Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-02-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο κύμα κακοκαιρίας
  • [02] Τα συμβούλια Νεολαίας στο νέο κώδικα Τοπ. Αυτοδιοίκησης
  • [03] Ενημέρωση Κληρίδη από Ντε Σότο για συνομιλίες στην Αγκυρα
  • [04] Κρίσιμη εβδομάδα για το Ιράκ
  • [05] Εκλογές στο Μαυροβούνιο- η αποχή οδηγεί σε ακύρωση;
  • [06] Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ
  • [07] Καλλιθέα-ΠΑΟΚ: 1-2
  • [08] Αρης-Αιγάλεω: 2-1
  • [09] Ποδόσφαιρό: Ολυμπιακός-Ηρακλής 2-1
  • [10] Ο Ολυμπιακός συνέτριψε το Νήαρ Ηστ
  • [11] Μπάσκετ: Ο Παναθηναϊκός ''άλωσε'' το Αλεξάνδρειο
  • [12] Παναχαϊκή-Πανιώνιος: 0-2
  • [13] Υδατοσφαίριση - Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός
  • [14] Μπάσκετ-Α1 ανδρών: Ανετη νίκη ΑΕΚ επί Ηρακλείου
  • [15] ΟΦΗ-Ακράτητος: 2-0
  • [16] Ποδόσφαιρο-Αγγλία (27η ημέρα): Αποτελέσματα

    [01] Νέο κύμα κακοκαιρίας

    9/2/2003 10:09:00 μμ

    Νέα επιδείνωση του καιρού με ισχυρούς ανέμους, χιόνια και τσουχτερό κρύο προβλέπει η EMY. Το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας άφησε πίσω του μεγάλες ζημιές στις υποδομές και στις καλλιέργειες. Στον Εβρο υποχώρησαν δύο αναχώματα στο Τυχερό και στο Πέταλο Φερρών με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Στην Εθνική Κορίνθου-Τριπόλεως έγινε νέα καθίζηση βάθους 1,5 μέτρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο μέσω Νεμέας προς Παλαιά Εθνική οδό. Στην Αρκαδία, πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα.

    Ο Έβρος δε λέει να ησυχάσει. . .

    Εκεί που η στάθμη των νερών έδειχνε να κατεβαίνει σήμερα σήμανε ξανά συναγερμός. Ο ποταμός υπερχείλισε σε δύο σημεία. Τα αναχώματα Πέταλα και Τυχερό δεν άντεξαν. Δεκαπέντε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης πλημμύρισαν.

    Η οικονομική καταστροφή των αγροτών του νόμου είναι ανυπολόγιστη.

    Οι κτηνοτρόφοι ευτυχώς απομάκρυναν έγκαιρα τα ζώα τους από τα ποιμνιοστάσια κατά μήκος του νότιου τμήματος του ποταμού που υπερχείλισε.

    Στο σταθμό μέτρησης του Πυθείου η στάθμη το πρωί της Κυριακής είχε περάσει τα 5,85 μέτρα με όριο συναγερμού τα 5,70 και όριο αντοχής των αναχωμάτων τα 6,10.

    Βουλιάζει η Εθνική Οδός

    Η Εθνική οδός Τριπόλεως-Κορίνθου βουλιάζει εδώ και δύο μέρες όλο και περισσότερο.

    Την Κυριακή η περαιτέρω καθίζηση του εδάφους προκάλεσε και κατολίσθηση.

    Σύμφωνα με τους κατοίκους το πρόβλημα στο σημείο αυτό, στο 123ο χιλιόμετρο, δεν είναι καινούριο. Η κατάσταση όμως επιδεινώθηκε μετά και τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις.

    Συνεργεία ειδικών μελετών έχουν σπεύσει στο σημείο προκειμένου να πάρουν δείγματα του υπεδάφους και να διαπιστώσουν αν και κατά πόσον το ρέμα που περνάει ακριβώς από κάτω επηρεάζει τη σύνθεσή του.

    Την ίδια ώρα σηκώνονται και μπάρες. Ήδη απαγορεύτηκε και η διέλευση των πεζών. Η βλάβη αναμένεται να αποκατασταθεί σε λίγες εβδομάδες, μέχρι τότε η κυκλοφορία των οχημάτων, που έχει διακοπεί από χθες θα εκτρέπεται μέσω Νεμέας προς την Παλαιά Εθνική οδό.

    Καταστροφές από την κακοκαιρία

    Πολλά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το Σαββατοκύριακο τη νοτιο-ανατολική Ελλάδα.

    Στην Κρήτη από τη σφοδρή κακοκαιρία υπέστη καθίζηση τμήμα του δρόμου στην παλιά εθνική οδό Ηρακλείου-Αγίας Γαλήνης, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

    Στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, επικράτησαν πολικές θερμοκρασίες. Το θερμόμετρο στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας και στα 17 χωριά και οικισμούς της ίδιας περιοχής κατέβηκε στους -12 βαθμούς τις πρωινές ώρες, ενώ τα χιόνια που είχαν πέσει τις προηγούμενες μέρες στο βουνό Ορβηλος μετατράπηκαν σε πάγο.

    Στη Φθιώτιδα υπερχείλισε ο Σπερχειός και οι τέσσερις γέφυρες του ποταμού υπέστησαν σημαντικές ζημιές.

    Στην Αρκαδία προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές και πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα

    [02] Τα συμβούλια Νεολαίας στο νέο κώδικα Τοπ. Αυτοδιοίκησης

    9/2/2003 10:23:00 μμ

    Να θεσμοθετηθούν τα συμβούλια νεολαίας με το νέο κώδικα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα κατατεθεί την ερχόμενη Ανοιξη στη βουλή ζητούν με ψήφισμα τους οι νέοι που συμμετείχαν στην 5η Πανελλήνια συνάντηση Δημοτικών και Νομαρχιακών συμβουλίων νεολαίας, στη Θεσσαλονίκη. Με το ίδιο ψήφισμα οι εκατοντάδες συμμετέχοντες στη συνάντηση προτείνουν τη θέσπιση προεδρικού διατάγματος (με πρόταση των υπουργών Εσωτερικών, Παιδείας και Οικονομικών που αιτούνται να προηγηθεί) για τη θεσμοθέτηση και της Κεντρικής Ενωσης Δημοτικών και Νομαρχιακών συμβουλίων νεολαίας. Ομόφωνα σύμφωνοι και αρωγοί στα αιτήματα των νεολαίων τάχθηκαν με δηλώσεις του και οι κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες που συμμετείχαν στη συνάντηση η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

    Οι νέοι ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης στην παρακμή

    ''Οι νέοι αυτοί στέλνουν ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης στην παρακμή. Σε μια εποχή που η έννοια της συμμετοχής στα κοινά διέρχεται κρίση, το δίκτυο των δημαρχιακών και νομαρχιακών συμβουλίων εξελίσσεται δυναμικά σε ισχυρό θεσμό της ελληνικής νεολαίας'' τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης που παρέστη και παρακολούθησε τη συνεδρίαση στη Θεσσαλονίκη.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος που παρέστη επίσης στη συνάντηση δήλωσε πως ''η νεολαία προχωρά με δικές της πρωτοβουλίες για να ξεπεράσει την απάθεια, την αδιαφορία και την απόσταση που δημιουργείται εσχάτως από την πολιτική''.

    Ως την ''ιδανική συνταγή'' για τη συμμετοχή των νέων στα κοινά και την ανάπτυξη του εθελοντισμού ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, χαρακτήρισε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος τη συγκεκριμένη δραστηριοποίηση των νέων στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    [03] Ενημέρωση Κληρίδη από Ντε Σότο για συνομιλίες στην Αγκυρα

    9/2/2003 10:18:00 μμ

    Εκτακτη συνάντηση είχαν το απόγευμα ο Πρόεδρος Κληρίδης και ο Αλβαρο ντε Σότο. Ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα επέστρεψε την Κυριακή από την Αγκυρα, όπου είχε συνομιλίες με την Τουρκική Κυβέρνηση. Δεν έγιναν ανακοινώσεις για το περιεχόμενο της συνομιλίας Κληρίδη-Ντε Σότο, αλλά εικάζεται ότι ο Περουβιανός διπλωμάτης ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τις συνομιλίες του στην Αγκυρα. Τη Δευτέρα θα γίνει νέα συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς όπως δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, οι συνομιλίες των δύο πλευρών θα μπουν στη φάση του "πάρε-δώσε". Στη συνέχεια ο Αλβαρο ντε Σότο θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου κλήθηκε να ενημερώσει το Γενικό Γραμματέα για την πορεία των συνομιλιών.

    Τουρκοκυπριακό δημοσίευμα για νέο σχέδιο λύσης

    Σε αύξηση του ποσοστού εδάφους που θα επιστραφεί στους Ελληνοκυπρίους, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός που θα επιστρέψει υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, προσανατολίζονται τα Ηνωμένα Εθνη, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα ''Κιπρισλί''. Η εφημερίδα δεν αποκλείει ακόμη και την κάθοδο του Κόφι Ανάν στην Κύπρο, εντός του Φεβρουαρίου, εάν απορριφθεί το νέο αναθεωρημένο έγγραφο, το οποίο αναμένεται ότι θα καταθέσει στις επόμενες ημέρες.

    Η "Κιπρισλί" γράφει ακόμη ότι στις συνομιλίες, ο Αλβαρο ντε Σότο ζήτησε από τον πρόεδρο Κληρίδη και το Ραούφ Ντενκτάς να του υποβάλουν δύο διαφορετικά σημειώματα, στα οποία να καταγράφουν τις αλλαγές που επιθυμούν επί του σχεδίου Ανάν και τις παραχωρήσεις στις οποίες είναι διατεθειμένοι να προβούν.

    Δεν φοβίζει τον Π. Κληρίδη ένα τρίτο σχέδιο από τον ΟΗΕ

    Ο πρόεδρος Κληρίδης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα υπάρξει λύση του Κυπριακού μέσα στο χρόνο, δήλωσε ότι δεν τον φοβίζει η κατάθεση ενός νέου, τρίτου σχεδίου Ανάν, το οποίο μάλιστα θα είναι κοντά στο τελικό κείμενο της λύσης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Νέος Τύπος", ο κ. Κληρίδης εξήγησε ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ ξέρει ότι γι να βρεθεί λύση πρέπει αυτή να είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. Αρα, πρόσθεσε, οι τροποποιήσεις που θα κάμει, εάν δίδουν κάτι περισσότερο σε εμάς, κάπου θα δίδουν κάτι άλλο σε σημεία που ενδιαφέρουν την τουρκική πλευρά.

    Είπε επίσης ότι ο Κόφι Ανάν δεν μπορεί να αλλάξει την ισορροπία του σχεδίου του και επομένως παραχωρήσεις στη μια πλευρά, σημαίνουν αντάλλαγμα στην άλλη. Ανέφερε ως υποθετικό παράδειγμα το θέμα της επιστροφής προσφύγων υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση.

    "Οι Τουρκοκύπριοι δεν δέχονται να επιστρέψει στην περιοχή τους μεγάλος αριθμός προσφύγων. Αν το αλλάξει αυτό το πράγμα, τότε πρέπει να διαφοροποιηθεί και η περιοχή που θα επιστραφεί υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, ώστε ο αριθμός των προσφύγων που θα επιστρέψει στις εστίες του να αυξηθεί ανάλογα και αυτό θα κρατήσει τις ισορροπίες του σχεδίου", είπε ο κ. Κληρίδης. Επίσης ανέφερε ότι μπορεί να κατατεθεί ή να μην κατατεθεί ένα νέο σχέδιο, αλλά είναι επίσης δυνατό ο Γ.Γ. να κάμει τροποποιήσεις στο παρόν και αυτό μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή.

    [04] Κρίσιμη εβδομάδα για το Ιράκ

    9/2/2003 9:54:00 μμ

    Εν αναμονή της κρίσιμης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας την Παρασκευή οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις πολεμικές προετοιμασίες και δια του Κόλιν Πάουελ υπογραμμίζουν πως διατηρούν το δικαίωμα μονομερούς δράσης. Ο επικεφαλής των επιθεωρητών Χανς Μπλίξ εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος από τις διήμερες επαφές του στη Βαγδάτη εκτιμώντας ότι το Ιράκ αρχίζει επιτέλους να λαμβάνει σοβαρά υπόψη το θέμα του αφοπλισμού του. Την ίδια ώρα, έντονη είναι η διπλωματική κινητικότητα για την αντιμετώπιση της ιρακινής κρίσης.

    Γάλλο-γερμανικό σχέδιο με σφραγίδα Μόσχας

    Η αντιπαράθεση Ηνωμένων Πολιτειών και γαλλογερμανικού άξονα, γύρω από το θέμα του πολέμου στο Ιράκ, φουντώνει. Γαλλία και Γερμανία ετοιμάζονται να καταθέσουν στις 14 Φεβρουαρίου στο Συμβούλιο Ασφαλείας πρόταση για αποτροπή του πολέμου.

    Το σχέδιο που θα κατατεθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας την ίδια μέρα με το νέο πόρισμα των επιθεωρητών του ΟΗΕ για το οπλοστάσιο του Ιράκ, βρίσκεται στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχαν το βράδυ της Κυριακής ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν με το Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ. Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να στηρίξει την γαλλογερμανική πρόταση στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

    Η νέα γαλλογερμανική πρόταση διέρρευσε στο περιοδικό Σπήγκελ με αποτέλεσμα να εντείνει την αντιπαράθεση Ηνωμένων Πολιτειών Γερμανίας που εκδηλώθηκε με αιχμές στην Σύνοδο για την Πολιτική ασφάλεια στο Μόναχο. Ο Αμερικανός υπουργός άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ δήλωσε ότι ενημερώθηκε για το σχέδιο από δημοσιεύματα ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την στάση της Γερμανίας όμοια με εκείνη της Λιβύης και την Κούβας.

    Στην επικείμενη συνάντηση του ΝΑΤΟ τη Δευτέρα, το Βέλγιο δηλώνει πως θα προβάλει ενστάσεις και θα ασκήσει βέτο στην αμερικανική πρόταση για ενίσχυση του αμυντικού εξοπλισμού της Τουρκίας εν όψει του πολέμου. Θέση που υιοθετεί εξάλλου και η Γερμανία χαρακτηρίζοντας άκαιρη την νατοϊκή πρωτοβουλία.

    Διπλωματικό μαραθώνιο για αποτροπή του πολέμου ξεκινούν και οι χώρες του Αραβικού Συνδέσμου που συναντώνται σε επίπεδο κορυφής στο Σάρμ Ελ Σείχ της Αιγύπτου.

    Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Κώστα Σημίτης και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου θα συζητήσουν τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου τη στρατηγική της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα του Ιράκ συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχομένου να συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής.

    Διαπίστωσαν πρόοδο οι επιθεωρητές του ΟΗΕ

    Σε μία κατάμεστη αίθουσα από δημοσιογράφους ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ, Χανς Μπλιξ, και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, Μωχάμεντ Ελ Μπαραντέι, αποτιμώντας τις διήμερες επαφές τους με το ιρακινό καθεστώς, επισήμαναν πως σημειώθηκε πρόοδος στο θέμα της συνεργασίας της Βαγδάτης με τους ελεγκτές.

    Οπως ανακοίνωσαν και οι δύο, το Ιράκ παρέδωσε νέα έγγραφα με στοιχεία που αφορούν τα νευροπαραλυτικά αέρια, τους βαλιστικούς πυραύλους και τον άνθρακα. Επίσης, δεσμεύτηκε να παραδώσει περισσότερα έγγραφα. Κυρίως, όμως, δεσμεύτηκε μέχρι την Παρασκευή, οπότε κατατίθεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η δεύτερη και καθοριστικής σημασίας έκθεση των επιθεωρητών, να απαντήσει για το αν αποδέχεται ή όχι στις επιθεωρήσεις να συμμετέχουν και τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη ΓΙΟΥ ΤΟΥ, πραγματοποιώντας αναγνωριστικές πτήσεις.

    Στο ''φουλ'' οι πολεμική μηχανή

    Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, συνεχίζουν τις προετοιμασίες πολέμου.

    Ενα ακόμα αεροπλανοφόρο τους, το Αβραάμ Λίνκολν βρίσκεται σε απόσταση βολής από το Ιράκ.

    Μέσα στις επόμενες ημέρες καταφτάνει με πλοία επιπλέον στρατιωτικός εξοπλισμός. Ενώ, περισσότεροι Αμερικανοί στρατιώτες θα μεταφερθούν με 82 αεροπλάνα 22 εταιρειών της Πολιτικής Αεροπορίας μετά την εντολή του Πενταγώνου για την επιστράτευσή τους.

    Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζωρτζ Μπους επιμένει πως ο Σαντάμ Χουσείν δεν έχει αφοπλιστεί.

    Παράλληλα, η Βρετανία ενισχύει τις δυνάμεις της στην περιοχή. Τεθωρακισμένα οχήματα και Βρετανοί στρατιώτες επιβιβάζονται σε πλοία, στο γερμανικό λιμάνι του Εμντεν με προορισμό τον Περσικό Κόλπο υπό το βλέμμα δεκάδων διαδηλωτών.

    Φωνές υπέρ της ειρήνης

    Λίγο έξω από τη Βαγδάτη, στην πόλη Αμπού Γκορέμπ, 10.000 Ιρακινοί διαδήλωσαν υπέρ του Σαντάμ Χουσεϊν.

    Στο πλευρό του τάχθηκε και ο λαός της Ινδονησίας, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη αντιπολεμική διαδήλωση. Οι περίπου 100.000 μουσουλμάνοι Ινδονήσιοι με πανό που έγραφαν "σταματήστε τον πόλεμο" πέρασαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία.

    Κάποιοι ενσάρκωσαν τον. . . ένοπλο θείο Σαμ.

    Με τραγούδια και συνθήματα δεκάδες γυναίκες της τουρκικής οργάνωσης Καντίν, ύψωσαν φωνή κατά του πολέμου, στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ.

    Και στην Κωνσταντινούπολη έφτασαν οι πρώτοι ακτιβιστές από τη Βρετανία με το κόκκινο λεωφορείο πους τους μεταφέρει συνοδεία 50 αυτοκινήτων στο Ιράκ για να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινες ασπίδες.

    [05] Εκλογές στο Μαυροβούνιο- η αποχή οδηγεί σε ακύρωση;

    9/2/2003 10:36:00 μμ

    Οι προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στο Μαυροβούνιο κινδυνεύουν να ακυρωθούν, όπως και τον περασμένο Δεκέμβριο, λόγω της περιορισμένης προσέλευσης των εκλογέων στις κάλπες, αποτρέποντας έτσι την ανάδειξη στο ύπατο αξίωμα, του επικρατέστερου υποψηφίου Φίλπ Βουγιάνοβιτς. Η προηγούμενη ψηφοφορία στις 22 Δεκεμβρίου ακυρώθηκε, καθώς η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 50% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους που απαιτεί ο εκλογικός νόμος. Η εκλογική επιτροπή και ανεξάρτητοι παρατηρητές ανακοίνωσαν ότι μέχρι τις 17.30 τοπική ώρα, δηλαδή περίπου 3,5 ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, είχε προσέλθει μόλις το 35,5% των εκλογέων, ποσοστό κατώτερο κατά 0,9% του ποσοστού που είχε καταγραφεί την ίδια ώρα τον περασμένο Δεκέμβριο.

    [06] Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

    9/2/2003 9:20:00 μμ

    Ενα ακόμη σημαντικό βήμα προς τον τίτλο έκανε απόψε ο Παναθηναϊκός. Οι "Πράσινοι" επικράτησαν στο αθηναϊκό ντέρμπι της ΑΕΚ με 2-1 και διατήρησαν την διαφορά των δύο βαθμών από τον Ολυμπιακό, ενώ άφησαν την Ενωση εννέα βαθμούς πίσω τους. Το παιχνίδι είχε πάθος, ένταση, καλές φάσεις, συνεχή κίνηση και καλές αποδόσεις. Τα τέρματα του Παναθηναϊκού πέτυχαν οι Λυμπερόπουλος (33' ) και Μπασινάς (71' πέναλτι), ενώ για την ΑΕΚ σκόραρε ο Μαλαδένης (37΄). Προβλημάτισε με την απόδοση του ο τερματοφύλακας Κύρος Βασσάρας, που παρατήρησε τους Ζαγοράκη, Μπασινά, Κασάπη, Λάκη, Ολισαντέμπε, Γεωργέα και Μαλαδένη, ενώ στο 88΄απέβαλε το Δημήτρη Ναλιτζή που χτύπησε εσκεμμένα με τον αγκώνα του το Σωτήρη Κυργιάκο.

    Δυνατός αγώνας από την αρχή μέχρι το τέλος

    Το πρώτο τέταρτο ήταν το λεγόμενο αναγνωριστικό. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, όμως σε καμμία περίπτωση δεν κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του, καθώς η ΑΕΚ είχε περιορισθεί αποκλειστικά σε ανασταλτικό ρόλο. Μετά το 15΄, όμως οι "Πράσινοι" έγιναν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του αγώνα και στο 16΄, ο Καραγκούνης σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Μιχαηλίδη που με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.

    Στο 31ο λεπτό "άναψαν τα αίματα", καθώς ο Κατσουράνης κράτησε εμφανώς μέσα στην περιοχή τον Λυμπερόπουλο, αλλά ο Βασσάρας που ήταν κοντά στην φάση έδειξε "συνεχίστε να παίζετε".

    Δύο λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Ο Ολισαντέμπε έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Λυμπερόπουλου, που μετά από δύο προσποιήσεις, πλάσαρε από πλάγια αριστερά και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μιχαηλίδη.

    Η χαρά των "Πράσινων" δεν κράτησε για πολύ, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γεωργάτος έκανε παράλληλη σέντρα από τα αριστερά και ο Μαλαδένης με "καλοζυγισμένο" σουτ, έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Νικοπολίδη.

    Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να περάσει και πάλι μπροστά, αλλά η κεφαλιά του Κυριάκου στο 39΄ έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μιχαηλίδη.

    Στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό άλλαξε, καθώς η ΑΕΚ με το γκολ του Μαλαδένη, μπήκε με ανεβασμένη ψυχολογία και δεν έμεινε σε παθητικό ρόλο, όπως στα πρώτα λεπτά. Οσο περνούσαν τα λεπτά, το άγχος βάραινε περισσότερο τους παίκτες του Παναθηναϊκού, γεγονός που διευκόλυνε τα αγωνιστικά πλάνα του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

    Στο 70΄σημειώθηκε η καλύτερη φάση της επανάληψης, όμως ο Ολισαντέμπε μετά από έξοχη ατομική προσπάθεια δεν κατάφερε να σκοράρει, καθώς ο Γεωργέας αρχικά και ο Μιχαηλίδης στην συνέχεια, απομάκρυναν τον κίνδυνο. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Κόλκα πήρε την μπάλα από τα αριστερά, ο Γεωργέας τον μάρκαρε έξω από την περιοχή και ο Φιλανδός έπεσε μέσα στην περιοχή, ενώ το «τζαρτζάρισμα των δύο παικτών συνεχιζόταν.

    Ο Βασσάρας, σε μία άκρως αμφισβητούμενη φάση, έδειξε την "άσπρη βούλα" και ο Αγγελος Μπασινάς έκανε το 2-1, λίγο πριν συμπληρωθεί το 72ο λεπτό. Στο διάστημα που απέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Βασσάρα, δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικό, καθώς παρά την πίεση που άσκησε η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός κατάφεραν να χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, να κρατήσουν την νίκη και τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς.

    Συνολικά τα αποτελέσματα

    Σε αγώνες της 18ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Ιωνικός-Γιάννινα 2-0

    Ξάνθη-Προοδευτική 1-0

    Παναχαϊκή-Πανιώνιος 0-2

    ΟΦΗ-Ακράτητος 2-0

    Αρης-Αιγάλεω 2-1

    Καλλιθέα-ΠΑΟΚ 1-2

    Ολυμπιακός-Ηρακλής 2-1

    Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)

    Παναθηναϊκός 41

    Ολυμπιακός 39

    ΠΑΟΚ 36

    Πανιώνιος 34

    ΑΕΚ 32

    Αρης 29

    Ξάνθη 26

    Ηρακλής 25

    ΟΦΗ 24

    Προοδευτική 21

    Αιγάλεω 20

    Καλλιθέα 15

    Ιωνικός 15

    Γιάννινα 14

    Ακράτητος 12

    Παναχαϊκή 8

    [07] Καλλιθέα-ΠΑΟΚ: 1-2

    9/2/2003 8:10:00 μμ

    Στην "κούρσα" του Τσάμπιονς Λιγκ έμεινε ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη, σ έναν απαγορευτικό για "στραβοπάτημα" αγώνα, στο πλαίσιο της 18ης ημέρας για την Α΄ Εθνική, νίκησε 2-1 την Καλλιθέα στο Ελ Πάσο και διατηρήθηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στην αντίπερα όχθη, η Καλλιθέα, παρέμεινε στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού και όπως όλα δείχνουν θα παλέψει μέχρι το τέλος προκειμένου να μην "αποχαιρετήσει" τη "μεγάλη" κατηγορία.

    Ο αγώνας

    Το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ, έδειξε το επιθετικό του πρόσωπο από τα πρώτα λεπτά και ευτύχησε να πάρει "κεφάλι" στο σκορ στο 11΄. Ο Γκέκας, βρέθηκε στην "πλάτη" της άμυνας του ΠΑΟΚ και με ψύχραιμο δεξί πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, άνοιξε το σκορ για την Καλλιθέα. Το γκολ αυτό "ξύπνησε" τους παίκτες του Αναστασιάδη, οι οποίοι μέσα σε διάστημα τριών λεπτών, βρέθηκαν από την. . . κόλαση στον παράδεισο.

    Στο 22΄ο Καφές με πλασέ έφερε το ματς στα ίσα, ενώ δύο λεπτά αργότερα (24΄) ο Κουτσουπιάς στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα στο σουτ του Οκκά, την έστειλε στα δίχτυα του Σουλογάνη και έδωσε προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς.

    Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και λίγο έλειψε να φτάσουν στην ισοφάριση στο 62ο λεπτό, όμως ο Καραδήμος έδιωξε ακριβώς πάνω στη γραμμή τη μπάλα από την κεφαλιά του Τάτση, ενώ ο ΠΑΟΚ που έψαχνε ένα τρίτο τέρμα ώστε να αποβάλει το άγχος, έχασε μοναδική ευκαιρία για να τα καταφέρει στο 82΄ όταν ο Γεωργιάδης δεν μπόρεσε να νικήσει το Σουλαγάνη στο τετ-α-τετ που είχαν το ύψος του πέναλτι.

    Αποτελέσματα σε όλους τους αγώνες

    Σε αγώνες της 18ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Ιωνικός-Γιάννινα 2-0

    Ξάνθη-Προοδευτική 1-0

    Παναχαϊκή-Πανιώνιος 0-2

    ΟΦΗ-Ακράτητος 2-0

    Αρης-Αιγάλεω 2-1

    Καλλιθέα-ΠΑΟΚ 1-2

    Ολυμπιακός-Ηρακλής 2-1

    Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)

    Παναθηναϊκός 41

    Ολυμπιακός 39

    ΠΑΟΚ 36

    Πανιώνιος 34

    ΑΕΚ 32

    Αρης 29

    Ξάνθη 26

    Ηρακλής 25

    ΟΦΗ 24

    Προοδευτική 21

    Αιγάλεω 20

    Καλλιθέα 15

    Ιωνικός 15

    Γιάννινα 14

    Ακράτητος 12

    Παναχαϊκή 8

    [08] Αρης-Αιγάλεω: 2-1

    9/2/2003 8:00:00 μμ

    Το αήττητο της έδρας διατήρησε ο Αρης. Η ομάδα του Γιώργου Φοιρού σε αγώνα για την 18η ημέρα της Α΄ Εθνικής, επικράτησε 2-1 του Αιγάλεω και παρέμεινε σε ευρωπαϊκή τροχιά, παρά το γεγονός ότι είχε να γνωρίσει τη χαρά της νίκης από τις 12 Ιανουαρίου οπότε και είχε φύγει με το "τρίποντο" από τη Νεάπολη κόντρα στον Ιωνικό (0-1). Την τακτική του. . . αιφνιδιασμού διάλεξαν οι γηπεδούχοι προκειμένου να φτάσουν στην επίτευξη ενός γρήγορου τέρματος που τους έδιωξε και το άγχος από τις τελευταίες μέτριες εμφανίσεις.

    ''Φουριόζος'' ο Αρης

    Στο 9ο λεπτό, ο Νιρέν με πλασέ από κοντά "νίκησε" τον Μπίκιτς και έδωσε προβάδισμα στον Αρη, που στο 26΄ και στο 43΄είχε την ευκαιρία να πετύχει ένα νέο τέρμα. Αρχικά, από το σουτ του Μπράγκα η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπίκιτς, με τον τελευταίο να λέει "όχι" στο κοντινό σουτ του Ντεμπά Νιρέν από το ύψος του πέναλτι.

    Ο Αρης, μπήκε. . . φουριόζος και στο δεύτερο ημίχρονο και ευτύχησε να διπλασιάσει πολύ γρήγορα τα τέρματά του. Στο 48΄ από τη σέντρα του Μπράγκα, ο Νιρέν με κοντινό πλασέ, έδωσε αέρα δύο γκολ στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι σε μια στιγμή αδράνειας, είδαν το Αιγάλεω να μειώνει σε 2-1.

    Συγκεκριμένα, στο 53ο λεπτό, ο Μορίς ανέτρεψε τον Σκοπελίτη και ο διαιτητής Τσαχειλίδης έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Παπουτσής που κλήθηκε να το εκτελέσει ήταν εύστοχος και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

    Τέλος στο. . . άγχος που δημιουργήθηκε από τη μείωση του σκορ, λίγο έλειψε να δώσει στο 65ο λεπτό ο Κυζερίδης, όμως ο Μπίκιτς ήταν νικητής στο τετ-α-τετ των δύο παικτών από το ύψος του πέναλτι.

    Το Αιγάλεω είχε την ευκαιρία για να φτάσει στην ισοφάριση στο 83ο λεπτό, όμως το διαγώνιο σουτ του Βελέντζα από καλή θέση δεν βρήκε στόχο και έτσι παρέμεινε το 2-1 που ήταν το τελικό σκορ.

    Συνολικά αποτελέσματα και βαθμολογία

    Σε αγώνες της 18ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Ιωνικός-Γιάννινα 2-0

    Ξάνθη-Προοδευτική 1-0

    Παναχαϊκή-Πανιώνιος 0-2

    ΟΦΗ-Ακράτητος 2-0

    Αρης-Αιγάλεω 2-1

    Καλλιθέα-ΠΑΟΚ 1-2

    Ολυμπιακός-Ηρακλής 2-1

    Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)

    Παναθηναϊκός 41

    Ολυμπιακός 39

    ΠΑΟΚ 36

    Πανιώνιος 34

    ΑΕΚ 32

    Αρης 29

    Ξάνθη 26

    Ηρακλής 25

    ΟΦΗ 24

    Προοδευτική 21

    Αιγάλεω 20

    Καλλιθέα 15

    Ιωνικός 15

    Γιάννινα 14

    Ακράτητος 12

    Παναχαϊκή 8

    [09] Ποδόσφαιρό: Ολυμπιακός-Ηρακλής 2-1

    9/2/2003 7:41:00 μμ

    Αγχώδη νίκη στο ντεμπούτο το Ολεγκ Προτάσοφ, πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Δημοτικό στάδιο των Ανω Λιοσίων. Οι "Ερυθρόλευκοι", σε αγώνα για την 18η ημέρα της Α Εθνικής, επικράτησαν 2-1 του Ηρακλή και "έπιασαν" κορυφή, στην οποία και θα παραμείνουν εφόσον ο Παναθηναϊκό απόψε δεν μπορέσει να κατακτήσει το "τρίποντο" στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Κώστας Χαλκιάς, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο πρώτο ημίωρο για τον Ηρακλή. Ο γκολκίπερ του "Γηραιού", έπιασε τα. . . άπιαστα, σε αρκετές από τις φάσεις όπου χρειάστηκε να επέμβει, τη στιγμή που ο Χούτος, έχανε το ένα γκολ μετά το άλλο.

    Λεπτό προς λεπτό το παιχνίδι

    Ολα αυτά μέχρι το 36΄, όταν από την κάθετη πάση του Ζε Ελίας, ο Τζόρτζεβιτς με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, δίνοντας βαθιά ανάσα στον πάγκο των "Ερυθρολεύκων" που μέχρι εκείνη τη στιγμή θα πρέπει να είχαν βγάλει αρκετούς αναστεναγμούς από τις άτυχες στιγμές που είχε.

    Η απάντηση του Ηρακλή σε όλα αυτά ήταν μια ευκαιρία του Μπαχράμη στο 20΄, όταν από λάθος των κεντρικών αμυντικών του Ολυμπιακού, βρέθηκε μόνος μπροστά στον Κατεργιαννάκη, για να στείλει τη μπάλα μακριά από τα δοκάρια.

    Το παιχνίδι έμοιαζε ήσυχο, αλλά τα δεδομένα δεν ήταν τα καλύτερα για να τελειώσει με αυτόν τον τρόπο. Μια υπόδειξη του βοηθού διαιτητή, Δανιγκέλη, στο 53΄ για θέση οφσάιντ του Χούτου, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, από πάσα του Τζόρτζεβιτς, άναψε σπίθες στις εξέδρες.

    Η ισοφάριση (1-1) του Ηρακλή ήλθε τέσσερα λεπτά αργότερα με ψηλοκρεμαστό σουτ του Εντερσον Φοφόνκα και αφού ο Μίετσελ είχε προηγουμένως κλέψει τη μπάλα από τον Καρεμπέ, φούντωσε ακόμη περισσότερο την εξέδρα, ενώ τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο στο 60' όταν ο διαιτητής του αγώνα, Ηλίας Τσικίνης, αποχώρησε κάτω από άγριες αποδοκιμασίες, με πρόβλημα στη δεξιά γάμπα, δίνοντας τη θέση του στον τέταρτο διαιτητή, Βασίλη Τεροβίτσα.

    Στο 79΄ δυο φορές η μπάλα βρήκε τα δοκάρια του Χαλκιά, από κεφαλιές των Τζιοβάνι και Αμανατίδη σε μια φάση διαρκείας, αλλά η λύτρωση ήρθε δύο λεπτά αργότερα. Ο Τζόρτζεβιτς έβγαλε εξαιρετική μπαλιά προς το κεφάλι του Χούτου και αυτός "νίκησε" τον Χαλκιά, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

    Συνολικά αποτελέσματα

    Σε αγώνες της 18ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Ιωνικός-Γιάννινα 2-0

    Ξάνθη-Προοδευτική 1-0

    Παναχαϊκή-Πανιώνιος 0-2

    ΟΦΗ-Ακράτητος 2-0

    Αρης-Αιγάλεω 2-1

    Καλλιθέα-ΠΑΟΚ 1-2

    Ολυμπιακός-Ηρακλής 2-1

    Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)

    Παναθηναϊκός 41

    Ολυμπιακός 39

    ΠΑΟΚ 36

    Πανιώνιος 34

    ΑΕΚ 32

    Αρης 29

    Ξάνθη 26

    Ηρακλής 25

    ΟΦΗ 24

    Προοδευτική 21

    Αιγάλεω 20

    Καλλιθέα 15

    Ιωνικός 15

    Γιάννινα 14

    Ακράτητος 12

    Παναχαϊκή 8

    [10] Ο Ολυμπιακός συνέτριψε το Νήαρ Ηστ

    9/2/2003 8:21:00 μμ

    Με μία πολύ εύκολη νίκη, ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τον πρώτο γύρο στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1. Οι "Ερυθρόλευκοι" συνέτριψαν 105-80 την ουραγό Νήαρ Ηστ στο κλειστό του Κορυδαλλού και βρίσκονται πλέον μόνοι στην 4η θέση της βαθμολογίας.

    Τα δεκάλεπτα: 35-13, 63-31, 81-53, 105-80

    Ο αγώνας τελείωσε πριν καν. . . αρχίσει

    Στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Νήαρ Ηστ, ο Ηλίας Ζούρος, παρότι είχε απέναντί του την ομάδα που προπονούσε μέχρι πέρσι, δεν μπόρεσε να βρει αντίδοτο στην εκπληκτική ευστοχία των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να έχει "χτίσει" διαφορά 22 πόντων (35-13) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

    Η συνέχεια ήταν μια. . . τραυματική εμπειρία για τους Καισαριανιώτες, αφού το "χάσμα" ανάμεσα στις δύο ομάδες γινόταν ολοένα και μεγαλύτερο.

    Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με νταμπλ-σκορ συν. . . ένα (63-31), με κορυφαίο τον αλάνθαστο ΝτεΜάρκο Τζόνσον, που είχε 17 πόντους με 5/5 δίποντα και 7/7 βολές.

    Το διπλό σκορ έμεινε στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου (70-35).

    Στη συνέχεια ο Σούμποτιτς βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς Μαντζάνα (έκλεψε την παράσταση, Πρίντεζη και η Νήαρ Ηστ να σώσει τα. . . .προσχήματα, αφού η διαφορά έμεινε κοντά στους 30 πόντους και στο τέλος "κατέληξε" στους 25 (105-80).

    Αποτελέσματα όλων των αγώνων

    Oλύμπια-Iωνικός NΦ 80-81

    Περιστέρι-Πανιώνιος 88-61

    Mαρούσι-Hρακλής 77-74

    ΠAOK-Mακεδονικός 92-82

    Αρης-Παναθηναϊκός 75-77

    Hράκλειο-AEK 73-89

    Ολυμπιακός-Nήαρ Hστ 105-80

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    Παναθηναϊκός 25

    ΑΕΚ 24

    Αρης 22

    Ολυμπιακός 21

    Μαρούσι 20

    Μακεδονικός 20

    Ηρακλής 19

    Ιωνικός Ν.Φ. 19

    ΠΑΟΚ 19

    Περιστέρι 17

    Πανιώνιος 17

    Ολύμπια Λαρ. 16

    Ηράκλειο 16

    Νήαρ Ηστ 16

    [11] Μπάσκετ: Ο Παναθηναϊκός ''άλωσε'' το Αλεξάνδρειο

    9/2/2003 8:20:00 μμ

    Τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα στην Α1, κατέκτησε ο Παναθηναϊκός. Οι "Πράσινοι" του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς κατάφεραν να "αλώσουν" την έδρα του Αρη και να φύγουν με νίκη 77-75 από το Αλεξάνδρειο, με κορυφαίο τον Αντώνη Φώτση.

    Τα δεκάλεπτα: 17-13, 33-37, 50-54, 75-77

    Μια μάχη πόντο-πόντο

    Χάρη στον εκπληκτικό Γουϊλι Σόλομον, ο Αρης κατάφερε να πάρει από την αρχή το προβάδισμα. Έκλεισε το δεκάλεπτο με 17-13, ενώ παρέμεινε μπροστά στο σκορ (26-24 στο 14:30) και έως εκείνο το σημείο ο Αμερικανός είχε πετύχει 14 πόντους με 100 %.

    Ομως, είχε μηδαμινή βοήθεια από τους υπόλοιπους, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός με κορυφαίο τον Μίντλετον, αλλά και όπλο τη γνωστή πολυφωνία, να πάρει "κεφάλι" στο σκορ (28-26) και να κλείσει το ημίχρονο με 37-33.

    Με την συγκλονιστική συμπαράσταση 5.000 φίλων του, που για ακόμη μία φορά κατέκλυσαν το Αλεξάνδρειο, ο Αρης δεν δυσκολεύθηκε καθόλου να ισοφαρίσει, όταν ο Σόλομον βρήκε τα "στηρίγματα" που χρειαζόταν στους Στακ και Γκργκάτ.

    Στη συνέχεια το ματς εξελίχθηκε σε μια μάχη πόντο-πόντο, με διαδοχικές ισοπαλίες (48-48, 50-50), όμως στο σημείο εκείνο, τους Φώτση, Μπιούφορντ να αναλαμβάνουν δράση, ο Παναθηναϊκός πέτυχε 10 "αναπάντητους" πόντους και ξέφυγε 60-50.

    Οσοι πίστεψαν ότι το ματς είχε κριθεί, έκαναν λάθος, αφού ο Πρόδρομος Νικολαϊδης οδήγησε τον Αρη σε σερί 9-0 και το ματς ξαναπήρε "φωτιά".

    Στο τέλος "μίλησε" η εμπειρία του Παναθηναϊκού (αλλά και κάποια σφυρίγματα των διαιτητών τα οποία ξεσήκωσαν τις διαμαρτυρίες των οπαδών του Αρη) και οι "Πράσινοι" με το οριακό 77-75 πέτυχαν τη 12η νίκη τους, μετά από 13 αγώνες στο πρωτάθλημα της Α1.

    Τα υπόλοιπα αποτελέσματατης 13ης ημέρας για το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών

    Oλύμπια-Iωνικός NΦ 80-81

    Περιστέρι-Πανιώνιος 88-61

    Mαρούσι-Hρακλής 77-74

    ΠAOK-Mακεδονικός 92-82

    Αρης-Παναθηναϊκός 75-77

    Hράκλειο-AEK 73-89

    Ολυμπιακός-Nήαρ Hστ 105-80

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    Παναθηναϊκός 25

    ΑΕΚ 24

    Αρης 22

    Ολυμπιακός 21

    Μαρούσι 20

    Μακεδονικός 20

    Ηρακλής 19

    Ιωνικός Ν.Φ. 19

    ΠΑΟΚ 19

    Περιστέρι 17

    Πανιώνιος 17

    Ολύμπια Λαρ. 16

    Ηράκλειο 16

    Νήαρ Ηστ 16

    [12] Παναχαϊκή-Πανιώνιος: 0-2

    9/2/2003 8:18:00 μμ

    Την παράδοση που τον ήθελε να φεύγει από την Πάτρα χωρίς τους βαθμούς της νίκης από το 1969, έσπασε ο Πανιώνιος. Οι Νεοσμυρνιώτες, συνεχίζοντας τις πολύ καλές εφετινές τους εμφανίσεις, επικράτησαν 2-0 της Παναχαϊκής και εκτός του ότι διεύρυναν το σερί που τους θέλει στους επτά τελευταίους αγώνες να έχουν έξι νίκες, παρέμειναν στα. . . υψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα με το άρωμα Ευρώπης να συνεχίζει να "πλανάται" πάνω από τη Νέα Σμύρνη. Η Παναχαϊκή, με τους αδελφούς Καραμιάν, να ταλαιπωρούν σε τακτά χρονικά διαστήματα την άμυνα του Πανιωνίου, έδειχνε ικανή για να φτάσει στην επίτευξη ενός τέρματος, το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ. . .

    Σαφής υπεροχή του Πανιωνίου

    Σε μια φάση που δεν "μύριζε" γκολ, στο 44ο λεπτό, ο Ακης Μάντζιος σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Σίλιακ και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Μπαλτιμά.

    Τα όνειρα των παικτών του Θόδωρου Πατρώνη για να φτάσουν στην ισοφάριση, έσβησαν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 55ο λεπτό, όταν ο Μπουλούτ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, παραβίασε για δεύτερη φορά το τέρμα της Παναχαϊκής.

    Το αχαϊκό συγκρότημα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του 90λεπτου, έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος, όμως το σουτ του Βούκσεβιτς χτύπησε στο δοκάρι, ενώ ο επερχόμενος Κουτσοσπύρος δεν μπόρεσε να πλασάρει από κοντά στην άδεια εστία.

    Συνολικά αποτελέσματα

    Σε αγώνες της 18ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Ιωνικός-Γιάννινα 2-0

    Ξάνθη-Προοδευτική 1-0

    Παναχαϊκή-Πανιώνιος 0-2

    ΟΦΗ-Ακράτητος 2-0

    Αρης-Αιγάλεω 2-1

    Καλλιθέα-ΠΑΟΚ 1-2

    Ολυμπιακός-Ηρακλής 2-1

    Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)

    Παναθηναϊκός 41

    Ολυμπιακός 39

    ΠΑΟΚ 36

    Πανιώνιος 34

    ΑΕΚ 32

    Αρης 29

    Ξάνθη 26

    Ηρακλής 25

    ΟΦΗ 24

    Προοδευτική 21

    Αιγάλεω 20

    Καλλιθέα 15

    Ιωνικός 15

    Γιάννινα 14

    Ακράτητος 12

    Παναχαϊκή 8

    [13] Υδατοσφαίριση - Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός

    9/2/2003 8:01:00 μμ

    Σε "ερυθρόλευκα" χέρια, κατέληξε ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στην υδατοσφαίριση. Ο Ολυμπιακός, στον τελικό του φάιναλ φορ για το Κύπελλο Ελλάδος που έγινε στη Χίο, επικράτησε 14-5 των Χανίων και κατέκτησε το τρόπαιο για 7η φορά στην ιστορία του και για 3η συνεχόμενη. Τα εννιάλεπτα: 3-0, 3-3, 4-4, 4-1

    Πρώτος σκόρερ του φάιναλ φορ ο Γιάννης Θωμάκος

    Τα τέρματα του Ολυμπιακού πέτυχαν οι Θωμάκος (4), Καλακώνας (3), Πλατανίτης (2), Χάμπερτ (2), Μαρουλής (2) και Ψύχος.

    Για τους Κρητικούς σκόραραν οι Βουλγαράκης (3) και Βεζυράκης (2).

    Πρώτος σκόρερ του φάιναλ φορ αναδείχθηκε ο περιφερειακός της ομάδας του Πειραιά, Γιάννης Θωμάκος, ενώ τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της διοργάνωσης πήρε ο Νίκος Ντούλος της Χίου.

    [14] Μπάσκετ-Α1 ανδρών: Ανετη νίκη ΑΕΚ επί Ηρακλείου

    9/2/2003 8:01:00 μμ

    Πιο εύκολα απ ό,τι αναμενόταν, η ΑΕΚ πέρασε από το Λίντο με νίκη 89-73 επί του Ηρακλείου. Ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ ήταν ο κορυφαίος παίκτης της "Ενωσης", που πέτυχε την 11η νίκη της σε 13 αγώνες στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 και βρίσκεται στη δεύτερη θέση με την ολοκλήρωση του Α΄ γύρου της διοργάνωσης.

    Τα δεκάλεπτα: 11-21, 29-44, 45-64, 89-73

    Στιγμές του αγώνα

    Από πολύ νωρίς, η ΑΕΚ έδειξε τις προθέσεις της, όταν με σερί 12-2 μετέτρεψε το ισόπαλο 9-9 (5΄) σε 21-11 που ήταν σκορ δεκαλέπτου. Στη συνέχεια η διαφορά ανέβηκε ακόμη περισσότερο (28-14 στο 13΄) και στη συνέχεια "άγγιξε" τους 20 πόντους (42-23) κυρίως λόγω των τραγικών επιδόσεων των γηπεδούχων στα δίποντα (2 στα 19 στο Α΄!) αλλά και της. . . αβάσταχτης μοναξιάς του Ντορέμους Μπένερμαν που πέτυχε τους 16 από τους 29 πόντους της ομάδας του στο πρώτο 20λεπτο.

    Η συνέχεια έμοιαζε με τυπική διαδικασία για την ΑΕΚ. Παρότι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου το Ηράκλειο προσπάθησε να κατεβάσει τη διαφορά, οι φιλοξενούμενοι με επτά παίκτες να μοιράζονται το σκοράρισμα, έφτασαν στο +20 (56-36).

    Οσο για τους γηπεδούχους, διεκδικούν θέση στο βιβλίο Γκίνες, καθώς έως το 30ο λεπτό είχαν πετύχει περισσότερους πόντους από βολές (10) παρά από δίποντα (μόλις 4 στα 28!).

    Το τελικό 89-73 αντικατοπτρίζει απόλυτα τη μορφή του αγώνα, με τέσσερις "Κιτρινόμαυρους" να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά και τον Αντριου Μπετς (που είχε 9) να "μαζεύει" 14 ριμπάουντ.

    Συνολικά αποτελέσματα

    Oλύμπια-Iωνικός NΦ 80-81

    Περιστέρι-Πανιώνιος 88-61

    Mαρούσι-Hρακλής 77-74

    ΠAOK-Mακεδονικός 92-82

    Αρης-Παναθηναϊκός 75-77

    Hράκλειο-AEK 73-89

    Ολυμπιακός-Nήαρ Hστ 105-80

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    Παναθηναϊκός 25

    ΑΕΚ 24

    Αρης 22

    Ολυμπιακός 21

    Μαρούσι 20

    Μακεδονικός 20

    Ηρακλής 19

    Ιωνικός Ν.Φ. 19

    ΠΑΟΚ 19

    Περιστέρι 17

    Πανιώνιος 17

    Ολύμπια Λαρ. 16

    Ηράκλειο 16

    Νήαρ Ηστ 16

    [15] ΟΦΗ-Ακράτητος: 2-0

    9/2/2003 7:59:00 μμ

    Δύο λεπτά σε διάστημα τριών λεπτών, ήταν αρκετά ώστε ο ΟΦΗ να επιστρέψει στις νίκες. Οι Κρητικοί σε αγώνα για την 18η ημέρα της Α' Εθνικής που έγινε στο Ηράκλειο, επικράτησαν 2-0 του Ακράτητου και βελτίωσαν ακόμη πιο πολύ τη βαθμολογική τους κατάσταση στην προσπάθεια που κάνουν για να αγγίξουν το. . . ευρωπαϊκό όνειρο. Τα πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές, αλλά και τα σκληρά μαρκαρίσματα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του πρώτου μέρους.

    Φάσεις

    Στο α μέρος ξεχώρισε μόνο το δοκάρι του Ντεγιάνοφ στο 16΄. Ο Βούλγαρος μέσος εκτέλεσε φάουλ πέντε μέτρα έξω από την περιοχή του Ακράτητου, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ελ Σαγιέντ. Λίγο νωρίτερα, στο 13΄, οι φιλοξενούμενοι είχαν απειλήσει και αυτοί από στημένη φάση, με τον Μπεκιάι να διώχνει την μπάλα με υπερένταση σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιορδανίδη. Η τελευταία καλή φάση ανήκε στους φιλοξενούμενους (44΄), όταν ο Γκίτσης μπήκε από δεξιά, έπιασε ένα σουτ από τη γωνία της μικρής περιοχής του Μπεκιάι, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι.

    Ο, τι δεν κατάφερε ο ΟΦΗ στα πρώτα 45 λεπτά το πέτυχε μέσα σε δύο λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Αρχικά, στο 68' ο Ντεγιάνοφ με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για την κρητική ομάδα και δύο λεπτά αργότερα, ο Σοάρες, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Δαμίγου και διπλασίασε τα τέρματα του ΟΦΗ (2-0).

    Συνολικά αποτελέσματα

    Σε αγώνες της 18ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Ιωνικός-Γιάννινα 2-0

    Ξάνθη-Προοδευτική 1-0

    Παναχαϊκή-Πανιώνιος 0-2

    ΟΦΗ-Ακράτητος 2-0

    Αρης-Αιγάλεω 2-1

    Καλλιθέα-ΠΑΟΚ 1-2

    Ολυμπιακός-Ηρακλής 2-1

    Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)

    Παναθηναϊκός 41

    Ολυμπιακός 39

    ΠΑΟΚ 36

    Πανιώνιος 34

    ΑΕΚ 32

    Αρης 29

    Ξάνθη 26

    Ηρακλής 25

    ΟΦΗ 24

    Προοδευτική 21

    Αιγάλεω 20

    Καλλιθέα 15

    Ιωνικός 15

    Γιάννινα 14

    Ακράτητος 12

    Παναχαϊκή 8

    [16] Ποδόσφαιρο-Αγγλία (27η ημέρα): Αποτελέσματα

    9/2/2003 8:20:00 μμ

    Σε αγώνες για την 27η ημέρα του αγγλικού πρωταθλήματος, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Λίβερπουλ-Μίντλεσμπρο 1-1

    Μπέρμιγχαμ-Τσέλσι 1-3

    Μπλάκμπερν-Σαουθάμπτον 1-0

    Τσάρλτον-Εβερτον 2-1

    Φούλαμ-Αστον Βίλα 2-1

    Λιντς-Γουέστ Χαμ 1-0

    Τότεναμ-Σάντερλαντ 4-1

    Γουέστ Μπρομ-Μπόλτον 1-1

    Μάντσεστερ Γ.-Μάντσεστερ Σ. 1-1

    Νιούκαστλ-Αρσεναλ 1-1

    Βαθμολογία σε 27 αγώνες

    Αρσεναλ 57

    Μάντσεστερ Γ. 54

    Νιούκαστλ 49 -26αγ

    Τσέλσι 48

    Εβερτον 45

    Λίβερπουλ 43

    Τότεναμ 42

    Τσάρλτον 42


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 9 February 2003 - 22:22:22 UTC