Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγνοείται 42χρονος Ιταλός σε θαλάσσια περιοχή της Μυκόνου
  • [02] Λιβερία: Την Πέμπτη η παραίτηση του Τσαρλς Τέιλορ
  • [03] Κηδεία Ντέιβιντ Κέλι
  • [04] Μπους: ''Πρόβλημα ο φράκτης ασφαλείας στο Ισραήλ''
  • [05] H Τζεμάγια Ισλαμίγια πίσω από το χτύπημα στη Τζακάρτα;
  • [06] Εντεκαετής κάθειρξη σε στενό συνεργάτη του Μπερλουσκόνι
  • [07] Μπάσκετ: Νίκη της Εθνικής εφήβων επί της Σλοβενίας
  • [08] Sport Event - Τοξοβολία: Έτοιμο το Παναθηναϊκό Στάδιο
  • [09] Μπάσκετ: Στο δυναμικό του ''Δικεφάλου'' ο Μουλαομέροβιτς
  • [10] Μπάγερν: Αναβολή παρουσίασης του Ρόι Μακάι
  • [11] Τουρκία: Τραγωδία σε φιλικό αγώνα
  • [12] Μπάσκετ: Στον Ολυμπιακό ο Κώστας Χαρίσης
  • [13] Στη Ρουμανία για τουρνουά η εθνική γυναικών βόλλεϊ
  • [14] Διάψευση Ρεντζιά για συμφωνία με Ούλκερ
  • [15] Ιταλία: Το πρώτο θύμα της νόσου Κρόιτσφελντ Γιάκομπ

    [01] Αγνοείται 42χρονος Ιταλός σε θαλάσσια περιοχή της Μυκόνου

    6/8/2003 10:17:00 μμ

    Αγνοείται από το μεσημέρι της Τετάρτης ο Ιταλός υπήκοος Αντονέλο Μουρίνο, 42 ετών που με την ιστιοσανίδα του ξανοίχθηκε στη θάλασσα στην περιοχή Καλαφάτη Μυκόνου, όπου πραγματοποιούσε διακοπές μαζί με φίλους του. Για τον εντοπισμό του 42χρονου Ιταλού ερευνούν τη θαλάσσια περιοχή της Μυκόνου, αλλά με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, παραπλέοντα πλοία και το ελικόπτερο παντός καιρού Super Puma.

    [02] Λιβερία: Την Πέμπτη η παραίτηση του Τσαρλς Τέιλορ

    6/8/2003 9:50:00 μμ

    Ο πρόεδρος της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ θα ανακοινώσει επισήμως την Πέμπτη, την πρόθεσή του να παραιτηθεί και αναμένεται να δεχθεί την προσφορά της Νιγηρίας για την παροχή ασύλου, δήλωσε την Τετάρτη ο Μοχάμεντ Ιμπν Σαμπάς, επικεφαλής της Οικονομικής Κοινότητας των Δυτικοαφρικανικών Κρατών (ECOWAS). Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Υπουργείου Αμυνας Μπράιαν Γουίτμαν επιβεβαίωσε πριν από λίγο την άφιξη μικρής ομάδας περίπου 7 Αμερικανών πεζοναυτών στη Μονροβία, με σκοπό την παροχή επιμελητειακής υποστήριξης στη δυτικοαφρικανική ειρηνευτική δύναμη που βρίσκεται στη Λιβερία.

    Απαιτήσεις Τέιλορ για να εγκαταλείψει τη χώρα

    ''Αύριο θα γίνει μια κοινή συνεδρίαση της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβερίας. Η συνεδρίαση αυτή γίνεται για να ενημερώσει ο κ. Τέιλορ τα δύο σώματα για την πρόθεσή του να παραιτηθεί'', δήλωσε ο Σαμπάς.

    ''Αναμένω ότι ο κ. Τέιλορ θα δεχθεί την προσφορά και θα έρθει στη Νιγηρία'', κατέληξε ο ίδιος, αναφερόμενος στην προσφορά ασύλου από τη νιγηριανή κυβέρνηση στον Τέιλορ.

    Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Μπους κλιμακώνει τις πιέσεις προς τον πρόεδρο της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ να εγκαταλείψει τη χώρα.

    Οι ΗΠΑ θέτουν την αποχώρηση του Τέιλορ από τη Λιβερία ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε αμερικανική ανάμιξη σε μια ειρηνευτική αποστολή.

    Ο Τέιλορ, που είχε δεσμευτεί πως θα αποχωρήσει από τη Λιβερία την ερχόμενη Δευτέρα για τη Νιγηρία, απαιτεί τώρα να ακυρωθούν πρώτα οι κατηγορίες του Διεθνούς Δικαστηρίου εναντίον του για εγκλήματα πολέμου.

    Το αίτημα αυτό διαβιβάστηκε και επίσημα από τη Λιβερία, προς το Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών, που έχει έδρα τη Σιέρα Λεόνε.

    Όπως αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση της χώρας, ο Τσαρλς Τέιλορ, ως ηγέτης κράτους δεν μπορεί να διώκεται ποινικά, διότι έχει ασυλία.

    ''Η κατηγορία και το ένταλμα σύλληψης του Τσάρλς Τέιλορ προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη της προεδρίας και της κυριαρχίας της Λιβερίας'', αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο Ολλανδός δικηγόρος Μίχαελ Βλαντίμιροφ και ο Βρετανός συνάδελφός του Στήβεν Κέι.

    Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή του, το εδρεύον στην Χάγη Διεθνές Δικαστήριο αναφέρει ότι η Λιβερία του ζήτησε ''να διατάξει την άμεση ακύρωση ή απόσυρση της κατηγορίας και του εντάλματος σύλληψης''.

    Έκκληση ΟΗΕ για οικονομική ενίσχυση της Λιβερίας

    Με τις πρώτους άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης να βρίσκονται ήδη στο έδαφος της Λιβερίας, αξιωματούχοι του ΟΗΕ ετοιμάζονται να ζητήσουν δωρεές ύψους 69 εκατομμυρίων δολαρίων από κυβερνήσεις χωρών-μελών του Οργανισμού, περιφερειακούς διακρατικούς οργανισμούς και οργανώσεις αρωγής, για την διανομή επείγουσας βοήθειας στη διαλυμένη από τον εμφύλιο χώρα της Δυτικής Αφρικής.

    Ο πόλεμος έχει αφήσει 450.000 αστέγους μόνο στη Μονρόβια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

    Τράπεζες έκλεισαν, νοσοκομεία και αγροκτήματα παρέλυσαν, οι συγκοινωνίες έχουν διακοπεί.

    Πάνω από 50 εκπρόσωποι χωρών-μελών του ΟΗΕ και περιφερειακών οργανισμών θα παραστούν στην επείγουσα έκκληση της Τετάρτης.

    Περίπου 22 εκατ. δολάρια θα ζητηθούν για την αγορά τροφίμων, 9 εκατ. δολάρια για την αγορά φαρμάκων, 9 εκατ. για την φροντίδα των αστέγων και των προσφύγων, και 8,5 εκατ. δολαρια για την κάλυψη ιατροφαρμακευτικών αναγκών, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

    Λόγω της δίχως προηγούμενο ζήτησης για ανθρωπιστική βοήθεια σε περιοχές όπως το Ιράκ, το Αφγανιστάν και η νότια Αφρική, ο ΟΗΕ και ιδιωτικές οργανώσεις αρωγής δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν εφέτος μια "κόπωση των δωρητών", καθώς οι κυβερνήσεις δίνουν πολύ μικρότερα κεφάλαια από αυτά που απαιτούνται για να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες των πληγέντων.

    Σε μια προηγούμενη καμπάνια για τη Λιβερία, το Νοέμβριο του 2002, είχε τελικά συγκεντρωθεί μόλις το 1/5 των 25,3 εκατ. δολαρίων που είχαν ζητηθεί, εξαιρουμένης της βοήθειας σε τρόφιμα.

    [03] Κηδεία Ντέιβιντ Κέλι

    6/8/2003 9:15:00 μμ

    Σε στενό κύκλο έγινε την Τετάρτη η κηδεία του Βρετανού ειδικού σε θέματα αφοπλισμού Ντέιβιντ Κέλι, στο Λόνγκσγουορθ στη Βρετανία, δεκαεννέα ημέρες μετά την αυτοκτονία του επιστήμονα, η οποία επισκίασε την κυβέρνηση του Τόνι Μπλερ και κατέστησε αναγκαία την πραγματοποίηση έρευνας, που θα φτάσει μέχρι τον Βρετανό πρωθυπουργό και τον Υπουργό Αμυνας της κυβέρνησής του. Εκτός από την οικογένεια του Κέλι και φίλους τους, στη νεκρώσιμη ακολουθία που τελέστηκε σε μικρή εκκλησία κοντά στο σπίτι του στο Λόνγκγουορθ, στο Οξφορντσάιρ, παρέστησαν ο δικαστής Μπράιαν Χάτον, που είναι επικεφαλής της έρευνας για την εξιχνίαση των συνθηκών της αυτοκτονίας του και ο αντιπρόεδρος της Bρετανικής κυβέρνησης Τζον Πρέσκοτ.

    Κατόπιν αιτήματος της οικογενείας του τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης απείχαν από την κηδεία και βιντεοσκοπήθηκε μόνον η νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία.

    ''Στέλνουμε στο τελικό προορισμό του έναν άνδρα, που έκανε τόσο πολλά για να πολεμήσει το κακό και τι ειρωνεία, έναν από τους άνδρες που θα είχε δώσει τον καλύτερο εαυτό του για τον εντοπισμό όπλων μαζικής καταστροφής'', είπε τον ύστατο φόρο τιμής στον Κέλι ο δημοσιογράφος και φίλος του Τομ Μάνγκολντ, ο οποίος εξύμνησε τη δουλειά του βρετανού επιστήμονα στο Ιράκ.

    Διακεκριμένος μικροβιολόγος και πρώην εμπειρογνώμονας σε θέματα αφοπλισμού των Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ, ο Ντέιβιντ Κέλι υπήρξε η κυρίως ανώνυμη πηγή την οποία επικαλέσθηκε δημοσιογράφος του BBC προκειμένου να τεκμηριώσει την άποψη, ότι η κυβέρνηση του Τόνι Μπλερ υπερέβαλε το βαθμό επικινδυνότητας του ιρακινού οπλοστασίου προκειμένου να δικαιολογήσει τον πόλεμο κατά της Βαγδάτης.

    [04] Μπους: ''Πρόβλημα ο φράκτης ασφαλείας στο Ισραήλ''

    6/8/2003 9:57:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους επανέλαβε την Τετάρτη ότι ο ''φράκτης ασφαλείας'' που κατασκευάζουν οι Ισραηλινοί στη Δυτική Όχθη αποτελεί ένα ''πρόβλημα''. ''Μιλάμε με τους Ισραηλινούς για όλες τις πτυχές του φράκτη. Πιστεύω ότι έχω ήδη δηλώσει σαφώς ότι ο φράκτης είναι ένα πρόβλημα'', σημείωσε ο Μπους μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Κρόφορντ του Τέξας, όπου περνάει τις διακοπές του. Τη δήλωση αυτή έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος έχοντας στον πλευρό του τον υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, ο οποίος τον επισκέπτεται.

    Ο πρόεδρος Μπους είχε δηλώσει και πάλι ότι το τείχος που κατασκευάζουν οι Ισραηλινοί αποτελεί ''πρόβλημα'' κατά την υποδοχή του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού Μαχμούντ Αμπάς στα τέλη Ιουλίου στο Λευκό Οίκο, αλλά δεν είχε επαναλάβει την ίδια δήλωση κατά την υποδοχή λίγες ημέρες αργότερα του Ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν.

    [05] H Τζεμάγια Ισλαμίγια πίσω από το χτύπημα στη Τζακάρτα;

    6/8/2003 9:12:00 μμ

    Η ισλαμική οργάνωση Τζεμάγια Ισλαμίγια ανέλαβε σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Singapore's Straits Times" την ευθύνη για την επίθεση στη Τζακάρτα. Η ίδια οργάνωση, που σύμφωνα με τις ΗΠΑ, συνδέεται με τη Αλ Κάιντα, κατηγορείται και για την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε πέρσι στο Μπαλί. Από τη νέα τρομοκρατική ενέργεια στην Ινδονησία, έχασαν τη ζωή τους δεκαπέντε άτομα και τραυματίσθηκαν εκατόν πενήντα, τουρίστες αλλά και Ινδονήσιοι πολίτες.

    Ανθρωποκυνηγητό σε όλη τη χώρα, για τη σύλληψη των δραστών έχει εξαπολύσει η αστυνομία της Ινδονησίας, ενώ ήδη η κυβέρνηση της χώρας, ανακοίνωση τη λήψη δρακόντειων μέτρων ασφαλείας.

    Τις επόμενες ώρες, θα διανείμει μάλιστα και σκίτσο του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν ο κάτοχος του οχήματος είναι ύποπτος για συμμετοχή στην ενέργεια.

    Πάντως, ο εκρηκτικός μηχανισμός αλλά και όλες οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν για να ενεργοποιηθεί, θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό την επίθεση στο Μπαλί, έργο της φανατικής ισλαμικής οργάνωσης Τζεμάα Ισλαμίγια.

    Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγοι αυτοί που συνδέουν την νέα τρομοκρατική ενέργεια, με την απόφαση που αναμένεται να εκδώσει σε δυο μέρες, το δικαστήριο της Ινδονησίας για την αιματηρή επίθεση στο Μπαλί.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ένας από τους ηγέτες των ανταρτών, ο γνωστός φανατικός ιμάμης Αμπού Μπακρ Μπασίρ.

    [06] Εντεκαετής κάθειρξη σε στενό συνεργάτη του Μπερλουσκόνι

    6/8/2003 9:54:00 μμ

    Σε 11ετή κάθειρξη καταδικάσθηκε για τη συμμετοχή του σε μεγάλο κύκλωμα διαφθοράς στενός συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο Τσεζάρε Πρεβίτι, πρώην υπουργός Αμυνας και δικηγόρος του βιομηχανικού ομίλου του Ιταλού πρωθυπουργού κατηγορείται για κατά συρροή δωροδοκίες δικαστών την περίοδο 1980-2000 ώστε να εκδοθούν ευνοϊκές αποφάσεις για στενούς συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Μετά την έκδοση της απόφασης ο Πρεβίτι, έκανε γνωστό ότι θα ασκήσει έφεση.

    Το κείμενο της δικαστικής απόφασης σε βάρος του στενού συνεργάτη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Τσεζάρε Πρεβίτι, δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο Μιλάνο.

    Σύμφωνα με αυτό ο Πρεβίτι, πρώην υπουργός Αμυνας, στην πρώτη κυβέρνηση του Μπερλουσκόνι, δικηγόρος του βιομηχανικού ομίλου του Ιταλού πρωθυπουργού και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, μεσολάβησε σε ουκ ολίγες υποθέσεις, προκειμένου να εξυπηρετήσει συμφέροντα του ιδίου αλλά και του Ιταλού πρωθυπουργού.

    [07] Μπάσκετ: Νίκη της Εθνικής εφήβων επί της Σλοβενίας

    6/8/2003 10:25:00 μμ

    Πρεμιέρα με το δεξί για την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των εφήβων, στον Γ' προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέτριψε 84-62 τη Σλοβενία, στον πρώτο αγώνα του για τη διοργάνωση που φιλοξενείται στην Κιαβένα της Ιταλίας. Τα δεκάλεπτα: 16-9, 34-20, 57-43, 84-62. Η σύνθεση της Εθνικής: Καράμπαμπας 9 (1), Μιλόσεβιτς 7, Ντιβ 4, Βασιλόπουλος 2, Λόλλας 16 (1), Τσαρουχάς 8 (2), Σάκοτα 20 (2), Νεοφυτίδης 3, Τεβετζίδης 4, Μπένας 2, Μπρόζος 9 (1), Μπέλος

    [08] Sport Event - Τοξοβολία: Έτοιμο το Παναθηναϊκό Στάδιο

    Πηγή: ΑΠΕ 6/8/2003 8:56:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Το Παναθηναϊκό Στάδιο είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους νικητές κορυφαίων διοργανώσεων, αθλητές και τις αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στην Αθλητική Διοργάνωση (Sport Event) της Τοξοβολίας, η οποία θα διεξαχθεί από τις 9 ως τις 15 Αυγούστου. Τους αγώνες θα παρακολουθήσει αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Τζέιμς Iστον. Ο κ. Iστον επισκέφθηκε την Τετάρτη όλους τους λειτουργικούς χώρους οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν κατά την Αθλητική Διοργάνωση, δηλαδή το Παναθηναϊκό Στάδιο, το Δημοτικό Στάδιο της Καλλιθέας και το προθερμαντήριο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου.

    Ικανοποίηση Iστον για τον βαθμό ετοιμότητας

    Ο κ. Iστον εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον βαθμό ετοιμότητας τόσο των χώρων, όσο και του προσωπικού.

    Συνολικά 110 αθλητές και αθλήτριες από 28 χώρες (58 άνδρες και 52 γυναίκες) έφθασαν ήδη στην Αθήνα, προκειμένου να λάβουν μέρος στην Αθλητική Διοργάνωση.

    Ανάμεσά τους βρίσκονται ο Ιταλός Μικέλε Φραντζίλι, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Νέα Υόρκη, 14-20 Ιουλίου), η νικήτρια του ατομικού γυναικών στην ίδια διοργάνωση, Κορεάτισα Μι Ζιν Γιούν, καθώς και οι αθλητές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών: ο Ολλανδός Βίτσε Φαν Αλτεν και η Ναταλία Βαλέεβα (Ρωσίδα, πολιτογραφημένη Ιταλίδα).

    Από ελληνικής πλευράς στην Αθλητική Διοργάνωση θα συμμετάσχουν τρεις αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες.

    Πρόκειται για την Ευαγγελία Ψάρρα (Νο 3 αυτή τη στιγμή στην κατάταξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, FITA), την Ελπίδα Ρωμάντζη, τη Φωτεινή Βαβάτση, τον Απόστολο Νάνο, τον Αλέξανδρο Παπαγεωργίου και τον Γιώργο Καλογιαννίδη.

    Ο αγώνας κατάταξης τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας, όπου πραγματοποιούνται οι προπονήσεις.

    Η αυλαία του αγωνιστικού προγράμματος θα ανοίξει το Σάββατο 9 Αυγούστου στο Παναθηναϊκό στάδιο με τους αγώνες πρόκρισης από τη φάση των "32".

    Η Αθλητική Διοργάνωση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 15 Αυγούστου. Την Πέμπτη, οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το ιστορικό Καλλιμάρμαρο Στάδιο, καθώς θα πραγματοποιηθεί προπόνηση εξοικείωσης με τον χώρο.

    [09] Μπάσκετ: Στο δυναμικό του ''Δικεφάλου'' ο Μουλαομέροβιτς

    6/8/2003 8:40:00 μμ

    Μετά τον Αλεξάντερ Ραντόγιεβιτς, ήταν η σειρά του Νταμίρ Μουλαομέροβιτς να δώσει τη συγκατάθεση του στους διοικούντες τον ΠΑΟΚ, για να ενταχθεί στο δυναμικό του "Δικεφάλου" για τη νέα περίοδο. Ο 29χρονος Κροάτης γκαρντ, ο οποίος την περυσινή χρονιά "μοιράστηκε" μεταξύ της Ούντινε, στο ιταλικό πρωτάθλημα και της ισπανικής Ρεάλ Μαδρίτης. Την περίοδο 2001-2002 ανήκε στον Παναθηναϊκό και αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον Ραντόγιεβιτς, για να επισημοποιήσουν τη συνεργασία τους με τους "ασπρόμαυρους".

    Ο Μπάνε Πρέλεβιτς δεν θέλησε να μιλήσει περισσότερο για τους δύο παίκτες, επιφυλασσόμενος να το κάνει μετά την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων.

    "Η απόκτηση των Ραντόγιεβιτς και Μουλαομέροβιτς θα ενισχύσει πολύ την ομάδα. Θα ήταν προτιμότερο να πούμε περισσότερα για τους δύο όταν θα έχουμε στα χέρια μας υπογεγραμμένα τα συμβόλαιά τους", τόνισε ο τεχνικός του "Δικεφάλου", ο οποίος ερωτηθείς για τις μελλοντικές κινήσεις του ΠΑΟΚ.

    "Ακόμη δεν ξέρουμε προς τα πού θα κινηθούμε. Ανάλογα με το τι επιλογές θα υπάρχουν στο προσκήνιο, θα καταλήξουμε για τους ξένους και τον ένα ακόμη κοινοτικό που δικαιούμαστε", κατέληξε ο Πρέλεβιτς.

    [10] Μπάγερν: Αναβολή παρουσίασης του Ρόι Μακάι

    6/8/2003 8:36:00 μμ

    Αντιμετωπίζοντας την οργή των εκπροσώπων του Τύπου, οι άνθρωποι της Μπάγερν αναγκάστηκαν να τους επιδείξουν τη φανέλα με το νούμερο "10" και το "Makaay" στην πλάτη. Ήταν το ελάχιστον που μπορούσαν να κάνουν, μετά τη νέα αναβολή της επίσημης παρουσίασης του Ολλανδού επιθετικού. Την Τρίτη οι δημοσιογράφοι προσκλήθηκαν στα γραφεία του συλλόγου, όμως λίγο αργότερα ειδοποιήθηκαν ότι το διαβόητο φαξ από τη Λα Κορούνια δεν έχει φτάσει ακόμη κι έτσι η εκδήλωση αναβλήθηκε εκ νέου. Ο Ρόι Μακάι περιφερόταν στο λόμπι του ξενοδοχείου του Μονάχου όπου διαμένει, θεωρώντας δεδομένη τη μεταγραφή του στους πρωταθλητές Γερμανίας.

    "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, αν και έχω εκπλαγεί από τη ζέστη. Περίμενα πολύ καιρό για να παίξω στη Μπάγερν και δεν με πειράζει να περιμένω λίγο ακόμη", δήλωσε ο 28χρονος πρώτος σκόρερ στην περσινή Πριμέρα Ντιβιζιόν.

    Το φαξ που απεγνωσμένα περιμένουν στη Μπάγερν αφορά το κείμενο της τελικής συμφωνίας με την υπογραφή και τη σφραγίδα της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

    Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων SID μετέδωσε ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα ως προς τον τρόπο καταβολής τον 17.7εκ. Ευρώ που στοίχισε η μεταγραφή, κάτι που διαψεύσθηκε από πλευράς Βαυαρών.

    "Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Το φαξ με την υπογραφή μπορεί να φτάσει σε μία ώρα, αύριο, ή σε μία εβδομάδα", είπε ένα μέλος της διοίκησης του συλλόγου.

    [11] Τουρκία: Τραγωδία σε φιλικό αγώνα

    6/8/2003 8:15:00 μμ

    Σε τραγωδία εξελίχθηκε το φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στη Σμύρνη μεταξύ της Καρσίγιακα και της Γκιόζτεπε. Η ιδέα των δύο "αιωνίων αντιπάλων" της πόλης να αναμετρηθούν σε παιχνίδι προετοιμασίας αποδείχθηκε εξαιρετικά ατυχής, καθώς οι οπαδοί δύο ομάδων συνεπλάκησαν, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και 50 να τραυματιστούν. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή", νεκρός είναι ένας 23χρονος οπαδός της Καρσίγιακα που μαχαιρώθηκε και άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της πόλης. Ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν και οκτώ αστυνομικοί.

    Τραγική ειρωνία: στο παιχνίδι είχε δοθεί η ονομασία "Κύπελλο Φιλίας Αιγαίου".

    [12] Μπάσκετ: Στον Ολυμπιακό ο Κώστας Χαρίσης

    6/8/2003 8:04:00 μμ

    Ο 23χρονος σέντερ Κώστας Χαρίσης υπέγραψε το απόγευμα της Τρίτης το νέο του συμβόλαιο με τους "ερυθρόλευκους". Μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που πέρασε την Τετάρτη, δήλωσε "όταν μου έγινε η πρόταση από τον Ολυμπιακό, δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ καν. Μέσα σε 10 λεπτά είχα πει το ναι. Το να αγωνιστώ με τη φανέλα του Ολυμπιακού ήταν για μένα ένα όνειρο ζωής κι έχω μάθει ότι, αν θες να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα, θα πρέπει να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να τα κυνηγήσεις. Πως θα μπορούσα λοιπόν να πω όχι στο όνειρο μου;".

    ''Είμαι αποφασισμένος να δουλέψω σκληρά''

    Ο απόφοιτος του USC έχει προπονηθεί μόλις μια φορά με τους νέους του συμπαίκτες: "Ακόμα δεν έχω δει πολλά. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και παράλληλα αποφασισμένος να δουλέψω σκληρά. Σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά απ' ό,τι στο κολέγιο. Εκεί ήμουν μαθητής, εδώ είμαι επαγγελματίας αθλητής με πολλές υποχρεώσεις απέναντι στην ομάδα, αλλά και απέναντι στον εαυτό μου. Χρειάζομαι μόνο λίγες μέρες να προσαρμοστώ στις νέες συνθήκες και να μπορέσω να βοηθήσω άμεσα την ομάδα μου".

    Όσο για το τι προσδοκά από το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του: "Τίτλους, τίτλους, τίτλους".

    Στο μεταξύ, τον πρώτο κύκλο των εργομετρικών εξετάσεων που θα καθορίσουν το πρόγραμμα της προετοιμασίας στη Σλοβενία, πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι παίκτες του Ολυμπιακού.

    Ο αρχηγός Μίλαν Τόμιτς ήταν ο πρώτος που βρέθηκε στο Εργομετρικό Κέντρο "Λαέρτειον" και πέρασε τον πρώτο κύκλο των εξετάσεων.

    Ακολούθησαν ο Παναγιώτης Λιαδέλης, ο Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς και οι υπόλοιποι "ερυθρόλευκοι".

    Τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων θα γίνουν γνωστά την Παρασκευή, την ημέρα δηλαδή που η αποστολή του Ολυμπιακού θα ταξιδεύει για τη Ρόγκλα της Σλοβενίας.

    Εκεί, οι "κόκκινοι" θα μείνουν ως και τις 16 Αυγούστου, ενώ στη συνέχεια θα μετακομίσουν στο Κόπερ.

    Στις 25 και 26 του μήνα έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο τουρνουά της Ποστόινα με τη συμμετοχή της τοπικής ομάδας, της Μπουντούτσνοστ και της Πιβοβάρνα Λάσκο, ενώ στη συνέχεια οι "ερυθρόλευκοι" θα πάρουν μέρος στο τουρνουά του Μάριμπορ (29-31 Αυγούστου) στο οποίο έχουν προκύψει κάποιες αλλαγές, αφού εκτός του Ολυμπιακού και της Εθνικής Σλοβενίας, θα πάρουν μέρος η Πιβοβάρνα Λάσκο και η εθνική ομάδα της Πολωνίας.

    [13] Στη Ρουμανία για τουρνουά η εθνική γυναικών βόλλεϊ

    6/8/2003 8:00:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Υστερα από τή σειρά των φιλικών αγώνων της με τη Σλοβακία στη Θεσσαλονίκη, η εθνική ομάδα γυναικών του βόλεϊ θα μεταβεί την Πέμπτη στη Ρουμανία για να συμμετάσχει σε τετραεθνές τουρνουά, προετοιμαζόμενη για τα προκριματικά του Γκραν Πρι που θα γίνουν από τις 26 ως τις 31 Αυγούστου, στην Πίλα της Πολωνίας. Στην αποστολή μετέχουν οι: Φραγκιαδάκη, Πατζαρτζίδου, Μεμετζή, Παρασκάκη, Σάκουλα, Βλάχου, Παπάζογλου, Τζανακάκη, Δίρβα, Ιορδανίδου, Κιόση, Μαρία Γκαραγκούνη. Αντίθετα, ο ομοσπονδιακός προπονητής Τάκης Φλώρος δεν υπολογίζει στις Νίκη Γκαραγκούνη, Χατζηνίκου, Σμυρνίδου, Προνιάδου, που βρίσκονται σε περίοδο αποθεραπείας.

    Το πρόγραμμα των αγώνων:

    Παρασκευή (8/8)

    Τουρκία-Ελλάδα (16.00)

    Ρουμανία-Τσεχία (18.00)

    Σάββατο (9/8)

    Ελλάδα-Τσεχία (16.00)

    Τουρκία-Ρουμανία (18.00)

    Κυριακή (10/8)

    Τσεχία-Τουρκία (16.00)

    Ρουμανία-Ελλάδα (18.00)

    [14] Διάψευση Ρεντζιά για συμφωνία με Ούλκερ

    6/8/2003 7:52:00 μμ

    Κατηγορηματικά διέψευσε ο Ευθύμης Ρετζιάς την πληροφορία που είδε την Τετάρτη το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία, με τα χρώματα της Ούλκερ, αλλά επιβεβαίωσε ότι έχει δεχθεί πρόταση από την Τουρκική ομάδα. Ο Έλληνας διεθνής μπασκετμπολίστας, λίγες ώρες πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα της Εθνικής μας με την αντίστοιχη της Αυστραλίας, διέψευσε τη σχετική φημολογία.

    Ο 27χρονος σέντερ δήλωσε "εδώ και δύο μήνες έχω δεχτεί κρούση από την Ούλκερ, όπως και από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες... έως εκεί. Δεν έχω υπογράψει κανένα συμβόλαιο και δεν υφίσταταται καμία συμφωνία με την Ούλκερ, αφού έχω συμβόλαιο με τους Σίξερς για τα επόμενα δύο χρόνια. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Ελλάδα για την προετοιμασία της Εθνικής ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας".

    [15] Ιταλία: Το πρώτο θύμα της νόσου Κρόιτσφελντ Γιάκομπ

    6/8/2003 10:59:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Μια νεαρή Σικελή αποτέλεσε το πρώτο θύμα της νόσου Κρόιτσφελντ Γιάκομπ, της ανθρώπινης μορφής της νόσου των τρελών αγελάδων, ή σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών, στην Ιταλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ιατρική πηγή. Ο θάνατος της 27χρονης επιβεβαιώθηκε στο Νευρολογικό Ινστιτούτο Μπέστα του Μιλάνου, από τον γιατρό Φαμπρίτσιο Ταλιαβίνι, διευθυντή του νευρολογικού τμήματος του νοσοκομείου. Η νεαρή, της οποίας το όνομα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, νοσηλευόταν εδώ και πολλούς μήνες στο νοσοκομείο αυτό στο Μιλάνο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 6 August 2003 - 20:55:27 UTC