Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-12-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πλημμύρισε η Κάσος
  • [02] Ερντογάν: ''Δυνατή η λύση'' στο Κυπριακό
  • [03] Προετοιμασίες εν όψει της Ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε
  • [04] Εορταστικό ωράριο
  • [05] Εφυγε ο πρώην βουλευτής Μπάμπης Γεωργακάκης
  • [06] Το τελευταίο αντίο για τον Μιχάλη Πολατόφ
  • [07] Στην τελική φάση οι πολεμικές προετοιμασίες
  • [08] Μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων στη Τσετσενία
  • [09] Κύμα ψύχους με 72 νεκρούς στο Μπανγκλαντές
  • [10] Βενεζουέλα: Συνεχίζεται η γενική απεργία
  • [11] Αλλοι 4 νεκροί στη Μέση Ανατολή
  • [12] Στα ύψη το πετρέλαιο
  • [13] Απόλυτη η επικράτηση του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ
  • [14] Νίκη για την Ολύμπια Λάρισας
  • [15] Μ. Ζαρντέλ: ''Ευχές'' για μια καλύτερη χρονιά
  • [16] ''Αγώνας'' συμπαράστασης για τον Μάκη Τζάτζου
  • [17] Στην Μεικτή επιλέκτων ο Νικοπολίδης
  • [18] Μπάσκετ: Με στόχο το διπλό ο Μακεδονικός
  • [19] Μπάσκετ: Κρίσιμος ο αγώνας Περιστέρι-Μαρούσι
  • [20] Αντιδράσεις Μπους-Σιράκ για τον παιδί κλώνο
  • [21] ΗΠΑ: Διαγωνισμός ''Χοτ Ντογκ''

    [01] Πλημμύρισε η Κάσος

    28/12/2002 7:14:00 μμ

    Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από απόψε στη χώρα μας, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει από χθες η Κάσος, που επλήγη από σφοδρές βροχοπτώσεις. Πολλοί κάτοικοι του ακριτικού νησιού βρίσκονται αποκλεισμένοι στα σπίτια τους, ενώ τεράστιες είναι οι υλικές ζημιές και οι καταστροφές στην κτηνοτροφία.

    Αποζημιώσεις στους πληγέντες

    Αμεση ήταν η κινητοποίηση της γ.γ.Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση της κατάστασης, καθώς σε συνεργασία με τη Νομαρχία Δωδεκανήσου συντόνισε τη μεταφορά δυνάμεων και υλικού συνδρομής με σκάφη του πολεμικού ναυτικού και του Λιμενικού από τη Ρόδο και τη Σητεία.

    Αύριο, η Νομαρχία Δωδεκανήσου αρχίζει καταγραφή των ζημιών, τις οποίες θα καλύψει το κράτος εξ ολοκλήρου. Ήδη, από το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκε ότι τα έξοδα της Νομαρχίας αλλά και η πρώτη αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από το Δήμο θα καλυφθούν αμέσως με έκτακτη επιχορήγηση. Οι αποζημιώσεις των πληγέντων θα παρασχεθούν σύμφωνα με αυτές των άλλων πλημμυροπαθών περιοχών, όπως του Κηφισού.

    Οι ραγδαίες βροχοπτώσεις έχουν πλήξει και τη νοτιοδυτική πλευρά της Καρπάθου, όπου σημειώθηκαν μικρές κατολισθήσεις.

    Εν τω μεταξύ, νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ και από τα δυτικά, με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ισχυρούς νοτιάδες.

    [02] Ερντογάν: ''Δυνατή η λύση'' στο Κυπριακό

    28/12/2002 4:50:00 μμ

    Υπέρ των συνομιλιών για την επίτευξη άμεσης λύσης στο Κυπριακό τάχθηκε σύμφωνα με την εφημερίδα ''Κίπρις'', ο Ταγίπ Ερντογάν εκτιμώντας ότι σε περίπτωση μη λύσης οι αντιδράσεις των Τουρκοκυπρίων θα πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας μίλησε για υπέρβαση των προβλημάτων του παρελθόντος και εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι δυνατή η λύση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

    Ανυποχώρητος ο Ντενκτάς

    Οι κλιμακούμενες αντιδράσεις των Τουρκοκυπρίων παρά την αίσθηση που έχουν προκαλέσει διεθνώς δεν φαίνεται να κάμπτουν την αδιαλλαξία του Ραούφ Ντενκτάς ο οποίος από την Αγκυρα δήλωσε ότι εμμένει στο θέμα της κυριαρχίας και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των διοργανωτών του συλλαλητηρίου της Πέμπτης. Έριξε μάλιστα τις ευθύνες για τις κινητοποιήσεις των Τουρκοκυπρίων στην τέως πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αγκυρα, Κάρεν Φογκ.

    Υπενθυμίζουμε ότι το συλλαλητήριο της Πέμπτης θεωρείται ως το μεγαλύτερο που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στα κατεχόμενα καταμετρώντας πάνω από 30.000 άτομα.

    Συνέχεια διαβουλεύσεων

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης, που κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά του για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία, αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον ειδικό εκπρόσωπο του γ.γ. του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο.

    Ο κ. Ντε Σότο στις αρχές Ιανουαρίου θα επισκεφθεί την Αθήνα και την Αγκυρα και στη συνέχεια θα εγκατασταθεί στη Λευκωσία.

    [03] Προετοιμασίες εν όψει της Ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε

    28/12/2002 12:45:00 μμ

    Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες που γίνονται σε κυβερνητικό επίπεδο ενόψει της ανάληψης της Ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε, στις αρχές του Ιανουαρίου. Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία σε μια κρίσιμη περίοδο, καθώς συνεχίζεται η απειλή ενός πολέμου στο Ιράκ, με ανοιχτό το θέμα της διεύρυνσης και τη λύση του Κυπριακού σε εξέλιξη, με πολλά κοινωνικά προβλήματα να ζητούν λύση. Ενώ, οξυμένο είναι το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης να παρατηρείται μια στασιμότητα, λόγω αδυναμίας της Ευρώπης να λάβει δραστικά μέτρα και να προωθήσει μια κοινή πολιτική φύλαξης των συνόρων. Στις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας θα αναφερθεί τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης.

    [04] Εορταστικό ωράριο

    28/12/2002 4:56:00 μμ

    Το κύμα κακοκαιρίας έχει δημιουργήσει ανησυχίες στο υπουργείο Ανάπτυξης για το ενδεχόμενο αυξήσεων στις τιμές των οπωροκηπευτικών. Χθες, περιορισμένη ήταν η εμπορική κίνηση, ενώ οι τιμές στην αγορά, τόσο για κρέατα όσο και για φρούτα και λαχανικά διαμορφώθηκαν ομαλά. Σήμερα τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ αύριο Κυριακή θα παραμείνουν κλειστά. Τη Δευτέρα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έως τις 6 το απόγευμα.

    Επίσης, τη Δευτέρα από τη 1 μέχρι τις 3 το μεσημέρι ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, θα βρίσκεται στα γραφεία του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), προκειμένου να απαντήσει, μέσω του Διαδικτύου, στα ερωτήματα των καταναλωτών, σχετικά με το κόστος της ζωής, την ποιότητα και ασφάλεια τροφίμων, προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και την ενίσχυση του ρόλου των Ενώσεων Καταναλωτών.

    Την Βαρβάκειο Αγορά θα επισκεφθεί την ερχόμενη Τρίτη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

    [05] Εφυγε ο πρώην βουλευτής Μπάμπης Γεωργακάκης

    28/12/2002 4:55:00 μμ

    Στη γενέτειρα του στο Δήμο Φοίνικα Ρεθύμνου θα κηδευτεί αύριο το μεσημέρι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μπάμπης Γεωργακάκης. Ο εκλιπών άφησε χθες την τελευταία του πνοή ύστερα από πολύχρονη μάχη με την επάρατο νόσο. Ο Μπάμπης Γεωργακάκης υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής την περίοδο 1981-85 επί σειρά ετών, διετέλεσε και γενικός γραμματέας του υπουργείου Αιγαίου. Πρόσφατα, είχε εκδόσει το βιβλίο ''Ταραγμένα χωρικά ύδατα''. Σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ "εκφράζει βαθύτατη λύπη του θάνατο του ανιδιοτελή αγωνιστή".

    [06] Το τελευταίο αντίο για τον Μιχάλη Πολατόφ

    28/12/2002 1:42:00 μμ

    Κηδεύτηκε το πρωί ο διάσημος Έλληνας σχεδιαστής, Μιχάλης Πολατόφ, που πέθανε χθες σε ηλικία 55 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο. Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον Αγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, στο Κολωνάκι. Ο Πολατόφ είχε σπουδάσει σκηνοθεσία και ανέβασε παραστάσεις της όπερας στην Ιταλία, αλλά και στην Αθήνα, με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Η καριέρα του στον κόσμο της μόδας ξεκίνησε το 1975. Η φήμη του εξαπλώθηκε γρήγορα και παρουσίασε συλλογές του στο Παρίσι, το Λονδίνο και το Ντίσελντορφ, με μεγάλη επιτυχία. Μία από τις διάσημες πελάτισσες του και η ντίβα της σύγχρονης όπερας, Μονσερά Καμπαγιέ.

    [07] Στην τελική φάση οι πολεμικές προετοιμασίες

    28/12/2002 6:26:00 μμ

    ''Σημαντική'' ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων, πολεμικών αεροσκαφών και υποστήριξης επιμελητείας στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, διέταξε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντ. Ράμσφελντ, σαλπίζοντας το έναυσμα για την τελευταία φάση των προετοιμασιών για πόλεμο με το Ιράκ. Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα "Washington Post", το έγγραφο 20 σελίδων με χαρακτηρισμό άκρως απόρρητο, υπογράφηκε την περασμένη Τρίτη και απαριθμεί μια σειρά από στρατεύματα και εγκαταστάσεις, που θα πρέπει να αποσταλούν μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες στο Κουβέιτ, στο Κατάρ, στο Μπαχρέιν και σε άλλες χώρες.

    Σε πολεμικό κλοιό ο Περσικός Κόλπος

    Η εφημερίδα Washington Post επισημαίνει ότι σήμερα στην περιοχή του Κόλπου βρίσκονται 60.000 οπλίτες, ενώ 400 αεροσκάφη σταθμεύουν σε βάσεις στην Τουρκία, στο Κουβέιτ, στο Κατάρ, στη Σαουδική Αραβία, στο Ομάν και στο Μπαχρέιν.

    Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε επίσης ότι "η ανάπτυξη των αμερικανικών δυνάμεων αναμένεται να διευκολύνει τη διπλωματική διαδικασία και να μειώσει τη χρονική διαφορά ανάμεσα στην τελική απόφαση του προέδρου Μπους για κήρυξη πολέμου και την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων".

    Το δημοσίευμα προσθέτει πως η συνολική δύναμη που θα κινητοποιηθεί στον Περσικό Κόλπο αναμένεται να είναι κατά πολύ μικρότερη από τους 500.000 οπλίτες που είχαν επιστρατευθεί στον Πόλεμο του 1991.

    Σύμφωνα με τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα FOX και CBS κατ' εντολή του Πενταγώνου δύο αεροπλανοφόρα μεταξύ των οποίων το USS George Washington που κινείται με πυρηνική ενέργεια, το πλοίο νοσοκομείο Comfort και δύο αμφίβια σκάφη πρέπει να είναι έτοιμα να αναχωρήσουν για τον Περσικό Κόλπο μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες. Μεταξύ των άλλων αεροπλανοφόρων που πρόκειται να σταλούν στη περιοχή του Κόλπου θα συμπεριληφθεί πιθανότατα το Kitty Hawk που έχει την έδρα του στην Ιαπωνία ή το Abraham Lincoln που βρίσκεται στην Αυστραλία κι έχουν και τα δύο τη δυνατότητα μεταφοράς περίπου 75 μαχητικών αεροσκαφών.

    Σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπους επανέλαβε στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό του μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εντός του 2003 θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη καταστροφική βία που προκαλεί το Ιράκ με τα όπλα του μαζικής καταστροφής και πρόσθεσε ότι η χώρα του παραμένει προσηλωμένη στο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, χαρακτηρίζοντας τον Σαντάμ Χουσεϊν ως επικίνδυνο για τους γείτονες του άλλα κι ολόκληρο το κόσμο.

    Συνεχίζονται οι επιθεωρήσεις του ΟΗΕ

    Στο έδαφος του Ιράκ, εν τω μεταξύ, οι επιθεωρητές όπλων του ΟΗΕ εισήλθαν σήμερα στο δεύτερο μήνα των επί τόπου ελέγχων "ύποπτων" ιρακινών εγκαταστάσεων. Το πρωί εμπειρογνώμονες για τον αφοπλισμό επισκέφθηκαν το βιομηχανικό κέντρο Ιμπν Γιούνες, 10 χλμ νοτίως της Βαγδάτης, ενώ ειδικοί της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας επισκέφθηκαν τέσσερις ακόμη ιρακινές εγκαταστάσεις.

    Χθες ανέκριναν τον Ιρακινό επιστήμονα, Καντούμ Τζαμίλ, ο οποίος έδωσε τεχνικές πληροφορίες για ένα από τα στρατιωτικά προγράμματα της χώρας, που τράβηξε την προσοχή των ειδικών και θεωρήθηκε ως πιθανό προοίμιο για την ανάπτυξη πυρηνικού προγράμματος. Ο επιστήμονας υποστήριξε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο που ελέγχει ο γιος του Σαντάμ Χουσέιν, Ουντάι, πως δεν έδωσε καμία πληροφορία σχετικά με την ανάπτυξη πυρηνικού προγράμματος από το καθεστώς της Βαγδάτης.

    Από την πλευρά του ο υπουργός Εμπορίου του Ιράκ υποστήριξε ότι η χώρα του λαμβάνει μέτρα οικονομικά και στρατιωτικά στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την αντιμετώπιση μιας αμερικανικής επίθεσης κα πρόσθεσε ότι οι ιρακινοί είναι αποφασισμένοι να δώσουν ένα αλησμόνητο μάθημα στον εχθρό.

    [08] Μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων στη Τσετσενία

    28/12/2002 5:49:00 μμ

    Καταφανή τρομοκρατική επίθεση χαρακτήρισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες τη χθεσινή πολύνεκρη επίθεση στο κτίριο που στεγάζεται η φιλορωσική κυβέρνηση της Τσετσενίας, στο Γκρόσνι. Η επίθεση στοίχισε τη ζωή 55 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 150. Την ίδια ώρα η ανησυχία μεγαλώνει στη Ρωσία από το νέο πολύνεκρο χτύπημα των Τσετσένων ανταρτών λίγους μήνες μετά την εισβολή τους σε κεντρικό θέατρο της Μόσχας. Ρώσοι πολιτικοί συμφώνησαν σήμερα να ασκήσουν πιέσεις στον πρόεδρο Πούτιν για εκπόνηση κι εφαρμογή ενός ειρηνευτικού σχεδίου για την Τσετσενία.

    Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια

    Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να ψάχνουν για επιζώντες από τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στο κτίριο της τοπικής φιλορωσικής κυβέρνησης στο Γκρόζνι.

    Η επίθεση προκλήθηκε όταν δύο καμικάζι που επέβαιναν σε ένα φορτηγό κι ένα τζιπ με εκρηκτικά τα οδήγησαν στην είσοδο του κυβερνείου και τα πυροδότησαν.

    Από το Λονδίνο, εκπρόσωπος του αυτονομιστή προέδρου Ασλάν Μασάντοφ, χαρακτήρισε "επιτυχία" την επίθεση κατά της φιλορωσικής διοίκησης, αλλά απέκρουσε τις πληροφορίες ότι για την επίθεση ευθύνονται οι αυτονομιστικές δυνάμεις.

    Βαθιά συγκλονισμένος από την τραγωδία στο Γκρόζνι, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ σε σε τηλεγράφημα του, προς τον Αχμαντ Καντίροφ, τονίζει, "εκείνοι που υπέθαλψαν και διέπραξαν αυτήν την απάνθρωπη τρομοκρατική ενέργεια, διεξάγουν πόλεμο κατά του ίδιου του λαού τους. Όμως τα απαράδεκτα εγκλήματα, όσο πολλά κι αν είναι, δεν θα καταφέρουν να κάμψουν τη θέληση και την επιθυμία των Τσετσένων να ζουν εν ειρήνη''.

    Τη "σθεναρή καταδίκη" της επίθεσης εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του γενικού γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Βάλτερ Σβίμερ.

    Ανεξέλεγκτη η κατάσταση

    Ο αυτονομιστής πρόεδρος της Τσετσενίας Ασλάν Μαχάντοφ ανακοίνωσε σήμερα πως ''κατανοεί'' τους δράστες της χθεσινής πολύνεκρης επίθεσης αυτοκτονίας στο Γκρόζνι, όμως ''δεν μπορεί να τους υποστηρίξει'', καθώς το Κρεμλίνο δράττεται της ευκαιρίας να χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους ενέργειες για να κατηγορήσει τους τσετσένους αντάρτες ότι διατηρούν δεσμούς με τη διεθνή τρομοκρατία.

    Επίσης, η Τσετσενία κινδυνεύει να μετατραπεί σε μία "δεύτερη Παλαιστίνη" με τις τρομοκρατικές επιθέσεις αυτοκτονίας, τόνισε σήμερα ο Αχμεντ Ζακάγεφ, εκπρόσωπος του αυτονομιστή προέδρου της καυκάσιας δημοκρατίας Ασλάν Μασχάντοφ.

    Η επίθεση αυτή "αποτελεί την καλύτερη απόδειξη πως ούτε ο (φιλορώσος κυβερνήτης) Αχμαντ Καντίροφ, ούτε οι ρωσικές ομοσπονδιακές δυνάμεις μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση μέσα στη δημοκρατία", τόνισε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Ηχώ της Μόσχας ο Ζακάγεφ, ο οποίος βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία.

    "Βρισκόμαστε σε ένα επικίνδυνο όριο. Διασχίζοντάς το θα έχουμε μία δεύτερη Παλαιστίνη ενώπιον ενός Ισραήλ, αλλά τώρα μέσα στη Ρωσία. Οι καμικάζι είναι η επιβεβαίωση. Εκείνοι δεν ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές του Μασχάντοφ, είναι άνθρωποι που δεν ανέχονται πλέον τον ποταμό από ψέμματα των πολιτικών και των μέσων ενημέρωσης", τόνισε ο Ζακάγεφ.

    Η Μόσχα αξιώνει από τη Βρετανία να εκδώσει τον Ζακάγεφ, κατηγορώντας τον για συμμετοχή σε μία σειρά από "τρομοκρατικές πράξεις", οι οποίες στην πλειονότητά τους διαπράχθηκαν στη διάρκεια του πρώτου πολέμου στην Τσετσενία.

    Τα συλλυπητήρια του για την επίθεση στην έδρα της φιλορωσικής διοίκησης στην Τσετσενία, εξέφρασε στο Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ο πρόεδρος της Κίνας, Τζιανγκ Ζεμίν. Ο Κινέζος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η χώρα του "υποστηρίζει τις προσπάθειες της Ρωσίας να πατάξει τους τρομοκράτες και τους αυτονομιστές στην Τσετσενία".

    Σημειώνεται ότι η Κίνα και η Ρωσία έχουν συστήσει τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, στον οποίο συμμετέχουν και τέσσερις χώρες της κεντρικής Ασίας, με σκοπό την πάταξη των αυτονομιστικών και ισλαμιστικών κινημάτων.

    [09] Κύμα ψύχους με 72 νεκρούς στο Μπανγκλαντές

    28/12/2002 1:20:00 μμ

    Εβδομήντα δύο άνθρωποι, οι 13 εκ των οποίων μόνο κατά τη χθεσινή ημέρα, βρήκαν τον θάνατο σε ένα πρωτοφανές κύμα ψύχους που σαρώνει αυτήν την εβδομάδα το Μπανγκλαντές, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα "Ζουγκαντόρ". Τα περισσότερα από τα θύματα της χθεσινής ημέρας ήταν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, στα βόρεια της χώρας, μία περιοχή που επλήγη ιδιαίτερα από τους θυελλώδεις και παγερούς ανέμους των Ιμαλαΐων. Η θερμοκρασία σήμερα το πρωΐ είχε πέσει στους -13 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή Συλχέτ, στα βορειοανατολικά και αναμένεται να πέσει ακόμη χαμηλότερα. Η κυβέρνηση διέταξε να διανεμηθούν κουβέρτες και ζεστός ρουχισμός στους φτωχότερους κατοίκους στις 10 δεινότερα πληγείσες ζώνες της χώρας.

    Τουρκία: Πολικές θερμοκρασίες

    Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν και στην Τουρκία, όπου στο Αγκρί, στις ανατολικές επαρχίες της, το θερμόμετρο έπεσε στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας έως και στους -40 βαθμούς Κελσίου.

    Οι θερμοκρασίες που σημειώθηκαν τη νύχτα, -30 βαθμοί στο Ιγντίρ, στα σύνορα με την Αρμενία και -37 βαθμοί στο Ερζερούμ, είναι οι χαμηλότερες που έχουν καταγραφεί την τελευταία 10ετία, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

    Στο Αγκρί, η ημερήσια θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί στους -21 βαθμούς Κελσίου, προβλέπει η ίδια υπηρεσία.

    Ωστόσο η περίοδος των πολικών θερμοκρασιών δεν αναμένεται να τελειώσει γρήγορα: όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι το πολικό κύμα αναμένεται να διαρκέσει άλλη μία εβδομάδα τουλάχιστον.

    [10] Βενεζουέλα: Συνεχίζεται η γενική απεργία

    28/12/2002 3:16:00 μμ

    Σε "πολιτική ανυπακοή" απέναντι στις αποφάσεις της κυβέρνησης κάλεσε σήμερα τους οπαδούς της η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον αγώνα της εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Ούγκο Τσάβες. Η αντιπολίτευση κάλεσε επίσης τους οπαδούς της να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις που οργανώνονται σήμερα, σε όλη τη χώρα, με αίτημα την παραίτηση του προέδρου Τσάβες. Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τη γενική απεργία που ξεκίνησε στις 2 Δεκεμβρίου, η οποία έχει προκαλέσει διεθνείς τριγμούς συμβάλλοντας στην αλματώδη άνοδο της τιμής του πετρελαίου.

    Στα ύψη το πετρέλαιο

    Χαρακτηριστικό της αύξησης της τιμής του μαύρου χρυσού είναι ότι από την αρχή του έτους έχει σημειώσει άνοδο 53% και τις τελευταίες έξι εβδομάδες 25%. Εκτιμάται ότι καθοριστικό ρόλο θα παίξει η αποφασιστικότητα της Βενεζουέλας να αυξήσει τις εξαγωγές της ύστερα από την εθνική απεργία που μαστίζει τη χώρα, αν και η κυβέρνηση Τσάβες έχει δεσμευθεί ότι θα λειτουργήσουν τα τρία κεντρικά της διυλιστήρια.

    [11] Αλλοι 4 νεκροί στη Μέση Ανατολή

    28/12/2002 3:10:00 μμ

    Τέσσερις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν σήμερα σε εβραϊκό οικισμό στην Χεβρώνα, όταν Παλαιστίνιος καμικάζι πέταξε χειροβομβίδες σε σπίτι στον εβραϊκό οικισμό Οτνιέλ. Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, τουλάχιστον οκτώ άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση Τζιχάντ. Η επίθεση των Παλαιστινίων πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά το θάνατο επτά ομοεθνών τους κατά τη διάρκεια ισραηλινών επιθέσεων στη Δυτική Όχθη. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ο τοπικός ηγέτης της ισλαμικής Τζιχάντ.

    Έκρηξη στην Ιερουσαλήμ

    φωτο αρχείου

    Εξάλλου, τα ξημερώματα εξερράγη στην Ιερουσαλήμ παγιδευμένο αυτοκίνητο, τραυματίζοντας ελαφρά τον άνδρα που πραγματοποίησε την επίθεση. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ισραηλινής αστυνομίας, η βόμβα εξερράγη σε αυτοκίνητο που βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Ο δράστης--Παλαιστίνιος, κάτοχος δελτίου ταυτότητας που του επέτρεπε να κυκλοφορεί ελεύθερα στο Ισραήλ ως κάτοικος της Ιερουσαλήμ-- συνελήφθη.

    Η απόπειρα πραγματοποιήθηκε στή λεγόμενη "ρωσική συνοικία" της δυτικής Ιερουσαλήμ, η οποία προστατεύεται αυστηρότατα, καθώς εκεί βρίσκονται τα περισσότερα μπαρ, οι ντισκοτέκ και τα εστιατόρια στην πόλη. Αμέσως μετά την έκρηξη, η αστυνομία ανέπτυξε μεγάλες δυνάμεις και ερεύνησε εξονυχιστικά την περιοχή.

    [12] Στα ύψη το πετρέλαιο

    28/12/2002 5:50:00 μμ

    Το νέο κύμα κακοκαιρίας σε συνδυασμό με τη ραγδαία αύξηση της τιμής των καυσίμων προκαλεί ανησυχίες για ανατιμήσεις στην αγορά των οπωροκηπευτικών. Ο επαπειλούμενος πόλεμος στο Ιράκ και η πολυήμερη γενική απεργία στη Βενεζουέλα εκτόξευσαν την τιμή του πετρελαίου στα 32 δολάρια το βαρέλι.

    [13] Απόλυτη η επικράτηση του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ

    28/12/2002 7:44:00 μμ

    Μόνο στα...χαρτιά ήταν ντέρμπι το σημερινό παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ για την 9η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Η ομάδα του Σλόμπονταν Σούμποτιτς κάθησε από την αρχή του αγώνα στην θέση του οδηγού και έφτασε, χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα, στη νίκη με 94-70 επί του "Δικεφάλου του Βορρά" στο κλειστό του Κορυδαλλού.

    [14] Νίκη για την Ολύμπια Λάρισας

    28/12/2002 7:31:00 μμ

    "Ζευγάρωσε" τις νίκες της στο φετινό πρωτάθλημα η Ολύμπια Λάρισας. Αν και βρίσκονταν πίσω στο σκορ μέχρι το ημίχρονο, οι Θεσσαλοί ανέκαμψαν και επικράτησαν εντός έδρας του Ηρακλή με 80-62, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ. Στο μεταξύ, την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε και το Ηράκλειο, που επικράτησε της Νήαρ Ηστ στο "Λίντο" με 88-75.

    [15] Μ. Ζαρντέλ: ''Ευχές'' για μια καλύτερη χρονιά

    28/12/2002 1:04:00 μμ

    Ο βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Μάριο Ζαρντέλ θα προσπαθήσει να διαγράψει από τη μνήμη του, όσο το δυνατόν πιο σύντομα το 2002. Παρότι τον Μάιο πανηγύρισε το πρωτάθλημα Πορτογαλίας με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της Ευρώπης με 42 γκολ, στη συνέχεια ήλθε ο αποκλεισμός από την αποστολή της Εθνικής Βραζιλίας για το μουντιάλ, το διαζύγιο με την πανέμορφη σύζυγό του, Κάρεν και τώρα η χρονιά κλείνει με ένα ατύχημα. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε στο γόνατο, όταν έπεσε από το βατήρα στην πισίνα του σπιτιού του, στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου βρισκόταν για να περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει ένα βαθύ κόψιμο στο γόνατο κάτι που ίσως του στοιχίσει τη συμμετοχή στον εκτός έδρας αγώνα του επόμενου Σαββάτου (4/1) με τη Σετούμπαλ.

    Ο Ζαρντέλ υπέφερε από κατάθλιψη μετά τον χωρισμό του με την Κάρεν και σκεφτόταν σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγει από τη Σπόρτινγκ.

    Τελικά αποφάσισε να επιστρέψει τον Οκτώβριο και από τότε έχει 6 συμμετοχές και μόνο δύο γκολ στη φετινή σεζόν, με τους πρωταθλητές Πορτογαλίας.

    [16] ''Αγώνας'' συμπαράστασης για τον Μάκη Τζάτζου

    28/12/2002 12:36:00 μμ

    Φιλικό αγώνα με τη Σκόντα Ξάνθης δίνει σήμερα η Eθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών. Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν στην οικογένεια του πρώην ποδοσφαιριστή της Ξάνθης Μάκη Τζάτζου με σκοπό να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ-1.

    [17] Στην Μεικτή επιλέκτων ο Νικοπολίδης

    28/12/2002 12:21:00 μμ

    Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα βρεθεί (3/1/2003) ο Αντώνης Νικοπολίδης προκειμένου να δώσει το ''παρών'' σε αναμέτρηση της Γιουβέντους με Μεικτή Επιλέκτων. Ο διεθνής τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού δέχθηκε πρόσκληση να αγωνιστεί μαζί με αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στο συγκεκριμένο παιχνίδι που θα γίνει για να τιμηθεί η αποχώρηση από την ενεργό δράση του κατά τεκμήριο κορυφαίου ποδοσφαιριστή της χώρας, του 38χρονου Αντνάνε Ταλιάνι. Ο Ταλιάνι ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του αιώνα στα ΗΑΕ, καθώς ήταν ο παίκτης που οδήγησε την εθνική ομάδα της χώρας στην τελική φάση του Μουντιάλ το 1990 στην Ιταλία.

    [18] Μπάσκετ: Με στόχο το διπλό ο Μακεδονικός

    Πηγή: ΑΠΕ 28/12/2002 12:10:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Με τη διάθεση να επιστρέψει με το τελείωμα της φετινής χρονιάς στις νίκες, μετά τα τρία συνεχή αρνητικά αποτελέσματα που είχε στο πρωτάθλημα (σ.σ. με ΑΕΚ, Ιωνικό ΝΦ και Παναθηναϊκό) ετοιμάζεται να παραταχθεί την Κυριακή απέναντι στον Αρη ο Μακεδονικός. Το θετικό για τον Σούλη Μαρκόπουλο είναι ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και για την αναμέτρηση με τους "κίτρινους" θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, συμπεριλαμβανομένου και του Αργύρη Δαλιάρη. Ο 32χρονος σέντερ αισθάνθηκε ενοχλήσεις τις τελευταίες μέρες στο πόδι, εξαιτίας του διαστρέμματος που είχε υποστεί πρόσφατα, ωστόσο εκτιμάται ότι εφόσον χρειαστεί θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον αγώνα.

    [19] Μπάσκετ: Κρίσιμος ο αγώνας Περιστέρι-Μαρούσι

    28/12/2002 12:54:00 μμ

    Την τρίτη φετινή νίκη του στο πρωτάθλημα θα προσπαθήσει να πάρει αύριο το Περιστέρι κόντρα στο Μαρούσι, προκειμένου να "σκαρφαλώσει" ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία. Ο αγώνας με την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη είναι δύσκολος, ωστόσο η νίκη στην αυριανή αναμέτρηση θεωρείται επιβεβλημένη για τους "κυανοκίτρινους", οι οποίοι έκαναν Χριστούγεννα στο γήπεδο, προκειμένου να είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν το θετικό αποτέλεσμα. Την ανάγκη που έχει η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη για τη νίκη κόντρα στο Μαρούσι υπογράμμισε ο Αγκι Ιμπέζα, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στον κόσμο του Περιστερίου να ενισχύσει την ομάδα του στο σημερινό παιχνίδι. Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ-1 στις 19.00.

    "Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα. Μια νίκη θα μας τονώσει ψυχολογικά, μετά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε με τους ξένους από την αρχή της σεζόν", τόνισε ο 21χρονος σέντερ και συμπλήρωσε: "Η βαθμολογική θέση της ομάδας αυτή τη στιγμή είναι πλασματική, αν αναλογιστεί κανείς πως στον πρώτο γύρο κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ. Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό το Σάββατο και σε αυτή μας την προσπάθεια χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση του κόσμου μας.

    [20] Αντιδράσεις Μπους-Σιράκ για τον παιδί κλώνο

    28/12/2002 4:01:00 μμ

    Θύελλα αντιδράσεων Μπους-Σιράκ, για την τεχνική του πρώτου ανθρώπινου κλώνου. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους και ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ καταδικάζουν και ζητούν άμεση δια νόμου απαγόρευση του αναπαραγωγικού κλωνισμού. Το πρώτο κλωνοποιημένο παιδί γεννήθηκε στο Μαϊάμι, ανήμερα των Χριστουγέννων, με την τεχνική της κλωνοποίησης, σύμφωνα με τη Γαλλίδα επιστήμονα Μπριζίτ Μπουασελιέ.

    Δηλώσεις Μπους-Σιράκ

    Ο Αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε τον κλωνισμό ανθρώπων για αναπαραγωγικούς σκοπούς και ζητά από το Κογκρέσο την άμεση δια νόμου απαγόρευση της γέννησης κλωνοποιημένων βρεφών.

    "Όπως η πλειοψηφία Αμερικανών πολιτών, ο πρόεδρος εκτιμά ότι ο κλωνισμός ανθρώπων είναι πολύ ανησυχητικός και επομένως υποστηρίζει σθεναρά νομοσχέδιο που θα τον απαγορεύει στις ΗΠΑ", ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκοτ ΜακΛίλαν, στο Τέξας.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο πρόεδρος εκτιμά οτι πέραν των επιφυλάξεων που διατυπώθηκαν ήδη απο διαφόρων κατηγοριών επαγγελματίες και απο τους επιστήμονες, ''είναι αναγκαίο η απαγόρευση της κλωνοποίησης ανθρώπων να είναι και νομοθετική'' άμεσα.

    Μέχρι τις βουλευτικές εκλογές στο μέσον της προεδρικής θητείας έγιναν φέτος στις 5 Νοεμβρίου από το Κογκρέσο δεν κατέστη δυνατόν να υιοθετηθεί τέτοια νομοθεσία, επειδή η Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία της Βουλής των Αντιπροσώπων διαφώνησε στο θέμα με την Γερουσία, που ελεγχόταν απο τους Δημοκρατικούς.

    Δυο νομοθετικά σώματα ελέγχονται από το κόμμα του προέδρου Μπους.

    Η πρώτη συνεδρίαση του Κογκρέσου το 2003 θα γίνει την 7η Ιανουαρίου.

    Επίσης, ο πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ κατήγγειλε την τεχνική της κλωνοποίησης που θεωρείται για τη Γαλλία, εγκληματική και αντίθετη προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

    Ο κ. Σιράκ είχε στο παρελθόν καλέσει τα Ηνωμένα Έθνη να προχωρήσουν ταχύτερα προς την σύνταξη συνθήκης για την απαγόρευση του ανθρώπινου κλωνισμού διεθνώς.

    "Καλώ όλα τα κράτη να απαγορεύσουν και να τιμωρήσουν όλες τις προσπάθειες αυτές για το παιδί κλώνος", τόνισε ο κ. Σιράκ.

    Η Γαλλία και η Γερμανία είχαν προτείνει πέρσι την απαγόρευση κλωνοποίησης, στην γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

    Οι γονείς του παιδιού είναι Αμερικανοί

    Η Γαλλίδα επιστημονική

    διευθύντρια της Clonaid

    Μπριζίτ Μπουασελιέ

    Στις 27 Νοεμβρίου, η Γαλλίδα επιστημονική διευθύντρια της Clonaid και μέλος της αίρεσης των ραελιανών, Μπριζίτ Μπουασελιέ είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι επρόκειτο να γεννηθεί ένα παιδί, που θα είναι κλώνος της μητέρας του.

    Οι γονείς του παιδιού είναι Αμερικανοί, σύμφωνα με τις δηλώσεις της Μπριζίτ Μπουασελιέ.

    Ωστόσο μέχρι στιγμής κανένας από τους επιστήμονες που ασχολούνται με την κλωνοποίηση δεν έχει παρουσιάσει συγκεκριμένα αποτελέσματα από τις σχετικές έρευνες.

    Το πρώτο παιδί γεννήθηκε στο Μαϊάμι, ανήμερα των Χριστουγέννων, που αποκτήθηκε με την τεχνική της κλωνοποίησης.

    Πρόκειται για μέλος της αίρεσης ''Raelien'', μίας οργάνωσης, που υποστηρίζει, ότι τα μέλη της έχουν επαφές με εξωγήινους.

    Οι προσπάθειες της οργάνωσης να φέρει στον κόσμο το πρώτο κλωνοποιημένο παιδί καλύπτονταν κάτω από άκρα μυστικότητα και μέχρι στιγμής η πληροφορία της Μπουασελιέ δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες επιστημονικές πηγές.

    Το ξεκίνημα μιας νέας εποχής;

    Το παιδί, που είναι κοριτσάκι και ήρθε στον κόσμο με καισαρική τομή, είναι απόλυτα υγιές και την αποκαλούν χαϊδευτικά Ιβ.

    Όνομα με νόημα, καθώς παραπέμπει στην Εύα, την πρώτη γυναίκα στην ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης.

    Στην περίπτωσή της, δεν είναι ακριβώς η πρώτη γυναίκα, αλλά διεκδικεί με τον ερχομό της στον κόσμο το ξεκίνημα μιας νέας εποχής. Γιατί αν τα όσα λέει η Μπριζίτ Μπουασελιέ επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες επιστημονικές πηγές, τότε το κορίτσι, που γεννήθηκε είναι το πρώτο παιδί, που έρχεται στον κόσμο με την αμφιλεγόμενη τεχνική της κλωνοποίησης ανθρώπου.

    Περίπου πέντε χρόνια μετά τη γέννηση της ''Ντόλι'', του προβάτου που ήταν προϊόν κλωνοποίησης, σε επιστημονικά εργαστήρια έχουν δημιουργηθεί κλώνοι χοίρων, κατσικιών και γάτων.

    Γι' αυτό και θεωρείται απλά θέμα χρόνου η δημιουργία ανθρώπινου κλώνου, παρά την έντονη συζήτηση που έχει προκαλέσει το θέμα στην επιστημονική κοινότητα.

    Τον περασμένο μήνα ο Iταλός γενετιστής Σεβερίνο Αντινόρι είχε ανακοινώσει ότι κάποια γυναίκα κυοφορεί ένα ''απολύτως υγιές'' παιδί- προϊόν κλωνοποίησης, το οποίο πρόκειται να γεννηθεί τον Ιανουάριο του 2003.

    Επίσης, ο πρώην συνεργάτης του, καθηγητής φυσιολογίας, Πάνος Ζαβός, υποστηρίζει επίσης ότι στις αρχές του επόμενου έτους θα δημιουργήσει έναν ανθρώπινο κλώνο.

    ''Θα αποδειχθεί φούσκα''

    Τη αισιοδοξία του ότι η εξέλιξη αυτή δεν θα αποδειχθεί τελικά εφιάλτης για την ανθρωπότητα, εξέφρασε ο Καθηγητής Γενετικής Σταμάτης Αλαχιώτης, μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 "21ος Αιώνας", με τον Προκόπη Δούκα.

    "Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι γεννήθηκε το πρώτο κλωνοποιημένο παιδί, αλλά δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση ότι η προσπάθεια αυτή θα στεφθεί με επιτυχία", δήλωσε ο κ. Αλαχιώτης, που εκτιμά αντιθέτως ότι οι απόπειρες εντυπωσιασμού και οικοδόμησης οικονομικών συμφερόντων πάνω στην ανθρώπινη κλωνοποίηση θα ξεφουσκώσουν σύντομα.

    "Άλλωστε, τα πειράματα κλωνοποίησης είχαν ως αποτέλεσμα τεράστια προβλήματα υγείας σε όλα τα θηλαστικά, πόσο μάλλον στον άνθρωπο, που ξεχωρίζει λόγω του ψυχολογικού παράγοντα", πρόσθεσε ο καθηγητής, που επιμένει ότι οι προσπάθειες της επιστήμης πρέπει να εστιαστούν στην κλωνοποίηση για θεραπευτικούς σκοπούς και όχι στην αναπαραγωγική κλωνοποίηση.

    [21] ΗΠΑ: Διαγωνισμός ''Χοτ Ντογκ''

    28/12/2002 12:33:00 μμ

    Μπορεί να μην είναι τα γρηγορότερα τετράποδα αλλά σίγουρα είναι τα μακρύτερα και τα ποιο διασκεδαστικά. Τα μικρά γλυκύτατα "Ντασχάουντ" αγωνίστηκαν στα 45 μέτρα, στον 7ο ετήσιο διαγωνισμό, που διοργανώνει μεγάλη Αμερικανική αλυσίδα "Χοτ Ντογκ" στο Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο μικρός Μπάντυ ήταν ο νικητής που απέσπασε ένα γενναιόδωρο ποσό των 1000 δολαρίων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 28 December 2002 - 17:51:52 UTC