Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-07-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαναλειτουργεί με ασφάλεια ο ''Οδικός άξονας 10''
  • [02] Μεγάλη πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή στο Ηράκλειο
  • [03] Δάνειο για τις ανάγκες των Ολυμπιακών θα πάρει ο Δ.Αθηναίων
  • [04] Αμφισβητεί τις κοινοτικές πολιτικές η ''Εκθεση Σαπίρ''
  • [05] Η υψηλή τεχνολογία στην υπηρεσία της Αγίας Σοφίας
  • [06] Στα χέρια του FBI η υπόθεση για το ουράνιο
  • [07] Συνεχίζουν τις επιδρομές οι Αμερικανοί
  • [08] Αντιπροσωπεία του προσωρινού Συμβουλίου στον ΟΗΕ
  • [09] Υδατοσφαίρηση: η εθνική γυναικών κατατρόπωσε τη Γαλλία

    [01] Επαναλειτουργεί με ασφάλεια ο ''Οδικός άξονας 10''

    17/7/2003 8:58:00 μμ

    φωτό Αρχείου

    Με μουσικοχορευτική εκδήλωση σε κεντρική πλατεία της πόλης του Μονάχου, τη διανομή πληροφοριακού υλικού και συνέντευξη Τύπου τερματίστηκε σήμερα το τετραήμερο "Οδοιπορικό Ειρήνης και Φιλίας", που πραγματοποίησε πολυπληθής αντιπροσωπεία από τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Γιάννη Πατέλλη. Σκοπός του "Οδοιπορικού" ήταν να μεταφερθεί στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη το μήνυμα ότι ο "Ευρωπαϊκός Οδικός Αξονας 10", που συνδέει την Κεντρική Ευρώπη με την Ελλάδα επαναλειτουργεί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια.

    Συμβολικό το ''Οδοιπορικό''

    Οι 111 συμμετέχοντες του "Οδοιπορικού" ξεκίνησαν τη Δευτέρα από την Θεσσαλονίκη και έφθασαν χθες βράδυ στο Μόναχο, με ενδιάμεσο σταθμό στα Σκόπια, τη Νις, το Βελιγράδι, τη Βουδαπέστη και τη Βιέννη.

    Σε δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μόναχο, ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Πατέλλης και οι νομάρχες Φλώρινας, Θεσσαλονίκης και Πιερίας υπογράμμισαν, ότι κατά το ταξίδι τους διαπίστωσαν ότι ο "Αξονας 10" επαναλειτουργεί χωρίς προβλήματα, ότι υπάρχει ασφάλεια και ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα από τους ξένους τουρίστες, που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα.

    [02] Μεγάλη πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή στο Ηράκλειο

    17/7/2003 8:12:00 μμ

    Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι στην αγροτική περιοχή μεταξύ των χωριών Αγίας Βαρβάρας και Πανασσού του Ηρακλείου. Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία και λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή γρήγορα επεκτάθηκε κατακαίγοντας στο πέρασμά της και εκτάσεις με καλλιέργειες. Στις προσπάθειες κατάσβεσης παίρνουν μέρος τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη "Καναντέρ", ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, 14 οχήματα της Πυροσβεστικής, δεκάδες πυροσβέστες, αλλά πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

    [03] Δάνειο για τις ανάγκες των Ολυμπιακών θα πάρει ο Δ.Αθηναίων

    17/7/2003 8:28:00 μμ

    φωτό Αρχείου

    Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων έκανε σήμερα δεκτή την πρόταση της δημάρχου Ντόρας Μπακογιάννη για τη σύναψη δανείου 180 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος του δήμου ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Η πρόταση προβλέπει δάνειο 150.550 εκατ. ευρώ από την UBS και 29.450.000 ευρώ από την Αγροτική Τράπεζα, ποσό το οποίο θα αποπληρώσει το ελληνικό δημόσιο. Το δάνειο έχει χαμηλό επιτόκιο 2,5% και η αποπληρωμή θα γίνει σε 15 χρόνια. Τα χρήματα θα διατεθούν για την ολυμπιακή δράση του δήμου, για υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικών δράσεων (νέοι παιδικοί σταθμοί, έργα προσβασιμότητας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες κ.λπ.), καθώς και για δημιουργία νέων χώρων πρασίνου. Ανάμεσα στα έργα, που θα υλοποιηθούν, πολλά είναι προτάσεις της παράταξης "Όμορφη πόλη" του Χρήστου Παπουτσή.

    [04] Αμφισβητεί τις κοινοτικές πολιτικές η ''Εκθεση Σαπίρ''

    17/7/2003 8:38:00 μμ

    Ένταση δημιουργήθηκε στους κόλπους της ΕΕ με αφορμή τη σημερινή δημοσίευση έκθεσης ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων με θέμα τον απολογισμό και τις προοπτικές των κοινοτικών πολιτικών. Ειδικότερα, στην έκθεσή τους, που ζητήθηκε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, οι επτά εμπειρογνώμονες, με επικεφαλής το Βέλγο καθηγητή Οικονομίας Αντρέ Σαπίρ, αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των κοινοτικών πολιτικών και την πιθανότητα επίτευξης του στόχου της πραγματικής οικονομικής σύγκλισης και της κοινωνικής συνοχής.

    Αμεση η αντίδραση των επιτρόπων

    Η "Επιτροπή Σαπίρ" συστήνει επίσης τη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης σε περίοδο ύφεσης αλλά και τη γενική αναδιάρθρωση του κοινοτικού προϋπολογισμού με την κατάργηση της περιφερειακής πολιτικής και την επανεθνικοποίηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και την αντικατάστασή τους από ένα "ταμείο ανάπτυξης", που θα χαρακτηρίζεται από αυξημένες δαπάνες για την έρευνα, την καινοτομία και την εκπαίδευση. Σημειώνεται ότι η περιφερειακή πολιτική και η ΚΑΠ αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% των πιστώσεων του κοινοτικού προϋπολογισμού ετησίως.

    Σε ότι αφορά την ευελιξία, που θα πρέπει να χαρακτηρίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας οι εμπειρογνώμονες εκτιμούν, ότι θα πρέπει να επανεξεταστούν οι "εξαιρετικές περιπτώσεις" υπό τις οποίες τα κράτη - μέλη έχουν τη δυνατότητα να υπερβαίνουν το όριο του 3%, που έχει τεθεί για το δημοσιονομικό έλλειμμα. Συγκεκριμένα, προτείνουν την ελαστικοποίηση των κανόνων, που αφορούν τις κυρώσεις για την υπέρβαση του ορίου του 3% στην περίπτωση μείωσης των ρυθμών ανάπτυξης κάποιου κράτους μέλους.

    Τη δημοσίευση της έκθεσης ακολούθησε η άμεση αντίδραση των αρμόδιων κοινοτικών επιτρόπων, οι οποίοι δια των εκπροσώπων τους έσπευσαν να διατυπώσουν τις ενστάσεις τους στις προτάσεις των εμπειρογνωμόνων.

    Ο Πιέρ Ζερόμ Ενέν, εκπρόσωπος του αρμόδιου για την περιφερειακή πολιτική Μισέλ Μπαρνιέ, χαρακτήρισε τις προτάσεις "αδιανόητες και εκτός πραγματικότητας", ενώ ο Γκέγκορ Κροϊζχούμπερ, εκπρόσωπος του αρμόδιου για τη γεωργία επιτρόπου Φραντς Φίσλερ, έκανε λόγο για "αρνητική προστιθέμενη αξία" των προτάσεων, οι οποίες συμβάλουν στη μείωση της συνοχής στην ΕΕ.

    Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ρέγιο Κέμπινεν κατέστησε σαφές ότι οι προτάσεις δεν αντιπροσωπεύουν τη θέση του εκτελεστικού οργάνου της Κοινότητας και ότι αποτελούν μια συμβολή στη συζήτηση που θα πρέπει να γίνει για τις δημοσιονομικές προοπτικές της περιόδου 2007-2013.

    Στο μεταξύ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα μελέτης για τις θετικές επιπτώσεις των διαρθρωτικών ταμείων στα κράτη - μέλη. Σύμφωνα με τη μελέτη η συνεισφορά της ΕΕ στις περιοχές του Στόχου 1, πρόκειται για τις περιοχές που εμφανίζουν κατά κεφαλήν ΑΕΠ κάτω του 75% του μέσου κοινοτικού όρου, ανήλθε μέσα από τα διαρθρωτικά ταμεία σε 114 δις. ευρώ τα οποία κινητοποίησαν ακόμη δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις από τα κράτη μέλη ύψους 210 δις. ευρώ.

    Όπως υποστηρίζει ακόμη η Επιτροπή η συμβολή των διαρθρωτικών ταμείων στην αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ σε ετήσια βάση ήταν της τάξης του 2,2%. Στην Πορτογαλία η αύξηση του ΑΕΠ ήταν 4,7%, στην Ανατολική Γερμανία 4%, στην Ισπανία 1,39% και στη Βόρειο Ιρλανδία 1,27%. Τέλος, σύμφωνα με την Επιτροπή την περίοδο 1994-1999 δημιουργήθηκαν στις περιοχές του Στόχου 1.800.000 θέσεις εργασίας από τις οποίες 390.000 στην Ελλάδα, 213.000 στην Ιρλανδία, 74.000 στην Ιταλία και 57.000 στη Γερμανία.

    [05] Η υψηλή τεχνολογία στην υπηρεσία της Αγίας Σοφίας

    17/7/2003 8:15:00 μμ

    Μετρήσεις και υπολογισμοί με συσκευές πολύ υψηλής τεχνολογίας, σε τρείς διαστάσεις, γίνονται στην Βασιλική της Αγίας Σοφίας, οι οποίες θα επιτρέψουν την ενίσχυση της δομής της σε περίπτωση σεισμού και την ανοικοδομησή της αν καταρρεύσει. "Αυτή η τεχνική θα επιτρέψει την αναπαράσταση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ενός πολύ ακριβούς μοντέλου της δομής του μνημείου και των αδύνατων σημείων του που πρέπει να ενισχυθούν, με αναλύσεις των μετρήσεων που θα γίνοται κάθε τρείς μήνες", εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σέφα Αράπογλου, διευθυντής του μουσείου της Αγίας Σοφίας. Το σύστημα αυτό, που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά, βασίζεται σε μια συσκεύη μέτρησης με ακτίνες λέιζερ, που μπορεί να καταγράψει εκατομμύρια συντεταγμένες σε μερικά λεπτά, και να ανασυνθέσει την αρχιτεκτονική του κτιρίου σε τρείς διαστάσεις.

    Θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια

    "Ενισχύσεις θα γίνουν σε συνάρτηση με τις αναλύσεις, που έχουν γίνει απο το πανεπιστήμιο Μπογκαζίτσι, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Σαπιένζα της Ρώμης, χάρη σε μια δωρεά ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ της UNIMED (Ενωση Μεσογειακών Πανεπιστημίων), σημείωσε ο κ. Αράπογλου.

    Οι πρώτες μετρήσεις, που έγιναν στην αρχή της εβδομάδας εξετάζονται απο το Σεισμολογικό Ινστιτούτο Καντιλι της Κωνσταντινούπολης για μια πρώτη γνωμάτευση. Η Βασιλική της Αγίας Σοφίας, που εγκαινιάστηκε το 360 μ.χ. έχει στο παρελθόν υποστεί σοβαρές καταστροφές. Από ισχυρό σεισμό το 559 μ.χ. κατέρρευσε ο τρούλος της εκκλησίας, που έχει διάμετρο 31 μέτρα και βρίσκεται σε ύψος 55 μέτρων πάνω απο το έδαφος.

    Το πιλοτικό αυτό σχέδιο, που θα διαρκέσει τρία χρόνια, αφορά επίσης και άλλα ιστορικά κτίρια, ανάμεσά τους το μπλέ τζαμί, το τέμενος Σουλειμανίγιε καθώς και το παλάτι του Τοπ Καπί, που όλα βρίσκονται μέσα απο τα τείχη της παλιάς πόλης.

    [06] Στα χέρια του FBI η υπόθεση για το ουράνιο

    17/7/2003 9:36:00 μμ

    Έρευνα προκειμένου να αποκαλυφθεί η προέλευση των ψευδών πληροφοριών, που αφορούσαν την υποτιθέμενη προσπάθεια αγοράς από το Ιράκ ουρανίου από το Νίγηρα, ξεκίνησε το FBI. "Ξεκινήσαμε μια έρευνα. Η υπόθεση μελετάται", δήλωσε ο εκπρόσωπος του FBI Εντ Κογκσγουελ. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από ερώτηση, που υπέβαλε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζον Ροκφέλερ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας. Οι προσπάθειες από το Ιράκ για την αγορά ουρανίου από το Νίγηρα είναι ένα από τα επιχειρήματα, που χρησιμοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο Μπους για να αιτιολογήσει τη στρατιωτική του επέμβαση στο Ιράκ. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα "Ρεπούμπλικα", που επικαλείται μια πηγή από την Sismi, τις ιταλικές στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες, ο φάκελος με τα ψευδή στοιχεία από το Νίγηρα προήλθε από τη Ρώμη και βρίσκονταν στα χέρια των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με την εφημερίδα ένας μυστηριώδης δημοσιογράφος παρέδωσε τα στοιχεία αυτά στην Αμερικανική πρεσβεία.

    [07] Συνεχίζουν τις επιδρομές οι Αμερικανοί

    17/7/2003 8:54:00 μμ

    Τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ στη διάρκεια επιδρομής τις τελευταίες 24 ώρες στο Ιράκ βρήκαν και κατάσχεσαν, μια μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών και όπλων και συνέλαβαν διάφορους ύποπτους. Συγκεκριμένα σε 14 συνολικά επιδρομές, η τέταρτη μεραρχία πεζικού βρήκε και κατάσχεσε περισσότερα από 50 κιβώτια με εκρηκτικά C4 (ισχυρά εκρηκτικά που χρησιμοποιούνται κυρίως από το στρατό), 250 χιλιάδες πυροκροτητές, περίπου 300 όπλα και 500 χειροβομβίδες, αναφέρεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού. Οι Αμερικανοί στρατιώτες συνέλαβαν συνολικά 30 ύποπτους στη διάρκεια των επιχειρήσεων αυτών που στόχο έχουν να εξαλείψουν τους οπαδούς του Σαντάμ Χουσεΐν, που κατηγορούνται για επιθέσεις κατά των αμερικανοβρετανικών δυνάμεων στο Ιράκ.

    Με προκηρύξεις καλούν τον λαό να αντισταθεί

    Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε, ότι δεν γνωρίζει την ακριβή ποσότητα των εκρηκτικών τύπου C4 αλλά υποθέτει ότι ήταν περίπου 900 κιλά. Ο ίδιος είπε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει ακριβώς το μέγεθος των καταστροφών που μπορεί να προκαλούσαν όλα αυτά τα εκρηκτικά.

    "Είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Μιλάμε για μεγάλες ποσότητες", τόνισε ο εκπρόσωπος Μπράιαν Σάρκι.

    Στο μεταξύ προκηρύξεις με το σύνθημα "Αντίσταση με όλα τα μέσα περιλαμβανόμενων και των όπλων", κατά των δυνάμεων του αμερικανοβρετανικού συνασπισμού κυκλοφόρησαν στην πόλη Μπαακούμπα στα βόρεια της Βαγδάτης ενώ πολλές από τις προκηρύξεις είχαν τοιχοκολληθεί σε εμφανή σημεία.

    Τις προκηρύξεις υπογράφει μια μέχρι σήμερα άγνωστη οργάνωση, το "Τάγμα των Σαλαντίν", που εμφανίζεται σήμερα επέτειο της ημέρας, που ανέλαβε την εξουσία στο Ιράκ το κόμμα Μπάαθ του Σαντάμ, στις 17 Ιουλίου του 1968.

    Αλλες προκηρύξεις της ίδια οργάνωσης αναφέρουν "Αντισταθείτε, όπως κάνει ο παλαιστινιακός λαός και ο λαός του Αφγανιστάν" και "Αντισταθείτε στις ταπεινώσεις των Αμερικανών και των Βρετανών, που ήρθαν για να κλέψουν τον πλούτο των Ιρακινών".

    [08] Αντιπροσωπεία του προσωρινού Συμβουλίου στον ΟΗΕ

    17/7/2003 8:31:00 μμ

    Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε σήμερα τη συμμετοχή αντιπροσωπείας του ιρακινού προσωρινού Κυβερνητικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της 22ας Ιουλίου, σχετικά με το Ιράκ, που ωστόσο δεν είναι αντιπροσωπεία, που τυγχάνει διπλωματικής αναγνώρισης στον Οργανισμό. "Η αντιπροσωπεία δεν θα καθήσει μπροστά από το ταμπλώ που αναγράφει το όνομα του Ιράκ", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας διπλωμάτης. Ο ασκών χρέη προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας, πρέσβης της Ισπανίας, Ινοκέντιο Αρίας τόνισε σήμερα, ότι κατά τη γνώμη του τα τρία μέλη της ιρακινής αντιπροσωπείας καλύπτονται από τα προβλεπόμενα, που αναφέρονται στο άρθρο 39. Το άρθρο αυτό δίνει στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας τη δυνατότητα να προσκαλεί προσωπικότητες, που έχουν μια συγκεκριμένη γνώση για θέματα ειδικά, που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη.

    Αλλα προηγούμενα

    Αναφερόμενος σε προηγούμενη τέτοια περίπτωση ένας αξιωματούχος του ΟΗΕ αναφέρθηκε στην περίπτωση πρόσκλησης του τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, παρά το γεγονός ότι τα Ηνωμένα Εθνη δεν αναγνωρίζουν τη λεγόμενη "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" (κατεχόμενη βόρεια Κύπρος), όπως και στην πρόσκληση εκπροσώπων μιας ομάδας μελών της οργάνωσης Κονγκολέζοι για τη Δημοκρατία, που είναι ένα ανταρτικό κίνημα, που υποστηρίζεται από τη Ρουάντα, η οποία παίζει ενεργό ρόλο στο ανατολικό τμήμα της Λαικής Δημοκρατίας του Κονγκό.

    Στην ιρακινή αντιπροσωπεία μετέχουν οι Αντναν Πασάσι, Αχμεντ Σάλαμπι και Ακίλα αλ Χασίμι. Η αντιπροσωπεία στη Νέα Υόρκη θα έχει συνάντηση με τον γ.γ του ΟΗΕ Κόφι Αναν με κύριο θέμα συζήτησης τις προσπάθειες για "την επιστροφή του Ιράκ στους κόλπους των Ηνωμένων Εθνών".

    Αλλη ιρακινή αντιπροσωπεία, στην οποία θα μετέχει και ο Κούρδος ηγέτης Τζαλάλ Ταλαμπανί αναχωρεί σήμερα για τη Ρώμη για να μετάσχει σε μια διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που θα ασχοληθεί με το ιρακινό ζήτημα.

    [09] Υδατοσφαίρηση: η εθνική γυναικών κατατρόπωσε τη Γαλλία

    17/7/2003 9:14:00 μμ

    φωτό Αρχείου

    Εύκολο απόγευμα είχε η εθνική μας ομάδα γυναικών της υδατοσφαίρησης εναντίον της Γαλλίας, την οποία νίκησε με 7-1 στον αγώνα, με τον οποίο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης. Παίζοντας καλό πόλο μόνο στο πρώτο επτάλεπτο (4-1), η ομάδα του Κούλη Ιωσηφίδη έβαλε τις βάσεις για την πρώτη νίκη της στη διοργάνωση. Μια νίκη, που την έφερε στην 3η θέση του Γ' ομίλου και την έστειλε αντίπαλο της πρωταθλήτριας κόσμου Ιταλίας, σε αγώνα νοκ άουτ το Σάββατο. Αυτό που δεν άρεσε στον ομοσπονδιακό προπονητή Κούλη Ιωσηφίδη είναι η εικόνα της ομάδας στα τρία τελευταία επτάλεπτα, όπου σημείωσε από ένα γκολ, ενώ έχασε δεκάδες ευκαιρίες για να διευρύνει το δείκτη του σκορ.

    Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι η ελληνική ομάδα είχε μόλις 7/26 σουτ (27%). Στην άμυνα πάντως οι Ελληνίδες τα πήγαν καλά μη επιτρέποντας στην ομάδα της Γαλλίας να σουτάρει χωρίς πίεση και αναγκάζοντας τους αντιπάλους σε σουτ της απελπισίας (1/18 με ποσοστό μόλις 6%).

    Σε καλή μέρα βρέθηκαν επίσης και οι δύο διεθνείς που κάθισαν κάτω από την εστία της εθνικής ομάδας. Η Ελληνάκη είχε 6/7 αποκρούσεις και η Μυλωνάκη 2/2.

    Τα επτάλεπτα: 4-1, 1-0, 1-0, 1-0. Τα γκολ της εθνικής ομάδας πέτυχαν οι Κοζομπόλη (3), Ασιλιάν (2), Ρουμπέση και Μωραϊτίδου, ενώ το μοναδικό τέρμα της Γαλλίας σημείωσε η Μοζντιέρζ.

    "Είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση και την όρεξη των κοριτσιών, όχι όμως και από τη συνολική εμφάνιση της ομάδας", δήλωσε ο Κούλης Ιωσηφίδης μετά το τέλος του αγώνα. "Παίξαμε άσχημα ακόμη και με αντίπαλο την Γαλλία, γι αυτό λέω ότι πρέπει να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς. Παίζουμε χωρίς καθαρό μυαλό, κάνουμε πολλά λάθη και το κυριότερο χάνουμε εύκολα γκολ. Αυτή η ομάδα χρειάζεται πολύ δουλειά για να μπορέσει σε λίγο καιρό να φτάσει και να είναι ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης και αρκεί να περιορίσουμε τα λάθη μας μέσα στο παιχνίδι για να φτάσουμε ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά. Απέναντι στην Ιταλία δεν είμαστε εμείς το φαβορί, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Πρέπει να δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο για να πούμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω. Με τέτοιες εμφανίσεις όπως τη σημερινή δεν έχουμε καμία τύχη", κατέληξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 17 July 2003 - 20:56:36 UTC