Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-04-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κύπρος: Τέταρτη ημέρα ελεύθερης διακίνησης
  • [02] Αφή του Αγίου Φωτός
  • [03] Σώοι και αβλαβείς οι δύο του ακυβέρνητου σκάφους
  • [04] Παραιτήθηκε ο πολιτικός αρχηγός του αμερικανικού στρατού
  • [05] Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών
  • [06] Τέλος του πολέμου την Πρωτομαγιά
  • [07] Τελευταίες προετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι
  • [08] Εν αναμονή των αποτελεσμάτων
  • [09] Επιτυχή εκτόξευση του Σογιούζ
  • [10] Νέο ρεκόρ αγοράς κρασιού

    [01] Κύπρος: Τέταρτη ημέρα ελεύθερης διακίνησης

    26/4/2003 10:34:00 πμ

    Τέταρτη ημέρα της άρσης της απαγόρευσης από και προς τις κατεχόμενες περιοχές και από τις 9 το πρωί άρχισε η διέλευση από τα σημεία ελέγχου Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Στα οδοφράγματα του Λήδρα Πάλας και του Περγάμου σχηματίστηκαν και πάλι μακρές ουρές οχημάτων, ενώ πολλοί πέρασαν τη νύκτα στα αυτοκίνητά τους για να έχουν προτεραιότητα. Στο κατοχικό φυλάκιο, κοντά στο Λήδρα-Πάλας, βρίσκονται διακόσιοι Τουρκοκύπριοι για να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές. Σε λίγο αναμένεται να ανοίξει νέο σημείο ελέγχου για διέλευση από και προς τα Κατεχόμενα, στα Στροβίλια, στην περιοχή Αγίου Νικολάου Αμμοχώστου.

    Χθες πέρασαν συνολικά στις κατεχόμενες περιοχές 8.300 Ελληνοκύπριοι και 2.800 Τουρκοκύπριοι στις ελεύθερες. Κατά τις τρεις πρώτες ημέρες διακίνησης καταγράφηκαν 22.966 διελεύσεις, 13.840 Ελληνοκυπρίων και 9.156 Τουρκοκυπρίων.

    Ομως πολλές εκατοντάδες Ελληνοκύπριοι πέρασαν στα κατεχόμενα, χωρίς προηγουμένως να περάσουν από τα σημεία ελέγχου της Κυπριακής Αστυνομίας για καταγραφή των στοιχείων τους και πήγαν απ΄ευθείας στα σημεία καταγραφής των αρχών του ψευδοκράτους.

    Στο μεταξύ, η Κυβέρνηση, μέσω των Ηνωμένων Εθνών, διαβουλεύεται την διάνοιξη άλλων δύο διόδων από και προς τα κατεχόμενα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι σε πρώτη φάση επιδιώκεται να ανοίξουν οδοφράγματα στον Αγιο Δομέτιο και στην οδό Λήδρας, στο δεύτερο σημείο για πεζούς και αργότερα στον Αστρομερίτη και στη Δερύνεια.

    Ο Ραούφ Ντενκτάς, στις πρώτες δηλώσεις σε συνεργείο του "Αντέννα Κύπρου", ανέφερε ότι σκοπός της άρσης της απαγόρευσης είναι να καταδείξει ότι το βόρειο τμήμα της Κύπρου δεν είναι κατεχόμενο, ότι οι άνθρωποι απολαμβάνουν τη ζωή και ότι στο βορρά υπάρχει ένα "κράτος". Κατά τα άλλα, ο Ραούφ Ντενκτάς επέμεινε στην αναγνώριση του "κράτους" του και στη λεγόμενη κυριαρχία.

    Ο Ραούφ Ντενκτάς συναντήθηκε σε ξενοδοχείο με μια Ελληνοκύπρια πρόσφυγα, που του σύστησε τη μικρή εγγονή της. Ο Ντενκτάς χάδεψε τη μικρή και είπε μερικά λόγια, αλλά βρέθηκε σε αμηχανία όταν η γυναίκα του είπε να καταργήσει όλες τις διατυπώσεις και ότι ο κόσμος θέλει να ξαναγυρίσει στα σπίτια του.

    [02] Αφή του Αγίου Φωτός

    26/4/2003 8:38:00 πμ

    Σήμερα το απόγευμα στις έξι, θα φτάσει στην Αθήνα από το Τελ Αβίβ το Αγιο Φως του οποίου η αφή θα έχει πραγματοποιηθεί λίγο νωρίτερα στον Πανάγιο Τάφο της Ιερουσαλήμ. Στην επίσημη αποστολή ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης μετέχουν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιαννης Μαγκριώτης. Το Αγιο Φως θα μεταφερθεί με έκτακτη πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας όπου θα γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους. Μετά την τελετή υποδοχής, θα μεταφερθεί στο ναό της Εξαρχείας του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, ενώ θα μεταφερθεί αεροπορικώς σε όλη τη χώρα και στα περισσότερα νησιά και με ελικόπτερο του Ναυτικού στη Σύρο, την Πάτμο, τους Λειψούς και την Κέα.

    [03] Σώοι και αβλαβείς οι δύο του ακυβέρνητου σκάφους

    26/4/2003 9:59:00 πμ

    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των Θωμά Παναγιωτόπουλου, 37 ετών και Φωτεινής Δημητρακοπούλου, 27 ετών, των οποίων το φουσκωτό σκάφος ''Λίλιαν'' που επέβαιναν έμεινε ακυβέρνητο σε θαλάσσια περιοχή 15 ναυτικά μίλια δυτικά από τα Ακρα Μεσών Χίου λίγο πριν τις 10 το βράδυ, λόγω βλάβης στο σύστημα διεύθυνσης. Επί τόπου έσπευσαν για παροχή βοήθειας το σκάφος του ΛΣ και ρυμουλκό ενώ ειδοποιήθηκαν και τα παραπλέοντα σκάφη. Οι δύο νέοι περισυνελέγησαν σώοι λίγο πριν τις έξι το πρωί και μεταφέρθηκαν στη Χίο με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Τα δύο άτομα επιβιβάστηκαν στο περιπολικό, ενώ το φουσκωτό ρυμουλκήθηκε για κάποιο διάστημα αλλά λόγω κακοκαιρίας κόπηκε το σχοινί και τώρα πλέει ακυβέρνητο. Την υπόθεση έχει αναλάβει το τοπικό λιμεναρχείο.

    [04] Παραιτήθηκε ο πολιτικός αρχηγός του αμερικανικού στρατού

    26/4/2003 9:48:00 πμ

    Την παραίτηση του μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε για το ρόλο που διαδραμάτισε την περίοδο που εργαζόταν στον χρεοκοπημένο ενεργειακό γίγαντα Enron Corp, αλλά και μετά την άρνηση του υπουργού Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, να προωθήσει ένα οπλικό σύστημα που ο ίδιος είχε υποστηρίξει, υπέβαλε ο ανώτατος πολιτικός αρχηγός του αμερικανικού στρατού, Τόμας Γουάιτ. Το Πεντάγωνο, στη λακωνική ανακοίνωση του, δεν ανέφερε το λόγο της παραίτησης. Ο υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ εξέφρασε την εκτίμηση του για τις υπηρεσίες που προσέφερε ο Γουάιτ, αρχικά ως αξιωματικός του στρατού και στη συνέχεια, τα δύο τελευταία χρόνια, ως πολιτικός αρχηγός του σώματος.

    Πριν διοριστεί στη θέση αυτή από τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους, τον Μάιο του 2001, ο Γουάιτ εργαζόταν επί 11 χρόνια για την εταιρεία Enron, η οποία χρεοκόπησε τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς. Οταν αποχώρησε από την εταιρεία κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου των Υπηρεσιών Ενεργείας.

    Ο Τόμας Γουαιτ, στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε δεν κατάφερε να απαλλαγεί από τις μετοχές της Enron όπως είχε υποσχεθεί στη Γερουσία κατά τις ακροάσεις για την έγκριση του διορισμού του με αποτέλεσμα η Επιτροπή των Ενόπλων Δυνάμεων του Κογκρέσου να τον επιπλήξει δημοσίως.

    Ο Γουάιτ φέρεται επίσης ότι είχε πέσει σε δυσμένεια από τον περασμένο Μάιο, όταν εν αγνοία του Ράμσφελντ προσπάθησε να προωθήσει το οπλικό σύστημα Κρουσέιντερ, μια επένδυση ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, της εταιρείας United Defense Industries, το οποίο στη συνέχεια ακυρώθηκε από τον υπουργό Αμυνας. Επιπλέον, είχε επικριθεί επειδή χρησιμοποίησε ένα στρατιωτικό αεροσκάφος για προσωπικούς λόγους.

    Ως πιθανή αντικαταστάτρια του φέρεται η Τίλι Φάουλερ, πρώην βουλευτής από τη Φλόριντα που σήμερα εργάζεται στην επιτροπή χάραξης πολιτικής του υπουργείου Αμυνας.

    [05] Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών

    26/4/2003 11:45:00 πμ

    Φωτό αρχείου

    Αλυσιδωτές εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα Μ. Σάββατο σε αποθήκη πυρομαχικών της Βαγδάτης, τις οποίες κατά πάσα πιθανότητα τις προκάλεσαν αντιαμερικανικές δυνάμεις και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 40 πολιτών και τον τραυματισμό πολλών ατόμων. Σύμφωνα με πηγή του γαλλικού πρακτορείου, πολλές κατοικίες καταστράφηκαν, όταν ένας πύραυλος απ 'αυτούς που φυλάσσονταν στην αποθήκη εξερράγη και έπληξε κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με τον φωτογράφο του Ρόιτερ Γιάννη Μπεχράκη, άνθρωποι έχουν ταφεί κάτω από τα ερείπια. Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που έσπευσαν στη περιοχή για να βοηθήσουν δέχτηκαν τα πυρά του εξαγριωμένου πλήθους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός στρατιώτη. Οι αμερικανοί στρατιώτες αναγκάστηκαν να ανταποδώσουν τα πυρά, στην προσπάθεια απεμπλοκή τους από το επεισόδιο.

    Όπως δήλωσε ο λογαχός Πάτρικ Σάλιβαν στο πρακτορείο Ρόιτερ, ''εχθρικές δυνάμεις έριξαν φωτοβολίδες σε περιοχή που φυλάσσονταν πυρομαχικά. Μία απ' αυτές προκάλεσε έκρηξη που ήταν η απαρχή αλυσιδωτών εκρήξεων''.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας αμερικανός στρατιώτης τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ δεν έγινε γνωστό πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση των τραυματιών μεταξύ των αμάχων.

    Γύρω στις 08.00 τοπική ώρα, δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν στην κεντρική Βαγδάτη, προερχόμενες από τα περίχωρα και συνεχίζονταν επί μία ώρα. Αρχικά, αμερικανοί στρατιώτες είχαν πει ότι επρόκειτο για ελεγχόμενες εκρήξεις σε αποθήκη όπλων.

    [06] Τέλος του πολέμου την Πρωτομαγιά

    26/4/2003 9:08:00 πμ

    Το τέλος του πολέμου στο Ιράκ αναμένεται να κηρύξει την 1η Μαΐου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, με ομιλία που θα απευθύνει πάνω στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο "Αμπραχαμ Λίνκολν" που αναμένεται να καταπλεύσει στην Καλιφόρνια από την περιοχή του Κόλπου, όπως έγινε γνωστό από το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Μπλούμπεργκ. "Την κατάλληλη στιγμή ο πρόεδρος θα ανακοινώσει ότι η φάση των μαχών ολοκληρώθηκε και ότι ξεκινά μια νέα φάση, αυτή της οικοδόμησης της ελευθερίας", ανέφερε σχετικά ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Αρι Φλάισερ. Το τελικό κείμενο της ομιλίας βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία, ανέφερε το πρακτορείο.

    Που είναι τα όπλα;

    Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ, προσπάθησαν χθες Μ. Παρασκευή να εξηγήσουν την απουσία όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, τα οποία είχε επικαλεστεί η Ουάσινγκτον ως επίσημη αφορμή του πολέμου, υποστηρίζοντας ότι η Βαγδάτη πιθανόν να τα κατέστρεψε πριν από την έναρξη των συγκρούσεων, τον περασμένο Μάρτιο.

    ''Ισως με τον καιρό να ανακαλύψουμε τι τους οδήγησε να το πράξουν αυτό. Ισως ήταν ο φόβος ότι θα τα βρίσκαμε" είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, πάντως δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, την Μ. Παρασκευή το βράδυ, ότι είναι βέβαιος ότι η κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής από το καθεστώς του Σαντάμ θα αποδειχθεί. ''Θα τα βρούμε αλλά θα μας πάρει χρόνο'', είπε, προσθέτοντας ότι οι Ιρακινοί που γνωρίζουν για τα όπλα αυτά θα κάνουν αποκαλύψεις και θα διερευνηθούν περισσότεροι αποθηκευτικοί χώροι.

    ''Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εκατοντάδες χώροι στους οποίους μπορεί να κρύβονται όπλα και απ' αυτούς έχουμε ψάξει μόνον 90'', είπε ο Μπους.

    [07] Τελευταίες προετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι

    26/4/2003 11:42:00 πμ

    Αυξημένη κίνηση υπάρχει στην αγορά σήμερα, Μ.Σάββατο, τελευταία μέρα προετοιμασίας για το πασχαλινό τραπέζι. Τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά από τις 8 το πρωί μέχρι τι 6 το απόγευμα, τα κρεοπωλεία από τις 7.30 έως τις 4 και τα εμπορικά καταστήματα από τις 9 μέχρι τις 3. Επάρκεια και καλές τιμές διαπίστωσε κατά τη σημερινή επίσκεψή του στη Βαρβάκειο Αγορά ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Θεοδώρου. Ο υφυπουργός ζήτησε από τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ντομάτες εάν είναι δυνατό, προκειμένου να μειωθεί η τιμή τους, η οποία διατηρείται στα 2,80 ευρώ το κιλό, εξαιτίας συγκεκριμένης εμπορικής πολιτικής που ακολουθούν οι χονδρέμποροι. Οσον αφορά τα κρέατα αλλά και τα υπόλοιπα οπωροκηπευτικά ο υφυπουργός διαπίστωσε ότι οι τιμές κυμάνθηκαν πτωτικά.

    [08] Εν αναμονή των αποτελεσμάτων

    26/4/2003 11:40:00 πμ

    Το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου αναμένεται να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων που θα δείξουν αν ο ασθενής, που νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο Σισμανόγλειο, έχει προσβληθεί από την άτυπη πνευμονία. Ο ασθενής εμφάνισε βήχα και πυρετό μετά την επιστροφή του από το Ντουμπάϊ στις 18 Απριλίου, ενώ με την ίδια πτήση συνταξίδευαν επιβάτες από ασιατικές περιοχές. Τόσο ο υπουργός Υγείας όσο και ο πρόεδρος του Σισμανογλείου εξέφρασαν την εκτίμηση ότι πιθανότατα δεν πρόκειται για κρούσμα του Σοβαρού Οξέως Πνευμονικού Συνδρόμου.

    Στεφανής: ''Δεν θεωρείται ύποπτο''

    Ο κύριος Στεφανής, επισήμανε μάλιστα ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το περιστατικό δεν θεωρείται ύποπτο, αλλά χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.

    Ωστόσο, ήδη έχουν ληφθεί τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα κατά της επιδημίας, ενώ θα υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση και ενδελεχείς έλεγχοι.

    Ο λόγος, όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, είναι ότι ο άνδρας ταξίδεψε από το Ντουμπάι στην Αθήνα στις 18 Απριλίου μαζί με επιβάτες από ασιατικές περιοχές, λίγες μέρες μετά παρουσίασε βήχα και πυρετό, ενώ προ δυο ημερών παρουσίασαν σχετικά συμπτώματα και άλλα δυο μέλη της οικογένειάς του.

    Ο ίδιος ο ασθενής ενημέρωσε το Κέντρο Ειδικών Λοιμώξεων και τη Μεγάλη Παρασκευή εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου έχει απομονωθεί σε ειδικό θάλαμο και υποβάλλεται σε εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει προσβληθεί από την άτυπη πνευμονία. Η οικογένεια του ασθενούς επιτηρείται στο σπίτι.

    Απόψεις επιστημόνων

    Ψυχραιμία πάντως συνιστούν οι αρμόδιοι επιστήμονες για την επικίνδυνη πνευμονία που έχει εξαπλωθεί σε αρκετές περιοχές του κόσμου, καθώς είναι πιθανόν ύποπτα κρούσματα να εμφανίζονται και στη χώρα μας. Αυτό δεν είναι καταστροφικό, τονίζουν οι ειδικοί, ιδίως αν τα κρούσματα αυτά απομονωθούν έγκαιρα στους ειδικούς θαλάμους των νοσοκομείων, οι οποίοι έχουν διαμορφωθεί για να περιθάλψουν ασθενείς με την ύπουλη πνευμονία.

    Όπως εξηγεί η καθηγήτρια λοιμοξιολογίας κυρία Ελένη Γιαμμαρέλου το περιστατικό που περιθάλπεται ήδη στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο δεν μπορεί ακόμη καν να χαρακτηριστεί ως ύποπτο ή πιθανό, καθώς η πρώτη κλινική εικόνα του ασθενούς δεν ταιριάζει στα συμπτώματα και τα κριτήρια της επικίνδυνης πνευμονίας τα οποία έχει καθορίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

    Όμως, όπως εξηγεί η καθηγήτρια, το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός είχε ταξιδέψει πρόσφατα δεν περνά απαρατήρητο και πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω.

    Η κυρία Γιαμμαρέλου τονίζει ότι πολλές φορές ο πανικός είναι χειρότερος από την ίδια τη μόλυνση και εξηγεί ότι στο εξής θα έχουμε ενδεχομένως και πραγματικά κρούσματα της ασιατικής πνευμονίας στη χώρα μας. Γι' αυτό θα πρέπει τόσο οι υγειονομικές αρχές όσο και οι πολίτες να αντιμετωπίσουν το θέμα με ψυχραιμία χρησιμοποιώντας ως μοναδικό όπλο τους τη γνώση και το τι πρέπει να κάνουν σε ανάλογη περίπτωση.

    Την άποψη αυτή έχει εκφράσει ο κ. Γαργαλιάνος διευθυντής του Κέντρου Λοιμώξεων στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας και φαίνεται ότι τη συμμερίζονται αρκετοί επιστήμονες οι οποίοι κάνουν λόγο για ''παγκοσμιοποίηση'' ακόμα και στους ιούς σημειώνοντας ότι ζούμε σε ένα μεγάλο παγκόσμιο χωρίο όπου στο μέλλον οι ιοί θα μεταδίδονται με μεγάλες ταχύτητες εξ αιτίας των αεροπορικών ταξιδιών.

    Αυξάνονται οι νεκροί και τα κρούσματα

    Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα, 154 νέα κρούσματα άτυπης πνευμονίας και επτά επιπλέον θανάτους. Με τα νέα στοιχεία ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) ανέρχεται σε 2.753.

    Στο πλαίσιο της εκστρατείας της κινεζικής κυβέρνησης εναντίον της άτυπης πνευμονίας, ο υπουργός Υγείας της Κίνας Ζανγκ Γουενκάνγκ υπέβαλε την παραίτησή του και τη θέση του αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γου Γι, όπως ανακοίνωσε το επίσημο πρακτορείο Σινχούα.

    Στη γειτονική Βουλγαρία, οι αρχές περιμένουν οδηγίες από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας για να ταυτοποιήσουν τη νόσο σε 32χρονο που νοσηλεύεται με ύποπτα συμπτώματα.

    Στον Καναδά, άλλοι τρεις ασθενείς υπέκυψαν χθες, ανεβάζοντας σε 19 τον αριθμό των νεκρών στη χώρα .

    [09] Επιτυχή εκτόξευση του Σογιούζ

    26/4/2003 9:25:00 πμ

    Με απόλυτη επιτυχία εκτοξεύτηκε σήμερα από το Μπαϊκονούρ, στο Καζακστάν, το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ, στο οποίο επιβαίνουν δύο αστροναύτες ο Αμερικανός Εντουαρντ Λου και ο Ρώσος Γιούρι Μαλεντσένκο. Το Σογιούζ έχει προορισμό το διεθνή διαστημικό σταθμό ISS και αναμένεται να φτάσει εκεί νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Πρόκειται για την πρώτη αποστολή στο διάστημα μετά την τραγωδία του διαστημικού λεωφορείου Κολούμπια, το οποίο διαλύθηκε την 1η Φεβρουαρίου, κατά την είσοδο του στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και τα επτά μέλη του πληρώματος του και είχε ως αποτέλεσμα να παγώσουν όλες οι αμερικανικές διαστημικές αποστολές.

    [10] Νέο ρεκόρ αγοράς κρασιού

    26/4/2003 10:25:00 πμ

    Ενας Αμερικανός καλλιτέχνης, ο οποίος διαθέτει μια σπάνια συλλογή αυστραλιανών κρασιών πλήρωσε 71.000 δολάρια Αυστραλίας (περίπου 37.000 ευρώ) για να αγοράσει ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί του 1998 της εταιρίας Penfolds Grange! Το όνομα του καλλιτέχνη δεν έγινε γνωστό αν και αναφέρθηκε ότι είναι τραγουδιστής κορυφαίας αμερικανικής ορχήστρας "χέβι μέταλ" και αγόρασε για λογαριασμό του ο Πολ Μαρτίνι από τη Μελβούρνη σε πλειστηριασμό που έγινε στη Νότιο Αυστραλία. Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ της τιμής του ίδιου κρασιού, της ίδιας εταιρίας και της ίδιας χρονολογίας ήταν 54.000 δολάρια. Ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια τα αυστραλιανά κρασιά θεωρούνται από τα καλύτερα διεθνώς και οι εξαγωγές τους αποφέρουν δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στην Αυστραλία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 26 April 2003 - 9:07:41 UTC