Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-07-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προτάσεις Ντενκτάς για Βαρώσι - αεροδρόμιο Λευκωσίας
  • [02] Ικανοποίηση Σημίτη για την ολυμπιακή προετοιμασία
  • [03] Συνάντηση Σημίτη-Πετσάλνικου
  • [04] Λάθος του πιλότου η πτώση του ελικοπτέρου στην Ανάφη
  • [05] Οι Ολυμπιακοί, επίκεντρο του Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου
  • [06] Εν αναμονή διορισμού νέου απεσταλμένου της Ε.Ε στη Μ. Ανατολή
  • [07] Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανοίγει ξανά την υπόθεση Οτσαλάν
  • [08] Europol: Εξάρθρωση δικτύων λαθραίας διακίνησης ανθρώπων
  • [09] Εμμένει στις ιταλικές ...διακοπές του ο Κον-Μπεντίτ
  • [10] Ζητείται λογότυπο για το ευρωπαϊκό έτος 2004
  • [11] Η ιταλική προεδρία προωθεί Ελληνική πρόταση για τον αγροτικό τομέα
  • [12] Κατάθεση μάρτυρα υπέρασπισης του Γ. Σερίφη
  • [13] Τουρκία: Έρευνες για σύσταση κατηγορητηρίου κατά Τσιλέρ
  • [14] Επίθεση Κούρδων ανταρτών σε χωριό της Τουρκίας
  • [15] Μυστηριώδης εισβολή αστυνομικών σε ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία
  • [16] ''Όχι σε γερμανική συμμετοχή χωρίς σαφή εντολή του ΟΗΕ''
  • [17] Σύγκρουση αμερικανικών και ιρακινών δυνάμεων στο Ραμαντί
  • [18] Ανέστειλαν την απεργία οι βενζινοπώλες
  • [19] Kοντά στην Αθλέτικο Μαδρίτης ο Νικολαΐδης
  • [20] Ανανέωσε με ΠΑΟ ο ΜακΝτόναλντ
  • [21] Διεθνές Πρωτάθλημα Σκακιού στην Ικαρία
  • [22] Οκτώ τραυματίες σήμερα στις ταυροδρομίες της Παμπλόνα

    [01] Προτάσεις Ντενκτάς για Βαρώσι - αεροδρόμιο Λευκωσίας

    11/7/2003 7:32:00 μμ

    Την υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ επιστροφή Ελληνοκυπρίων σε τμήμα της περιοχής των Βαρωσίων, πρότεινε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, ζητώντας ως αντάλλαγμα να ανοίξει το αεροδρόμιο της Λευκωσίας και στην τουρκοκυπριακή πλευρά. Παράλληλα, ζήτησε την επαναφορά της δέσμης ιδεών Γκάλι, που διατυπώθηκαν το 1993 και αφορούσαν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Τη σύγκλιση Εκτακτου Εθνικού Συμβουλίου, με αντικείμενο τις προτάσεις Ντενκτάς, ανακοίνωσε για την Δευτέρα, ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Κύπρος Χρυσοστομίδης, δήλωσε οτι η οποιαδήποτε εξέλιξη στα κατεχόμενα θα αποκτήσει αξία εάν σημαίνει αλλαγή της τουρκικής πολιτικής στο Κυπριακό.

    Επιφυλακτική η κυπριακή πλευρά

    Με γραπτή δήλωση του και χωρίς να τοποθετηθεί επί των προτάσεων Ντενκτάς, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι δεν θα αποδεχθεί τις προτάσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη, αν διαπιστωθεί ότι με αυτές στοχεύει σε αναγνώριση χωριστικής κρατικής οντότητας και κυριαρχίας του ψευδοκράτους του.

    Όπως επισημαίνει, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του 1993 - 1994 είχαν ναυαγήσει λόγω της εμμονής του να αναγνωρισθεί η κυριαρχία του ψευδοκράτους του.

    Τουρκικοί διπλωματικοί κύκλοι, στις ΗΠΑ, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, ανταποκρίνεται θετικά στις εξαγγελίες Ντενκτάς.

    Οι προτάσεις Ντενκτάς, οι οποίες είχαν προαναγγελθεί από τον τουρκοκυπριακό Τύπο, έγιναν σε πλήρη συνεννόηση με την Αγκυρα, αφού λίγο μετά τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι προτάσεις αντιμετωπίζονται θετικά από την κυβέρνηση.

    Τόνισε επίσης, ότι οι εξαγγελίες του Τουρκοκύπριου ηγέτη, αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά τη διάθεση της τουρκοκυπριακής πλευράς να εξευρεθεί λύση που θα ικανοποιεί αμοιβαία και τις δυο πλευρές. ΄

    Δεν έδωσε ωστόσο, καμία πληροφορία για χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τους.

    Λίγο αργότερα, με επίσημη ανακοίνωση του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, χαιρέτισε τις προτάσεις Ντενκτάς και κάλεσε '' τις ενδιαφερόμενες πλευρές, τα Ηνωμένα Έθνη, την Ε.Ε. και τη Διεθνή Κοινότητα να αξιολογήσουν και να υποστηρίξουν αυτό το σημαντικό άνοιγμα''.

    Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι εξαγγελίες Ντενκτάς ''θα ανοίξουν το δρόμο για μια ουσιαστική συνεννόηση και λύση.

    [02] Ικανοποίηση Σημίτη για την ολυμπιακή προετοιμασία

    11/7/2003 5:55:00 μμ

    Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την πορεία της ολυμπιακής προετοιμασίας αλλά και τη δραστική μείωση του κόστους των ολυμπιακών προσαρμογών, εμφανίσθηκε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση της διυπουργικής Επιτροπής. Χαρακτήρισε κρίσιμο το καλοκαίρι για την πορεία των έργων ενώ ζήτησε να συνεχισθεί με αμείωτους ρυθμούς η εντατική προσπάθεια." Δουλεύουμε με προγραμματισμό και μεθοδικότητα ακόμα για την πιο μικρή λεπτομέρεια" είπε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του, ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε λόγο για ένα δύσκολο καλοκαίρι, με πολλά test events, κατά τη διάρκεια των οποίων, η χώρα θα δείξει ότι μπορεί να διοργανώσει τέλειους ολυμπιακούς αγώνες.

    Στα 370 εκατ. Ευρώ το κόστος των overlays

    Εύσημα στην αρμόδια τριμελή επιτροπή για τη μείωση του κόστους των ολυμπιακών προσαρμογών, έδωσε ο Κώστας Σημίτης, μιλώντας κατά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το κόστος για τις Ολυμπιακές προσαρμογές μειώθηκε από τα 733 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν αρχικά, σε 370 εκατομμύρια ευρώ.

    Η τριμελής επιτροπή προχώρησε σε εξορθολογισμό του κόστους και σε κάποιες περικοπές ενώ σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώθηκε υπερτιμολόγηση αναγκών.

    Από το ποσό των 370 εκατ ευρώ, η Οργανωτική Επιτροπή θα καλύψει χρηματικά τα 120 εκατ ευρώ (τα κονδύλια έχουν δεσμευτεί στο προϋπολογισμό του ''Αθήνα 2004'') ενώ τα υπόλοιπα 250 εκατ ευρώ θα καλυφθούν από την κυβέρνηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

    Πιο συγκεκριμένα η κυβέρνηση θα καλύψει τα overlays που θα παραμείνουν στις εγκαταστάσεις και μετά τους Αγώνες, ενώ η Οργανωτική επιτροπή, μέσω των επίσημων υποστηρικτών της (χορηγίες σε έπιπλα, τάπητες, καύσιμα, εξοπλισμό) κ.α. θα καλύψει μέρος των ''προσωρινών προσαρμογών'' αξιοποιώντας και άλλες μεθόδους, όπως το leasing, τα προμέτοχα κ.α.

    "Οι δαπάνες έχουν προσαρμοστεί στο πλαίσιο του κρατικού προϋπολογισμού και το όλο θέμα αντιμετωπίζεται χωρίς εντάσεις" δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος.

    Κατά τη συνεδρίαση, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό η απόφαση της ΔΟΕ να υιοθετήσει την ελληνική απεικόνιση στη βασική πλευρά των Ολυμπιακών μεταλλίων και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ενώ συζητήθηκαν και θέματα σχετικά, με το τραμ το ΟΑΚΑ, το σκέπαστρο Καλατράβα και η μαραθώνια διαδρομή.

    Αναφερόμενος στο θέμα του τραμ, ο υπουργός Πολιτισμού, εκτίμησε ότι η ένταση που δημιουργήθηκε για τη λειτουργία του φθάνει στο τέλος της.

    [03] Συνάντηση Σημίτη-Πετσάλνικου

    11/7/2003 3:53:00 μμ

    Συνεργασία μιας ώρας είχε στη μία το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Δικαιοσύνης Φίλιππο Πετσάλνικο, για την προετοιμασία του επόμενου Υπουργικού Συμβουλίου, για τον εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης, καθώς και τον ορισμό του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ο κ. Πετσάλνικος μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι κατέθεσε μια πρώτη εισήγηση για τις επικείμενες προαγωγές των δικαστικών λειτουργών, οι οποίες θα καθοριστούν από το Υπουργικό Συμβούλιο, η συνεδρίαση του οποίου θα οριστεί μελλοντικά. Ερωτηθείς για το θέμα διώξεων δημοσιογράφων για την υπόθεση της 17Ν, είπε ότι δεν σχολιάζει ποτέ αποφάσεις της δικαιοσύνης. Ωστόσο, όπως επεσήμανε, με πολύ ευαισθησία παρακολουθεί αυτή την περίπτωση, δεδομένου ότι το κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθεροτυπίας αποτελεί βασικό στοιχείο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

    Σε άλλη ερώτηση για τις δηλώσεις του Κώστα Καραμανλή για την εξέλιξη με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τον κ. Θωμαδάκη δήλωσε ότι "όλοι, αλλά ιδιαίτερα εμείς οι πολιτικοί θα πρέπει να περιφρουρούμε την απόλυτα ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Θεωρώ λοιπόν ότι τέτοιου είδους δηλώσεις δεν εντάσσονται μέσα στο πλαίσιο του σεβασμού της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Θα πρέπει να περιφρουρείται η δικαιοσύνη, επανέλαβε, και οι δηλώσεις του κ. Καραμανλή δεν συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση".

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Ρουσόπουλος, αναφερόμενος στο σχόλιο του υπουργού Δικαιοσύνης για τις δηλώσεις Καραμανλή περί Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και Θωμαδάκη ανέφερε ότι "ο κ. Πετσάλνικος ομολογεί απροκάλυπτα ότι δεν άκουσε τι δήλωσε ο κ. Καραμανλής, αλλά σχολιάζει επικριτικά αυτό που δεν άκουσε".

    [04] Λάθος του πιλότου η πτώση του ελικοπτέρου στην Ανάφη

    11/7/2003 3:15:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Σε ανθρώπινο λάθος και συγκεκριμένα στη μη τήρηση εγκεκριμένης πορείας των 60 μοιρών, που προέβλεπε η εταιρική διαδικασία αναχώρησης, μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Ρόδου, αποδίδει η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, την πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, στις 17 Ιουνίου 2002 στην Ανάφη.

    Τι προκύπτει από την έρευνα

    Όπως αναφέρεται στο πόρισμα της επιτροπής που δόθηκε στη δημοσιότητα, άλλοι παράγοντες που πιθανόν να συνέβαλαν στην πτώση του ελικοπτέρου είναι:

    Πιθανός κακός υπολογισμός του ύψους, σε νυχτερινή πτήση. Κακή αξιολόγηση της επικινδυνότητας του αναγλύφου του νησιού. Έλλειψη εκπαιδεύσεως των μελών του θαλάμου διακυβερνήσεως. Πιθανή απόσπαση της προσοχής των χειριστών λόγω ενασχολήσεως με ενέργειες επί των διακοπτών φωτισμού των οργάνων.

    Από την έρευνα που έκανε η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων, προκύπτει ότι το ελικόπτερο είχε συμπληρώσει 1047 ώρες πτήσεως και σύμφωνα με τα υπάρχοντα αρχεία είχε περάσει από τους προβλεπόμενους ελέγχους, ωστόσο δεν ήταν εφοδιασμένο με συσκευή καταγραφής συνομιλιών θαλάμου διακυβέρνησης.

    Αν και ο κινητήρας και τα όργανά του λειτουργούσαν κανονικά μέχρι την πτώση του, δεν λειτούργησε ο πομπός εντοπισμού ανάγκης.

    Επίσης, το ελικοδρόμιο της Ανάφης δεν είχε δημοσιευτεί στο εγχειρίδιο Αεροναυτικών Πληροφοριών της Ελλάδας, ενώ παρά το γεγονός ότι έχει νυχτερινό φωτισμό, δεν είχε γίνει επιπρόσθετη φωτοσήμανση λόφων.

    Παράλληλα, η ΗELITALIA που είχε την ευθύνη τήρησης των κανόνων ασφαλείας πτήσεων είχε θεσπίσει διαδικασίες για την προσγείωση και απογείωση από το ελικοδρόμιο της Ανάφης.

    Αν και ο κυβερνήτης και συγκυβερνήτης διέθεταν τα νόμιμα προσόντα, κατά την απογείωση του ελικοπτέρου από το ελικοδρόμιο της Ανάφης, ο κυβερνήτης παρεξέκλινε της πορείας του. Επίσης, τα ελικόπτερα αυτού του τύπου δεν διαθέτουν πλωτήρες και φώτα έρευνας.

    Καταλήγοντας η Επιτροπή στο πόρισμά της, συνιστά τη λήψη σειράς μέτρων με στόχο τη διασφάλιση των πτήσεων.

    [05] Οι Ολυμπιακοί, επίκεντρο του Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου

    11/7/2003 1:52:00 μμ

    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας και η καλύτερη προβολή τους απο τα ΜΜΕ αποτελούν το γενικό θέμα του 11ου Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν σήμερα στη Σαμοθράκη και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο. Το άνοιγμα του Συνεδρίου έκανε ο γενικός διευθυντής Τύπου και ΜΜΕ ''Αθήνα 2004'' Σεραφείμ Κοτρώτσος. Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολουθούν περίπου εξακόσιοι δημοσιογράφοι από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, άνθρωποι του αθλητισμού, του πνεύματος και της πολιτικής. Το συνέδριο, συνδιοργανώνεται από τη Νομαρχία Έβρου, τον Δήμο Σαμοθράκης, την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων "Αθήνα 2004", την ΠΟΕΣΥ και τις Δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας, με τη συμπαράσταση του υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ και του υφυπουργού Αθλητισμού.

    Στην πρώτη ενότητα με θέμα ''Η πορεία της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004'', μίλησαν οι Μάκης Ασημακόπουλος, γενικός διευθυντής Αθλημάτων, Κώστας Βερνίκος, διευθυντής Υπηρεσιών Τύπου Αγώνων, Παναγιώτης Πρωτοψάλτης, γενικός διευθυντής Μεταφορών, Δημήτρης Καραμήτσος-Τζιράς, γενικός διευθυντής Εθελοντισμού και η Ιωάννα Καρυοφίλλη, γενική διευθύντρια παραολυμπιακών Αγώνων.

    Στη συνέχεια μίλησε ο διευθυντής Σύνταξης του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων Νικόλας Βουλέλης.

    Οι εργασίες συνεχίστηκαν με τη δεύτερη ενότητα, που είχε ως θέμα ''Ο ρόλος των ΜΜΕ και η σύνδεσή τους με το Ολυμπιακό πνεύμα''. Οι εργασίες της αυριανής ημέρας θα ξεκινήσουν με την ενότητα που έχει ως θέμα το ντόπινγκ και πώς αντιμετωπίζεται σήμερα ως διεθνής μάστιγα του αθλητισμού''.

    Οι εργασίες του 11ου Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με την ενότητα ''Η πολιτική και οικονομική διάσταση των Ολυμπιακών Αγώνων''.

    [06] Εν αναμονή διορισμού νέου απεσταλμένου της Ε.Ε στη Μ. Ανατολή

    11/7/2003 6:01:00 μμ

    Η Ευρωπαϊκη Ενωση θα εγκρίνει την Παρασκευή το διορισμό του Βέλγου διπλωμάτη Μαρκ Οτέ στη θέση του απεσταλμένου της Ε.Ε στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσαν Ευρωπαίοι διπλωμάτες. Ο Μαρκ Οτέ, σύμβουλος για θέματα ασφάλειας και άμυνας του Υπατου Εκπροσώπου της Ε.Ε για την Εξωτερική Πολιτική, θα αντικαταστήσει τον Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος. Ο 56χρονος διπλωμάτης ήταν πρεσβευτής στο Ισραήλ από το 1992 ως το 1996. Επίσης έχει υπηρετήσει στο Βέλγιο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ζαΐρ. ''Είναι ένας κορυφαίος διπλωμάτης, το δεξί χέρι του Σολάνα'', δήλωσε εκπρόσωπος του Υπατου Εκπροσώπου και πρόσθεσε ότι μέχρι το βράδυ αναμένεται να εγκριθεί ο διορισμός του.

    [07] Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανοίγει ξανά την υπόθεση Οτσαλάν

    11/7/2003 5:26:00 μμ

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα 11 Ιουλίου ότι θα ανοίξει εν νέου την υπόθεση κατά του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και η τουρκική κυβέρνηση έχουν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της 12ης Μαρτίου με την οποία το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η δίκη του Οτσαλάν δεν ήταν δίκαιη. Υπενθυμίζεται ότι τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο τον Ιούνιο του 1999 τον Οτσαλάν για τον ρόλο του στην δράση των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν(PKK) στην Τουρκία που είχε αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους πάνω απο 30.000 άνθρωποι.

    Η ποινή μετετράπη αργότερα σε ισόβια κάθειρξη. Το εδρεύον στο Στρασβούργο δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι τουρκικές αρχές παραβίασαν τα ανθρώπινα δικαιώματα του 53-χρονου Οτσαλάν, αφού δεν τον οδήγησαν ενώπιον δικαστή αμέσως μετά την σύλληψή του και επειδή η παρουσία μεταξύ των μελών του Δικαστηρίου Κρατικής Ασφάλειας ενός στρατοδίκη σημαίνει ότι η δίκη του δεν ήταν ''ανεξάρτητη και αμερόληπτη''.

    Το Δικαστήριο επιδίκασε στον Οτσαλάν αποζημίωση 100.000 ευρώ. Ταυτόχρονα το Δικαστήριο στην ίδια απόφαση απέρριψε αρκετές απο τις αντιρρήσεις του Οτσαλάν υποστηρίζοντας ότι ούτε με την σύλληψή του στην Κένυα,ούτε με τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρθηκε στην Τουρκία, ούτε με την απομόνωσή του στην φυλακή παραβιάστηκε η Ευρωπαϊκή Συνθήκη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

    Ο Οτσαλάν, που συνελήφθη στην Κένυα τον Φεβρουάριο του 1999 είναι σήμερα ο μοναδικός κρατούμενος στη φυλακή του νησιού Ιμραλί.

    [08] Europol: Εξάρθρωση δικτύων λαθραίας διακίνησης ανθρώπων

    11/7/2003 5:03:00 μμ

    Με την αναγνώριση 110 υπόπτων για λαθραία διακίνηση ανθρώπων (γυναικών, παιδιών, μεταναστών) και τη σύλληψη 38 εξ αυτών, ολοκληρώθηκε μεγάλης κλίμακας επιχείρηση, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας (Europol). Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία "Leda" -της οποίας την πρωτοβουλία και το συντονισμό είχε η Ελληνική Προεδρία- είχε ως κύριο στόχο την καταπολέμηση των αυτών των δικτύων με ταυτόχρονες και συντονισμένες ενέργειες των αρμόδιων αρχών των κρατών που συμμετείχαν σε αυτή. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Αν. Ευρώπης και κυρίως στα Βαλκάνια -όπου έχει παρατηρηθεί έξαρση του φαινομένου- αλλά και στα κράτη μέλη της ΕΕ, με έμφαση στην καταπολέμηση των δικτύων σεξουαλικής εκμετάλλευσης ατόμων.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Europol ενίσχυσε την επιχείρηση με την ανάλυση των πληροφοριών που είχαν συλλεγεί από τις υπηρεσίες των κρατών που συμμετείχαν, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα κράτη αυτά να εμβαθύνουν τις ερευνές τους στην προσπάθεια τους να εξαρθρώσουν τα εγκληματικά δίκτυα.

    Στην επιχείρηση "Leda" συμμετείχαν η Ελλάδα, η Ιταλία και η Πορτογαλία, καθώς και κράτη μέλη της Πρωτοβουλίας για τη Συνεργασία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SECI) και συγκεκριμένα: η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Μολδαβία, η Ουγγαρία, η πΓΔΜ, η Ρουμανία, η Σερβία-Μαυροβούνιο και η Σλοβενία.

    [09] Εμμένει στις ιταλικές ...διακοπές του ο Κον-Μπεντίτ

    11/7/2003 4:53:00 μμ

    Ο Γάλλος ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ δήλωσε σήμερα πως είναι αποφασισμένος να περάσει τις διακοπές του στην Ιταλία και χαρακτήρισε ''παράλογη και άτοπη'' την απόφαση του γερμανού καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ να ακυρώσει τις δικές του. ''Δεν πρόκειται να στερηθώ τη ζεστασιά μιας μερίδας του ιταλικού λαού, επειδή ένας Ιταλός υφυπουργός, στην προκειμένη περίπτωση ο Στέφανο Στεφάνι, έκανε αυτές τις ηλίθιες δηλώσεις'', τόνισε ο Κον-Μπεντίτ.

    ''Δεν πρόκειται, επειδή ένας αρχηγός κυβέρνησης, στην προκειμένη περίπτωση ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παραφέρθηκε να στερηθώ την ιταλική κουζίνα'', πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής και συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων του Ευρωκοινοβουλίου.

    Ο Κον-Μπεντίτ επέκρινε το Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ για την απόφασή του να ακυρώσει τις διακοπές του στην Ιταλία εξαιτίας των δηλώσεων του Στεφάνι για τους Γερμανούς τουρίστες, που θεωρήθηκαν προσβλητικές.

    ''Βρίσκω την απόφαση του Μπερλουσκόνι όχι μόνον υπερβολική, αλλά και άκαιρη: το να αποφασίσει να μην πάει στην Ιταλία, στην ΕΕ του σήμερα είναι παράλογο. Είμαστε μαζί για το καλύτερο και το χειρότερο'', επισημαίνει στην ανακοίνωσή του και καταλήγει: ''Δεν πρόκειται να μην πάω διακοπές στη Βαυαρία αν ένας Bαυαρός πολιτικός κάνει κάποιες αγενείς δηλώσεις''.

    [10] Ζητείται λογότυπο για το ευρωπαϊκό έτος 2004

    11/7/2003 3:31:00 μμ

    Προκήρυξη διαγωνισμού για το λογότυπο του έτους 2004 που έχει χαρακτηρισθεί, για τις χώρες μέλη της ΕΕ, "έτος εκπαίδευσης μέσω του αθλητισμού", προκήρυξε στις 11 Ιουλίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους σπουδαστές γραφικού σχεδίου που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε κάποιο από τα νέα κράτη μέλη ή σε χώρα του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

    Το έπαθλο για το νικητή θα είναι 5.000 ευρώ και μια πρόσκληση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ή για το Ευρωπαϊκό Κύπελο Ποδοσφαίρου της Πορτογαλίας.

    Θα απονεμηθούν και άλλα έπαθλα για τα σχέδια που θα καταλάβουν τη δεύτερη και τρίτη θέση. Το λογότυπο, που θα επιλεγεί από την Επιτροπή με βάση τη γνωμοδότηση της κριτικής επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν εμπειρογνώμονες από τον τομέα του σχεδίου και του μάρκετιγκ, θα αρχίσει να παρουσιάζεται από το φθινόπωρο του 2003.

    Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων στο διαγωνισμό ορίζεται η 15η Σεπτεμβρίου 2003.

    [11] Η ιταλική προεδρία προωθεί Ελληνική πρόταση για τον αγροτικό τομέα

    11/7/2003 2:14:00 μμ

    Το κείμενο που είχε ετοιμάσει η Ελληνική Προεδρία για την απασχόληση στον αγροτικό τομέα έβαλε ως πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας η Ιταλική προεδρία, ανέφερε ο υπουργός Γεωργίας Γ. Δρύς σε συνέντευξη Τύπου. Αυτό αποδεικνύει, τόνισε ο κ. Δρύς, την επιτυχημένη Προεδρία που άσκησε η χώρα μας. Οι κεντρικοί άξονες της πρότασης είναι δύο σημεία που ανεδείχθησαν από τις σχετικές έρευνες και εστιάζονται στον κορεσμό της απασχόλησης στα αστικά κέντρα και στην ανάγκη παραμονής του πληθυσμού στην περιφέρεια ώστε να αποτραπεί η επερχόμενη ερήμωση της υπαίθρου και να στηριχθούν οι συναφείς κλάδοι (τουρισμός, βιομηχανία, βιοτεχνία, υπηρεσίες κλπ)

    Με την έγκριση του κειμένου από το Συμβούλιο, η Επιτροπή θα ετοιμάσει Κανονισμούς για να ληφθούν μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο που θα έχουν στόχο την άμβλυνση των προβλημάτων του χώρου.

    Συνοπτικά τα ενδιαφέροντα αριθμητικά στοιχεία είναι τα ακόλουθα:

    - Ο απολογισμός πέντε ετών Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Απασχόληση (COM (2002) 416 τελικό), έδειξε ότι κατά την 5ετία 1997-2001 "έχουν δημιουργηθεί πάνω από 10 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας (από τις οποίες τα 6 εκατομμύρια κατέλαβαν γυναίκες) και υπάρχουν 4 εκατομμύρια λιγότεροι άνεργοι ενώ ο ενεργός οικονομικά πληθυσμός συνέχισε να αυξάνεται κατά 5 εκατομμύρια". Η πρόοδος όμως δείχνει σημεία επιβράδυνσης και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αρμόδιας Επιτρόπου "απομένει ακόμη να δημιουργήσουμε 15 εκατομμύρια επιπλέον νέες θέσεις εργασίας προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους μας όσον αφορά την απασχόληση".

    - Κατά το έτος 2000, το σύνολο των απασχολούμενων στη γεωργία ήταν 13,7 εκατομμύρια. Από αυτούς, εκείνοι που είχαν τη γεωργία ως κύριο επάγγελμα ανέρχονταν σε 6,8 εκατομμύρια ή στο 4,3% του συνόλου των απασχολούμενων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ποσοστό αυτό υποβαθμίζει την σημασία του γεωργικού τομέα. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν περιλαμβάνεται η μεγάλη σημασία, από απόψεως απασχόλησης, των οικονομικών δραστηριοτήτων που έπονται της αλυσίδας παραγωγής. Μεγάλες διαφορές παρατηρούνται μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ αναφορικά με το ποσοστό των απασχολούμενων κυρίως στη γεωργία. Τα δύο άκρα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο με 1,5% ακολουθούμενο από το Βέλγιο με 1,9%, και η Ελλάδα με 17,0% ακολουθούμενη από την Πορτογαλία με 12,5%.

    - Ο ένας στους δύο (52%) αρχηγούς γεωργικών εκμεταλλεύσεων στην ΕΕ έχει ηλικία μεγαλύτερη των 55 ετών και το 29% έχει ηλικία άνω των 65 ετών. Οι νέοι γεωργοί (κάτω των 35 ετών) αποτελούν μόνο το 8% του συνόλου. Τα μεγαλύτερα ποσοστά ηλικιωμένων γεωργών εμφανίζουν οι νότιες χώρες (Πορτογαλία 65%, Ιταλία 62%, Ελλάδα 56% και Ισπανία 53%) ενώ τα μεγαλύτερα ποσοστά νέων παρουσιάζουν η Γερμανία και η Αυστρία (16%).

    - Στο σύνολο της ΕΕ, η γεωργία απασχολεί κατά τα 2/3 αυτοαπασχολούμενους γεωργούς και κατά το 1/3 αμειβόμενο προσωπικό. Μεταξύ των κρατών μελών παρατηρούνται σημαντικές διαφορές αναφορικά με το καθεστώς απασχόλησης. Σε ορισμένες χώρες (π.χ. Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο), το ποσοστό των μισθωτών είναι μεγαλύτερο από εκείνο των αυτοαπασχολούμενων (63,3% και 52,0% για τις αντίστοιχες χώρες). Σε ορισμένα κράτη μέλη (π.χ. Ελλάδα, Ιταλία) η εγκατάσταση ανειδίκευτων εργατών στην ύπαιθρο, που έχουν εισρεύσει από χώρες κυρίως της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (Αλβανία Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία και άλλες), έχει αυξήσει την προσφορά εργασίας στον αγροτικό τομέα σε μια περίοδο κατά την οποία δεν έχουν δημιουργηθεί ικανοποιητικές συνθήκες απορρόφησής τους στο μη γεωργικό τομέα της υπαίθρου. Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να έχει θετικό αποτέλεσμα υπό την προϋπόθεση ότι η ζήτηση για ανειδίκευτη εργασία στον γεωργικό τομέα θα μπορούσε να απορροφήσει μεγάλο όγκο εργασίας.

    [12] Κατάθεση μάρτυρα υπέρασπισης του Γ. Σερίφη

    11/7/2003 2:30:00 μμ

    Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Αντώνη Καρρά, πρώην μέλους της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος προσήλθε στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι όταν συνελήφθη ο Γιάννης Σερίφης πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι η σύλληψή του έγινε για να αποφευχθεί "απαγωγή" του από τους Αμερικανούς. Λίγο αργότερα η συνεδρίαση χρειάστηκε να διακοπεί, καθώς σημειώθηκε διακοπή στην παροχή ρεύματος. Ο πρόεδρος ζήτησε να επικοινωνήσουν με τη ΔΕΗ απ' όπου απάντησαν ότι το ρεύμα θα επανέλθει μετά από δυο ώρες. Έτσι η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης.

    [13] Τουρκία: Έρευνες για σύσταση κατηγορητηρίου κατά Τσιλέρ

    11/7/2003 5:49:00 μμ

    Μια κοινοβουλευτική επιτροπή ετοιμάζεται να διατυπώσει κατηγορίες σε βάρος της πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ και άλλων υπουργών και δημόσιων λειτουργών για μια υπόθεση απάτης που στοίχισε στο κράτος δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Οπως έγινε σήμερα γνωστό από κοινοβουλευτικές πηγές, η επιτροπή, που πρόκειται να υποβάλει προσεχώς την έκθεσή της στο κοινοβούλιο, θα ζητήσει τη σύσταση ειδικής επιτροπής στην οποία θα ανατεθεί να μελετήσει τις κατηγορίες. Κατόπιν το λόγο θα έχει η τουρκική δικαιοσύνη που θα αποφανθεί για την απαγγελία κατηγοριών κατά της πρώην πρωθυπουργού, η οποια κυβέρνησε την Τουρκία από το 1993 ως το 1995.

    Ειχε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν κατηγορίες για διαφθορά - Στον κατάλογο και ο Γιλμάζ

    Η επιτροπή θα διαβιβάσει επίσης κατ' ευθείαν στη δικαιοσύνη ένα φάκελο στον οποίο διατυπώνονται κατηγορίες εναντίον 11 νυν και πρώην δημοσίων λειτουργών στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής, η οποία αφορά την κατασκευή ενός φράγματος και ενός εργοστασίου επεξεργασίας υδάτων στην επαρχία Ιζμίτ, στη δυτική Τουρκία, σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής.

    Το κόστος του προγράμματος, που είχε αρχικά υπολογιστεί σε 210 εκατομμύρια δολάρια, έφτασε σχεδόν τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια αφού η κυβέρνηση της Τσιλέρ δέχθηκε να πληρώσει για μια προκαθορισμένη ποσότητα νερού, ανεξάρτητα από τις ανάγκες της περιοχής, ως το 2013.

    Η Τσιλέρ, αρχηγός του Κόμματος του Ορθού Δρόμου που δεν εξέλεξε κανένα βουλευτή στις τελευταίες εκλογές, είχε και στο παρελθόν κατηγορηθεί για υποθέσεις διαφθοράς, αλλά το κοινοβούλιο ουδέποτε ενέκρινε την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος της ενώπιον δικαστηρίου.

    Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, μια δεύτερη κοινοβουλευτική επιτροπή, στην οποία είχε ανατεθεί η διερεύνηση άλλων υποθέσεων διαφθοράς, ετοιμάζεται επίσης να διατυπώσει κατηγορίες εναντίον πρώην αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ.

    [14] Επίθεση Κούρδων ανταρτών σε χωριό της Τουρκίας

    11/7/2003 2:53:00 μμ

    Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε από επίθεση Κούρδων ανταρτών σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Μπινγκόλ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση ανταρτών εναντίον αμάχων τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όπως επισημαίνουν αξιωματούχοι της τουρκικής ασφάλειας. Οι αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει τους τελευταίους μήνες ότι εκατοντάδες μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) είχαν διεισδύσει στην Τουρκία από στρατόπεδα στο βόρειο Ιράκ, μετά τις πολεμικές επιχειρήσεις των συμμαχικών δυνάμεων εκεί. Την Τρίτη, αντάρτες του PKK άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινητοπομπής με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο στρατιώτες και να τραυματιστεί ένας. Σε ένα από τα αυτοκίνητα επέβαινε ο κυβερνήτης της επαρχίας Τούντζελι.

    [15] Μυστηριώδης εισβολή αστυνομικών σε ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία

    11/7/2003 1:59:00 μμ

    Ένοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν την Παρασκευή σε γραφείο της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας "YUKOS" και άρχισαν να ερευνούν τα αρχεία της, έγινε γνωστό από εκπροσώπους της εταιρείας, ένας εκ των οποίων δήλωσε στο Ρόιτερ πως οι αστυνομικοί φορούν μαύρες μάσκες και κρατούν Καλάσνικοφ. ''Δεν ξέρουμε ποιοι ακριβώς είναι, δεν μας έδειξαν κανένα ένταλμα, απλώς μπήκαν στο κτίριο'', πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, ο δικηγόρος της εταιρείας επιβεβαίωσε πως η έρευνα διεξάγεται χωρίς οι αστυνομικοί να έχουν δείξει σχετικό ένταλμα στους ενδιαφερομένους.

    Ο επικεφαλής της "YUKOS", Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, ανακρίθηκε από την εισαγγελία την περασμένη εβδομάδα, μια ενέργεια στην οποία πολλοί αναλυτές και πολιτικοί απέδωσαν πολιτικά κίνητρα.

    Η έρευνα σχετικά με την εταιρεία άρχισε, αφού ένας από τους κύριους μετόχους της, ο Πλάτον Λεμπέντεφ, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για κλοπή κρατικής ιδιοκτησίας σε μια υπόθεση σχετική με την πώληση ενός κρατικού εργοστασίου λιπασμάτων το 1994.

    [16] ''Όχι σε γερμανική συμμετοχή χωρίς σαφή εντολή του ΟΗΕ''

    11/7/2003 2:14:00 μμ

    Η Γερμανία δεν θα συμμετάσχει σε δύναμη ανοικοδόμησης στο Ιράκ ''χωρίς σαφή εντολή'' του ΟΗΕ και χωρίς να υπάρχει ''μια νόμιμη μεταβατική κυβέρνηση'' στη χώρα αυτή, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Μπέλα Aντα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τονίζοντας ότι ''η προϋπόθεση είναι μια νόμιμη μεταβατική κυβέρνηση και μια σαφής εντολή του ΟΗΕ''. Πηγή προσκείμενη στη γερμανική κυβέρνηση είχε δηλώσει την Πέμπτη πως ενδεχόμενη συμμετοχή της Γερμανίας σε μια δύναμη ανοικοδόμησης στο Ιράκ δεν είναι στην ημερήσια διάταξη και πως το Βερολίνο δεν έχει λάβει από την Ουάσινγκτον σχετικό επίσημο αίτημα. Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Aμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, είχε δηλώσει την Τετάρτη πως υποστηρίζει την αποστολή στο Ιράκ γαλλικών και γερμανικών δυνάμεων στο πλαίσιο της ανοικοδόμησης της χώρας αυτής και είχε διευκρινίσει ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας πως σχετικό αίτημα έχει διατυπωθεί προς τις δύο αυτές χώρες.

    [17] Σύγκρουση αμερικανικών και ιρακινών δυνάμεων στο Ραμαντί

    11/7/2003 1:54:00 μμ

    Ανδρες του αμερικανικού στρατού έβαλαν με πυροβόλα αρμάτων εναντίον Ιρακινών τα ξημερώματα της Παρασκευής, στην πόλη Ραμαντί, 100 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, γεγονός που αποτελεί την πρώτη επίσημη σύγκρουση μεταξύ αμερικανικών και ιρακινών δυνάμεων από την 1η Μαΐου, ανακοίνωσε Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ένοπλοι Ιρακινοί ήταν εκείνοι που επιτέθηκαν πρώτοι με βλήματα όλμου εναντίον Αμερικανών στρατιωτών, με συνέπεια οι τελευταίοι ν' απαντήσουν με βολές πυροβόλου θωρακισμένου άρματος προκειμένου να ανακαταλάβουν τις θέσεις τους. Οπως έγινε γνωστό "κανείς Αμερικανός δεν τραυματίσθηκε". Μετά την πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν τόσο η Φαλούτζα όσο και το Ραμαντί έχουν γίνει κέντρα ένοπλης αντίστασης εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων.

    [18] Ανέστειλαν την απεργία οι βενζινοπώλες

    11/7/2003 7:10:00 μμ

    Κανονικά θα λειτουργήσουν τα βενζινάδικα την Δευτέρα μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, να αναστείλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ύστερα από την αποστολή έγγραφου από τον υφυπουργό Οικονομίας Απόστολου Φωτιάδη, που υιοθετούσε μερικά από τα βασικά αιτήματα τους. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν τελικά να γίνει δεκτό το αίτημα των πρατηριούχων ώστε να μην ελέγχονται οι δεξαμενές υγρών καυσίμων, αλλά μόνο οι αντλίες, ενώ η ηγεσία του υπουργείου άφησε το περιθώριο διαλόγου στους πρατηριούχους για να αντιπροτείνουν άλλο περιθώριο απόκλισης της ποσότητας του καυσίμου μέσα στις δεξαμενές λόγω θερμοκρασίας, από το 0,5% που έχει προτείνει το υπουργείο.

    [19] Kοντά στην Αθλέτικο Μαδρίτης ο Νικολαΐδης

    11/7/2003 7:00:00 μμ

    Ποδοσφαιρική "στέγη" στην Ατλέτικο Μαδρίτης φαίνεται πως βρίσκει ο Ντέμης Νικολαΐδης. Ο διεθνής επιθετικός, που είχε διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του και στην Παρί Σεν Ζερμέν αλλά διαφώνησε στους όρους συνεργασίας, βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Μαδρίτη, όπου συζητά με τους "ροχιμπλάνκος". Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα "Marca", o Νικολαΐδης "υπεβλήθη το μεσημέρι σε ιατρικές εξετάσεις στην κλινική Fremap de Majadahonda και τις επόμενες ώρες αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Ατλέτικο Μαδρίτης".

    [20] Ανανέωσε με ΠΑΟ ο ΜακΝτόναλντ

    11/7/2003 7:34:00 μμ

    Στον Παναθηναϊκό θα αγωνίζεται μία ακόμη χρονιά ο Αριελ ΜακΝτόναλντ. Ο αμερικανός δέχτηκε τελικά την πρόταση των αδελφών Γιαννακόπουλων και γύρισε την πλάτη του στην πρώην του αγάπη Μακάμπι, που είχε εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον να τον επανεντάξει στο δυναμικό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβόλαιό του ανέρχεται στις 500.000 δολάρια, το ίδιο δηλαδή ποσό με τις περυσινές απολαβές. Ο ΜακΝτόναλντ θα έχει συμπαίκτες του τόσο τον Ντάριλ Μίντλετον, όσο και τον Γιάκα Λάκοβιτς που έχουν ήδη ανανεώσει για δύο χρόνια, ενώ την Κυριακή αναμένεται να υπάρχουν νεώτερα για την παραμονή ή μη του Ιμπραήμ Κουτλουάι.

    [21] Διεθνές Πρωτάθλημα Σκακιού στην Ικαρία

    11/7/2003 3:54:00 μμ

    Πολυεθνικό και με μεγάλη συμμετοχή και φέτος το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου στο σκάκι ''Ικαρος 2003'' που διοργανώνουν ο δήμος Αγ. Κηρύκου Ικαρίας και άλλοι φορείς. Από 12 έως 20 Ιουλίου Γκράν-μέτρ, διεθνείς μέτρ και φιντε-μέτρ από Ελλάδα, Κύπρο, Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γιουγκοσλαβία, Ιταλία, Πολωνία, Σουηδία, Τσεχία, Γεωργία, Λετονία, Ρωσία, Ουκρανία, Ουζμπεκιστάν, Σομαλία, Μπαγκλαντές, παίρνουν μέρος στον ''Ικαρο 2003''.

    Μεταξύ τους ο πρωταθλητής Ελλάδας Χρήστος Μπανίκας, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Νεανίδων 1999 Μαρία Κυβάτσου, η 17χρονη πρωταθλήτρια Γαλλίας Μαρί Σεμπάκ, ο Μολδαβός γκράν μέτρ Ντιμίτρι Σβετούσκιν, ο Γάλλος γκράν μέτρ Ρόμπερτ Φοντέν και πολλοί ακόμη πρωταθλητές ανάμεσα στα 200 άτομα παίκτες και συνοδοί που βρίσκονται στο νησί.

    Η έναρξη του πρωταθλήματος γίνεται το Σάββατο 12 Ιουλίου στο παλαιό Δημαρχείο Αγ. Κηρύκου.

    [22] Οκτώ τραυματίες σήμερα στις ταυροδρομίες της Παμπλόνα

    11/7/2003 12:25:00 μμ

    Συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα οι ταυροδρομίες στο ετήσιο φεστιβάλ του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα , στον ισπανικό βορρά. Σήμερα μόνο, οκτώ άτομα τραυματίσθηκαν αλλά η κατάσταση τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Οι τρεις από τους δρομείς τραυματίσθηκαν μετά από "σύγκρουση" με άλλους δρομείς. Είναι όλοι Ισπανοί και η ηλικία τους κυμαίνεται από 18 έως 45 χρόνων. Χθες είχαν τραυματισθεί 13 άτομα, εκ των οποίων το ένα σοβαρά, όταν ένας εξαγριωμένος ταύρος τον χτύπησε με τα κέρατα στο στομάχι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 11 July 2003 - 17:00:45 UTC