Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-01-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πάνω από χίλιες οβίδες σε οικόπεδο της Θεσσαλονίκης
  • [02] Η αναθεώρηση της ΚΑΠ στο Ευρωκοινοβούλιο
  • [03] Οι Ιταλοί ζητούν χαρτονομίσματα ενός και δύο ευρώ
  • [04] Νέες απειλές Μπούς κατά του Ιράκ
  • [05] Αήττητη προχωρά η εθνική μπάσκετ
  • [06] Στους ''8'' χωρίς καλή απόδοση ο Ολυμπιακός

    [01] Πάνω από χίλιες οβίδες σε οικόπεδο της Θεσσαλονίκης

    Πηγή: ΑΠΕ 22/1/2003 7:47:00 μμ

    Κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών για την ανέγερση οικοδομής σε ιδιωτικό οικόπεδο, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν πάνω από 1.000 οβίδες, ενδεχομένως από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδήμαρχου Ευόσμου, Πέτρο Σούλα, στο οικόπεδο που βρίσκεται στην Καραολή Δημητρίου βρέθηκαν περίπου 1.100 οβίδες ενώ άλλες 200 βρέθηκαν κάτω από τον διπλανό δρόμο.

    ''Πιθανολογείται ότι χρονολογούνται από την εποχή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου καθώς, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εκείνη την εποχή στην περιοχή υπήρχε στρατόπεδο'', διευκρίνισε ο κ.Σούλας προσθέτοντας ότι οι οβίδες βρέθηκαν σε βάθος 1,5 μέχρι 2,5 μέτρων.

    Πυροτεχνουργοί του στρατού βρίσκονται στο σημείο και απομακρύνουν τις οβίδες, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο.

    [02] Η αναθεώρηση της ΚΑΠ στο Ευρωκοινοβούλιο

    22/1/2003 8:29:00 μμ

    Η ενδιάμεση αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και η ασφάλεια των τροφίμων, είναι οι βασικές προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στον τομέα της γεωργίας. Αυτό σημείωσε ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς παρουσιάζοντας τους στόχους της Ελλάδας για το πρώτο εξάμηνο του 2003 στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επί του θέματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα δέσμη προτάσεων για τη εν λόγω μεταρρύθμιση, με τις οποίες, όπως τονίζει, η ευρωπαϊκή γεωργία θα καταστεί ανταγωνιστικότερη και θα διευκολυνθεί η διαδικασία διεύρυνσης.

    Οι ελληνικοί στόχοι

    Κατά την ομιλία του ο κ. Δρυς είπε ότι ο σωστός σχεδιασμός και η εφαρμογή της ΚΑΠ αποτελεί το ισχυρότερο μέσο εγγύησης του ευρωπαϊκού αγροτικού προτύπου και τόνισε την ετοιμότητα της ελληνικής προεδρίας για μια σε βάθος επεξεργασία των προτάσεων που παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Ο κ. Δρυς επεσήμανε ότι οι σχετικές συζητήσεις θα ξεκινήσουν στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της 27ης Ιανουαρίου και εξέφρασε την ελπίδα ότι και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμεριζόμενο την αναγκαιότητα προώθησης του μεγάλου αυτού θέματος θα δώσει την γνωμοδότησή του έγκαιρα έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε μια απόφαση μέχρι το τέλος του προσεχούς Ιουνίου.

    Σε ότι αφορά την ασφάλεια των τροφίμων, ο κ. Δρυς είπε ότι η ελληνική προεδρία θα επικεντρωθεί στην ασφάλεια του πολίτη δίνοντας έμφαση στην εξασφάλιση για τους ευρωπαίους καταναλωτές της ποιότητας και υγιεινής κατάστασης των τροφίμων, την υγεία και την ευζωία των παραγωγικών ζώων, την ασφαλή άσκηση της αγροτικής δραστηριότητας και των διαδικασιών παραγωγής.

    Ο υπουργός Γεωργίας πρόσθεσε ότι η ελληνική προεδρία θα επιδιώξει επίσης την προώθηση της υγιεινής των τροφίμων ζωικής προέλευσης, την καταπολέμηση των ζωονόσων, όπου ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην αντιμετώπιση της σαλμονέλας και άλλων ζωο-νοσογόνων παραγόντων, ενώ θα προωθηθεί η απαγόρευση της χρήσης προσθετικών (αντιβιοτικών) στις ζωοτροφές ως αυξητικών παραγόντων.

    Σύμφωνα με τον κ. Δρυ, στόχοι της ελληνικής προεδρίας είναι ακόμη οι τροποποιήσεις των οδηγιών που αφορούν τους υγειονομικούς όρους στην μετακίνηση των αιγοπροβάτων, τα σημεία στάσης κατά την μεταφορά των ζώων, θέμα που σχετίζεται με το μεγάλο θέμα της ευζωίας των ζώων, ενώ θα εξεταστούν επίσης ζητήματα που αφορούν την έγκριση και σήμανση τροφίμων και ζωοτροφών που προέρχονται ή περιλαμβάνουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

    Ο κ. Δρυς ανέφερε ότι η ελληνική προεδρία θα ασχοληθεί με μια σειρά άλλων θεμάτων όπως:

    H απλοποίηση του καθεστώτος της αγοράς φρούτων και λαχανικών, νωπών και μεταποιημένων, για την ενδυνάμωση των οργανώσεων παραγωγών. Οι κανόνες πιστοποίησης για περαιτέρω προώθηση και εξασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων και τροφίμων. Η βελτίωση του συστήματος και η προσαρμογή των δράσεων πληροφόρησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με την εξέλιξη και τους κανόνες εφαρμογής της ΚΑΠ. Η εξέταση έκθεσης προσανατολισμού για το μελλοντικό καθεστώς της οργάνωσης αγοράς της ζάχαρης. Η ενίσχυση του ρόλου των βιολογικών προϊόντων στη βιώσιμη γεωργία, μέσω διμερών συμφωνιών με τρίτες χώρες στα πλαίσια του κοινοτικού καθεστώτος. Η αξιολόγηση της εφαρμογής του καθεστώτος σήμανσης των προϊόντων βοείου κρέατος. Η εξέταση έκθεσης σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην αγορά των αυγών (καταναλωτικά πρότυπα, τυποποίηση, μέθοδοι παραγωγής).

    Οι δέσμη μέτρων που προτείνει η ΕΕ

    Τις σχετικές προτάσεις για την μεταρρύθμιση της ΚΑΠ παρουσίασε ο αρμόδιος Επίτροπος Φ. Φίσλερ, ο οποίος τόνισε ότι επιτρέπουν σημαντικό βαθμό ευελιξίας στις αποφάσεις των αγροτών ως προς την παραγωγή, ενώ παράλληλα τους εγγυώνται σταθερότητα εισοδήματος.

    Ο Αυστριακός Επίτροπος, επισήμανε ότι οι αλλαγές θα δώσουν στην ΕΕ τη δυνατότητα να διασφαλίσει διαφανή και δικαιότερη κατανομή της στήριξης εισοδήματος των αγροτών και να ανταποκριθεί καλύτερα σε εκείνο που επιθυμούν οι καταναλωτές και οι φορολογούμενοι της Ευρώπης.

    Σημειώνεται πως οι σημερινές προτάσεις αποτελούν συνέχεια εκείνων που διατύπωσε η Επιτροπή τον Ιούλιο 2002 κατά την επανεξέταση μεσοδιαστήματος της περιόδου προγραμματισμού.

    Αναλυτικότερα οι βασικοί στόχοι της προτεινόμενης μεταρρύθμισης της ΚΑΠ είναι οι εξής :

    Α. Η ενιαία ενίσχυση εκμετάλλευσης, ανεξάρτητα από την παραγωγή (''αποσύνδεση'') Β. Η εξάρτηση των ανωτέρω ενισχύσεων από την τήρηση προτύπων για το περιβάλλον, την ασφάλεια των τροφίμων, τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων, την υγεία και την ασφάλεια στο χώρο εργασίας, καθώς και την απαίτηση διατήρησης των γεωργικών εκτάσεων σε καλές συνθήκες (''πολλαπλή συμμόρφωση''), Γ. Η ισχυρότερη πολιτική αγροτικής ανάπτυξης με περισσότερα χρήματα, νέα μέτρα για την προώθηση της ποιότητας, των συνθηκών διαβίωσης των ζώων και για να βοηθηθούν οι αγρότες να ανταποκριθούν στα ευρωπαϊκά πρότυπα παραγωγής, Δ. Η μείωση των άμεσων ενισχύσεων (''φθίνουσα πορεία'') για τις μεγαλύτερες εκμεταλλεύσεις, ώστε να προκύψουν πρόσθετα κεφάλαια για την αγροτική ανάπτυξη και οικονομίες με τις οποίες θα χρηματοδοτηθούν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, Ε. Οι αναθεωρήσεις της ΚΑΠ ως προς τα μέτρα παρέμβασης στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων:

    - τελικού ποσοστού 5% περικοπής στην τιμή παρέμβασης για τα σιτηρά, αντισταθμιζόμενου εν μέρει από αύξηση των άμεσων ενισχύσεων για τους παραγωγούς αροτραίων καλλιεργειών

    - ευρύτερης κλίμακας και επιταχυμένης μεταρρύθμισης στον τομέα του γάλακτος, με διαφοροποιημένες περικοπές τιμών για το βούτυρο και το αποκορυφωμένο γάλα σε σκόνη, και τη διατήρηση των ποσοστώσεων γάλακτος

    - μεταρρυθμίσεων στους τομείς του ρυζιού, του σκληρού σίτου, των ακρόδρυων, των γεωμήλων αμυλοπαραγωγής και των αποξηραμένων χορτονομών.

    [03] Οι Ιταλοί ζητούν χαρτονομίσματα ενός και δύο ευρώ

    22/1/2003 6:51:00 μμ

    Η Ιταλία θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση την εισαγωγή χαρτονομισμάτων του ενός και των δύο ευρώ σε αντικατάσταση των νομισμάτων, τα οποία όπως υποστηρίζει έχουν συμβάλει σε αδικαιολόγητες αυξήσεις των τιμών στην Ενωση. Στο ευρώ, το οποίο κυκλοφόρησε στην Ιταλία και σε άλλες χώρες της ΕΕ πέρυσι, επιρρίπτεται η ευθύνη για την αύξηση του κόστους ζωής, ενώ οι επικριτές του επιχειρηματολογούν ότι οι καταστηματάρχες επωφελήθηκαν της έλλειψης εξοικείωσης των πολιτών με το ευρώ για να αυξήσουν τις τιμές.

    Κατά τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι, η απόφαση κοπής νομισμάτων για το ένα και τα δύο ευρώ ήταν λάθος, καθώς τα νομίσματα μείωσαν, σύμφωνα με τον ίδιο, την αξία που αντιλαμβάνονται οι πολίτες για το ευρώ, ξεγελώντας τους Ιταλούς καταναλωτές.

    Σύμφωνα, λοιπόν με απόφαση που εγκρίθηκε από την επιτροπή προϋπολογισμού του ιταλικού κοινοβουλίου, η ιταλική κυβέρνηση θα πρέπει να ''υιοθετήσει όλες τις πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην προώθηση της έκδοσης χαρτονομισμάτων σε αντικατάσταση των δύο αυτών κερμάτων''.

    [04] Νέες απειλές Μπούς κατά του Ιράκ

    22/1/2003 11:10:00 μμ

    Αποφασισμένες να προχωρήσουν σε στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ, το δεύτερο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου φέρονται οι ΗΠΑ, ενώ Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους προειδοποίησε σήμερα την ιρακινή στρατιωτική ηγεσία να μην χρησιμοποιηθούν όπλα μαζικής καταστροφής εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών και προεδρεύων του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται σε συνεχείς επαφές και τηλεφωνικές συνομιλίες με ευρωπαίους και άραβες ομολόγους του, για την αποτροπή του πολέμου.

    Επαφές Παπανδρέου για εξεύρεση λύσης

    ''Θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες για κάθε στρατηγό και για κάθε στρατιώτη που θα χρησιμοποιήσουν όπλα μαζικής καταστροφής κατά των στρατευμάτων μας ή κατά αθώων πολιτών εντός του Ιράκ'', δήλωσε ο Τζορτζ Μπους, προσθέτοντας ότι στην περίπτωση που επιλέξουν να υπακούσουν στην εντολή, όταν το Ιράκ απελευθερωθεί, θα δικαστούν ως εγκληματίες πολέμου''.

    Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε για άλλη μια φορά τον Σαντάμ Χουσέιν, ως ένα πολύ επικίνδυνο άνθρωπο που δεν δείχνει καμία διάθεση να προχωρήσει σε αφοπλισμό όπως έχει απαιτήσει ολόκληρος ο κόσμος.

    Παρά τις απειλές των ΗΠΑ, ο Υπουργός των Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και με στόχο τη διαμόρφωση κοινής θέσης της ΕΕ για το Ιράκ, είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας Ντομινίκ Ντε Βιλπέν,της Πορτογαλίας Αντόνιο Μαρτίνς Ντα Κρούθ και της Αυστρίας κα Μπενίτα Φερέρο Βάλντνερ.

    Το βράδυ, ο υπουργός Εξωτερικών, είχε μακρά επικοινωνία με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Κόφι Ανάν με τον οποίο συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράκ, καθώς και με τον Υπουργό των Εξωτερικών της Τουρκίας Γιασάρ Γιακίς, με αφορμή την περιφερειακή διάσκεψη που οργανώνει η γειτονική χώρα για το ίδιο θέμα στην Κωνσταντινουπολη.

    Επίσης, ο κ.Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους του της Αιγύπτου Αχμέτ Μαχέρ και της Ιορδανίας Μαρουαν Μουασέρ με τους οποίους συζήτησε τις εξελίξεις στο Ιράκ και τις δυνατότητες αναζήτησης πολιτικής λύσης στην κρίση.

    Αντίθετες στον πόλεμο Γαλλία-Γερμανία

    Γαλλία και Γερμανία πάντως τηρούν αρνητική στάση σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο. Τόσο ο Γκέρχαρντ Σρέντερ όσο και ο Ζακ Σιράκ, επανέλαβαν επίσημα σήμερα την αποφασιστικότητά τους να βρουν μια ειρηνική λύση στην κρίση στο Ιράκ, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, στο Παρίσι και τις Βερσαλλίες, για την 40η επέτειο της Συνθήκης των Ηλυσίων με την οποία θεμελιώνεται η φιλία ανάμεσα στις δυο χώρες.

    "O πόλεμος δεν είναι αναπόφευκτος", δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ, ενώπιον περίπου 900 βουλευτών και από τις δυο χώρες που συγκεντρώθηκαν στον πύργο των Βερσαλλιών κοντά στο Παρίσι προκαλώντας θερμά χειροκροτήματα, τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να δοθεί στους επιθεωρητές ο χρόνος για να ολοκληρώσουν το έργο τους.

    Μιλώντας πρίν απο τον κ. Σιράκ, ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ υποστήριξε ότι οι τέσσερεις ευρωπαϊκές χώρες που εκπροσωπούνται στο Συμβούλιο Ασφαλείας (Γαλλία και Βρετανία μόνιμα μέλη, Γερμανία και Ισπανία μη μόνιμα μέλη για δυο χρόνια απο την 1η Ιανουαρίου) πρέπει να αναλάβουν από κοινού "τις ευθύνες τους απέναντι στην ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια".

    Η Γαλλία και η Γερμανία "εργάζονται απο κοινού" στον θεσμό αυτό (ΟΗΕ) για να μπορέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας να εκπληρώσει τον βασικό του στόχο που είναι η διατήρηση της διεθνούς ειρήνης", υπενθύμισε ο Σρέντερ.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, από την πλευρά του έκανε σαφές ακόμα μία φορά ότι το Λονδίνο θα υποστηρίξει μια στρατιωτική δράση ''στην περίπτωση μιας δεύτερης απόφασης του ΟΗΕ'' ή ''στην περίπτωση που ο Σαντάμ παραβιάζει τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Ο κ. Μπλερ, πάντως τόνισε ότι πριν από κάθε περίπτωση επέμβασης θα πρέπει να δοθεί χρόνος στους επιθεωρητές να ολοκληρώσουν το έργο τους, προτρέποντας τον ιρακινό πρόεδρο να συνεργαστεί με τους εμπειρογνώμονες.

    Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ

    Στο Ιράκ η αεράμυνα κατέρριψε σήμερα μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ που εκτελούσε αποστολή κατασκοπίας από βάση του Κουβέιτ. Πρόκειται για τη δεύτερη κατάρριψη τέτοιου αεροπλάνου και το επεισόδιο προστίθεται στη μακροχρόνια αλυσιδα εχθροπραξιών που περιλαμβάνει περιοδικούς βομβαρδισμους ιρακινών στόχων από συμμαχικά αεροσκάφη, χωρις να υφίσταται επίσημος πόλεμος.

    Σημειώνεται πάντως ότι οι ιρακινές αρχές δεν ανέφεραν το ακριβές σημείο κατάρριψης του αμερικανικού "Predator" ενώ η ιρακινή τηλεόραση δεν έδειξε σχετικές εικόνες.

    Το αμερικανικό Πεντάγωνο διέψευσε πάντως την ανακοίνωση της Βαγδάτης.

    Την ίδια ώρα, Αμερικανοί και Βρετανοί πυκνώνουν τις αποστολές στρατιωτικών δυνάμεων στον Περσικό, ενώ νέους ελέγχους σε ιρακινές εγκαταστάσεις έκαναν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ, οι οποίοι ζήτησαν και πάλι περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσουν την αποστολή τους.

    Ωστόσο, στρατιωτικές πηγές της Ρωσίας αποκάλυψαν ότι οι Αμερικανοί θα ξεκινήσουν την επίθεση το δεύτερο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου, πριν ακόμα παραδώσουν οι επιθεωρητές την έκθεσή τους.

    [05] Αήττητη προχωρά η εθνική μπάσκετ

    22/1/2003 8:29:00 μμ

    Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες, η εθνική ομάδα μπάσκετ επικράτησε του Ισραήλ με 85-61, πετυχαίνοντας έτσι το "εννέα στα εννέα", στην ημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ. Οι παίχτες του Γιάννη Ιωαννίδη έπαιξαν κατά διαστήματα σπουδαίο μπάσκετ, ικανοποιώντας όσους βρέθηκαν στο κλειστό "Ανδρέας Παπανδρέου". Κορυφαίος για την εθνική και MVP του αγώνα με 22 πόντους ήταν ο Ντικούδης, που είχε άξιους συμπαραστάτες τον Φώτση με 13 πόντους και τον Διαμαντίδη, που, αν και σημείωσε μόλις τρεις πόντους στο παιχνίδι, έκανε καταπληκτική δουλειά στην άμυνα. Τώρα, η εθνική ομάδα θα μεταβεί στη Λεόν, όπου το Σάββατο, κόντρα στην Ισπανία, θα προσπαθήσει να διαφυλάξει το +13 του πρώτου αγώνα, προκειμένου να καταλάβει την πρώτη θέση του Β' ομίλου.

    [06] Στους ''8'' χωρίς καλή απόδοση ο Ολυμπιακός

    22/1/2003 10:01:00 μμ

    Χωρίς να χρειαστεί να "ιδρώσει", ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους προημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας παρά τη "λευκή" ισοπαλία που παραχώρησε στην Παναχαϊκή, στη Ριζούπολη. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν επικρατήσει 2-0 στον πρώτο αγώνα, στην Πάτρα, σκορ που μετέτρεψε τη σημερινή συνάντηση σε διαδικαστικού χαρακτήρα.

    Πρόβλημα ο αγωνιστικός χώρος

    Ο άθλιος αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Ριζούπολης, επηρέασε εμφανώς τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Αδιάψευστη απόδειξη, ήταν το γεγονός ότι σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες, με ισάριθμες κεφαλιές από κόρνερ, του -επανακάμψαντα στην ενδεκάδα- Χόρχε Μπερμούντες.

    Στο 23΄ ο Κολομβιανός έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ και στο 32΄ η κεφαλιά του αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης, οι αμυντικοί της Παναχαϊκής απέκρουσαν πάνω στη γραμμή τα σουτ των Χούτου, Αλεξανδρή.

    Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα, αφού τα νέα πρόσωπα που χρησιμοποίησε ο Στρέτσκο Κάτανετς (μπορεί να ήθελαν, αλλά) δεν άρπαξαν την ευκαιρία. Ο μόνος που πάσχιζε να αποδείξει κάτι ήταν ο Μπερμούντες, ο οποίος είχε και τρίτη ευκαιρία, πάλι με κεφαλιά, που πέρασε λίγο άουτ στο 63΄.

    Ο μοναδικός παίκτης, πλην του Κολομβιανού, που πλησίασε το γκολ ήταν ο Παρ Ζέτερμπεργκ, όμως το σουτ που επιχείρησε στο 89΄ απέκρουσε ο Κλάεβιτς.

    Διαιτητής: Καρατζάς (Εύβοιας). Κίτρινες: Βούκσεβιτς, Ιωάννου, Μπονάνι

    Οι συνθέσεις των ομάδων:

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κατεργιαννάκης, Μπερμούντες, Αμανατίδης, Αντζας (80΄ Ανατολάκης), Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος (46΄ Οφορίκουε), Ζε Ελίας, Καστίγιο, Ζέτερμπεργκ, Χούτος (65΄ Τζιοβάνι), Αλεξανδρής.

    ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Κλάεβιτς, Λυγνός, Γκουζιώτης, Ιωάννου, Λουμπαρδέας, Ιστιόλ (81΄ Μπαντάς), Καραμιάν Αρτ., Κωνσταντινίδης, Βούκσεβιτς, Μορίνι (60΄ Μπονάνι), Καραμιάν Αρμ. (60΄ Σκαρμούτσος).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 22 January 2003 - 21:51:44 UTC