθώς όπως είπε οποιαδήποτε χαλάρωση στον οικονομικό τομέα - εν όψει εκλογών - δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις δυνατότητες του κρατικού προϋπολογισμού.

    Συναντήσεις Καραμανλή

    Οι βιομήχανοι είχαν επίσης συνάντηση και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή από τον οποίο ζήτησαν να καταβάλει κάθε προσπάθεια εντός και εκτός Βουλής για να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα και να μειωθεί το χάσμα ανάμεσα στο κέντρο και την περιφέρεια.

    Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε επίσης και με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, οι οποίοι του εξέθεσαν τις προτάσεις των εργαζομένων.

    [02] Σύγκρουση ΙΧ με τρένο - Δυο νεκροί

    1/9/2003 6:05:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι στην πόλη του Βόλου. Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη σύγκρουση ΙΧ επιβατικού με αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Βόλος - Λάρισα. Ο οδηγός του ΙΧ επιχείρησε να περάσει τις σιδηροδρομικές γραμμές, την ώρα που ερχόταν το τρένο.

    [03] Συνάντηση Καραμανλή με ΓΣΕΕ

    1/9/2003 2:48:00 μμ

    Χωρίς δεσμεύσεις από πλευράς Κώστα Καραμανλή, έληξε η συνάντησή που είχε τη Δευτέρα με το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας δήλωσε ότι ο κ. Καραμανλής άκουσε τις αιτιάσεις της ΓΣΕΕ, χωρίς όμως να δεσμευθεί σε τίποτα. Ο κ. Πολυζωγόπουλος διευκρίνισε ότι η ΓΣΕΕ θα κρίνει τις προτάσεις των δύο μεγάλων κομμάτων, μετά τις ανακοινώσεις τους στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

    Η ΓΣΕΕ διεκδικεί ενίσχυση των εισοδημάτων

    Όσον αφορά στο πακέτο κοινωνικών παροχών που αναμένεται να εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός, ο κ. Πολυζωγόπουλος σημείωσε ότι η ΓΣΕΕ είναι θετική και διεκδικεί περαιτέρω ενίσχυση των εισοδημάτων των εργαζομένων.

    Ωστόσο, σε διαφορετικό μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΓΣΕΕ και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μανώλη, ο οποίος υποστήριξε ότι η μεσαία τάξη στη χώρα μας δεν υφίσταται πλέον, και η συζήτηση περί παροχών είναι αποπροσανατολιστική.

    "Κι άλλες φορές ο πρωθυπουργός έχει υποσχεθεί ανάλογα πράγματα αλλά δεν τήρησε τις υποσχέσεις τους", τόνισε ο κ. Μανώλης, προσθέτοντας πως θα πρέπει να συνεχιστεί η συζήτηση για την καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και να αυξηθεί το επίδομα των ανέργων στο 60% του βασικού μισθού.

    Από πλευράς Ν.Δ., ο Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη με σημαίες ευκαιρίας, ούτε για να απολογηθεί για τα προηγούμενα χρόνια.

    "Ο κ. Σημίτης είναι αναξιόπιστος είχε υποσχεθεί 200.000 νέες θέσεις εργασίας ενώ είμαστε πρωταθλητές στην ανεργία στην Ευρώπη", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

    [04] Κηδεύτηκε ο μητροπολίτης Ελευθερούπολης Ευδόκιμος

    1/9/2003 5:48:00 μμ

    Πλήθος λαού και κλήρου συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία τον εκλιπόντα μητροπολίτη Ελευθερούπολης Ευδόκιμο, ο οποίος πέθανε από ανακοπή, ενώ κολυμπούσε. Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη το μεσημέρι της Δευτέρας στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Ελευθερίου της πόλης, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλου. Συγκινητική ήταν η παρουσία αρχιερέων από όλη τη βόρειο Ελλάδα, αλλά και του μητροπολίτη Χρυσοστόμου, που έφτασε από τη Ζάκυνθο.

    Για το έργο και τη μεγάλη προσφορά του στον κλήρο και το ποίμνιό του, μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ενώ στη συνέχεια αναγνώστηκε το βιογραφικό του ιεράρχη από το γενικό γραμματέα της Ιεράς Συνόδου.

    Ακολούθησαν ομιλίες του μητροπολίτη Δράμας και τοποτηρητή της μητρόπολης Ελευθερούπολης κ. Διονυσίου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, του αρχιμανδρίτη πατέρα Κωνσταντίνου, αρχιερατικού επιτρόπου της μητρόπολης και του δημάρχου της πόλης Γιάννη Φιλόσογλου.

    Με αφορμή το θλιβερό γεγονός, το δημοτικό συμβούλιο Ελευθερούπολης συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ότι από χθες Κυριακή κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά καταστήματα και στις υπηρεσίες, ενώ έκλεισε η αγορά της πόλης κατά την ώρα τέλεσης της νεκρώσιμης ακολουθίας και δεν λειτούργησαν για το χρονικό αυτό διάστημα οι δημόσιες υπηρεσίες. Αντί στεφάνου ο δήμος Ελευθερούπολης κατέθεσε στην τοπική μητρόπολη ποσό 1.300 ευρώ για την ενίσχυση φτωχών οικογενειών.

    Τοποτηρητής στη μητρόπολη Ελευθερούπολης ορίστηκε προσωρινά ο μητροπολίτης Δράμας κ. Διονύσιος.

    [05] Συνάντηση Παπαδόπουλου με τον Ρώσο απεσταλμένο

    1/9/2003 3:26:00 μμ

    Mε τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Τζιζόφ, ο οποίος επισκέπτεται τη Λευκωσία, συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, Αντικείμενο των συνομιλιών το Κυπριακό ενόψει και των επαφών, που θα γίνουν αυτόν τον μήνα στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και τις διμερείς σχέσεις. Ο κ. Τζιζόφ συναντήθηκε, επίσης, με το γενικό διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών, Σώτο Ζακχαίο, με τον οποίο συμφώνησε ότι οι διμερείς συμφωνίες της Κύπρου με τη Ρωσία είναι εκ πρώτης όψεως συμβατές με το κοινοτικό κεκτημένο και ως εκ τούτου δεν υπάρχει ανάγκη αναθεώρησης ή κατάργησής τους ενόψει της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο Ρώσος απεσταλμένος θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Χριστόφια.

    Περιοδεία Γουέστον για την προώθηση του Κυπριακού

    Χθες το απόγευμα, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών είχε συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Ιακώβου, που κάλυψαν την παρούσα φάση του Κυπριακού και τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Τζιζόφ τόνισε ότι "η τύχη της πόλης της Αμμοχώστου πρέπει να κριθεί στο γενικότερο πλαίσιο λύσης του Κυπριακού". Επιπλέον, ο Ρώσος αξιωματούχος είπε πως "η απόφαση για την κατεχόμενη πόλη πρέπει να ληφθεί με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Αρνητική ήταν και η θέση που πήραν κυβέρνηση και κόμματα της Δημοκρατίας της Κύπρου, για το θέμα της Αμμοχώστου, απορρίπτοντας τις μεθοδεύσεις του κατοχικού καθεστώτος για άνοιγμα της πόλης, υπό Τουρκοκυπριακή διοίκηση και κάλεσαν τον Ραούφ Ντενκτάς, να αποδεχθεί το ψήφισμα 550 των Ηνωμένων Εθνών, που προνοεί την επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

    Την ίδια ώρα, ο ειδικός συντονιστής για το Κυπριακό στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, Τόμας Γουέστον, εγκαινιάζει αυτή την εβδομάδα νέο κύκλο εντατικών προσπαθειών για προώθηση λύσης του Κυπριακού, με περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

    Η Κυπριακή κυβέρνηση όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Ιακώβου, είναι ενήμερη για την περιοδεία Γουέστον χωρίς όμως να γνωρίζει κατά πόσο ο Αμερικανός απεσταλμένος προωθεί την επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό.

    Το κατοχικό καθεστώς τέλος συνέλαβε Ελληνοκύπριο, τον οποίο αναμένεται να παρουσιάσει σε ψευδοδικαστήριο, επειδή ο νεαρός γιος του άνοιξε την πόρτα ακατοίκητου σπιτιού κοντά στο Κάστρο της Καντάρας, στην ανατολική οροσειρά του Πενταδακτύλου.

    [06] Ασθενής σεισμική δόνηση στην Πάρνηθα

    1/9/2003 2:33:00 μμ

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2.05 το μεσημέρι με επίκεντρο τον εστιακό χώρο της Πάρνηθας. Ο σεισμός έγινε αισθητός στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας.

    [07] Μικρή μείωση τροχαίων ατυχημάτων

    1/9/2003 12:14:00 μμ

    Επτακόσια τριάντα τέσσερις (734) θάνατοι και 9.458 τραυματισμοί, είναι ο απολογισμός των 7.259 τροχαίων ατυχημάτων, που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2003. Τόσο οι θάνατοι όσο και οι τραυματισμοί παρουσιάζουν στο εξάμηνο αυτό, μικρή μείωση σε σχέση με τους θανάτους του πρώτου εξαμήνου του 2002. Στο περυσινό εξάμηνο οι θάνατοι ήταν 768 και οι τραυματισμοί 10.954.

    Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος μόνο το μήνα Ιούνιο 2003 τα οδικά τροχαία ατυχήματα ανήλθαν σε 1.477 και είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 143 ατόμων και τον τραυματισμό 1924.

    Πέρυσι τον αντίστοιχο μήνα τα ατυχήματα ανήλθαν σε 1639 και είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 172 ατόμων και τον τραυματισμό 2.236 ατόμων.

    [08] Νέα επίθεση Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας

    1/9/2003 6:33:00 μμ

    Φωτο Αρχείου

    Νέα επίθεση εναντίον Παλαιστινίων εξαπέλυσαν τη Δευτέρα οι Ισραηλινοί, στη Λωρίδα της Γάζας. Ένα στέλεχος της ριζοσπαστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς σκοτώθηκε σήμερα και 20 άλλοι πολίτες τραυματίστηκαν, όταν ισραηλινά ελικόπτερα έβαλαν με πυραύλους εναντίον ενός αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα μέλη της Χαμάς. Δύο από τα στελέχη της οργάνωσης κατάφεραν να ξεφύγουν, ενώ ο τρίτος σκοτώθηκε και ο τέταρτος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με την αστυνομία οι περισσότεροι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Γάζας και δεν διατρέχουν κίνδυνο. Μετά την επίθεση, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι περικύκλωσαν το αυτοκίνητο, φωνάζοντας ''ο Θεός είναι μεγάλος'' και ζητώντας εκδίκηση.

    Ευθύνες και στον Εχούντ Μπαράκ

    Στο μεταξύ, ευθύνες στην ισραηλινή Αστυνομία, επιρρίπτει έκθεση ισραηλινής επιτροπής που ερεύνησε το θάνατο 13 Αράβων του Ισραήλ, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης τον Οκτώβριο του 2000.

    Στην έκθεση, που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα, η αστυνομία κατηγορείται πως είχε "εξ αρχής εχθρική" συμπεριφορά απέναντι στην αραβική μειονότητα και πως απέκρυψε από την κυβέρνηση το γεγονός ότι οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν πραγματικές σφαίρες για να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

    Επίσης, η επιτροπή επικρίνει τον τότε Ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Μπαράκ, ο οποίος με δηλώσεις του έδωσε το πράσινο φως στις αστυνομικές δυνάμεις για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων .

    Παράλληλα, πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας επέβαλαν οι Ισραηλινοί στην Καλκιλίγια της Δυτικής Όχθης, μετά τον τραυματισμό ισραηλινού εργάτη από πυρά Παλαιστίνιου.

    [09] Κατάθεση χήρας Κέλι: Εφιαλτικές οι τελευταίες μέρες του καθηγητή

    1/9/2003 7:47:00 μμ

    Με εφιάλτη παρομοίασε τις τελευταίες μέρες που έζησε με το σύζυγο της, καθηγητή Ντέβιντ Κέλι, η σύζυγος του Τζάνις. Όπως τόνισε, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο σύζυγος της αποκάλυψε στο BBC πως η κυβέρνηση παραποίησε στοιχεία για το οπλοστάσιο του Ιράκ, ο καθηγητής αισθανόταν προδομένος και απογοητευμένος. Και αυτό γιατί είχε λάβει διαβεβαιώσεις από το βρετανικό υπουργείο Αμυνας, ότι το όνομα του δεν επρόκειτο να δημοσιοποιηθεί.

    Ήταν αγχωμένος και στεναχωρημένος

    Φως στις τελευταίες μέρες ζωής του καθηγητή Ντέιβιντ Κέλι, έριξε με την κατάθεση της η σύζυγος του.

    Και οι δυο, έμαθαν την αποκάλυψη παρακολουθώντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 8 Ιουλίου.

    Την επομένη, δέχτηκαν τηλεφώνημα από το υπουργείο Αμυνας που τους προειδοποιούσε ότι αν δεν ήθελαν να αντιμετωπίσουν τα μέσα ενημέρωσης, έπρεπε να φύγουν από το σπίτι τους σε πέντε λεπτά.

    Η οικογένεια Κέλι πήγε στο εξοχικό της.

    "Ήταν αγχωμένος, στενοχωρημένος, δεν μπορούσε να συντάξει σωστά μια πρόταση και εγώ ανησυχούσα πολύ" δήλωσε η χήρα Κέλι.

    Οι τελευταίες του στιγμές

    Το μεσημέρι της 17ης Ιουλίου, ο Ντέιβιντ Κέλι είχε μόλις τελειώσει τις δουλειές του.

    Φαινόταν κουρασμένος και είπε πως ήθελε να πάει μια βόλτα. Δε συνήθιζε όμως να μη λέει που πηγαίνει και εκείνη τη μέρα είχε αργήσει πάρα πολύ.

    Προσπάθησε να τον βρει η κόρη του αλλά τελικά αναγκάστηκαν να ζητήσουν τη βοήθεια της αστυνομίας.

    Το πτώμα του βρέθηκε σε δασώδη περιοχή λίγο πιο μακριά από το σπίτι του στις 18 Ιουλίου.

    Η Τζάνις Κέλι έφτασε στο δικαστήριο στις 10.30 το πρωί.

    Δεν μίλησε όμως ενώπιον της επιτροπής Χάτον αλλά από τη διπλανή αίθουσα μέσω ανοιχτής συνομιλίας, ενώ σε μια οθόνη προβαλλόταν η φωτογραφία της.

    Η κατάθεση της στην επιτροπή Χάτον έδωσε σημαντικά στοιχεία για τη διερεύνηση του μυστήριου θανάτου του εμπειρογνώμονα για τα όπλα του Σαντάμ Χουσεϊν.

    Η υπόθεση Κέλι, σε συνδυασμό με τις κατηγορίες για τη διόγκωση των στοιχείων στο φάκελο του υπουργείου Αμυνας κλυδωνίζει την κυβέρνηση Μπλερ.

    Ο σύμβουλος επικοινωνίας του, Αλαστερ Κάμπελ, έχει ήδη παραιτηθεί και ο Βρετανός πρωθυπουργός βλέπει τη δημοτικότητά του να πέφτει κατακόρυφα.

    [10] ''Ανοίγει τα χαρτιά του'' ο Μιλόσεβιτς

    1/9/2003 6:57:00 μμ

    Τη στρατηγική της υπεράσπισης, που σκοπεύει να υιοθετήσει κατά τη δεύτερη φάση της δίκης του, θα παρουσιάσει την Τρίτη ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικασητρίου της Χάγης, ο Γιουγκοσλάβος πρώην Πρόεδρος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Η δεύτερη φάση θα διεξαχθεί το 2004, ίσως μάλιστα και το 2005. Λόγω της αγγλοσαξωνικής διαδικασίας, που κυριαρχεί στο ΔΠΔ, μια δίκη ενώπιον του σώματος διεξάγεται σε δυο ξεχωριστές φάσεις: η πρώτη είναι αφιερωμένη στο κατηγορητήριο με την κατάθεση μαρτύρων και την παρουσίαση των αποδεικτικών τους στοιχείων και η δεύτερη για την υπεράσπιση.

    Κλίντον και Σιράκ ζητά ως μάρτυρες ο Μιλόσεβιτς

    Οι δικαστές ζήτησαν από τον Μιλόσεβιτς να παρουσιάσει τις γενικές γραμμές της υπεράσπισης του σε συνέντευξη στο πλαίσιο της διαδικασίας την οποία καθόρισαν για τις 2 Σεπτεμβρίου. Η δίκη άρχισε τον Φεβρουάριο του 2002.

    Η κατηγορούσα αρχή θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την παρουσίαση των αποδείξεων της έως το τέλος του 2003. Ο χρόνος, που χορηγείται στην υπεράσπιση δεν είναι αναγκαία ίδιος με αυτόν, που δίδεται στην κατηγορούσα αρχή.

    Κατά την έναρξη της δίκης ένας από τους συμβούλους του Μιλόσεβιτς, ο Ζντένκο Τομάνοβιτς, είχε δηλώσει, ότι περισσότεροι από χίλια άτομα είναι διατεθειμένα να καταθέσουν υπέρ του Μιλόσεβιτς.

    Κατά την ακροαματική διαδικασία μάλιστα ο Μιλόσεβιτς είχε ανακοινώσει την πρόθεση του να καλέσει στο δικαστήριο μάρτυρες όπως ο Αμερικανός πρώην Πρόεδρος Μπίλ Κλίντον και ο Γάλλος Πρόεδρος Ζακ Σιράκ.

    [11] Παγιδευμένα αυτοκίνητα ανακαλύφθηκαν στην Κούφα

    1/9/2003 2:47:00 μμ

    Δύο αυτοκίνητα γεμάτα εκρηκτικά ανακαλύφθηκαν από τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας στην Κούφα, 160 χλμ. νότια της Βαγδάτης, κοντά στη Νατζάφ, δήλωσε αστυνομικός προς το Γαλλικό Πρακτορείο. Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, που κατάγονται από τη Βασόρα, συνελήφθησαν, διευκρίνισε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι δύο άλλοι ύποπτοι, οι οποίοι είναι Υεμενίτες, είχαν συλληφθεί την Κυριακή ενώ επέβαιναν σε ένα άλλο παγιδευμένο αυτοκίνητο.

    Φόβοι για νέες εκρήξεις

    ''Ανακαλύψαμε ότι τα καθίσματα δεν ήταν καλά τοποθετημένα και είχαν καινούριες ταπετσαρίες, πράγμα που προκάλεσε τις υποψίες μας. Ψάξαμε τα καθίσματα και ανακαλύψαμε πως ήταν γεμάτα εκρηκτικά'', διευκρίνισε ο αστυνομικός στην Κούφα, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

    ''Την Κυριακή κατασχέσαμε αυτοκίνητο του ίδιου τύπου γεμάτο εκρηκτικά'', πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι οι δύο επιβάτες του οχήματος αυτού ήταν Υεμενίτες.

    Η αστυνομία της Νατζάφ είχε ανακοινώσει την Κυριακή πως αναζητούσε τρία παγιδευμένα αυτοκίνητα που φέρονταν να είχαν μπει στην ιερή σιιτική πόλη.

    Τα μεγάφωνα του μεγάλου τζαμιού της Κούφα καλούσαν σήμερα τον πληθυσμό ''να κρατά τα μάτια του ανοικτά'' επειδή οι ''οπαδοί του Σαντάμ Χουσεΐν και η αλ-Κάιντα θα προσπαθήσουν σήμερα ή αύριο να προκαλέσουν μεγάλες εκρήξεις'' στην Κούφα, ενώ η ιρακινή αστυνομία ερευνούσε οχήματα σε όλη την πόλη, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

    [12] Νέο ηχητικό μήνυμα Σαντάμ

    1/9/2003 1:24:00 μμ

    Νέο μήνυμα του Σανταμ Χουσεϊν μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο "Αλ Τζαζίρα" στο οποίο ο καταζητούμενος πρώην ηγέτης του Ιράκ διαψεύδει ότι έχει σχέση με το πολύνεκρο χτύπημα στην Νατζάφ. ''Οι άπιστοι εισβολείς κατηγορούν, χωρίς απόδειξη, τους οπαδούς του Σαντάμ Χουσέιν για το φόνο του Σιίτη ηγέτη Χακίμ'', λέει η φωνή στην κασέτα. ''Αυτό δεν είναι κάτι που ο Σαντάμ αποδίδει στον εαυτό του''. Η φωνή αναφέρεται στη βομβιστική επίθεση της Παρασκευής στην ιρακινή ιερή πόλη Νατζάφ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 83 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ο κορυφαίος Σιίτης μουσουλμάνος κληρικός Μοχάμεντ Μπάκερ αλ-Χακίμ.

    [13] Σύσκεψη στο Μαξίμου για την Κοινωνική Χάρτα

    1/9/2003 6:46:00 μμ

    Το πακέτο ενίσχυσης των κοινωνικά ασθενέστερων, σκιαγράφησε με δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης. Η κοινωνική χάρτα που προωθεί η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην απασχόληση, στη λήψη μέτρων υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. "Πιστεύω ότι έχει έρθει ο καιρός της συγκομιδής, ο καιρός του κοινωνικού μερίσματος με πολιτικές αναδιανομής'' δήλωσε ο υπουργός τονίζοντας ότι οι πολιτικές αυτές προωθούν την ανταγωνιστικότητα υπακούοντας ταυτόχρονα και στη δημοσιονομική σταθερότητα.

    Στην καλά σχεδιασμένη πολιτική δεν υπάρχουν εκπλήξεις

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Ν. Χριστοδουλάκης, δήλωσε ότι από το πακέτο δεν θα προκύψουν εκπλήξεις, γιατί όπως υπογράμμισε, σε μία καλά σχεδιασμένη πολιτική δεν υπάρχουν εκπλήξεις.

    Η καλά σχεδιασμένη πολιτική, κατέληξε ο υπουργός, είναι αυτή που απαντά ταυτόχρονα στα προβλήματα και στις προκλήσεις της οικονομίας, για περισσότερη απασχόληση, ανταγωνιστικότητα και αλληλεγγύη.

    Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, διάρκειας 1.45 λεπτών, συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Γκίκας Χαρδούβελης.

    [14] Τον Οκτώβριο η παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Εξαγωγών

    Πηγή: ΑΠΕ 1/9/2003 3:47:00 μμ

    Μέτρα στηριγμένα σε τρεις άξονες για την προώθηση των εξαγωγών, τη χάραξη στρατηγικής για την αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων και μέτρα που αίρουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες αποφασίστηκαν σήμερα Δευτέρα από το Εθνικό Συμβούλιο Εξαγωγών, στο οποίο προεδρεύει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης. Η σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών είχε απτά αποτελέσματα, αφού συμφωνήθηκε η απλούστευση πολλών διαδικασιών που αποτελούσαν τροχοπέδη στις εξαγωγές. Η απλούστευση των διαδικασιών αφορά τα τελωνεία, τις τράπεζες ακόμα και τις εσωτερικές διαδικασίες των εξαγωγέων, όπως για παράδειγμα το μητρώο εξαγωγέων.

    Ικανοποιημένοι οι εκπρόσωποι των εξαγωγέων - βιομηχάνων

    Οι άξονες στους οποίους στηρίζονται τα μέτρα προώθησης εξαγωγών είναι τα μέτρα διευκόλυνσης των εξαγωγών, τα νέα μέτρα προώθησης εξαγωγών και οι στρατηγικές ανάπτυξης των εξαγωγών.

    Αναλυτικότερα:

    Μέτρα διευκόλυνσης εξαγωγών: Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται η απλοποίηση των διαδικασιών για το ειδικό μητρώο εξαγωγέων, η κατάργηση της εγγυητικής επιστολής των εξαγωγέων νωπών αγροτικών προϊόντων για την εγγραφή τους στο μητρώο εξαγωγέων, οι ρυθμίσεις για τα λιμενικά τέλη και τις λοιπές επιβαρύνσεις στις μεταφορές και η εύρυθμη λειτουργία νευραλγικών τελωνειακών σταθμών και απλοποιήσεις διαδικασιών. Νέα μέτρα προώθησης εξαγωγών: Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), η δημιουργία δικτύου επικοινωνίας και διάχυσης των πληροφοριών, η δημιουργία γραφείων προώθησης εξαγωγών στο εξωτερικό (από τον ΟΠΕ και το ΕΛΚΕ), τα πιλοτικά προγράμματα εξαγωγικού προσανατολισμού και η προβολή και προώθηση του ελληνικού τουρισμού, των ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό. Οι στρατηγικές ανάπτυξης εξαγωγών αφορούν την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών στον Καναδά, την αύξηση των εξαγωγών και των επενδύσεων στην Τουρκία και την εφαρμογή του προγράμματος επιχειρηματικής αξιοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    Τα μέτρα περιλαμβάνουν επίσης την πρόσληψη Κινέζων και Γιαπωνέζων στις χώρες τους από το ελληνικό δημόσιο για την προώθηση των εξαγωγών, την επιχορήγηση από πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την εδραίωση των αγορών των ελληνικών προϊόντων, ειδικές ρυθμίσεις για τους εξαγωγείς σε ότι αφορά το ΦΠΑ, μείωση των τελωνειακών διατυπώσεων κ.λπ.

    Ειδικά, για την ταχύτερη επιστροφή του ΦΠΑ στους εξαγωγείς, αποφασίστηκε η συγκρότηση μικτής επιτροπής, η οποία θα εισηγηθεί τα μέτρα μέσω των οποίων θα εισπράττουν οι εξαγωγείς το ΦΠΑ. Επίσης, μειώνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες σε ό,τι αφορά τις εγγυητικές επιστολές και τις διαδικασίες στα τελωνεία.

    Συμφωνήθηκε επίσης τροπολογία στο σχέδιο νόμου για το εξωτερικό εμπόριο με την οποία καθορίζεται σε νέα βάση τι θεωρείται εξαγωγέας, πώς γίνεται η καταχώρηση στο ειδικό μητρώο εξαγωγέων, ποιοί αποκλείονται της εγγραφής στο μητρώο αυτό και πώς παρακολουθούνται οι εγγραφές και οι διαγραφές από αυτό.

    Αρκετές από τις δραστηριότητες θα επιχορηγηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ όλα τα μέτρα θα ανακοινωθούν επισήμως τον Οκτώβριο κατά τη διάρκεια παρουσίασης του Εθνικού Σχεδίου Εξαγωγών. Εκπρόσωποι των εξαγωγέων και των βιομηχάνων που συμμετείχαν στη σημερινή συνεδρίαση, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία της εφαρμογής των μέτρων αύξησης των εξαγωγών.

    [15] Με απεργίες απειλούν οι εκπαιδευτικοί

    Πηγή: NET 105,8 fm 1/9/2003 4:02:00 μμ

    Σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα οικονομικά τους αιτήματα, πανεπιστημιακοί, καθηγητές και δάσκαλοι απειλούν με απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι πανεπιστημιακοί επαναφέρουν το μισθολογικό θέμα που είχε πυροδοτήσει πολύμηνες κινητοποιήσεις την περασμένη χρονιά. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην κυβερνητική επιτροπή, εν όψει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. ''Θα αναθεωρήσουμε τη στάση μας, εάν η κυβέρνηση ανακοινώσει ικανοποιητικά μέτρα, όπως είχε δεσμευτεί να κάνει μέχρι τέλος Αυγούστου", είπε στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας διδακτικού προσωπικού ΑΕΙ, Χρήστος Τρικαλινός. Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς άφησε, μιλώντας επίσης στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Παιδείας, Νίκος Γκεσούλης, τονίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να αποφευχθούν οι υπερβολές και οι μαξιμαλιστικοί στόχοι.

    [16] Στη Βουλή την Τετάρτη η τροπολογία για την Ολυμπιακή

    1/9/2003 1:19:00 μμ

    Την Τετάρτη αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση της τροπολογίας που κατέθεσε το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, για τη δημιουργία της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας που θα φέρει την ονομασία Olympic Airlines. Σύμφωνα με την κυβέρνηση - η οποία δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις - η νέα εταιρία θα έχει αποκλειστικά πτητικό έργο, θα απασχολήσει 1.850 εργαζόμενους και θα έχει κόστος λειτουργίας μειωμένο κατά 45%. Η νέα εταιρία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, θα είναι έτοιμη να πετάξει σε δύο με τρεις μήνες. Ωστόσο, σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι πιλότοι της εταιρίας, οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση και τη διοίκηση της Ολυμπιακής, για αθέτηση των συμφωνημένων.

    Aισιοδοξία Βερελή για την πορεία της νέας εταιρίας

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Διονύσης Καλόφωνος χαρακτήρισε ολέθρια ενδεχόμενη απεργία των πιλότων, σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή στην Ολυμπιακή τηρούνται κάποιες λεπτές ισορροπίες.

    Ο κ.Καλόφωνος επιβεβαίωσε ότι σε περίπτωση απεργίας η εταιρία "δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια" και θα προχωρήσει στην ενοικίαση τσάρτερς,για την εξυπηρέτηση των επιβατών.

    Ο υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, τόνισε ότι η νέα εταιρία έχει πλεονεκτήματα που την καθιστούν ελκυστική στους ενδιαφερόμενους επενδυτές, καθώς είναι απαλλαγμένη από τα χρέη της παλιάς εταιρίας.

    Ο κ. Βερελής εκτίμησε επίσης ότι η Olympic Airlines θα είναι βιώσιμη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κατάργησης ορισμένων δρομολογίων και έναρξης άλλων, με βάση τα κριτήρια για την οικονομική βιωσιμότητα της εταιρίας.

    [17] Καμία ανησυχία για Αντζα

    1/9/2003 1:13:00 μμ

    Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Ολυμπιακό, αλλά και την εθνική ομάδα, καθώς αρνητική ήταν η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε σήμερα το πρωί ο Παρασκευάς Αντζας. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού αντικαταστάθηκε μόλις στο 8ο λεπτό του χθεσινού αγώνα με τον Ακράτητο, καθώς υπέστη θλάση. Η κατάσταση του όμως δεν είναι σοβαρή, έτσι θα μπορέσει να ενισχύσει και την εθνική ομάδα στο καθοριστικό παιχνίδι με την Αρμενία, για τα προκριματικά του EURO 2004.

    [18] Νέο τμήμα ''Μanpower Special Services Team'' για το 2004

    1/9/2003 12:01:00 μμ

    Στη δημιουργία νέου τμήματος με την ονομασία "Μanpower Special Services Team", προχώρησε η εταιρία διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού Manpower. To νέο τμήμα αυτό θα έρχεται σε επαφή με όλες τις εταιρίες που συνεργάζονται με την "Αθήνα 2004" και μέσω ενός πακέτου πολύτιμων υπηρεσιών που έχει δημιουργήσει, θα καλύπτει τις ανάγκες τους σε εποχιακό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, για τις εργασίες που αφορούν στην Ολυμπιάδα.

    Για τη δημιουργία του τμήματος αυτού ο Διευθύνων Σύμβουλος της Manpower στην Ελλάδα Θανάσης Αβραμόπουλος υπογράμμισε, ότι θα συνεισφέρει ιδιαίτερα τόσο στη στελέχωση των επιχειρήσεων που συνεργάζονται στην Ολυμπιάδα του 2004, όσο και στην επιτυχία του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος που έγινε ποτέ στη χώρα μας.

    [19] Ολλανδία: Χορήγηση κάνναβης για θεραπευτικούς λόγους

    1/9/2003 5:10:00 μμ

    Η Ολλανδία έγινε από σήμερα η πρώτη χώρα στον κόσμο όπου η κάνναβη μπορεί να χορηγηθεί - μόνο με ιατρική συνταγή - σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, AIDS ή σκλήρυνση κατά πλάκας, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας. Η Ολλανδία θα διαθέτει το ναρκωτικό αυτό ευρέως σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, ασκώντας έτσι πίεση και σε άλλες χώρες όπως τη Βρετανία, τον Καναδά, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ να ελαφρύνουν τις απαγορεύσεις για την παροχή του, αποκλειστικά όμως για ιατρικούς λόγους.

    ''Ανακουφίζει σε πολλές περιπτώσεις''

    Οι Ολλανδοί γιατροί επιτρέπεται από σήμερα να εγγράφουν την κάνναβη στις συνταγές προς τους ασθενείς τους που εμφανίζουν χρόνιους πόνους, ναυτία και έλλειψη της όρεξης, συμπτώματα που προκαλούνται σε ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο ή AIDS σε ασθενείς με πόνους από σπασμούς, σε πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, σε ασθενείς με φυσικά τικ ή τικ ομιλίας (σύνδρομο Τουρέτ).

    "Από την πρώτη Σεπτεμβρίου τα φαρμακεία μπορεί να προμηθεύουν σε ασθενείς ιατρική κάνναβη, μόνο εάν υπάρχει σχετική ιατρική συνταγή. Η κάνναβη έχει πολύ θετική επίδραση σε πολλούς ασθενείς", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου Υγείας.

    [20] Η μοναξιά σκοτώνει τις Γιαπωνέζες

    1/9/2003 2:00:00 μμ

    Ολο και περισσότερες γυναίκες στην Ιαπωνία πεθαίνουν μέσα στη γενική αδιαφορία, απομονωμένες και μόνες, σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές του Τόκιο. Στην πρωτεύουσα, ενώ τα περισσότερα πτώματα που ''έμεναν στα αζήτητα'' ανήκαν κυρίως άνδρες, τώρα ανήκουν σε νεαρές γυναίκες. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Γιομιούρι", για πρώτη φορά αναφέρθηκε ότι πέντε νεκρές γυναίκες εγκαταλείφθησαν σε κρεματόρια. ''Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για γυναίκες που αυτοκτόνησαν'', δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Στο διάστημα από το 1988 ως τα μέσα του 2003, η αστυνομία του Τόκιο κατέγραψε 2.540 περιπτώσεις εγκαταλελειμμένων πτωμάτων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 1 September 2003 - 16:56:20 UTC