Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-06-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Επιταχύνετε τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ'', λένε οι ΗΠΑ
  • [02] Σύνοδος ''κουαρτέτου'' για διάσωση του ''οδικού χάρτη''
  • [03] Στην Κορσική ο πρωθυπουργός της Γαλλίας
  • [04] ''Σιγή ασυρμάτου'' σε αεροσκάφος πάνω από το Βέλγιο
  • [05] Την τρίτη θέση κατέλαβε το Περιστέρι
  • [06] Βόλεϊ: Τσεχία-Ελλάδα 3-1 στο Παγκόσμιο Λιγκ
  • [07] Έρχεται στον Παναθηναϊκό ο Ζουτάουτας
  • [08] Στην Περούτζια θα αγωνιστεί ο γιος του Καντάφι

    [01] ''Επιταχύνετε τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ'', λένε οι ΗΠΑ

    21/6/2003 11:37:00 μμ

    Έκκληση προς την ΕΕ να επιταχύνει τη διαδικασία μεταρρύθμισης της αγροτικής της πολιτικής, ώστε να προχωρήσουν οι συνομιλίες για τις παγκόσμιες εμπορικές συναλλαγές, απηύθυνε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρόμπερτ Ζέλικ, στη σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου που διεξάγεται στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ Ελ Σεϊχ. "Ενώ συζητάμε τρόπους για να προχωρήσουμε τις διαπραγματεύσεις, καθίσταται σαφές ότι η πρόοδος ή η τελμάτωση των συνομιλιών εξαρτάται από την Ευρωπαϊκή Ένωση", δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ.

    [02] Σύνοδος ''κουαρτέτου'' για διάσωση του ''οδικού χάρτη''

    21/6/2003 10:59:00 μμ

    Υπό τον τίτλο "Παγκόσμια σύνοδος συμφιλίωσης" συνέρχεται το Σάββατο στο Αμάν η έκτακτη τριήμερη συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με βασικά θέματα την ανοικοδόμηση του Ιράκ και την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Στο πλαίσιο της Συνόδου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής συνάντηση του "κουαρτέτου" (ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία, ΗΠΑ), σε μια ύστατη προσπάθεια να διασωθεί ο "Οδικός Χάρτης" για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, παρά το νέο κύμα βίας στην περιοχή. Στο μεταξύ, η αιματοχυσία στα παλαιστινιακά εφάδη συνεχίζεται. Ηγετικό στέλεχος της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς της Δυτικής Όχθης σκοτώθηκε το βράδυ του Σαββάτου από επίθεση ισραηλινών στρατιωτών στη Χεβρόνα, ενώ την Παρασκευή νεκρός από ισραηλινά πυρά έπεσε ένας 25χρονος Παλαιστίνιος, στο Χαν Γιούνες, στη λωρίδα της Γάζας.

    Το Αμάν κέντρο του διαλόγου για το ''μεσανατολικό''

    Στη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ κ. Κόφι Αναν και τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας κκ Ιγκόρ Ιβανόφ και των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ, την Ευρωπαϊκή Ένωση θα εκπροσωπήσει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και προεδρεύων του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αναχώρησε αργά το απόγευμα του Σαββάτου από τη Θεσσαλονίκη για το Αμάν.

    Ο κ. Παπανδρέου θα συμμετάσχει επίσης μαζί με τους ομολόγους του της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής σε πάνελ με θέμα "το μέλλον της Μέσης Ανατολής".

    Το ρόλο της Ευρώπης στη Μέση Ανατολή θα συζητήσουν στο πλαίσιο της Συνόδου ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική κ. Χαβιέρ Σολάνα, η πρόεδρος της Λετονίας κυρία Βάιρα Βίκε- Φρεϊμπέργκα, οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόσκα Φίσερ και της Ισπανίας, κα Ανα Παλάθιο και ο Αμερικανός γερουσιαστής κ. Τζόζεφ Μπάιντεν.

    Στην έκτακτη σύνοδο συμμετέχουν περισσότεροι από 1.100 πολιτικοί, επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων και αναλυτές. Η σύνοδος φιλοξενείται σε ξενοδοχειακό συγκρότημα κοντά στη Νεκρά Θάλασσα και οι διοργανωτές εκτιμούν ότι θα υπάρξει πολύ μικρός αριθμός οργανωμένων διαδηλωτών.

    ''Έπονται δύσκολες αποφάσεις και για τις δύο πλευρές''

    Την Παρασκευή, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε, στις συναντήσεις που είχε ξεχωριστά με τους πρωθυπουργούς του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, ότι θα πρέπει τώρα να λάβουν δύσκολες αποφάσεις. Επίσης, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας καταδίκασε την οργάνωση Χαμάς, χαρακτηρίζοντας την εχθρό της ειρήνης.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη σειρά της, κάλεσε τη Χαμάς να κηρύξει εκεχειρία, γιατί δαφορετικά, όπως ανέφερε, θα την κηρύξει ως τρομοκρατική οργάνωση.

    Πάντως, όπως επισημαίνουν πολλοί αναλυτές, η επίσκεψη Πάουελ δεν κατάφερε να οδηγήσει στην άρση αδιεξόδου.

    [03] Στην Κορσική ο πρωθυπουργός της Γαλλίας

    21/6/2003 10:47:00 μμ

    Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Πιερ Ραφαρέν μετέβη αεροπορικώς το Σάββατο στην Κορσική προκειμένου να δηλώσει την υποστήριξη της κυβέρνησης του στην προσπάθεια αυτονόμησης του νησιού και να τεθεί έτσι ένα τέλος στη βία που ταλαιπωρεί την Κορσική εδώ και δεκαετίες. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι την 6η Ιουλίου θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στην Κορσική έτσι ώστε να της δοθεί μεγαλύτερος έλεγχος στα θέματα ενεργειακής πολιτικής, στις μεταφορές και στο δημοσιονομικό τομέα. Εάν οι 191.000 ψηφοφόροι της Κορσικής ψηφίσουν "ναι" στην πρόταση, το νησί θα γίνει το πρότυπο στα σχέδια της κεντροδεξιάς κυβέρνησης για την αποκέντρωση της Γαλλίας και την παροχή περισσότερης αυτονομίας σε περιοχές της γαλλικής επικράτειας.

    Ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης Ραφαρέν ήταν η πόλη Μπαστιά στα βόρεια της Κορσικής, όπου νωρίτερα είχαν ξεσπάσει ταραχές από την πλευρά των εκπαιδευτικών οι οποίοι αντέδρασαν στο σχέδιο της γαλλικής κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση.

    Οι εκπαιδευτικοί φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα και διαλύθηκαν μετά την επέμβαση της αστυνομίας, πριν την έναρξη της προγραμματισμένης ομιλίας του Γάλλου πρωθυπουργού.

    Ο Ραφαρέν έτυχε θερμότερης υποδοχής στο Αιάκειο και εκεί απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να μετάσχουν και να στηρίξουν το δημοψήφισμα. Τον Γάλλο πρωθυπουργό συνοδεύει ο υπουργός Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί.

    [04] ''Σιγή ασυρμάτου'' σε αεροσκάφος πάνω από το Βέλγιο

    21/6/2003 8:07:00 μμ

    Δυο βελγικά, στρατιωτικά αεροσκάφη σηκώθηκαν το Σάββατο για να αναχαιτίσουν εμπορικό αεροσκάφος που είχε εισέλθει στον εναέριο χώρο του Βελγίου, αλλά ξαφνικά σημειώθηκε σιγή ασυρμάτου, το δεύτερο επεισόδιο του είδους που καταγράφεται μέσα σε διάστημα δύο ημερών. Ωστόσο τα πολεμικά αεροσκάφη επέτρεψαν στο εμπορικό αεροσκάφος να συνεχίσει την πτήση του μόλις αποκαταστάθηκε η επικοινωνία με αυτό. Το πρακτορείο Βέλγκα μετέδωσε ότι το αεροπλάνο είχε προορισμό το αεροδρόμιο Λούτον της Βρετανίας και είχε απογειωθεί από την Ελλάδα. Την Πέμπτη, ένα λιβανέζικο επιβατηγό αεροσκάφος έχασε επίσης την επαφή του με τον πύργο ελέγχου, αλλά και σ' αυτό επετράπη να συνεχίσει το ταξίδι του μόλις αποκατέστησε την επικοινωνία του με τους ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας του Βελγίου. Να σημειωθεί ότι οι αρχές της χώρας βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενη απειλή από τον αέρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001

    [05] Την τρίτη θέση κατέλαβε το Περιστέρι

    21/6/2003 10:18:00 μμ

    Με τον καλύτερο τρόπο έληξε η φετινή χρονιά για το Περιστέρι. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη επικράτησε του Ολυμπιακού με 76-66 στον τέταρτο αγώνα της σειράς για την 3η θέση, και άφησε τους "ερυθρόλευκους" στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με σκορ 3-1.

    [06] Βόλεϊ: Τσεχία-Ελλάδα 3-1 στο Παγκόσμιο Λιγκ

    21/6/2003 9:19:00 μμ

    Την ήττα με 3-1 σετ, που ουσιαστικά της στερεί το δικαίωμα να διεκδικήσει την πρώτη θέση του Δ' Ομίλου στο Παγκόσμιο Λιγκ, γνώρισε στην Οστράβα, η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών, από την αντίστοιχη της Τσεχίας. Τα σετ: 21-25, 25-16, 25-20, 25-13. Η εθνική μας αν και προηγήθηκε 1-0 σετ έχασε τελικά με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι του τελευταίου διημέρου της προκριματικής φάσης του Παγκόσμιου Λιγκ. Παρά την ήττα της ελπίζει ακόμη σε πρόκριση στα τελικά αλλά πλέον δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της. Συγκεκριμένα για να περάσει στα τελικά της διοργάνωσης θα πρέπει αύριο στις 5 μ.μ. (τοπική ώρα) να νικήσει με οποιοδήποτε σκορ τους Τσέχους και ταυτόχρονα η Γαλλία, που νίκησε χθες την Ιαπωνία να χάσει από τους Ασιάτες. Σε αυτή την περίπτωση η Εθνική μας θα πάρει την δεύτερη θέση στον Όμιλο, αφού την πρώτη την εξασφάλισε και μαθηματικά η Τσεχία και θα ελπίζει να είναι μία από τις τρεις καλύτερες δεύτερες από τους τέσσερις Ομίλους των προκριματικών (περνούν οι πρώτοι και οι τρεις καλύτεροι δεύτεροι). Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι το Εθνικό μας συγκρότημα από το δεύτερο σετ και έπειτα είχε πολλά προβλήματα. Δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο σέρβις των Τσέχων, δεν λειτούργησε στο μπλοκ και μοιραία έχασε το παιχνίδι με τους Τσέχους να πιάνουν μεγάλη απόδοση σε ένα εκπληκτικό κοινό που τους έδωσε φτερά παρότι ξεκίνησαν στραβά τον αγώνα.

    Δικαιολογημένα είναι τα παράπονα της Εθνικής για την διαιτησία του Πορτογάλου Α. Αζεβέντο (πρώτος διαιτητής), που έκανε αδικαιολόγητα λάθη για τέτοιο επίπεδο και σε κάποιο σημείο εκνεύρισε τους διεθνείς. Όμως δεν ήταν αυτός που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα.

    Ελλάδα: Ρουμελιώτης 17, Τσακιρόπουλος 9 (1 άσο), Πανταλέων 10 (1 άσο), Μπάεφ 9 (3 άσους), Κυριαζής 5 (1 άσο) (Στεφάνου\4 άμυνες), Λάππας 6, Προύσαλης, Σμαραγδής, Ντράγκοβιτς, Καρυπίδης.

    Τσεχία: Λεμπλ 22 (2 άσους, 6 μπλοκ), Γ. Νοβότνι 18 (2 άσους), Ρακ 10 (1 άσο), Κουμπάλα 5, Ζάπλεταλ 4, Στάνεκ (Οντμπζαλεκ/4), Πλάτενικ 5, Μ. Νοβότνι 4, Ντουμπς 1.

    "Συγχαίρω την Τσεχία για την πρόκριση της στα τελικά του Παγκόσμιου Λιγκ. Ήταν η ομάδα του Ομίλου με την πιο σταθερή απόδοση αλλά και η πιο φρέσκια. Σήμερα νίκησε δίκαια αλλά δεν χρειαζόταν καν την βοήθεια της διαιτησίας. Με βάση τα προβλήματα που έχουμε αυτόν τον καιρό είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κάναμε στα τρία πρώτα σετ. Αύριο θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας και να παίξουμε καλύτερα", δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο ομοσπονδιακός προπονητής Στέλιος Προσαλίκας ενώ ο Τσέχος Πάβελ Ρεμπάρεκ δήλωσε: "Χαίρομε για την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης. Κάναμε το βήμα που περιμέναμε και παίξαμε καλά κόντρα σε μια ομάδα που ήθελε και αυτή την νίκη. Δείξαμε δύναμη στο παιχνίδι μας και είχαμε πολύ καλή ψυχολογία γεγονός που μας βοήθησε να ξεπεράσουμε το κακό μας ξεκίνημα".

    [07] Έρχεται στον Παναθηναϊκό ο Ζουτάουτας

    21/6/2003 9:14:00 μμ

    Μέσα στις επόμενες 48 ώρες, αναμένεται να οριστικοποιηθεί και η δεύτερη φετινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού η οποία δεν είναι άλλη από αυτή του Ραϊμόντας Ζουτάουτας. Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τον αρχηγό της εθνικής Λιθουανίας να βρίσκεται ήδη στην Αθήνα ώστε να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο και στην συνέχεια να αναχωρήσει για την πατρίδα του.

    [08] Στην Περούτζια θα αγωνιστεί ο γιος του Καντάφι

    21/6/2003 9:12:00 μμ

    Στην Περούτζια,θα μεταβεί ο Σααντί Καντάφι, γιος του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι στις 29 Ιουνίου προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας ενός χρόνου. Αρχικά ο Σααντί, τον οποίο έχει κερδίσει το ποδόσφαιρο και όχι η πολιτική, είχε ανακοινώσει ότι πρώτα θα συμμετείχε στις προπονήσεις της Περούτζια πριν πάρει την οριστική του απόφαση να υπογράψει, αλλά σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Τζιανλούκα Ντι Κάρλο, άλλαξ γνώμη και τέλη του μήνα μεταβαίνει στην Ιταλία για να βάλει και επίσημα την υπογραφή του. Μάλιστα όπως γράφουν οι ιταλικές εφημερίδες, βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση σπιτιού στην Περούτζια για να διαμένει το διάστημα, που θα αγωνίζεται στην ομάδα της πόλης.

    Ο 30χρονος Καντάφι, που ανήκει στην ομάδα Αλ-Ιτιχάντ της Τρίπολης, αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου. Παράλληλα είναι αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Λιβύης και υποψήφιος για την προεδρία της αφρικανικής συνοσπονδίας. Παράλληλα φέρεται ιδιοκτήτης κατά 7,5% των μετοχών της Γιουβέντους, ενώ κατέχει και το 33% της Τριεστίνα που αγωνίζεται στη Β΄ κατηγορία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 21 June 2003 - 20:55:26 UTC