Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δολοφονία ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στα Καλύβια
  • [02] Βενεζουέλα: Εορτασμοί για τα τρία χρόνια της κυβέρνησης Τσάβες
  • [03] Σερβία: Βομβιστική επίθεση στο Πρέσεβο
  • [04] Στο σκοτάδι βυθίστηκε το Ελσίνκι για μία ώρα
  • [05] Μαζική δηλητηρίαση εργατών σε εργοστάσιο της Κίνας
  • [06] Πράκτορες του Σαντάμ στρατολογούν οι Αμερικανοί
  • [07] Συνελήφθη πρώην στρατηγός του Χουσεΐν
  • [08] ''Χρυσός'' ο Δημοσθένης Ταμπάκος

    [01] Δολοφονία ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στα Καλύβια

    24/8/2003 10:56:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Εγκλημα με θύμα ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου έγινε στα Καλύβια Αττικής στις 4 τα ξημερώματα. Δύο αλλοδαποί, στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος στο κέντρο, ζήτησαν να μιλήσουν με τον ιδιοκτήτη και όταν εκείνος εμφανίστηκε τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ. Θύμα της άγριας δολοφονίας ο Κώστας Νουνάκης 44 ετών, ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου ''Ακτουα''.

    Είχαν δημιουργήσει προβλήματα και κατά το παρελθόν

    Οι δύο αλλοδαποί είχαν πάει στο παρελθόν και άλλες φορές στο κέντρο και είχαν δημιουργήσει προβλήματα.

    Έτσι όταν έφθασαν τα ξημερώματα στην είσοδο του νυχτερινού κέντρου, οι υπεύθυνοι εισόδου δεν τους επέτρεψαν να μπουν. Εκείνοι φιλονίκησαν μαζί τους και ζήτησαν να δουν τον ιδιοκτήτη. Όταν εκείνος εμφανίστηκε για να λύσει τη διαφορά, ένας εκ των δραστών, που είχε πιστόλι, το έβγαλε ξαφνικά από την τσέπη του και τον πυροβόλησε δύο φορές.

    Οι δράστες στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν με ένα ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας ''Αλφα Ρομέο'', ενώ ο ιδιοκτήτης του κέντρου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ασκληπιείο Βούλας. Ήταν σοβαρά τραυματισμένος και δυστυχώς όπως είπαν οι γιατροί, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο εξέπνευσε.

    Από αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής συγκεκριμένα στοιχεία. Μεγάλη βαρύτητα αποδίδεται στην κατάθεση των υπευθύνων του κέντρου που γνωρίζουν φυσιογνωμικά τους δύο δράστες και πιστεύεται ότι θα δώσουν σημαντικά στοιχεία για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

    [02] Βενεζουέλα: Εορτασμοί για τα τρία χρόνια της κυβέρνησης Τσάβες

    24/8/2003 10:47:00 πμ

    Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες διαδήλωσαν το Σάββατο στους δρόμους του Καράκας, γιορτάζοντας την τρίτη επέτειο της δεύτερης ''επαναστατικής'' κυβέρνησης. Η διαδήλωση πάντως αμαυρώθηκε από το θάνατο μιας 60χρονης γυναίκας η οποία καταπλακώθηκε από κιγκλίδωμα που υποχώρησε λόγω της πίεσης του πλήθους. Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Δικαιοσύνης Λούκας Ρινκόν, άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν. Οι οπαδοί του προέδρου, με κόκκινα πουκάμισα και μπερέδες - τα σύμβολα του Τσάβες - έδωσαν με αυτόν τον τρόπο την απάντηση τους στη μεγάλη διαδήλωση της αντιπολίτευσης, την περασμένη Πέμπτη, που ζητά να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την απομάκρυνση του προέδρου.

    Ο Τσάβες έφτασε στο χώρο όπου ήταν συγκεντρωμένο το πλήθος με ένα φορτηγάκι και αφού ευχήθηκε ''χρόνια πολλά'' στην κυβέρνηση του, εκφώνησε ομιλία στην οποία επικαλέστηκε τον Ουίλιαμ Σέξπιρ, τον Γκαίτε και το Χριστό και χαιρέτισε τον Κουβανό ομόλογο του, Φιντέλ Κάστρο. ''Ο Χριστός είναι μαζί μας για να υποστηρίξει τα τρία χρόνια της επαναστατικής κυβέρνησης'' είπε, κρατώντας ένα σταυρό.

    Οι αρχές χαρακτήρισαν τη διαδήλωση αυτή ''τη σημαντικότερη στην πολιτική ιστορία της Βενεζουέλας''.

    Σύμφωνα με τον αντιπολιτευόμενο Τύπο στη διαδήλωση της Πέμπτης συμμετείχαν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, όμως οι οπαδοί του Τσάβες υποστηρίζουν πως η χτεσινή ήταν ''πολύ μεγαλύτερη''.

    [03] Σερβία: Βομβιστική επίθεση στο Πρέσεβο

    24/8/2003 11:04:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Τρεις εκρήξεις αναφέρθηκαν απόψε στην πόλη του Πρέσεβο, που βρίσκεται στα σύνορα της Σερβίας με το Κόσοβο και κατοικείται κυρίως από Αλβανούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνθρωπος. Οι εκρήξεις έγιναν στον περίβολο του Μεγάρου Πολιτισμού του Πρέσεβο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας νεαρός. Το τελευταίο διάστημα η περιοχή του Πρέσεβο αποτελεί θέατρο ταραχών με δράστες εξτρεμιστές αλβανούς του Εθνικού Αλβανικού Στρατού (ANA ή AKSΗ στα αλβανικά). Η οργάνωση αυτή έχει αναλάβει την ευθύνη γιά δύο επιθέσεις εναντίον δυνάμεων της σερβικής αστυνομίας. Ο Εθνικός Αλβανικός Στρατός έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την αποστολή του ΟΗΕ στο Κόσοβο.

    [04] Στο σκοτάδι βυθίστηκε το Ελσίνκι για μία ώρα

    24/8/2003 10:50:00 πμ

    Στο σκοτάδι τυλίχτηκε χθες και για μία ολόκληρη ώρα το Ελσίνκι και οι γύρω περιοχές, καθώς διεκόπη το ηλεκτρικό ρεύμα λόγω σφάλματος συνεργείου εργαζομένων που πραγματοποιούσε εργασίες συντήρησης στο δίκτυο. ''Το μετρό και τα τραίνα σταμάτησαν. Μόνο τα κτίρια που διέθεταν ηλεκτρικές γεννήτριες, όπως νοσοκομεία και τα αστυνομικά τμήματα, είχαν ρεύμα'' δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Λόγω της διακοπής του ρεύματος χωρίς φως έμειναν οι 500.000 κάτοικοι της φινλανδικής πρωτεύουσας και οι κάτοικοι των γειτονικών πόλεων Βαντάα και Εσποο. Η διακοπή του ρεύματος συνέβη στις 20.20 [ώρα Ελλάδος] και η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε μία ώρα αργότερα.

    [05] Μαζική δηλητηρίαση εργατών σε εργοστάσιο της Κίνας

    24/8/2003 10:49:00 πμ

    Περισσότεροι από 400 μετανάστες εργάτες νοσηλεύονται με τροφική δηλητηρίαση μετά την κατανάλωση φαγητού από την καντίνα της επιχείρησης στην οποία εργάζονται, στην ανατολική Κίνα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Τάιμς του Πεκίνου. Τα θύματα, που εργάζονταν στην ανέγερση κτιρίου της νοτιοκρεατικής εταιρίας ηλεκτρονικών Samsung, στην πόλη Σούζου της επαρχίας Γιανγκσού, αρρώστησαν χθες. Είναι η δεύτερη σοβαρή περίπτωση μαζικής τροφικής δηλητηρίασης στην πόλη αυτή σε διάστημα μερικών ημερών. Την Παρασκευή 60 φοιτητές του πανεπιστημίου του Γιανγκσού υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση ύστερα από κατανάλωση φαγητού από την ίδια καντίνα. Στην περίπτωση των φοιτητών, τα πρώτα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων έδειξαν δηλητηρίαση από θειικό οξύ.

    [06] Πράκτορες του Σαντάμ στρατολογούν οι Αμερικανοί

    24/8/2003 10:54:00 πμ

    Οι αμερικανικές κατοχικές αρχές στο Ιράκ έχουν ξεκινήσει μια μυστική εκστρατεία στρατολόγησης και εκπαίδευσης Ιρακινών κατασκόπων που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό και την αναγνώριση όσων προβάλουν αντίσταση στις αμερικανικές δυνάμεις, υποστηρίζει σήμερα η εφημερίδα "Washington Post". Επικαλούμενη ανώνυμους Αμερικανούς και Ιρακινούς αξιωματούχους, η εφημερίδα αναφέρει ότι η στρατολόγηση πρακτόρων του παλαιού καθεστώτος υπογραμμίζει το γεγονός, ότι οι Αμερικανοί έχουν αντιληφθεί πως μόνο οι δυνάμεις τους δεν είναι ικανές να αποτρέψουν επιθέσεις, όπως αυτή εναντίον των γραφείων του ΟΗΕ στη Βαγδάτη, την περασμένη Τρίτη.

    Ενας ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι εδώ και δύο εβδομάδες οι αρχές έχουν εντείνει την προσπάθεια στρατολόγησης.

    Μολονότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αναγνωρίζουν πόσο ευαίσθητο είναι το θέμα της συνεργασίας με μια δύναμη που ενσάρκωνε τη βαναυσότητα του καθεστώτος του Σαντάμ, υποστηρίζουν ότι η άμεση ανάγκη για καλύτερη πληροφόρηση τους υποχρεώνει να προβούν σε ασυνήθιστους συμβιβασμούς.

    Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι αξιωματούχοι απέφυγαν να αποκαλύψουν πόσοι πρώην πράκτορες έχουν στρατολογηθεί.

    [07] Συνελήφθη πρώην στρατηγός του Χουσεΐν

    24/8/2003 10:52:00 πμ

    Ο αμερικανικός στρατός συνέλαβε σήμερα το πρωί έναν πρώην στρατηγό του ιρακινού στρατού, τον Σόμπι Κάμαλ Ερζεγιέκ, στο Χιτ, 175 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης. Σύμφωνα με συγγενή του, ο Ερζεγιέκ, ο οποίος ήταν επίσης αρχηγός του "στρατού της Ιερουσαλήμ" στην πόλη Νατζάφ, συνελήφθη νωρίς το πρωί στο σπίτι ενός φίλου του στο οποίο κρυβόταν. "Ο στρατός της Ιερουσαλήμ" είχε συγκροτηθεί από τον Σαντάμ μετά τη δεύτερη παλαιστινιακή εξέγερση στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

    [08] ''Χρυσός'' ο Δημοσθένης Ταμπάκος

    24/8/2003 9:52:00 πμ

    Στην κορυφή του βάθρου, στο πλευρό του Δημοσθένη Ταμπάκου βρίσκεται σήμερα όλη η Ελλάδα, καθώς ο μεγάλος Ελληνας αθλητής κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον κρίκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής που διεξάγεται στο Αναχάιμ της Καλιφόρνιας. Ο Ταμπάκος βαθμολογήθηκε με 9.787 βαθμούς, όσους και ο Βούλγαρος Γιόρνταν Γιόβτσεβ, και μοιράστηκε μαζί του την πρώτη θέση. Το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν οι Ιταλοί Ματέο Μοράντι και Αντρέα Κοπολίνο που ισοβάθμησαν με 9.700 βαθμούς. Αισιόδοξα τα μηνύματα και από το μέτωπο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου, στο Παρίσι, όπου η Κατερίνα Θάνου προκρίθηκε εύκολα στα ημιτελικά των 100μ, που θα διεξαχθούν το απόγευμα. Το εισιτήριο για τους τελικούς εξασφάλισαν επίσης η Κελεσίδου και η Βόγγολη στον δίσκο, ο Μελετόγλου στο τριπλούν και ο Παπαδημητρίου στην σφύρα.

    Στίβος: Οι ελληνικές συμμετοχές κατά τη 2η μέρα

    Επτά ακόμη ελληνικές συμμετοχές θα έχουμε σήμερα κατά την δεύτερη ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου στο Παρίσι.

    Οι δύο εξ αυτών συνεχίζουν την προσπάθειά τους από την 1η ημέρα, οι τέσσερις ρίχνονται στα προκριματικά των αγωνισμάτων τους, ενώ μία, η Αθανασία Τσουμελέκα μετέχει απευθείας στον τελικό των 20.000μ βάδην (10.30).

    Η Κατερίνα Θάνου θα μετάσχει στα ημιτελικά των 100μ (18.01, Β΄ σειρά), ενώ η Στρατάκη συνεχίζει την προσπάθειά της στο έπταθλο με τα τρία τελευταία αγωνίσματα. Ετσι στις 11.30 ξεκινά το μήκος επτάθλου (Α΄ γκρουπ), στις 18.00 στον ακοντισμό (Β΄ γκρουπ) και ολοκληρώνει την προσπάθειά της στις 20.35 με τα 800μ.

    Εχουμε ακόμη την συμμετοχή της Χρύσας Γκουντενούδη στα προκριματικά των 400μ (12.32, 3η σειρά), ενώ το απόγευμα στις 16.30 ο Γιώργος Θεοδωρίδης μετέχει στην Α΄ προκριματική σειρά των 100μ. με τα προημιτελικά του αγωνίσματος να διεξάγονται στις 20.00.

    Οι άλλες δύο ελληνικές συμμετοχές είναι στο τριπλούν γυναικών με τις Ολγα Βασδέκη και Χρυσοπηγή Δεβετζή. Η Βασδέκη θα πάρει μέρος στο Α΄ προκριματικό γκρουπ που ξεκινά στις 17.00, ενώ η Δεβετζή στο Β΄ που θα γίνει την ίδια ώρα.

    Το πρόγραμμα της 2ης ημέρας:

    10.30 20.000μ γυναικών -ΤΕΛΙΚΟΣ-

    10.45 Δισκοβολία ανδρών -προκριματικός, Α΄ γκρουπ-

    11.00 400μ εμπόδια γυναικών -προκριματικά-

    11.30 Μήκος επτάθλου 12.20 400μ γυναικών -προκριματικά-

    12.35 Δισκοβολία ανδρών -προκριματικά, Β΄ γκρουπ-

    16.00 Ακοντισμός επτάθλου -Α΄γκρουπ-

    16.30 100μ ανδρών -προκριματικά-

    17.00 Τριπλούν γυναικών -προκριματικά-

    17.55 100μ γυναικών -ημιτελικά-

    18.00 Ακοντισμός επτάθλου -Β΄γκρουπ-

    18.10 400μ ανδρών -ημιτελικά-

    18.40 800μ γυναικών -ημιτελικά-

    19.00 100μ ανδρών -προημιτελικά-

    19.35 800μ επτάθλου

    20.00 10.000μ ανδρών -ΤΕΛΙΚΟΣ-

    20.45 100μ γυναιών -ΤΕΛΙΚΟΣ-


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 24 August 2003 - 8:53:40 UTC