Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-04-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατάθεση νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα
  • [02] Στο 1% ο ρυθμός ανάπτυξης, εκτιμούν οι υπ. της Ευρωζώνης
  • [03] Ημερίδα Ευρωκοινοβουλίου για τη λαθρομετανάστευση
  • [04] Φλέισερ: Πρώιμη η απόφαση για μεταβατική διοίκηση
  • [05] Επαναλαμβάνονται οι ανταποκρίσεις του ''Aλ Τζαζίρα''
  • [06] Βίντεο με δύο Ιρακινές καμικάζι έδειξε το ''Αλ Τζαζίρα''
  • [07] Συνεργασία Ελλάδας-ΠΓΔΜ για την ενέργεια
  • [08] Κρίσιμη νίκη του ΠΑΟ επί του Ηρακλείου στο μπάσκετ
  • [09] Αντιπολεμική εκδήλωση των Ολυμπιονικών
  • [10] Το Cnn Francais οραματίζονται οι Γάλλοι
  • [11] Με SMS η επικοινωνία κωφών με 100-166-199

    [01] Κατάθεση νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα

    4/4/2003 11:36:00 μμ

    Τίτλους ιδιοκτησίας για χωράφια, κτήματα, κτίσματα και οικόπεδα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν περίπου 1,5 εκατομμύριο άτομα, σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς. Το νομοσχέδιο προβλέπει την παραχώρηση εκτάσεων για την ανέγερση κατοικιών σε ενδιαφερόμενους που κατοικούν σε παραμεθόριες περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων, αντί του 1/3 της αγοραίας αξίας. Επίσης δίνει το πράσινο φως για την εξαγορά καταπατημένης έκτασης του δημοσίου, με τίμημα ίσο με την αντικειμενική αξία, σε κατόχους που είτε έχουν χτίσει αυθαιρέτως τουλάχιστον πριν από δέκα χρόνια, είτε καλλιεργούν την έκταση αυτή συστηματικά με αμπέλια, ελιές ή οπωροφόρα δέντρα εδώ και μια δεκαετία. Η εξαγορά αυτή όμως δεν νομιμοποιεί τα αυθαίρετα κτίσματα.

    [02] Στο 1% ο ρυθμός ανάπτυξης, εκτιμούν οι υπ. της Ευρωζώνης

    4/4/2003 10:37:00 μμ

    Η κρίσιμη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η ευρωπαϊκή οικονομία λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί ο πόλεμος στο Ιράκ, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο αρμόδιος για την οικονομία κοινοτικός επίτροπος Πέδρο Σόλμπες και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βιμ Ντούιζεμπεργκ.

    Ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, δήλωσε ότι "οι οικονομίες μας παραμένουν υγιείς και οι οικονομικές μας πολιτικές βρίσκονται στο σωστό δρόμο παρά τις αρνητικές εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον".

    Τόσο ο κ. Χριστοδουλάκης όσο και ο κ. Σόλμπες υπογράμμισαν ότι η ανάκαμψη που αναμενόταν για το 2003 δεν έχει ακόμη εμφανισθεί και ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα κινηθεί γύρω στο 1%. Διευκρίνισαν πάντως ότι δεν περιμένουμε ύφεση και ότι για το 2004 εκτιμάται πως η αύξηση του ΑΕΠ μπορεί να κινηθεί πάνω από το 2%.

    Παράλληλα, επεσήμαναν η οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη παραμένει αδύναμη και μπορεί να αποδοθεί, εν μέρει όμως, στο εξωτερικό γεωπολιτικό περιβάλλον. Για το ευρώ και την ισοτιμία του, επανέλαβαν ότι τα σημερινά επίπεδα αντικατοπτρίζουν καλύτερα τα θεμελιώδη οικονομικά δεδομένα.

    Ο κ. Χριστοδουλάκης, αναφερόμενος στα δημοσιονομικά ελλείμματα των ΗΠΑ, τόνισε πως η Ευρώπη δεν έχει την πρόθεση να παρέμβει καθώς πρόκειται για εσωτερικό τους ζήτημα, αλλά βεβαίως ανησυχεί με την εξέλιξη αυτή.

    Οταν ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Σόλμπες, για το εάν υπάρχει πιθανότητα να παραταθεί η θητεία του κ. Ντουϊζεμπέργκ στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την απάντηση έδωσε ο κ. Χριστοδουλάκης, ο οποίος δήλωσε πως το θέμα της διαδοχής στην προεδρία της Ε.Κ.Τ. θα συζητηθεί το Σάββατο.

    [03] Ημερίδα Ευρωκοινοβουλίου για τη λαθρομετανάστευση

    4/4/2003 9:20:00 μμ

    Κατά 45% μειώθηκε η είσοδος λαθρομεταναστών στη χώρα μας το 2002 σε σχέση με το 2001, όπως ανέφερε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης, κατά τη διάρκεια ημερίδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Κω, με θέμα ''Ο Ευρωπαϊκός Ενιαίος Χώρος Ελευθερίας- Ασφάλειας-Δικαιοσύνης και η Μετανάστευση''. Σύμφωνα με τα στοιχεία για τη λαθρομετανάστευση που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης, οι συλληφθέντες λαθρομετανάστες το 2002 μειώθηκαν σε 289, έναντι των 1.441 του 2001. Επίσης κατασχέθηκαν το 2002, 43 σκάφη έναντι 14 του 2001, ενώ οι συλληφθέντες διακινητές έφθασαν σε 25 έναντι 14 του 2001.

    Υιοθέτηση μέτρων για εξάρθρωση κυκλωμάτων

    Όπως είπε ο υπουργός, από τα τέλη του 2000 καταγράφονται με μεγάλη συχνότητα περιστατικά λαθραίας εισόδου Αφγανών μεταναστών, οι οποίοι επιβιβαζόμενοι κατά ομάδες από τα παράλια της Μικράς Ασίας διεκπεραιώθηκαν στα κοντινότερα ελληνικά νησιά, κυρίως τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και την Κω.

    Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, με στόχο τον εντοπισμό και την εξάρθρωση των κυκλωμάτων που διακινούν μετανάστες, σχεδίασε έγκαιρα και υλοποιεί σταδιακά μία σειρά μέτρων, όπως προμήθειες κατάλληλου υλικού και εξοπλισμού, προσλήψεις έμψυχου δυναμικού, προμήθειες σύγχρονων και αξιόπιστων επιχειρησιακών μέσων, κατάλληλη κατανομή προσωπικού και μέσων στις λιμενικές αρχές της χώρας, και επέκταση του συστήματος ελέγχου θαλάσσιας κυκλοφορίας στις περιοχές της Κρήτης και του Ανατολικού Αιγαίου.

    Όπως είπε ο κ. Ανωμερίτης, πέραν αυτών, σχεδιάζονται και εκτελούνται τακτικές και έκτακτες περιπολίες για τον εντοπισμό σκαφών παράνομης μεταφοράς μεταναστών και την εξάρθρωση των οργανωμένων κυκλωμάτων που ασχολούνται με την παράνομη μετανάστευση. Η Ελλάδα, είπε ο υπουργός, έχει συγκροτημένη θεσμικά μεταναστευτική πολιτική, γι' αυτό και έχει μέχρι σήμερα δεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες ξένους εργάτες νομίμως βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας. Η χώρα μας όμως δεν μπορεί να αποδεχθεί τη λογική των ανοικτών συνόρων και της παραβίασής τους από κανέναν πολίτη τρίτης χώρας.

    Η Συνθήκη Σένγκεν και οι ελληνικοί νόμοι αποτροπής εισόδου ξένων πολιτών στη χώρα μας θα εφαρμόζονται γι' αυτό και προωθούμε -τόνισε ο κ. Ανωμερίτης- διάταξη νόμου με την οποία η ''δουλεμπορία'' ποινικά θα θεωρείται κακουργηματική πράξη και όχι όπως είναι σήμερα πλημελληματική. Η Ελλάδα, τόνισε, εφαρμόζει όλες τις Διεθνείς Συμβάσεις και Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς με τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία απέναντι στην ανθρώπινη ζωή και τις δοκιμασίες συνανθρώπων μας. Ειδικά για πιθανές πιέσεις λόγω των πολεμικών επιχειρήσεων στο Ιράκ, το υπουργείο έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

    Τέλος, ο κ. Ανωμερίτης είπε ότι η χώρα μας ενισχύει οικονομικά τις προσπάθειες των Οργανισμών του ΟΗΕ και των μη Κυβερνητικών Οργανώσεων προκειμένου οι πολίτες του Ιράκ να βρουν ανθρωπιστική προστασία και βοήθεια επί του εδάφους του Ιράκ.

    Η ημερίδα διοργανώθηκε από τον διευθυντή του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα Γιώργο Κασσιμάτη και τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Τρακατέλλη.

    [04] Φλέισερ: Πρώιμη η απόφαση για μεταβατική διοίκηση

    4/4/2003 11:40:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ληφθεί απόφαση για τη μεταβατική διοίκηση που θα διαδεχθεί το καθεστώς Σαντάμ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου,Αρι Φλέισερ, ωστόσο επεσήμανε ότι τα Ηνωμένα Εθνη θα έχουν ένα ρόλο. "Είναι κάτι για το οποίο θα συνεχίσουμε να συζητάμε με τους συμμάχους μας, οι συζητήσεις εξελίσσονται καλά, όμως είναι ένα θέμα για το οποίο ο ιρακινός λαός θα έχει επίσης λόγο'', δήλωσε ο Φλέισερ σε συνέντευξη Τύπου. "Ο ιρακινός λαός θα κυβερνήσει το Ιράκ. Τα Ηνωμένα Έθνη θα έχουν ένα ρόλο και θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις ώστε να γνωρίζουμε επακριβώς ποιο συγκεκριμένο ρόλο πρόκειται να παίξουν'', πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας. "Βλέπουμε ότι ήδη σε ορισμένες ζώνες ο ιρακινός λαός αναλαμβάνει κάποια μορφή εξουσίας, όμως είμαστε πάντα σε πόλεμο, το Ιράκ είναι πάντα ένα πεδίο μάχης και η κύρια αποστολή είναι να κερδίσουμε τον πόλεμο'', υπογράμμισε.

    [05] Επαναλαμβάνονται οι ανταποκρίσεις του ''Aλ Τζαζίρα''

    4/4/2003 11:10:00 μμ

    Το αραβόφωνο δορυφορικό δίκτυο του Κατάρ ''Aλ Τζαζίρα'' ανακοίνωσε επίσημα, σήμερα, ότι το ιρακινό υπουργείο των Πληροφοριών επέτρεψε στους δύο ανταποκριτές του, που εργάζονταν στη Βαγδάτη, να καλύψουν τις πολεμικές επιχειρήσεις εκ νέου, ενώ πρόσθεσε ότι οι δύο δημοσιογράφοι ξαναστέλνουν άμεσα από την ιρακινή πρωτεύουσα τις ανταποκρίσεις τους.

    Το αραβόφωνο δίκτυο μετέδωσε την Πέμπτη ότι οι ιρακινές αρχές δεν επιτρέπουν στους δύο ανταποκριτές του να κάνουν τη δουλειά τους στη Βαγδάτη και ότι θα μετέδιδε πλέον απο το Ιράκ κυρίως βιντεοσκοπημένα πλάνα από τη Βαγδάτη, τη Μοσούλη και τη Βασόρα.

    Χωρίς το αραβόφωνο κανάλι να διευκρινίσει τί μετεβλήθη στο μεταξύ ως προς την πρώτη αυτή απόφαση του υπουργείου Πληροφοριών των Ιρακινών, ένας από τους δύο ανταποκριτές του έκανε ανταπόκριση από την Βαγδάτη ήδη λίγα λεπτά πριν τις 21.00 ώρα Βαγδάτης.

    Χάρη στη δημοσιογραφική κάλυψη του πολέμου στο Ιράκ το αραβόφωνο κανάλι με τη μεγάλη θεαματικότητα σε όλη τη Μέση Ανατολή και τα 40 εκατομμύρια τηλεθεατών, κατά μέσον όρο, έχει αυτές τις μέρες αύξηση τηλεθέασης της τάξης του 10%.

    [06] Βίντεο με δύο Ιρακινές καμικάζι έδειξε το ''Αλ Τζαζίρα''

    4/4/2003 11:21:00 μμ

    Το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ "Αλ Τζαζίρα" έδειξε εικόνες δύο οπλισμένων Ιρακινών γυναικών μπροστά στην ιρακινή σημαία που δηλώνουν έτοιμες για τζιχάντ ή για να γίνουν μάρτυρες, σύμφωνα με μια τελετουργία που μοιάζει με τις βιντεοσκοπημένες διαθήκες Παλαιστινίων καμικάζι.

    Οι δύο γυναίκες, τις οποίες βλέπει κανείς με τη σειρά, προφανώς στο ίδιο δωμάτιο, κρατούν ένα τουφέκι στο αριστερό τους χέρι και με το άλλο ορκίζονται στο Κοράνι. Διακρίνεται καθαρά το πρόσωπό τους.

    ''Ορκίζομαι ότι θα είμαι εκείνη η καμικάζι που θα υπερασπιστεί το Ιράκ'', είπε η πρώτη που το κεφάλι της ήταν καλυμμένο με μια κεφίγια και είπε ότι ονομάζεται Νουρ Αλ-Σαμχάρι.

    ''Θυσιάζομαι στο τζιχάντ για το Θεό'', λέει η δεύτερη, καλυμμένη με ένα τουρμπάνι.

    Το "Αλ Τζαζίρα" αναφέρει ότι κάποιος του παρέδωσε αυτά τα βίντεο, αλλά δεν διευκρινίζει με ποιον ενδιάμεσο.

    [07] Συνεργασία Ελλάδας-ΠΓΔΜ για την ενέργεια

    4/4/2003 8:43:00 μμ

    Θέματα που αφορούν την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας -ΠΓΔΜ συζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι. ''Είχαμε μια πολύ ουσιαστική συνεργασία με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων που ξεκινάει από το χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας και τη διασύνδεση, με την κατασκευή νέων δικτύων μεταξύ των δύο χωρών, τα οποία συνδέονται με το διευρωπαϊκό ηλεκτρικό δίκτυο'', είπε ο κ.Τσοχατζόπουλος. ''Θέματα προώθησης και διέλευσης αγωγού φυσικού αερίου, τόσο μέσα από την Ελλάδα, όσο και από τα Σκόπια και τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες, με σκοπό τη σύνδεσή μας με την Ε.Ε, αποτελούν προτεραιότητα στη στρατηγική μας και διαπιστώσαμε, το κοινό ενδιαφέρον των δύο χωρών να προωθήσουμε αυτή τη συνεργασία'', τόνισε ο Ελληνας υπουργός. Ενα ακόμη θέμα που συζητήθηκε ήταν και η συνεργασία στα θέματα της υδρονομίας.

    ''Ο Αξιός είναι ένας κοινός ποταμός, χρήσιμος και για τις δύο χώρες, από πολλές πλευρές, περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά. Ενδιαφερόμαστε να προωθήσουμε τη συνεργασία τόσο στο επίπεδο της αξιοποίησης, όσο και στο επίπεδο της περιβαλλοντικής προστασίας του ποταμού. Αυτό είναι εφικτό να το προωθήσουμε στο πλαίσιο ευρωπαϊκών πολιτικών'' ανέφερε ο κ.Τσοχατζόπουλος.

    Επιπλέον, συζητήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω επέκτασης του δικτύου πετρελαίου, που από τη Θεσσαλονίκη τροφοδοτεί τα Σκόπια, μέσω της εταιρείας ΟΚΤΑ, προκειμένου να υπάρξει επέκταση στο Κόσοβο, μέσω ενός νέου αγωγού.

    Επίσης, συμφωνήθηκε να πραγματοποιήσει ο κ. Τσοχατζόπουλος έως τα τέλη Απριλίου, επίσκεψη στα Σκόπια, για να συναντηθεί με ομολόγους του και αντιπροσωπείες των εταιρειών, που επενδύουν σε αυτή την κατεύθυνση, για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις και να ξεκαθαρίσει το θεσμικό πλαίσιο, στο οποίο θα στηριχθεί η περαιτέρω συνεργασία.

    Ο Ελληνας υπουργός αναφερόμενος και στο θέμα του πολέμου στο Ιράκ και στις επιπτώσεις του στον ενεργειακό τομέα στην ευρύτερη περιοχή τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις του πολέμου. Ο κ. Τσοχατζόπουλος επεσήμανε ότι και τα Σκόπια στηρίζουν τη συνεργασία, ώστε τα αποθέματα πετρελαίου, που εγγυάται η Ελλάδα, και ιδιαίτερα τα Ελληνικά Πετρέλαια, να μπορέσουν πράγματι να έχουν ισχύ και για τις γειτονικές χώρες.

    [08] Κρίσιμη νίκη του ΠΑΟ επί του Ηρακλείου στο μπάσκετ

    4/4/2003 11:08:00 μμ

    Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 94-83 του Ηρακλείου στον δεύτερο ημιτελικό του φάιναλ-φορ του Κυπέλλου μπάσκετ που διεξάγεται στη Λάρισα και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον τελικό. Ετσι, το Σάββατο στις 19:00, οι "πράσινοι" θα επιδιώξουν κόντρα στον Αρη να κατακτήσουν το τρόπαιο για πρώτη φορά από το 1996. Οι Κρητικοί, στην πρώτη παρουσία τους σε φάιναλ-φορ, θα αρκεστούν να διεκδικήσουν την τρίτη θέση με αντίπαλο τον Μακεδονικό (16:30).

    Με δεδομένη τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, το Ηράκλειο θα έπρεπε να παίξει με πολύ πείσμα και μαχητικότητα για να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό. Αυτό όμως δεν έγινε και ο Παναθηναϊκός επέβαλε από την αρχή του αγώνα την ανωτερότητά του.

    Με τον Ντάριλ Μίντλετον απόλυτο κυρίαρχο κάτω από τα καλάθια (12 πόντοι στην πρώτη περίοδο) και τους Κουτλουάι και Αλβέρτη να "πυροβολούν" από την περιφέρεια, οι "πράσινοι" ξέφυγαν από νωρίς (22-14 στο 6', 33-23 στο 8'), έστω κι αν έπαιζαν άμυνα... με τα μάτια.

    Ακόμα κι όταν ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς άλλαξε όλη την πεντάδα του, η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε.

    Με εκπληκτική ευστοχία έξω από τα 6.25μ. (9/11 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο), το "τριφύλλι" πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 16 πόντων (59-43).

    Η μεγάλη διαφορά μάλλον προκάλεσε εφησυχασμό στις τάξεις των "πρασίνων", που μπήκαν υπερβολικά χαλαροί στο δεύτερο ημίχρονο.

    Το Ηράκλειο δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, βελτίωσε την άμυνά του και με ηγέτη τον Μπένερμαν (που ήταν ωσεί παρών στο πρώτο μέρος) μείωσε σε 65-58 στο 26'.

    Με τρία τρίποντα των Λάκοβιτς, Μακ Ντόναλντ και Φώτση, ο Παναθηναϊκός επανέφερε προσωρινά τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας, όμως οι Κρητικοί πλέον το είχαν πιστέψει.

    Εξι λεπτά πριν τη λήξη το σκορ ήταν 79-76, αφού ο Γιώργος Μακράκης είδε παίκτες-ρολίστες να "ντύνονται" πρωταγωνιστές. Κάπου εκεί ο Ιμπραήμ Κουτλουάι, που δεν είχε σκοράρει μετά την πρώτη περίοδο, πέτυχε πέντε συνεχόμενους πόντους και... ξελάσπωσε το "τριφύλλι", που με ένα σερί 9-0 έκοψε τον... βήχα των Κρητικών.

    Το τελικό 94-83 έστειλε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου, για δέκατη φορά στην ιστορία του.

    Διαιτητές: Τανατζής-Σχινάς

    Οι συνθέσεις:

    ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Παβλίσεβιτς 4, Σιούτης 10, Μπάτσικ 2, Μακρής 10 (2), Κούβαρης 10, Μπένερμαν 23 (3), Βαρδαβάς 5, Χόρβατ 8 (2), Κρίτσαλος 11 (1)

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Αλβέρτης 8 (2), Καλαϊτζής, Παπαδόπουλος 4, Λάκοβιτς 15 (5), Φώτσης 16 (2), Μπαλογιάννης 3 (1), Κουτλουάι 15 (3), Μίντλετον 20, Τσαρτσαρής 8, ΜακΝτόναλντ 5 (1)

    [09] Αντιπολεμική εκδήλωση των Ολυμπιονικών

    4/4/2003 9:14:00 μμ

    Μεγάλη αντιπολεμική εκδήλωση διοργανώνουν ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Κυριακή, με την ευκαιρία της γιορτής της Ολυμπιακής Ημέρας. Η εκδήλωση θα γίνει στην Ακρόπολη και τον Παρθενώνα και το παρών θα δώσουν Ολυμπιονίκες και αθλητές της Παραολυμπιακής ομάδας. Για το γεγονός αυτό θα συνεργασθούν ο σκηνοθέτης Κώστας Κουτσομύτης, ο ενδυματολόγος Γιάννης Μετζικόφ και ο τηλεσκονηθέτης Τάσος Μπιρσίμ.

    [10] Το Cnn Francais οραματίζονται οι Γάλλοι

    4/4/2003 9:03:00 μμ

    Τη δημιουργία ενός παγκόσμιου ειδησεογραφικού σταθμού τύπου CNN που θα εκπέμπει στη γαλλική γλώσσα και θα προσφέρει μία εναλλακτική ματιά στα γεγονότα, προτείνει ο Γαλλος προέδρος Ζακ Σιράκ. Με αφορμή τον πόλεμο στο Ιράκ, επαναφέρει στο προσκήνιο μία πρόταση που για πρώτη φορά είχε γίνει πέρσι, κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε από τους ραδιοτηλεοπτικούς ομίλους να παρουσιάσουν προτάσεις μέχρι τις 22 Απριλίου. Έως τώρα, δεν είναι ξεκάθαρο εάν το εγχείρημα θα καλυφθεί μέσω συνεργασίας δημοσίων και ιδιωτικών κεφαλαίων ή εάν θα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το δημόσιο. Ωστόσο, κάποιοι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι ένα τέτοιο κανάλι θα επιβίωνε μόνο εάν εξέπεμπε στα Αγγλικά ή στα Αραβικά.

    [11] Με SMS η επικοινωνία κωφών με 100-166-199

    4/4/2003 10:44:00 μμ

    Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα, μια σημαντική υπηρεσία για ανθρώπους με προβλήματα ακοής. Οι βαρήκοοι και κωφοί θα μπορούν να στέλνουν από το κινητό τους τηλέφωνο ένα μήνυμα SMS στο 100 (άμεση Δράση), στο 199 (Αμεση Επέμβαση Πυροσβεστικής) και το 166 (ΕΚΑΒ) και να τους ενημερώνουν για τα τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το μήνυμα θα λαμβάνει η κεντρική διοίκηση αυτών των υπηρεσιών και εν συνεχεία θα το προωθεί στις κατά τόπους υπηρεσίες αν πρόκειται για επαρχία. Ταυτόχρονα η κεντρική υπηρεσία θα στέλνει απάντηση ότι έλαβε το μήνυμα και θα ενημερώνει τον αποστολέα για τις περαιτέρω ενέργειες, ή θα ζητάει διευκρινίσεις.

    Δωρεάν τα μηνύματα θα προσφέρουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

    Πρόκειται για μια υπηρεσία που έχουν ήδη αναπτύξει η Ελληνική Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ το ΕΚΑΒ θα είναι έτοιμο σε περίπου 15 μέρες, σε συνδυασμό με τις τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

    Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν ξέρει να γράφει, ο Πανελλήνια Ομοσπονδία Βαρήκοων και Κωφών, έχει εξετάσει δύο εναλλακτικές λύσεις.

    Με την πρώτη στους συγκεκριμένους χρήστες θα αποθηκευτεί ένα συγκεκριμένο μήνυμα και με το πάτημα ενός κουμπιού του κινητού θα στέλνεται στις αρμόδιες υπηρεσίες.

    Στη δεύτερη περίπτωση ενδεχομένως να γίνει χρήση φαξ.

    Μέχρι την ολοκλήρωση των απαραίτητων προετοιμασιών στο ΕΚΑΒ, οι συγκεκριμένοι χρήστες μπορούν για έκτακτα περιστατικά υγείας, να στέλνουν τα μηνύματά τους στο 100 ή στο 199.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στην Ευρώπη που θέτει σε εφαρμογή μια τέτοια υπηρεσία. Οι άλλες δύο είναι η Γαλλία και η Φιλανδία. Τα συγκεκριμένα μηνύματα, κατόπιν συμφωνίας των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, θα είναι εντελώς δωρεάν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 4 April 2003 - 21:59:07 UTC