Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-05-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα τερτίπια του καιρού
  • [02] Εγκαίνια γραφείου Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων
  • [03] Από τον Ιούνιο η παραγωγή ιρακινού πετρελαίου
  • [04] Ο Αρης πήρε το εισιτήριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
  • [05] Πλέι οφ (α΄ γύρος-α΄αγώνας): ΟΣΦΠ-Μαρούσι: 84-87
  • [06] Πλέι οφ (α΄γύρος-α΄αγώνας): Περιστέρι-Αρης 92-80
  • [07] Προοδευτική-Αιγάλεω 1-1
  • [08] Πλέι οφ (α΄γύρος-α΄αγώνας): ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 78-72

    [01] Τα τερτίπια του καιρού

    24/5/2003 8:05:00 μμ

    Επανεμφάνιση της Ανοιξης, που κατατρόπωσε το πρόωρο καλοκαίρι, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο καιρός των τελευταίων ημερών, που θα παραμείνει άστατος όλο το Σαββατοκύριακο. Οι καταιγίδες που την Παρασκευή προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, προβλέπονται ισχυρές κατά τόπους για το Σαββατοκύριακο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ άνοδος προβλέπεται από την ερχόμενη Δευτέρα. Πάντως, οι καταιγίδες του Μαΐου δεν ξενίζουν τους μετεωρολόγους. Από τις πρώτες καυτές ημέρες του μήνα τις είχαν προβλέψει, καθώς αποτελούν σύνηθες για την εποχή φαινόμενο του καιρού.

    [02] Εγκαίνια γραφείου Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων

    24/5/2003 6:47:00 μμ

    Ενθαρρυντικά ήταν τα μηνύματα που έλαβε η πρόεδρος του ''Αθήνα 2004'' Γιάννα Αγγελοπούλου από την επίσκεψή της την Παρασκευή και το Σάββατο στο Βόλο και χθες στη Λάρισα, καθώς παρά τις αντίξοες συνθήκες- έντονη βροχόπτωση και κρύο-, η συμμετοχή του κόσμου και κυρίως της νεολαίας, στις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί, ήταν σημαντική και ειδικά στη Λάρισα. Ωστόσο, αυτό που ικανοποίησε ιδιαίτερα την κυρία Αγγελοπούλου και τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής, ήταν η θέληση των τοπικών φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου για συνεργασία μεταξύ τους αλλά και με την ''Αθήνα 2004'', καθώς και η διάθεση για προσφορά στο μεγάλο εγχείρημα των Ολυμπιακών Αγώνων. Σήμερα στο Βόλο η κυρία Αγγελοπούλου εγκαινίασε το πρώτο γραφείο της ''Αθήνα 2004''- από τα τέσσερα που θα δημιουργηθούν στις Ολυμπιακές πόλεις- παρουσία της υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ Ροδούλας Ζήση, των βουλευτών της Μαγνησίας, των τοπικών αρχόντων, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων, οικονομικών παραγόντων, αθλητών και εκατοντάδων πολιτών.

    Αυτοπεποίθηση για την επιτυχία των Αγώνων

    Ο αγιασμός εψάλη από το μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο ο οποίος σε σύντομο μήνυμά του μίλησε για τη σπουδαιότητα των Ολυμπιακών Αγώνων για τη χώρα, αλλά και το Βόλο ειδικά. Η κα. Αγγελοπούλου αρκετά χαρούμενη γιατί την πλαισίωναν παρά τη βροχή και το κρύο δεκάδες παιδιά, πρόσκοποι και μαθητές, τόνισε στην ομιλία της ότι ''από το Βόλο θα δοθεί η σέντρα των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς δυο ημέρες πριν την τελετή έναρξης στις 11 Αυγούστου θα ξεκινήσει το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου''.

    Από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, συνέχισε, θα σταλεί σε δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο η πρώτη εικόνα των αγώνων η οποία θα αποτελέσει και ένα σημαντικό σημείο για τη συνέχεια. Επισήμανε δε τη σημασία που έχει για τους Αγώνες το εθελοντικό πρόγραμμα και η γενικότερη συμμετοχή του κόσμου, ενώ ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις εθελοντών από τη Μαγνησία ανέρχονται περίπου στις 2.500. Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι Βόλου και Νέας Ιωνίας κ.κ. Κ. Μήτρου και Σ. Φούσκης και ο νομάρχης Μαγνησίας Γ. Πρίντζος τόνισαν τη θέλησή τους για συνεργασία, αλλά και για τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από τους Αγώνες για την ανάπτυξη της περιοχής.

    Νωρίτερα η κυρία Αγγελοπούλου σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Βόλου αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που δημιουργούνται λόγω των Αγώνων για τις παραγωγικές τάξεις της περιοχής. Η κα. Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο που οι εργασίες του βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, στα έργα βελτίωσης της οδικής υποδομής της πόλης, τα ξενοδοχεία που ετοιμάζονται για να υποδεχθούν τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, για το Ολυμπιακό νοσοκομείο και το Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Βόλου τα οποία βελτιώνονται λειτουργικά και αισθητικά.

    Τέλος, η κυρία Αγγελοπούλου υπογράμμισε ότι τώρα που τα Ολυμπιακά έργα έχουν αρχίσει να παραδίδονται και πλησιάζει η τελετή έναρξης, αποκτούμε ολοένα και περισσότερη αυτοπεποίθηση για την επιτυχία των Αγώνων.

    [03] Από τον Ιούνιο η παραγωγή ιρακινού πετρελαίου

    24/5/2003 9:55:00 μμ

    Το Ιράκ θα μπει και πάλι στην αγορά πετρελαίου μέσα στις επόμενες δύο με τρείς εβδομάδες, μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στη χώρα πριν από 13 χρόνια, δήλωσε σήμερα ο Ταμίρ Γκαντχμπάν διευθυντής του υπουργείου Πετρελαίου του Ιράκ. Ο ίδιος επισήμανε πως καμιά από τις χώρες που τάχθηκαν κατά του πολέμου στο Ιράκ δεν θα αποκλειστεί από την ανάπτυξη του πετρελαϊκού τομέα στη χώρα του. "Φυσικά και θα διαπραγματευτούμε με δίκαιο τρόπο με όλες τις εταιρίες πετρελαίου", τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βαγδάτη. Ο Γκαντχμπάν είπε πως όλα τα συμβόλαια που υπογράφησαν από την κυβέρνηση του Σαντάμ θα επανεξεταστούν "με βάση τη νομική και οικονομική αξία τους". "Τώρα προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τις εσωτερικές ανάγκες. Ομως ελπίζω πως σε δύο εβδομάδες θα μπορέσουμε να μπούμε στην αγορά", δήλωσε και πρόσθεσε πως σκοπεύει να δημιουργήσει ένα στρατηγικό απόθεμα πετρελαίου για 30 ημέρες.

    [04] Ο Αρης πήρε το εισιτήριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ

    24/5/2003 9:33:00 μμ

    Με γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα από τον Γιάννη Μαλλού, ο Αρης "σφράγισε" το εισιτήριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της νέας περιόδου. Η ομάδα του Γιώργου Φοιρού νίκησε 2-1 στο Χαριλάου τον Ηρακλή σε αγώνα για την 30η ημέρα της Α΄ Εθνικής και κατέκτησε την 6η και προνομιούχο θέση της τελικής κατάταξης, που οδηγεί στα ευρωπαϊκά σαλόνια, αντίθετα από το "Γηραιό" που κατετάγη 7ος και έμεινε εκτός.

    Νίκη στις καθυστερήσεις, αφού προηγήθηκαν πολλές χαμένες ευκαιρίες

    Οι γηπεδούχοι κατάφεραν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο έχοντας τον πλήρη έλεγχο στο χώρο του κέντρου. Στο 14ο λεπτό έφθασαν κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Κνόπερ ο οποίος δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την σέντρα του Επαλέ και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ο Ντεμπέ, από καλή θέση, έστειλε την μπάλα πάνω στον Χαλκιά. Οι παίκτες του Εγκε Γκεραρντ στα πρώτα 25 λεπτά είχαν στο μυαλό τους περισσότερο να καταστρέφουν το παιχνίδι των αντιπάλων και λιγότερο να δημιουργούν και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν απείλησαν τον Λαμπάκη.

    Οι γηπεδούχοι, στο 48ο λεπτό, βρέθηκαν αγκαλιά με το ευρωπαϊκό εισιτήριο, όταν με σκόρερ τον Σελάντερ άνοιξαν το σκορ (1-0), για να δεχθούν την ψυχρολουσία δευτερόλεπτα μετά την σέντρα, όταν ο Καπετάνος ισοφάρισε εκμεταλλευόμενος μπαλιά του Γκώνια (1-1).

    Στο 59΄, ο "Γηραιός" λίγο έλειψε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, όμως ο Κατσιαρός πρόλαβε να απομακρύνει την μπάλα πριν περάσει την γραμμή της εστίας του Αρη, μετά τη λάθος απόκρουση του Λαμπάκη στο σουτ και πάλι του Καπετάνου.

    Οι παίκτες του Γιώργου Φοιρού επηρεάστηκαν από την γρήγορη ισοφάριση, και κυνήγησαν ανορθόδοξα το δεύτερο γκολ. Εχασαν σημαντικές ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, σημείο όπου πίεσαν περισσότερο μετά την αποβολή του Φοφόνκα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

    Στο 83ο λεπτό ο Χαλκιάς απέκρουσε σουτ του Καζάντζη σε τετ α τετ και στο 89ο σε σουτ του Σελάντερ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι ο Σελάντερ από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

    Ετσι φτάσαμε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μαλλούς από κοντά πλάσαρε τον Χαλκιά και έστειλε παίκτες, τεχνικό τιμ και φιλάθλους του Αρη στον. . . έβδομο ουρανό.

    Διαιτητής: Κασναφέρης

    Κίτρινες κάρτες: Χατζί, Διγκόζης, Kαπάντης, Παπαδόπουλος, Μπράγκα, Μίετσελ

    Κόκκινες κάρτες: Εντερσον.

    ΑΡΗΣ: Λαμπάκης, Κατσιαρός, Παπαδόπουλος, Μορίς, Διγκόζης (74΄ Κυζερίδης), Σελάντερ, Επαλέ, Καμπάνταης, Κνόπερ (85΄ Μαλλούς), Μπράγκα, Ντεμπά-Νιρέν (74΄ Καζαντζής).

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Χαλκιάς, Βρέντε (46΄Καπετάνος), Ξενίδης, Κατσαμπής, Νεμπεγλέρας, Χατζί, Γκώνιας, Στολτίδης, Λαγός (46΄ Ναστούρας), Εντερσον, Μίετσελ (80΄ Μπαχράμης).

    [05] Πλέι οφ (α΄ γύρος-α΄αγώνας): ΟΣΦΠ-Μαρούσι: 84-87

    24/5/2003 9:06:00 μμ

    Το Μαρούσι έκανε το μεγάλο. . . κόλπο στο ξεκίνημα των πλέι οφ του φετινού πρωταθλήματος της Α1, αφού άλωσε την έδρα του Ολυμπιακού με 87-84 και πήρε για λογαριασμό του το πλεονέκτημα έδρας. Η ομάδα των βορείων προαστίων έκανε καταπληκτική εμφάνιση με κορυφαίο όλων τον Αγγελο Κορωνιό και έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τους "Eρυθρόλευκους", που για να ελπίζουν ότι θα συνεχίσουν θα πρέπει να κερδίσουν οπωσδήποτε τη Δευτέρα στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Τα δεκάλεπτα: 28-26, 48-51, 66-70, 84-87.

    Καταπληκτική εμφάνιση του Μαρουσίου

    Μπορεί η "εγχείρηση" (σ.σ. μαρκάρισμα πάνω σε Ολιβερ και Τζόυνς) που επιχείρησε ο Ολυμπιακός στο κλειστό του Κορυδαλλού να πέτυχε και με το παραπάνω (οι δύο Αμερικανοί σημείωσαν συνολικά 15 πόντους), αλλά ο ασθενής δεν μπόρεσε να επιβιώσει, ελέω. . . Κορωνιού. Ο 34χρονος πλέι μέικερ πέτυχε 18 πόντους, πολλούς εξ αυτών σε κρίσιμα διαστήματα του αγώνα και μαζί με τους Μασλαρινό και Σπανούλη οδήγησαν το Μαρούσι στη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι δεν πήραν από την αρχή κεφάλι στο σκορ, αντίθετα έδειξαν χαρακτήρα ακόμα και σε σημεία που οι γηπεδούχοι με ξεσπάσματα έδειχναν να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

    Για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 31-26 και 48-43 στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, όμως το Μαρούσι πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα τριών πόντων (48-51). Η ψυχολογία αντιστράφηκε και οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη πίστεψαν στη μεγάλη νίκη. Στο 23΄η διαφορά εκτινάχτηκε στους εννέα πόντους (52-61) για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο στο 66-70.

    Η πίεση της έδρας έκανε το ματς ντέρμπι στα τελευταία λεπτά, όμως ο Μίλαν Τόμιτς δεν κατάφερε να γίνει άνθρωπος της τελευταίας στιγμής και το Μαρούσι πήρε τη μεγάλη νίκη με 87-84.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπουντούρης 5, Χαρίσης 8, Μάρκοβιτς 18, Γιαννουζάκος 5, Μαντζάνας, Τόμιτς 15, Μοράλες 6, Τζόνσον 26, Ντε Μιγκέλ 1.

    ΜΑΡΟΥΣΙ: Κορωνιός 18, Γκρουμ 2, Μασλαρινός 18, Σπανούλης 16, Δανιήλ 10, Ολιβερ 13, Τζόουνς 2, Τσιάκος 3, Μαρμαρινός 5.

    [06] Πλέι οφ (α΄γύρος-α΄αγώνας): Περιστέρι-Αρης 92-80

    24/5/2003 8:54:00 μμ

    Με εκπληκτική εμφάνιση στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, το Περιστέρι επικράτησε 92-80 του Αρη, στον πρώτο αγώνα για την α΄φάση των πλέι οφ της Α1, που έγινε στο κλειστό "Ανδρέας Παπανδρέου". Με τη νίκη αυτή, το Περιστέρι, έκανε το πρώτο από τα δύο βήματα που απαιτούνται για πρόκριση στην τετράδα, την οποία ελάχιστοι θα σκέφτονταν στην αρχή της σεζόν, όταν δηλαδή η ομάδα βρισκόταν στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Τα δεκάλεπτα: 24-19, 36-39, 54-58, 92-80.

    Μία δύσκολη νίκη των γηπεδούχων

    Οι γηπεδούχοι έφτασαν σε μια νίκη, που ήταν σαφώς δυσκολότερη απ΄ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ. Οι Θεσσαλονικείς ήταν μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης (36-39 στο 20΄, 54-58 στο 30΄), αλλά οι Περιστεριώτες καθοδηγούμενοι από ένα σούπερ Παπαμακάριο που πέτυχε 27 πόντους, 20 εκ των οποίων στο δεύτερο ημίχρονο, αντέδρασαν στην τελευταία περίοδο και με αντεπίθεση διαρκείας έφτασαν στη νίκη.

    Στην αντεπίθεση των γηπεδούχων, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αστοχία των παικτών του Αλεξανδρή από μέση απόσταση αφού συνολικά στο τέταρτο 10λεπτο είχαν 5/13 δίποντα, έναντι. . . 10/11 των γηπεδούχων.

    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Κούρτοβιτς 12, Παπαμακάριος 27, Πελεκάνος 7, Στιούαρτ 19, Γιοβανόφσκι 6, Γλυνιαδάκης 2, Χάτσον 17, Δορκοφίκης 2.

    ΑΡΗΣ: Σόλομον 27, Γκρεγκόφ, Ραϊσεβιτς 11, Λάππας, Νικολαίδης 5, Χαριτόπουλος, Γκαγκαλούδης 5, Ανγκέλοφ 10, Λικχολίτοφ 2, Στακ 4, Γκργκάτ 16.

    [07] Προοδευτική-Αιγάλεω 1-1

    24/5/2003 8:07:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Ισόπαλος 1-1 τελείωσε ο αγώνας της Νεάπολης ανάμεσα στην Προοδευτική και το Αιγάλεω, στο πλαίσιο της 30ης και τελευταίας ημέρας για την Α΄ Εθνική. Το τέρμα των φιλοξενουμένων που "καπάρωσαν" την 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα και απέκτησαν το δικαίωμα να πάρουν μέρος στο Κύπελλο Ιντερτότο της νέας σεζόν στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή, πέτυχε ο Παπουτσής (14΄), ενώ για την Προοδευτική σκόραρε ο Τάτσης (5΄).

    Περιγραφή του αγώνα

    Με γκολ από τα αποδυτήρια, ξεκίνησε το ματς στο γήπεδο του Κορυδαλλού, με την ομάδα της Προοδευτικής, μόλις στο 5ο λεπτό, να παίρνει. . . κεφάλι στο σκορ. Συγκεκριμένα, μετά από λάθος του Κοτταρά, ο Πουλόπουλος διεκδίκησε τη χαμένη μπαλιά, έστρωσε στον Τάτση και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει και να ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους.

    Το Αιγάλεω πέρασε στην αντεπίθεση και εννέα λεπτά αργότερα, έφτασε στην ισοφάριση, όταν ο Παπουτσής έξω από την περιοχή έπιασε μονοκόμματο σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Καλαμάκη (1-1).

    Στο 27΄, ασίστ του Φωτάκη στον Χατζή, αυτός βρέθηκε απέναντι στον Καλαμάκη, το πλασέ που έκανε όμως πέρασε μόλις άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν τις χαμένες ευκαιρίες, όταν το φάουλ του Χατζηγεωργαλή, απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κοτταράς.

    Στο β΄ ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 53ο λεπτό, η Προοδευτική "άγγιξε" το γκολ, όμως η μπάλα από το σουτ του Πάντου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοττάρα, ενώ στο 78΄ και στην τελευταία ουσιαστικά φάση στο ματς, από τον όμορφο συνδυασμο του Χατζηγεωργαλή με τον Προβίδα, ο τελευταίος επιχείρησε το σουτ που όμως δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον γκολκίπερ του Αιγάλεω.

    Διαιτητής: Καμινάρης (Θεσσαλίας)

    ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Καλαμάκης, Σιδηρόπουλος, Αντωνόπουλος, Πουλόπουλος, Μόρας, Ανδράλας, Χατζηγεωργαλής, Πάντος, Μάγγος, Τάτσης, Προβίδας.

    ΑΙΓΑΛΕΩ: Κοτταράς, Παπουτσής, Εντουσέι, Μεϊδάνης, Ψωμάς, Χατζής, Αγγος, Φωτάκης, Βελέντζας, Αγρίτης, Χλωρός.

    [08] Πλέι οφ (α΄γύρος-α΄αγώνας): ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 78-72

    24/5/2003 8:05:00 μμ

    Προβάδισμα όσον αφορά την πρόκριση στην τετράδα του πρωταθλήματος, απέκτησε η ΑΕΚ. Χάρη σε έναν εκπληκτικό Χατζή που σημείωσε συνολικά 29 πόντους, 18 εκ των οποίων στην 4η και κρισιμότερη περίοδο, η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα επικράτησε 78-72 του ΠΑΟΚ στο κλειστό των Ανω Λιοσίων στον πρώτο αγώνα για την α΄φάση των πλέι οφ και πλέον χρειάζεται μια ακόμη νίκη για να πάρει την πρόκριση στην τετράδα. Τα δεκάλεπτα: 18-17, 33-40, 55-58, 78-72.

    Εντυπωσιακές ανατροπές

    Με τον Κώστα Βασιλόπουλο να κάνει συνεχόμενα κλεψίματα και να δίνει το σύνθημα στους συμπαίκτες του ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το 11-4 των πρώτων λεπτών και μείωσε στον πόντο (18-17) στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακοί στη δεύτερη περίοδο και με μπροστάρη τον Μπρεντ Σκοτ προηγήθηκαν με 23-29. Το ημίχρονο τελείωσε στο 33-40 με τον Αμερικάνο σέντερ να σημειώνει στο διάστημα αυτό 11 πόντους και να μαζεύει οκτώ ριμπάουντ. Τα πράγματα εξελίσσονταν ιδανικά για τον ΠΑΟΚ και το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου.

    Παρά το γεγονός, ότι ο Νέστορας Κόμματος ήταν έξω από τα. . . νερά του, το μακεδονικό συγκρότημα έβρισκε τις επιθετικές λύσεις για να διαλύει κάθε αμυντικό σύστημα της ΑΕΚ και έφτασε τη διαφορά στους 10 πόντους (37-47) στο 22΄.

    Οι γηπεδούχοι ήταν μπλοκαρισμένοι στην άμυνα ζώνης και μοιραία προχωρούσαν σε απελπισμένες ενέργειες, οι οποίες σπάνια είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

    Η διαφορά χτύπησε ταβάνι στο 45-57, πριν αρχίσει η ανατροπή της "Ενωσης". Η άμυνα έγινε πιο σφιχτή και η ΑΕΚ βρήκε λύσεις στον αιφνιδιασμό για να κάνει ένα επιμέρους σκορ 10-1 για να κλείσει η τρίτη περίοδος στο 55-58.

    Η συνέχεια ήρθε στην τελευταία περίοδο. Η ΑΕΚ με ένα τρίποντο του Νίκου Χατζή πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 66-65 περίπου έξι λεπτά πριν το φινάλε. Ο αρχηγός της ΑΕΚ ήταν εκπληκτικός στα τελευταία λεπτά, όμως παραλίγο να γίνει και μοιραίος. Με δικό του τρίποντο η Ένωση πέρασε μπροστά στο σκορ με 73-67, ο Μιλισάβλιεβιτς απάντησε και μείωσε σε 73-67 και στη συνέχεια ο Χατζής έκανε καθαρό αντιαθλητικό φάουλ στον Σέρβο πλέι μέικερ.

    Δύο βολές έφεραν το 73-72 και στη συνέχεια οι διαιτητές χρέωσαν με αμφισβητούμενο επιθετικό φάουλ τον Νέστορα Κόμματο.

    Η νίκη της ΑΕΚ σφραγίστηκε με την ευστοχία του Χατζή από τη γραμμή των βολών.

    ΑΕΚ: Μπλάκνεϊ 7, Κρίσπιν 2, Ζήσης 7, Ταπούτος 6, Χατζής 29, Κικίλιας, Ντικούδης 9, Αντιτς, Πασχάλης 2, Μπετς 9.

    ΠΑΟΚ: Μιλισάβλιεβιτς 15, Λημνιάτης 2, Βασιλειάδης 8, Χρήστου 2, Βασιλόπουλος 9, Κόμματος 4, Αλέξις 15, Σκοτ 17.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 24 May 2003 - 21:10:31 UTC