Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-04-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νομοσχέδιο για επαγγελματική εκπαίδευση ναυτικών
  • [02] Συνεδρίαση Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου
  • [03] Αντιπολεμικές διαδηλώσεις την Πέμπτη στην Αθήνα
  • [04] Απεργία εργαζομένων σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ
  • [05] Ξεκινά σήμερα το συνέδριο του Εκόνομιστ
  • [06] Επαφές Παπαντωνίου με Ράμσφελντ και Ράις
  • [07] Σημίτης: Θέσπιση κοινής αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής
  • [08] Καταθέσεις για την υπόθεση δολοφονίας του Π. Μπακογιάννη
  • [09] Εμμένει στην κατάθεση του ο Μπερετάνος
  • [10] Εισβολή Ισραηλινών στην Τουλκαρέμ
  • [11] Πολυμέτωπες χερσαίες επιχειρήσεις σε εξέλιξη
  • [12] Times: Εντός 48 ωρών η σειρά της Βαγδάτης
  • [13] Στην Τουρκία ο Κόλιν Πάουελ
  • [14] Τηλεφωνική επικοινωνία Ανάν-Παπανδρέου για αποστολή βοήθειας
  • [15] Δριμεία επίθεση κατά Ράμσφελντ από την Guardian
  • [16] ''Που είναι ο Σαντάμ;'' διερωτάται το Πεντάγωνο
  • [17] Ο πόλεμος θα κρατήσει πολύ εκτιμούν οι Βρετανοί
  • [18] Ραμαντάν: Έτοιμες 3000 ανθρώπινες βόμβες
  • [19] Βρετανός στρατιώτης σκοτώθηκε σε τροχαίο
  • [20] Αυξάνονται οι θάνατοι από την άτυπη πνευμονία
  • [21] ΗΠΑ: Aρση καραντίνας για το αεροσκάφος της American Airlines
  • [22] Ο Χιού Γκραντ θέλει να νοικοκυρευτεί...

    [01] Νομοσχέδιο για επαγγελματική εκπαίδευση ναυτικών

    2/4/2003 12:38:00 μμ

    Στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής κατατέθηκε από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργο Ανωμεριτη το σχέδιο νόμου που αφορά τη "ναυτική επαγγελματική εκπαίδευση, κατάρτιση, επιμόρφωση και ρύθμιση και άλλων θεμάτων αρμοδιότητας του ΥΕΝ". Οπως δήλωσε ο υπουργός με το νομοσχέδιο αυτό ξεκινάει η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, με κύριο στόχο την αναβάθμισή της και την παγκόσμια πρωτυποποίησή της.

    Αυτό το σχέδιο νόμου θα επιλύσει θέματα, τα οποία επί χρόνια παρέμεναν στο περιθώριο, ενώ εισάγει νέους θεσμούς, όπως είναι η τηλε-εκπαίδευση, η πιστοποίηση των σπουδών και η ιδιωτική κατάρτιση και επιμόρφωση.

    [02] Συνεδρίαση Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου

    2/4/2003 11:50:00 πμ

    Το Εθνικό Συμβούλιο συνεδριάζει από το πρωί για να εξετάσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό, μετά την αποτυχία των συνομιλιών της Χάγης και εν όψει της συζήτησής του στο Συμβούλιο Ασφαλείας την επόμενη εβδομάδα. Επίσης, θα μελετήσει τα μέτρα που θα εφαρμόσει η κυπριακή κυβέρνηση σχετικά με τους Τουρκοκυπρίους για δημιουργία κλίματος συνεργασίας και υποβοήθησης της προσπάθειας για λύση του Κυπριακού. Το Εθνικό Συμβούλιο θα καθορίσει επίσης τη στρατηγική ενόψει της υπογραφής της Συνθήκης Προσχώρησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση στις 16 Απριλίου.

    Στόχος η υπογραφή συνθήκης προσχώρησης στην Ε.Ε

    Στο μεταξύ, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά λαμβάνει όλα τα μέτρα, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της υπογραφής της συνθήκης προσχώρησης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ταυτόχρονα παρακολουθεί στενά τις διεργασίες, εν αναμονή της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα και της ετοιμασίας σχεδίου ψηφίσματος.

    Ο κ. Χρυσοστομίδης είπε ότι εκείνο που επιδιώκει η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι η συνεχής εμπλοκή του Συμβουλίου Ασφαλείας στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού.

    Ο Κύπριος εκπρόσωπος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνθήκη προσχώρησης στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα υπογραφεί χωρίς προσκόμματα και δυσκολίες στις 16 Απριλίου. Τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει ούτε πολιτικός, ούτε νομικός τρόπος σύνδεσης ή επισύναψης του σχεδίου Ανάν στη συνθήκη προσχώρησης.

    [03] Αντιπολεμικές διαδηλώσεις την Πέμπτη στην Αθήνα

    2/4/2003 9:43:00 πμ

    Νέο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και 24ωρη απεργία, πραγματοποιεί την Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετέχει και η ΓΣΕΕ με στάση εργασίας από τις 11 έως τις 3 το μεσημέρι. Στη στάση εργασίας δεν θα λάβουν μέρος οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μεταφορά τους στο Σύνταγμα. Την ίδια ημέρα, το ΕΚΑ αλλά και το ΕΚΠειραιά καλούν σε 4ωρη στάση εργασίας (11-3 μ.μ), δίνοντας έτσι την ευκαιρία και στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να μετάσχουν στην αντιπολεμική διαδήλωση. Το αντιπολεμικό συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για τις 11 το πρωί στο Σύνταγμα, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

    Αύριο, εξάλλου, συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 7.30 το απόγευμα και πορεία στις πρεσβείες των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας διοργανώνει και το ΚΚΕ, με κεντρική ομιλήτρια τη γενική γραμματέα του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

    ΑΔΕΔΥ: Αναγκαίο να υπάρξει μαζικό κίνημα

    Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, μιλώντας για τις απεργιακές και αντιπολεμικές κινητοποιήσεις της Πέμπτης, υπογράμμισε με έμφαση την ανάγκη να συνδεθούν τα αντιπολεμικά αιτήματα με τις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων, ώστε να προκύψει ένα μαζικό κίνημα, ικανό να υπαγορεύσει λύσεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο.

    Στις ''εσωτερικές'' υποθέσεις των δημοσίων υπαλλήλων κυριαρχεί το ζήτημα των αυξήσεων για να αντιμετωπιστούν οι απώλειες εισοδήματος λόγω πληθωρισμού και ακρίβειας.

    Οι συνδικαλιστές δήλωσαν ότι εκτιμούν ότι ο κ. Χριστοδουλάκης -παρά τις πιέσεις- δεν συζητά το ενδεχόμενο διορθωτικού ποσού για τα προηγούμενα χρόνια.

    Ο κ. Παπασπύρος υπογράμμισε ότι θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για το κρίσιμο θέμα του νέου μισθολογίου.

    Ακόμη, προέβλεψε ότι ο διάλογος θα είναι μακρύς και θα χωριστεί σε 3 φάσεις (δομή του μισθολογίου, σχέση εξέλιξης μεταξύ κατηγοριών αλλά και βαθμίδων, χρόνος εφαρμογής).

    Σημειώνεται ότι με βάση τις διεκδικήσεις της ΑΔΕΔΥ ο βασικός μισθός στο δημόσιο θα διαμορφωθεί στις 350.000 δρχ.

    [04] Απεργία εργαζομένων σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ

    2/4/2003 9:34:00 πμ

    Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν την Πέμπτη και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ, καθώς και οι γιατροί του Λεκανοπεδίου. Η ΠΟΕΔΗΝ προχωρά σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη, ενώ το ΕΚΑΒ σε 48ωρη, από αύριο. Αίτημα των εργαζομένων ειναι να τους καταβληθεί άμεσα το επίδομα των 176 ευρώ, να θεσπιστεί νέο μισθολόγιο, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού και ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ.

    Η ΕΙΝΑΠ, η οποία θα κάνει στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης και 24ωρη την Παρασκευή, ζητά νέο ιατρικό μισθολόγιο, αύξηση της αμοιβής των εφημεριών και ένταξη του νοσοκομείου του Χαϊδαρίου στο ΕΣΥ.

    [05] Ξεκινά σήμερα το συνέδριο του Εκόνομιστ

    2/4/2003 9:26:00 πμ

    Με επίσημο προσκεκλημένο και ομιλητή τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Αλ Γκορ αρχίζουν σήμερα, οι εργασίες του τριήμερου Συνεδρίου του Εκόνομιστ με θέμα: ''Στρατηγική ηγεσίας για την ενδυνάμωση των ευρωατλαντικών σχέσεων: Ο ρόλος της Ευρώπης και των ΗΠΑ''.

    Στο Συνέδριο θα μιλήσουν επίσης οι πρωθυπουργοί της Αλβανίας Φάτος Νάνο, του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς, της Σερβίας Ζόραν Ζίβκοβιτς και της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβενκόφσκι. Βιντεοσκοπημένη εισήγηση θα απευθύνει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Κοινής Εξωτερικής πολιτικής και Πολιτικής Αμυνας και Ασφάλειας της ΕΕ Χαβιέ Σολάνα, ενώ θα μιλήσει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τόμας Μίλερ.

    Ο πόλεμος στο Ιράκ στο επίκεντρο

    Από ελληνικής πλευράς θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος και η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

    Στο συνέδριο θα παραστούν και θα μιλήσουν ανώτατα διοικητικά στελέχη μεγάλων διεθνών και ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων.

    Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων ο διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων των Συνεδρίων του Εκονομιστ στην Ελλάδα Παναγιώτης Τσαφαράς το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι επίκαιρο, καθώς πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου οι Ευρωατλαντικές σχέσεις δοκιμάζονται από τον πόλεμο του Ιράκ, ενώ την ίδια στιγμή και στο εσωτερικό της Ε.Ε αναπτύσσονται διαφορετικές απόψεις.

    [06] Επαφές Παπαντωνίου με Ράμσφελντ και Ράις

    2/4/2003 4:55:00 πμ

    Οι εξελίξεις του Ιράκ, οι σχέσεις ΗΠΑ - Ε.Ε. αλλά και το Κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της 45λεπτης συνάντησης στο Λευκό Οίκο, του υπουργού Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου με τη σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του προέδρου Τζορτζ Μπους Κοντολίζα Ράις. Ο κ. Παπαντωνίου επεσήμανε την ανάγκη εμπλοκής του ΟΗΕ τόσο στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, όσο και στις ρυθμίσεις που θα ακολουθήσουν μετά το πέρας του πολέμου, εκτιμώντας ότι αυτό θα προσδώσει στο Ιράκ την αναγκαία διεθνή νομιμοποίηση. Νωρίτερα, ο Έλληνας υπουργός Αμυνας είχε συναντήσεις με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντ. Ράμσφελντ. Ο κ. Παπαντωνίου τόνισε ότι στη συνάντηση προσήλθε υπό την ιδιότητα ως προεδρεύοντος της ΕΕ και στο πλαίσιο αυτό μετέφερε την ''ευχή της Ελλάδας και της ΕΕ'' για να λήξουν σύντομα οι εχθροπραξίες και να περιοριστούν οι απώλειες. Μεταξύ των δύο ανδρών συζητήθηκε και το θέμα της Τουρκίας, στην οποία ο κ. Παπαντωνίου απέδωσε ανευθυνότητα, σε ότι αφορά την επιμονή της να στείλει δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ. Παράλληλα ο Έλληνας υπουργός υποστήριξε την ανάγκη να μην απομονωθεί η Αγκυρα, διότι αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει ακραίες συμπεριφορές, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο κ. Ράμσφελντ.

    Συνάντηση Ράμσφελντ - Παπαντωνίου

    Ο πόλεμος στο Ιράκ, η μορφή που θα λάβει η ανασυγκρότηση της χώρας και η συμπεριφορά της Τουρκίας ήταν τα ζητήματα που κυριάρχησαν στην ημίωρη συνάντηση που είχαν στο Πεντάγωνο οι κ.κ. Παπαντωνίου και Ράμσφελντ.

    Σε δηλώσεις του κατά την αναχώρησή του από το αμερικανικό Πεντάγωνο, ο κ. Παπαντωνίου τόνισε ότι στη συνάντηση προσήλθε υπό την ιδιότητά του ως προεδρεύοντος της ΕΕ και στο πλαίσιο αυτό μετέφερε τις θέσεις της ΕΕ και την "ευχή της Ελλάδας και της ΕΕ" για να λήξουν σύντομα οι εχθροπραξίες και να περιορισθούν οι δυσάρεστες απώλειες.

    Ο ίδιος επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει εμπλοκή του ΟΗΕ στις ρυθμίσεις που θα διαμορφωθούν στο Ιράκ μετά τον πόλεμο και για τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη χώρα, τονίζοντας ότι η παρουσία του ΟΗΕ θα προσδώσει το στοιχείο της διεθνούς νομιμοποίησης στο όλο εγχείρημα.

    Για την Τουρκία, ο κ. Παπαντωνίου μίλησε για ανευθυνότητα σε ό,τι αφορά την επιμονή της να στείλει δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ, αλλά υποστήριξε την ανάγκη να μην απομονωθεί η Αγκυρα διότι κάτι τέτοιο θα ενισχύσει ακραίες συμπεριφορές όπως είναι οι διεκδικήσεις και οι παραβιάσεις στο Αιγαίο.

    Σύμφωνα με τον κ. Παπαντωνίου, σε αυτό συμφώνησε και ο κ. Ράμσφελντ, ο οποίος εκτίμησε ότι θα πρέπει η Τουρκία να κινείται με υπευθυνότητα στο πλαίσιο ενός διεθνούς συστήματος και να συμβάλει στην περιφερειακή σταθερότητα.

    "Θετική κίνηση" χαρακτήρισε το ταξίδι του Ντ. Ράμσφελντ στην Τουρκία, ο Γ. Παπαντωνίου.

    Στη συνάντηση του με τον κ. Ράμσφελντ τέθηκε επί τάπητος και η πορεία του "Ευρωστρατού" στη λειτουργία του οποίου διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο η Ελληνική Προεδρία.

    Συζήτησε επίσης με τον κ. Ράμσφελντ την ανάγκη εξεύρεσης μιας συμβιβαστικής λύσης για τη δομή των στρατηγείων του ΝΑΤΟ η οποία να διασφαλίζει ισορροπία σε ό,τι αφορά τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας και της Τουρκίας στην περιοχή.

    Τα ίδια ζητήματα απασχόλησαν και τη συζήτηση του υπουργού Αμυνας με τη σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του προέδρου Τζορτζ Μπους, Κοντολίζα Ράις, στον Λευκό Οίκο.

    Ο κος Παπαντωνίου επεσήμανε την ανάγκη εμπλοκής του ΟΗΕ τόσο στη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας, όσο και στις ρυθμίσεις που θα ακολουθήσουν μετά το πέρας του πολέμου, εκτιμώντας ότι αυτό θα επιτρέψει στο Ιράκ να βαδίσει ''τον δρόμο της δημοκρατίας μέσα σε συνθήκες ευημερίας''.

    Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε πως ''η στάση της ελληνικής κυβέρνησης είναι δεδομένη από δηλώσεις δικές μου και του πρωθυπουργού'' και τόνισε πως η Ελλάδα εφαρμόζει τις συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας οι οποίες τη συνδέσουν με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

    Ο Ελληνας υπουργός Αμύνης τόνισε ότι και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ευχή να καταστεί δυνατή η γεφύρωση των διαφορών μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ που προέκυψαν γύρω από το θέμα του Ιράκ και σημείωσε πως η κα Ράις εξέφρασε την υποστήριξή της ''στο πρόγραμμα της ελληνικής προεδρίας για την οικοδόμηση της ευρωπαϊκής άμυνας''.

    Ο κ. Παπαντωνίου ενημέρωσε τη σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του κ. Μπους για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και εκφράσθηκε κι από τις δύο πλευρές η απογοήτευση για την αδυναμία εξεύρεσης πολιτικής λύσης αλλά ταυτόχρονα και η ελπίδα πως θα δημιουργηθεί και πάλι ''ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο θα μπορέσει το σχέδιο Ανάν να αποτελέσει τη βάση διαπραγμάτευσης για την εξεύρεση μίας δίκαιας και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού που θα συμβάλει πιστεύω αποφασιστικά για την ουσιαστική βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία''.

    Ο κ. Παπαντωνίου εξέφρασε την άποψη πως δεν πρόκειται να υπάρξει μία κάποια ουσιαστική εξέλιξη στο Κυπριακό πριν τις 16 Απριλίου, αλλά θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση αμέσως μετά την υπογραφή της συνθήκης ένταξης στην Αθήνα.

    Τελετή παραλαβής των νέων F-16 Block 52+

    Εντός της ημέρας, ο Έλληνας Υπουργός θα μεταβεί στο Ντάλας όπου θα παραβρεθεί στην τελετή παραλαβής των νέων αεροσκαφών F-16 Block 52+ που παρήγγειλε η χώρα μας.

    Την Πέμπτη ο κ. Παπαντωνίου θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Foreign Policy Association (FPA) στη Νέα Υόρκη, ενώ την επομένη θα μεταβεί στη Βοστώνη όπου και θα μιλήσει στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

    Κατά την παραμονή στις ΗΠΑ ο κ. Παπαντωνίου θα έχει συνάντηση και με μέλη του Hellenic American Heritage Council, καθώς και με τον ομογενή Γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνης.

    [07] Σημίτης: Θέσπιση κοινής αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής

    2/4/2003 11:54:00 πμ

    Την ανάγκη υιοθέτησης μιας εναλλακτικής πολιτικής για την ανάπτυξη κοινής αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής στην Ε.Ε, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, το πρωί, από το βήμα της συνόδου της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου. Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε στον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να γίνει θύμα του πολέμου, ενώ επεσήμανε ότι μόνο ο ΟΗΕ, μπορεί να αποτρέψει ένα νέο κύμα τρομοκρατίας, το οποίο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, εάν οι ίδιοι, που αυτήν τη στιγμή διεξάγουν τις πολεμικές επιχειρήσεις αναλάβουν και την ανασυγκρότηση του Ιράκ.

    Δημιουργία θέσης υπουργού Εξωτερικών της Ενωσης

    Αναφερόμενος στα συμβαίνοντα στο Ιράκ ο κ. Σημίτης τόνισε ότι ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να κινητοποιηθεί για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ανθρωπιστικής καταστροφής.

    Αναφορικά με το μέλλον του Ιράκ ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να αποκατασταθεί η ειρήνη και η δημοκρατία, να διαφυλαχθεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας, αλλά και να πάψει το Ιράκ να αποτελεί εστία απειλής.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σημίτης στη διεθνή νομιμότητα και τον ΟΗΕ τονίζοντας ότι η διεθνής νομιμότητα πρέπει να στηριχθεί ολόπλευρα και είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο ο διεθνής οργανισμός πρέπει να έχει καθοριστική σημασία στο Ιράκ μετά τον πόλεμο.

    Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε και στη διαδικασία πολιτικής ενοποίησης της Ευρωπης και στο διεθνή της ρόλο, τονίζοντας ότι η διαδικασία αυτή πρέπει να προχωρήσει με ενίσχυση των εσωτερικών θεσμών της, ώστε να έχει πιο ισχυρή παρουσία και επιρροή στις διεθνείς σχέσεις. Ειδικότερα, ο κ. Σημίτης ανέφερε ότι έχει κάνει προτάσεις για να αποκτήσει η ΕΕ ενιαία νομική προσωπικότητα ώστε να μπορεί να συνάπτει διεθνείς συμφωνίες σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία θέσης υπουργού Εξωτερικών της Ενωσης με συγχώνευση των θέσεων του ύπατου εκπροσώπου και του επιτρόπου εξωτερικών σχέσεων.

    Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε στην ανάγκη να προωθηθεί η ενισχυμένη συνεργασία στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής ενώ τάχθηκε και υπέρ της επέκτασης της ενισχυμένης συνεργασίας και στον τομέα της πολιτικής άμυνας κάτι που δεν ισχύει σήμερα.

    Αναφερόμενος στην εικόνα διχασμού που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η ΕΕ ο κ. Σημίτης τόνισε ότι η βασική αιτία αυτής της διάσπασης είναι οι διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν μεταξύ των χωρών της Ενωσης για τη σχέση της με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υποστήριξε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι ένας αυτόνομος πόλος και με βάση αυτή την αυτονομία να αναπτύξει την εξωτερική της πολιτική αλλά και την πολιτική άμυνας και ασφάλειας.

    Ταυτόχρονα θα έχει μια σχέση συνεννόησης και συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τις θέσεις αυτές, όπως ανέφερε ο κ. Σημίτης, υποστηρίζουν και άλλες χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία, ενώ διαφορετικές είναι οι θέσεις χωρών όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

    [08] Καταθέσεις για την υπόθεση δολοφονίας του Π. Μπακογιάννη

    2/4/2003 12:32:00 μμ

    Με την κατάθεση μαρτύρων για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη, συνεχίζεται στον Κορυδαλλό, η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη. Δολοφονική οργάνωση, που απαρτίζεται από ηλιθίους, αγράμματους και απολιτικούς, χαρακτήρισε τη 17Ν, στην κατάθεσή του ο αδελφός του δολοφονηθέντος, Νίκος Μπακογιάννης. Επίσης, ανέφερε πως ο Παύλος Μπακογιάννης βρέθηκε στο στόχαστρο της οργάνωσης εξαιτίας του αγώνα του για εθνική συμφιλίωση, αλλά και επειδή γνώριζε πολλά για το θέμα της τρομοκρατίας, το οποίο ερευνούσε.

    Κατάθεση του συνοδού του Μπακογιάννη, Α. Σκαρμούτσου

    Νωρίτερα, κατέθεσε ο συνοδός του Παύλου Μπακογιάννη, Ασημάκης Σκαρμούτσος. Ο μάρτυρας, ο οποίος το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 1989 που έγινε η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, δεν είχε συνοδεύσει το βουλευτή στο γραφείο του, υποστήριξε ότι είχε αντιληφθεί στο παρελθόν κάποια αυτοκίνητα να τους παρακολουθούν. Ο Παύλος Μπακογιάννης όμως, όπως είπε ο μάρτυρας, του είχε πει να μη φοβάται. Ο κ. Σκαρμούτσος τόνισε πως ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να καταλάβει γιατί σκότωσαν αυτόν τον άνθρωπο.

    Εξέταση υπόθεσης δολοφονίας Βαρδή Βαρδινογιάννη

    Η επόμενη υπόθεση που θα εξεταστεί από το δικαστήριο αφορά την απόπειρα δολοφονίας του επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη, με εκτόξευση ρουκετών κατά του αυτοκινήτου του, στις 20 Νοεμβρίου 1990, στη Νέα Ερυθραία. Για την υπόθεση κατηγορούνται οι: Δημήτρης Κουφοντίνας, Σάββας και Χριστόδουλος Ξηρός και Ηρακλής Κωστάρης.

    [09] Εμμένει στην κατάθεση του ο Μπερετάνος

    2/4/2003 11:10:00 πμ

    Συνεχίζεται από τις 9 το πρωί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, η δίκη των 19 κατηγορουμένων για συμμετοχή στη 17Ν. Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και πάλι ο κ. Νίκος Μπερετάνος, ο οποίος άρχισε χθες την κατάθεσή του ως αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Ο κ. Μπερετάνος έχει αναγνωρίσει στην κατάθεσή του τον Σάββα Ξηρό και τον Ηρακλή Κωστάρη ότι τους είδε στον τόπο της επίθεσης. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου του επεσήμανε ότι μπορεί και να ανακαλέσει αν επιθυμεί, χωρίς ποινικές συνέπειες, αφού η υπεράσπιση των κατηγορουμένων αμφισβητεί έντονα την κατάθεσή του, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν καν αυτόπτης μάρτυρας. Ο κ. Μπερετάνος επέμεινε ωστόσο στο περιεχόμενο της κατάθεσής του, αναφέροντας πως όσα καταθέτει είναι αληθινά γεγονότα.

    Αρνείται ο Ηρακλής Κωστάρης τη συμμετοχή του

    Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης, ο κατηγορούμενος Ηρακλής Κωστάρης ζήτησε και πήρε το λόγο και απευθυνόμενος στον Νίκο Μπερετάνο, τον ρώτησε γιατί δεν τον είχε αναγνωρίσει και στην κατάθεσή του ενώπιον του εφέτη ανακριτή και υποστήριξε ότι κάποιοι του υπέδειξαν να το κάνει.

    Ηρακλής Κωστάρης: Είπατε ότι αναγνωρίζετε τον Κωστάρη και δείχνατε τον Καρατσώλη. Κρίμα που δεν υπάρχουν μέσα στην αίθουσα τηλεοπτικές κάμερες.

    Νίκος Μπερετάνος: Σηκώθηκε αυτός που κάθεται δίπλα σας για να με παγιδεύσει.

    Ο κατηγορούμενος Κώστας Καρατσώλης υποστήριξε στο δικαστήριο ότι εκείνον υπέδειξε ο μάρτυρας λίγο πριν καταθέσει ότι αναγνωρίζει τον Ηρακλή Κωστάρη.

    Ερωτηθείς από τον αναπληρωτή εισαγγελέα της Εδρας Βασίλη Μαρκή εάν συμμετείχε στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ο Ηρακλής Κωστάρης αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τις κατηγορίες: "Δεν έχω καμία σχέση με τη 17 Νοέμβρη, ούτε με τις πρακτικές της. Στη συγκεκριμένη υπόθεση ήμουν αλλού και θα το αποδείξω. Οχι μόνο αρνούμαι τις κατηγορίες, αλλά και αγανακτώ".

    Ο συνήγορος υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού Γιώργος Αγιοστρατίτης αξιολογώντας την κατάθεση του κ. Μπερετάνου υποστήριξε ότι είναι ένας ακόμη ''κατασκευασμένος μάρτυρας''.

    [10] Εισβολή Ισραηλινών στην Τουλκαρέμ

    2/4/2003 9:17:00 πμ

    Μία φάλαγγα τεθωρακισμένων του ισραηλινού στρατού, επικουρούμενα από δύο ελικόπτερα, εισέβαλαν το πρωί σε καταυλισμό προσφύγων στην πόλη Τουλκαρέμ, στη Δυτική Οχθη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και πηγές της παλαιστινιακής ασφάλειας. Η φάλαγγα προέλασε στο εσωτερικό του καταυλισμού με πυρά πολυβόλων και με πυραύλους που εβάλοντο από τα ελικόπτερα εναντίον στόχων που ακόμη δεν έχουν προσδιορισθεί ποιοί ήσαν. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

    Κατεδάφιση κατοικίας Παλαιστινίου αξιωματούχου στη Χεβρώνα

    Ισραηλινές στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν πως πραγματοποιήθηκε μία επιχείρηση για την σύλληψη Παλαιστινίων μαχητών στον καταυλισμό της Τουλκάρεμ, στις 7 ώρα Ελλάδος, αλλά διέψευσε πως τα ελικόπτερα έριξαν πυραύλους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

    Επιπλέον, στα νότια της Δυτικής Οχθης, ισραηλινές δυνάμεις κατεδάφισαν στη Χεβρώνα την κατοικία του Ομάρ Χαμντάν Αμπού Σνένεχ, μέλους μίας ένοπλης ομάδας που πρόσκειται στη Φατάχ, την οργάνωση του Παλαιστινίου προέδρου Γιάσερ Αραφάτ, η οποία εμπλέκεται σε πολλές επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων στην περιοχή, όπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν του στρατού.

    [11] Πολυμέτωπες χερσαίες επιχειρήσεις σε εξέλιξη

    2/4/2003 1:03:00 μμ

    Σφίγγει ο αιματηρός κλοιός των χερσαίων επιχειρήσεων γύρω από τη Βαγδάτη. Πριν από λίγο μεραρχίες της ιρακινής προεδρικής φρουράς, που έχουν αναπτυχθεί νότια σε ζώνη για την άμυνα της πρωτεύουσας, δέχθηκαν επιθέσεις από αμερικανο-βρετανικές δυνάμεις. Το πρωί οι Αμερικανοί απέκλεισαν όλες τις μεγάλες οδικές εξόδους, γύρω από την πόλη Καρμπάλα, νοτιοδυτικά της Βαγδάτης, συνεχίζοντας κατόπιν την προέλαση τους προς βορρά. Εξάλλου, πεζοναύτες κατέλαβαν γέφυρα-κλειδί στον ποταμό Τίγρη, ενώ βομβαρδιστικά πλήττουν τη Νατζάφ, τη γραμμή του μετώπου ανάμεσα στις πόλεις Ντοχούκ και Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, καθώς και την Κούτ, 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Βαγδάτης. Νωρίτερα, με νέο του μήνυμα που διαβάστηκε από εκφωνητή της ιρακινής τηλεόρασης, ο Σαντάμ προέτρεψε τον στρατό στη Νασιρίγια να πολεμήσει σκληρά. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές, οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι η έναρξη της μεγάλης επίθεσης με στόχο τη Βαγδάτη, είναι θέμα χρόνου.

    Καθ οδόν για Βαγδάτη με κάλυψη από αέρος

    Αμερικανικές χερσαίες και αερομεταφερόμενες στρατιωτικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον τεσσάρων μεραρχιών της Προεδρικής Φρουράς που έχουν αναπτυχθεί νότια σε ζώνη για την άμυνα της Βαγδάτης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM) στο Κατάρ.

    Οι αμερικανικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον των μεραρχιών Βαγδάτη, Μεντίνα και Ναβουχοδονόσορ της Προεδρικής Φρουράς, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί στο νότιο τόξο της Βαγδάτης.

    Η Αντνάν, η τέταρτη μεραρχία της Προεδρικής Φρουράς, η οποία προσπαθεί να κατεβεί από την περιοχή του Τικρίτ, όπου είχε αναπτυχθεί, για να ενισχύσει τις τρεις άλλες μεραρχίες, έγινε στόχος αεροπορικών επιδρομών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν σήμερα το πρωί θέσεις της ιρακινής προεδρικής φρουράς που βρίσκονται γύρω από την πόλη Κουτ, στον ποταμό Τίγρη, καθώς τα αμερικανικά στρατεύματα φαίνεται να προωθούν τις θέσεις τους προς τη Βαγδάτη, μετέδωσε απεσταλμένος του Ρόιτερ.

    Αμερικανοί πεζοναύτες διέσχισαν τον ποταμό Τίγρη, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τον έλεγχο της κεντρικής οδικής αρτηρίας 6 που συνδέει το Κουτ με την Βαγδάτη, ανοίγοντας τον δρόμο για την προέλαση προς την ιρακινή πρωτεύουσα.

    Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματικό, που μίλησε προς το πρακτορείο Reuters, οι πεζοναύτες κατέλαβαν μία γέφυρα του Τίγρη, γεγονός που διευκολύνει την προέλαση των χερσαίων δυνάμεων.

    "Πρόκειται για την τελευταία μεγάλη γέφυρα που χρειαζόμασταν" πρόσθεσε η ίδια πηγή.

    Επίσης, οι αμερικανικές δυνάμεις περικύκλωσαν την σιϊτική πόλη Κερμπάλα,100 χλμ, νοτιοδυτικά της Βαγδάτης, αντιμετωπίζοντας μικρή αντίσταση, ασφαλίζοντας όλες τις μεγάλες οδικές εξόδους γύρω από την πόλη, και τώρα προελαύνουν προς τον βορρά, σύμφωνα με ξένους ανταποκριτές.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί διοικητές ανέμεναν τουλάχιστον ολοήμερη αντίσταση από τους υπερασπιστές της πόλης, μολαταύτα η επιχείρηση περαιώθηκε μέσα σε μόλις λίγες ώρες.

    Αντί να καμφθούν τα ιρακινά στρατεύματα που ενδεχομένως βρίσκονται μέσα στην πόλη του κεντρικού Ιράκ, οι δυνάμεις των Αμερικανών προελαύνουν αντίθετα προς βορρά και προς δυσμάς, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

    Αμερικανικά αεροσκάφη και τα άρματα μάχης των πεζοναυτών βομβάρδισαν σήμερα το πρωί τις θέσεις των ιρακινών Φενταγίν στην πόλη Νατζάφ, στο κεντρικό Ιράκ, μετέδωσε απεσταλμένος του Reuters στην περιοχή.

    "Θέμα χρόνου είναι πλέον ο έλεγχος της πόλης Νατζάφ καθώς οι Ιρακινοί εγκαταλείπουν τις θέσεις τους" δήλωσε Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος.

    Νωρίτερα, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι οι συνεχείς βομβαρδισμοί έχουν κάμψει την επιχειρησιακή δυνατότητα των δύο μεραρχιών της ιρακινής Δημοκρατικής Φρουράς στα νότια της Βαγδάτης, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να φέρει ενισχύσεις από το βόρειο μέτωπο.

    Σύμφωνα με το γενικό διοικητή ενόπλων δυνάμεων Ρίτσαρντ Μάγερς, οι μαχητικές ικανότητες των μεραρχιών της Δημοκρατικής Φρουράς, Μεδίνα, Χαμουραμπί, Βαγδάτη και Αλ Νίντα, "βομβαρδίζονται με συνεχή τρόπο από τις εναέριες και χερσαίες δυνάμεις μας, με αποτέλεσμα να έχουν καμφθεί".

    Σημειώνεται ότι οι μεραρχίες της Δημοκρατικής Φρουράς φράσσουν την προέλαση προς τη Βαγδάτη της αμερικανικής 3ης μεραρχίας πεζικού, της 1ης μεραρχίας Πεζοναυτών και της 101ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας.

    Εξάλλου, έξι ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν τα ξημερώματα το κέντρο της Βαγδάτης με το συγκρότημα της προεδρικής κατοικίας να αποτελεί για άλλη μια φορά στόχο των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών και καπνός να υψώνεται απο πολλά κτίρια.

    Η περιοχή που επλήγη είναι αυτή που βρίσκονται πολλά υπουργεία και μια απο τις εκρήξεις μοιάζει σα να έχει πληγεί θέση πυροβολικού ή αποθήκη πυρομαχικών, μετέδωσε το Reuters.

    Οι αμερικανο-βρετανικές δυνάμεις επανέλαβαν σήμερα το πρωί τους βομβαρδισμούς στα νότια προάστεια της Βαγδάτης, μετέδωσε δημοσιογράφος του Ρόιτερ στην ιρακινή πρωτεύουσα.

    Τα δύο τρίτα των 800 εξόδων που πραγματοποίησαν τα αμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη είχαν ως στόχο τις πέντε μεραρχίες της Προεδρικής Φρουράς,που υπερασπίζονται τη Βαγδάτη.

    "Θα πάρει χρόνο η τελική φάση των στρατιωτικών επιχειρήσεων"

    Ερωτηθείς από το ραδιόφωνο του BBC αν οι συμμαχικές δυνάμεις εισήλθαν στην τελική φάση της επιχείρησης, ο πτέραρχος Μπράιαν Μπάριτζ τόνισε : ''Αυτό είναι σίγουρο''. Πρόσθεσε πάντως ότι ''οι καθοριστικές φάσεις του πολέμου είναι αυτές που συχνά παίρνουν χρόνο''.

    "Δεν θα ήθελα να δώσω την εντύπωση ότι ο στόχος θα έχει επιτευχθεί σε μία ή δύο ημέρες" σημείωσε ο Bρετανός στρατιωτικός διοικητής. "Προχωράμε προς τη Βαγδάτη με μεγάλη προσοχή, όπως κάνουμε και στη Βασόρα, επειδή δεν θέλουμε να προκαλέσουμε περισσότερες καταστροφές από όσες είναι αναγκαίες, ούτε φυσικά να αυξήσουμε τον αριθμό των θυμάτων μεταξύ των αμάχων" πρόσθεσε ο πτέραρχος Μπάριτζ.

    Αναφορικά με τη δύναμη πυρός που διαθέτουν σήμερα οι αμερικανο-βρετανικές δυνάμεις ο πτέραρχος Μπάριτζ τόνισε ότι "δεν χρειάζεται να περιμένουμε να καταστεί επιχειρησιακά έτοιμη η 4η αμερικανική μεραρχία Πεζικού, που έφτασε την Τρίτη στο Κουβέιτ, για να εξαπολύσουμε την επίθεση στη Βαγδάτη".

    "Καθημερινά πραγματοποιούμε 1700 αεροπορικές αποστολές στο Ιράκ, εκ των οποίων 200 γίνονται από την βρετανική αεροπορία" τόνισε ο Bρετανός στρατιωτικός διοικητής, προσθέτοντας ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επιχειρήσεις αυτές έχουν στόχο την ιρακινή Προεδρική Φρουρά.

    Νέο μήνυμα Χουσεΐν

    Με νέο του μήνυμα, το οποίο αυτή τη φορά διαβάστηκε από παρουσιαστή της δορυφορικής τηλεόρασης του Ιράκ, ο Σαντάμ Χουσεΐν καλεί τον ιρακινό στρατό στη Νασιρίγια να πολεμήσει σκληρά, υπογραμμίζοντας ότι η νίκη είναι πολύ κοντά.

    "Πολεμήστε τους με το ίδιο πάθος και πνεύμα. Ας θυμηθεί ο καθενας από εσάς την πίστη, τον χαρακτήρα και το αίσθημα καθήκοντός του" τονίζεται χαρακτηριστικά, στο φερόμενο ως μήνυμα του Ιρακινού προέδρου.

    Σε προηγούμενο διάγγελμα που διαβάστηκε χθες από τον υπουργό Τύπου, ο Σαντάμ Χουσεΐν χαρακτήριζε καθήκον τον ιερό πόλεμο κατά των εισβολέων.

    "Η Τζιχάντ επιβάλλεται κατά των εισβολέων. Όσοι πεθάνουν θα πάνε στον παράδεισο" αναφερόταν στο μήνυμα Χουσεΐν.

    Απελευθέρωση Αμερικανίδας αιχμαλώτου και ''απώλειες'' δύο αεροσκαφών, χωρίς να υπάρξουν θύματα

    Η 19χρονη Τζέσικα Λιντς

    Την ίδια ώρα, οι αμερικανο-βρετανικές δυνάμεις, απελευθέρωσαν από νοσοκομείο της Νασιρίγια μία αιχμάλωτο πολέμου.

    Πρόκειται για την 19χρονη Τζέσικα Λιντς, οπλίτη του 507ου λόχου συντήρησης η οποία αιχμαλωτίσθηκε σε ενέδρα Ιρακινών, κοντά στη Νασιρίγια στις 23 Μαρτίου.

    Δύο στρατιώτες της ομάδος της Λίντς έχασαν τη ζωή τους στην ενέδρα, πέντε αιχμαλωτίσθηκαν και άλλοι οχτώ, μεταξύ των οποίων και η ίδια, αγνοούνταν.

    Επίσης, ενας Βρετανός στρατιώτης σκοτώθηκε την Τρίτη σε "τροχαίο δυστύχημα" με ελαφρύ θωρακισμένο όχημα στην περιοχή του Κόλπου, ανεβάζοντας στους 27 τον αριθμό των Βρετανών που έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ, στις 20 Μαρτίου, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας. Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε πού σημειώθηκε το δυστύχημα, πρόσθεσε όμως ότι έχει ενημερωθεί η οικογένεια του στρατιώτη.

    Στο μεταξύ, ένα αμερικανικό αεροσκάφος F-14A Τόμκατ συνετρίβη το βράδυ της Τρίτης στο Ιράκ, αλλά οι δύο πιλότοι διασώθηκαν από ειδικές ομάδες, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό ναυτικό. Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν το Τόμκατ κατέπεσε "λόγω μηχανικής βλάβης".

    Παράλληλα, σήμερα Τετάρτη το αμερικανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως ένας κυβερνήτης αεροσκάφους Harrier εκτοξεύθηκε με το κάθισμα διάσωσης του κατά την πτώση του αεροσκάφους του στη θάλασσα τη στιγμή που προσπαθούσε να προσγειωθεί στο αμφίβιο πλοίο USS Nassau, στον Κόλπο.

    [12] Times: Εντός 48 ωρών η σειρά της Βαγδάτης

    2/4/2003 5:06:00 πμ

    Εντός 48 ωρών αναμένεται να αρχίσει η μεγάλη χερσαία επίθεση των Αμερικανών κατά της Βαγδάτης σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου που επικαλούνται πηγές από το κεντρικό αμερικανικό στρατηγείο στο Κατάρ. Η μεγάλη προέλαση" προς τη Βαγδάτη αναμένεται να ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα "εντός 48 ωρών" με εντατικούς βομβαρδισμούς και αεροπορικούς βομβαρδισμούς προτού εμπλακούν στις μάχες οι χερσαίες δυνάμεις, γράφουν οι Times . Υπογραμμίζουν επίσης ότι η επίθεση πρόκειται να αρχίσει από τον νοτιο-δυτικό τομέα της ιρακινής πρωτεύουσας με πλήγματα κατά της μεραρχίας Μεδίνα της Δημοκρατικής Φορυράς.

    Ωρες μακριά από τη χερσαία επιχείρηση

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, "οι εντατικές εναέριες επιδρομές στις γραμμές μετώπου των μονάδων της Δημοκρατικής Φρουράς έχει μειώσει κατά το μισό την ικανότητα μάχης, προλειαίνοντας το έδαφος για την χερσαία επίθεση εντός 48 ωρών".

    Και οι άλλες βρετανικές εφημερίδες, επικαλούμενες πηγές από το κεντρικό στρατηγείο, χαρακτηρίζουν "επικείμενη" την επίθεση.

    Αυτή η επίθεση μπορεί να μην συμβεί "πολύ αργότερα από τις επόμενες ώρες", τονίζει από την πλευρά της η Daily Telegraph, επικαλούμενη "συμμαχικές πηγές".

    [13] Στην Τουρκία ο Κόλιν Πάουελ

    2/4/2003 12:19:00 μμ

    Επαφές με την Τουρκική ηγεσία, έχει σήμερα Τετάρτη, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, με σκοπό να καθορισθεί ο ρόλος της γείτονας χώρας στον πόλεμο του Ιράκ. "Οι ΗΠΑ επιθυμούν την υποστήριξη της Τουρκίας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στο Βόρειο Ιράκ", δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος κατά την άφιξή του στην Αγκυρα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι είδους υποστήριξη είναι αυτή. Αύριο ο Κόλιν Παουελ θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλεια Χαβιέ Σολάνα και τον ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για τις εξωτερικές Σχέσεις Κρις Πάτεν.

    [14] Τηλεφωνική επικοινωνία Ανάν-Παπανδρέου για αποστολή βοήθειας

    2/4/2003 12:14:00 μμ

    Οι εξελίξεις στο Ιράκ και η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας αποτέλεσαν κύριο αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε το βράδυ της Τρίτης, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε. και υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου. Κατά τη συνομιλία επαναβεβαιώθηκε εκ μέρους του κ. Παπανδρέου η θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το ρόλο του ΟΗΕ στο Ιράκ και εξετάστηκαν τρόποι για τη συνεργασία της Ε.Ε. με τον Οργανισμό, με στόχο την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών προβλημάτων που δημιουργεί ο πόλεμος στο Ιράκ.

    [15] Δριμεία επίθεση κατά Ράμσφελντ από την Guardian

    2/4/2003 2:40:00 πμ

    Όμηρο του Ντόναλντ Ράμσφελντ, χαρακτηρίζει τον Βρετανό πρωθυπουργό η εφημερίδα Guardian, υπογραμμίζοντας ότι για την ώρα αποτελούν μυστήριο οι λόγοι για τους οποίους ο Τόνι Μπλερ, αποφάσισε να εναποθέσει την κυβέρνηση του στα χέρια, ενός ελάχιστα συμπαθούς πολιτικού. Όπως υπενθυμίζει, η ταχεία νίκη που είχε υποσχεθεί ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας δεν ήρθε, ενώ τον κατηγορεί ότι δεν ενδιαφέρεται και πολύ για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μ. Ανατολή.

    Αν έχεις φίλους σαν τον Ράμσφελντ τι να τους κάνεις τους εχθρούς

    Σύμφωνα με την έγκυρη βρετανική εφημερίδα, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας είναι ο πρωταγωνιστής της μονομερούς, πρόωρης και κακά οργανωμένης εισβολής, η οποία έφερε σε δυσχερή θέση τον Τόνι Μπλερ, και έθεσε τη Βρετανία εκτός του διεθνούς δικαίου και της διπλωματίας.

    "Κατέστρεψε τις συμμαχίες μας, διατάραξε την πολιτική μας και έριξε μία σκιά σε όλες τις πλευρές του πολιτικού προγράμματος του Εργατικού Κόμματος'' αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα και καταλήγει θέτοντας ένα ρητορικό ερώτημα

    ''Με φίλους σαν τον κ. Ράμσφελντ, ποιος έχει ανάγκη τους εχθρούς;''.

    [16] ''Που είναι ο Σαντάμ;'' διερωτάται το Πεντάγωνο

    2/4/2003 2:00:00 πμ

    Ερωτηματικά, σχετικά με την τύχη του Σαντάμ Χουσεΐν, προκαλεί στις ΗΠΑ, η μή εμφάνιση του, στην τηλεόραση προκειμένου να απευθύνει το πολεμικό διάγγελμα. Ενδιαφέρον χαρακτήρισε το γεγονός ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ουδείς γνωρίζει το κατά πόσο ο Ιρακινός πρόεδρος είναι ζωντανός ή νεκρός. "Που είναι ο Σαντάμ Χουσεΐν; Που είναι οι γιοι του; Γιατί δεν μιλάνε;" διερωτήθηκε, στο πλαίσιο συνέντευξης του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox. Με την άποψη Ράμσφελντ συμφώνησε νωρίτερα και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Αρι Φλάισερ.

    Χουσεϊν: Καθήκον μας ο ιερός πόλεμος

    Ενδιαφέροντα ερωτήματα, εγείρει και για τον Αρι Φλάισερ, η μη εμφάνιση, όπως νωρίτερα είχε ανακοινωθεί του Σαντάμ Χουσείν στην ιρακινή τηλεόραση. Υπογράμισε ωστόσο ότι δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για την τύχη του Ιρακινού προέδρου.

    Νωρίτερα, το μήνυμα του Ιρακινού προέδρου, μεταφέρθηκε δια στόματος του υπουργού Πληροφοριών της χώρας.

    Ο Σαντάμ Χουσείν, έκανε λόγο για ημέρες ηρωισμού και υπγράμμισε ότι ο ιερός πόλεμος (τζιχάντ) είναι καθήκον για την αντιμετώπιση των εισβολέων.

    [17] Ο πόλεμος θα κρατήσει πολύ εκτιμούν οι Βρετανοί

    2/4/2003 4:39:00 πμ

    Ο πόλεμος θα κρατήσει πολύ και θα είναι σκληρός, εκτιμά η πλειοψηφία των Βρετανών και θεωρεί ότι η στρατιωτική δράση είναι δικαιολογημένη. Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα, δημοσκόπησης που δημοσιεύεται σήμερα στην βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 54% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν τη στρατιωτική επέμβαση για την απομάκρυνση του Σαντάμ από την εξουσία.

    Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 41% των ερωτηθέντων πιστεύει πως οι βρετανικές απώλειες στον πόλεμο είναι ''ανησυχητικές αλλά ανεκτές''.

    Το 37% εκτιμά ότι είναι σημαντικά χαμηλές, ενώ μόνο το 19% πιστεύει πως ο απολογισμός των νεκρών είναι ''μη ανεκτά υψηλός''.

    Στην ερώτηση εάν ''η Αμερική και η Βρετανία εμπλακούν σε έναν επίμονο πόλεμο στο Ιράκ'' το 56% των ερωτηθέντων απάντησε πως είναι πολύ ή αρκετά πιθανό, ενώ το 40% ήταν της γνώμης πως είναι απίθανο ή σχετικά απίθανο . Το 4% απάντησε πως δεν γνωρίζει.

    [18] Ραμαντάν: Έτοιμες 3000 ανθρώπινες βόμβες

    2/4/2003 3:35:00 πμ

    Περισσότεροι από 3.000 Αραβες είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ιράκ κατά των αμερικανο-βρετανικών δυνάμεων, όπως δήλωσε την Τρίτη, ο Ιρακινός αντιπρόεδρος Τάχα Γιασίν Ραμαντάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο Ιρακινός αντιπρόεδρος τους χαρακτήρισε ως "ωρολογιακές βόμβες" και ότι τις επόμενες ημέρες θα ακούσουν τον κόσμο να μιλάει γι' αυτούς.

    [19] Βρετανός στρατιώτης σκοτώθηκε σε τροχαίο

    2/4/2003 2:43:00 πμ

    Στους 27 ανεβαίνει ο αριθμός των Βρετανών στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ, στις 20 Μαρτίου. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του βρετανικού υπουργείου Αμυνας, τελευταίος στη λίστα, είναι ένας Βρετανός στρατιώτης που σκοτώθηκε την Τρίτη σε "τροχαίο δυστύχημα" με ελαφρύ θωρακισμένο όχημα στην περιοχή του Κόλπου.

    [20] Αυξάνονται οι θάνατοι από την άτυπη πνευμονία

    2/4/2003 11:54:00 πμ

    Τα θανατηφόρα κρούσματα από την άτυπη πνευμονία αυξάνονται συνεχώς, σε πολλές χώρες του κόσμου. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε σήμερα τους ταξιδιώτες να αναβάλουν τις επισκέψεις τους στο Χονγκ Κονγκ και την επαρχία Γκουανγκντόνγκ στη νότια Κίνα. H ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι στην Ευρώπη έχουν δηλωθεί 19 πιθανές περιπτώσεις της ασθένειας, όλες σε άτομα που ταξίδεψαν στις προσβεβλημένες περιοχές. Στο Χονγκ Κονγκ άλλα 16 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ ακόμη 75 άνθρωποι μολύνθηκαν από το θανατηφόρο ιό, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων σε 685. Στον Καναδά, άλλα δύο άτομα πέθαναν από την άτυπη πνευμονία, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανατηφόρων κρουσμάτων σε έξι. Στη Μαλαισία είχαμε το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα, ενώ στην Ταϊλάνδη, ένα δεύτερο άτομο υπέκυψε το βράδυ της Τρίτης, από την επιδημία της άτυπης πνευμονίας.

    Συναγερμός στις περισσότερες χώρες

    Στο Τορόντο του Καναδά, άλλοι δύο άνθρωποι πέθαναν από την άτυπη πνευμονία ή οξύ αναπνευστικό σύνδρομο, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα αυτή στους έξι, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές του Οντάριο.

    Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο επίτροπος δημόσιας υγείας του Οντάριο, γιατρός Τζέιμς Γιανγκ, ο ένας ασθενής εξέπνευσε τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη και ο άλλος την Τρίτη το πρωί. Και οι δύο νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία του Τορόντο. Νωρίτερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Μαργκό Ζεντίλ είχε ανακοινώσει ότι τα κρούσματα της ασθένειας αυτής στον Καναδά ανέρχονται σε 129.

    Το πρώτο θύμα άτυπης πνευμονίας, καταγράφει πλέον και η Μαλαισία. Σύμφωνα με την εφημερίδα The New Straits Times, ένας άντρας 50 ετών που επέστρεψε πρόσφατα από την Κίνα και είχε τα ύποπτα συμπτώματα, τις τελευταίες δυο εβδομάδες πέθανε την Κυριακή στο νοσοκομείο της Κουάλα Λουμπούρ.

    Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα άλλων εφημερίδων της Μαλαισίας, υποστηρίζουν ότι σε άλλα οκτώ άτομα που έχουν τα συμπτώματα της άτυπης πνευμονίας γίνονται εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι φορείς του θανατηφόρου ιού.

    Στο Χονγκ Κονγκ, ακόμη 75 άνθρωποι μολύνθηκαν από το θανατηφόρο ιό, με αποτέλεσμα τα συνολικά κρούσματα να φθάσουν τα 685. Οι νεκροί από τον ιό έχουν φτάσει ήδη τους 16, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.

    Στην Ταϊλάνδη, ένα δεύτερο άτομο υπέκυψε το βράδυ της Τρίτης από την επιδημία της άτυπης πνευμονίας. Ηταν ένας υπήκοος του Χονγκ Κονγκ, που πραγματοποιούσε επίσκεψη στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε αξιωματούχος του νοσοκομείου της Μπανγκόγκ, όπου νοσηλευόταν ο ασθενής αυτός.

    Συμπτώματα άτυπης πνευμονίας παρουσίασε σήμερα ένας ασθενής σε νοσοκομείο της Σαγκάης, στη νότια Κίνα, δήλωσαν αξιωματούχοι των κινεζικών υπηρεσιών Υγείας. Μέχρι στιγμής στη Σαγκάη δεν είχαν αναφερθεί κρούσματα της θανατηφόρου νόσου.

    Στην Τζακάρτα, ο υπουργός Υγείας της Ινδονησίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τρία κρούσματα του ιού αναφέρθηκαν στην χώρα και επισήμανε ότι πρόκειται να ανακοινωθεί νόμος για την επιδημία σε δύο ημέρες.

    Εντατικούς ελέγχους σε ταξιδιώτες που φτάνουν στο Νέο Δελχί και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας πραγματοποιούν οι υγεινομικές αρχές της Ινδίας, για να αποτρέψουν την μετάδοση της επιδημίας της άτυπης πνευμονίας. Στα τέσσερα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας- στο Νέο Δελχί, τη Βομβάη, την Καλκούτα και το Μαδράς- έχει σημάνει συναγερμός.

    Επιβάτες από τον Καναδά, την Κίνα, την Ταϊβάν, τη Ρουμανία, τη Σιγκαπούρη, τη Σουηδία, τη Ταϊλάνδη, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και το Βιετνάμ θα συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο θα αναφέρουν τις χώρες που έχουν επισκεφθεί πρόσφατα,και αν έχουν κάποια ασθένεια θα πρέπει να αναφέρουν λεπτομερώς τα συμπτώματά της.

    Μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα της θανατηφόρου νόσου στην Ινδία.

    Η εθνική οργάνωση υγείας αποφάσισε να διενεργήσει ελέγχους σε επιβάτες από 15 χώρες, στις οποίες έχουν καταγραφεί κρούσματα της νόσου.

    Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ, μειώνουν το διπλωματικό προσωπικό στο Χονγκ Κονγκ

    Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με αξιωματούχους, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να μειώσουν τη διπλωματική παρουσία τους στο Χονγκ Κονγκ και στην κινεζική επαρχία Γκουανγκζού, εξαιτίας της έξαρσης της νόσου της άτυπης πνευμονίας.

    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ λέγεται πως προσφέρει δωρεάν εισιτήρια σε μη αναγκαίο διπλωματικό προσωπικό στα δύο αυτά μέρη, εξαιτίας των φόβων που προκαλεί η εξάπλωση της ασθένειας. Η νόσος έχει ξεκινήσει από την Γκουανγκζού ήδη από ενός έτους, πριν εξαπλωθεί στο Χονγκ Κονγκ, στη Σιγκαπούρη, στο Βιετνάμ, στον Καναδά, στη Γερμανία, και τελευταίως σε ακόμη περισσότερα μέρη.

    "Το γενικό προξενείο παραμένει ανοιχτό για να προσφέρει πλήρες φάσμα υπηρεσιών σε Αμερικανούς πολίτες και στον γενικό πληθυσμό", τονίζει στην ταξιδιωτική του οδηγία για την περιοχή το αμερικανικό υπουργείο.

    Οδηγία της ΠΟΥ

    Η ΠΟΥ ανακοίνωσε στο Χονγκ Κονγκ και την επαρχία Γκουανγκντόνγκ έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα 70 θάνατοι και 2000 κρούσματα από την θανατηφόρο νόσο. ''Αποφασίσαμε να συστήσουμε στον κόσμο που σχεδιάζει να ταξιδεύσει στο Χονγκ Κονγκ και την επαρχία Γκουανγκντόνγκ να αναβάλει τα ταξίδια'' δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΠΟΥ στη Γενεύη, Ντέιβιντ Χέιμαν. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας κάνει μιά τέτοια σύσταση.

    H κινεζική κυβέρνηση έδωσε σήμερα την άδεια σε ομάδα εμπειρογνωμόνων της ΠΟΥ να επισκεφθούν την επαρχία της Γκουανγκντόνγκ. Ο εκπρόσωπος Κρις Πάουελ δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ ότι "η επιτροπή της ΠΟΥ δέχτηκε με ικανοποίηση τη δυνατότητα που της δίνεται να πάει στην Γκουανγκντόνγκ" και πρόσθεσε ότι οι επιστήμονες θα αναχωρήσουν για την επαρχία το συντομότερο δυνατόν.

    [21] ΗΠΑ: Aρση καραντίνας για το αεροσκάφος της American Airlines

    2/4/2003 1:24:00 πμ

    Την άρση της καραντίνας του αεροσκάφους της American Airlines που παρέμενε καθηλωμένο σε αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, επειδή επιβάτες του εμφάνισαν συμπτώματα παρόμοια με αυτά της άτυπης πνευμονίας, αποφάσισαν οι αμερικανικές αρχές. Το πράσινο φως να αποβιβαστούν από το αεροσκάφος οι υπόλοιποι επιβάτες, έδωσαν οι γιατροί που εξέτασαν τους τρεις ασθενείς με τα ύποπτα συμπτώματα, καθώς δεν διαπίστωσαν τίποτα ενοχοποιητικό. Το αεροσκάφος προερχόταν από το Τόκιο είχε συνολικά 125 επιβάτες και 15μελές πλήρωμα.

    [22] Ο Χιού Γκραντ θέλει να νοικοκυρευτεί...

    2/4/2003 10:38:00 πμ

    Ο Bρετανός κινηματογραφικός αστέρας Χιού Γκραντ μπορεί στη μεγάλη οθόνη να είναι γοητευτικότατος αλλά ο ίδιος υποστηρίζει ότι στο ... παρασκήνιο είναι ένας αγενής, ''γεμάτος δηλητήριο και ζήλια''. Ο 42χρονος ηθοποιός, συνέντευξη στο καλλιτεχνικό περιοδικό ''Vanity Fair'', δήλωσε ότι απεχθάνεται να παίζει τόσο πολύ, κυρίως στον κινηματογράφο, ότι είναι έτοιμος να κάνει ένα διάλειμμα, να γνωρίσει ένα ωραίο κορίτσι και να νοικοκυρευτεί.

    Θα ήθελε να ασχοληθεί με το γράψιμο

    ''Είμαι έτοιμος μωρό μου. Το χρειάζομαι να παντρευτώ και να κάνω παιδιά. Σκέψου το έτσι το θέμα: Εάν πήγαινα σ΄ένα πάρτι απόψε και συναντούσα ένα φανταστικό κορίτσι, ενώ πριν από τρία χρόνια αυτό ίσως οδηγούσε σε μια σύντομη σχέση, τώρα θα ήμουν προσανατολισμένος στο να νοικοκυρευτώ. Οριστικά'', τόνισε.

    Χρόνια εργένης, ο Γκραντ έχει απορρίψει το ενδεχόμενο αναθέρμανσης του ειδυλλίου του με την ηθοποιό και φωτομοντέλο Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, με την οποία είχε σχέση τουλάχιστον μιας δεκαετίας. ''Είναι με κάποιον άλλον και ξέρεις, είμαστε καλοί φίλοι. Αλλά όχι, το τρένο έφυγε'', είπε.

    Ο Γκραντ ανέφερε στη συνέντευξη αυτή ότι θέλει να κάνει ένα διάλειμμα από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, να κοιτάξει την προσωπική του ζωή, καθώς απεχθάνεται την υποκριτική παρά τα πλούτη που του αποφέρει. ''Πράγματι, το μισώ πολύ, να παίζω συνεχώς και κυρίως στον κινηματογράφο''.

    Ο πρωταγωνιστής της ταινίας ''Τέσσερις γάμοι και μια κηδεία'' είπε πως ακολούθησε την υποκριτική ''κατά λάθος'' ενώ θα ήθελε να ξοδεύει περισσότερο χρόνο, επιδιώκοντας άλλα ενδιαφέροντα πράγματα, όπως το γράψιμο, επιμένοντας ότι ''δεν είναι τόσο γοητευτικός" όπως οι ρόλοι που συχνά υποδύεται.

    ''Ουσιαστικά δεν έχω ίχνος ανθρώπινης καλοσύνης'', είπε χαρακτηριστικά.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 2 April 2003 - 10:33:30 UTC