Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-07-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Εκτροπή οι προτάσεις Ντενκτάς''
  • [02] Ξεκινά ο διάλογος για τον εκλογικό νόμο
  • [03] Τροχαίο-θρίλερ μ' ένα νεκρό
  • [04] Νιγηριανός κατάπιε 69 σακουλάκια με ηρωΐνη
  • [05] Κάηκε η ''Αλάσκα'' στο Κεφαλάρι
  • [06] Τσοχατζόπουλος: ''Οι αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ...''
  • [07] Εξάρθρωση κυκλωμάτων σωματεμπορίας
  • [08] Συνελήφθησαν μέλη σπείρας διακίνησης όπλων και ναρκωτικών
  • [09] Σεισμός 4,2 στην Εύβοια
  • [10] Αίγυπτος: Δώδεκα νεκροί σε μετωπική σύγκρουση
  • [11] Ο Τένετ είχε σβήσει την πληροφορία για το ουράνιο
  • [12] Έντονη κριτική στον Αυστραλό Πρωθυπουργό
  • [13] Μπλίξ: ''Ο Τόνι Μπλερ διέπραξε ένα βασικό λάθος με τα όπλα του Ιράκ''
  • [14] Κωπηλασία: Έβδομοι οι Έλληνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο
  • [15] Ράλι Αιγαίου: Οι νικητές του πρώτου σκέλος
  • [16] Μπέιζμπολ: Μεγάλη νίκη απέναντι στην Γερμανία
  • [17] Αναχώρησε για Ελβετία ο Παναθηναϊκός
  • [18] Ροναλντίνιο: ''Σκέφτομαι μόνο τη Μάντσεστερ''
  • [19] Στη Μάντσεστερ ο Τιμ Χάουαρντ
  • [20] Ομοφυλόφιλοι κληρικοί στην Αυστραλία

    [01] ''Εκτροπή οι προτάσεις Ντενκτάς''

    13/7/2003 6:41:00 μμ

    Εκτροπή από την ουσία του Κυπριακού συνιστά ο νέος ελιγμός του Ραούφ Ντενκτάς να προτείνει Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης εκτιμούν οι ξένοι μεσολαβητές σύμφωνα με τον Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο, ο οποίος επιχειρείται λόγω των λεγόμενων βουλευτικών εκλογών στο ψευδοκράτους το Δεκέμβριο, αλλά και για παραπλάνηση της διεθνούς κοινής γνώμης. Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε την παραπάνω δήλωση κατά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου είχε υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και είχε συναντηθεί με τον ειδικό συντονιστή για το Κυπριακό στο Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών Τόμας Γουέστον.

    Η κίνηση Ντενκτάς, πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος, ήταν αναμενόμενη και υπογράμμισε ότι η διεθνής κοινή γνώμη δεν παραπλανιέται. Απάντηση, είπε, θα δοθεί μετά την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, στην οποία θα συζητηθεί το θέμα.

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επανέλαβε την εκτίμηση του ότι δεν θα ξαναρχίσουν σύντομα οι συνομιλίες για λύση του Κυπριακού, λόγω της τουρκικής στάσης. Από τη στιγμή, είπε, που όλοι οι ξένοι αναμένουν τα αποτελέσματα των λεγόμενων εκλογών στα κατεχόμενα και ο Ντενκτάς χαίρει της υποστήριξης της Αγκυρας, οι πιθανότητες για ένα νέο άνοιγμα στο Κυπριακό είναι ελάχιστες,

    Όμως τόνισε την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για άμεση επανέναρξη του διαλόγου στη βάση του Σχεδίου Ανάν, ώστε την 1η Μαΐου 2004, να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση μία επανενωμένη Κύπρος.

    [02] Ξεκινά ο διάλογος για τον εκλογικό νόμο

    Πηγή: NET 105,8 fm 13/7/2003 4:43:00 μμ

    Με επιδίωξη την εξασφάλιση της συναίνεσης των κομμάτων, η κυβέρνηση ανοίγει τον διάλογο για τον εκλογικό νόμο. Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να καταθέσει τις προτάσεις της για το εκλογικό σύστημα του 2008. Ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης μιλώντας στην ΝΕΤ 105,8 μίλησε "για την ανάγκη θέσπισης αντιπροσωπευτικότερου και αναλογικότερου συστήματος". Αντίθετα, όπως δήλωσε στο σταθμό η Μαριέττα Γιαννάκου ''η Ν.Δ. θεωρεί ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις και δεν θα συμμετάσχει στον διάλογο''. Υπέρ του διαλόγου τάχθηκαν ο ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ. Εν τω μεταξύ, την προσεχή εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά συσκέψεων με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και για τρέχοντα θέματα με αρμόδιους υπουργούς, με στόχο την άμεση επίλυση προβλημάτων και την προώθηση του κυβερνητικού έργου. Η αρχή θα γίνει την Τρίτη με αντικείμενο την καταπολέμηση της ακρίβειας.

    [03] Τροχαίο-θρίλερ μ' ένα νεκρό

    13/7/2003 5:54:00 μμ

    φωτό Αρχείου

    Τροχαίο-θρίλερ, τα ξημερώματα στις Αχαρνές. Στην λεωφόρο Θρακομακεδόνων ΙΧ αυτοκίνητο με οδηγό τον Σέργιο Παυλίδη 24 ετών ξέφυγε από την πορεία του προσέκρουσε διαδοχικά σε κολώνα και σε μαντρότοιχο και ακινητοποιήθηκε στο δρόμο. Από την πρόσκρουση ο συνοδηγός Παναγιώτης Κρανίδης, 22 ετών εκτινάχθηκε από το αυτοκίνητο και έπεσε στο δρόμο, όπου διερχόμενο ΙΧ, μάρκας BMW, τον παρέσυρε και τον σκότωσε. Στη συνέχεια ο οδηγός της BMW ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε εγκαταλείποντας το θύμα του και τον άλλο νεαρό. Όπως έγινε γνωστό οι αστυνομικές αρχές έχουν στη διάθεση τους μαρτυρία για τον αριθμό κυκλοφορίας της BMW και εκτιμάται ότι ο οδηγός της θα συλληφθεί σύντομα. Ο Σέργιος Παυλίδης τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.

    [04] Νιγηριανός κατάπιε 69 σακουλάκια με ηρωΐνη

    13/7/2003 3:40:00 μμ

    Εξηντά εννιά σακουλάκια, που περιείχαν περίπου ένα κιλό κοκαΐνη είχε καταπιεί ένας 33χρονος Νιγηριανός, που πέθανε προχθές τα ξημερώματα ,ενώ ερχόταν αεροπορικώς στη χώρα μας από το Βέλγιο. Πρόκειται για τον Τζόζεφ Τσουκουεμέκα Ομπίκα από το Λάγος ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε αεροσκάφος της εταιρίας "Ελλάς Τζετ", πτήση 205 από Βρυξέλλες προς Αθήνα. Όταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ενημερώθηκε η αστυνομία και ο νεκρός μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο, όπου μετά τη νεκροτομή διαπιστώθηκε, ότι μέσα στο στομάχι του και το έντερο υπήρχαν 69 αυτοσχέδια νάιλον σακουλάκια, που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 912 γραμμαρίων. Έρευνα για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Αερολιμένα Αθηνών.

    [05] Κάηκε η ''Αλάσκα'' στο Κεφαλάρι

    13/7/2003 3:36:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Στάχτη έγινε η ιστορική καφετέρια "Αλάσκα" στη διασταύρωση Χαριλαου Τρικούπη και Φιλαδελφείας στο Κεφαλάρι Κηφισιάς απο πυρκαγιά που ξέσπασε λιγο μετά τη 1 το μεσημέρι. Η καφετέρια ηταν κλειστή την ώρα, που εκδηλώθηκε η φωτιά αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, που συνέλεξαν οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής γίνονταν διάφορες εργασίες γι' αυτο πιθανολογείται, οτι μπορεί να προκλήθηκε απο σπινθήρα ηλεκτροσυγκόλλησης. Ωστόσο τα αίτια θα εξακριβωθούν μετά την αυτοψία, που θα κάνουν οι εμπειρογνώμονες στο χώρο. Στο σημείο της πυρκαγιάς εσπευσαν 30 πυροσβέστες με δεκα υδροφόρα οχήματα, που έσβησαν τη φωτιά μετά απο λίγη ώρα. Λόγω των εύφλεκτων υλικών, όμως, η ξύλινη καφετέρια καταστράφηκε ολοσχερώς.

    [06] Τσοχατζόπουλος: ''Οι αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ...''

    13/7/2003 1:17:00 μμ

    Αναφορικά με τις αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα την αντικατάσταση του Κώστα Λαλιώτη από τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη στη θέση του γραμματέα του κόμματος ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξη του στο "Εθνος της Κυριακής" εκτιμά ότι είναι "απώλεια" για την πορεία και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ η αποχώρηγση του και εμφανίζεται αισιόδοξος ότι αυτή θα είναι "στιγμιαία". Όσον αφορά τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη θεωρεί ότι "είναι στέλεχος με μεγάλη κομματική εμπειρία και γνωρίζει ότι οι αξίες,οι αρχές και η ιστορία του ΠΑΣΟΚ είναι οι δεδομένες κοινές καταβολές μας,που τις τιμούμε και σήμερα, συμβάλλοντας στη συνέχεια στην εξέλιξη και στην δημιουργία του νέου ,των νέων απαντήσεων που χρειάζεται η σύγχρονη εποχή".

    Εξάλλου για τον ανασχηματισμό δηλώνει ότι είναι δικαίωμα του Πρωθυπουργού να αποφασίσει την σύνθεση της κυβέρνησης του και προσθέτει ότι κατά την άποψη του σαυτήν "διαφαίνεται η συνέχεια, η προσπάθεια γιά ολοκλήρωση του έργου, αλλά και η ανανέωση και η ενδυνάμωση".

    Παράλληλα εκτιμά ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο γιά πρόωρες εκλογές φέτος.

    Τέλος για την συμφωνία ΕΛΠΕ-ΠΕΤΡΟΛΑ δηλώνει ότι σε λίγες μέρες θα ακούσουμε τη συμφωνημένη πλέον βάση ανταλλαγής μετοχών μεταξύ των δύο εταιρειών, που εισέρχονται στην τελική φάση ολοκλήρωσης της συνεργασίας και της συγχώνευσης και επισημαίνει ότι "το ΠΑΣΟΚ έχει ξεφύγει απότη λογική του κρατισμού γιά τη λειτουργία των δημόσιων οργανισμών και επιλέγει πολιτικά τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα γιά την ανάδειξη πιό ισχυρών οργανισμών που θα εξασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων".

    [07] Εξάρθρωση κυκλωμάτων σωματεμπορίας

    13/7/2003 5:48:00 μμ

    Δυο κυκλώματα σωματεμπορίας και εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών εξαρθρώθηκαν από την Ασφάλεια Αττικής. Το πρώτο κύκλωμα αποτελούσαν ο Ελευθέριος Τζίτζης, 40 ετών, κάτοικος Πειραιά, ο οποίος συνελήφθη, η Μολδαβή φίλη του με το ψευδώνυμο "Αλα", ο Ηλίας Μανουσογεωργάκης, 37 χρόνων, κάτοικος Πετραλώνων, ένα ζευγάρι Ρώσων με τα ονόματα Ισμάτ και Τζένια και η Ρωσίδα Ολγα Ζήνοβα, οι οποίοι αναζητούνται και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία ο Τζίτζης και η Μολδαβή αγόραζαν γυναίκες από το ζευγάρι των Ρώσων, τις κρατούσαν κλεισμένες σε ισόγειο διαμέρισμα στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 23 στον Ταύρο υπό την επιτήρηση του Μανουσογιωργάκη, της Μολδαβής και της Ζήνοβα και στη συνέχεια τις εξέδιδαν με τη βία κρατώντας για λογαριασμό τους όλες τις εισπράξεις. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν μια Ρωσίδα κατάφερε να δραπετεύσει και ειδοποίησε την Αστυνομία.

    Το δεύτερο κύκλωμα αποτελούσαν ο Λεωνίδας Λάκκας και η σύζυγος του Μαρίνα Αντωνιάδη, ιδιοκτήτες μπαρ με την επωνυμία "Στάτους" στην οδό Τατοΐου 71 στη Μεταμόρφωση, ένας 23χρονος, μια Μολδαβή και δυο Ρωσίδες, που εργάζονταν στο κατάστημα και οι οποίοι συνελήφθησαν. Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δράστες ανάγκαζαν δώδεκα κοπέλες, από τις 15 που απασχολούσε το μπαρ, να παρουσιάζουν ατομικό στριπτίζ αποκομίζοντας μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη.

    Όλοι οι εμπλεκόμενοι στις δυο υποθέσεις κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί οργανωμένου εγκλήματος, σωματεμπορία, μαστροπεία, "ξέπλυμα χρήματος" και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

    [08] Συνελήφθησαν μέλη σπείρας διακίνησης όπλων και ναρκωτικών

    13/7/2003 5:43:00 μμ

    Στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και όπλων από την Αλβανία βρίσκεται η Αστυνομία, μετά τη σύλληψη πριν από τρεις μέρες δυο Αλβανών, που μετέφεραν 2,5 κιλά ηρωίνης. Οι Αλβανοί είχαν εντοπιστεί στο Ηράκλειο της Κρήτης και μετά από παρακολούθηση διαπιστώθηκε ότι ήρθαν στην Αθήνα, όπου παρέλαβαν από άγνωστο άτομο την ηρωίνη. Με ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας BMW, μετέβησαν στη Δραπετσώνα όπου και συνελήφθησαν. Εκτός από τα ναρκωτικά πάνω τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα πιστόλια, 258 φυσίγγια και δυο κινητά τηλέφωνα. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πειραιά. Επίσης από τη Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής εξαρθρώθηκε ένα ακόμη κύκλωμα Αλβανών και Ελλήνων οι οποίοι διακινούσαν κοκαΐνη και ηρωίνη σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

    Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες και ένας Αλβανός στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοκαΐνη βάρους 15 γραμμαρίων, μικροποσότητα ηρωίνης, 15 ναρκωτικά χάπια και άλλα πειστήρια. Τέλος στην περιοχή της Ομόνοιας συνελήφθη ο 28χρονος Ιρακινός Σταρ Χασάν στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 κιλά και 750 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης. Όπως είπε ο ίδιος εργαζόταν για λογαριασμό ενός Αλβανού, ο οποίος του προμήθευε το χασίς για να το προωθεί σε διάφορους χρήστες στην περιοχή της Ομόνοιας.

    [09] Σεισμός 4,2 στην Εύβοια

    13/7/2003 12:27:00 μμ

    Σεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, έγινε τα ξημερώματα αισθητός και στην Εύβοια. Είχε επίκεντρο το Αλιβέρι και έγινε αισθητός και στη Βόρεια Αττική.

    [10] Αίγυπτος: Δώδεκα νεκροί σε μετωπική σύγκρουση

    13/7/2003 5:57:00 μμ

    φωτό Αρχείου

    Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο και φορτηγό συγκρούστηκαν μετωπικά στη Χερσόνησο του Σινά, έγινε γνωστό από πηγές ασφαλείας. Το δυστύχημα έγινε κοντά στην πόλη ελ-Αρίς, στο βόρειο Σινά, γύρω στα 250 χλμ ανατολικά του Καϊρου. Τα θύματα ταξίδευαν με τοπικό λεωφορείο, το οποίο συνήθως μεταφέρει εργάτες από εργοστάσιο τσιμέντων της περιοχής. Σημειώνεται ότι η Αίγυπτος έχει από τα υψηλότερα ποσοστά τροχαίων δυστυχημάτων που οφείλονται στις υψηλές ταχύτητες, την απρόσεκτη οδήγηση και το κακό οδικό δίκτυο.

    [11] Ο Τένετ είχε σβήσει την πληροφορία για το ουράνιο

    13/7/2003 5:36:00 μμ

    Σε δύσκολη θέση βρίσκονται Μπους και Μπλερ μετά τις αποκαλύψεις, ότι οι μυστικές υπηρεσίες των χωρών τους, τους είχαν ενημερώσει, ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Σαντάμ διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Washington Post η CIA είχε σβήσει από ομιλία του προέδρου Μπους την αναφορά στην υποτιθέμενη απόπειρα του Ιράκ να προμηθευτεί ουράνιο από την Αφρική, τρεις μήνες πριν ο Μπους την συμπεριλάβει στην ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους. Ο διευθυντής της CIA Τζορτζ Τένετ, που ανέλαβε τελικά την ευθύνη για τη διατήρηση της πληροφορίας στην ομιλία του Μπους τον Ιανουάριο, είχε επέμβει προσωπικά τον Οκτώβριο του 2002 και είχε συστήσει στον Λευκό Οίκο να σβήσει την αναφορά για το ουράνιο από ομιλία, που ετοιμαζόταν τότε να εκφωνήσει ο Πρόεδρος στο Οχάιο.

    Ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε στην Washington Post, ότι ο Τένετ είχε πει τότε για την πληροφορία ότι προέρχεται από μία μόνον πηγή και πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Οι υπεύθυνοι του Λευκού Οίκου, όμως, θέλησαν να συμπεριλάβουν την πληροφορία στην ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους τον Ιανουάριο.

    Ζήτησαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών να την επαληθεύσουν και όταν έμαθαν ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχεία για την επαλήθευσή της αποφάσισαν να τη συμπεριλάβουν με έναν πιο γενικό τρόπο, αποδίδοντάς τη στις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

    Στο μεταξύ ο αριθμός των νεκρών Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ αυξάνεται, το κόστος της ανοικοδόμησης αυξάνεται και οι δημοτικότητες των δύο ηγετών καταρρέουν.

    [12] Έντονη κριτική στον Αυστραλό Πρωθυπουργό

    13/7/2003 3:48:00 μμ

    Απέρριψε το αίτημα για παραίτησή του, που διατυπώνεται από διάφορες πλευρές, λόγω της "παραπληροφόρησης της Βουλής και του λαού", αναφορικά με τον πυρηνικό εξοπλισμό του Ιράκ ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σάϊμον Κριν, κατηγόρησε τον Αυστραλό Πρωθυπουργό ότι "δεν λέει την αλήθεια", ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη, ότι τρεις αυστραλιανές κυβερνητικές υπηρεσίες αλλά και οι πρεσβείες της Αυστραλίας στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο γνώριζαν "έγκαιρα", πως οι ισχυρισμοί περί αγοράς ουρανίου του Σαντάμ Χουσεϊν από την Αφρική "δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα".

    Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση

    Ο Χάουαρντ, ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα επίσημη επίσκεψη στις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία και τη Νότιο Κορέα με κύριο θέματα συζήτησης την διεθνή και περιφερειακή ασφάλεια, την πάταξη της τρομοκρατίας και τον πυρηνικό εξοπλισμό της Βόρειας Κορέας, σχολίασε ότι οι ισχυρισμοί του περί πυρηνικού εξοπλισμού του Ιράκ, που όπως αποδείχθηκε ήταν λανθασμένοι, ήταν ένα "ασήμαντο κεφάλαιο", αλλά τόσο ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, Σάιμον Κριν, όσο και ο σκιώδης υπουργός Εξωτερικών, Κέβιν Ράντ, διαφώνησαν λέγοντας, πως ο Πρωθυπουργός "πάνω από 36 φορές, πριν τον πόλεμο, αναφέρθηκε στον πυρηνικό εξοπλισμό του Χουσεϊν για να δικαιολογήσει τη συμμετοχή της Αυστραλίας".

    Ο Χάουαρντ, λίγο πριν αναχωρήσει σήμερα για τη Μανίλα, όπου ήδη έφθασε, όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να παραιτηθεί γέλασε και απάντησε: "Άλλη ερώτηση". Ο υπουργός Αμύνης, Ρόμπερτ Χιλ, υπεραμύνθηκε των μυστικών υπηρεσιών της Αυστραλίας και απέρριψε, επίσης, ως "αστείο" το αίτημα παραίτησής του.

    Το Εργατικό Κόμμα κάλεσε την κυβέρνηση Χάουαρντ να αποκαλύψει τι πραγματικά γνώριζε για τα πυρηνικά όπλα του Ιράκ, πριν την κήρυξη του πολέμου μετά την αποκάλυψη πως τρεις αρμόδιας αυστραλιανές υπηρεσίες γνώριζαν ότι οι ισχυρισμοί περί αγοράς του Ιράκ ουρανίου από την Αφρική "δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα".

    Ο πρώην υπάλληλος της Υπηρεσίας Αξιολόγησης Πληροφοριών, Άντριου Γουίλκς, που παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή της Αυστραλίας στον πόλεμο εναντίον του Ιράκ, εκτιμά ότι η Υπηρεσία γνώριζε από το 2002 τις επιφυλάξεις των Αμερικανών.

    Ο Χάουαρντ επιμένει, ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις αμφιβολίες των Αμερικανών, αλλά σπεύδει να προσθέσει ότι "...η ενημέρωσή του τον Ιανουάριο 2003 για την ανακρίβεια των πληροφοριών δεν θα άλλαζε την απόφαση της Αυστραλίας να πάρει μέρος στον πόλεμο εναντίον του Ιράκ".

    [13] Μπλίξ: ''Ο Τόνι Μπλερ διέπραξε ένα βασικό λάθος με τα όπλα του Ιράκ''

    13/7/2003 12:52:00 μμ

    Ένα "βασικό λάθος" διέπραξε ο Bρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ υποστηρίζοντας πως ο Σαντάμ Χουσέιν θα μπορούσε να ενεργοποιήσει όπλα μαζικής καταστροφής εντός 45 λεπτών, επεσήμανε ο πρώην επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό του Ιράκ, Χανς Μπλιξ σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Ιντιπέντεντ.

    "Πιστεύω πως ήταν ένα βασικό λάθος. Δεν γνωρίζω πώς ακριβώς υπολόγισαν αυτόν τον αριθμό των 45 λεπτών στον φάκελλο του περασμένου Δεκεμβρίου. Όμως αυτό μου μοιάζει πως απέχει πολύ από την πραγματικότητα", τονίζει ο Μπλιξ.

    "Μου φαίνεται πολύ απίθανο να διέθετε το παραμικρότερο μέσο για να αναπτύξει χημικά και βιολογικά όπλα εντός 45 λεπτών", σχολίασε ο Μπλιξ, αναφερόμενος στον φάκελλο για τα χημικά και βιολογικά όπλα του Ιράκ, που έδωσε στη δημοσιότητα στις 24 του περασμένου Δεκεμβρίου και τα στοιχεία του επανέλαβε κι ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων ο πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ.

    [14] Κωπηλασία: Έβδομοι οι Έλληνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο

    13/7/2003 5:20:00 μμ

    φωτό Αρχείου

    Η πρώτη θέση, που κατέκτησαν στον μικρό τελικό του διπλού σκίφ ελαφρών βαρών οι Βασίλης Πολύμερος και Νίκος Σκιαθίτης ήταν ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η εθνική ομάδα Κωπηλασίας στον τρίτο και τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2003 που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στη Λουκέρνη της Ελβετίας. Οι δυο Έλληνες κωπηλάτες τερμάτισαν σε χρόνο 6.21.40 καταλαμβάνοντας την 7η θέση στην τελική κατάταξη του αγωνίσματος. Εξάλλου στην δίκωπο άνευ πηδαλιούχου των γυναικών στα τρία πληρώματα, που συμμετείχαν, το ελληνικό με τις Ελπίδα Γρυγοριάδου και Αγγελική Γκρέμου κατέλαβαν την δεύτερη θέση. Όλα τα υπόλοιπα ελληνικά πληρώματα έμειναν εκτός δωδεκάδας.

    [15] Ράλι Αιγαίου: Οι νικητές του πρώτου σκέλος

    13/7/2003 5:17:00 μμ

    Στο γραφικό λιμάνι του Ρεθύμνου "ξεκουράζονται" έπειτα από 37 ώρες συναρπαστικού αγώνα, τα 42 σκάφη, που ξεκίνησαν στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής από το Φαληρικό Ορμο. Ο αγώνας διεξήχθη υπό συνθήκες ελαφρού βοριά, που δεν ξεπερνούσε τα 20 μίλια, κάνοντας τη διαδρομή απολαυστική για τα πληρώματα. Πρώτο στο λιμάνι του Ρεθύμνου μπήκε το σκάφος OPTIMUMM 3 WASH &amp; GO των Περικλή Λιβά και Νίκου Λάζου. Ο τερματισμός των σκαφών συνεχίστηκε όλη τη νύχτα και ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί.

    Τα τελικά αποτελέσματα του 1ου σκέλους Φάληρο-Ρέθυμνο, μετά τον διορθωμένο χρόνο, στις δύο κατηγορίες σκαφών που λαμβάνουν μέρος στον αγώνα είναι: ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IMS OVERALL 1) SUGAR TOO (Κυβερνήτης Α. Αθανασίου) 1,5β 2)VANA VIOLETTA (Γ. Συκάρης) 3, 3)ZANTINO TELESTET (Π. Στρούζας) 4,5. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ORC OVERALL 1)EXANIMO (Κυβερνήτης Π. Τσάμης) 1,5β. 2) ASTARTI (Κ. Μαρκουλιδάκης) 3, 3)LOUPEN (Ε. Καζακόπουλος) 4,5.

    Η Κυριακή βρήκε τα πληρώματα να ξεκουράζονται και να ανασυντάσσονται, ενώ ο χορηγός του αγώνα παρέθεσε γεύμα στους επισήμους, στις αρχές του Ρεθύμνου με φόντο το ατμοσφαιρικό Ενετικό Λιμάνι.

    Η απονομή για τους νικητές του 1ου σκέλους θα γίνει την Τρίτη 15 Ιουλίου στις 8.30 το βράδυ στο φαντασμαγορικό μεσαιωνικό κάστρο της Φορτέτζα.

    [16] Μπέιζμπολ: Μεγάλη νίκη απέναντι στην Γερμανία

    13/7/2003 5:10:00 μμ

    φωτό Αρχείου

    Η εθνική μας ομάδα μπέιζμπολ συνέτριψε χθες το βράδυ την έμπειρη και φιλόδοξη ομάδα της Γερμανίας με 11-0 χάρη στην αλάνθαστη άμυνα, στο δεύτερο παιχνίδι της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ολλανδίας. Ο αγώνας, που κρατά 9 innings, ολοκληρώθηκε στα 7 innings, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδιζε με πάνω από 10 runs. Μάλιστα δεν ολοκλήρωσε και την επίθεση στο 7ο inning, μιας και ήταν η γηπεδούχος ομάδα. Η Εθνική μας πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη σε διαφορά runs (Ελλάδα-Γερμανία 11-0) και την μικρότερη ήττα (Ελλάδα-Ισπανία 0-1), στους 12 αγώνες, που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα στο Ευρωπαϊκό. Επίσης, κανένας αγώνας μέχρι τώρα δεν ολοκληρώθηκε στα 7 innings (λόγω μεγάλης διαφοράς) αλλά πολλοί αγώνες διήρκεσαν περισσότερα από 9 inning εξαιτίας ισοπαλίας.

    Αν και η αρχή δεν ήταν η καλύτερη για την εθνική μας ομάδα, αφού δεν μπόρεσε να δείξει της πραγματικές δυνατότητές της απέναντι στην Ισπανία , τώρα η Εθνική μας αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις της για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα απέναντι σε ομάδες έμπειρες με ιστορία στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Μπέϊζμπολ.

    Σήμερα η εθνική μας αγωνίζεται με την Ιταλία στο Χάαρλεμ, η οποία είναι από τις πιο δυνατές ομάδες του Πρωταθλήματος στις 20:00 ώρα Ελλάδας. Οι αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπέϊζμπολ θα διαρκέσουν έως 19/7/2003.

    [17] Αναχώρησε για Ελβετία ο Παναθηναϊκός

    13/7/2003 1:36:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Τον νέο Παναθηναϊκό θέλει να χτίσει στην Ελβετία ο Γιτζάκ Σουμ. Το πρωί αναχώρησε για την Ελβετία, η αποστολή των "πρασίνων", εκεί όπου θα πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Στο αεροπλάνο επιβιβάστηκαν 24 παίκτες, ενώ από την Δευτέρα θα ενσωματωθεί και ο Νασίφ Μορίς. "Προπονούμαστε σκληρά και καλά εδώ και 9 μέρες. Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Πάμε στην Ελβετία να δουλέψουμε και να δώσουμε πέντε φιλικά ματς σε διάστημα δύο εβδομάδων. Οταν επιστρέψουμε θα είμαστε έτοιμοι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το έμψυχο δυναμικό. Περιμένω ακόμη δύο παίκτες. Πιστεύω στους παίκτες μου και περιμένω ότι θα πάνε καλά. Διαθέτουμε καλό υλικό", δήλωσε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

    Την αποστολή ακολουθούν οι: Νικοπολίδης, Κοτσόλης, Τζόρβας, Φύσσας, Σεϊταρίδης, Γκούμας, Χένρικσεν, Κυργιάκος, Μπασινάς, Λίνκαρ, Μάριτς, Σαπάνης, Μικάελσεν, Γήτας, Μπόατενγκ, Κωνσταντινίδης, Ζουτάουτας, Βλάοβιτς, Βαζέχα, Κωνσταντίνου, Ολισαντέμπε, Παπαδόπουλος, Επαλέ.

    Ο Νασίφ Μόρις έχει πάρει άδεια και θα ενσωματωθεί με την αποστολή στην Ελβετία.

    [18] Ροναλντίνιο: ''Σκέφτομαι μόνο τη Μάντσεστερ''

    13/7/2003 12:51:00 μμ

    Ανυπομονεί ο Ροναλντίνιο να γίνει ο πρώτος Βραζιλιάνος, που θα φορέσει τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σε δηλώσεις του στην "Sunday's News of the World" ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν δεν έκρυψε την έντονη επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του στην πρωταθλήτρια Αγγλίας. "Πραγματικά ανυπομονώ να γίνω ο πρώτος Βραζιλιάνος που θα παίξει στη Μάντσεστερ. Ξέρω πως πολλοί άσοι της πατρίδας μου ήθελαν αυτό το προνόμιο και τώρα έχω εγώ αυτήν την ευκαιρία και δεν θέλω να τη χάσω. Μόνο αυτή την ομάδα έχω στο μυαλό μου και σε αυτή θέλω να συνεχίσω την καριέρα μου", ξεκαθάρισε ο 23χρονος διεθνής μέσος, πιέζοντας την Παρί να δεχτεί την πρόταση, ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων, που έχει κάνει η Μάντσεστερ για την απόκτηση του.

    [19] Στη Μάντσεστερ ο Τιμ Χάουαρντ

    13/7/2003 12:50:00 μμ

    Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Τιμ Χάουαρντ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας συμφώνησε σε όλα με τον διεθνή Αμερικανό τερματοφύλακα, ο οποίος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο 24χρονος γκολκίπερ είναι προσωπική επιλογή του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, καθώς πιστεύει πως μπορεί να δώσει πολλές λύσεις κάτω από τα δοκάρια. "Μίλησα με τον Σερ Αλεξ και μου είπε πως πιστεύει σε μένα και θα μου δώσει ευκαιρίες να δείξω την αξία μου", δήλωσε ο νεαρός τερματοφύλακας.

    [20] Ομοφυλόφιλοι κληρικοί στην Αυστραλία

    13/7/2003 3:31:00 μμ

    φωτό Αρχείου

    Έτοιμη να επιτρέψει σε ομοφυλόφιλους, που έχουν δηλώσει ανοικτά την ομοφυλοφιλία τους, να χειροτονούνται κληρικοί της είναι η εκκλησία Uniting Church, το τρίτο μεγαλύτερο χριστιανικό δόγμα της Αυστραλίας. Η πρόταση, που διατυπώθηκε με την ευκαιρία του εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυση της Uniting Church αναμένεται να εγκριθεί "χάρη της ενότητας", όπως είπε εκπρόσωπός της. Η Uniting Church ιδρύθηκε το 1977 από την συγχώνευση Πρεσβυτεριανών, Μεθοδιστών κι άλλων δογμάτων και τα τελευταία χρόνια το θέμα της χειροτονίας ομοφυλόφιλων κληρικών την διχάζει έντονα. Στο μεταξύ ο απερχόμενος πρόεδρος της εκκλησίας, καθηγητής Τζέϊμς Χάϊρ στον απολογισμό του έκανε λόγο για απαράδεκτη κατάπτωση της ηθικής στις λεγόμενες δημοκρατίες των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και της Βρετανίας που, όπως τόνισε "χρησιμοποίησαν ψέματα για να δικαιολογήσουν τον πόλεμο στο Ιράκ" ενώ κατηγόρησε τόσο την αυστραλιανή κυβέρνηση όσο και την αντιπολίτευση για "έλλειψη δημοκρατικότητας και ηθικής" και για αδιαφορία έναντι των μεταναστών, των λαθρομεταναστών, των προσφύγων και των μη προνομιούχων κοινωνικών ομάδων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 13 July 2003 - 16:53:36 UTC