Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-05-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντοπίστηκε πλοίο με 3,5 τόνους κοκαϊνης και Έλληνες ναυτικούς
  • [02] Γουέστον: Μόνο με την υποστήριξη της Τουρκίας η επίλυση του Κυπριακού
  • [03] Το Ιράν προτίθεται να συνεργαστεί με την ΙΑΕΑ
  • [04] Τρεις νεκροί από πτώση ελικοπτέρου στον Τίγρη
  • [05] Δημοσιογράφος σκοτώθηκε σε δυστύχημα
  • [06] Ραφαρέν: Η Γαλλία δεν έχει περιθωριοποιηθεί
  • [07] Σε περικοπές μισθών συμφώνησαν οι πιλότοι της ''Λουφτχάνσα''
  • [08] Προς ύφεση ο SARS; Αντιδράσεις στις συστάσεις Στεφανή

    [01] Εντοπίστηκε πλοίο με 3,5 τόνους κοκαϊνης και Έλληνες ναυτικούς

    9/5/2003 10:10:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Με πλήρωμα επτά Έλληνες ναυτικούς και φορτίο 3,5 τόνους κοκαΐνη εντοπίστηκε, μετά από συνεργασία των ελληνικών και των ισπανικών διωκτικών αρχών, ανοιχτά των δυτικών ακτών της Ισπανίας, η μετασκευασμένη τορπιλάκατος "Κορκ", που είχε αποπλεύσει από χώρα της Λατινικής Αμερικής με προορισμό τη Βρετανία. Το "Κορκ" είναι παλιό πολεμικό πλοίο, που επισκευάστηκε από Έλληνα πλοιοκτήτη. Το φορτίο ήταν τόσο μεγάλο, που σύμφωνα με το BBC, το πλήρωμα κοιμόταν στη γέφυρα, γιατί στις κουκέτες τους υπήρχαν δέματα με κοκαΐνη.

    Τα μέλη του πληρώματος

    Φωτογραφία αρχείου

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, πίσω από το μετασκευασμένο πρώην πολεμικό πλοίο που είχε αποπλεύσει από κράτος της Λατινικής Αμερικής με προορισμό την Ευρώπη, φέρεται να είναι Έλληνας πλοιοκτήτης, ο οποίος και ναυτολόγησε τους επτά Έλληνες ναυτικούς.

    Το πλοίο είχε πλήρωμα επτά Έλληνες ναυτικούς:

    Πρόκειται για τους Φώτιο Πατρώνη του Αλέξανδρου, 53 ετών, πλοίαρχο, Γεώργιο Δεληγιάννη του Δημητρίου, 49 ετών, μάγειρα, Χαράλαμπο Τσαντεκίδη του Παύλου, 44 ετών, μηχανικό Χαράλαμπο Πατρώνη του Αναστασίου, 25 ετών, μηχανικό, Λάμπρο Σταυγιαννουδάκη του Εμμανουήλ, 44 ετών, μηχανικό, Ιωάννη Πλαγιώτη του Χριστόφορου, 50 ετών, μηχανικό, Πέτρο Σκαρά του Ιωάννη, 48 ετών, μηχανικό καθώς επίσης Φακούντο Πένα Φερμίν 43 ετών, Δομινικανό υπήκοο.

    Καλά συντονισμένη επιχείρηση

    Τα οκτώ μέλη του πληρώματος του πλοίου, οι επτά Έλληνες και ο καπετάνιος, οδηγήθηκαν στο λιμάνι Βίγκο στη ΒΔ Ισπανία για ανάκριση.

    Το βράδυ της Πέμπτης, έπειτα από επιχείρηση καταδίωξης του βρετανικού βασιλικού ναυτικού και αξιωματούχων των ισπανικών τελωνειακών υπηρεσιών, η τορπιλάκατος με τέσσερις κινητήρες μήκους 42 μέτρων ''Cork'' αναχαιτίστηκε και κατασχέθηκε η κοκαΐνη που μετέφερε, η οποία προοριζόταν για την ευρωπαϊκή αγορά. Το πλήρωμα συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση.

    H παλιά τορπιλάκατος, ναυπηγημένη κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με σημαία Ονδούρας, πιστεύεται ότι κατευθυνόταν στο λιμάνι Βίγκο, όπου το πλήρωμα σκόπευε να ξεφορτώσει το φορτίο κοκαΐνης σε μικρότερα πλοία.

    Στην επιχείρηση αυτή μετείχαν δύο σκάφη του βρετανικού ναυτικού υποστηριζόμενα από δύο ελικόπτερα.

    O κυβερνήτης της φρεγάτας του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, με την υποστήριξη της οποίας έγινε η καταδίωξη του πλοίου, περιέγραψε την επιχείρηση αυτή ως ''μεγάλη επιτυχία''.

    ''Και τα δύο σκάφη κατάφεραν να φτάσουν στο πλοίο και προς μεγάλη έκπληξη του πληρώματός του, βρεθήκαμε ξαφνικά εκεί, στη μέση του Ατλαντικού'', δήλωσε ο πλοίαρχος Μάικ Μάνσερ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης στο Λονδίνο, η ποσότητα της κοκαΐνης ήταν τόσο μεγάλη που το πλήρωμα του πλοίου θα έπρεπε να κοιμάται στη γέφυρα, καθώς οι κουκέτες τους ήταν γεμάτες από το φορτίο. Αξιωματούχοι των βρετανικών τελωνείων ανακοίνωσαν ότι το ένα πέμπτο της κοκαΐνης αυτής προοριζόταν για τη βρετανική αγορά.

    Το ρεκόρ κατάσχεσης κοκαΐνης από τις ισπανικές αρχές χρονολογείται τον Ιούλιο του 1999, όταν οι τελωνειακοί ανακάλυψαν 15 τόνους του ναρκωτικού αυτού, δέκα σε ένα πλοίο στα ανοικτά των Καναρίων και πέντε στην ξηρά, λίγες μέρες αργότερα στη Γαλικία, στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης.

    Η Ισπανία θεωρείται ένα από τα κύρια σημεία εισόδου της νοτιοαμερικάνικης κοκαΐνης στην Ευρώπη.

    [02] Γουέστον: Μόνο με την υποστήριξη της Τουρκίας η επίλυση του Κυπριακού

    9/5/2003 10:16:00 μμ

    Τη θέση ότι η Τουρκία θα πρέπει να ανταποκριθεί στην έκκληση του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, όπως αυτή καταγράφεται στην πρόσφατη έκθεσή του για το Κυπριακό, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για επίλυση του προβλήματος, διατύπωσε ο Ειδικός Συντονιστής στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, Τόμας Γουέστον. Σε ομιλία του για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου, ο κ. Γουέστον τόνισε πως μόνο με την υποστήριξη της Τουρκίας θα προχωρήσει η ειρηνευτική διαδικασία των ΗΕ, όπως την καταγράφει ο κ. Ανάν, και πρόσθεσε πως ''ο μόνος δρόμος προς τη λύση είναι η ίδια η λύση.''

    Ο Αμερικανός διπλωμάτης επανέλαβε τη θέση του ότι η λύση του Κυπριακού, έστω και εάν οι διαπραγματεύσεις γίνουν στη βάση του σχεδίου Ανάν, δεν θα περιέχει όλα τα στοιχεία που σήμερα υπάρχουν στο σχέδιο αυτό.

    ''Ο δρόμος για να προχωρήσουμε μπροστά έχει καθοριστεί από τη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ, και επικυρωθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Το ερώτημα τώρα είναι πώς θα φθάσουμε στη σωστή ανταπόκριση στη θέση του Ανάν. Θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει σωστή ανταπόκριση στην έκκληση του ΓΓ εκτός εάν η Τουρκία δώσει τη σωστή απάντηση,'' είπε στην ομιλία του ο κ. Γουέστον.

    Σημείωσε επίσης πως ''αυτή είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζαμε για πάντα, δεν θα φθάσουμε στο στόχο μας μέσω του κ. Ντενκτάς, θα φθάσουμε εκεί μόνο με την υποστήριξη της Τουρκίας.''

    Σημείωσε παράλληλα ότι και η κυπριακή κυβέρνηση εξήγγειλε μέτρα που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των Τουρκοκυπρίων.

    [03] Το Ιράν προτίθεται να συνεργαστεί με την ΙΑΕΑ

    9/5/2003 8:55:00 μμ

    Το Ιράν απέρριψε την Παρασκευή με σθεναρό τρόπο τις κατηγορίες των ΗΠΑ για το πυρηνικό του πρόγραμμα και υποσχέθηκε πλήρη συνεργασία με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), στο πλαίσιο προπαρασκευαστικής συνόδου στη Διάσκεψη για τηn αναθεώρηση της Συνθήκης για τη μή Διάδοση των Πυρηνικών (TNP) στη Γενεύη.

    Ο γενικός διευθυντής για τις διεθνείς πολιτικές υποθέσεις στο ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών, Αμίρ Ζαμανίνια, κατηγόρησε με τη σειρά του τις ΗΠΑ ότι "προδικάζουν" τα αποτελέσματα της έρευνας που η ΙΑΕΑ θα κάνει έως το τέλος Ιουνίου. O ίδιος δήλωσε οτι οι ΗΠΑ επιδίωξαν να δημιουργήσουν "μια σχεδόν κατάσταση κρίσης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν" κατά τη σύνοδο αυτή που θα διαρκέσει δυο εβδομάδες.

    Επίσης, προειδοποίησε ότι τα χρόνια των διεθνών πιέσεων στο ιρανικό καθεστώς έχουν δημιουργήσει "μια νοοτροπία επιφυλακτικότητας και σύνεσης" στην Τεχεράνη και ότι οι επιπλέον αμερικανικές πιέσεις "μπορούν να ρίξουν μια σκιά στη διαδικασία της ΙΑΕΑ".

    "Είμαστε αποφασισμένοι, διότι δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, να συνεργαστούμε στενά με την ΙΑΕΑ, με διαφανή τρόπο, για να αποδείξουμε σε όλους την ειρηνική φύση του πυρηνικού μας προγράμματος", δήλωσε ο Ιρανός εκπρόσωπος.

    Ο Λευκός Οίκος ευχήθηκε την Πέμπτη ένα "σθεναρό καθεστώς επιθεωρήσεων από την ΙΑΕΑ του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος". Η Ουάσινγκτον υποπτεύεται ότι η Τεχεράνη επιταχύνει το στρατιωτικό πυρηνικό της πρόγραμμα παραβιάζοντας τους κανόνες της TNP.

    [04] Τρεις νεκροί από πτώση ελικοπτέρου στον Τίγρη

    9/5/2003 11:03:00 μμ

    Ένα ελικόπτερο UH-60 Black Hawk του αμερικανικού στρατού συνετρίβη σήμερα στον ποταμό Τίγρη κοντά στην πόλη Σαμάρα του Ιράκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία μέλη του πληρώματος και ένας άλλος να τραυματιστεί, δήλωσαν αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Aμυνας. Οι αξιωματούχοι, που δεν κατονομάζονται, δήλωσαν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για εχθρικά πυρά και πως το ελικόπτερο φαίνεται πως κτύπησε γραμμές του ηλεκτρικού πριν πέσει στον ποταμό. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν πως το περιστατικό διερευνάται.

    [05] Δημοσιογράφος σκοτώθηκε σε δυστύχημα

    9/5/2003 9:53:00 μμ

    Μια τιμημένη με βραβείο δημοσιογράφος της εφημερίδας "Boston Globe", η Ελίζαμπεθ Νόιφερ, 46 ετών, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Ιράκ όπου κάλυπτε με τα ρεπορτάζ της τα επακόλουθα του πολέμου στη χώρα αυτή, ανακοίνωσε σήμερα η εφημερίδα. Η Νόιφερ έχαιρε μεγάλης εκτίμησης ως πολεμική ανταποκρίτρια και είχε καλύψει τις συγκρούσεις στην Βοσνία και την Ρουάντα. Η δημοσιογράφος σκοτώθηκε ενώ επέστρεφε στην Βαγδάτη από ένα ταξίδι της στην πόλη Τικρίτ, όπου έκανε ρεπορτάζ για τις προσπάθειες που γίνονται στο Ιράκ για να απαλλαγεί η χώρα από την επιρροή του κόμματος Μπάαθ του Σαντάμ Χουσεΐν.

    [06] Ραφαρέν: Η Γαλλία δεν έχει περιθωριοποιηθεί

    9/5/2003 9:31:00 μμ

    "Δεν πιστεύω ότι η Γαλλία περιθωριοποιήθηκε μετά την ιρακινή κρίση. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους, τη γαλλο-γερμανική συμμαχία, συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί, έναν εκτενή διάλογο με κυρίως τους Ισπανούς, τους Βέλγους, τους Γερμανούς, τους Λουξεμβούργιους στα θέματα κυρίως της άμυνας". Αυτά δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Πιέρ Ραφαρέν, στο τηλεοπτικό κανάλι LCI. Ωστόσο, τόνισε ότι είναι αλήθεια πως η ιρακινή κρίση δημιούργησε ''δυσκολίες'' στους κόλπους της Ευρώπης.

    ''Είναι αλήθεια επίσης ότι η Ευρώπη προχωράει πάντα για να ξεπεράσει τις κρίσεις. Ούτε η ιστορία, ούτε η γεωγραφία οικοδόμησαν την Ευρώπη... Η Ευρώπη δεν είναι κάτι το αυτονόητο, είναι απαραίτητη για να υπάρχει στον κόσμο''.

    Ο Ραφαρέν εξέφρασε εξάλλου την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ''ο ΟΗΕ επιστρέφει στη συζήτηση, είναι μια θέση που επέλεξε η γαλλική διπλωματία''. ''Εμείς βρισκόμαστε εκεί με μια πολύ εποικοδομητική, πολύ θετική στάση: έχουμε δύο στόχους, την οικονομική ανοικοδόμηση του Ιράκ και την αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας του", σημείωσε ο Ραφαρέν. ''Θα λάβουμε μέρος στις αλλαγές με αυτόν τον διπλό στόχο'', κατέληξε.

    [07] Σε περικοπές μισθών συμφώνησαν οι πιλότοι της ''Λουφτχάνσα''

    9/5/2003 10:41:00 μμ

    Οι πιλότοι της Λουφτχάνσα συμφώνησαν την Παρασκευή να εργαστούν λιγότερες ώρες με περικοπή των μισθών τους, καθώς η γερμανική αεροπορική εταιρία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη δραστική πτώση των αεροπορικών ταξιδιών, λόγω της εξάπλωσης του ιού της άτυπης πνευμονίας (SARS) στην Ασία. Εβδομήντα από τα 400 αεροπλάνα των εταιριών που ανήκουν στον όμιλο της Λουφτχάνσα έχουν καθηλωθεί στο έδαφος, αναγκάζοντας την αεροπορική εταιρία να μειώσει τις ώρες εργασίας τόσο για το προσωπικό εδάφους όσο και για τα πληρώματα καμπίνας. Οι πιλότοι, που κατάφεραν να αυξήσουν τους μισθούς τους με σειρά απεργιών οι οποίες προκάλεσαν την οργή των συναδέλφων τους, ήταν οι τελευταίοι που ανταποκρίθηκαν.

    Η ένωση των πιλότων, Cockpit, ανακοίνωσε ότι πολλοί πιλότοι θα εργαστούν λιγότερες ώρες ή θα βοηθήσουν τη "Λουφτχάνσα" παίρνοντας τώρα την μετ΄ αποδοχών άδεια του 2004 και επόμενων χρόνων. Οι υπεράριθμοι πιλότοι συμφώνησαν να πετάνε προσωρινά με το μεταφορέα χαμηλής τιμής του ομίλου.

    Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι υπήρξε ''κατανόηση'' με τους πιλότους σχετικά με τη ''θυσία τους στην κρίση'', αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες. Στελέχη της "Λουφτχάνσα" δηλώνουν πως η πώληση εισιτηρίων έχει πέσει περίπου 20% και ο αριθμός των επιβατών έως και 85% στους ασιατικούς προορισμούς. Ο λόγος δεν είναι μόνον η ανησυχία των ταξιδιωτών για το SARS, αλλά και η γενικότερη πτώση των αεροπορικών ταξιδιών εξαιτίας της οικονομικής στασιμότητας στη Γερμανία.

    [08] Προς ύφεση ο SARS; Αντιδράσεις στις συστάσεις Στεφανή

    9/5/2003 8:11:00 μμ

    Σημάδια ύφεσης παρουσιάζει η επιδημία του Οξέως Αναπνευστικού Συνδρόμου, αν και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, υποστηρίζει ότι είναι πρόωρη οποιαδήποτε εκτίμηση για υποχώρηση. Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 500 ασθενείς έχουν υποκύψει ενώ τουλάχιστον 7.200 άτομα έχουν μολυνθεί σε τριάντα χώρες σε όλον τον κόσμο. Στην Ιταλία οι αρχές ανέστειλαν την εφαρμογή της συνθήκης Σέγκεν ώστε να ελέγχουν όλους τους επιβάτες που προέρχονται από χώρες με πρόβλημα επιδημίας. Στην Ελλάδα, σύμφωνοι με τη σύσταση του υπουργού Υγείας, εμφανίζονται οι ξενοδόχοι, ζητούν ωστόσο συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και προσυνεννόηση με τους τουριστικούς φορείς πριν από τη λήψη των εκάστοτε μέτρων. "Οι συστάσεις του υπουργού Υγείας, μεταθέτουν το πρόβλημα στους τουριστικούς επιχειρηματίες και δημιουργούν κακό κλίμα χωρίς λόγο" υποστηρίζει από την πλευρά του ο Σύνδεσμος των Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών γραφείων.

    Στηρίζουν την προσπάθεια της Πολιτείας οι Ξενοδόχοι

    Έντονο διάβημα διαμαρτυρίας απηύθυνε ο Σύνδεσμος των Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) στον υπουργό Υγείας και Πρόνοιας Κωνσταντίνο Στεφανή για τη χθεσινή σύσταση που απηύθυνε στον τουριστικό κόσμο.

    Οι εκπρόσωποι του HATTA διερωτώνται:

    "Αφού οι ταξιδιώτες αυτοί έχουν πάρει άδεια εισόδου στη χώρα μας, πώς οι τουριστικοί επιχειρηματίες να μη τους δεχθούν; Πού θα μείνουν αυτοί οι άνθρωποι; Θα πρέπει τα ταξί να αρνηθούν να μεταφέρουν τουρίστες; Δεν θα επιτρέπεται η μεταφορά τους από τα πούλμαν;"

    Συστήνουν ως μέτρο πρόληψης τον έλεγχο των ταξιδιωτών κατά την άφιξη τους στην Ελλάδα ενώ θεωρούν επιβεβλημένο να γίνει κατεπείγουσα σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν τα υπουργεία Υγείας, Εξωτερικών και Ανάπτυξης με την συμμετοχή των εκπροσώπων των τουριστικών φορέων.

    Από την πλευρά τους, πρόθυμοι να στηρίξουν την προσπάθεια της Πολιτείας και των αρμόδιων αρχών, εμφανίζονται οι ξενοδόχοι αλλά ζητούν ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και σε κάθε περίπτωση προσυνεννόηση με τους τουριστικούς φορείς για τον τρόπο εφαρμογής των όποιων μέτρων.

    Σε συνάντηση που είχε το προεδρείο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) και η ΕΞΑ με τον Γεν. Γραμματέα Τουρισμού κ. Δ.Γεωργαράκη συζήτησαν τα μέτρα που λαμβάνονται για την θωράκιση της χώρας και συμφώνησαν στην από κοινού ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων φορέων στην τουριστική αλυσίδα, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα μέτρα προφύλαξης.

    Εξάλλου, η ΕΞΑ θα συνεργαστεί στενά με το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ) και το αεροϋγιειονομείο στο "Ελ. Βενιζέλος", ώστε να υπάρξει συγκεκριμένο πλαίσιο και διαδικασία ενεργειών εκ μέρους των ξενοδοχείων σε περίπτωση που παρουσιασθεί κάποιο ύποπτο κρούσμα.

    Χθες ο υπουργός υγείας Κώστας Στεφανής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα της Ατυπης Πνευμονίας, απήθυνε σύσταση προς τους ξενοδόχους της χώρας τα ταξιδιωτικά γραφεία και τους φορείς που διοργανώνουν συνέδρια να μη δέχονται τουρίστες από τις χώρες οι οποίες πλήττονται από την άτυπη πνευμονία (Κίνα, Χονγκ Κονγκ Φιλιππίνες και Ταϊβάν).

    Όπως είπε, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των ξενοδόχων αν θα εφαρμόσουν το μέτρο και κανείς δεν μπορεί να τους το επιβάλλει.

    Πρόσθεσε ωστόσο ότι έχουν κοινωνική ευθύνη και θα πρέπει να συμβάλουν στον περιορισμό του κινδύνου εκδήλωσης της ασθένειας στη χώρα μας.

    Αμφίβολη για την ώρα η υποχώρηση της επιδημίας

    Στο μεταξύ, τα πρώτα σημάδια ύφεσης της επιδημίας αρχισαν να φαίνονεται σε Πεκίνο και Χονγκ Κονγκ.

    Όπως υποστήριξε ο Λιανγκ Γουανιάν, υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Υγείας της κινεζικής πρωτεύουσας, ο αριθμός των ασθενών που εισάγονται καθημερινά στα νοσοκομεία έχει μειωθεί σε 30-40 από 70-80 που ήταν στο διάστημα από τις 21 Απριλίου ως τις 2 Μαΐου.

    Πάντως, μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο ανακοινώθηκαν άλλοι έξι θάνατοι και 118 νέα κρούσματα.

    Συνολικά ο αριθμός των νεκρών από την άτυπη πνευμονία στην Κίνα ανέρχεται τώρα στους 230 και ο αριθμός των κρουσμάτων στα 4.805.

    Σύμφωνα με το υπουργείο, οι δυο από τους έξι θανάτους σημειώθηκαν στο Πεκίνο, όπως και τα 48 από τα νέα κρούσματα.

    Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο προσβλήθηκαν ακόμα έξι άνθρωποι, ο μικρότερος αριθμός κρουσμάτων στη διάρκεια ενός εικοσιτετραώρου που έχει αναφερθεί ως σήμερα στην περιοχή.

    Συνολικά, ο αριθμός των κρουσμάτων στο Χονγκ Κόνγκ ανέρχεται τώρα στα 1.667.

    Την ίδια ώρα, σε εγρήγορση βρίσκεται η Ε.Ε. για την αντιμετώπιση κρουσμάτων της Ατυπης Πνευμονίας στην Ευρώπη. Έκτακτη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες πραγματοποίησαν την Τρίτη οι υπουργοί Υγείας της Ε.Ε.

    Την Πέμπτη η Ιταλία ανέστειλε τη συνθήκη Σένγκεν, για τους ταξιδιώτες που φθάνουν από χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό.

    Δείτε σχετικές ειδήσεις:

    Εγρήγορση συστήνει η Ε.Ε.

    Ανέστειλε λόγω SARS τη συνθήκη Σένγκεν η Ιταλία

    Συστάσεις και μέτρα στην Ελλάδα


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 9 May 2003 - 20:56:15 UTC