Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-02-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Hλιος με δόντια και τσουχτερό κρύο
  • [02] Νέες καταγγελίες από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου
  • [03] Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [04] Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Κολομβία

    [01] Hλιος με δόντια και τσουχτερό κρύο

    8/2/2003 10:30:00 πμ

    Υφεση των καιρικών φαινομένων παρατηρείται σε ολόκληρη τη χώρα, όπου παραμένουν όμως οι χαμηλές θερμοκρασίες. Σε αρκετές περιοχές, κυρίως του ορεινού δικτύου, τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Αλυσίδες χρειάζονται και τα αυτοκίνητα που κινούνται στην Πάρνηθα και στην Πεντέλη, στην Αττική. Τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, ενώ αναμένεται εξασθένηση των ανέμων.

    Η κακοκαιρία άφησε πίσω της. . . ''συντρίμμια''

    Οι θυελλώδεις άνεμοι, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, προκάλεσαν βραχυκυκλώματα στα εναέρια καλώδια, με αποτέλεσμα να σημειώνονται αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος στο λεκανοπέδιο.

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τον Δήμο Μαραθοκάμπου, ο Νομάρχης Σάμου, λόγω των μεγάλων ζημιών που υπέστη από τους θυελλώδεις ανέμους και τις συνεχείς καταιγίδες.

    Σε λευκό κλοιό βρίσκονται οι νομοί Αχαΐας, Ηλείας και Αρκαδίας.

    Στον Εβρο, η στάθμη του ποταμού ξεπέρασε χθες το όριο επιφυλακής, στην Φθιώτιδα υπερχείλισε ο Σπερχειός και οι τέσσερεις γέφυρες του ποταμού έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

    [02] Νέες καταγγελίες από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου

    7/2/2003 11:57:00 μμ

    Νέα "βόμβα" για το θέμα των εκβιασμών που σχετίζεται με τη 17Ν από τον μητροπολίτη Ζακύνθου. Ο κ. Χρυσόστομος, σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται στα ΝΕΑ του Σαββάτου, δηλώνει πως κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι εκβιάστηκε το 1985 από τον εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, ο οποίος του ζήτησε και τελικά πήρε 30.000 δρχ. για να τον βγάλει από τη λίστα των υποψηφίων θυμάτων της 17Ν. Ο μητροπολίτης Ζακύνθου ισχυρίζεται ότι έδωσε σε συνεργάτη του κ. Μιχαλόπουλου 30.000 δρχ. με αποτέλεσμα τις επόμενες μέρες ο εκδότης, μέσα από την εφημερίδα του, να τον εκθειάζει. Ταυτόχρονα ο κ. Χρυσόστομος καλεί όσους μητροπολίτες έχουν πέσει θύματα εκβιασμών να βγουν και να μιλήσουν.

    Ο. κ. Χρυσόστομος κατονομάζει ως εκβιαστές του και άλλα δύο πρόσωπα τους δημοσιογράφους Διονύση Μακρή και Ζήσιμο Τσουκαλά. Επίσης, αναφέρεται στην προεκλογική περίοδο για την πλήρωση του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου λέγοντας ότι έγιναν εκβιασμοί σε δημοσιογράφους και εκδότες για να γράψουν υπέρ του τότε Μητροπολίτης Δημητριάδος Χριστόδουλο.

    Εξάλλου, ο κ. Χρυσόστομος ερωτηθείς από τηλεοπτικό σταθμό για τη στάση του Αρχιεπισκόπου και αν τα γνωρίζει όλα αυτά, αρνήθηκε να απαντήσει.

    [03] Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις

    7/2/2003 11:51:00 πμ

    Τα μπλόκα των αγροτών παραμένουν, στην εθνική οδό Αθήνας -Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Πλατύκαμπου και στους δρόμους που συνδέουν τη Λάρισα με το Βόλο, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. Νέο μπλόκο στήθηκε στον κόμβο του Αλμυρού από παραγωγούς της Μαγνησίας.

    Οι παραγωγοί δεν ικανοποιήθηκαν από τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Γεωργίας και στις 11 το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο Τίρναβο ενώ, την ίδια ώρα στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, θα καθοριστεί η περαιτέρω στάση τους. Οι αγρότες διαμαρτύρονται γιατί έκλεισαν τα εκκοκκιστήρια, πριν προλάβουν, όπως λένε, να διαθέσουν την παραγωγή τους.

    Είχαν χρόνο τους τρεις προηγούμενες μήνες, ήταν η απάντηση του υπουργού Γεωργίας, που τους κάλεσε να ανοίξουν τους δρόμους.

    [04] Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Κολομβία

    Πηγή: ΝΕΤ 8/2/2003 11:00:00 πμ

    Χωρίς προηγούμενο η βομβιστική επίθεση που συγκλόνισε την πρωτεύουσα της Κολομβίας. Περισσότεροι από 20 είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί και περισσότεροι από 100 οι τραυματίες. Ο εμφύλιος που μαίνεται 40 χρόνια στην ύπαιθρο, φουντώνει και στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με τις Αρχές που επιρρίπτουν ευθύνες για το μακελειό, στους αντάρτες των Επαναστατικών δυνάμεων της Κολομβίας, εκτιμώντας ότι αυτοί έφεραν τον πόλεμο στην καρδιά της πρωτεύουσας.

    Φρίκη- ερείπια και απόγνωση

    Η φρίκη του εμφυλίου ήταν μακριά. Η Μπογκοτά έμεινε για τέσσερις δεκαετίες στο απυρόβλητο, μέχρι που γέμισε ερείπια και απόγνωση, καπνό και αίμα.

    Λίγο μετά τις 10 μ.μ ώρα Ελλάδας την Παρασκευή πυροδοτήθηκαν 200 τόνοι εκρηκτικών. Οι φλόγες φούντωσαν και αφάνισαν το πιο πολυτελές στέκι των Κολομβιανών πρωτευουσιάνων.

    Η λέσχη Ελ Νογάλ, πρόεδρος του οποίου μέχρι τον περασμένο Αύγουστο ήταν ο νυν υπουργός Εσωτερικών και Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του προέδρου Αλβαρο Ουρίμπε, Φερνάντο Λοντόνο, ένας χώρος αναψυχής και διασκέδασης των προνομιούχων όπου χρησιμοποιούταν συχνά για πολιτικές συγκεντρώσεις και για συνεντεύξεις Τύπου, δεν υπάρχει πια. Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη στον χώρο στάθμευσης του τρίτου ορόφου.

    Ο δεύτερος όροφος κατακρημνίστκε, οι φλόγες έφτασαν ως τον 12o το όροφο, τύλιξαν εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα, πισίνες και γήπεδα του γκολφ. Ωρες ολόκληρες ανασύρονταν νεκροί και τραυματίες- πoλιτικοί, επιχειρηματίες και άλλα μέλη της αστικής τάξης της Μογκοτά.

    Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στην γειτονιά όπου βρίσκεται και το σπίτι του Αμερικανού πρεσβευτή.

    Ο πόλεμος μαίνεται στην ύπαιθρο, εκεί όπου τέσσερις δεκαετίες χρόνια τώρα μαίνεται ο εμφύλιος. Αγρότες ήταν πριν πάρουν τα όπλα, οι περισσότεροι από τους 17.000 αριστερούς αντάρτες που αναμετρόνται με δεξιούς παραστρατιωτικούς. Χιλιάδες οι νεκροί κάθε χρόνο.

    Ομως όλοι στην Μπογκοτά μέχρι τώρα, πίστευαν ότι ο πόλεμος βρίσκεται μακριά από την δική τους πραγματικότητα. Οι αντάρτες δεν ανέλαβαν πάντως την ευθύνη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 8 February 2003 - 10:26:11 UTC