Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-06-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων
  • [02] Ενημέρωση Κ. Στεφανόπουλου από Γ. Παπανδρέου
  • [03] Eκδήλωση για τον εθελοντισμό
  • [04] Νέο κτήριο ΕΟΤ
  • [05] Τα πυρά άγνωστου δέχθηκε μοτοσικλετιστής
  • [06] Σημαντικη η σημερινή συνάντηση Σημίτη- Σρέντερ
  • [07] Εκτελέσεις ενήλικων και παιδιών σε επαρχία της Ινδονησίας
  • [08] Τριακόσιοι οι νεκροί στην Λιβερία
  • [09] Αιματηρή συμπλοκή Ιρακινών με αμερικανικά στρατεύματα
  • [10] Πολύνεκρη αμερικανική εισβολή σε στρατόπεδο ''τρομοκρατών''
  • [11] Αναζητούνται μέτρα στήριξης για τους 500 της Πάλκο
  • [12] Πόλο: Με Σλοβακία η Eθνική μας για την 7η θέση
  • [13] Τουρνουά Μπέρμιγχαμ: Στα ημιτελικά η Δανιηλίδου
  • [14] Κοντά στο τέλος της η Ατυπη Πνευμονία
  • [15] Γίνετε δωρητές οργάνων στα ΚΕΠ
  • [16] Αιγύπτια έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι με δύο κεφάλια

    [01] Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων

    13/6/2003 6:43:00 μμ

    Με όλα τα μέσα μεταφοράς εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα οι εκδρομείς του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Αυξημένη είναι η κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια και εθνικές οδούς. Η Τροχαία έχει παραχωρήσει μία επιπλέον λωρίδα στην εθνική ΑΘηνών-Κορίνθου στην Κακιά Σκάλα, όπου παρατηρείται και το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα, ενώ μέχρι τις 9 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών. Θερμό προβλέπεται το εορταστικό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, την Κυριακή, ο υδράργυρος μπορεί να σκαρφαλώσει και στους 38 βαθμούς Κελσίου. Μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη.

    Θερμό προβλέπεται το τριήμερο

    Ο πρώτος μίνι καύσωνας είναι πλέον προ των πυλών.

    Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, το θερμόμετρο έφθασε στην Ελευσίνα τους 35 βαθμούς Κελσίου.

    Αυξημένη κίνηση παρατηρείται αυτήν την ώρα, στις εξόδους της πρωτεύουσας και στα δυο ρεύματα των εθνικών οδών προς Κόρινθο και Θεσσαλονίκη.

    Έκτακτα μέτρα λαμβάνει από τις 3 το μεσημέρι η Τροχαία.

    Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η παραχώρηση επιπλέον λωρίδας στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου και η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου, για την ασφαλέστερη έξοδο των εκδρομέων τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

    Πιο συγκεκριμένα, μια επιπλέον λωρίδα θα παραχωρηθεί από τη διασταύρωση Δαφνίου έως τα διόδια της Ελευσίνας και στην Κακιά Σκάλα, την Παρασκευή από τις 3 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ.

    Ανάλογα μέτρα θα ληφθούν και το Σαββατοκύριακο, από τις 7 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και τη Δευτέρα από τις 7 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.

    Στα ίδια σημεία θα παραχωρηθεί μία επιπλέον λωρίδα για την επιστροφή των εκδρομέων, την Κυριακή από τις 3 το μεσημέρι έως τις 12 τα μεσάνυχτα και τη Δευτέρα από τις 2 το μεσημέρι έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

    Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, ανάλογα με την κίνηση, θα γίνουν και σε κεντρικές διασταυρώσεις της εθνικής οδού Αθηνών -Λαμίας, στη γέφυρα του Σταυρού Αγίας Παρασκευής, στη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου, στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα και στη λεωφόρο Σαλαμίνας στη Σαλαμίνα.

    [02] Ενημέρωση Κ. Στεφανόπουλου από Γ. Παπανδρέου

    13/6/2003 12:39:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Ωριαία ενημερωτική συνάντηση εφ' όλης της ύλης των ζητημάτων της εξωτερικής πολιτικής, είχαν σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον Κωστή Στεφανόπουλο για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, στο οποίο θα παραστεί ο πρόεδρος και θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων το βράδυ της Παρασκευής. "Εξέθεσα στον πρόεδρο της προτεραιότητες και τους στόχους μας για το Συμβούλιο", είπε ο κ. Παπανδρέου.

    ''Να επανέλθει το Κυπριακό στη διεθνή σκηνή''

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το Κυπριακό, μετά και τη χθεσινή συνάντηση του με τον ειδικό συντονιστή του Στείτ Ντιπάρτμεντ για το εθνικό θέμα, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το στοιχείο που μετέφερε ο κ. Γουέστον είναι ότι όχι μόνο δεν είναι ξεχασμένο το Κυπριακό, αλλά χρειάζεται να το επαναφέρουμε στη διεθνή σκηνή και ότι οι προοπτικές είναι ευοίωνες καθώς υπάρχει η δυναμική της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε.

    Ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι η πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε. της επιβάλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της Κύπρου και το μήνυμα του κ. Γουέστον είναι ότι οι ΗΠΑ συνεχώς υποστηρίζουν την προσπάθεια του Κόφι Ανάν και την πρότασή του και θα κινηθούν και αυτές συντονισμένα με την Ε.Ε. ώστε να μπορέσουμε να δούμε την επίλυση του Κυπριακού σύντομα.

    [03] Eκδήλωση για τον εθελοντισμό

    13/6/2003 7:03:00 μμ

    Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον Ολυμπιακό εθελοντισμό που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), στο Ζάππειο, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή ''Αθήνα 2004''. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κάλεσμα του προέδρου του ΔΣΑ Δημήτρη Παξινού έσπευσαν εκατοντάδες δικηγόροι, κυρίως νέοι άνθρωποι και δικαστικοί, γεγονός που ικανοποίησε ιδιαίτερα τόσο τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής όσο και τα μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου. Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ''Αθήνα 2004'' Γιάννα Αγγελοπούλου τόνισε ότι ''η ευθύνη για την άρτια διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων ανήκει σε όλους μας συλλογικά και στον καθένα μας ατομικά''.

    "Το καλοκαίρι, που ήδη διανύουμε είναι το πιο κρίσιμο στάδιο στην προετοιμασία των Αγώνων, καθώς τον Αύγουστο διοργανώνουμε επτά αθλητικές προολυμπιακές διοργανώσεις, στις εγκαταστάσεις όπου θα φιλοξενηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες", τόνισε η κα Αγγελοπούλου.

    Επίσης, επανέλαβε ότι ''για την πλήρη διασφάλιση των αρχών της νομιμότητας και της διαφάνειας που πρέπει να διέπουν την λειτουργία του ''Αθήνα 2004, λειτουργούν ανελλιπώς και με πλήρη αυτονομία ελεγκτικοί θεσμοί και μηχανισμοί, όπως η Τριμελής Ελεγκτική Επιτροπή, η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου και οι Ορκωτοί Ελεγκτές''.

    Επίσης, αναφέρθηκε στο εθελοντικό πρόγραμμα και προέτρεψε το ΔΣΑ να κινητοποιήσει τα μέλη του για την επιτυχία του προγράμματος, ενώ αμέσως μετά στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής, αλλά και εκπρόσωποι της Ενωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων, διένειμαν αιτήσεις εθελοντισμού και ενημερωτικά έντυπα στους ενδιαφερόμενους.

    Ο πρόεδρος του ΔΣΑ τόνισε από την πλευρά του, ότι ''πρέπει όλοι μας να ανταποκριθούμε στο προσκλητήριο που μας απευθύνει η Αθήνα, η διοργανώτρια πόλη και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με πίστη στο αθάνατο αρχαίο πνεύμα του μεγάλου, του ωραίου και του αληθινού''.

    Στην εκδήλωση μίλησαν, δύο διακεκριμένοι αθλητές και δικηγόροι, ο Αριστείδης Καμάρας και ο Δημήτρης Γόντικας, οι οποίοι προέτρεψαν τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν στο εθελοντικό πρόγραμμα για να έχουν και εκείνοι την εμπειρία αυτής της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού.

    Παρόντες στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ήσαν ο υφυπουργός Ολυμπιακών Έργων Νάσος Αλευράς, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και Παρθένα Φουντουκίδου, το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Δημήτρης Κυριτσάκης, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτήρης Μπάγιας, οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Βόλου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Αλέκος Χρόνης κα.

    [04] Νέο κτήριο ΕΟΤ

    13/6/2003 3:36:00 μμ

    Αλλαξε σελίδα ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και μετά από μισό αιώνα εγκατάστασης στην οδό Αμερικής 2, μεταφέρθηκε σε νέες εγκαταστάσεις στην οδό Τσόχα 7 στους Αμπελόκηπους, που θα φιλοξενούν στο εξής τις υπηρεσίες του, με στόχο να αποτελέσει τον πυρήνα ενεργότερης διάδοσης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στο διεθνές περιβάλλον. Στη σημερινή τελετή των εγκαινίων του νεόδμητου κτιριακού συγκροτήματος, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος έκανε λόγο για ''νέα αφετηρία για τον τουρισμό''.

    Νέες μεθόδους, νέες πρωτοβουλίες και δράσεις του ΕΟΤ

    Ο ΕΟΤ, υπογράμμισε ο υπουργός, στο νέο κτήριο θα δημιουργήσει τις βάσεις για νέες μεθόδους, νέες πρωτοβουλίες και νέες δράσεις προώθησης της τουριστικής πολιτικής. Κλειδί για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού τουρισμού, τόνισε, είναι η ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα καταλύματα μέσα από τα "κλειδιά" και τα "αστέρια". Στην παρουσίαση του κτηριακού συγκροτήματος από τον αρχιτέκτονα του Αλ. Σαμαρά, τονίστηκε ότι ''σχεδιάστηκε με μνήμες νεοκλασικής χάραξης''.

    Το κτήριο αναλύεται σε τρεις όγκους, με το μάρμαρο και το γυαλί να αποτελούν το κυρίαρχο υλικό της πρόσοψης, με τη σύγχρονη τεχνολογία παρούσα σε όλες τις λειτουργίες του κτηρίου.

    Κατά τη διάρκεια της τελετής πάντως ομάδα εργαζομένων του ΕΟΤ εκδήλωσε την αντίθεση της στον κατακερματισμό, όπως υποστήριξε, των υπηρεσιών του οργανισμού, κάνοντας παράλληλα λόγο ''για μισθούς δυο ταχυτήτων''.

    [05] Τα πυρά άγνωστου δέχθηκε μοτοσικλετιστής

    13/6/2003 1:49:00 μμ

    Αγνωστος ακινητοποίησε με την απειλή όπλου, στις 12.30πμ της Παρασκευής, στη συμβολή των οδών Επταχάλκου τον Χρήστο Χιώλο, 32 ετών, και του ζήτησε τη μοτοσικλέτα του. Ο Χιώλος αντέδρασε και τότε ο άγνωστος τον πυροβόλησε δύο φορές, μία στο χέρι και μία στα πόδια και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Ο άτυχος νεαρός μεταφέρθηκε από περίοικους που άκουσαν τους πυροβολισμούς στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου. Απο την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη, που όμως μέχρι στιγμής παραμένει ασύλληπτος.

    [06] Σημαντικη η σημερινή συνάντηση Σημίτη- Σρέντερ

    13/6/2003 2:14:00 μμ

    Στο Βερολίνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για συνομιλίες με τον γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ, στο πλαίσιο του "γύρου των πρωτευουσών" ενόψει της συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Χαλκιδική, την ερχόμενη εβδομάδα. Οι διαβουλεύσεις του Προεδρεύοντος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη γερμανική πρωτεύουσα έχουν μία ιδιαίτερη βαρύτητα, μετά τον συντονισμό που προηγήθηκε μεταξύ του Γερμανού καγκελαρίου και του Γάλλου πρόεδρου Ζακ Σιράκ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική Προεδρία θα έχει την στήριξη στη σύνοδο κορυφής του γαλλογερμανικού άξονα, σχεδόν εφ΄όλης της ύλης.

    Αυτό που αναμένει κυρίως η γερμανική πλευρά είναι μία "ευλύγιστη" διαχείριση προκειμένου οι υπαρκτές διαφορές μεταξύ των εταίρων στα διάφορα μέτωπα της ατζέντας να μην οδηγήσουν σε νέες, τόσο διατλαντικές όσο και ενδωευρωπαϊκές τριβές.

    Οι συνομιλίες Σημίτη- Σρέντερ θα αρχίσουν το μεσημέρι 13.00 (τοπική ώρα), ενώ από την πλευρά των συνεργατών του Σρέντερ εκφράστηκε την Πέμπτη η βεβαιότητα πως η ελληνική Προεδρία "έχει όλες τις προϋποθέσεις για να οδηγήσει τη σύνοδο κορυφής στην επιτυχία".

    Διπλωματικός λειτουργός ωστόσο εξέφρασε το πρωί της Παρασκευής το "φόβο" ότι η ραγδαία κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, μπορεί να αλλάξει τις προτεραιότητες της συνόδου στην Χαλκιδική ανατινάζοντας προγραμματισμούς και χρονοδιαγράμματα.

    Στις συνομιλίες Σημίτη- Σρέντερ θα μετάσχουν από γερμανικής πλευράς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπέλα Αντα, ο μόνιμος υφυπουργός εξωτερικών Κλάους Σάριοτ, ο επικεφαλής των διπλωματικών υπηρεσιών της καγκελαρίας, Μπερντ Μίτσελμπουργκ και ο επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ράινχαρντ Ζίλμπερμπεργκ.

    Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Τηλέμαχος Χυτήρης, ο επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου πρέσβης Θεόδωρος Σωτηρόπουλος, καθώς και δύο υπηρεσιακοί αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στις συνομιλίες θα παραβρίσκεται ο Ελληνας πρέσβης στο Βερολίνο, Δημήτρης Κυπραίος.

    [07] Εκτελέσεις ενήλικων και παιδιών σε επαρχία της Ινδονησίας

    13/6/2003 3:49:00 μμ

    Πολίτες, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, εκτελέστηκαν έπειτα από συνοπτικές διαδικασίες στην επαρχία Ατσεχ της Ινδονησίας, όπου ο στρατός έχει εξαπολύσει μεγάλης κλίμακας επιχείρηση εναντίον των αυτονομιστών ανταρτών, όπως καταγγέλλει η Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Konmas HAM). Η επιτροπή δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του χωριού που εκτελέστηκαν πέντε ενήλικες και δύο παιδιά 12 και 13 ετών, ούτε διευκρίνισε αν τους εκτέλεσαν οι στρατιωτικοί ή οι αντάρτες. Κάτοικοι του χωριού Ματάνγκ Μαμπλάμ στο Β. Ατσεχ έχουν καταγγείλει σε πολλούς ξένους δημοσιογράφους ότι στρατιώτες σκότωσαν στα τέλη Απριλίου άμαχους, ανάμεσά τους και έναν έφηβο. Ο ινδονησιακός στρατός ανακοίνωσε πως οι νεκροί ήταν αυτονομιστές αντάρτες, αλλά παραδέχτηκε πως ήταν άοπλοι.

    [08] Τριακόσιοι οι νεκροί στην Λιβερία

    13/6/2003 6:20:00 μμ

    Οι συγκρούσεις που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και ανταρτών της οργάνωσης LURD (Λιβεριανοί Ενωμένοι για την Συμφιλίωση και την Δημοκρατία), στην πρωτεύουσα της Λιβερίας της Μονρόβια, έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής την ζωή σε 300 με 400 ανθρώπους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Υγείας.

    Σε δηλώσεις του προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Πήτερ Κόλεμαν τονίζει ότι ''οι τελευταίες μάχες έχουν στοιχίσει την ζωή σε 300 με 400 ανθρώπους και πιθανότερα σε 400, συμπεριλαμβανομένων αμάχων, κυβερνητικών δυνάμεων και επιτιθεμένων''.

    '' Στα νοσοκομεία έχουν εισαχθεί πολλοί άμαχοι που έχουν τραυματιστεί απο θραύσματα βομβών και σφαίρες'', είπε και διευκρίνισε ότι 150 πτώματα έχουν βρεθεί μόνο στην περιοχή Κροο Τάουν, θέατρο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων του προέδρου Τέιλορ και των ανταρτών.

    Χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στον τελευταίο πόλεμο στην Λιβερία που άρχισε πριν απο τρία χρόνια, ενώ κατά την διάρκεια των επτά ετών του εμφυλίου πολέμου τη δεκαετία του 1990 σκοτώθηκαν περίπου 200.000 άνθρωποι.

    [09] Αιματηρή συμπλοκή Ιρακινών με αμερικανικά στρατεύματα

    13/6/2003 1:36:00 μμ

    Είκοσι επτά Ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους από τα αμερικανικά στρατεύματα μετά την επίθεση που σημειώθηκε εναντίον περιπόλου τους, βόρεια της Βαγδάτης, όπως ανακοινώθηκε από την κεντρική διοίκηση των ΗΠΑ (Centcom) την Παρασκευή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση μία οργανωμένη ομάδα εξαπέλυσε επίθεση με ρουκέτες εναντίον αρμάτων μάχης της 4ης μεραρχίας πεζικού στην περιοχή Μπάλαντ, βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας. Οι Αμερικανοί ανταπέδωσαν τα πυρά με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τέσσερις από τους ενόπλους, ενώ οι υπόλοιποι τράπηκαν σε φυγή. Αργότερα όμως εξοντώθηκαν και αυτοί, μετά από επιχείρηση καταδίωξης που εξαπέλυσαν τα αμερικανικά στρατεύματα με άρματα μάχης ,υποστηριζόμενα από μαχητικά ελικόπτερα Απάτσι AH-64.

    [10] Πολύνεκρη αμερικανική εισβολή σε στρατόπεδο ''τρομοκρατών''

    Πηγή: ΑΠΕ 13/6/2003 11:58:00 πμ

    φωτο αρχείου

    Τουλάχιστον 70 ανθρώπους σκότωσαν οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια επιχείρησης, που ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, σε στρατόπεδο εκπαίδευσης "τρομοκρατών" στο Ιράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανού στρατιωτικού εκπροσώπου. Ο ίδιος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στην οποία λαμβάνει μέρος η 101η αερομεταφερόμενη μεραρχία τραυματίστηκέ ένας Αμερικανός στρατιώτης. Η επιχείρηση εναντίον του στρατοπέδου εκπαίδευσης "τρομοκρατών", που βρίσκεται σε απόσταση 150 περίπου χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Βαγδάτης, εντάσσεται στη "συνεχιζόμενη προσπάθεια εξουδετέρωσης των πιστών του κόμματος Μπάαθ, παραστρατιωτικών ομάδων και άλλων ανατρεπτικών στοιχείων", σύμφωνα με τον Αμερικανό εκπρόσωπο.

    [11] Αναζητούνται μέτρα στήριξης για τους 500 της Πάλκο

    13/6/2003 4:14:00 μμ

    Συνάντηση του υφυπουργού Εργασίας με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, αυτή την ώρα, για τα μέτρα στήριξης των 500 υπό απόλυση εργαζομένων στη Σίσερ-Πάλκο. Θα ακολουθήσει συνάντηση με τους εργαζόμενους. Μεταξύ των μέτρων στήριξης αναμένεται να προταθεί η επιχορήγηση των ανέργων για τη δημιουργία ατομικής επιχείρησης, η επιδότηση ομοειδών επιχειρήσεων για την απορρόφηση απολυθέντων και η συμμετοχή για προγράμματα κατάρτισης και επανένταξης στην εργασία. Εξάλλου, στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για την ακύρωση των συμφωνιών συγχώνευσης ΕΛΠΕ - ΠΕΤΡΟΛΑ αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια όπως τόνισαν το μεσημέρι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    [12] Πόλο: Με Σλοβακία η Eθνική μας για την 7η θέση

    13/6/2003 7:45:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Η Σλοβακία θα βρεθεί στο δρόμο της εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών, στον αγώνα για την 7η θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Κράνι της Σλοβενίας. Οι Σλοβάκοι, σε αγώνα κατάταξης (θέσεις 5-8) ηττήθηκαν 6-5 από την Ισπανία και έτσι θα διεκδικήσουν κόντρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την 7η θέση της διοργάνωσης. Τα επτάλεπτα: 1-1, 1-2, 2-1, 1-2

    [13] Τουρνουά Μπέρμιγχαμ: Στα ημιτελικά η Δανιηλίδου

    13/6/2003 6:35:00 μμ

    Ενα βήμα πιο ψηλά απ' ό,τι πέρυσι, καθώς και μια ανάσα από τον τελικό, βρίσκεται η Λένα Δανιηλίδου στο Διεθνές τουρνουά 170.000 δολαρίων (DFS Classic), που διεξάγεται στο Μπέρμιγχαμ. Η Ελληνίδα τενίστρια, που είναι Νο-14 στην παγκόσμια κατάταξη, αν και έχασε το πρώτο σετ (3-6) από την Ταμαρίνε Τανασουγκάρν από την Ταϊλάνδη (Νο-36 στον κόσμο), κέρδισε τα δύο επόμενα (7-6, 7-6) και πήρε το "εισιτήριο" για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

    Η Δανιηλίδου, που πέρυσι στην ίδια διοργάνωση είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά, στην τετράδα του τουρνουά θ' αντιμετωπίσει τη Βουλγάρα Μαγκνταλένα Μαλέεβα (Νο-13 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο-3 του κυρίως ταμπλό) που νίκησε 6-7, 6-2, 6-3 τη Γαλλίδα Στεφανί Φορέζ.

    Στον αγώνα με την Τανασουγκάρν, η Δανιηλίδου λίγο έλειψε να "αυτοκτονήσει" στο δεύτερο σετ, αφού, ενώ βρέθηκε μπροστά 5-2 γκέιμ, η αντίπαλός της ισοφάρισε σε 6-6, όμως εκεί που χρειάστηκε βρήκε τη δύναμη και με 7-5 στο τάι μπρέικ, ισοφάρισε σε 1-1.

    Στο τρίτο σετ η Δανιηλίδου έχασε το πρώτο γκέιμ, όμως κατάφερε να φέρει το ματς στα μέτρα της και να πάρει προβάδισμα με 4-2.

    Η Τανασουγκάρν ισοφάρισε 4-4, όμως η Ελληνίδα τενίστρια όταν χρειάστηκε και πάλι, έδωσε το καλύτερο εαυτό της και πήρε τελικά τη νίκη με 7-4 στο τάι μπρέικ.

    [14] Κοντά στο τέλος της η Ατυπη Πνευμονία

    13/6/2003 6:57:00 μμ

    Σε άρση της ταξιδιωτικής της οδηγίας σε όλες τις κινεζικές επαρχίες πλην του Πεκίνου και της Ταϊβάν προχώρησε την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Όπως είχε επισημάνει και την Πέμπτη με ανακοίνωσή της, η επιδημία φαίνεται να πλησιάζει προς το τέλος της, καθώς τις τελευταίες μέρες, δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ, ενώ μερικώς ελεγχόμενη φαίνεται και η κατάσταση στην Ταϊβάν.

    Το μυστήριο SARS παραμένει άλυτο

    Παρόλα αυτά, μυστήριο εξακολουθεί να παραμένει η επιδημία του SARS, καθώς ακόμα και σήμερα είναι άγνωστα τα αίτια εμφάνισής της.

    ''Δε γνωρίζουμε ακριβώς από πού προήλθε το Σοβαρό και Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο, ούτε πως μεταδόθηκε στον άνθρωπο'', δήλωσε ο Ντέιβιντ Χέιμαν, επικεφαλής του τομέα των μολυσματικών ασθενειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

    Παράλληλα, τόνισε ότι για την ώρα δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν πρόκειται για ιό εποχιακό και εάν πρόκειται να επανεμφανισθεί τον επόμενο χρόνο.

    Ο Χέιμαν εξήγησε ότι μετέβη στο Πεκίνο για να ενημερώσει τις κινεζικές αρχές για τις ανησυχίες σε ό,τι αφορά το πρόβλημα κατάταξης ασθενών (επιβεβαιωμένα κρούσματα, πιθανά κρούσματα, υπό παρακολούθηση) και για την παροχή πληροφοριών για τη νόσο στον Π.Ο.Υ.

    ''Μας δόθηκαν απαντήσεις σε σχέση με τις ανησυχίες για τις πληροφορίες που έχουμε από την Κίνα. Γνωρίζουμε περισσότερα τώρα για τις ενέργειες που γίνονται προκειμένου να κινητοποιηθεί ο πληθυσμός σε ολόκληρη τη χώρα, στις πόλεις και στα χωριά" πρόσθεσε.

    Από την πλευρά του ο Κινέζος υφυπουργός Υγείας Γκάο Τσιανγκ παραδέχθηκε ότι η Κίνα δεν είναι καλά προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει επείγουσες καταστάσεις και δεν διαθέτει ένα πολύ καλό σύστημα συγκέντρωσης πληροφοριών.

    [15] Γίνετε δωρητές οργάνων στα ΚΕΠ

    13/6/2003 7:30:00 μμ

    Στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, θα μπορούν πλέον να απευθύνονται όλοι όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν δωρητές οργάνων ή δότες μυελού των οστών. Με κοινή απόφαση του υπουργού Υγείας και Πρόνοιας Κώστα Στεφανή και του υφυπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Σταύρου Μπένου, στα ΚΕΠ θα συμπληρώνονται οι δηλώσεις εγγραφής δωρητών και δοτών. Τα ειδικά έγγραφα θα διατίθενται και από το Internet.

    [16] Αιγύπτια έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι με δύο κεφάλια

    13/6/2003 4:12:00 μμ

    Νεαρή γυναίκα από χωριό της Ανω Αιγύπτου έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι με δύο κεφάλια, γράφει σήμερα η εφημερίδα του Καΐρου ''αλ-Ακμπάρ''. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία δημοσίευσε φωτογραφία του βρέφους, το κοριτσάκι μπορεί να κουνάει κανονικά και τα δυο κεφάλια. Η 26χρονη γυναίκα που είχε μια κανονική εγκυμοσύνη γέννησε με καισαρική τομή σε νοσοκομείο του Ασιούτ. Το βρέφος μεταφέρθηκε σε ειδική κλινική της αιγυπτιακής πρωτεύουσας όπου υποβάλλεται σε εξετάσεις.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 13 June 2003 - 16:55:57 UTC