Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-07-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελ Μπαραντέι: ''Β.Κορέα- η μεγαλύτερη απειλή πυρηνικών όπλων''
  • [02] CIA: ''Αληθινό το νέο μήνυμα Σαντάμ''
  • [03] Παραίτηση Ιλίρ Μέτα
  • [04] Μπερλουσκόνι: ''Είναι ευπρόσδεκτος ο κ. Σρέντερ''
  • [05] Βοσνία: Οι Σέρβοι υπόσχονται συνεργασία με ΔΠΔ
  • [06] ΗΠΑ: Ανοικτές σε προτάσεις για νέα εντολή του ΟΗΕ στο Ιράκ
  • [07] Xρυσός ο Κανελλόπουλος στα 10.000μ
  • [08] Προκρίθηκε η Εθνική ομάδα μπέιζμπολ
  • [09] Πανελλήνιο ρεκόρ στο Δέκαθλο ο Παπαϊωάννου
  • [10] Σε ριάλιτι η προετοιμασία Αμερικανών αθλητών
  • [11] Απάντηση ΠΑΕ Πανιώνιος σε Λυμπερόπουλο
  • [12] Υδατοσφαίριση: Ιταλία-Ελλάδα 10-5
  • [13] Χάλκινο μετάλλιο η Δεληνικόλα στο έπταθλο
  • [14] Μπάσκετ: Σλοβενία-Ελλάδα 70-57
  • [15] Οι διατροφικές αδυναμίες του Μπέκαμ
  • [16] Ιππασία: Ασημένια η Ελίνα Δενδρινού
  • [17] Στην Μπαρτσελόνα ο Ντε λα Φουέντε
  • [18] Οχι στα γαλλικά και ιταλικά κρασιά λένε οι Γερμανοί

    [01] Ελ Μπαραντέι: ''Β.Κορέα- η μεγαλύτερη απειλή πυρηνικών όπλων''

    18/7/2003 9:34:00 μμ

    Ο επικεφαλής της επιτροπής ατομικής ενέργειας του ΟΗΕ δήλωσε την Παρασκευή πως η Βόρεια Κορέα συνιστά σήμερα τη μεγαλύτερη απειλή πυρηνικών όπλων, αν και δήλωσε πως έχει ενθαρρυνθεί από τις προσπάθειες της Κίνας, να επαναληφθούν οι συνομιλίες με την Πιονγιάνγκ. Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA), Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, εξέφρασε ανησυχία για τις πρόσφατες αναφορές ότι η Βόρεια Κορέα επεξεργάστηκε ξανά και τις 8.000 ράβδους εξαντλημένου καυσίμου, που διαθέτει προκειμένου να παράγει διαβαθμισμένο πλουτόνιο για πυρηνικά όπλα.

    ''Κατά την άποψή μου, η κατάσταση στη Βόρεια Κορέα είναι αυτή τη στιγμή η πιο άμεση και πιο σοβαρή απειλή στο καθεστώς της μη εξάπλωσης των πυρηνικών'', δήλωσε ο Ελ Μπαραντέι προς το συμβούλιο των διοικητών που συνήλθε για τον προϋπολογισμό της IAEA.

    ''Είναι λυπηρό που μικρή συγκεκριμένη πρόοδος για το θέμα εμφανίζεται να έχει σημειωθεί από τον Δεκέμβριο, όταν η εργασία επαλήθευσης της υπηρεσίας σταμάτησε'', είπε ο Ελ Μπαραντέι, αναφερόμενος στην έξωση όλων των επιθεωρητών της IAEA από τη Βόρεια Κορέα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

    Ο Ελ Μπαραντέι δήλωσε ωστόσο πως καλωσορίζει την προσπάθεια της Κίνας να επαναφέρει τη Βόρεια Κορέα στο τραπέζι των συνομιλιών.

    ''Έχω ενθαρρυνθεί από τις πρόσφατες προσπάθειες εκ μέρους της Κίνας να ξαναρχίσει ένας διάλογος προς αυτό το σκοπό'', είπε.

    ''Εύχομαι ολόψυχα η διεθνής κοινότητα να επικεντρώσει επειγόντως τις προσπάθειές της στο να ξαναφέρει τη Βόρεια Κορέα στο καθεστώς της μη εξάπλωσης'', είπε.

    [02] CIA: ''Αληθινό το νέο μήνυμα Σαντάμ''

    18/7/2003 9:34:00 μμ

    Ανάλυση της CIA σε ένα νέο μαγνητοφωνημένο μήνυμα του Σαντάμ Χουσέιν, που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτήν την εβδομάδα από αραβικό δορυφορικό κανάλι, δείχνει ότι μάλλον η κασέτα είναι γνήσια και η φωνή είναι πιθανόν του έκπτωτου ιρακινού προέδρου, δήλωσε την Παρασκευή αξιωματούχος της. ''Βέβαια αυτό δεν μπορεί να είναι εντελώς σίγουρο γιατί η ποιότητα της κασέτας είναι κακή, αλλά το συμπερασμά μας είναι ότι η φωνή που ακούγεται είναι πιθανόν του Σαντάμ Χουσέιν'', πρόσθεσε η ίδια πηγή που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία. Το μαγνητοφωνημένο μήνυμα που μεταδόθηκε την Πέμπτη καλεί ''σε αντίσταση ώστε να προκληθούν μεγάλες απώλειες στον εχθρό και να εκδιωχθεί από το Ιράκ''. Παρά το γεγονός ότι στο μήνυμα η ημερομηνία που αναφέρεται είναι 14 Ιουλίου, ''η ακριβής ημερομηνία της ηχογράφισης δεν μπορεί να προσδιοριστεί αλλά είναι σαφές ότι έγινε τις τελευταίες ημέρες'', επισήμανε ο ανώνυμος αξιωματούχος. Πολλοί αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι ο Σαντάμ είναι ζωντανός και κρύβεται σε κάποια περιοχή του βόρειου Ιράκ.

    [03] Παραίτηση Ιλίρ Μέτα

    18/7/2003 11:42:00 μμ

    Ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ιλίρ Μέτα υπέβαλλε την Παρσκευή το βράδυ την παραίτησή του. Η είδηση αυτή μεταδόθει σχεδόν απ' όλα τα τηλεοπτικά κανάλια. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες αλλά η παραίτηση αυτή υπολογίζεται να έχει σχέση με τις σκληρές αντιπαραθέσεις, που είχε τελευταία ο κ. Μέτα με τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό Φατός Νάνο.

    [04] Μπερλουσκόνι: ''Είναι ευπρόσδεκτος ο κ. Σρέντερ''

    18/7/2003 9:24:00 μμ

    Ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ ''είναι πάντα ευπρόσδεκτος'', δήλωσε το Σάββατο ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την ανακοίνωση μιας πιθανής επίσκεψης του κ. Σρέντερ στην Ιταλία στα τέλη Αυγούστου. ''Είναι πάντα ευπρόσδεκτος, όπως και όλοι οι γερμανοί πολίτες'', προσθεσε ο κ. Μπερλουσκόνι, χαμογελώντας, κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν, που βρίσκεται στη Ρώμη για να του υποβάλει το σχέδιο του Ευρωπαικού Συντάγματος. Ο κ. Σρέντερ ακύρωσε τις διακοπές του στο Πεζαρο της Ιταλίας τον Ιούλιο, μετά απο ένα διπλωματικό επεισόδιο με την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι. Ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, πολιτικός αντίπαλος του Μπερλουσκόνι, κάλεσε σήμερα τον Στρέντερ να επισκεφθεί την Ιταλία για να παρακολουθήσει μαζί του στα τέλη Αυγούστου το Φεστιβάλ κλασικής μουσικής και όπερας στην Αρένα της Βερόνας.

    ''Θα ρωτήσω τον ιταλό πρωθυπουργό αν έχει καμία αντίρρηση. Και αν δεν έχει ελπίζω οτι θα βρω το χρόνο για να πάω εκεί'', απήντησε ο γερμανός καγκελάριος. Ο Σρέντερ ακύρωσε τις διακοπές του στην Ιταλία μετά απο δηλώσεις του ιταλού υφυπουργού Τουρισμού Στέφανο Στεφάνι που θεωρήθηκαν υβριστικές για τους γερμανούς τουρίστες--ο τελευταίος μετά απο το σοβαρό θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του υποχρεώθηκε να παραιτηθεί.

    [05] Βοσνία: Οι Σέρβοι υπόσχονται συνεργασία με ΔΠΔ

    18/7/2003 8:54:00 μμ

    Οι ηγέτες των Σέρβων της Βοσνίας δήλωσαν την Παρασκευή ότι θα συνεργαστούν με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών, αλλά δεν διαβεβαίωσαν την επικεφαλής εισαγγελέα του Κάρλα ντελ Πόντε ότι πρόκειται να παραδώσουν τον καταζητούμενο πρώην ηγέτη τους Ράντοβαν Κάρατζιτς. Οι ίδιοι επανέλαβαν την έκκληση να παραδοθούν όλοι οι φυγάδες καταζητούμενοι για εγκλήματα πολέμου αλλά η κ. ντελ Πόντε τους προειδοποίησε ότι οι ενέργειές τους δεν είναι αρκετές και ότι η Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας παραμένει ''ενας ασφαλής παράδεισος για τους φυγάδες''. ''Τώρα αναμένω αποτελέσματα. Αναμένω να δώ τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων της κυβέρνησης της Σερβικής Δημοκρατίας, ότι όλοι οι φυγάδες θα πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Χάγη'', τόνισε η εισαγγελέας μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Ντράγκαν Κάβιτς και τον πρωθυπουργό Ντράγκαν Μικέρεβιτς.

    Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 20 καταζητούμενοι για εγκλήματα πολέμου την εποχή 1992-95 θεωρείται ότι βρίσκονται κρυμμένοι κάπου στην Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας ή στη Σερβία.

    Η ίδια η κ. ντελ Πόντε έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι ο Κάρατζιτς κρύβεται από πιστούς του σε κάποια ορεινή περιοχή στην ανατολική Βοσνία που ελέγχεται από τους Σέρβους. Η ίδια έχει κατακρίνει τις σερβοβοσνιακές αρχές ότι δεν κάνουν τίποτε για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, καθώς και για άλλους καταζητούμενους.

    Η κ. ντελ Πόντε πιστεύει επίσης ότι και ο στρατηγός του Κάρατζιτς, Ράτκο Μλάντιτς κρύβεται κάπου στη Σερβία παρά τους ισχυρισμούς του Βελιγραδίου ότι δεν γνωρίζει τίποτε για την τύχη του. Από την πλευρά του ο πρόεδρος Ντράγκαν Κάβιτς, μέλος του Σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος (που ιδρύθηκε από τον Κάρατζιτς) δήλωσε σήμερα ότι οι αρχές έχουν τη θέληση να συνεργαστούν με το ΔΠΔ.

    [06] ΗΠΑ: Ανοικτές σε προτάσεις για νέα εντολή του ΟΗΕ στο Ιράκ

    18/7/2003 11:40:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Οι ΗΠΑ είναι ανοικτές σε προτάσεις που θα δίδουν στα Ηνωμένα Έθνη μεγαλύτερο ρόλο στο Ιράκ, ιδιαίτερα εάν ενθαρρύνουν άλλες κυβερνήσεις να συνεισφέρουν περισσότερα στη διατήρηση της ειρήνης και την ανοικοδόμηση, δήλωσε αμερικανός εκπρόσωπος. ''Είμαστε ανοικτοί σε αυτή την προοπτική. Τη συζητάμε μάλιστα με άλλους, αλλά στο παρόν στάδιο δεν μπορώ να εξάγω συμπέρασμα'', δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ. Η Ινδία και η Ρωσία έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να συνεισφέρουν στρατεύματα για να βοηθήσουν τις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ, εάν τα Ηνωμένα Έθνη προσαρμόσουν το υπάρχον σύστημα που δίδει στις ΗΠΑ και τη Βρετανία κυρίαρχο ρόλο στο μεταπολεμικό Ιράκ.

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, δήλωσε την Τετάρτη πως συζήτησε την ιδέα για μία νέα εντολή του ΟΗΕ με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αναν και επισκεπτόμενους υπουργούς Εξωτερικών, αλλά η πρωτοβουλία δεν προέρχεται από την αμερικανική πλευρά.

    Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει πως οι υπάρχουσες διευθετήσεις, όπως περιέχονται στο ψήφισμα 1483 του Συμβουλίου Ασφαλείας, είναι αρκετές για να πιεστούν και άλλες χώρες να βοηθήσουν εκεί.

    [07] Xρυσός ο Κανελλόπουλος στα 10.000μ

    18/7/2003 11:08:00 μμ

    Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα κατέκτησε σήμερα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων (ανδρών - γυναικών κάτω των 23 ετών) του Μπίντγκοζ ο Γιάννης Κανελλόπουλος στα 10.000μ με 29:00.78. Το πρώτο είχε κατακτήσει το απόγευμα η Αθανασία Τσουμελέκα στα 20.000μ βάδην, ενώ ή Βασιλική Δεληνικόλα είχε κερδίσει το χάλκινο στο έπταθλο. Ο Κανελλόπουλος αποσπάστηκε από την αρχή της κούρσας μαζί με τον Ουκρανό Βασίλ Μάτβιτσιουκ από τους υπόλοιπους αθλητές και οι δυο τους έδωσαν μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Στην τελική ευθεία ο Ελληνας πρωταθλητής υπερίσχυσε του Ουκρανού αντιπάλου του, αφήνοντάς τον στη 2η θέση με 29:01.29. Τρίτος ήταν ο Πολωνός Πάβελ Οτσαλ με 29:17.41, τέταρτος ο Ουκρανός Ιγκόρ Γκελέτι με 29:18.92, πέμπτος ο Βρετανός Ανταμ Σάτον με 29:27.49 και έκτος ο Ιταλός Λιμπεράτο Πελέτσια με 29:54.06. Ο Χριστόφορος Μερούσης προσπάθησε για το καλύτερο στην κούρσα, αλλά τελικά έμεινε στην 9η θέση με 29:56.92.

    "Ηθελα να το πάρω αυτό το μετάλλιο και δεν θα άφηνα τον Ουκρανό να ανεβεί αυτός στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Είχα δυνάμεις, πίστευα ότι ίσως κριθούν τα μετάλλια στα τελευταία 50 μέτρα, αλλά μόλις είδα τον Ουκρανό να φεύγει μπροστά, τον ακολούθησα και τελικά τον κέρδισα", δήλωσε πανευτυχής μετά τη νίκη του ο Ελληνας αθλητής.

    "Ένα χρόνο προετοιμαζόμασταν για την διάκριση των παιδιών. Ημασταν τυχεροί, αλλά είμαι σίγουρος ότι και διαφορετικά να εξελίσσονταν οι κούρσες πάλι θα κερδίζαμε τα χρυσά μετάλλια. Οι επιτυχίες ανήκουν στα παιδιά", δήλωσε από την πλευρά του ο Νίκος Δημητριάδης, προπονητής του Κανελλόπουλου αλλά και της Τσουμελέκα.

    [08] Προκρίθηκε η Εθνική ομάδα μπέιζμπολ

    18/7/2003 11:35:00 μμ

    Πανηγυρική πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εξασφάλισε η Εθνική μας ομάδα του μπέιζμπολ. Στον ημιτελικό της διοργάνωσης που φιλοξενείται στην Ολλανδία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέτριψε 10-0 την Ισπανία (από την οποία είχε γνωρίσει τη μοναδική του ήττα στην Α' φάση) κι έτσι θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο με αντίπαλο τη διοργανώτρια. Ο τελικός εναντίον των "Οράνιε" θα γίνει το Σάββατο, στο Χάρλεμ και θα ξεκινήσει στις 14.00. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μετάλλιο που εξασφάλισε η εθνική μπέιζμπολ, είναι μόλις το πέμπτο που κατακτά η Ελλάδα σε ομαδικό άθλημα, μετά τα τρία του μπάσκετ (χάλκινο το 1949 στο Κάιρο, χρυσό το 1987 στην Αθήνα και ασημένιο το 1989 στο Ζάγκρεμπ), και το χάλκινο της Εθνικής βόλεϊ, το 1987 στη Γάνδη.

    [09] Πανελλήνιο ρεκόρ στο Δέκαθλο ο Παπαϊωάννου

    18/7/2003 10:29:00 μμ

    Νέο Πανελλήνιο ρεκόρ Νέων στο δέκαθλο σημείωσε ο Μιχάλης Παπαϊωάννου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου ανδρών-γυναικών κάτω των 23 ετών το οποίο διεξάγεται στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας. Ο Έλληνας αθλητής κατετάγη τελικά στην 7η θέση με 7.436 βαθμούς, καταρρίπτοντας την προηγούμενη επίδοση του Χρήστου Χαλίτσιου που ήταν 7.377β από την 1η Ιουνίου 2003 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Συνθέτων. Οι επιδόσεις του Παπαϊωάννου ανά αγώνισμα: 100μ 10.92, μήκος 7.12μ, σφαίρα 12.86μ, ύψος 1.97μ, 400μ 49.82, 110μ εμπόδια 15.05, δίσκος 38.27μ, επί κοντώ 4.30μ, ακόντιο 49.96μ, 1.500μ 4.37.48. Αντίθετα με τον Παπαϊωάννου, ο Χαλίτσιος αν και βρισκόταν μέχρι και το όγδοο αγώνισμα (επί κοντώ) στην 2η θέση, δεν τα πήγε καθόλου καλά στα δύο τελευταία (ακοντισμό και 1.500μ) με αποτέλεσμα να καταταχθεί τελικά 9ος με 7.339β. Πρώτος κατετάγη στο δέκαθλο, ο Γερμανός Αντρέ Νικλάους με 7.983β, δεύτερος ο Εσθονός Ιντρεκ Τούρι με 7.8645β, τρίτος ο Λετονός Ατις Βάισιουνς με 7.681β, τέταρτος ο Γερμανός Λαρς Αλμπέρτ με 7.627β, πέμπτος ο επίσης Γερμανός Χάλμαν με 7.615β και έκτος ο Ισπανός Νταβίντ Γκόμεζ με 7.560β, ενώ όγδοος ήταν ο Ρώσος Αλεξέι Ντρόζντοφ με 7.348β. Στον τελικό της σφαιροβολίας προκρίθηκε ο Παναγιώτης Μπαχαρίδης.

    Ο Ελληνας αθλητής κατετάγη στην 12η θέση των προκριματικών με 17.71μ, με τον Ρώσο Ιβάν Γιούσκοφ να πετυχαίνει την καλύτερη επίδοση (19.56μ) και ατομικό ρεκόρ.

    Αντίθετα δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό που θα γίνει την Κυριακή, ο Μιχάλης Σταματόγιαννης, ο οποίος περιορίστηκε στην 16η θέση με 17.42μ.

    Πρόκριση στον τελικό του τριπλούν είχαμε και για την Γεωργία Γιαννακιτσίδου η οποία με 13.51μ πήρε την 4η θέση στο Α' προκριματικό γκρουπ.

    Διπλή εκπροσώπηση θα έχει η χώρα μας στον τελικό του επί κοντώ ανδρών με τους Σταύρο Κουρουπάκη και Φίλιππο Σγούρο.

    Στο Α' γκρουπ, ο Κουρουπάκης υπερέβη τα 5.30μ (συνολικά τα πέρασαν 7 αθλητές) στην τριτη προσπάθεια και πήρε την έκτη θέση, ενώ ο Σγούρος με 5.25μ (στην 2η προσπάθεια) ήταν 4ος στο Β' γκρουπ.

    Αντίθετα αποκλείστηκαν, ο Παναγιώτης Οικονόμου στα 1.500μ αφού τερμάτισε σε 3:49.42, επίδοση που έφερε στην 10η θέση της Α' σειράς του αγωνίσματος που μετείχε και ο Γιώργος Ηλτσιος στον ακοντισμό με 70.44μ στο Β΄ γκρουπ, με αποτέλεσμα να πάρει την 14η θέση στο σύνολο.

    [10] Σε ριάλιτι η προετοιμασία Αμερικανών αθλητών

    18/7/2003 9:50:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Η ιδέα είναι σίγουρα πρωτότυπη, αν όμως κανείς το σκεφθεί καλύτερα μπορεί να τη χαρακτηρίσει "ανατριχιαστική". Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ένα τηλεριάλιτι; Κι όμως, οι Αμερικάνοι έχουν και αυτήν την έμπνευση, βλέποντας τη μόδα του Big Brother, του Temptation και του Survivor να παραμένει έως τώρα άφθαρτη, σχεδόν μία δεκαετία μετά την πρώτη εμφάνιση των ριάλιτι. Η εταιρία που έχει αναλάβει την παραγωγή είναι η William Morris, ένας οικονομικός κολοσσός με γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Μπέβερλι Χιλς και το Λονδίνο, που ιδρύθηκε το 1898 ως εταιρία ανεύρεσης και προώθησης ταλέντων και πελάτες της υπήρξαν ιερά τέρατα της "σόουμπιζ", όπως ο Ελβις Πρίσλεϊ, ο Φρανκ Σινάτρα, η Μέριλιν Μονρόε ο Κλαρκ Γκέιμπλ, η Τζούντι Γκάρλαντ, ο Στιβ ΜακΚουϊν ακόμη κι οι αδελφοί Μάρξ.

    '' Είναι υπέροχη ιδέα''

    Οι άνθρωποι της William Morris ήλθαν σε επαφή με την Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ (USOC) η οποία αντιμετώπισε με πολύ θετική διάθεση την ιδέα: Η ιστορία περιλαμβάνει 20 αθλητές-μέλη της Ολυμπιακής ομάδας, θα παρακολουθούνται από κάμερες, κρυφές και μη, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Η παραγωγή υπολογίζει ότι θα γυριστούν 10-13 επεισόδια, αριθμός που δεν αποκλείεται να αυξηθεί αν τα νούμερα της τηλεθέασης εκτοξευθούν (και παραμείνουν) σε υψηλά επίπεδα.

    Τα γυρίσματα, χωρίς σκηνοθέτη, θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, ενώ μεγάλη φιλοδοξία της παραγωγής είναι το τελευταίο επεισόδιο να διαδραματιστεί στην Αθήνα, την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2004.

    Με άλλα λόγια, την ημέρα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Το μοναδικό πρόβλημα που ίσως προκύψει, έχει να κάνει με τη στάση που θα κρατήσει το NBC, το δίκτυο που έχει αναλάβει την αποκλειστική μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων στις ΗΠΑ, έως το 2012.

    Όσο για την USOC, οι αντιδράσεις είναι θετικές: "Είναι υπέροχη ιδέα και πιστεύω ότι αποτελεί μια ευκαιρία για να μάθει ο Αμερικανικός λαός ότι δεν αρκεί μόνο το ταλέντο και χρειάζονται πολλές θυσίες, για να συμμετάσχει ένας αθλητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες", είπε ο Τζιμ Σερ, μέλος της Ολυμπιακής ομάδας πάλης των ΗΠΑ το 1988 στη Σεούλ και πλέον στέλεχος της USOC.

    [11] Απάντηση ΠΑΕ Πανιώνιος σε Λυμπερόπουλο

    18/7/2003 9:46:00 μμ

    Ανακοίνωση-απάντηση εξέδωσε η ΠΑΕ Πανιώνιος με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Νίκου Λυμπερόπουλου, στις οποίες απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. "Οι φίλαθλοι του Πανιωνίου δεν πρέπει να φοβούνται τίποτα αφού επιτυχίες είναι δεδομένες με ή χωρίς Λυμπερόπουλο", αναφέρεται στην ανακοίνωση. Στο μεταξύ, ο Νίκος Λυμπερόπουλος με δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και με αφορμή όσα γράφονται τις ημέρες αυτές για πιθανή μεταγραφή του στον Πανιώνιο, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται για τον ίδιο κανένα τέτοιο θέμα και δεν υπάρχει ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον σύλλογο της Νέας Σμύρνης.

    "Δέχθηκα να μιλήσω για έναν και μόνο λόγο. Θέλω να ξακαθαρίσω όσα ακούγονται για τις σχέσεις μου με τον Πανιώνιο. Είχα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του Πανιωνίου, Λευτέρη Πανταζή, ο οποίος μου είπε να κλείσουμε ένα ραντεβού. Εγώ τον ρώτησα περί τίνος πρόκειται. Μου είπε να πάω στην ομάδα κ.λ.π. Του απάντησα ότι ούτε καν το σκέφτομαι και ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μιλήσαμε πριν τέσσερις ημέρες και το θέμα τελείωσε εκεί. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι συντηρούν αυτό το θέμα. Ισως το κάνουν για λόγους διαφήμισης, δεν ξέρω τι να πω. Ενδεχόμενο συνεργασίας εμένα και του Πανιωνίου δεν υπάρχει και σας το λέω όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται", είπε ο διεθνής ποδοσφαιριστής.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανιώνιος:

    "Η Ν.ΠΑΕ Πανιώνιος σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με τον ποδοσφαιριστή Νίκο Λυμπερόπουλο, ενημερώνει τους φιλάθλους της τα κάτωθι: Οι φετινοί στόχοι της ομάδας είναι υψηλοί και στα πλαίσια της ενίσχυσης της ομάδας ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Λευτέρης Παγκοζίδης, με τη σύμφωνη γνώμη και του προπονητή, επικοινώνησε με τον κ. Λυμπερόπουλο και του εκδήλωσε το ενδιαφέρον του Πανιωνίου για την ένταξη του στο δυναμικό του Πανιωνίου, δίνοντας παράλληλα το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η ομάδα του Πανιωνίου θα πρωταγωνιστήσει στο νέο Πρωτάθλημα. Το τι ειπώθηκε στη συζήτηση, είναι προσωπικό και αφορά τον κ. Παγκοζίδη και τον κ. Λυμπερόπουλο, όπως το εάν έχει ο ποδοσφαιριστής πρόταση από την Ρεάλ ή την ΑΕΚ, ή το που θα επιλέξει να αγωνίζεται τη νέα περίοδο λίγο μας αφορά και μας ενδιαφέρει. Το γιατί δημιουργήθηκε τόσο θόρυβος γύρω από το συγκεκριμένο θέμα ας ρωτήσει τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του, που ίσως αυτοί γνωρίζουν μιας και για αρκετές εβδομάδες το όνομα του δεν αναφερόταν σε καμία εφημερίδα... Ο επίσημος Πανιώνιος ΟΥΔΕΠΟΤΕ αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα, παρά μόνο σήμερα. Τέλος οι φίλοι του Πανιωνίου να μην ανησυχούν για το μέλλον της ομάδας. Οι επιτυχίες είναι δεδομένες με ή χωρίς Λυμπερόπουλο. 114 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και του αθλητισμού γενικά, δεν σταματούν σε κανένα όνομα, όποιο και αν είναι αυτό".

    [12] Υδατοσφαίριση: Ιταλία-Ελλάδα 10-5

    18/7/2003 9:15:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Ο "κατήφορος" της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών στο 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, συνεχίζεται. Η ήττα από την Ιταλία με 10-5 και κυρίως η εμφάνιση των Ελλήνων διεθνών, προκάλεσε εκ νέου προβληματισμό στις τάξεις της "γαλανόλευκης" ομάδας. Σε συνδυασμό με την ήττα στην πρεμιέρα από τη Γερμανία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα υποχρεωθεί να παίξει εναντίον της Ρωσίας, το βράδυ της Κυριακής (22.45) για μια θέση στην οκτάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ενώ αντίθετα η ομάδα της Ιταλίας τερματίζοντας στην 1η θέση του Γ' ομίλλου πέρασε στους "8".

    Δηλώσεις

    Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε αρκετά καλά τον αγώνα και μέχρι το ξεκίνημα του 3ου επτάλεπτου ήταν μέσα στο παιχνίδι και τη διεκδίκηση της νίκης, έστω κι αν τη χρειαζόταν με διαφορά τουλάχιστον +3 τερμάτων.

    Από το 5-5 με το γκολ του Μάζη, 4.42" πριν το τέλος του 3ου επτάλεπτου, οι Ελληνες διεθνείς όχι μόνο δεν κατόρθωσαν να πετύχουν άλλο τέρμα, αλλά δέχθηκαν πέντε γκολ από την Ιταλία για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 10-5.

    Ο Ιταλός "πορτιέρε" Τεμπέστι τελείωσε την αναμέτρηση με 15/20 αποκρούσεις (εκπληκτικό ποσοστό της τάξης του 75%!). Είναι χαρακτηριστικό ότι η ελληνική ομάδα τελείωσε τον αγώνα με 5/30 σουτ (17%), ενώ στο τρίτο και τέταρτο επτάλεπτο έπαιξε πέντε φορές με παίκτη παραπάνω αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το αβαντάζ. Μάλιστα, σήμερα η εθνική είχε 1/9 με παίκτη παραπάνω!

    Τα επτάλεπτα: 3-4, 1-1, 1-3, 0-2.

    Τα γκολ της ελληνικής ομάδας σημείωσαν οι Λούδης (2), Μάζης (2), Χατζηθεοδώρου. Τα γκολ της Ιταλίας πέτυχαν οι Ποστιλιόνε (2), Ρατ (2), Α. Καλκατέρα, Μπουονοκόρε, Ρ. Καλκατέρα, Φιορεντίνι, Αντζελίνι, Φελούγκο.

    Ο Σάντρο Καμπάνια ήταν προβληματισμένος από την εικόνα της Εθνικής ομάδας στα δύο τελευταία επτάλεπτα. "Ξεκινήσαμε αρκετά καλά στα πρώτα δύο επτάλεπτα, αλλά δεν είμασταν το ίδιο δυνατοί στα επόμενα δύο, και φυσιολογικά χάσαμε από την Ιταλία που ήταν καλύτερη σήμερα. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι απογοητευμένος για τη συνέχεια, επειδή ξέρω ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε: να κερδίσουμε τη Ρωσία αν θέλουμε να προκριθούμε στους ''8'' της διοργάνωσης. Χρειάζεται αρκετή δουλειά μέσα στο νερό. Πολλές φορές μας λείπει ο αυτοματισμός που είναι κάτι αρκετά σημαντικό στο πόλο. Πρέπει να δουλέψουμε για να ξεπεράσουμε το κακό διάστημα και να επανέλθουμε στις καλές εμφανίσεις. Τα παιδιά προσπαθούν, αλλά πολλές φορές πανικοβάλλονται χωρίς λόγο κατά τη διάρκεια του αγώνα με αποτέλεσμα να έρχονται οι ήττες".

    Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας Κώστας Λούδης δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τη νέα ήττα. "Είμαι 15 χρόνια στην Εθνική ομάδα και πρώτη φορά συμβαίνει αυτό το πράγμα. Κάνουμε σωστή και σκληρή προετοιμασία, δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα έξω από την πισίνα, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορούμε να παίξουμε όπως πραγματικά μπορούμε. Υπάρχει όρεξη, διάθεση, αλλά όλα αυτά δεν βγαίνουν στο νερό. Τα τελευταία χρόνια είχαμε κάποιες επιτυχίες επί της Ιταλίας, σήμερα ξεκινήσαμε καλά στα πρώτα δύο επτάλεπτα, όμως στη συνέχεια κάναμε αρκετά λάθη και η Ιταλία κέρδισε εύκολα. Βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι με την Ρωσία σαν έναν τελικό, γιατί γνωρίζουμε ότι αν χάσουμε δεν θα είμαστε μέσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου".

    [13] Χάλκινο μετάλλιο η Δεληνικόλα στο έπταθλο

    18/7/2003 8:58:00 μμ

    Ενα ακόμη μετάλλιο κατέκτησε η Eθνική μας ομάδα στίβου κατά την δεύτερη ημέρα των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων (ανδρών-γυναικών κάτω των 23 ετών), που διεξάγεται στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας. Η Βασιλική Δεληνικόλα κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο έπταθλο με 5.863 βαθμούς, ενώ και μέχρι το έκτο αγώνισμα (ακοντισμός) βρισκόταν σταθερά στην πρώτη θέση. Στα 800μ. τερμάτισε έκτη, με αποτέλεσμα να την περάσουν η Γερμανίδα Τζένιφερ Εζέρ, που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο με 5.901 βαθμούς, και η Ολλανδέζα Υβόν Βισέ (5.895β.) η οποία πήρε το ασημένιο.

    Ακολούθησαν: η Δεληνικόλα 3η, η Γερμανίδα Κλαούντια Τον 4η (5.842β.), η Ουκρανή Ναταλία Ντομπρίνσκα 5η (5.798β.) και η Βρετανή Φιόνα Χάρισον 6η (5.598β.).

    Οι επιδόσεις της Δεληνικόλα: 100μ εμπόδια: 13.32, ύψος: 1.71μ, σφαίρα: 12.46μ, 200μ: 24.40, μήκος: 5.98μ, ακοντισμός: 39.99μ, 800μ: 2.23.73.

    "Είμαι υπέρ-ευχαριστηένη για το χάλκινο μετάλιο, αφού μέσα σε δέκα ημέρες έκανα δύο φορές έπταθλο. Όλα πήγαν καλά, αν και μπορούσα ακόμη και το χρυσό μετάλλιο, αλλά και το χάλκινο μου αρκεί", δήλωσε μετά τον τερματισμό της στα 800μ η Δεληνικόλα και το χάλκινο μετάλλιο, που είναι το δεύτερο σημερινό για την Ελλάδα, μετά το χρυσό της Αθανασίας Τσουμελέκα στα 20.000μ βάδην.

    [14] Μπάσκετ: Σλοβενία-Ελλάδα 70-57

    18/7/2003 8:30:00 μμ

    Tην ήττα με 70-57 γνώρισε η Eθνική ομάδα των Παίδων από τη Σλοβενία, στην πρώτη αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Iσπανία. Oι Σλοβένοι ήταν πολύ εύστοχοι στα τρίποντα, ενώ καταστροφικό αποδείχθηκε για το ελληνικό συγκρότημα το 3ο δεκάλεπτο, όπου το επιμέρους σκορ ήταν 25-13 εις βάρος του. Tα δεκάλεπτα: 15-12, 33-26, 58-39, 70-57. H σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Bασιλείου 10 (2), Πετράκης, Bεργίνης 3, Tριχόπουλος 4, Aθανασούλας, Tσότρας 3 (1), Mανωλόπουλος 10 (1), Kατιάκος 12, Mάτος 8, Nοέας 4, Tουτζιαράκης 3, Σχορτσιανίτης. Για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης, η Eθνική παίδων θα αντιμετωπίσει το Σάββατο, στις 14.30, τη Σερβία.

    [15] Οι διατροφικές αδυναμίες του Μπέκαμ

    18/7/2003 8:20:00 μμ

    Παρά το γεγονός ότι κερδίζει περισσότερα απο 200.000 δολάρια την εβδομάδα, αρκετά ώστε να αγοράσει ένα ''ολόκληρο εστιατόριο'', ο διάσημος άσσος του ποδοσφαίρου Ντέηβιντ Μπέκαμ έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα φτηνά στιγμαία μακαρόνια, γι' αυτό κι αγοράζει 20 πακέτα των 80 σεντς κάθε φορά που πηγαίνει σούπερ μάρκετ. '' Αγοράζει τουλάχιστον 20 πακέτα Super Noodles '', δηλώνει ταμίας τοπικού σούπερμάρκετ απο το οποίο συνηθίζει να ψωνίζει ο Μπέκαμ, στην εφημερίδα ΣΑΝ. '' Ούτε λιγότερα, ούτε περισσόετρα'', είχε δηλώσει παλαιότερα η σύζυγος του Μπέκαμ, Βικτόρια για να δείξει πόσο προσκολλημένος είναι στους αριθμούς ο Ντέηβιντ και είχε προσθέσει ότι ταξινομεί με τέτοιο τρόπο τα πράγματα στο ψυγείο ώστε όλα να είναι σε ζυγούς αριθμούς.

    [16] Ιππασία: Ασημένια η Ελίνα Δενδρινού

    18/7/2003 8:12:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα υπερπήδησης εμποδίων και στο Γκραν Πρι κατέκτησε η πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ιππασία, Ελίνα Δενδρινού, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σόφιας. Η Ελληνίδα αθλήτρια είχε δύο άπταιστες διαδρομές. Την πρώτη θέση, με διαφορά χρόνου, πήρε ο Γερμανός Βίντερμαν. Στο ίδιο αγώνισμα, ο Αυγερινός Λινάρδος τερμάτισε 7ος. Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στο ομαδικό της Κυριακής, όπου θα πάρουν μέρος οι Δενδρινού, Λινάρδος, Κουτσογιάννης και η Ελεν Σουτ.

    [17] Στην Μπαρτσελόνα ο Ντε λα Φουέντε

    18/7/2003 8:00:00 μμ

    Μόνιμος κάτοικος Βαρκελώνης θα παραμείνει ο Ροντρίγκο Ντε λα Φουέντε. Μετά από διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν τρεις εβδομάδες, ο αρχηγός των "μπλαουγκράνα" είπε το "ναι" στην πρόταση της διοίκησης για ανανέωση της συνεργασίας τους για τέσσερα ακόμη χρόνια. Ο παίκτης είχε φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα της ομάδας της Καταλωνίας την περίοδο 1997-98. "Σκέφτηκα πολύ πριν απαντήσω, και αφού πρώτα εξέτασα αρκετούς παράγοντες όπως οι φίλαθλοι και η ποιότητα ζωής στην πόλη. Τα λεφτά δεν ήταν σίγουρα ο πιο σημαντικός παράγοντας. Τελικά, όλα συνηγορούσαν υπέρ της παραμονής μου εδώ", δήλωσε μετά την υπογραφή της συνεργασίας ο Ντε Λα Φουέντε, εξηγώντας ότι και η παρουσία του Σβέτισλαβ Πέσιτς στην τεχνική ηγεσία της ισπανικής ομάδας, έπαιξε εξίσου σημαντικό ρόλο στην απόφασή του. Ο σκοπιανός Βλάντο Ιλιέφσκι είναι ο επόμενος μεταγραφικός στόχος της "Μπάρτσα".

    [18] Οχι στα γαλλικά και ιταλικά κρασιά λένε οι Γερμανοί

    18/7/2003 8:21:00 μμ

    Τα ξένα κρασιά απαγορεύθηκαν στα εστιατόρια του Ράιχσταγκ, του κτιρίου που στεγάζεται το Γερμανικό Κοινοβούλιο, παρά τη δηλωμένη προτίμηση του καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ στα κόκκινα κρασιά απο την Ιταλία και τη Γαλλία. "Γερμανικό κρασί για τους Γερμανούς πολιτικούς", γράφει στο πρωτοσελιδό της η εφημερίδα Die Welt. Τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστήριξαν τη δημιουργία ενός εθνικού Φόρουμ για το Γερμανικό Κρασί, το οποίο αφαίρεσε απο τους καταλόγους των κρασιών για τους πολιτικούς το ιταλικό Κιάντι, τη γαλλική Σαμπάνια και το αυστριακό Gruener Veltiner . Το Φόρουμ επιμένει ότι όλες οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα σερβίρουν αποκλειστικά γερμανικά κρασιά. Η κίνηση αυτή δεν φαίνεται να συνδέεται με τη διπλωματική ρήξη μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας, που προκλήθηκε από την υβριστική στάση του Ιταλού πρωθυπουργού εναντίον Γερμανού βουλευτού και στη συνέχεια εναντίον των γερμανών τουριστών γεγονός που προκάλεσε την αναβολή της επίσκεψης Σρέντερ στην Ιταλία.

    Ο Σρέντερ είναι γνωστό ότι λατρεύει στο ιταλικό κρασί Brunello και για αυτό το σχετικό άρθρο της εφημερίδας καταλήγει: '' Ας ελπίσουμε ότι ο Καγκελάριος διαθέτει ένα καλό απόθεμα Brunello στο κελάρι του... γιατί φέτος δεν προβλέπεται να γίνει εισαγωγή του συγκεκριμένου κρασιού''.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 18 July 2003 - 20:55:07 UTC