Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-05-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία Παπανδρέου-Γκιουλ για βήματα προσέγγισης
  • [02] Οι ΗΠΑ φοβούνται για αντιμερικανικές διαδηλώσεις στη διάσκεψη της
  • [03] Παπανδρέου: ''Παράθυρο ευκαιρίας ο 'οδικός χάρτης'''
  • [04] Επεισόδια στη Δ. Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας
  • [05] Νίκη του Ολυμπιακού επί του Αμαρουσίου
  • [06] Ανετη επικράτηση του Αρη επί του Περιστερίου
  • [07] Στα ημιτελικά των πλέι-οφ η ΑΕΚ
  • [08] Στη μαύρη λίστα για SARS και πάλι το Τορόντο
  • [09] Τον Ιούνιο η ανακοίνωση του ''κρυπτικού εμβολίου''

    [01] Συμφωνία Παπανδρέου-Γκιουλ για βήματα προσέγγισης

    26/5/2003 10:54:00 μμ

    Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Γιώργος Παπανδρέου και Αμπντουλάχ Γκιουλ, οι οποίοι συναντήθηκαν στο Ηράκλειο, στο περιθώριο της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης. Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκαν να υπάρξει αμοιβαία ανταλλαγή επισκέψεων επιτελικών αξιωματικών των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, αμοιβαίες επισκέψεις μαθητών των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και να γίνει εγκατάσταση γραφείων τηλεϊατρικής μεταξύ δύο στρατιωτικών νοσοκομείων των δύο χωρών.

    Οπως δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, συζητήθηκε και το θέμα των παραβιάσεων του εθνικού μας εναερίου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και συμφωνήθηκε να εξεταστεί το ζήτημα από τους πολιτικούς διευθυντές των δύο υπουργείων Εξωτερικών.

    Ο κ. Παπανδρέου έθεσε στον Τούρκο ομόλογό του και το ζήτημα των μειονοτικών θρησκευτικών ιδρυμάτων (βακουφίων) και ενημερώθηκε από τον κ. Γκιουλ για τις τελευταίες εξελίξεις. Συμφωνήθηκε να διευθετηθεί το ζήτημα από τους επικεφαλής των αρμόδιων διευθύνσεων των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου.

    Στην Τουρκία πάντως, ο αρχηγός των Eνόπλων Δυνάμεων στρατηγός Χιλμί Οζκιόκ, αναφερόμενος στο θέμα, δήλωσε τη Δευτέρα, πως τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη θα συνεχίσουν να πετούν στην περιοχή πληροφόρησης πτήσεων στο Αιγαίο δίχως να παρέχουν σχετικές πληροφορίες, κάνοντας λόγο για διεθνή εναέριο χώρο και όχι ελληνικό.

    [02] Οι ΗΠΑ φοβούνται για αντιμερικανικές διαδηλώσεις στη διάσκεψη της Θεσ/νίκης

    26/5/2003 10:47:00 μμ

    Οι ΗΠΑ φοβούνται ότι οι διαδηλώσεις κατά της παγκοσμιοποίησης που αναμένονται στη διάσκεψη κορυφής της Θεσσαλονίκης, στις 20 και 21 Ιουνίου, μπορεί να οδηγήσουν σε πράξεις βίας κατά των επιχειρήσεων που συνδέονται με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με μία μελέτη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που υποστηρίζει ότι εξασφάλισε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο. ''Ομάδες αναρχικών, κομμουνιστών και πολεμίων της παγκοσμιοποίησης έχουν επιδοθεί σε βιαιότητες κατά τις προηγούμενες ευρωπαϊκές διασκέψεις κορυφής, και οι αμερικανικές εταιρείες, κυρίως τα 'φαστ φουντ' και οι τράπεζες που βρίσκονται στην Ελλάδα φαίνονται ιδιαίτερα ευάλωτες στις πράξεις βανδαλισμού των ομάδων αυτών'', σύμφωνα με την έκθεση. Υπάρχει ''μία σαφής πιθανότητα'' τα συμφέροντα αυτά να γίνουν και πάλι στόχοι στη διάρκεια της διάσκεψης της Θεσσαλονίκης, καθώς η ελληνική αστυνομία δεν είχε πάντα εξασφαλίσει μιάν επαρκή παρουσία για να αντιμετωπίσει τέτοιες πράξεις, αναφέρεται στην έκθεση, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

    [03] Παπανδρέου: ''Παράθυρο ευκαιρίας ο 'οδικός χάρτης'''

    26/5/2003 11:25:00 μμ

    Ως ένα παράθυρο ευκαιρίας που δεν πρέπει να χαθεί, χαρακτήρισε από τη Χερσόνησο του Ηρακλείου μιλώντας κατά την τελετή έναρξης της Ευρωμεσογειακής διάσκεψης ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου την αποδοχή του οδικού χάρτη, η σύνταξη του οποίου υπήρξε προϊόν κοινής προσπάθειας της Διεθνούς Κοινότητας, με στόχο τη δημιουργία δύο κρατών, Ισραήλ και Παλαιστίνης, που θα ζουν με ειρήνη και ασφάλεια το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι το τέλος του 2005. Εγώ κατανοώ, είπε, την πιθανή διστακτικότητα ή ακόμα και την καχυποψία πολλών, διότι δεν είναι η πρώτη προσπάθεια. Και στο παρελθόν δημιουργήθηκαν ελπίδες χωρίς τελικό αποτέλεσμα. Όμως ο οδικός χάρτης δίνει ευκαιρία και μας βοηθά με συγκεκριμένα βήματα.

    Σύναψη διμερών συμφωνιών σύνδεσης με τους μεσογειακούς εταίρους

    Έχει τώρα σημασία, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, να προχωρήσουμε χωρίς καθυστέρηση στην εφαρμογή του 'οδικού χάρτη' με αποφασιστικότητα. Είναι ένα παράθυρο ευκαιρίας και δεν πρέπει να χαθεί, όπως παλαιότερα, και όλοι μας πρέπει να δείξουμε την απαραίτητη πολιτική βούληση. Αυτό θα σημάνει να μπορέσουμε να αφήσουμε διαφορές και διαιρέσεις και να εργαστούμε για μια συνολική ειρήνευση στην περιοχή.

    Κατά την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στη σημασία που έχει η Μεσόγειος, και τόνισε ότι δεν μπορεί η ανάπτυξη της Ευρώπης να ολοκληρωθεί, ούτε μόνο με την εμβάθυνση, ούτε με τη διεύρυνση μόνο προς ανατολάς και προς βορρά, χρειάζεται να υπάρξει άρρηκτη σύνδεση με τις χώρες της Μεσογείου και μέσα από αυτό η διασφάλιση αξιών, όπως η ειρήνη, η ασφάλεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο. Ακολούθως αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία της ευρωμεσογειακής συνεργασίας, τονίζοντας την προσήλωση όλων των εταίρων, ακόμη και σε εποχές ιδιαίτερης πολιτικής δυσκολίας για την περιοχή, στους στόχους και τις αρχές της Βαρκελώνης.

    Ενα επόμενο βήμα, είπε, είναι η σύναψη και η εφαρμογή διμερών συμφωνιών σύνδεσης με τους μεσογειακούς εταίρους, τη δημιουργία και την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος MEDA, την προώθηση μέτρων εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών των μεσογειακών εταίρων, την εμβάθυνση και μεταρρύθμιση στον οικονομικό τομέα κ.α.

    Τέλος συνεχάρη, την Τουρκία, για τις δύο πρόσφατες επιτυχίες της. Μία στην Eurovision και μία στις Κάννες. "Συγχαρητήρια γι' αυτή την πολιτιστική διάκριση της Τουρκίας", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

    [04] Επεισόδια στη Δ. Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας

    26/5/2003 10:52:00 μμ

    Τα ισραηλινά στρατεύματα πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 11χρονο Παλαιστίνιο, ο οποίος συμμετείχε σε διαδήλωση νεαρών Παλαιστινίων που πετούσαν πέτρες εναντίον τους, ανακοινώθηκε από παλαιστινιακές πηγές. Το αγόρι δέχτηκε μία σφαίρα στο κεφάλι όταν οι στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν σε μία προσπάθεια να διαλύσουν το πλήθος των διαδηλωτών που τους πετροβολούσε. Το επεισόδιο σημειώθηκε σε ένα χωριό κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης. Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν ακόμα Παλαιστίνιο, ο οποίος είχε διεισδύσει στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας μαζί με έναν σύντροφό του, ο οποίος παραδόθηκε. Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι οι δύο Παλαιστίνιοι δεν έφεραν όπλα, αλλά οι Ισραηλινοί στρατιώτες υποπτεύθηκαν ότι προετοίμαζαν επίθεση εναντίον του Ισραήλ.

    [05] Νίκη του Ολυμπιακού επί του Αμαρουσίου

    26/5/2003 11:46:00 μμ

    Ο Ολυμπιακός είναι ακόμα "ζωντανός" στα πλέι-οφ της Α1 μπάσκετ. Η ομάδα του Σλόμπονταν Σούμποτιτς επικράτησε στο κλειστό του Αγίου Θωμά 88-80 του Αμαρουσίου, ισοφάρισε τη σειρά της πρώτης φάσης σε 1-1 νίκες και πλέον όλα θα κριθούν σε τρίτο παιχνίδι, που θα γίνει την Πέμπτη στον Κορυδαλλό. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη μπήκαν στο γήπεδο με κεκτημένη ταχύτητα από το θρίαμβο του Σαββάτου στον Κορυδαλλό και διατήρησαν ένα μικρό προβάδισμα ως τις αρχές της δεύτερης περιόδου

    (28-24), κυρίως χάρη στην επιβλητική παρουσία του Κένιον Τζόουνς κάτω από τα καλάθια (11 πόντοι σε αυτό το διάστημα). Κάπου εκεί όμως οι "ερυθρόλευκοι" -προ του φάσματος του αποκλεισμού από την τετράδα για πρώτη φορά από το 1991- "ξύπνησαν", εκμεταλλεύτηκαν τα συνεχή λάθη των γηπεδούχων (13 στο πρώτο ημίχρονο) και ανάτρεψαν πλήρως το σκηνικό.

    Υπήρξε ένταση

    Με ένα σερί 16-1 ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 40-29 στο 15', αλλά στη συνέχεια έπαθε... αφλογιστία και έμεινε τέσσερα λεπτά χωρίς πόντο.

    Το "νεκρό" διάστημα των Πειραιωτών δεν εκμεταλλεύτηκαν επαρκώς οι (υπερβολικά αγχωμένοι) "κιτρινόμαυροι", που στο διάστημα αυτό απλώς κατάφεραν να μειώσουν στους έξι (40-34), για να λήξει το ημίχρονο 42-38 υπέρ των φιλοξενουμένων.

    Ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα και στο τρίτο δεκάλεπτο, παρότι αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα με φάουλ, ιδιαίτερα στους ψηλούς (4 ο Τζόνσον, από 3 Ντε Μιγκέλ και Μοράλες). Με σκόρερ τον Νέναντ Μάρκοβιτς, οι "ερυθρόλευκοι" παρέμειναν μπροστά, χωρίς όμως να καταφέρει να ξεφύγει, αφού ο Τζίμι Ολιβερ έδινε τις απαντήσεις και κρατούσε το Μαρούσι κοντά στο σκορ.

    Το γόρδιο δεσμό έλυσε ο Γιώργος Γιαννουζάκος που, παίζοντας σαν δεύτερος ψηλός, έκανε εκπληκτική εμφάνιση (14π. και 11ρ.) και ήταν αυτός που οδήγησε τους φιλοξενούμενους στο +11 (79-68) τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη.

    Το παιχνίδι χάλασε 2'56'' πριν το τέλος, με αφορμή ένα σκληρό φάουλ του Τζόνσον στον Σπανούλη. Ακολούθησε σύρραξη και το ματς διακόπηκε για περίπου 15 λεπτά.

    Οι διαιτητές απέβαλαν με ντισκαλιφιέ τον Αμερικανό (κινδυνεύει με τιμωρία) και τους Μασλαρινό, Δανιήλ και Μπουντούρη (επειδή άφησαν τον πάγκο και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο) και ο αγώνας συνεχίστηκε, με τον Ολυμπιακό να κρατάει την ψυχραιμία του και να φτάνει στη νίκη-λύτρωση με 88-80.

    Διαιτητές: Παπαδημητρίου, Σπυρίδωνος

    Οι συνθέσεις:

    ΜΑΡΟΥΣΙ: Κορωνιός 6 (1), Μανωλόπουλος, Γκρουμ 5, Μασλαρινός 4, Σπανούλης 17 (1), Δανιήλ 6 (1), Ολιβερ 20 (4), Τζόουνς 17, Τσιάκος 4, Μαρμαρινός 1

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπουντούρης 7 (1), Χαρίσης 11 (2), Μάρκοβιτς 23 (1), Γιαννουζάκος 14 (2), Τόμιτς 5 (1), Μοράλες 4, Τζόνσον 17, Ντε Μιγκέλ 7

    [06] Ανετη επικράτηση του Αρη επί του Περιστερίου

    26/5/2003 8:48:00 μμ

    Παράσταση για έναν ρόλο ήταν ο δεύτερος αγώνας μεταξύ του Αρη και του Περιστερίου. Οι "κίτρινοι" επικράτησαν άνετα με 86-56 της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη, στο Αλεξάνδρειο, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τους μεταξύ τους αγώνες. Τώρα πλέον, ο νικητής του ζευγαριού θα κριθεί στον τρίτο αγώνα, που θα διεξαχθεί γίνει την Πέμπτη στο κλειστό "Ανδρέας Παπανδρέου". Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 21-13, 47-29, 67-41, 86-56.

    Παράσταση για ένα ρόλο

    Περίπου επτά λεπτά κράτησε η αντίσταση του Περιστερίου στη Θεσσαλονίκη, όσο δηλαδή ο Αντρέ Χάτσον δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα των "κιτρίνων".

    Από εκεί και πέρα το ματς μεταβλήθηκε σε "παράσταση για ένα ρόλο", καθώς ο Αρης, βασιζόμενος στην επιθετική του πολυφωνία και την πιεστική του άμυνα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη.

    Λίγο πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου η διαφορά είχε ήδη φτάσει σε διψήφιο νούμερο (21-11), ενώ ένα μίνι-ξέσπασμα του μέτριου σήμερα Σόλομον, βοήθησε τους γηπεδούχους να ξεφύγουν 37-26 στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου και να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι 47-29.

    Το παιχνίδι είχε χάσει πλέον το ενδιαφέρον του, καθώς οι "κυανοκίτρινοι" μάλλον έριξαν νωρίς λευκή πετσέτα και κράτησαν δυνάμεις για το κρίσιμο ματς της Πέμπτης. Έτσι, η διαφορά συνέχισε να αυξάνεται και έφτασε μέχρι τους 34 πόντους (79-45), πριν το τελικό 86-56.

    Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι κ.κ. Βορεάδης και Χριστοδούλου.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

    ΑΡΗΣ: Σόλομον 10 (2), Γκρέγκοβ, Ραϊσεβιτς 6, Λάππας 8 (1), Νικολαϊδης 9 (2), Χαριτόπουλος 2, Γκαγκαλούδης 11 (1), Ανγκέλοφ 3, Μπρόζος 3 (1), Λικχολίτοφ 15, Στακ 7, Γκργκατ 12

    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Κούρτοβιτς 2, Παπαμακάριος 5 (1), Ραντοβάνοβιτς 4, Στιούαρτ 3, Γιοβανόφσκι 5, Μητρόπουλος 9 (1), Θέος 2, Χάτσον 8, Δορκοφίκης 5 (1).

    [07] Στα ημιτελικά των πλέι-οφ η ΑΕΚ

    26/5/2003 8:48:00 μμ

    Η ΑΕΚ έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι-οφ της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, σε έναν αγώνα για γερά νεύρα, επικράτησαν τη Δευτέρα στο κλειστό της Πυλαίας 81-76 του ΠΑΟΚ και με 2-0 νίκες πήρε το εισιτήριο για την τετράδα. Τώρα πλέον, η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακού και Αμαρουσίου. Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 24-23, 42-39, 60-62, 76-81

    Οι δύο ομάδες πάλεψαν για τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό

    Ματς για γερά νεύρα έγινε στην Πυλαία, καθώς οι δύο ομάδες πάλεψαν σκληρά για τη νίκη από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Οι γηπεδούχοι είχαν ένα μικρό προβάδισμα στην πρώτη περίοδο, χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του Νέστορα Κόμματου (10 πόντοι).

    Ωστόσο, στη συνέχεια η Ένωση πήρε τα ηνία και προηγήθηκε 33-28, χάρη στην υπεροπλία της κάτω από τα καλάθια και τη θαυμάσια απόδοση του Νίκου Ζήση από την περιφέρεια.

    Ο ΠΑΟΚ, καθοδηγούμενος από τους Αμερικανούς Σκοτ και Αλέξις, ανέκαμψε και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος 42-39.

    Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ντικούδης πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες και η ΑΕΚ, που κυριάρχησε κατά κράτος στα ριμπάουντ προηγήθηκε 53-48 και 56-50 (η μεγαλύτερη διαφορά στον αγώνα).

    Την απάντηση για τον ΠΑΟΚ είχε και πάλι ο Κόμματος, με αποτέλεσμα το ματς να παραμείνει αμφίρροπο και με τις δύο ομάδες να δίνουν ρεσιτάλ έξω από τα 6.25μ.

    Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό, με τον Κρίσπιν να δίνει με λέι-απ το προβάδισμα στους πρωταθλητές 30 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Ακολούθησε άστοχο σουτ του Μιλισάβλιεβιτς και οι Ντικούδης και Ζήσης με 4/4 βολές "σφράγισαν" τη νίκη της ομάδας τους.

    Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι κ.κ. Καρούσης και Τζάμος.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

    ΠΑΟΚ: Μιλισάβλιεβιτς 14 (1), Λημνιάτης 2, Βασιλειάδης 12 (4), Βασιλόπουλος 3 (1), Κόμματος 25 (3), Αλέξις 14 (1), Σκοτ 6

    ΑΕΚ: Μπλάκνεϊ 12 (4), Κρίσπιν 8 (2), Ζήσης 10, Ταπούτος 9 (1), Χατζής 11 (3), Κικίλιας 2, Ντικούδης 17 (1), Αντιτς, Μπετς 12, Τσιάρας

    [08] Στη μαύρη λίστα για SARS και πάλι το Τορόντο

    26/5/2003 9:07:00 μμ

    Το Τορόντο του Καναδά, δεν μπορεί να ξεφύγει από τον εφιάλτη της άτυπης πνευμονίας. Ο θάνατος άλλων τριών ανθρώπων και η εμφάνιση οκτώ νέων πιθανών κρουσμάτων, οδήγησαν την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας στην απόφαση να συμπεριλάβει και πάλι το Τορόντο στον κατάλογο με τις πληγείσες από άτυπη πνευμονία χώρες. Την ίδια ώρα, ακόμα δυο θανάτους και οκτώ νέα κρούσματα ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Υγείας, γεγονός ιδιαίτερα ελπιδοφόρα αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα. Ένα νέο κρούσμα του θανατηφόρου ιού και ένα νέο θάνατο ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ.

    Από ελονοσία έπασχε τελικά ο Αμερικανός

    Το απόγευμα, εξήλθε από το "Σισμανόγλειο" νοσοκομείο ο Αμερικανός υπήκοος, ο οποίος με υψηλό πυρετό προσήλθε αργά το βράδυ της Κυριακής, στο νοσοκομείο του Αργους.

    Από την πρώτη στιγμή, και με δεδομένο το ελαφρύ επιδημιολογικό ιστορικό του, αντιμετωπίστηκε ως δυνητικά ύποπτο περιστατικό για Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο.

    Η κλινική εκτίμηση έγινε από τους γιατρούς του νοσοκομείου και σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ) αποφασίσθηκε ότι θα έπρεπε να μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο.

    Αμέσως υπεβλήθη σε κλινικές, εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις, από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι τελικά έπασχε από ελονοσία.

    [09] Τον Ιούνιο η ανακοίνωση του ''κρυπτικού εμβολίου''

    26/5/2003 10:32:00 μμ

    Το "κρυπτικό εμβόλιο" που διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου και είναι τροχοπέδη στην μετάσταση του καρκίνου, αναμένεται να ανακοινώσουν οι καθηγητές Κώστας Κοσματόπουλος και Βασίλης Γεωργούλιας, στις 11 Ιουνίου στο πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ανοσολογίας που θα γίνει στη Ρόδο δίνοντας σημαντικές ελπίδες σε καρκινοπαθείς. Η μελέτη το τελευταίο διάστημα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης πραγματοποιείται από τον καθηγητή Βασίλη Γεωργούλια. Συνολικά 20 περιστατικά που ήταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου δέχθηκαν το "κρυπτικό εμβόλιο" και ορισμένοι από αυτούς ανταποκρίθηκαν θετικά και ήδη αναλύονται τα εργαστηριακά στοιχεία που έχουν προκύψει. Τα αποτελέσματα σε τρία περιστατικά που έχει ολοκληρωθεί η αναλυτική επεξεργασία έχει ικανοποιήσει ιδιαίτερα τον καθηγητή κ. Γεωργούλια που θεωρεί ότι είναι περισσότερο θετικά απ' ότι περίμενε. Το "κρυπτικό εμβόλιο" ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού ο οποίος αναπτύσσει λεμφοκύτταρα ικανά να εισχωρήσουν στον όγκο και να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα. Οι καθηγητές επισημαίνουν ότι βρίσκονται ακόμη στην προκαταρκτική μελέτη, όμως το γεγονός ότι το εμβόλιο διεγείρει σε μεγάλο βαθμό το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού είναι πολύ σημαντικό.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 26 May 2003 - 20:54:24 UTC