Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-07-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την προσοχή μας εφιστά η Πυροσβεστική
  • [02] Απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ
  • [03] Πακιστάν: Συλλήψεις για την επίθεση στο τέμενος
  • [04] Συνεχίζεται η γενική απεργία στη Νιγηρία
  • [05] Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει μέρος των ΗΠΑ
  • [06] Κουβέιτ: Nικητές στις εκλογές οι ισλαμιστές
  • [07] Αμερικανός στρατιώτης τραυματίσθηκε σοβαρά στη Βαγδάτη
  • [08] Ουίλσον: Καμία ένδειξη ότι το Ιράκ αγόραζε ουράνιο από το Νίγηρα
  • [09] Πρώτη επίσημη για τον Ολυμπιακό
  • [10] Παίκτης της Αρσεναλ έως το 2007 ο Βιεϊρά
  • [11] Τον Σονκ απέκτησε ο Αγιαξ
  • [12] Ο Ρότζερ Φέντερερ νικητής του Γουίμπλεντον
  • [13] O ΠΑΟ ''έκλεισε'' τον Ερόλ Μπουλούτ
  • [14] Συμφωνία Ηρακλή με Κιάσσο
  • [15] Ξεκίνησε η επέμβαση για τον διαχωρισμό ενήλικων σιαμαίων
  • [16] Δεν αποδέχτηκε τον διορισμό του ο ομοφυλόφιλος επίσκοπος

    [01] Την προσοχή μας εφιστά η Πυροσβεστική

    6/7/2003 6:37:00 μμ

    Ο καύσωνας υποχώρησε όμως οι βοριάδες που έχουν ήδη αρχίσει να φυσούν έχουν θέσει σε επιφυλακή την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις δραστηριότητές τους, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά. Το πρωί της Κυριακής, η έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική περιοχή στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Το ίδιο συνέβη και στο Πόρτο Ράφτη, που η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει το μεσημέρι στη θέση Νταρδέ έσβησε αφού προς στιγμήν απείλησε σπίτια. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 20 πυροσβεστικά οχήματα και τέσσερα αεροσκάφη.

    Ενεργή συμμετοχή από τους πολίτες

    Το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος απευθύνει έκκληση στους πολίτες, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, δηλαδή, τους ισχυρούς ανέμους, τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και τη μεγάλη σχετικά υγρασία, φαινόμενα που αναμένεται να επικρατήσουν, τα επόμενα εικοσιτετράωρα, στη χώρα μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις δραστηριότητές τους, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

    Για την αποφυγή πυρκαγιών, τονίζεται στην έκκληση της Πυροσβεστικής, πρέπει να αποφεύγεται η οποιαδήποτε χρήση γυμνής φλόγας, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων, καθώς και οι εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν σπινθήρες.

    Τέλος, καλούνται οι πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας σε συνδυασμό με τον αντιπυρικό σχεδιασμό και την πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος, που θα προσδιορίσουν τις παραμέτρους με τις οποίες θα διασφαλιστεί ο πολύτιμος φυσικός πλούτος της χώρας.

    Όσον αφορά την πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από τη Μίκρα και δεκαπέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο προτού αυτή εξαπλωθεί, με τη βοήθεια του ισχυρού ανέμου.

    Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 10.50 το πρωί και κατασβέστηκε πλήρως δυο ώρες αργότερα, κατακαίοντας 11 στρέμματα. Επιτόπου παραμένουν για προληπτικούς λόγους οχήματα της Πυροσβεστικής, καθώς η ένταση του ανέμου εξακολουθεί να είναι ισχυρή.

    [02] Απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ

    6/7/2003 11:05:00 πμ

    Σαρανταοκτάωρη απεργία για τις 9 και 10 Ιουλίου εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

    [03] Πακιστάν: Συλλήψεις για την επίθεση στο τέμενος

    6/7/2003 1:08:00 μμ

    Η πακιστανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ότι συνέλαβε τουλάχιστον 15 άτομα ως ύποπτα ότι ενέχονται στην επίθεση σε σιιτικό τέμενος στην πόλη Κουέτα κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 47 άνθρωποι. Ο Χουμαγιούν Τζογκεζάι, υπαρχηγός της αστυνομίας στην επαρχία Μπαλουτσιστάν, δήλωσε πως η αστυνομία συνέλαβε μέλη διαφόρων παράνομων ριζοσπαστικών σουνιτικών οργανώσεων στη διάρκεια επιδρομών που πραγματοποίησε τη νύχτα στη νοτιοδυτική Κουέτα, όπου η ένταση μεταξύ των σιιτών και της σουνιτικής πλειοψηφίας παραμένει υψηλή.

    Τρεις άνδρες έσπρωξαν ένα καρότσι ως την πύλη του τζαμιού στη διάρκεια των προσευχών της Παρασκευής και στη συνέχεια έβγαλαν από το καρότσι όπλα και άνοιξαν πυρ εναντίον των προσκυνητών, έγινε γνωστό από την αστυνομία. Και οι τρεις είχαν στη μέση τους δεμένες χειροβομβίδες.

    Οι δύο κατάφεραν να τις πυροδοτήσουν. Ο τρίτος που δεν τα κατάφερε υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη όταν φρουροί άνοιξαν πυρ εναντίον του.

    [04] Συνεχίζεται η γενική απεργία στη Νιγηρία

    6/7/2003 7:12:00 μμ

    Παρά την αρχική αισιοδοξία ότι τα συνδικάτα πετρελαίου θα έρθουν σε συμβιβαστική συμφωνία για την τιμή του πετρελαίου, κυβέρνηση της Νιγηρίας, ανοίγοντας το δρόμο για τον τερματισμό της γενικής απεργίας, τελικά κάτι τέτοιο δεν επιτεύχθει. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του μεγαλύτερου κεντρικού συνδικάτου, Εργατικό Κογκρέσο Νιγηρίας (NLC), Ανταμς Οσιομχόλε, η γενική απεργία που ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου στη Νιγηρία κατά της αύξησης των τιμών των υγρών καυσίμων θα συνεχιστεί την προσεχή εβδομάδα, κρίνοντας ανεπαρκή μία πρόταση της κυβέρνησης να επανέλθει μερικώς η αύξηση. Σύμφωνα με τον Ανταμς Οσιομχόλε, η απεργία θα συνεχισθεί όσο ο πρόεδρος της Νιγηρίας Ολουσεγκούν Ομπασάνιο δεν επαναφέρει την τιμή της βενζίνης, στις 32 νάιρα το λίτρο η οποία πέρασε στις 20 Ιουνίου από τις 26 στις 40 νάιρα (0,27 ευρώ).

    [05] Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει μέρος των ΗΠΑ

    Πηγή: ΝΕΤ 6/7/2003 12:41:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Σφοδρές καταιγίδες σαρώνουν το τελευταίο 24ωρο το Ιλινόις και το Σικάγο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τέσσερις άνθρωποι πνίγηκαν παλεύοντας με τα κύματα στη λίμνη του Μίσιγκαν ενώ τρεις άλλοι αγνοούνται. Οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, στέγες σπιτιών ενώ προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε οδικά δίκτυα του Σικάγο. Αλλά και στο Ιλινόις, από τις ισχυρότατες βροχοπτώσεις δημιουργήθηκαν τεράστια προβλήματα στους κατοίκους πολλοί από τους οποίους απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους. Σε μια άλλη πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, στο Νέο Μεξικό και την Αριζόνα, οι φωτιές κατακαίουν τα πάντα.

    Στην Αριζόνα περισσότερα από 300 αγροτόσπιτα καταστράφηκαν ολοσχερώς από την πύρινη λαίλαπα ενώ εκατοντάδες άλλα κινδύνεψαν. Αιτία της καταστροφής ήταν πιθανότατα κεραυνός.

    Η περιοχή εκκενώθηκε από τους κατοίκους έγκαιρα ενώ οι πυροσβέστες έκαναν ότι μπορούσαν για να θέσουν τελικά τη φωτιά υπό έλεγχο. Στο έργο τους βοήθησε και η ίδια η φύση καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας κόπασαν οι ισχυροί άνεμοι, οι θερμοκρασίες ήταν χαμηλές ενώ η υγρασία βρισκόταν σε υψηλά επίπεδα.

    [06] Κουβέιτ: Nικητές στις εκλογές οι ισλαμιστές

    6/7/2003 12:18:00 μμ

    Οι ισλαμιστές και οι υποψήφιοι των φυλών που είναι σύμμαχοί τους νίκησαν στις εκλογές που διεξήχθησαν το Σάββατο στο Κουβέιτ, ένα αποτέλεσμα που σηματοδοτεί μια σημαντική ήττα των φιλελευθέρων και των γυναικών που αγωνίζονται για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου. Περίπου 250 υποψήφιοι πήραν μέρος στις εκλογές, οι οποίες έφεραν αντιμέτωπους τους ισχυρούς ισλαμιστές και τους φιλελεύθερους που ζητούν μια κυβέρνηση δυτικού τύπου. Ενώ οι φιλελεύθεροι έκαναν προεκλογική εκστρατεία ζητώντας μια πιο ανοικτή κοινωνία και ισότητα μεταξύ των φύλων, οι ισλαμιστές αντιτάχθηκαν στις δυτικές επιρροές και ζήτησαν ισλαμική διακυβέρνηση.

    Δικαίωμα ψήφου, το 15% του πληθυσμού

    Οι σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές κέρδισαν περίπου το ένα τρίτο των 50 εδρών του κοινοβουλίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύει ο Τύπος.

    Οι υποστηρικτές της οικογένειας αλ-Σαμπάχ που κυβερνά το Κουβέιτ και είναι δημοφιλής μεταξύ των φυλών των Βεδουΐνων έφεραν επίσης καλά αποτελέσματα καταφέροντας πλήγμα στην εκστρατεία της αντιπολίτευσης για πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

    Οι φιλελεύθεροι κέρδισαν λίγες μόνον έδρες.

    Στο Κουβέιτ έχει δικαίωμα ψήφου περίπου το 15% των 850.000 πολιτών του. Οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

    Η νέα βουλή θα συνεδριάσει αργότερα αυτή την εβδομάδα και θα διακόψει αμέσως για τις θερινές διακοπές. Θα συγκληθεί και πάλι τον Οκτώβριο.

    [07] Αμερικανός στρατιώτης τραυματίσθηκε σοβαρά στη Βαγδάτη

    6/7/2003 2:14:00 μμ

    Ένας Αμερικανός στρατιώτης τραυματίσθηκε την Κυριακή σοβαρά από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο της Βαγδάτης, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και ο στρατός των ΗΠΑ. Φοιτητές κοντά στο σημείο δήλωσαν πως ο στρατιώτης πυροβολήθηκε ενώ βρισκόταν μέσα στην πανεπιστημιούπολη, στο νότιο τμήμα της πόλης. Αμερικανικό στρατιωτικό ελικόπτερο απομάκρυνε το στρατιώτη και στρατιώτες απέκλεισαν την πανεπιστημιούπολη. Ένας φοιτητής, ο Αμπντάλα Σάαντ, δήλωσε πως είδε το στρατιώτη πεσμένο στο έδαφος και αίμα να τρέχει από το κεφάλι του. Εκπρόσωπος δήλωσε πως ο στρατιώτης πυροβολήθηκε με περίστροφο και επιβεβαίωσε πως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

    [08] Ουίλσον: Καμία ένδειξη ότι το Ιράκ αγόραζε ουράνιο από το Νίγηρα

    6/7/2003 11:51:00 πμ

    Ένας πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ, ο οποίος ερεύνησε, για λογαριασμό της CIA, την πληροφορία ότι ο Ιράκ αγόραζε ουράνιο από το Νίγηρα, κατηγόρησε την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους ότι διαστρέβλωσε τα γεγονότα και υπερέβαλε όσον αφορά τον κίνδυνο που συνιστούσε ο Σαντάμ Χουσεΐν. Ο Τζόζεφ Ουίλσον, Αμερικανός πρεσβευτής της ΗΠΑ στην Γκαμπόν μεταξύ 1992-95, αναφέρεται στο ρόλο που έπαιξε ο ίδιος στην έρευνα αυτή σε ένα άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Νιου Γιορκ Τάιμς". ΗΠΑ και Βρετανία είχαν χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες αυτές για να πείσουν ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν προσπαθούσε να αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής και να δικαιολογήσουν την εισβολή στο Ιράκ, τον περασμένο Μάρτιο.

    "Με βάση την εμπειρία μου τους μήνες που προηγήθηκαν του πολέμου δεν έχω άλλη επιλογή από το να συμπεράνω ότι κάποιες από τις πληροφορίες που αφορούσαν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράκ διαστρεβλώθηκαν για να μεγαλοποιηθεί η απειλή που συνιστούσε το Ιράκ" γράφει ο Ουίλσον.

    Υποστηρίζει ότι ο ίδιος είναι ο "μη κατονομαζόμενος πρώην πρεσβευτής" που σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης ταξίδεψε στο Νίγηρα, τον Φεβρουάριο του 2002, για να ελέγξει την πληροφορία ότι η χώρα αυτή της δυτικής Αφρικής είχε καταλήξει σε συμφωνία με το Ιράκ για την πώληση ουρανίου.

    [09] Πρώτη επίσημη για τον Ολυμπιακό

    6/7/2003 10:00:00 πμ

    Την πρώτη επίσημη συνάντηση για την νέα αγωνιστική περίοδο πραγματοποίησε το Σάββατο ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός. Την ίδια ώρα ο Πολωνός επιθετικός Μάρτσιν Κούζμπα έβαζε την υπογραφή του στο συμβόλαιο με την ΠΑΕ αποτελώντας έτσι το όγδοο μεταγραφικό απόκτημα του Θρύλου.

    Πολλά τα νέα πρόσωπα

    Πρώτος στις εγκαταστάσεις του Ρέντη έφτασε ο προπονητής Ολεγκ Προτάσοφ, συνοδευόμενος από τον Σίνισα Γκόγκιτς, ενώ από τους ποδοσφαιριστές οι νεοαποκτηθέντες και φίλοι από την Ξάνθη, Μπούτσεκ και Βάλλας.

    Ακολούθησαν οι γνωστοί από την θητεία τους στον Ηρακλή, Ανατολάκης και Στολτίδης, αλλά και ο Τζιοβάνι με τον Καστίγιο που τελεί "υπό την προστασία" του Βραζιλιάνου άσου.

    Παρόντες στην "πρώτη" του Ολυμπιακού και οι υπόλοιποι νεοαποκτηθέντες Τάτσης, Πάντος, Γκώνιας και Καφές, ενώ απουσίασαν οι διεθνείς Βενετίδης, Χούτος, Κατεργιαννάκης και Κουλουχέρης που έχουν άδεια μέχρι τις 11 Ιουλίου.

    Εκτός ομάδας οι Ζε Ελίας και Μπερμούντες που σύντομα θα αποτελέσουν και τυπικά παρελθόν για τους πρωταθλητές.

    Το πρωί της Κυριακής οι παίκτες που έπαιζαν και πέρυσι στην ομάδα, υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις ενώ οι "νέοι" θα κάνουν ισοκινητικές μετρήσεις στο Ρέντη και το απόγευμα (19.30) θα γυμναστούν όλοι μαζί.

    Από την Δευτέρα οι προπονήσεις θα είναι διπλές (το πρωί στο Γκολφ της Γλυφάδας) μέχρι τις 13 του μήνα, οπότε έχει προγραμματισθεί η αναχώρηση για το Ζέεφελντ της Αυστρίας, όπου και θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

    Για 3+2 χρόνια υπέγραψε ο Κούζμπα

    Όσον αφορά τον Μάρτσιν Κούζμπα ο Πολωνός επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο, η διάρκεια του οποίου θα είναι 3+2 χρόνια. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι ετήσιες απολαβές του παίκτη θα φτάσουν στις 300.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Κούζμπα υπεβλήθη πριν από περίπου έναν μήνα σε αρθροσκόπηση, όμως το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού, "άναψε το πράσινο φως' για την απόκτηση του.

    Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έχει ως εξής: "Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς Πολωνού ποδοσφαιριστή Μάρτσιν Κούζμπα. Μετά το πέρας των ιατρικών εξετάσεων ο ποδοσφαιριστής κρίθηκε ικανός να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της ομάδας".

    [10] Παίκτης της Αρσεναλ έως το 2007 ο Βιεϊρά

    6/7/2003 6:53:00 μμ

    Εως το 2007 θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Αρσεναλ ο Πατρίκ Βιεϊρά. Το συμβόλαιο του Γάλλου διεθνή μέσου με τους ''κανονιέρηδες'' έληγε το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά μετά από συζητήσεις με τη διοίκηση δέχτηκε να υπογράψει νέο συμβόλαιο, το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2007. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βιεϊρά θα εισπράξει για τα επόμενα χρόνια το ποσό των 16 εκατομμυρίων ευρώ. Με τον τρόπο αυτό ο Βιεϊρά έβαλε τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να μιλάει με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γάλλος στις δηλώσεις του τόνισε τον συνασθηματικό του δεσμό με την Αρσεναλ και πως δεν έχει στο μυαλό του καμιά άλλη ομάδα.

    [11] Τον Σονκ απέκτησε ο Αγιαξ

    6/7/2003 6:49:00 μμ

    Τον διεθνή Βέλγο επιθετικό της Γκενκ Γουέσλι Σονκ, πρόσθεσε στο δυναμικό του ο Αγιαξ. Ο Γουέσλι Σονκ θα μεταβεί την Δευτέρα στο Αμστερνταμ, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με τον ολλανδικό σύλλογο. Το κόστος της μεταγραφής υπολογίζεται κοντά στα 5 εκ. ευρώ. Ο 24χρονος επιθετικός αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του βελγικού πρωταθλήματος τα τελευταία δύο χρόνια, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του να κατακτήσει το πρωτάθλημα το 2002.

    [12] Ο Ρότζερ Φέντερερ νικητής του Γουίμπλεντον

    6/7/2003 6:44:00 μμ

    Ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν ο θριαμβευτής στον τελικό του απλού ανδρών στο Γουίμπλεντον. Ο 21χρονος Ελβετός τενίστας επιβλήθηκε του Ελληνοαυστραλού Μαρκ Φιλιππούση με 3-0 σετ (7-6, 6-2, 7-6) και κατέκτησε το πρώτο τουρνουά της σειράς γκραν-σλαμ στην καριέρα του. Ο Φέντερερ είχε την απάντηση στο πολύ δυνατό σερβίς του αντιπάλου του, απέφυγε τα λάθη στα κρίσιμα σημεία του πρώτου και του τρίτου σετ και έφτασε στη μεγάλη νίκη, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους Αγγλους φιλάθλους που κατέκλυσαν το κεντρικό κορτ του Γουίμπλεντον.

    [13] O ΠΑΟ ''έκλεισε'' τον Ερόλ Μπουλούτ

    6/7/2003 4:53:00 μμ

    Σε συμφωνία με τον Τούρκο μεσοεπιθετικό Ερόλ Μπουλούτ ήρθε το Σάββατο ο Παναθηναϊκός, μετά από διαπραγματεύσεις αρκετών ωρών. Ο Τούρκος άσος αναμένεται να υπογράψει για 2+1 χρόνια με ετήσιες απολαβές που θα φτάνουν στις 450.000 ευρώ. Για να ολοκληρωθεί, όμως, η απόκτηση του Μπουλούτ, πρέπει να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με την διοίκηση του Πανιωνίου, όπου και ανήκει ο Τούρκος μέσος.

    Αντιδρά ο Πανιώνιος

    Από την πλευρά των "κυανέρυθρων", ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Πέτρος Καϊμακάμης, τόνισε ότι το θέμα για τον Πανιώνιο, είναι κυρίως ηθικής τάξης, καθώς ο Μπουλούτ έχει τιμωρηθεί με τετράμηνη διακοπή συμβολαίου, ενώ εκκρεμεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. "Εφόσον ο Πανιώνιος ικανοποιηθεί κατ΄ αρχήν ηθικά και στην συνέχεια οικονομικά, ίσως η υπόθεση να οδηγηθεί στο αρχείο", κατέληξε ο δικηγόρος της ΠΑΕ.

    [14] Συμφωνία Ηρακλή με Κιάσσο

    6/7/2003 4:31:00 μμ

    Τη συγκατάθεση για την ένταξη του Κώστα Κιάσσου στον Ηρακλή για τα επόμενα 2+1 χρόνια, απέσπασε σήμερα στη συνάντηση που είχε με τον εκπρόσωπο του παίκτη, ο πρόεδρος της "κυανόλευκης" ΠΑΕ, Γιώργος Σπανουδάκης. Η επισημοποίηση της συνεργασίας των δύο πλευρών αναμένεται να γίνει αύριο ή την Τρίτη.

    [15] Ξεκίνησε η επέμβαση για τον διαχωρισμό ενήλικων σιαμαίων

    6/7/2003 12:00:00 μμ

    Η πρώτη επέμβαση στον κόσμο για το διαχωρισμό ενήλικων σιαμαίων ενωμένων στο κεφάλι ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Κυριακής, στη Σιγκαπούρη, όπου δύο Ιρανές αδελφές εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στους γιατρούς με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Αφού υποβλήθηκαν στις τελικές εξετάσεις, η Λάνταν και η Λαλέχ Μπιτζάνι, 29 ετών, μπήκαν στο χειρουργείο του νοσοκομείου Ράφλες για την εγχείριση που θα γίνει σε τρία στάδια και αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον 48 ώρες.

    Μεγάλοι οι κίνδυνοι

    ''Είναι πολύ χαρούμενες που έφτασε επιτέλους η ημέρα αυτή'', είπε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου, Δρ. Πρεμ Κουμόρ Ναϊρ. Οι γιατροί έχουν προειδοποιήσει ότι η εγχείριση μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο τη μία ή και τις δύο γυναίκες ή να τους προκαλέσει σοβαρή αναπηρία.

    Όμως μετά από τρεις δεκαετίες κοινής ζωής οι δύο μουσουλμάνες αδελφές επέμειναν στην απόφαση τους να ρισκάρουν παρά να συνεχίσουν να ζουν ενωμένες.

    Επικεφαλής της 28μελους ομάδας των γιατρών από τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, την Ελβετία και το Νεπάλ είναι ο Δρ. Κιθ Γκοχ. Στη διαδικασία θα συμμετάσχουν και 100 νοσηλευτές.

    Οι εξετάσεις που έγιναν το Σάββατο έδειξαν ότι η πίεση του αίματος στους εγκεφάλους των σιαμαίων είναι σχεδόν διπλάσια από τη φυσιολογική. Σύμφωνα με τον Δρ. Γκοχ αυτό σημαίνει ότι η επέμβαση είναι σχεδόν απαραίτητη γιατί οι γυναίκες υποφέρουν από σοβαρούς πονοκεφάλους και με τον καιρό μπορεί να υπάρξει επιβάρυνση στο νευρικό σύστημα.

    Η μεγάλη πρόκληση για τους γιατρούς πάντως είναι ο διαχωρισμός μιας κοινής αρτηρίας στο κρανίο των αδελφών. Οι δύο γυναίκες έχουν ξεχωριστούς, αυτόνομους εγκεφάλους αλλά μόνο μία κρανιακή κοιλότητα που μετά το χωρισμό της θα πρέπει να κλείσει με μοσχεύματα.

    Μέχρι σήμερα επεμβάσεις διαχωρισμού σιαμαίων ενωμένων στο κεφάλι έχουν γίνει μόνο σε βρέφη.

    Φίλοι των δύο αδελφών συγκεντρώθηκαν στο νοσοκομείο σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα τους. Οι δύο γυναίκες είπαν ότι μετά την εγχείριση σκοπεύουν να συνεχίσουν τη ζωή τους. Η Λαλέχ θέλει να γίνει δημοσιογράφος στην Τεχεράνη και η Λάντεν να παραμείνει στο Σιράζ, απ' όπου κατάγονται, για να εργαστεί ως δικηγόρος.

    [16] Δεν αποδέχτηκε τον διορισμό του ο ομοφυλόφιλος επίσκοπος

    6/7/2003 5:35:00 μμ

    Εκανε πίσω τελικά μη αποδεχόμενος τον διορισμό του ως επίσκοπος του Ρέντινγκ ο ομοφυλόφιλος αγγλικανός κληρικός Τζέφρι Τζον. Ο Βρετανός ιερωμένος ο οποίος διορίστηκε τον προηγούμενο μήνα, προκαλώντας την οργή των συντηρητικών μελών της εκκλησίας σε ολόκληρο τον κόσμο, επρόκειτο να γίνει ο πρώτος επίσκοπος που θα είχε δηλώσει ανοικτά την ομοφυλοφιλία του Σε μια κίνηση που θα μπορούσε να αποσοβήσει την κρίση, ο Τζον δήλωσε πως αποφάσισε έπειτα από συζητήσεις με την επισκοπή και τον πνευματικό ηγέτη της εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, Ρόουαν Ουίλιαμς, να μην αναλάβει τη θέση.

    ''Έχει γίνει για μένα σαφές πως υπολογίζοντας τη ζημιά που θα μπορούσε να προκαλέσει η ανάληψη από εμένα της θέσης αυτής στην ενότητα της Εκκλησίας, περιλαμβανομένης και της αγγλικανικής θρησκευτικής κοινότητας, πρέπει να ζητήσω τη συγκατάθεση του Στέμματος προκειμένου να αποσύρω την αποδοχή του διορισμού μου'', ανέφερε ο Τζον σε επιστολή προς τον Ρίτσαρντ Χάρις, επίσκοπο Οξφόρδης, η επισκοπή του οποίου περιλαμβάνει το Ρέντινγκ, κοντά στο Λονδίνο.

    Ο διορισμός του, που υποστηρίχθηκε από ορισμένους επισκόπους και αμφισβητήθηκε από άλλους, αναβίωσε τη διαμάχη μεταξύ των Αγγλικανών στα θέματα του σεξ και της ομοφυλοφιλίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 6 July 2003 - 16:54:12 UTC