Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΣΑΠ: Διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα Ομόνοιας-Ταύρου
  • [02] Αγώνες 2004: Ασφαλείς και επιτυχείς
  • [03] Στο έλεος των όπλων η Μ. Ανατολή
  • [04] Λιβύη: Μεταβιβάστηκε η αποζημίωση για τα θύματα του Λόκερμπι
  • [05] Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια ρωσικού ελικοπτέρου
  • [06] Τέσσερις νεκροί στο Μιλάνο από πυροβολισμούς αγνώστων
  • [07] Πολύνεκρη έκρηξη πυραύλου στη Βραζιλία
  • [08] Διαδήλωση κατά της πολιτικής Μπους στο Σιάτλ
  • [09] Καναδάς: Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιάς
  • [10] Εκκενώθηκε η βρετανική πρεσβεία;
  • [11] Τρεις Βρετανοί στρατιώτες νεκροί στη Βασόρα
  • [12] Ο ντα Σίλβα στη θέση του ντε Μέλο
  • [13] Στίβος: Τέταρτη η Στρατάκη στα 100μ. εμπόδια, του επτάθλου
  • [14] Μπιτς Βόλεϊ: Ηττα των Γκόρτσανιουκ/Μούρτζιου
  • [15] Πέθανε στον ύπνο του, από τα... γέλια

    [01] ΗΣΑΠ: Διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα Ομόνοιας-Ταύρου

    23/8/2003 10:32:00 πμ

    Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα μείνει σήμερα Σάββατο από το πρωί έως τις 4 το απόγευμα το τμήμα μεταξύ Ομόνοιας και Ταύρου, λόγω έργων. Οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται στο τμήμα αυτό από αστικά λεωφορεία χωρίς να πληρώνουν δεύτερο εισιτήριο.

    [02] Αγώνες 2004: Ασφαλείς και επιτυχείς

    22/8/2003 11:54:00 μμ

    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι ασφαλείς και επιτυχείς, διαβεβαίωσε η Πρόεδρος του Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου, τους αρχηγούς των αποστολών, από τις 201 χώρες που θα πάρουν μέρος, αριθμός ρεκόρ, στην ιστορία των αγώνων. Στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αναφέρθηκε και ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τόμας Μίλερ, που επισκέφτηκε την Παρασκευή το Κέντρο Ιστιοπλοΐας, στον Αγιο Κοσμά. Ο κ. Μίλερ, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνοαμερικανική συνεργασία, για την ασφάλεια των Αγώνων.

    Καθησυχαστικός και ο Τόμας Μίλερ

    Μετά τον αξιωματούχο της ΔΟΕ Ντένις Οσβαλντ και τον Πήτερ Ράϊαν που ανασκεύασε τις δηλώσεις του, καθησυχαστικός εμφανίστηκε την Παρασκευή και ο αμερικανός πρέσβης Τόμας Μίλερ, λέγοντας ότι είναι καλύτερα να μην ανησυχήσουμε για όλα αυτά τα άρθρα.

    Ο Αμερικανός πρέσβης, που προέβη στις σχετικές δηλώσεις κατά την επίσκεψή του στο κέντρο Ιστιοπλοϊας, πρόσθεσε ακόμα ότι δεν ήταν αλήθεια όσα εγράφησαν από τους New York Times για την Αλ Κάϊντα και τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστεί η πολύ καλή, όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασία ΗΠΑ και Ελλάδας για την ασφάλεια.

    [03] Στο έλεος των όπλων η Μ. Ανατολή

    23/8/2003 11:30:00 πμ

    Τρεις Παλαιστίνιοι μαχητές - μέλη της οργάνωσης Ταξιαρχίες Μαρτύρων του Αλ Ακσα σκοτώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια ισραηλινής επίθεσης στην πόλη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης, ενώ με αντίποινα απειλούν η Χαμάς και η Τζιχάντ, για το θάνατο του ηγετικού στελέχους της Χαμάς, Ισμαήλ Αμπού Σανάμπ, μετά την κοινή τους ανακοίνωση πως ξαναρχίζουν τις επιθέσεις εναντίον των Ισραηλινών. "Η Παλαιστινιακή Αρχή θα πάρει μέτρα εναντίον των ένοπλων οργανώσεων, μόνον αφού αποσυρθούν οι ισραηλινές δυνάμεις από τις παλαιστινιακές περιοχές", ανακοίνωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι. Στα δύο η Λωρίδα της Γάζας από το πρωί της Παρασκευής, όταν ο ισραηλινός στρατός εγκατέστησε εκ νέου στρατιωτικό φυλάκιο στην κεντρική οδική αρτηρία που συνδέει το βόρειο με το νότιο τμήμα της περιοχής, ενώ από τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, στη Τζενίν, ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας.

    Συνομιλίες με τους μαχητές επιδιώκει η Παλαιστινιακή Αρχή

    Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Παλαιστινιακή Αρχή είναι έτοιμη να αφοπλίσει τις μαχητικές οργανώσεις, να αποτρέψει τις επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών, να κλείσει κάποια ιδρύματα που συνδέονται με την Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ, να ελέγξει τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και να λάβει άλλα περιοριστικά μέτρα.

    Επιπλέον, είπαν πως σε μία συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή, παρόντος του Γιάσερ Αραφάτ, αποφασίστηκε να επιδιωχθεί να γίνουν συνομιλίες με τους μαχητές για την επαναφορά της εκεχειρίας που τινάχτηκε στον αέρα τις τελευταίες δέκα ημέρες με τις νέες παλαιστινιακές επιθέσεις αυτοκτονίας και τις ισραηλινές στρατιωτικές επιδρομές.

    Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων έξι στελεχών της Χαμάς και πέντε οργανώσεων που φέρονται να την χρηματοδοτούν και κάλεσε τους Παλαιστίνιους να απομονώσουν τις εξτρεμιστικές οργανώσεις που πραγματοποιούν επιθέσεις κατά των Ισραηλινών.

    Ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ ενημέρωσε τον διευθυντή της κυβέρνησης του Αριέλ Σαρόν για την απόφαση της κυβέρνησής του να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία της οργάνωσης Χαμάς. ''Ο Αμερικανός πρεσβευτής Νταν Κούρτσερ συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Ντοβ Βάισγκλας και τον ενημέρωσε για την απόφαση των ΗΠΑ να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία της Χαμάς'', διευκρίνισε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Βάισγκλας είχε συνομιλίες με τον Τζον Γουλφ, ειδικό απεσταλμένο του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους και με την Αμερικανίδα σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Κοντολίζα Ράις. Ο Βάισγκλας δήλωσε στους συνομιλητές του ότι πρέπει να πιέσουν τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μαχμούντ Αμπάς να αγωνιστεί για την εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων, για τη σύλληψη, τον αφοπλισμό και την προσαγωγή στη δικαιοσύνη των μελών τους, όπως προβλέπει ο ''οδικός χάρτης''.

    Το Μεσανατολικό και η κατάσταση στο Ιράκ, ήταν στο επίκεντρο των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Ιγκόρ Ιβανόφ, με τους ομολόγους του των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

    Ζητούν εκδίκηση

    Στο μεταξύ, περίπου 100.000 Παλαιστίνιοι παρέστησαν την Παρασκευή στην κηδεία του Ισμαήλ Αμπού Σανάμπ, του κορυφαίου στελέχους της Χαμάς, που σκοτώθηκε την Πέμπτη στην πόλη της Γάζας από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από ισραηλινό μαχητικό αεροπλάνο.

    Χιλιάδες άτομα φώναζαν αντι-ισραηλινά συνθήματα και ζητούσαν εκδίκηση. Επικεφαλής της πορείας ήταν Παλαιστίνιοι μαχητές, μέλη της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, της Ισλαμικής Τζιχάντ και των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων Αλ Ακσα.

    Νωρίτερα, είκοσι Παλαιστίνιοι ακτιβιστές, που είχαν βρει καταφύγιο στο αρχηγείο του Γιάσερ Αραφάτ στη Ραμάλα, εγκατέλειψαν το κτήριο καθώς εκφράστηκαν φόβοι για ενδεχόμενη ισραηλινή επιδρομή. Οι ακτιβιστές αυτοί, που ανήκουν στην οργάνωση Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσα, είχαν τεθεί υπό κράτηση στο αρχηγείο του Αραφάτ (Μουκάταα) στις 2 Αυγούστου με εντολή της Παλαιστινιακής Αρχής. Αρχικά επρόκειτο να μεταφερθούν στην Ιεριχώ αλλά παρέμειναν στο αρχηγείο του Αραφάτ μετά τις πιέσεις της οργάνωσής τους.

    [04] Λιβύη: Μεταβιβάστηκε η αποζημίωση για τα θύματα του Λόκερμπι

    23/8/2003 11:45:00 πμ

    Η Λιβύη μεταβίβασε 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών για την αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης στην πτήση 103 αεροσκάφους της Pan Am, πάνω από το Λόκερμπι της Σκοτίας το 1988, δήλωσαν την Παρασκευή Αμερικανοί αξιωματούχοι. Με τη μεταβίβαση των χρημάτων και την αποδοχή της ευθύνης την περασμένη εβδομάδα για την ανατίναξη στον αέρα του τζάμπο της Μπόινγκ, η Τρίπολη εκπλήρωσε τις απαιτήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας για τη διευθέτηση της μακρόχρονης διαμάχης και τη μόνιμη άρση των κυρώσεων που της έχει επιβάλει ο ΟΗΕ. Το κατά πόσον θα αρθούν οι κυρώσεις, οι οποίες επιβλήθηκαν το 1992 και ανεστάλησαν το 1999 μετά την παράδοση από τη Λιβύη δύο Λίβυων υπόπτων σε δίκη, εξαρτάται από το αν η Γαλλία θα χρησιμοποιήσει το βέτο ή αν θα επιδιώξει να καθυστερήσει μία ψηφοφορία καθώς θα προσπαθεί να διαπραγματευθεί υψηλότερη αποζημίωση για τη βομβιστική επίθεση σε γαλλικό αεροπλάνο το 1989.

    [05] Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια ρωσικού ελικοπτέρου

    23/8/2003 10:55:00 πμ

    Φωτό αρχείου

    Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν το Σάββατο τα συντρίμμια ενός ρωσικού ελικοπτέρου που είχε εξαφανιστεί από την Τετάρτη στην Καμτσάτκα της ρωσικής Απω Ανατολής. Και τα 20 άτομα που επέβαιναν σ' αυτό σκοτώθηκαν, έγινε γνωστό από το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων στην Καμτσάτκα. Το ελικόπτερο, τύπου MI-8, βρέθηκε 115 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πετροπαβλόσκ-Καμτσάτσκι, κοντά στον ποταμό Απατσάν, διευκρίνισε εκπρόσωπος του υπουργείου. Το ελικόπτερο μετέφερε 17 επιβάτες μεταξύ των οποίων τον κυβερνήτη της περιοχής της Σαχαλίνης και τριμελές πλήρωμα. Το ελικόπτερο χάθηκε μια ώρα μετά την απογείωσή του από το Πετροπαβλόσκ-Καμτσάτσκι με προορισμό το Σέβερο-Κουρίλσκ, στις Κουρίλες νήσους που ανήκουν στην περιοχή της Σαχαλίνης.

    [06] Τέσσερις νεκροί στο Μιλάνο από πυροβολισμούς αγνώστων

    23/8/2003 10:53:00 πμ

    Τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα κοριτσάκι τριών ετών, σκοτώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής σε πολυσύχναστο δρόμο σε προάστιο του Μιλάνου, όταν δύο άγνωστοι άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους. Όπως έγινε γνωστό από την ιταλική αστυνομία, το παιδί και ένας ηλικιωμένος άνδρας σκοτώθηκαν κατά λάθος από τους δύο ενόπλους, στόχος των οποίων ήταν δύο άλλοι νεαροί άνδρες, ηλικίας περίπου 20 ετών. Το κοριτσάκι, ο ηλικιωμένος άνδρας και οι δύο νεαροί υπέκυψαν στα τραύματα τους ενώ οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν με αυτοκίνητο.

    [07] Πολύνεκρη έκρηξη πυραύλου στη Βραζιλία

    23/8/2003 10:31:00 πμ

    Φωτό αρχείου

    Δεκαεννιά άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Βραζιλία όταν εξερράγη ένας πύραυλος, στη θέση εκτόξευσής του στο τροπικό δάσος, ο οποίος επρόκειτο να εκτοξευθεί τις επόμενες μέρες, οδηγώντας ταυτόχρονα σε αποτυχία την τρίτη προσπάθεια της χώρας να εκπληρώσει ένα όνειρο πολλών χρόνων και να γίνει διαστημική δύναμη. Αλλοι 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά από την έκρηξη, η οποία έστειλε μία τεράστια στήλη καπνού στον ουρανό πάνω από τη βάση εκτόξευσης στο τροπικό ακρωτήρι που καταλήγει στον Ατλαντικό. ''Δεκαεννιά άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 20 τραυματίστηκαν σοβαρά'', δήλωσε ο Ραϊμούνδο ντε Σούζα, εκπρόσωπος Δημόσιας Ασφάλειας του βορειοανατολικού κρατιδίου Μαρανχάο. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται πολίτες και στρατιωτικοί, δήλωσε.

    Αγνωστα τα αίτια της έκρηξης

    Η έκρηξη ακούστηκε δεκάδες χιλιόμετρα μακριά στην πόλη Σάο Λούις. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι όταν εξερράγη ο πύραυλος δεν βρισκόταν σε διαδικασία εκτόξευσης. Δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε την έκρηξη στη βάση όπου περίπου 800 άνθρωποι ετοίμαζαν την εκτόξευση του πυραύλου, η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

    Ο πύραυλος είχε μήκος 20 μέτρα και κόστισε 6,5 εκατομμύρια δολάρια.

    Όταν συνέβη το ατύχημα, στις 1.30 μ.μ. τοπική ώρα, ο πύραυλος "καθόταν" σε μία μεγάλη κατασκευή στην εξέδρα εκτόξευσης της διαστημικής βάσης Αλκαντάρα της Βραζιλίας, στη χερσόνησο του τροπικού δάσους που καταλήγει στον ωκεανό.

    Η Βραζιλία ήλπιζε να πραγματοποιήσει την πρώτη επιτυχημένη αποστολή στο διάστημα από λατινομερικανική χώρα. Οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από τη Βραζιλία το 1997 και 1999 καταστράφηκαν λίγο μετά την απογείωσή τους λόγω τεχνικών προβλημάτων. Οι ειδικοί δούλευαν από τις αρχές Ιουλίου για να συναρμολογήσουν το αποκαλούμενο Όχημα Εκτόξευσης Δορυφόρου. Ο πύραυλος θα περνούσε από τα τελικά τεστ έως τις 24 Αυγούστου, μετά από τα οποία οι αξιωματούχοι της βάσης δήλωσαν πως θα ήταν έτοιμος να ξεκινήσει τη διαδικασία εκτόξευσης.

    [08] Διαδήλωση κατά της πολιτικής Μπους στο Σιάτλ

    23/8/2003 11:26:00 πμ

    Περίπου 500 άνθρωποι διαδήλωσαν την Παρασκευή διαμαρτυρόμενοι για την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, στο Σιάτλ και καταγγέλλοντας την οικονομική πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης και τον πόλεμο στο Ιράκ. "Ο Μπους ψεύδεται, ο λαός πεθαίνει" φώναζαν οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους εξέφραζαν επίσης την αντίθεση τους στην πολιτική του Αμερικανού προέδρου στον περιβαλλοντικό τομέα. Αρκετοί εκπροσωπούσαν εργατικά συνδικάτα, όπως αυτό της αεροναυπηγικής εταιρείας Μπόινγκ που ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι καταργεί 1.250 θέσεις εργασίας από τα εργοστάσια της που βρίσκονται στο Σιάτλ.

    ''Πρέπει να ηττηθεί''

    "Χάσαμε 57.000 θέσεις εργασίας από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα ο Μπους. Πρέπει να ηττηθεί στις προσεχείς προεδρικές εκλογές του 2004", δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος στην Πολιτεία Ουάσινγκτον, Πολ Μπέρεντ.

    Οι διαδηλωτές επέκριναν επίσης την πολιτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ στο Ιράκ. "Δεν μπορούμε να απαιτούμε να είμαστε οι κυρίαρχοι του κόσμου" είπε χαρακτηριστικά ένας άνεργος, ο Αλ Σουίνγκεν. "Η εξωτερική πολιτική του Μπους βασίζεται στα ψέμματα και δημιουργεί το δικό του Βατερλώ", υπογράμμισε ο Αλεχάντρο Ντι.

    Η επίσκεψη του Μπους στο Σιάτλ είχε ως στόχο τη συγκέντρωση πόρων για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του για τις προεδρικές εκλογές του 2004.

    [09] Καναδάς: Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιάς

    23/8/2003 10:40:00 πμ

    Πυρκαγιά ανάγκασε έως και 10.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην Κελόουνα στη Βρετανική Κολομβία και άλλοι 3.000 ίσως αναγκαστούν να τις εγκαταλείψουν, σε μία από τις χειρότερες περιόδους πυρκαγιών στο Δυτικό Καναδά εδώ και δεκαετίες. Αξιωματούχοι εκτάκτων αναγκών στην πιο δυτική επαρχία του Καναδά δήλωσαν την Παρασκευή πως επαληθεύθηκε ''το χειρότερό τους σενάριο'', όταν η πυρκαγιά, αφού κατέκαψε 17.000 εκτάρια νότια της πόλης, πέρασε την αντιπυρική ζώνη και κατευθύνθηκε προς μία γειτονιά ακριβών και στην πλειοψηφία τους νεόκτιστων σπιτιών την Πέμπτη το βράδυ. Έως το πρωί της Παρασκευής, πυκνό σύννεφο καπνού είχε απλωθεί πάνω από την πόλη των 96.000 κατοίκων, κρύβοντας τη θέα των βουνών όπου μαινόταν ακόμη η φωτιά. Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι ή τραυματισμοί, ωστόσο σύμφωνα με αναφορές των τοπικών ΜΜΕ περισσότερα από δώδεκα σπίτια ίσως έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί από τις φλόγες.

    [10] Εκκενώθηκε η βρετανική πρεσβεία;

    Πηγή: ΑΠΕ 23/8/2003 11:36:00 πμ

    Την περασμένη Τετάρτη, μία ημέρα μετά την πολύνεκρη επίθεση εναντίον των γραφείων του ΟΗΕ, εκκενώθηκε η πρεσβεία της Βρετανίας, καθώς υπήρχε ''βάσιμη απειλή'' για επίθεση εναντίον της, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμα της η εφημερίδα ''Τάιμς''. Ο Κρις Σέγκαρ, ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματικής αποστολής, μαζί με τους άλλους διπλωμάτες, τους φύλακες και τους υπαλλήλους, απομακρύνθηκαν και εγκαταστάθηκαν στο κεντρικό κτίριο της αμερικανο-βρετανικής συμμαχίας στη Βαγδάτη, προσθέτει η εφημερίδα, που επικαλείται πηγές του Φόρεϊν Οφις. Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας δεν έχει επιβεβαιώσει την εκκένωση της πρεσβείας.

    ''Απομακρύνθηκαν την επομένη της επίθεσης σε βάρος του ΟΗΕ'' στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 23 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο εκπρόσωπος του Οργανισμού στο Ιράκ, Σέρτζιο Βιέιρα ντε Μέλο, ανέφερε ένας Βρετανός αξιωματούχος.

    Η εφημερίδα δεν διευκρινίζει εάν το διπλωματικό προσωπικό έχει επιστρέψει στο κτίριο της πρεσβείας που βρίσκεται στις όχθες του Τίγρη και παλαιότερα στέγαζε την κατοικία του Οθωμανού κυβερνήτη.

    [11] Τρεις Βρετανοί στρατιώτες νεκροί στη Βασόρα

    23/8/2003 10:35:00 πμ

    Τρεις Βρετανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας τραυματίσθηκε το Σάββατο σε επίθεση στη Βασόρα, στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε Βρετανός στρατιωτικός εκπρόσωπος. ''Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στο κέντρο της Βασόρας το πρωί. Επιβεβαιώνουμε ότι τρεις Βρετανοί στρατιώτες σκοτώθηκε και ένας τραυματίσθηκε σοβαρά'', τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος ο οποίος δεν αναφέρθηκε στις συνθήκες του επεισοδίου αυτού. Προηγούμενες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι στρατιώτες τραυματίσθηκαν από πυρά που έριξαν εναντίον του οχήματός τους ένοπλοι οι οποίοι επέβαιναν σε ένα λευκό Toyota. Σύμφωνα με το BBC, οι δράστες έριξαν και χειροβομβίδα εναντίον του στρατιωτικού οχήματος.

    [12] Ο ντα Σίλβα στη θέση του ντε Μέλο

    23/8/2003 10:21:00 πμ

    Ραμίρο Λόπες ντα Σίλβα

    Ο Πορτογάλος Ραμίρο Λόπες ντα Σίλβα ορίστηκε, προσωρινά, ειδικός εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Ιράκ, στη θέση του Σέρτζιο Βιέιρα ντε Μέλο, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Τρίτη, στην πολύνεκρη βομβιστική επίθεση εναντίον του αρχηγείου του διεθνούς οργανισμού στη Βαγδάτη. Σημειώνεται ότι ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών θα συμμετάσχει στην αγρυπνία στο Ρίο ντε Τζανέιρο εις μνήμην του συνεργάτη του. Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι το Ιράκ θα αποτελέσει το πεδίο μίας παρατεταμένης μάχης, στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας.

    [13] Στίβος: Τέταρτη η Στρατάκη στα 100μ. εμπόδια, του επτάθλου

    23/8/2003 11:20:00 πμ

    Φωτό αρχείου

    Την 13η καλύτερη επίδοση στα 100μ. εμπόδια του επτάθλου πέτυχε η Αργυρώ Στρατάκη, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου που διεξάγεται στο Παρίσι. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, συμμετείχε στην 1η σειρά και με επίδοση 13.93 κατέκτησε την 4η θέση, που ήταν και η 13η καλύτερη επίδοση στο αγώνισμα αυτό. Την πρώτη θέση στη σειρά της Στράτη πήρε η Ισραηλινή Σβετλάνα Γνεζντίλοφ με 13.62, ενώ τον καλύτερο χρόνο από τις τρεις συνολικά σειρά που διεξήχθησαν, πέτυχε η Γαλλίδα Ενίς Μπαρμπέρ με 13.05.

    [14] Μπιτς Βόλεϊ: Ηττα των Γκόρτσανιουκ/Μούρτζιου

    23/8/2003 12:12:00 πμ

    Την ήττα γνώρισαν οι Ανδρέας Γκόρτσανιουκ/Παναγιώτης Μούρτζιος από τους Γιόρε Σιέμπερουντ και Βέργκαρντ Χόινταλεν. Οι Νορβηγοί, Νο8 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο1 στο ταμπλό του τουρνουά Τσάλεντζερ, νίκησαν εύκολα με 2-0 (21-13, 21-13 σε 29 λεπτά) και πήραν την πρόκριση στους '8", όπου θα αντιμετωπίσουν τους Νισιμούρα/Ασάχι από την Ιαπωνία.

    [15] Πέθανε στον ύπνο του, από τα... γέλια

    23/8/2003 11:43:00 πμ

    Προβληματισμό στους γιατρούς και τρόμο στους κατοίκους ενός χωριού στη βόρεια Ταϋλάνδη έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός οδηγού φορτηγού με παγωτά, ο οποίος, όπως αναφέρει δημοσίευμα πέθανε στον ύπνο του από το πολύ γέλιο. Ο Νταμρόεν Σάενούμ, 52 ετών, κοιμόταν το βράδυ της Τρίτης στο σπίτι του στην περιοχή Μουάνγκ της επαρχίας Φραέ βόρεια της Μπανγκόκ, όταν όπως είπε η γυναίκα του Λουάν άρχισε να ψελλίζει και να γελάει. Η εφημερίδα Κόμ Τσατ Λουέκ αναφέρει ότι σύμφωνα με τα όσα είπε η Λουάν, εκείνη είχε ξυπνήσει από ένα χτύπημα στην πόρτα, λίγο πριν αρχίσει ο άντρας της να γελάει. Όταν πήγε να ανοίξει δεν βρήκε κανένα, ενώ παρά της προσπάθειες της δεν μπόρεσε να ξυπνήσει τον άντρα της πριν αυτός σταματήσει να αναπνέει.

    ''Ήρθε να τον πάρει!''

    Η εφημερίδα αναφέρει στη συνέχεια ότι οι γείτονες του Νταμρόεν πιστεύουν πως το χτύπημα στην πόρτα ήταν από το διάβολο που είχε έλθει για να τον πάρει, και πως από τη στιγμή που είχε ζήσει μια καλή ζωή, τον άφησε να πεθάνει χαρούμενος!

    Σύμφωνα πάντως με τον Σόμσακ Γουάντνιγόνγκ, το γιατρό στο νοσοκομείου του Φραέ, που υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου του, ο θάνατος του οφείλεται πιθανότατα σε καρδιακή ανεπάρκεια, χωρίς ωστόσο να είναι απολύτως βέβαιος, αφού ο Νταμρόεν ήταν σε καλή φυσική κατάσταση.

    "Δεν έχω ξανασυναντήσει παρόμοια περίπτωση", δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος ψυχικής υγείας του νοσοκομείου Σομτσάι Τσαντραμπάντ. "Είναι πάντως πιθανό να πάθει κάποιος καρδιακή προσβολή από πολύ δυνατό γέλιο ή κλάμα", πρόσθεσε ο ίδιος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 23 August 2003 - 8:55:50 UTC